Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Problém s PH - nedaří se zvednout - Klikni zde pro originální téma
Efendy
Mám problém s PH které je na výtoku 5. Jedu hlínu a na vrch jsem nasypat dolomitský vápenec ( vím že by se měl v míchat do hlíny, ale nechci riskovat poškození kořenů). Zálivku dávám neupravovanou tedy PH 6,8. Prolil jsem květináče (6x6,5l) cca. 30l čisté neupravené vody a PH se zvedlo na cca. 5,2. To samé jsem udělal ještě jednou druhý den ale PH stále 5,2. Co poradí ostřílení borci? Jak zvednout PH aby bylo vše OK - už se to projevuje na listech, jsem v 30dni květu
Kiddnaped
Kyselinu ph up od ah ? Ci jinou na kvet
. Hlavne kyselinu.
Efendy
Ok a na kolik tedy upravit PH zálivky?
Kiddnaped
Kolik zalevas ? Kapacita kvetniku ?
Efendy
Květináče 6,5L / 6ks. Mám drip Gardena který je nastaven na 24h/6min = každý květináč dostane 0,3l denně
Mard
citace:
Původní příspěvek od Kiddnaped
Kyselinu ph up od ah ? Ci jinou na kvet
. Hlavne kyselinu.


Hele lidi, nevtipkujte takhle blbě! Kyselina pH SNIŽUJE! Takže hovno hlavně kyselinu - spíše hlavně myslet a vědět!
Jinak když už k tomu něco píšu, tak dolomitický vápenec pomáhá u kyselých půd zvyšovat jejich pH, takže by se u normální půdy pH mělo dostat na pH = 6,5 až 7,1.
Tady je zakopaný pes v tom, PROČ byla půda kyselá. a dle mého soudu nejspíš proto, že se blbě zalévalo a nyní je substrát zasolený. U zasoleného, kyselého substrátu nepomůže vápenec, ale v lehčích případe silné propláchnutí a v těžkých případech jen přesazení kytky do nové, nezasolené půdy.
Kiddnaped
Chtelo by to alespon 7,5 ph po dobu 4 dnu ale radsi to kontroluj dle rucni zalivky byh dal ph 7,5 kazdy kvetnik zalil 2L samlzrejme s hnojkamy ec jak davas plus enzymy proti stresu a presoleni
Efendy
Kiddnaped - zkusím

Mard - psal up tedy PH plus takže je to v pořádku ne? Jinak Vápenec jsem dával až při vzniku problému, ano je možné, že byla půda zasolená. Než jsem začal řešit problém tak jsem měřil výtok a EC bylo 1,6 což si myslím je v pořádku, každopádně průplachem jsem se dostal na EC 0,6 takže pokud byla zasolená už jistě není - nebo se pletu?

Jinak díky za každou reakci
Efendy
K zasolení mohlo dojít, zapoměl jsem totiž minulý týden vyměnit nádrž a celý týden jsem tedy zaléval vodou s hnojkama. Běžně to dělám tak, že přes týden jedu jen vodu s PK13/14, v sobotu vyměním nádrž s vodou+ hnojky a v neděli dám zase vodu s PK13/14.
Každopádně hnojky dávám na EC 1,7 a do problému jsem upravoval PH na 5,9 (což by mohl být ten problém).
Kiddnaped
Mard: precti si poradne co jsem napsal. .
reworgout
Ahoj, tak já bych to asi vyřešil takhle. V např. OBI zajdi do sekce bazenu a tam kup PH + cca za 350kč. Je tam toho tolik že to máš na celej život. A pak bych to prolival s upravenym ph a bez hnojiv. Máš to v květu takže bych přesazení volil jako nejposlednější možnost.

Jinak napsat že kyselina je na ph+ je jako bych napsal že sůl je na slazení. :-)
Efendy
Tak PH+ do bazenu raději vynechám (možná je to stejné, ale bojím se že tam jsou navíc nějaké složky které tam nepatří), koupím PH+(UP) v Gshopu. Jinak už chápu proč máte stále problém s tím co napsal Kiddnaped napsal kyselinu PH UP, já to pochopil tak jak to on myslel zkrátka PH UP, také jsem se domníval že PH mínus i PH plus jsou kyseliny jen každá jiná. Každopádně to myslel dobře a na jeho obranu musím říct že pokud bych netušil co to je tak bych stejně hledal PH plus a zda se jedná o kyselinu nebo hydroxid draselný bych neřešil.

Takže to rozlousknu :) koupit PH+ což už jak vím není kyselina :)

Jinak se tedy všichni schodneme na prolévání vodou s upraveným PH na 7,5???
Mard
citace:
Původní příspěvek od Efendy
Jinak Vápenec jsem dával až při vzniku problému, ano je možné, že byla půda zasolená. Než jsem začal řešit problém tak jsem měřil výtok a EC bylo 1,6 což si myslím je v pořádku, každopádně průplachem jsem se dostal na EC 0,6 takže pokud byla zasolená už jistě není - nebo se pletu?


No pokud jsi to pořádně propláchl a snížení EC na to ukazuje, pak je divné že se pH výtoku drží tak nízko. Ale souhlasím s tím, že by v této fázi bylo dobře zkusit to zalejt mírně zásaditou zálivkou (třeba pH = 7,3-7,7) a sledovat zda se výtok bude mít pH 5,5 až 6,5. Není třeba zrovna hydroxid sodný (to je těžké střelivo), ale je možné použít i zažívací sodu (hydrouhličitan sodný).
Jinak půdní procesy vždy snižují pH výtoku, takže to, že je výtok mírně kyselejší než zálivka je přirozené. Já když to přeženu s hnojkama (dávám je od oka) a květník také dostane podle toho, jak kytka vypadá (takže některé dostávají víc), tak mi pH vytékající vody také hned sletí na 5,0 a nic se neděje, jen párkrát nedám hnojivo. Hlína je šílený absorbér živin, mě se nikdy nepodařilo mít kytky při dozrání žlutý, pokud jsem úplně nevysadil dusík nejméně 6 týdnů před sklizní.

Držím palce aby jsi pěst zdárně dokončil!
PS: se nediv, že jsem vyjel trochu ostřeji, nemusí být každý začátečník bystrý a někdo jiný tam skutečně může lít kyselinu.
Efendy
Dík za rady. Je to můj druhý pěst a s PH mám problém poprvé a co se změnilo ohledně zalévání nebo hnojek je jen to že jsem začal upravovat PH na 5,9 takže si (možná špatně) myslím že problém je právě v tom, že zalévám optimálním PH ale hlína si ho ještě sníži čímž dojde k moc nízkému.
Uvidíme, zatím to není žádná trága, podle toho co jsem dohledal tak ten problém s listy viz. foto je právě to nízké PH
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od reworgout


Jinak napsat že kyselina je na ph+ je jako bych napsal že sůl je na slazení. :-)


Hrozně se mi líbí lidé co mluví a nic neví.. nechápu jaký smysl má ten tvůj příspěvek...

http://www.growway-garden.cz/advanc...draselny-30-832

Hydroxid draselný ( 30% )
ZVYŠUJE PH

Nejdřív lidi čtěte že jsem mu napsal ať koupí od AH PH UP a jestli jde či nejde o kyselinu se omlouvám ale nemusí hned každý říkat že to co jsem mu poradil je blbost.. každý je tak líný si něco dohledat na netu a pak sem napíše takový blábol..

EDIT: či to je nebo není kyselina nevím ale na obchodě je že zboží nedodávají poštou, a také vím že když jsem to na sebe omylem kápl měl jsem dost ošklivě poleptanou kůži z čehož soudím že jde o kyselinu..
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Kiddnaped


Hrozně se mi líbí lidé co mluví a nic neví.. nechápu jaký smysl má ten tvůj příspěvek...

http://www.growway-garden.cz/advanc...draselny-30-832

Hydroxid draselný ( 30% )
či to je nebo není kyselina nevím ale na obchodě je že zboží nedodávají poštou, a také vím že když jsem to na sebe omylem kápl měl jsem dost ošklivě poleptanou kůži z čehož soudím že jde o kyselinu..
ZVYŠUJE PH

Nejdřív lidi čtěte že jsem mu napsal ať koupí od AH PH UP ( kyselinu ) každý je tak líný si něco dohledat na netu a pak sem napíše takový blábol..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma