Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám problém s PH které je na výtoku 5. Jedu hlínu a na vrch jsem nasypat dolomitský vápenec ( vím že by se měl v míchat do hlíny, ale nechci riskovat poškození kořenů). Zálivku dávám neupravovanou tedy PH 6,8. Prolil jsem květináče (6x6,5l) cca. 30l čisté neupravené vody a PH se zvedlo na cca. 5,2. To samé jsem udělal ještě jednou druhý den ale PH stále 5,2. Co poradí ostřílení borci? Jak zvednout PH aby bylo vše OK - už se to projevuje na listech, jsem v 30dni květu
Původní příspěvek od Kiddnaped Kyselinu ph up od ah ? Ci jinou na kvet
. Hlavne kyselinu.
Hele lidi, nevtipkujte takhle blbě! Kyselina pH SNIŽUJE! Takže hovno hlavně kyselinu - spíše hlavně myslet a vědět!
Jinak když už k tomu něco píšu, tak dolomitický vápenec pomáhá u kyselých půd zvyšovat jejich pH, takže by se u normální půdy pH mělo dostat na pH = 6,5 až 7,1.
Tady je zakopaný pes v tom, PROČ byla půda kyselá. a dle mého soudu nejspíš proto, že se blbě zalévalo a nyní je substrát zasolený. U zasoleného, kyselého substrátu nepomůže vápenec, ale v lehčích případe silné propláchnutí a v těžkých případech jen přesazení kytky do nové, nezasolené půdy.
Chtelo by to alespon 7,5 ph po dobu 4 dnu ale radsi to kontroluj dle rucni zalivky byh dal ph 7,5 kazdy kvetnik zalil 2L samlzrejme s hnojkamy ec jak davas plus enzymy proti stresu a presoleni
Mard - psal up tedy PH plus takže je to v pořádku ne? Jinak Vápenec jsem dával až při vzniku problému, ano je možné, že byla půda zasolená. Než jsem začal řešit problém tak jsem měřil výtok a EC bylo 1,6 což si myslím je v pořádku, každopádně průplachem jsem se dostal na EC 0,6 takže pokud byla zasolená už jistě není - nebo se pletu?
K zasolení mohlo dojít, zapoměl jsem totiž minulý týden vyměnit nádrž a celý týden jsem tedy zaléval vodou s hnojkama. Běžně to dělám tak, že přes týden jedu jen vodu s PK13/14, v sobotu vyměním nádrž s vodou+ hnojky a v neděli dám zase vodu s PK13/14.
Každopádně hnojky dávám na EC 1,7 a do problému jsem upravoval PH na 5,9 (což by mohl být ten problém).
Ahoj, tak já bych to asi vyřešil takhle. V např. OBI zajdi do sekce bazenu a tam kup PH + cca za 350kč. Je tam toho tolik že to máš na celej život. A pak bych to prolival s upravenym ph a bez hnojiv. Máš to v květu takže bych přesazení volil jako nejposlednější možnost.
Jinak napsat že kyselina je na ph+ je jako bych napsal že sůl je na slazení. :-)
Tak PH+ do bazenu raději vynechám (možná je to stejné, ale bojím se že tam jsou navíc nějaké složky které tam nepatří), koupím PH+(UP) v Gshopu. Jinak už chápu proč máte stále problém s tím co napsal Kiddnaped napsal kyselinu PH UP, já to pochopil tak jak to on myslel zkrátka PH UP, také jsem se domníval že PH mínus i PH plus jsou kyseliny jen každá jiná. Každopádně to myslel dobře a na jeho obranu musím říct že pokud bych netušil co to je tak bych stejně hledal PH plus a zda se jedná o kyselinu nebo hydroxid draselný bych neřešil.
Takže to rozlousknu koupit PH+ což už jak vím není kyselina
Jinak se tedy všichni schodneme na prolévání vodou s upraveným PH na 7,5???
Původní příspěvek od Efendy Jinak Vápenec jsem dával až při vzniku problému, ano je možné, že byla půda zasolená. Než jsem začal řešit problém tak jsem měřil výtok a EC bylo 1,6 což si myslím je v pořádku, každopádně průplachem jsem se dostal na EC 0,6 takže pokud byla zasolená už jistě není - nebo se pletu?
No pokud jsi to pořádně propláchl a snížení EC na to ukazuje, pak je divné že se pH výtoku drží tak nízko. Ale souhlasím s tím, že by v této fázi bylo dobře zkusit to zalejt mírně zásaditou zálivkou (třeba pH = 7,3-7,7) a sledovat zda se výtok bude mít pH 5,5 až 6,5. Není třeba zrovna hydroxid sodný (to je těžké střelivo), ale je možné použít i zažívací sodu (hydrouhličitan sodný).
Jinak půdní procesy vždy snižují pH výtoku, takže to, že je výtok mírně kyselejší než zálivka je přirozené. Já když to přeženu s hnojkama (dávám je od oka) a květník také dostane podle toho, jak kytka vypadá (takže některé dostávají víc), tak mi pH vytékající vody také hned sletí na 5,0 a nic se neděje, jen párkrát nedám hnojivo. Hlína je šílený absorbér živin, mě se nikdy nepodařilo mít kytky při dozrání žlutý, pokud jsem úplně nevysadil dusík nejméně 6 týdnů před sklizní.
Držím palce aby jsi pěst zdárně dokončil!
PS: se nediv, že jsem vyjel trochu ostřeji, nemusí být každý začátečník bystrý a někdo jiný tam skutečně může lít kyselinu.
Dík za rady. Je to můj druhý pěst a s PH mám problém poprvé a co se změnilo ohledně zalévání nebo hnojek je jen to že jsem začal upravovat PH na 5,9 takže si (možná špatně) myslím že problém je právě v tom, že zalévám optimálním PH ale hlína si ho ještě sníži čímž dojde k moc nízkému.
Uvidíme, zatím to není žádná trága, podle toho co jsem dohledal tak ten problém s listy viz. foto je právě to nízké PH
Nejdřív lidi čtěte že jsem mu napsal ať koupí od AH PH UP a jestli jde či nejde o kyselinu se omlouvám ale nemusí hned každý říkat že to co jsem mu poradil je blbost.. každý je tak líný si něco dohledat na netu a pak sem napíše takový blábol..
EDIT: či to je nebo není kyselina nevím ale na obchodě je že zboží nedodávají poštou, a také vím že když jsem to na sebe omylem kápl měl jsem dost ošklivě poleptanou kůži z čehož soudím že jde o kyselinu..
Hydroxid draselný ( 30% )
či to je nebo není kyselina nevím ale na obchodě je že zboží nedodávají poštou, a také vím že když jsem to na sebe omylem kápl měl jsem dost ošklivě poleptanou kůži z čehož soudím že jde o kyselinu..
ZVYŠUJE PH
Nejdřív lidi čtěte že jsem mu napsal ať koupí od AH PH UP ( kyselinu ) každý je tak líný si něco dohledat na netu a pak sem napíše takový blábol..