Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
názory a připomínky k mému vybavení-jsem začátečník - Klikni zde pro originální téma
vendelinprouza
Zdravím pánové....
Jsem více méně začátečník ale načtené něco mám.... Byl bych rád za veškeré vaše rady, názory, připomínky.... Mé vybavení se skládá z.... 120x120x185 growboxu, cooltube 150 osazená 600w výbojkou, odtahový ventilátor TT, tlačný ventilátor 150 (který tlačí vzduch do stanu) , Hurricane klipsový ventilátor Ø 18cm , 3x truhlík s rockwool,nádoba na 20l, čerpadlo s rozvodem na 9 kapilár, akvarijní bublinkovač :D ,vše ovládáno časovačema... používám hnojivo ATAMI A,B a kořenový stimulátor... PH roztoku udržuji na +-5.5 . Holkám se zatím daří až na jeden problém ale k tomu až pozdeji...třeba dělám něco špatně :)
Popis funkce závlahy: z 20L nádoby ve které je bublinkovač :) je roztok nasáván čerpadlem do kapilár které ústí u rostlinek, a následně vytéká odtokovými kanálky do stejné nádoby... zálivka je dávkována automaticky 4x denně

Dotaz číslo 1: můžu roztok točit max dva dny a pak až vyměnit? s tím že hlídám PH...

Později přidám foto....
Děkuji za vaše odpovědi a názory...
tuffgong1
Ahoj :-)
Roztok mužeš točit klidně dýl, dolejvej vodu a hnojky + zamez přístupu světla do nádoby s vodou, aby ti to nezačalo žít vlastním životem a pak pohoda ;-) Jen bych pořídil větší nádobu na vodu, čím víc vody tím stabylnější ph roztoku budeš mít.

Každopádně pokud měníš vodu co dva dny, tak rovnou udělej to, že nebudeš roztok co ti proteče kytkama vracet do zásobního kalfasu , ale nech ho odtéct do jiného kalfasu a tu vodu už znova nepoužívej, kytky tak budou mít stále čerstvý a čistý roztok. Ono totiž když ten roztok tak jako tak co 2 dny vyleješ a dáš novej, tak nemá cenu ho točit dokola.

Ps: U těch hnojek je duležité aby to byly hydro hnojiva když nejedeš v hlíně. (nepíšeš jaké máš, tak raději upozornuji :-) )
vendelinprouza
Ahoj :)
Hnojivo je samozřejmě pro hydro. :) na větší nádobě se pracuje... jinak vše je cajk??
tuffgong1
Jen taková technická, cooltube by se měla používat jen v případě, že nemužeš uchladit lampu normálně odtahem a pfuky, je to z duvodu, že cooltube hůře rozprostírá světlo, jako ideální a nejčastější volba se mi jevý stínidlo alá vlašťovka.
vendelinprouza
cooltube jsem volil z důvodu abych mohl světlo přiblížit více k rostlinám a vyvaroval se tomu ze mě to přeroste jelikoš je to můj první indor...
tuffgong1
Tak ono, že ti to přeroste neovlivníš tím, že dáš 600w výbojku díky ct o pár čísel blíž, když máš ct moc nízko, tak pak budeš mít nedosvětlené kraje a celkově jak už jsem psal ct rozkládá světlo mnohem huře a volí se v případě problemu s teplem. To že ti nepřerostou zajistíš výběrem genetiky a včasným přepnutím na květ :-)

Ps: většinou to funguje tak, že sativy se tahaj mnohem víc než indiky... Obecně se dá říct, že se ti kyti po přepnutí vytáhne o nějakých 100-300% podle modelu.
vendelinprouza
Tak ja už nevím :( mam model sweet mandobok z řízku a přepínal jsem na květ když měli cca 25cm... holky byly pěkně rozvinuté, silné stonky a celkově zdravé... a bylo mi řečeno že když dám světlo trošku blíž v ct tak se tak nebudou táhnout za světlem... vcelku mě to dávalo smysl... zatím sem nepozoroval ze krajním holkám by chybělo světlo ale je fakt že lístky jsou natočené směrem k lampě...
tuffgong1
Schválně se podívej tady na gr jaké lidi používaj stínidla na 600w, naprostá většina má vlaštovku (waflector nebo a-wing). To táhnutí za světlem se děje když máš světlo hodně vysoko a nebo slabou watáž, u 600w bych se nebál, že ti přerostou protože se táhnou za světlem, to má na starosti hlavně genetika, třeba v posledním kole jsem jel Serious Heppiness a kytky se vytáhli asi o 300% protože k tomu měli genetické předpoklady. Ale na druhou stranu tě nechci strašit, i s ct budeš mít hezký výsledek, sám jsem ji kvuli teplotě měl a s gramáží jsem byl nadmíru spokojen ;-)
vendelinprouza
jako ani s tou teplotou na tom nejsem nějak moc dobře v boxu ma stabilní teplotu nad lampou 26,7 a pod lamou se vlezu tak tak do 30°c... mam problém ve v místnosti odkud tahám vzduch je stabilne tak kolem 23-24°c... taže se to moc neochladí.... ale potěšil jsi mě..... bude to moje první indoor takže jestli budu mít z 9 holek 350g tak budu stastnej :D každopádně děkuji a zítra sem hodím fotky tak mrkni... ať se daří
tuffgong1
Tak pokud se nic nepokazí 350 tam bude ;-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma