Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Jak nejlépe dlouhodobě skladovat svojí úrodu?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
DaB7
Nový Člen

Karma uživatele DaB7 - 41% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 13  

Obecné Jak nejlépe dlouhodobě skladovat svojí úrodu? Příspěvek č. 1

Zdravim growers,

Paličky po klasickejch 3 až 14 dnech sušení totiž dále zrají ještě několik měsíců. Na vrcholu síly jsou asi po půl roce od sklizení a nejlepší chuť nastupuje přibližně po jednom roce. To samozřejmě počítá s bezchybným postupem a odvíjí se i od konkrétní odrůdy. Obecně platí, že rostliny ze sativního konce spektra dosahují vrcholu později než ty indikovější. Osobně si myslim, že mikro klima (vzniklé v uzavřené neprodyšné nádobě),tma a chlad jsou nejpodstatnější, protože pokud by teplota byla příliš vysoká docházelo by k degradaci THC na méně účinné cannabinoidy. A vzhledem ktomu, že THC v palicích, když je vystaveno působení kyslíku oxiduje na CBN,což zpusobuje otupělost a ne vysmatost..

A proto přicházim s otázkou na kterou jsem tu nikde nenašel uspokojivou odpověď ani žádné založené téma a při tom je to podle mě dost podstatný téma. A tedy jak skladujete svoje zásoby? Jak udržet co nejlepší chuť a účinek? Dáváte palice do sklenic nebo do plastových sáčků se zipem a dáváte je na chladný a temný místa jako lednice nebo jenom někam do skříně či na půdu atd? Jsem zvědavej na každej názor a zkušenost.

Peace

Old Post 04-12-2015 v 11:35 AM
DaB7 je offline   Profil uživatele DaB7   Find more posts by DaB7   Foto galerie člena DaB7   Click here to Send DaB7 a Private Message   Add DaB7 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kubok
Stálý Člen

Karma uživatele kubok - 35% Pěstitelská

Registrován: Mar 2013
Příspěvků: 293  

Příspěvek č. 2

najlepšie skladovať to v mrazáku, v sklenenej nádobe

Old Post 04-12-2015 v 12:36 PM
kubok je offline   Profil uživatele kubok   Find more posts by kubok   Foto galerie člena kubok   Click here to Send kubok a Private Message   Add kubok to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DaB7
Nový Člen

Karma uživatele DaB7 - 41% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 13  

Příspěvek č. 3

Takže po týdenním nebo dvou týdenním sušení to hned hodíš do sklneic a na mrazák s tim? A je to ready k zapálení hned po tom co to vytáhneš?

Old Post 05-12-2015 v 04:40 AM
DaB7 je offline   Profil uživatele DaB7   Find more posts by DaB7   Foto galerie člena DaB7   Click here to Send DaB7 a Private Message   Add DaB7 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kubok
Stálý Člen

Karma uživatele kubok - 35% Pěstitelská

Registrován: Mar 2013
Příspěvků: 293  

Příspěvek č. 4

To robí množstvo growerov. Avšak curing je ovela viac ako len nechať rastlinu vysušiť. Po kose sušenie (techniku ako sušiť má každý inú, no vzdy je najlepšie ak skosená rastliny zavesíš dole hlavou).
Po týždni idú do sklenenej vzduchotesnej nádoby a do mrazáku. Kde budú nasledujúcich pár týždňov kontrolované tak raz za dva dni (tzv prevetranie). V priebehu troch mesiacov sa dostávajú rastliny do štádia kedy je možné si ich vychutnať v plnej chuti.

Old Post 05-12-2015 v 06:10 AM
kubok je offline   Profil uživatele kubok   Find more posts by kubok   Foto galerie člena kubok   Click here to Send kubok a Private Message   Add kubok to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2571  

Příspěvek č. 5

vetsinou tri tejdny az mesic susim... (v chladu, poveseny vzhuru nohama, nahusteny u sebe - obacs prohrabnout). Pak do sklenic, ktery je treba jeste hlidat a obacas otevrit a vyvetrat. Az mam jistotu ze sou dokonale suchy (po dvou az trech mesicich) tak jdou do mrazaku. Vazne musi bejt spravne ususeny jinak hrozi podivna pachut modelu nebo jeste hur plisne. A melo by se to tam jednou dat a nechat... zadny vyndavani, otvirani abych ochutnal palicku atd... to pak nema smysl takovy skladovani vubec.

kubok... pri tom provetravani by jeste nemely bejt v mrazaku... to se ma delat predtim. Ze zmrzly travy moc vlhkosti nevyvetras, spis bych rekl ze ji takhle muzes jeste nechytat.

My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik

Old Post 05-12-2015 v 11:06 AM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DaB7
Nový Člen

Karma uživatele DaB7 - 41% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 13  

Příspěvek č. 6

A nějakej konkrétní důvod proč to dávat spíš do skla než do plastu?Prodávaj se nějaký spešl sklenice? A dá se to hned ubalit po tom co to vytáhneš z mrazáku..?

Old Post 08-12-2015 v 00:37 AM
DaB7 je offline   Profil uživatele DaB7   Find more posts by DaB7   Foto galerie člena DaB7   Click here to Send DaB7 a Private Message   Add DaB7 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2571  

Příspěvek č. 7

Teoreticky stačí jakákoliv vzduchotěsná dóza... ale je to jak s pivkem, to si taky vychutnáš víc ze skla. Vyndáš, nadrolíš, ubalíš...

My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik

Old Post 08-12-2015 v 18:35 PM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
celek
Stálý Člen

Karma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% PěstitelskáKarma uživatele celek - 78% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 446  

Příspěvek č. 8

Co znamená dlouhodobé skladování? Aspoň 1 rok? Nebo víc? Kolik z nás má nějaký vzorky starší aspoň dvou let? A to nemyslím zapomenutý a pak zázračně nalezený, ale cíleně uschovaný. Kdo zkoušel např. zakopání pod zem? Nebo v trezoru a zahodit klíč... :-) Co změny po čase?
Ale ať nejsem OT, po roce a půl od sklizně automatů, který moc nemusím, jsem byl mile překvapen. Konečně to šlo...

Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE

Old Post 09-12-2015 v 07:03 AM
celek je offline   Profil uživatele celek   Find more posts by celek   Foto galerie člena celek   Click here to Send celek a Private Message   Add celek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DOCtom
Stálý Člen

Karma uživatele DOCtom - 97% PěstitelskáKarma uživatele DOCtom - 97% PěstitelskáKarma uživatele DOCtom - 97% PěstitelskáKarma uživatele DOCtom - 97% PěstitelskáKarma uživatele DOCtom - 97% Pěstitelská

Registrován: May 2014
Příspěvků: 196  

Příspěvek č. 9

Blue berry pěstěná před rokem a půl také mile překvapila. Jak chutí, tak účinkem. Skladováno ve sklenici ve tmě při teplotě cca 20°C. Nemyslím si, že při skladování v lednici by byl výsledek výrazně lepší. podle mně je důležitá tma a teploty kolem 20° jsou v pohodě.

Old Post 09-12-2015 v 12:24 PM
DOCtom je offline   Profil uživatele DOCtom   Find more posts by DOCtom   Foto galerie člena DOCtom   Click here to Send DOCtom a Private Message   Add DOCtom to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DaB7
Nový Člen

Karma uživatele DaB7 - 41% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 13  

Příspěvek č. 10

Dlouhodobé v mém případě většinou znamená 3-4 měsíce (tedy do další sklizně ) v množství pár set g (hodně hulim.. ) . Ale cpát to na mrazák, když si tam budu pravidelně chodit pro příděly asi neni zrovna optimální..

Nemáte někdo vytipovanej shop na ideální skleněný dózy na to dlouhodobý skladování?

btw: kdysi jsem měl možnost ochutnat skoro 3 roky zakopanej venkáč a chutnal hodně zajímavě..podstatně líp než pár týdnů po sklizni..

Old Post 09-12-2015 v 13:05 PM
DaB7 je offline   Profil uživatele DaB7   Find more posts by DaB7   Foto galerie člena DaB7   Click here to Send DaB7 a Private Message   Add DaB7 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DaB7
Nový Člen

Karma uživatele DaB7 - 41% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 13  

Příspěvek č. 11

http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-d...uper-value.html

Old Post 26-12-2015 v 21:25 PM
DaB7 je offline   Profil uživatele DaB7   Find more posts by DaB7   Foto galerie člena DaB7   Click here to Send DaB7 a Private Message   Add DaB7 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HerrOttoFlick
Stálý Člen

Karma uživatele HerrOttoFlick - 31% Pěstitelská

Registrován: Dec 2015
Příspěvků: 30 

Příspěvek č. 12

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50213546/ nebo mají ještě 1,8l

Old Post 26-12-2015 v 23:09 PM
HerrOttoFlick je offline   Profil uživatele HerrOttoFlick   Find more posts by HerrOttoFlick   Foto galerie člena HerrOttoFlick   Click here to Send HerrOttoFlick a Private Message   Add HerrOttoFlick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DaB7
Nový Člen

Karma uživatele DaB7 - 41% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 13  

Příspěvek č. 13

http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-d...uper-value.html

Old Post 30-12-2015 v 20:18 PM
DaB7 je offline   Profil uživatele DaB7   Find more posts by DaB7   Foto galerie člena DaB7   Click here to Send DaB7 a Private Message   Add DaB7 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lesapan
Nový Člen

Karma uživatele Lesapan - 37% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 8  

Příspěvek č. 14

Kamo jakýkoli zavařovačky, nic bych nekupoval, prostě vymeješ sklenici od tatarky nebo marmelády a je to Kouřil jsem teď ochutnávky z automatů ze sezóny 2013 a byla to fakt pohoda, úplná nostalgie Jak pomalu sušit už tu kluci popsali, mně se nejvíc osvědčilo velmi zvolna, ideálně chladný a suchý půdy atd. (ale bacha na plísně samosebou) ... a pak ten mrazák. Hele i když si jdeš jen pro paličku na brko tak stojí za to vyndat jí z toho mrazáku, ta vůně co se na tebe vyvalí z tý omrzlý sklenice stojí za to. Je to trochu jako s kávou, to víš že funguje jak má ten půl roku namletej turek, ale gurmán si to stejně radši namele těsně před zalitím ve french pressu. To vše jen kvůli vůni a chuti

Old Post 01-02-2016 v 09:06 AM
Lesapan je offline   Profil uživatele Lesapan   Find more posts by Lesapan   Foto galerie člena Lesapan   Click here to Send Lesapan a Private Message   Add Lesapan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:37 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5641630 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív