Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Keramzit a jeho úprava po sklizni - Klikni zde pro originální téma
Tazitaz
Je potřeba nějak ošetřit Keramzit po sklizni? První generace v fungl novym keramzitu vyrostla bez problémů. Druhá generace zakoření v kostce vaty a dál se jim s kořínkama nechce. Jakoby se toho použitýho keramzitu štítily. Má někdo podobnou zkušenost? Dutch Pot system
Mr.MEN
Já osobně ho vždycky akorát properu v trošku kyselejší vodě 5,5pH cca. A už takhle frčím tak čtvrté kolo. Jinak neupravuji. :)
Po 3 dnech vidím kořínky že lezou z květináče. :)
Asu
Keramzit čistím ve vodě s peroxidem vodíku 30%, pořádně "kuličky" properu a očistím od kořínků, solí a jiných nečistot. Následně přendám do druhé "vany, sudu, barelu" kde je voda s PH cca 5.8 až 6.0 a nechám několik hodin "odležet". Keramzit takhle slouží již šesté kolo.

Ať kvetou.
MocnyOkurek
Ja to pral v cisty vode. Pouzivam 10litru vody na 2 kakoce. Tzn vzdy tam kakoc vysypu, rukama prohrabu kulicky chvili necham a pak vybiram takovou misou na spagety :). Prave sem si myslel ze se mi jeden prcek tedka sekl kvuli toho ze jsem jej spatne umyl, ale spise to vypada na nonstop zalivku a utopoeni korinku. Ten tip od ASu s peroxidem a dvema vanama tady zni mezi nama nejlepe takhle to tez ppriste udelam :).
Mr.MEN
Tak pánové musel jsem keramzit propláchnout vodou se savem. Protože se mi v minulém kole napadli rostliny chvostoskoky. Kterých se nedá jen tak lehce zbavit.
Nemám rád moc savo. Ale řekl bych že ani peroxid vodíku by je nezahubil. Tak keramzit už mám namočený skoro týden. A nejméně před kolem 2x propláchnu čistou vodou a doufám že se s keramzitem nic nestane nebo kytkám. :)
bulik
to: Mr.MEN už jsi po tom savu rozjel další kolo? Mám také chvostoskoky tak budu muset s keramzitem také něco provést na další kolo, tak zjišťuju jestli bylo u Tebe vše v pořádku po tom savu? :)
Kreator1993
Ja bych to osobně propral tim savem a pak postupně pufroval na hodnotu ph jakou budeš chtít a mělo by to bejt ok
kou69ta
už pár let ho jen nechávám asi hoďku provařit,nikdy nebyly problémy,ale používám hydroton.
bulik
Tak nakonec jsem proplachl savem,cistou vodou, hodinku povaril a po tydnu noveho kola kytky vypadaji v poradku.
MocnyOkurek
Kouta dikec za tip uz se mi na sporaku varej 4 hrnce ale bude to sichta navarit 50litru hydrotonu :))) ja si prave myslim ze spatne kulicky mi zasekly jednu kytku minuly kolo. Jak sem se pak dival na koreny tak skoro zadny nemela takze se asi tech kulicek stitila. Tak snad to bude tedka lepsi kdyz je pekne povarim. Koneckoncu jestli tam byly nejaky larvy tak sem je pekne uvarim to je nauci cpat se mi do boxu :D
Jazz
Neni lepsi koupit novy?stoji par kc
kou69ta
M.O. - aspoň můžěš říct doma,že taky stojíš u sporáku:) nevim co máš za systém,ale mě v Aero Flo taky občas nějaká kytka padne,ale nemyslím že je to hydrotonem,podle těch 50l keramzitu co vaříš máš asi nějakej drip systém,pak bych se přikláněl k tomu co jsi napsal o příspěvek víš,nonstop zálivka,taky jsem se tim prokousával když jsem jel v Eco Groweru,
tak :rasta:
Bohém
Taky se podělím - v Keramzitu (tom stejném) jsem jel 3 kola.

1 kolo - pohoda - Dal jsem kuličky i s kořínky do kyblu a ručně vybíral, vapkou šprical, všechno možný, ale stejně řada bordelu zbyla :D Bál sem se aby to pak nehnilo.. No a nehnilo :D

2 kolo - pohoda - Po skončení sem to nechal trochu dýl v nádobě a stonky po kytkách a asi i kořeny chytly plíseň - bál jsem se ale opět stejnej postup a dobrý :D

3 kolo - pohoda - AŽ na chvostostky :D Nejdřív jsem byl max ve stressu, ale pak jsem se dočetl že by neměli škodit. Tak jsem to neřešil a oni asi do několika týdnů sami zmizeli.. kytkám se nic nestalo a to jich byla celá kolonie.. kdo nechcete chvostostoky , hlídejte si dešťovku kterou tam lijete.. :D

4 kolo - koupil jsem si CANNA PEBBLES - a u nich je jeden zásadní rozdíl - jsou totiž mnohem více KULIČKY.. Hydroton(keramzit) má dost drsnej a pórovitej povrch..sem se dostávají malé kořínky které je téměř nemožné na další kolo pořádně vybrat. Pebbles jsou prostě téměř dokonalé kuličky s jemným a hladkým povrchem takže očekávám že čištění od kořínků bude o dost dost jednodušší.

Po vyčištění vždy několikadenní naložení do roztoku s 5,5 ph, občasné promíchání..

Jo a borci jste docela odvážní s tím savem :D já bych se nikdy neodvážil nalít savo někam kde budu pěstovat kytky :D Ale pokud to jde tak proč ne :)
Mr.MEN
citace:
Původní příspěvek od Bohém
Jo a borci jste docela odvážní s tím savem :D já bych se nikdy neodvážil nalít savo někam kde budu pěstovat kytky :D Ale pokud to jde tak proč ne :)


Taky se mi to eklovalo. :D Ale nic zasadniho se nestalo. :) Furt to roste jak má. :)
Chvostoskoků jsem se stejně nezbavil. :D

Ale podle nějakého odborníka na canna konferenci se jich zbavíš když všechny části ponoříš do peroxidu vodíku v poměru 5 l peroxidu na 100 l vody a to po dobu nejméně 24h, je to dostatečná dezinfekce.

A požívám mix keramzitu, rokwoolu 1x1cm a pebbles. A frčí to jak ďábel toto kolo mi ve willmě ty kořeny tak moc narostli. že jsem z toho měl i bubbler. :D.
Bohém
2 Mr. MEN - o tom sem taky mnohokrát přemýšlel, ale nechápu jak to je s kořeny, mě přijde že i když sou ve vodě bez bublin tak valí a pijou :D Ale jestli by jim to znatelně prospělo tak by to stálo za to! Pokud jsi zpozoroval nejaké změny k lepšímu tak bych byl rád kdybys mi napsal nějaké postřehy.. Kdyžtak do zprav pokud by to tady vadilo že to je mimo tema.. diky za pripadny info
kousn
Zdravím, jeden můj nemecky kolega mi pred par lety ukazoval nějaký enzym určený primo na cisteni keramzitu . Podle něj by mel být bezne dostupný v obchodech kde keramzit prodavaj . Nemohl si to vynachválit . Rozpustilo to všechno organicke tj. i ty kořeny co jsou v tech sparach na povrchu a téměř bez práce. Bohužel jsem zapomněl jméno te lahvičky a strejda google mi v tom taky příliš nepomohl a v obchode jsem se zatím nekoukal :D tak kdyby to někdo nekde viděl dejte pls odkaz díky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma