Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zalévání při světle - Klikni zde pro originální téma
Mard
Raději to dávám sem, abych nepsal do pěstitelského vlákna. Obdivuji, když někdo objeví kolo a ještě navrch tvrdí že to je motocykl. Tak tedy:

ROSTIT KYTKY KDYŽ SE SVÍTÍ JE RIZIKO!!

Kapky vody vytvářejí na listech malé lupy a ty soustředí světlo, které teplem zahubí rostlinné buňky pod středem kapky. Na oschlém listu se po pár dnech objeví tam kde byly kapky, malé světlé tečky odumřelých buněk. Každý to klidně může vyzkoušet, stačí udělat jednu kapku vody na listu a nechat na to pár hodin pálit lampu nebo sluníčko.
Řešení - pokud nutně potřebujete rosit za světla (pod lampou) tak do vody přimíchejte pár kapek jaru nebo jiného smáčedla. Voda pak na listech netvoří kapky ale rovnoměrnou vrstvu. Při outdooru stačí rosit ráno, když je slunce nízko nad obzorem a nepáli tak silně.


citace:
Původní příspěvek od Nijura


Mno...s tou kapkou co vytvari lupu je to pomerne diskutabilni. Uz se to tu nekde probiralo, ze je to vlastne chujovina....kapka by musela byt obracena, atd. Nikdy sem kytky popaleny nemel a to kropim vzdy jen za svetla, kdyz spi nikdy k mim nelezu.
Nijura
http://grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-5589.html

můžu tě ubezpečit z vlastní zkušenosti, že listy nespálíš......rozprášíš, ventilátory to rozfoukaj a žádný kapky na listech nezůstávají, to by jsi musel zalívat nějakým kropítkem, nebo by se ti tam ta voda musela slévat, což si neumim moc živě představit, protože, pokud kytky postříkáš, svěšej listy a ventilátory a gravitace se postarají o zbytek.....
Krom toho by mě zajímalo jak chceš nechat kapku vodu několik hodin na listu aby na ní pálilo sluníčko nebo lampa jak radíš.
techem
To je jen taková fáma, já zalevam jenže za světla i kropim za světla a nikdy jsem žádný problém neměl...
Negative Creep
fáma to rozhodně není, v roomech s vysokou vlhkostí vám kapky na krajích popálej rostliny... ale kdo z vás má v roomu vysokou vlhkost?:D:D
pod 600 W na krajích když se nestačí vypařit a je v postřiku víc jak 2EC ...
koulař
Už jsem to jednou říkal ale přes to rosit a zalévat po tmě nemá smysl protože kytka v noci neprima živiny TOT vse
Negative Creep
Přes listy nemá na výběr...
ten_hodnej
to ze se kapka vody chova jako lupa urcite vsichni vime, ovsem ta kapicka by musela byt nad listem aby se tam objevilo ohnisko propaleni coz v praxi neni... taky kdyz polozite lupu primo na papir tak ho nezapalite, ale musite tu lupu dat kousek nad nej a najit ohnisko zapaleni... kdo nechape jak to funguje tak mu treba pomuze videonavod k pochopeni https://www.youtube.com/watch?v=N7nJ3wIxt3o , i kdyz kazdej uz asi v zivote zkousel zapalit neco lupou, takze vi jak to funguje... takze logicky v boxu vam ta kapicka vody na listu nemuze uskodit... jestli tam mate nekdo "vypalene" nekroticke skvrny na listech, tak urcite to nezpusobily kapky vody, ale nejspis nejaky skudce/problem s vyzivou


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma