Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
150W HPS 3x Blouberry AF (Fair seeds) /First/ - Klikni zde pro originální téma
eneabeats
Zdar, můj první pěst. Když o tom budu psát, tak mě to bude určitě víc bavit a třeba dostanu i nějaky dobrý rady :leaf:

hlína: Plagron Lightmix
hnojivo: Plagron Terra grow, Plagron Alga Bloom
světlo: 150HPS + hobby stínídlo
odtah: 150 VKO (strašně řve) 298m3/h
pritah: 2x PC 8x8


Kyti: 3 x Bloueberry AF

rozměry: 110x50x80
eneabeats
prostory
eneabeats
a ještě
eneabeats
tady jsou (zatím jepší bez světla ještě nemá ):rolleyes:
hosmel
Není to škoda?? Dávat AF pod sodík? Sice jsem indoor nikdy nepěstoval, ale není lepší mít možnost regulovat (aspoň trochu) výšku? Ale to je můj názor, jinak přeju ať se daří.

Hosmel
eneabeats
Hledal jsem něco jednoduchýho na poprvé, tak jsem zvolil tohle, ale postupem času začínam litovat, že jsem nekoupil klasiku no. Ale už to jede, takže s tim už nic neudělám :))
hosmel
Pod lampou se dá pěstovat i automat, jediná nevýhoda je že nemůžeš moc regulovat výšku a o mnoho větší spotřeba přece jen svítíš 20/4 nebo 18/6 při celém cyklu. Mám rád mikrogrow, taky se na něj postupně chystám (nejspíš budu mit 70W HPS). Doufám že svoje vlákno dotáhneš až k fotu sušiny, protože několik jich tu skončilo s 2 obrázkem.

Hosmel
eneabeats
Další kolo bych jel už normálu a něco pořádného... no vidíš to a já už mám obrázky 3 :)
Zedy
Čágo,

a přítah nějak řešíš, aspoň pasivně? Věřím že ti ta 150ka v tak malým prostoru slušně zatopí, co teploty? Nezapomeň ofukem rozhánět ohřátej vzduch pod stínidlem ;)
Jestli ti ten odtah zbytečně hlučí, tak tady máš jeden užitečnej odkaz k levné regulaci:

Stmívač na světlo jako regulátor otáček ventilátoru.....za 38,-Kč ??

Jo s tou genetikou jsi se možná trochu unáhlil, však uvidíš no...s automaty v mikru zkušenost nemám, nevím jestli bych to štípal, nebo ne. Každopádně tvarování do prostoru se nevyhneš, hlavně bacha na výšku! Snažil bych se s těmi třemi holkami pomocí ohýbání a roztahování o vyplnění celé plochy, popř to zkrotit sítí do Scrogu.

Jak velký máš ty květníky, chystáš se ještě přesazovat? Mysli při tom na tu výšku rostlin ;)

Už se o tom zmiňoval hosmel - příště bych volil např klony nějaký indiky, klidně do 6ti menších květníků a snažit se využít každou píď boxu, přece jenom je to mikro-mikro pro ty Watty. Scrog by měl být dobrou volbou, mrkni na můj mikro-pseudo- potvor :teef: třeba chytneš inspiraci.

Ať to roste a pěstu zdar!
eneabeats
Zatím jen otvírám a zavírám, vím že to není uplně dobré, ale zatím jsem to nevyřešil. Jojo topí to dost, ale je tam 28, tak snad v pohodě. Ofuk se vyřeší dneska, je potřeba aby ten ofuk pod tím stínidlem jel pořád ?

Ta výška je opravdu trochu omezená. :(

Hele, je to 6,5l, asi už nehodlám přesazovat.

Kouknu se určitě, díky za inspiraci :)
Zedy
Stačí i pouhá "díra" v nižším místě skříně - jde hlavně o přítah čerstvýho vzduchu. Nevím jak máš konstruovanou skříň, takže ti dost možná přitahuje odtah vlivem podtlaku všemi možnými škvírami a dírami ve stěnách ;)
Rostlinky jsou dost malé, snad je ani nemusíš ofukovat přímo a hned, jen pro cirkulaci vzduchu bych ofuk nechal puštěný pří běhu lampy a klidně jej i pro začátek nasměroval od kytek, např. podél jedné ze stěn.
Ty květníky ti bohatě stačí, jel sem mikro i s 1,5l nádobama :P
Tož nezapomeň holky krotit, zjisti si něco o tom záštipu u AF a držím ti palce!
eneabeats
jo, už jsem na to koukal, že jsi to jel v 1,5l :) Docela malej boxík jsi a to měl, to už si snad ani neumim představit, mě připadá malej i ten můj :D
Zedy
Jojo, byl to boj s místem :) Špejli dej pryč, ať si holky zvykají a klidně jim dosyp substrát po okraj květníku, stejně si pak slehne.
eneabeats
Hrozně se kroutila, tak jsem jí chtěl zlehka podepřít, dobře dám pryč :)

edit: Je teda vyřešen ofuk :)
eneabeats
Byl jsem ted 3 dny na chatě, takže úplně mimo a jelo to 3 dny samo, kdyz jsem prijel, tak bylo světlo vypli, takže se nejak asi posrali spinacky, no snad to bude v klidu :)
eneabeats
nevíte, co by to mohlo být ?

To kolečko uprostřed prvního listu..
nebo to nic není ?
eneabeats
ted to vypadá takhle, není tam už vubec místo :rasta:
Mard
Co tam dělaj ty petky s vodou?? To jako klíčíš semena nebo zvlhčuješ? Ani jedno z toho není dobrej nápad. Zejména to zvlhčování ti pojede líp, když do tý vody vrazíš nějaký hadr a teprve z něj se to bude odpařovat.
eneabeats
Zvlhčuju a neřekl bych, že to nefunguje, když se mi denně ze všech polovina ztratí. Zkusím tam tedy dát ještě hadr a uvidí se...

díky za připomínku :)
eneabeats
Tak nevim, jestli se mi vy*ral teploměr, ale ukazuje mi to, že je ve skříni 44 stupnu, což když dám ruku dovnitř, tak se mi jako vubec nezdá.

-vlhkost je 55%, mam tam ty 3 petky s vodou a rozprostřenej namočenej ručník.

- pořád řeším problém s odtahem, to VKO 150 strašně řve, nemáte nějakej typ, jak to pořádně odhlučnit ? Připadá mi totiž blbý kupovat stavebnici na regulování otáček, když tam budu stejně dávat ještě pacháč, aby to pak utahlo, i když teda sílu to má slušnou, akorát to nmužu mít pořád puštěný, protože to fakt strašně řve :(
Ofuk mam umístěnej tak, aby to foukalo na výbojku, aby se to zlehka ochlazovalo a docela to i funguje si myslím.

- jinak kyti maj barvu dobrou, rozhodně nevypadaj na to, že by bylo v boxu 44 stupnu :grrr: :jumper:

Edit: tak jsem vyndal teploměr a měří správně, takže tam je bez odtahu 44, jen ofuk 42 a kdyz bezi všechno, tak 39. To je docela silenost, nevím co s tim, ještě když ten ofuk tak rve :help: :help: :(
eneabeats
Tak jsem snížil teplotu na 29-32 přes den
24-25 noc
55-65% vlhkost
Už začínají celkem vonět, což je sice super, ale ještě nemam pacháč a ani nevim, jak ho tam narvu ( ten box je fakt malej :whip: :whip: )
Nechávám větrák běžet skoro celej den, protože jsem pořád pryč, takže si to tady řvě :)
Ale pořad to takhle nepujde, musím nějak hodně odhlučnit teda, aby se při tom dalo spat :megafon:
Nijura
Ahoj, teploty snizis i tim, ze jejich den das na noc a pres den kdy jsou vyssi teploty je nechas spat. Taky hodne dela kdyz mas odtah ven z mistnosti a netocis vzduch furt dokola ve stejnym prostoru. O snizeni hlucnosti je tady toho dost napsano. Dobre je zaboxovat ufo, nebo ho obalit, zavesit ho na gumycuky, aby neprenaselo vibrace a flexo pridit Sono. Ony holky snesou teploty celkem i vysoke bez vetsich vzhledovych zmen, ale vysoke teploty se projevi na rychlosti rustu ( zpomali se ) a na konci na vynosu.
eneabeats
Jelikož jsou to AF, tak maj stejne tmu jen 6h, tak si myslim, ze to nebude hrat az tak velkou roli pro me ted..

Spis si tedy myslim, ze mi asi ️nejvetsi hluk děla vzduch z odtahu v potrubí...

Jo všiml jsem si, ze kdyz tam bylo přes 40, tak se vůbec nehejbali, ale ted uz je to lepší.. Ještě k ty další místnosti, bohužel to nemam jak vyvézt jinam, takze to musim točit pořad dokola :(

Jinak ale dekuju moc za rady, jsou k nezaplacení :angel:
Nijura
To potrubi zkus sonoflex, fakt to funguje a hluk jde znatelne dolu. Uplne idealni by bylo kdyby ustil ven treba z okna, ale to si psal, ze zatim s tim nehnes.
eneabeats
Jsem koukal, že to Sono stoji 300 za metr, to já tam mam ted metr za padika :D
To vyusteni z okna je opravdu nereálný, ale je to na nic, když to porad koluje v místnosti do kola :(
Nijura
Jasně něco to stojí, ale efekt je oproti klasickýmu flexu fakt znát, nebo si ho můžeš vyrobit homemade, taky sem to zkoušel, ale je to opičárna :-)

JJ s tim vzduchem je to fakt, ale každý sme nějak omezený místem.
eneabeats
Ale kyti se zacinaj tak nejak ohýbat dolu, úplně divne, je to tak v pohode, nebo s tim neco je ?? :(

Jinak zejtra jedu pro pacháč a pro to potrubí, tak snad se to teda radne utlumí :/

Myslíte, že bude ok ? www.higarden.cz/prima-klima/prima-k...-360m3-h-125mm/
eneabeats
Tak nakonec jsem koupil : prima klima industry 240m3/h--- ma životnost 18 měsíců a je kratkej, tak 12-13 Cm, takze pro tenhle box paráda :-)

A koupil jsem si metr toho sonoflexu a vyšlo me to na 118 po tom, co mi dal typek ještě slevu :-D. Takze super...

Dal jsem uz rovnou koupil na květ Plagron Alga Bloom

Tak ještě dneska přes den Upgrade boxu, je to lepší ten hluk, ale stejne je to dost hlučný, nějaký další rady prosím ?

Ale ten pachac funguje super si myslim, neni nic cítit venku :-) :winner:

Ven vede tak metr toho sonoflexu a mezi pachacem a vko je ta obycejna trubka, ale profukuje to dobre si myslim :beer:
Nijura
Ventilator mas zaboxovanej, zavesenej na gumycukach....super, dotyka se ti steny, co konstrukce? To taky prenasi vibrace, dal bych sono i na zbytek toho potrubi. Kdyz sem delal pokusy s hlukem, tak sem prisel na to, ze cim delsi potrubi od sona, tim mensi hluk, ale snizuje to ucinnost ufa zase, takze nejakej kompromis, jinak super tichy to asi nebude nikdy. Ja bych si osobne bez pachace neumel vubec pest predstavit, pocitej, ze vydrzi tak tri kola cca, pak uz bude trochu cejtit. Jinak k tem kytkam, me prijdou ok, dolu se vetsinou ohybaji, kdyz jsou prelite, nebo povadle od sucha, taky kdyz holky poprasis vodou lehce spustej listy dolu, ale pak se zase narovnaji, kdyz jim je zase vedro tak ty listy se krouti. Na vsechno prijdes praxi neboj ;-) Obecne plati, ze hlina je blbuvzdorna, to co ti odpusti hlina, to te v hydru nebo v aeru muze stat urodu. Pokud nejsi vylozene Lama tak v hline to snad da kazdej :-) , zaklad je teplota, svetlo, Ph, neprelejvat, neprepalit to s hnojkama a pujde to samo.
eneabeats
Dotyka se akorát skelne vaty, která je soupla mezi stěnou a tou krabici, v krabici je vetrak zasunutí a stěny jsou vypostrovany taky tou vatou.
Písku tam, že vydrží 18 měsíců a normální vydržej tak 9, tak by to melo vydržet o něco déle, ne?

Je to dost těžký, takže jsem to radši proste položil no.

Akorát teplota je trošku problém, bez toho pacháč zvládne odtah chladit 29-30, ale jak jsem ho nasadil, tak 36 :/ listy se už trošku krabatej no :( Jinak vlhkost se pohybuje tak 60-65%
Nijura
Ja mam ufo 125 prutok 400m3/h a filtr Can-lite 160mm prutok 425m3/h a po trech kolech uz to je citit, nic extremniho, ale je. Takze co tri kola, to novy filtr. Filtr ti snizi uccinost, to je jasny, kdyz das pryc to potrubi mezi filtrem a ufem a das filtr hned za ufo zase trochu zvysis vykon vzduchotechniky. Pokud tam mas ofukovy ventilatory tak je nasmeruj na lampu, taky to srazi treba stupen dolu. Kazdopadne pokud mas v tuhle dobu takovy teploty, tak se bez upgradu vzduchotechniky v lete s pestem nechytas. Mel bys vyresit ten vyvod vzduchu, nebo nasavani aspon nejakeho chladnejsiho z venku, otocit ty cykly, nebo predimenzovat vzduchotechniku. Mas ufo pusteny furt, nebo ho spinas v cyklech?
eneabeats
S tim filtrem za Ufo to nepůjde, protože bere vzduch ze stran a druhou stranu má uzavřenou, Jediný, jak by se to snažilo, že bych sundal tu bílou nasadí ku na filtru.

Vůbec me nenapadá jak to udělat, ale ukazuje mi to i 39 :(

Je puštěný furt....

Nemam resenej nijak moc přitah, ted jsem koukal, co říkáte na tohle ? www.gme.cz/kd1209pts3pc-xrl-p625-091

Má to průtok 60m3 a 25 dba, myslíte, že bude hodně slyšet ? Bych koupil třeba 2, urcite by se teplota snizila. ..
Zedy
Nevím jak dlouho ještě hodláš svoje holky trápit těma vysokýma teplotama, vidím že aktivní přítah si taky ještě nepořešil, ta teď už je na to opravdu čas což :teef:

Zesmol si např. z PC zdroje, kterej ti dá 12V a utáhne ti nespočet PC větráčků napájení na přídavnou ventilaci. Zabere ti to jeden líbeznej den a holky se ti odvděčí. Diagonálně hoď dva 8x8cm PC ventilátory do spodní části pěstírny pro přítah vzduchu a pro odtah přehřátýho vzduchu z pod stínidla zbastli odtah nad něj -> mrkni sem.

Ofuk se ti tam vejde vedle toho filtru, nebo si ho vyhodil ven? Potřebuješ srazit teplotu při nejlepším o 10° což je ranec, v tvým případě bych možná i přemýšlel o borosilikátovém skle, přepažil s ním skříň a rozdělil ji tak na dva uzavřené okruhy -> dvě odlišné cirkulace vzduchu a nebo cooltube ;)

Držím palce!
eneabeats
Pc zdroj nemam, aLe koupil bych teda nakej adaptér na 12 v a nakoupil bych nějaký ty pc větráčky, abych se vešel do pár korun...

Docela jim davam no :-D i to VKO byla chyba... ale je to první pěst, musím se poučit :-) ten ofuk je za tim pachacem :)
Zedy
Něco se dá utáhnout i z nabíječky na mobil, každopádně když navštívíš nejbližší sběrný dvůr tam u vás, tak si od tam určitě nějaký PC zdroj odneseš ;)

Snad je ti jasný, že to při takových teplotách do zdárnýho konce nedotáhneš, tož ať se zadaří a dej vědět, jak si to pořešil.
Nijura
K tomu filtru....tu sprcku nesundavej, je to ochrana pred bordelem, aby se ti nedostal do vzduchotechniky. Jak psal Zedy PC vetraky mic hlucny nejsou, ale treba klasicky trubkovy vetraky z hobby marketu jooo. Treba takovej Kanlux Wk 10, to je rachot jako kjaaava, sice fouka ranec ( mel jsem ho na pritahu ), ale huci. Jinak ma prutok 100m3/h. Koupis ho vsude za 400kc + nejaky kacky za kabel.
UltraW3ird
Podobnej problém s teplotou jsme řešili s kámošem. Výsledek dopadl tak že pacháč šel na druhej konec sona ven z boxu a ventilátor na konec uvnitř skříně přímo k lampě a od tý doby klid zkus tahat vzduch zpod stinidla mam to tak vyřešený a teplota se mi drží max 2 stupně nad telpotou v pokoji.
eneabeats
Zedy: už jsme si psali, díky moc za rady ;-)

Nij: s tim hlukem je právě problém, mam to u postele a už ted to dost řve i přes ten sono flex, koukal jsem, že nějaký pc vetracky maj tak kolem 22-25 dba, to by nemuselo bejt az tak hrozny.

Ultra: Díky moc za radu, i přes ten řev je mozny, že budu muset udělat to sami s tim pachacem jako vy a řev vyresit ještě nějak jinak.

Po tomhle pestu to stejne vyhodim a udělám uplne jinej :)

Jinak už jsem to srazil na 35 stupňů, když jsem dal pacháč blizek k lampě a ofuk taky, tak ještě aspoň 7 dolů nějak vymyslet :-)


EDIT: tak nakonec je pachac venku, přidanej 8cm vetracek na pritah, bohužel je na te nabijecce a pravděpodobně ma 5v, takze se to skoro netoci, potrebuju nekde splasit ten 12v

Drží se to na 34-35, to uz je trosku lepší, ještě tak těch 6-7 stupňů dolu :(

Zda se mi, ze to VKO vůbec netaha, to je zase vetrak :starwars:
Nijura
Ten větrák si doprostřed skříně dával schválně aby to chladilo lampu? většinou se doporučuje přítah dole, odtah nahoře naproti sobě, nejspíš kuli komínovému efektu. Nechci strašit, ale tohle kolo asi nebude takové jak si čekal, ty teploty se na tom podepíšou. Ale to asi víš. Když sem si zvětšil tvoji poslední fotografii, tak je ten materiál z kterýho máš zbastlenou skříň v pravým horním rohu nacucaný vodou? Je tam mapa. Hele můžeš ještě zkusit, vyndat to sono a dát to rovnou za sebou, zvýšíš tím výkon toho odtahu, posílit přítah, dát třeba tři ty PC větráky vedle sebe dolu a v době kdy svítíš je nechat běžet nonstop, to samý to VKO by mělo při svícení jet na plno nonstop, dej si před ty pc, nějako punčoch nebo něco, ať ti nelítá bordel do skříně, ale zase se to nesmí namotat a nesmí to moc brzdit proudění vzduchu, ideální je silonka nebo sítě do okna proti hmyzu. Nechci ti brát iluze, ale já bejt tebou, tak tohle odpískám, nechám si to stínidlo, lampu, koupím nějaký menší stan, pořídim k tomu kvalitní odtah ( hlavně silný a v tvém případě tichý ), zaboxuju ho, přikoupim ještě jeden ofuk, něco na přítah a hlavně vymyslet aby jsi netočil vzduch v místnosti, bud odtah nebo přítah odjinud, aspoň od okna, když to nepjude z jiné místnosti. Možná by v tvým případě stačilo jenom tenhle setup umístit do větší skříně a tolik by to nepálilo, ale to je jen spekulace.
UltraW3ird
Dej konec s větrákem pod stínidlo a uvidíš zázrak :DDDDDD je to jak horkovzdušnej balón kolem stínidla ti to moc neproudí a takhle ti to dost pravděpodobně přísává hromadu vzduchu horem netěstnostma takže se ti to zespoda moc netočí cirkulace na principu stoupání tepla je super za přepokladu že se ti to teplo nedrží pod stínidlem pak nemá kam stoupat
Zedy
Čus, mám za to že máš koncový vzduchový filtr ne? V takovým případě je blbost ho mít na konci vedení tvého odtahu ze skříně - tzn tlačit do něj vzduch směrem ven.
Ten filtr je konstruovaný, tak aby jsi skrze něj vzduch nasával, tedy aby byl prvním článkem celé konstrukce odtahu. Nevím jestli jsem to popsal dobře a jestli mi rozumíš, prostě musí bejt v boxu, za ním odtah a díra ven ;)
eneabeats
Nij- Jojo, dal jsem to tam naschvál, aby to foukalo do stínidla, ofuk je ted danej taky na druhe straně, vedle toho přitahu, takze to tam ted hezky Fuči pod tim stinitkem... Moc teda nechápu, jak to myslíš s tim sonem, abych ho vyndal :)

Ultra- jako trubku s tim odtahem, jak to tam mam, ted jsem to udělal s tim ofukem na druhy straně, takze to fouká lip do odtahu..

Zedy- proč to nemuze bejt venku, aspoň to tak nebrzdí ten odtah a na návodu je napsaný, ze to muže bejt takhle i, ze to fouká do toho. Jako je mi jasny, ze je to lepší, kdyz to tahá zevnitř no... :( tak ja nevim no...

Ted to tam fouká hodně, ale stupně 33-36, uz nevim jak dal... Je to tim, ze máme jen v bytě kolem 28 no a ještě se to tu pořad točí :(

Objednal jsem ještě další 2 PC vetracky- 12x12 a 8x8, přijdou v pátek, tak uvidíme :)
Nechce ti vzdát, chci se s tim nejak poprat :injured:
Nijura
Myslim to tak, ze, aby si zvysil vykon, tak by jsi to mel zapojit : filtr, ufo a sono ven z boxu. Mezi filtrem a ufem zadny sono, sice to bude hlucnejsi, ale bude to vic tahat. A samozrejme filt i ufo v boxu.
S tou teplotou v mistnosti je to jasny no. Ja mam 600w, v mistnosti 21C, v boxu 25C - 28C, ale netocim vzduch v mistnosti.
UltraW3ird
Vko chyba nebude ale problem je tech 28 v mistnosti to neuchladis nikdy vyvetrej tak na 20 a jsi kolem 30 hned
A k filtru pokud premejšlis nad nevyhodama venku tak asi jedina je mirnej pretlak v boxu takze bych to az tak neresil
eneabeats
Ja vim, ale je zase na ho*no mít v bytě 20 stupňů :D

A furt řeším nějaký problemi s tim, tak ted pro odpočinek kyti :)
eneabeats
Nakej up, kyti vypadají dobre, 32,5C v cele skříni, na vrcholky kyti 29-30C :)
55-60% vlhkost (moc)- potřeboval bych to nějak stahnout

Takže jsem velice spokojenej, sice to ted tak 14 dní kvuli teplotam skoro nerostlo, takže to teprve ted začlo kvíst. Ted jsem nějak zkoumal, jak už je to dlouho, co to jede. od 3.10 je to pod světlem a semínka byli zasazeny tejden předtím, takže řeknu od 20.9 je to v hlíně :) Je to tedy 35 dní v hlíně a 21 dní pod světlem.
Abych se vrátil k tomu, proč jsem spokojenej: když se to rozjelo, tak vlastně prvních 7 dní nebyl ani teploměr nic. Když jsem ho tam po tejdnu dal, tak jsem zjistil, že je tam 45 a je potřeba srazit 15-20 stupnu. Nakonec se po 14 dnech povedlo srazit teplotu skříně na 32,5-33-5 a pod světlem je tolik větraku, že jde na kyti 29-30 stupnu, což je teda 15 stupnu dolu :jumper:
Myslim si, že by to šlo srazit i na min, kdybych měl nějakej ten 12V zdroj, ale snad někde něco seženu :)
Akorát jsem teda čekal, ze budou větší kyti, neměříl jsem to, ale nejak velký teda nejsou.. Uz všechny 3 začínají kvést, takze hnojim 4ml/l Alga Bloom od plagronu ;)

Od ty chvíle, co jsem udělal do skříně díru na přítah to začlo zase venku smrdět zlehka, to budu muset taky nějak vyřešit, ale zatím to jde :leaf:.... Uvidím jak to poletí dál
Mard
citace:
Původní příspěvek od eneabeats
Akorát jsem teda čekal, ze budou větší kyti, neměříl jsem to, ale nejak velký teda nejsou..


No když jim tak cvičíš s teplotou, tak je div že vůbec rostou.
eneabeats
Mard: jo to je jasny, ted jak se ustalila ta teplota kolem 28-32, tak jsou o 10-15 čísel větší....

Spis jak to ted začlo kvist, tak začínám mít problem se zápachem, je to dost cítit i před to, ze jsem uřízl tak 20 čísel toho sonoflexu, tim se několikanásobně zvýšil výkon VKO, umístil jsem nakonec pachac zase do skříně před odtah, ale zda se mi, ze kdyz dam hlavu k tomu vyústění sonoflexu, tak je to cítit, tip pádem možná pachac moc nejede VKO ma průtok 298 a filtr 240, ale VKO ma ted určitě menší, protože je brzdenej tim sono, takze by to mělo bejt tak na stejní, takze to moc nepobiram...


Jinak hazim zase nějaký foto :)
Kiddnaped
Sono nic nebrzdi. . Pachac brzdi ale vzdy si pamatuj ze pachac je vzdy lepsi mit vetsi ja mam tt125 480/540 a pachac mam 600
eneabeats
Kdyz mělo sono o 20cm vic, tak to netáhlo skoro vůbec, takze bych řekl, ze aspoň nejak brzdí :)
Takze s tim nic neudělám, bude to takhle smrdět ?

Ted jsem strčil znova hlavu k tomu sonu a jde to z ty trubky no, ten smrad převážně, nějaký nápady, jak to udelat ?

Co ta sranda, ten Vaportek, je to az taková bomba ?

Strasne to smrdí, mam ten filtr danej skoro na zem, aby se snížil odtah toho VKO k filtru, ale je to pořad stejny..nevim co s tim, takhle to nedojedu :(, nevadí mi, ze to je cejtit v bytě, stejne po 10m uz to necejtim, jde o to, ze kdyz to začne smrdět vic, tak uz to půjde ven z bytu, uz takhle nemůžu nikomu otevřít
eneabeats
38 dní od vyklíčení/ 24 dní 18/6
29-31 den/ 26 noc
60-67% vlhkost (nedaří se mi srazit)

-holky se teď za 3 dny vyhoupli dost z vostra ( musel jsem 2x zvedat lampu vejš )
- leju tam 5ml/1,5l Alga Blooom
- stále dost zasmrádlej byt, posunul jsem filtr o metr níž, aby tolik netahal, ale přes to jde ze sona celkem silný zápach ( už nevim co s tim :) )-

- celej odtah jse mvyndalz boxu, byli tam mírný dirky, kterejma by mohlo něco nasavat mimo filtr. Všechno jsem to zaizolepoval, takže by tam neměl bejt žádnej prunik mimo filtr, když jsem filtr vyndal ven z boxu, tak se po 2-3 minutach pročistil a začal tahat v celku čistej vzduch, takže jedině, že by to byl opravdu nějaky problem s tim filtrem...


aaaaaa foto

Mard
Nakup vaňavý stromečky, bude to sice cejtit jak u buzerantů ale furt lepší než jako u feťáků :frog:
MocnyOkurek
Mohu ti poradit jak to resim ja. Mam 2+1 v takovy linii. Tzn kuchy, obyvak loznice. Vsechny dvere mivam zavrene a na te chodbe vonku. idealni je ta elektricka smao naplno :). Pak se nic nedostava za dvere a je vse ok. Jeste jsem jednou testoval takovy ten gel. ALe prijde mi to dost drahy 400 nebo kolik a vydrzi to jjednu sklizen snad. Samo ja doma i dost palim jointy bo skrin jako takova nejde moc citet kdyz mas dobry filter.
eneabeats
Mard : :D pobavil jsi mě- pravda pravda
MO: myslíš nějakou takovouhle srandu ? https://www.kolonial.cz/elektricke-...napln-19ml.....

ta choba ma tak 3x2m - takovej malej kumbálek na boty a východ z bytu...( převážně je to dost cejtit v bytě, v tom kumbalku zlehka, ale když přijdu z venku, tak mi to dá facku :D)
Zatím to kvete ani ne týden a dost to smrdí (co jsem četl o blueberry, tak celkově dost z ostra voní :) ), takže nevím, jak to bude ty další týdny...

stačí koupit nějakou tu el. nápln na celej květ, aby to na ty chodbě vonělo jen tou vůní ?
nebo hledat nějaky jiný řešení : např. ten ionizator, nebo ten vaportek..
MocnyOkurek
Ja pouzivam klasickej Air wick. Pac je to lehce sehnatelny. Ale nemel by byt problem zadny z tech elektrickejch. Secko to je na stejny brdo. Jen sou ruzny vune. Takze si vyber jaka ti voni a tim si to doma rozvonej :).
eneabeats
asi pro to zaskočím, aspon na tu chodbu no, snad to nějak pomůže.... spíš mě trápí, že at ten filtr nastavim jakkoliv, tak to z něj prostě smrdí jako kdyby ten filtr skoro nebyl....

- ale děkuju za radu :)
MocnyOkurek
Posli odkaz na to co mas za filtr. Standartne z togo jde takovy zvlastni neutralni nezapach. Blbne to az dva kola a vice co mam vyzkouseny
eneabeats
http://www.kleckashop.cz/filtr-prim...-industry-k1602

Tady to máš, nezdá se mi, že by to byl neutrální zápach, je to cejtit po kytkách, ale třeba mam divný čichový bunky :)
Samulele
bohaaaa :D
-- tak je to cítit, tip pádem možná pachac moc nejede VKO ma průtok 298 a filtr 240---

Nechápem čo riešite, však to smrad pretlačí :/ pacháč musí mať vacsi prietok aspon o 20%
Pre teba 400 ako s medom :)
MocnyOkurek
Jeste ma reseni koupit regulator otacek a snizit tak ten odtah na tech +- 200m3. Skrin ma malou a sviti 150 takze to bude stacit. Pac jinak bys musel koupit zhruba takovej filtr http://www.kleckashop.cz/filtr-prim...-h-125-mm-k2601 a ten mi prijde do tvoji skrine docela velkej :)))
Samulele
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
Jeste ma reseni koupit regulator otacek a snizit tak ten odtah na tech +- 200m3. Skrin ma malou a sviti 150 takze to bude stacit. Pac jinak bys musel koupit zhruba takovej filtr http://www.kleckashop.cz/filtr-prim...-h-125-mm-k2601 a ten mi prijde do tvoji skrine docela velkej :)))


:D jasne, súhlas na 100% ale aj tak som sa pobavil
eneabeats
MO: Asi to tak udělám, díky za radu... Zkusím se po nejakejch regulatorech kouknout a zejtra pokoupim :)
ten_hodnej
pachac nemusi mit vetsi prutok vzduchu aby fungoval, zadnej regulator nekupuj, mas to optimalni, jenom podle me mas blbe utesnenej ten sonoflex - jak jsem ti psal uz do chatu - zbav se ho a kup si metr aluflexu za stovku - je s tim min srani a ucel splni lip, btw. sonoflex ten hluk nesnizi v praxi ani o 1dB, je to kec mam to vyzkouseny...
eneabeats
Každej říká neco jinyho :D ten auflex mam ve skříni a ze skříně jde sonoflex, pričemž sonoflex je ve skříni tak 7 čísel, takze nevim kde by tam netesnil... Po hroznym smradu jsem predná uhl. filtr ven na vyústění sonoflex ( kyti jsou cítit o neco mene, ale zase moc netaha ze skříně..
Kdyz koupím auflex i ven ze skříně, tak bude slyšet motorek toho VKO, uz jsem to takhle mel a myslim ze to bylo tak o 30% hlasitější... Kdyz koupím, ten regulátor, tak strcim filtr zase dovnitř, ale aby to fungovalo...

Určitě by bylo jednodušší, kdyby byl jen problem v těsnění, ale nevim kde no.. :(
ten_hodnej
promin ale regulator ti v tomhle pripade vubec nepomuze, spis to vypada ze ti to nekde netesni, popripadne vymenit pachac (coz asi bude kravina pokud je novej a jede prvni kolo, leda ze by te v gshopu ojebali a prodali ti pouzitej cemuz bych se taky nedivil u nekterych shopu)... muzes to vyfotit nejak z dalky jak mas vevnitr ten ventilator? jenom pachac by mel byt vevnitr, aby vzduch proudil nejdriv pres tu textilii, ktera chyta prach, jestli to mas takhle venku tak ji muzes rovnou sundat, je tam zbytecna... jen nechapu jakto ze ti to pri horsim zapojeni min smrdi, ale proc ne, muze to tak byt... btw. pokud mas vent 280m3/h tak pocitej s tim ze vyrobce meri prutok vzduchu bez jakekoliv prekazky, tudiz po nasazeni pachace 240m3/h se ti prutok vzduchu ventilatoru snizi cca o 10-20%, ovsem prutok vzduchu u pachace zustava stale stejny... tudiz po odecteni tech cca 15% tvuj vent bude mit prutok vzduchu nejakych cca 240-260m3/h takze je to na ten pachac s prutokem 240m3/h idealni, proto mi prijde nesmysl to snizovat regulatorem... pak by mel ten ventilator problem ten pachac profouknout a nejspis by ti vylitla trochu teplota nahoru... no schvalne co na to ostatni, jelikoz vetsina lidi tady ma slabsi ventas na odtah napriklad 400m3/h a silnejsi filtr napriklad 550m3/h ( coz je podle me nesmysl jak jsem popsal vyse) a nestezujou si...

kdyztak si to nech promazat od moda, ale treba to nekomu dalsimu pomuze...
eneabeats
Tady mas ten ventas... Co teda navrhujes, abych udělal ??

By me ani nenapadlo, ze by me mohli ojebat... Jde to nejak poznat treba ?
Samulele
U klečky?? nehrozí, to je trošku iny level predajcu..
Pachač (tvoj) má určitú plochu uhlia ktorá dokáže eliminovat smrádek z určitého množstva vzduchu. Ked je toho vzduchu/smradu viac tak smrádek je cítit, proste to pachač nepobera. btw pacháč má mini. odpor vzduchu, takze pri znížených otáčkach venťasu funguje normálne, to nieje podtlaková membrana alebo co :D brzdiť začína až s velkým prietokom nad jeho kapacitu.
Skús si trebárs zapožičat o malinko slabší ventas alebo ten regulátor. Vyskúšaj a povieš, takéto hádanie je napikaču. Držím palec HOWG

Edit: tlakové straty vznikajú hlavne na kolenách a "zákrutách " vo vedení.
MocnyOkurek
Sonoflex funguje ale dle instrukci ma bejt min 1.5m dlouha. Nevim jakou mas predstavu o sonoflexu ale ten jen snizi hluk proudiciho vzduchu uvnitr trubky rykot vychazejici z kraje ventilatoru kde proudi vzduch urcite ne maximalne ho mirne otupi. Proto se to cpe do ruznych boxu popr obaluje dekama a podobny kraviny, ktere zase snizi ten rykot toho ventasu. A jak pise samulelel filtr zas tak moc odpor nepridava. Leda pozdeji hodne jety zaneseny prachem.
eneabeats
Takze radite, abych dojel pro ten trialkovy regulátor za nejakou tu stovku a zeslabil otáčky ventasu ?

Jinak, toho klecku jsem jen poslal... Koupil jsem to v growcity Praha Letnany :)
MocnyOkurek
Tak sam si stezujes ze ti vetrak rve. Mas ho hodne OP na svoji skrin timlhle se da v dobrych podminkach osefovat i 600w. Papirove ten filtr na ten vetrak nestiha. Takze za me ano. Pokud se ti nechce utracet za triak prej funguji zarovky. Proste po ceste ze zasuvky napojist par zarovek a oni ztlumi vykon vetraku. Ale asi se to dost spatne odhaduje a je to hodne reseni hodne premka podlahy. Triak se da poridit tusim za par slupek. V g sem videl i nejaky primo pres zasuvku ze ani nemusis rezat drat pokud by se ti s tim nechtelo jebat. Vetrak stahni do bodu kdy ti prijde nejmene rusive to bzuceni.
eneabeats
Tak ahoj vsici,

Dekuju všem za pomoc, rady atd.. :)

-stupně jsem srazil, z největších veder na 29-30 stupanku ( kdyz jede světlo )
- vlhkost se čím dal vic zvyšuje s růstem kyti a ustálilo se to na 68-70% což je slusnej hukot... Na noc vypinam VKO, abych se aspoň trochu vyspal, tak se ráno vzbudim a ve skříni je 29 stupňů a 80% vlhkost ( se poseru)... Opravdu mam v bytě tropy :D teplota 27 a vlhkost 65%...
S tim budu muset neco dělat, aby to neschnilo...
S tim odtahem taky nevim co udělám (jakej koupit a tak) protože pachac nezvládá a na noc to zase nezvladam ja a uz by to mělo běžet nonostop no...

- a tady jsou kyti : ️nejvetsi ma 44 čísel ( vypada slušně ) :)
Nijura
citace:
Původní příspěvek od ten_hodnej
promin ale regulator ti v tomhle pripade vubec nepomuze, spis to vypada ze ti to nekde netesni, popripadne vymenit pachac (coz asi bude kravina pokud je novej a jede prvni kolo....


Trochu OT, ale zeptám se, jsem z toho tvého příspěvku lehce zmatenej :-) vysvětli mi to prosim po lopatě.

Pokud mám ufo o průtoku...plácnu 400m3....mám mít teda pacháč o stejným průtoku nebo o menším nebo o větším než je průtok fa? Jaký vliv na funkčnost ufa má to, že ufo mám třeba 125, ale pacháč třeba 160? je to o velikosti průměru nebo jen o tom průtoku? Když sem začínal, tak mi k ufu v Gshopu doporučili větší filtr, že je to lepší, takže se toho držim dodnes, mám redukci a na 125 ufu mám 160 filtr. průtok je tam ovšem podobnej, teď z hlavy to nevim, musel bych hledat, někde sem to tu psal už. Je tedy nějaká univerzální rovnice které se držet, aby výkon ufa byl optimální a pacháč fachal tak jak má?
ten_hodnej
nijura: takjeste jednou, o prumeru ventasu jsem nic nepsal, ovsem jestli pouzijes redukci z vetsiho prumeru na mensi tak muzes cekat dalsi ztratu prutoku stejne tak jako po nasazeni pachace... jednoduse - pachovej filtr nebo redukce, nebo i ohnutej aluflex - tohle vsechno ma vliv na efektivitu ventilatoru a snizuje ji... vyrobce ten prutok vzduchu samozrejme meri kdyz je ventilator naprazdno - to znamena nema zadnou prekazku jako pachac/redukci/koleno a pod... logicky po nasazeni pachace tvuj vetrak s udajema napriklad 400m3/h ma najednou v praxi prutok vzduchu kolem 350m3/h jelikoz tam pusobi odpor, ale prutok vzduchu udavany u pachace se nijak nemeni, tudiz na pachac 400m3/h je logicky lepsi mit odtah o sile cca 450m3/h abys pocital s tou ztratou ktera tam vznikne po nasazeni pachace, redukce,aluflexu atd... , zase to ale nesmi bejt moc, jinak by pachac nestihal, pocitej ztratu cca 10-20%... doufam ze jsem to vysvetlil logicky :slizoun:
Nijura
vysvětlil :-) Ufo má mít o něco větší průtok než pacháč, kůli ztrátám, nejde o průměr, ale o průtok :-) díky
eneabeats
Zdar lidi,

tak jak mi všichni radili, došel jsem pro izolepu, všechno jsem zalepil, měli jste pravdu, v některejch částech trubky byli nějaky dírky a unikalo to tam, takže jsem to všechno zalepil....
- zalepil jsem i celou skřín, aby to z některejch otvůrků neunikalo.. (docela práce to dalo teda)

- filtr jsem šoupl zpátky do skříně, aby to nasávalo přes něj....
- bohužel to asi vypadá, že to smrdí tak nějak stejně ( abych pravdu řekl- je to spíš takovej teplej smrad v kterým jsou cejtit kytky (trošku takovej prales) jako určitě to není takovej smrad, jako když otevřu skřín, to už je cejtit slušně, ale je to podobnej slabší.... akorát se bojim toho, aby se ten smrad pořád nestupnoval a nebylo to pak nesnesytelný... ( je tedy dost možný, že to ten filtr nestíhá, nebo už nevim...

- když jsem vyndal měřák ven, zjistil jsem, že mám v bytě 80% vlhkost a 25 stupnů - venku je cca od 60-80%, takže nevim, jeslti tomu uplně tim větráním z venku pomůžu nějak...
- ve skříni je právě ted 30 stupňů a 67% vlhkost

- chci ted objednat tenhle venták (http://www.ventilatory.cz/ventilato...ator_-1786.html)
- má menší prutok vzduchu na 1 rychlost a hlavně jen 24db, což by mělo bejt dost znát ( aspon bych to mohl nechat běžet non stop) a za docela dobrou cenu
- Zedy už mi to schválil, co na to říkáte vy ? Zejtra ho asi objednám.:babovka:
Samulele
citace:
Původní příspěvek od eneabeats
Zdar lidi,

tak jak mi všichni radili, došel jsem pro izolepu, všechno jsem zalepil, měli jste pravdu, v některejch částech trubky byli nějaky dírky a unikalo to tam, takže jsem to všechno zalepil....
- zalepil jsem i celou skřín, aby to z některejch otvůrků neunikalo.. (docela práce to dalo teda)

- filtr jsem šoupl zpátky do skříně, aby to nasávalo přes něj....
- bohužel to asi vypadá, že to smrdí tak nějak stejně ( abych pravdu řekl- je to spíš takovej teplej smrad v kterým jsou cejtit kytky (trošku takovej prales) jako určitě to není takovej smrad, jako když otevřu skřín, to už je cejtit slušně, ale je to podobnej slabší.... akorát se bojim toho, aby se ten smrad pořád nestupnoval a nebylo to pak nesnesytelný... ( je tedy dost možný, že to ten filtr nestíhá, nebo už nevim...

- když jsem vyndal měřák ven, zjistil jsem, že mám v bytě 80% vlhkost a 25 stupnů - venku je cca od 60-80%, takže nevim, jeslti tomu uplně tim větráním z venku pomůžu nějak...
- ve skříni je právě ted 30 stupňů a 67% vlhkost

- chci ted objednat tenhle venták (http://www.ventilatory.cz/ventilato...ator_-1786.html)
- má menší prutok vzduchu na 1 rychlost a hlavně jen 24db, což by mělo bejt dost znát ( aspon bych to mohl nechat běžet non stop) a za docela dobrou cenu
- Zedy už mi to schválil, co na to říkáte vy ? Zejtra ho asi objednám.:babovka:


Hej , mám podobnú variantu TTčka a spoko už´niekolko rokov :D a bude to znesitelnejšie s tým hlukom, navyše máš na výber z dvoch rýchlostí. Verím že pácháč začne fachať :) ale priprav sa na to že cca 10 dní pred kosou to nezachráni žiadny filter :D to už sú fuseklejakcyp :D
vetraj nonstop ak sa dá, kytiz milujú čerstvý vzduch a navyše sa hádam aj ochladí takto proti vianociam
eneabeats
Taky doufám a jestli ne, tak bych řekl, ze je to nejakej podelovej pachac ( to bych byl hodně nasranej ).... Neutahne to pak ke konci pachac jo ?:D No, premejslel jsem, ze bych pak ke konci koupil ten varpotek... Pravé je dobry, ze je to u toho okna, ono neni úplně perfektně útesneny, takze i přes zavřeny okno tam proudí částečně vzduch :)

Jinak doufám, ze budou nějaký pěkný Vánoce ( zima a sníh ) bylo by to super :)

No, doufám ze ty kyti do měsíce budou hotovy :)
ten_hodnej
jenom par pripominek - ten horkej vzduch stoupa vzdycky nahoru, takze pro lepsi ucinnost by jsi ten pachac mel mit uvnitr zaveseny nahore a dole jen pritah... k tomu bych ti doporucoval to ttcko co jsi nahazoval v kombinaci s aluflexem (to sono vyhod, jako jsem to udelal ja, zbytecny se s nim mrdat kdyz je to po celym vnitrnim obvodu deravy)... btw. ten pachac taky muze bejt spatnej, i kdyby byl novej (coz nezjistis asi nijak) tak muze bejt vadnej uz od vyroby, mozna je v nem malo aktivniho uhli a neni tam spravne udusany... je totiz mozny ze kluci z gshopu v letnanech akorat vemou starej pachac a repasujou ho sami, ovsem bez klepacky tam toho aktivniho uhli nedostanou tolik... to je ale jenom moje teorie, jelikoz zrovna ten velkej sklad v letnanech taky neni 100%tni...kdyz jsem si tam kupoval easyvalve set k volcanu, tak bylo videt ze ho nekdo predemnou pouzil a chybel tam navic kotel... ja idiot si nevsiml porusene nalepky na otevirani, takze jsem tam jel znova jak trubka pro kotel a abych je zmrdal ze mi prodali pouzitej set... jinak jiny vysvetleni pro ten smrad nemam, kdyz ta vec ktera ma fungovat nefunguje na 100%, navic to vypada ze jsi v kvetu chvili, takze by to tam moc vonet jeste nemelo coz je divny... to nevim co budes delat za 3 tydny az zacnou poradne smrdet, mozna zkusit koupit novej pachac (ten se nikdy neztrati, kdyztak se ti tam bude valet do budoucna)
eneabeats
Čau lidi,
Jsem tu s upem...

-včera jsem dojel pro ten vetrak, musel jsem koupit i redukci, protože je to 125..,
-vetrak jsem zapojil, dela a o neco menší randal, nez to VKO, přesto to neni úplně na spaní :D
-obalil jsem to asi 3-4cm rockwoolu a zavěsil na snurku ( ventak jede na tu první rychlost 195m3)
- rachot se teda o neco zlepšil, ale neni to pořad optimální, z filtru zacal jit znatelně menší smrad, nez sel s tim VKO ( možná, kdyz se to ještě lip zalepi izolepou, tak to bude ještě lepší )
- co byste řekli, ze by ten zvuk mohlo ještě snížit ? ( je to nejakej rockwool, co táta používal na zateplení baráku, mel tam celej balík )....
- trosku mi vylitla samozrejme teplota na 33 a pořad nemůžu srazit vlhkost 67%...
- jinak kyti i pri květu pořad dost rostou a vypadají dobre, ale kdyz na ne koukám, tak mi to připadá, jak kdyz je to každy jinej model :D
- kdyz jsem vytahoval to VKO, tak jsem byl Nakej zmatlanej a zapomnel jsem to vypojit a zkratovalo mi to v ruce ( slušná facka ) :D
eneabeats
Cus,
Teplota : den 30, noc 25
Vlhkost: den 57-60%, noc 70%
Hnojivo: Plagron Alga Bloom 4ml/l

45 dni od vykličení/31dni
18/6/ cca 10 dni na květu
A fotky :frog:
ten_hodnej
ten ventas muzes dat do dreveny krabice kterou vysteles tim rockwoolem a melo by to snizit hlucnost, neco na tenhle zpusob: http://www.growmania.cz/box-na-vent...hod-p-1056.html ale samozrejme davat za to dvojku v gshopu je hloupost, jestli si sikovnej tak to zbouchas doma na koleni...jinak ta vlhkost je docela vysoka, dost bych se obaval plisne pri vlhkosti nad 60%, zkus to nejak snizit napriklad malou odvlhcovackou (napriklad: http://www.growmania.cz/odvlhcovac-...-ml-p-4474.html) , pokud nemas penize tak na jedno kolo staci pasivni tablety typu ceresit za 200kc... jinak to mas pekny, tak at to kvete
eneabeats
Čau všichni,

Ten: díky za rady... Ještě se zeptám, o kolik se tak přibližně sníží vlhkost při použití těch tablet ?.. a jaké mam vzít ? https://www.mall.cz/pohlcovace-vlhk...00-g?v=505811., https://www.mall.cz/pohlcovace-vlhk...450g?v=541727., (to druhý je nějakej přístroj asi)

-jinak ve skříní je vlhkost podle toho, jaká je vlhkost venku, takže se to pochybuje kolem 50-67 %
- teplota je pořád stejná- den 30, noc 24

- a jinak mam podezření, že se mi ten novej ventas vysral, protože v něm tak jako chrní, jak kdyby bylo něco vevnitř...včera jsem to sundal a rozdělal ho z toho rockwoolu a je to fakt někde vevnitř, tak nevim, co s tim...je to trošku hlasitější.. ??

- jináč včera na cannafestu to nebylo špatný, tak za 3h jsme to prošli a mam filtry a papírky na 5 let :D :sun:
Jointza
citace:
Původní příspěvek od eneabeats
Čau všichni,

Ten: díky za rady... Ještě se zeptám, o kolik se tak přibližně sníží vlhkost při použití těch tablet ?.. a jaké mam vzít ? https://www.mall.cz/pohlcovace-vlhk...00-g?v=505811., https://www.mall.cz/pohlcovace-vlhk...450g?v=541727., (to druhý je nějakej přístroj asi)


Tohle je úplně k ničemu... mám tu za tři týdny 3cm vody v nadobě což je asi tak 1-2dcl? nechce se mi to vylívat ale je to jen taková plastová, hnustná dekorace? wtf. Na vlhkost jedině pořádný odvlhčovač nebo topit.

J.
eneabeats
Jointza: ja si to myslel, ze to nebude fungovat...
Ještě jsem našel tohle : píšou tam, ze to absorbuje 0,12l/h http://www.conrad.cz/odvlhcovac-vzd..._content=561403
- treba to bude fungovat...?

A co říkáte na ten vetrak, co s tim ??
eneabeats
Zdar vsici,

Jsem tu s fotkama...
- dneska jsem koupil krabici na vlhkost airmax, je to do 45m3, jsem na to fakt zvedavej (foto)
eneabeats
No tBlety nic nesrazili mi připadá, pořad kolem 65% vlhkost, no snad to bude v klidu...

Naky fotky tady, myslim si, ze by to tak do 3 tejdnu mohlo bejt, uz to začíná trochu chytat fialovou barvu, tak snad uz to dyl trvat nebude, uz mam chut jak prase :D


41d. 18/6, 55d. od vyklíčení
Mard
Moc hezky to vypadá, gratuluji! A pak že je nutný mít 400W sodík :D
Ta vlhkost při dozrávání snižuje obsah THC v trichomech :-(
MethodMan
Seš bojovník! :-) Pečlivě ti to sleduju, K letí :-)
eneabeats
Mard- s tou vlhkostí už nic neudělám, už tam není ani místo na odvlhčovačku, takže jen budu doufat, že to neechytne aspon tu plísen :( a díky :) (přispěli k tomu tvoje rady samozřejmě )

Met- díky moc, já tvoje taky :) díky za k :)

-ještě nějaká fotka pro vás :)
Mard
Kolego, tak jsem si to ještě jednou celý thread přečetl a vidím že s tím pěkně teda bojuješ. Ale na smrad jsis zřejmě zvykl. Co se týče té vlhkosti, tak když máš v bytě 80% vlhkosti (to není jako v paneláku ale v přízemním bytě v činžáku :-) ) tak se můžeš snažit jak chceš a uvnitř holt vlhko taky budeš mít :-( To by dovedla snížit odvlhčovačka, ale jednat to žere dost proudu a za druhé je to také hučák, takže pro tebe to moc dobré řešení není. Smiř se s tím a spíše příště udělej prevenci proti plísni - ještě mladý kytky před květem stříkni polyversem, nebo si udělej výluh z přesličky a tím to stříkni, to je také proti plísni prima. Já mám třeba v bytě 40% vlhkost a to je pak snadnější :-)
eneabeats
Jasný, ale myslel jsem si, že ten air max tableta aspon něco uděla, odvlhčovačku určitě nechci a stim přípravkem je to super nápad, další kolo určitě udělám :)

- byla by to blbost celou dobu hrotit, že něco řvě a pak si koupit odvlhčovačku 50 db :D
eneabeats
Tyjo, nejde mipridavat příspěvky..

Jo sen, uz to jede :)
Zdár,

Hazim sem Nakej up- ve skříni to pořad svítí... Teplota nakejch 28 den a noc 24
Vlhkost : docela randal od 65-80...
Tableta úplně k ničemu...

Do ty nejmenší uz leju jen 4ml/l a naposledy v nedeli, pak budou tejden jen o vodě a sundam je nekde koncem příštího tejdne si myslim ( uz jsou celkem i nafialoveli ) a ty ostatní 2 tam ještě tak 3 tejdny po budou a leju jim pořad 6ml/l...

eneabeats
A ještě neco
eneabeats
Příští tejden kosa ty nejmenší, bude tam o dost min, nez na těch dalších, ale zato to vypada nejlíp :D
MethodMan
Wow, nadhera!! :-)
eneabeats
Tady ještě vrcholky, který bych chtel seknout, asi budu sklízet na 2 krát kyti... Co na to říkáte- příští víkend ( nebo driv/dyl ) ?? :)

- met: dík, uz bych to hulil docela :D celkem smradek z toho
eneabeats
Ještě foto, co myslíte ?? :)
Nijura
Mas to pekny, ses bojovnik ;) K+
eneabeats
Zdar lidi,

Tak budu sklízet na vícekrát no, to vypada... Vlhkost vevnitř uz pěkné klesla na 50% :)

Jsem zvedavej, kolik toho bude, ale na tu úplně vzadu budu muset ještě tak 10-14 dni svítit :O

Díky za Kačka :jumper:
eneabeats
Tak čus lidi,

-blíží se konec, světlo už nesvítí, dostávájí 2 dny tmy, zítra to jde pryč..
-ve skříni jsou už jen 2 kytky, ta nejmenší už je celkem nasušená...- bylo toho docela nad očekávání a tedy 25g z tý nejmenší, ale nejtvrdší.. (vrchní palice měla 7g nakonec)
- bohužel to má divnej smrad, fakt nic moc. :/, ale to je asi jediný, co bych k tomu vytknul...

-jestli chcete, tak si můžete typnout, kolik toho bude celkově i s tou nejmenší :) (já typuju tak 63g :) )

- jinak celkov byla velká chyba jet AF, už jen kvůli te regulaci výšky, protože se mi část spáila a určitě bych našel další mínusy pro indoor af, takže pro příště určitě klasiku :)
- jinak se mi ale blueberry zdá od Fair s. celkem fajná :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma