Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1.INdoor 6xLarry OG Kush - 250w hps - Klikni zde pro originální téma
kwb
Takže po průšvihu s nakvetlyma a sviluskama napadenyma rezama jsem obměnil osazenstvo za výborný a zdravý rezy a to díky místnímu členovi kterýmu za to obrovský dík :)

VYBAVENÍ:
světlo - 250w HPS Osram Plantastar
stinidlo - obyc. hobby
ventilace -odtah AV PRO 120 (126m3/h)
- ofuk obyc.stojanovy 2rychl. větrák
- pritah pasivní
vlhkost - sencor shf 900

BOX: ŠxHxV
70x70x170 v místnosti 200x250x250 cm
roh vylepený bílou folii,práva stěna z polystyrenu,strop taktéž polystyren.Slepeno a utesneno silikonem.
Přední strana řešena jako "závěs", s dírou dole která slouží jako pasiv přítah.Vsechny strany jsou opatřeny černobílou fólii=Polystyren je taktéž potazen folii.

KVETNIKY:
6l kulaté.Vím že lepší jsou čtvercové ale tyhle jsem mel.

MEDIUM:
hlína - substrat od Atami-Janeco Light Mix

HNOJIVA:
Atami Rootbastic do začátku
Plagron Alga Grow na růst
Plagron Alga Bloom na květ
Atami Bloombastic jako doplněk na květ

MĚŘENÍ:
mám objednany digitalni ph metr.
ec metr zatím pořizovat nebudu a budu se řídit predepsanym davkovanim a instinktem :D

TEPLOTA/VLHKOST:
den se pohybuje okolo 23-29℃/60-70%
noc je okolo 18-20℃/70-90%

odtah mám teď vypnutý protože to v pohodě uchladi ofuk,jen nevím jak moc se kytkam dostává cerstvyho vzduchu.Mám koupený multifunkční časový spínač CS3-4M díky kterýmu by mělo být možné spinat odtah v kratších intervalech než přes bezny casovy spínač,což je 15 min.Za těch 15 min mi totiž vytaha veškerou vlhkost.

Tak mi držte palce :)

Ps: mám tam ještě pro zajímavost 1x NL Auto ze seminka z letošního outu. A mám navíc jeden řez Larry OG Kush.Pokud by mel nekdo zájem o jednu z kytek tak daruju.Buď si tam nechám ten automat nebo LOG.Dejte vědět :)
kwb
Takže 3.den na rustu, vypadá to že se vzpamatovavaj z převozu a presazeni.Vsechny kousek vyrostly a vyrašili nové vyhonky.

Teplotu ve dne teď zvladam držet na 25-27℃

to je zatím asi všecko,nic moc se neděje :) update až tak za týden bo 14 dní. Zatim kolegové
kwb
původně jsem chtěl aktualizovat za dyl,nicméně potřebuju poradit se scrogem.

Síť je homemade stejně jako rámeček.
Ale o to ani tak nejde,spíš jestli to dělám dobre.
Mám procteno snad vše co šlo,včetně vlákna senority Lamparez :) Ale nwm.

Provedl jsem klasickej zastrih.Dle matkare a dalšího zdejšího člena kteří mají zkušenosti s timhle strainem mi bylo řečeno ze po přepnutí mám čekat asi 3x nasobny vytahnuti.

No,k otázkám
1. proplytam správně ?
2.mám přepínat teď ?nebo až zaplnim prostor.teď jsem na cca 25.cm.

Sory za tak blbý otázky ale jsem v in začátečník díky za rady :)
Zedy
citace:
Původní příspěvek od kwb
No,k otázkám
1. proplytam správně ?
2.mám přepínat teď ?nebo až zaplnim prostor.teď jsem na cca 25.cm.


Čus, za mě bych síť hodil pryč, nechal holky pěkně dorůst a až ti zaplní plochu, tak bych použil síť a do ní je vypletl - pak přepnul.
Rozhodně bych se mrknul k Časlavovi, kterej tydle geny jel a ve finále mu to po přepnutí dost vystřelilo, tak aby sis uhlídal i jejich výšku ;)
Ještě si počkej na vyjádření nějakýho indooráka k té síti a měj se blaze!
Časlove
Čus,
oka sítě by stačily udělat větší. Nicméně počet kytek neni na SCROG, tady neni důvod to nějak proplejtat. Máš akorát kytek, aby na každý byly tak 3-4 "centrály". Ta sít by se hodila na udržení palic (cca ve 2/3 kytky), ale to bys to tam musel dát až tak v 2. tejdnu květu až uvidíš jak se to táhne, ted je to k ničemu. Sít je dobrá, ale dle mýho jsou lepší bambusový tyče, kde tu kytku můžeš libovolně vyndat, přemístit a hlavně když děláš proplach, tak to vemeš, dáš do vany a necháš tim protéct x litrů vody. Pokud nemáš odtokovej stůl, tak se průplach dělá blbě pokud máš síť.
Pokud chceš, ale síť, tak až pozdějc.
Co se týče přepnutí, tak nech vyrašit ty postraní větve po zástřihu, pak můžeš.
Každopádně teď, v týhle fázy, už neni vlhkost hlavnim faktorem. Pust odtah! Čerstvej vzduch je hodně důležitej.
Až budeš příště fotit, vem to za tmy, těsně po zhasnutí, nebo před zapnutim lampy.
kwb
fajn,sit půjde pryč ,nechám vyjet postrani větve,a potom budu přepínat.
odtah mám už pustenej,teplota kolem 26℃ za to vlhkost 40 % max s lampou.za tmy i 80%.chápu to tak že si s vlhkostí teď nemám až tak lámat hlavu ? a díky za rady :)

jo a prikoupil sem 2 pc vetraky 120mm na pritah .
kwb
tady jsou ty fotky za tmy,něco holkam nejspíš chybí ,ph metr ještě nemám ale koupil jsem prozatim kapky.až bude zalivka tak zmerim co vytece.měřil jsem vodu na zalivku a je to totální fiasko ani na ty stupnici to neni,tkze někde kolem 7,5 a víc.musím hold upravovat ph.

teploty jsou D: 21-23℃ N: 17-19℃
vlhkost je : D: 50-70% N: 70-85%

odtah jen při světle,ofuk taktéž

předevčírem jsem poprve prihnojil Alga Grow 1ml/l + Rootbastic 0,2 ml/l (Rootbastic dávám od začátku)

Na poslední fotce je vidět ten problém nejspíš ph,vlhkosti to nejspíš nebude . Nikde ve vláknech o nemocech listu jsem to nenašel.

No nic , uvidíme jak se to bude vyvíjet se srovnanym ph.
koles
citace:
Původní příspěvek od kwb
tkze někde kolem 7,5 a víc.musím hold upravovat ph.

Na poslední fotce je vidět ten problém nejspíš ph,vlhkosti to nejspíš nebude .


Tak to už ti řeklo měření, že je tam problém.. pH na výtoku by mělo být někde kolem 6-6,5. Nech vyschnout poslední zálivku, pak prolej upravenou vodou a změř výtok. Zlepšení uvidíš do několika dnů ;)
Jointza
Měl jsem teď taky problém s PH na výtoku... připadá mi to jako když máš vysoké ph tak se listy kroutí nahoru a já měl nízké, listy zkroucené dolů :)
Tenhle problém mě odrazuje od hlíny. Nějak to nedostávám pod kontrolu. Ikdyž kyti už jsou celkem v klidu. Posledně jsem proplachoval 6,5 trvalo to celkem dlouho než jsem to dostal z 4,6 na 6,2 a po zalití živinama protože jsem neustále vyplachoval EC 1-0,8-0,7 atd mi vyteklo opět 5,5... jdu na vodu .. nemám na to nerf :)
kwb
tkze ph zalivky upraveno na 6,2 - vytok 6,2 teda +- by oko.prostě kapky no

2 koles & Časlove:
ale mám pocit že bych mel přepínat protože jsou dost vysoký a vytahly.precijenom 250ka neni úplně výkonný zdroj na nějaký vysoký křoví :D jsem na 40 cm od hlíny , takže buď prepnout teď a nebo poridit 400w . ale radši bych to dojel na 250.
postrani větve (ty spodní) jsou v úrovni zhruba patro pod vrcholky. vrcholky už taky zacinaj docela růst takže bych opravdu prepinal.dík za rady a k+ za rady vás jistě nemine :)

edit: pridávám foto ale nestihl jsem za tmy tak se omlouvám.
koles
Jestli jsi to ještě nepřehodil, řek bych, že je právě čas. Teda pokud se trochu srovnaly ty listy. Chceš je mít na květ v kondici ;)
kwb
takže jsem na 5. Dnu 12/12.
docela se to vytahuje,premejslim nad tou sítí.ze bych spodky ostrihal až se začnou dělat palice,a vrcholky proplyst.uvidíme.

Teploty v noci padaj až na 16℃, ve dne jsou kolem 23-26℃. Vlhkost mám noc 85% den kolem 60% - zvlhcovacku už asi vyndam z boxu.

Až mi proschne medium (vysycha dost pomalu asi kvůli ty vlhkosti) zaliju pořádně alga grow a až se objeví prvni květy najedu na bloom.

Nevím jestli to má nějakej smysl ale upravuju ph vody i ve zvhlcovacce.Protože se mi v ní dělá kamen.

Toť zatím asi vše. Tak mi držte palce at to v pohodě dojedu a všem pěstu zdar :)
Jointza
Box bych zrušil a použil celou místnost. připomíná mi to ranní metro :) nevím kolik toho ve finále prosvítíš stou 250W ale mám pocit že to bude docela nahusto než to přestane růst. Podle boxu bych přepínal max v příspěvku č.3 .) Ať se daří, Peace .)
kwb
jointza: no box rušit ted určitě nebudu a na celou místnost by mi jedna 250ka byla k h***u.Je to první in,když to bude špatný tak to bude špatný ,aspoň získám nějaký zkusenosti. S ranním metrem nemám zkušenosti u nás metro nejezdí my používáme auta :) ale pochopil sem tě.hold málo místa.příště buď vyšší wataz nebo min rostlin. Dík všem a ať to roste :)
Časlove
Počet kytek je cajk, já měl pod 250W i 24 kytek a "pohoda", 6x Larry je nejvíc pohoda. Hustoty bych se nebál, ale spíš vejšky rostlin. Na největší větve už bych ted cpal kolínka. Larry se vytáhne nejmín 3x, je to potvora! Neni to model uplně ideál na první grow, ale když budeš mít kliku a povede se dobře, tak výnos + kvalitu jen tak něco nepřekoná.
Jo a dej pryč už tu zvlhčovačku.
kwb
Čau growers, mám to totálně přerostly, dneska jsem to naohybal pomocí medenyho drátu. Dal jsem níž slunce. Po zohybani jsem asi na 60-70 cm celkové výšky.Dam sem aktuální foto a zítra za tmy.

Mám problem s noční teplotou, která šla až ke 14°C ale kytky to zda se snasej v pohodě.A další problém je vlhkost ,tím jak jsou větší a maji z čeho odparovat jsem v noci i na 70%.resim to odtahem ale je to ruku v ruce s teplotou : čím víc vetram tím je chladnější vzduch v boxu.Pritapet nemůžu z důvodu spotřeby el. Premyslim spíš že bych udělal druhy box který poběží v době kdy první bude mít noc.Ale to se ještě uvidí.
Tak zatím

EDIT: takže dnesni foto za tmy ,větve se už narovnaly a jsou cca stejne vysoko ale některé ještě budou potřeba ohnout.
Jointza
Přemýšlíš správně..
kwb
zdravim,dneska jsem premejslel a došel k závěru že 2 holky bych asi mel dát pryč kvůli prostoru. Teď řeším co s nima.Vyhodit je jen tak nechci, spís by bylo dobrý udělat srovnávací test :D ze bych udelal druhej box s kvetovou cfl a nebo druhou 250w room.250 nesežere tolik proudu takže by to taky nejspíš šlo. Běžely by kontinuálně 12/12 = řešení teplot.

Po dojetí kola bych v jednom boxu dal MH a matku + rezy a v druhý mel HPS na květ.

Teď co je lepší. 250w jeden room a druhej cfl nebo 2* 250 oddělené MH a HPS .
Jointza
Cau, dva stany na květ jsou výhodnější, než mít jeden na květ a druhý na vegetaci. Asi bych použil stejné vybavení pro oba, abych měl stejné podmínky. Mít jeden na vegetaci (18/6) a druhý na květ (12/12) ti nebude vycházet a za těch šest hodin co ti pojedou oba dva, se ti budou podmínky měnit (teplota bude stoupat). Taky jde o vlhkost která by se měla dodržovat v obou případech jinak (konec květu40,60,80vegetace). Pokud chceš vlastní matkárnu snažil bych se jí mít odděleně. Já to ted mám vše dohromady a vím že stím později bude problém, hlavně teda co se týče té vlhkosti.
ten_hodnej
2 holky pryc kuli prostoru nedavej, mas je sice vysoky ale nemas to tolik zaplneny podle fotek... navic by bylo podle me zbytecny svitit jenom na 2 kytky... ja mam pod 250w sodikem naopak 9 kytek a jsou tam akorat, predtsva ze bych nejakou pryc me ani nenapadla (a to mam box jenom 60x60)
kwb
ty 4 to líp prosviti a navíc když je nějak dobre naohybam tak by to mělo bejt lepší. A to nemluvím o lepší manipulaci v boxu. Ale nevim tohle je první in pěst.
kwb
čau kolegové, takže menší UP.zatím neni úplně na co koukat ale už kveteme :)

2 rostliny jsem dal pryč (jestli to byla chyba nebo ne nebudu řešit ,prostě jsem to udelal)

hnojim alga bloom 4ml/l + od včerejší zalivky Atami Bloombastic 0,5 ml/l ...

prostrihal jsem spodky,plánuju ještě víc ostříhat ale dělám to radši opatrně abych to neprehnal.takže chvilku ještě počkám.

... rady určitě uvitam ale to že jsem dal ty dvě holky pryc už nevratim zpátky.tak zatím čau :)
kwb
za tmy
MethodMan
Ahoj, hezkej grow. Všiml jsem si na pár fotkách, že máš ten sodík celkem dost nízko u kytek, jakt o uchladíš? V pohodě? Jen díky klipsně?
kwb
citace:
Původní příspěvek od MethodMan
Ahoj, hezkej grow. Všiml jsem si na pár fotkách, že máš ten sodík celkem dost nízko u kytek, jakt o uchladíš? V pohodě? Jen díky klipsně?


ahoj,diky :) ve stinitku v urovni vybojky mam 2x 120mm PC vetraky pridelany v serii za sebe - ofukujou vybojku. potom ten ofuk (neni to klipsnak,je to klasika stolni vetrak akorat upravenej do boxu).a samozrejme taky odtah dela svy. zkousim co uchladim a vypada to ze bych mohl jeste o 5 cm dolu. jestli chces fotku jak mam reseny ty pc vetraky neni problem.
MethodMan
Určitě, budu rád, klidně do PM :-) Jinak držim pěsti, sleduju :-)
kwb
menší UP , pomalu ale jiste se pěkně rysujou paličky :)
hnojim 4ml/l alga bloom,0,5ml/l bloombastic.

jakykoli otázky samozřejmě zoodpovim.
Časlove
Máš spálený listy, jak už ti někdo řikal, máš lampu moc blízko.
kwb
mě to nepřipadá,ty fotky zkreslujou ,asi to nepoznam.ale když tam natahnu ruku tak to je příjemný teplo, ne horko.
nad vrcholky mám max 24℃ (pokud ta potvora měří správně), ještě mám jeden analog teploměr u kvetniků a tam je v průměru 20℃.obě hodnoty jsou samozřejmě za světla.v noci mám spís problém kvůli 15℃-17℃.
každopádně dám na tvoji radu zkušenějšího a zvednu lampu .diky
Negative Creep
Mě to teda přijde přelejvaný, nic jinýho.
kwb
zalevam cca ob 3 dny.podle potřeby, 4x 6,5l kvetniky celkem 5l vody s hnojkama. Jednou jsem je nechal 4 dny bez zalivky a vadly + spodní listí osychaly od krajů.

nemůže to dělat vysoká vlhkost ? D: 40-50% N: až 60%..
musím to nějak stejně poresit kvůli plisnim až budou hustsi květy.

Edit: na květináč to vychází 1,25 l cca...dneska nahodim aktuální foto.
kwb
...
kwb
2 MethodMan : dva pc vetracky spojený medenym drátem a pripevneny taktéž medenym drátem.Žádný profi řešení,docela punk :D ..jinak je to napojený na 12v trafo na kterým jde přehazovat 3-12v ,docela praktický.

Ps: neumim vložit foto do PM.
MethodMan
Aha, ja mel u sebe jeden takovy vetrak na 150w a za boha sem ho tak neuchladil, proto se fakt divim ze mas dobry klima pod 250w kdyz ji mas tak nizko. Zkusim tam narvat taky dva. :))
kwb
možná to dela okolní teplota,mám to ve sklepe.

Edit: ještě průtok tech větráku je 126m3/h ,takhle v sérii maj větší "sílu" ,dofouknou celkem slušně až k odtahu,takže to odvádí teplo asi docela dobre.
kwb
UP

zdar,kytky nevypadaj úplně spokojeně, teploty fatální : v noci i 13°c
budu pritapet. Žloutnou mi listy,čekám na pH metr protoze kapky stojej úplně za ho**o. Vcera jsem pro jistotu přidal alga grow.

Jinak hnojim Alga bloom 6ml/l ,bloombastic 0.5ml/l
pH podle kapek 6.2 - 6.5

teploty ve dne 22-25 ,vlhkost D:max 42% N: až 60%

no uvidíme co z toho first growu bude, ale víc jak 40g necekam. Tak ztim čau
FrantaZpanelaku
Cus, to ph se mi zda celkem vysoky na to v jaky fazi rostliny jsou a ty teploty v noci tomu taky moc nepridaj.

Chybama se ucis, priste bude lip, preju at to kvete
kwb
dnes jsem začal pritapet na noc, jsem na 18-19 °c .
2 FrantaZpanelaku: vysoky pH ? jedu hlínu. Takže (pokud teda ty kapky nelzou) se mi pH zda akorát,nebo kolik bych ho měl mít ? nemam s tim tolik zkusenosti.a díky za reakce jak tady tak v PM:)
DOCtom
V tomhle stádiu můžež to phčko v hlíně držet klidně 6,5 - 6,7. Larry takhle vypadá před koncem. Měl by být za 8-9týdnů a ty máš konec sedmýho. Nebude to už na proplach ?
kwb
jo,od další zalivky už jen upravená voda
Jointza
Proplach neznamená zalévání čistou vodou ale vypláchnutí btw
kwb
jo vim,ale to bude problém s kohoutkovkou někde hodně nad 7ph
edit: je blbost to zalejvat teda jen upravenou vodou cca 2 týdny ?
Jamés
to máš jedno jake Ph na proplach,však ty kytky už nemají příjímat živiny.
Časlove
Larry je ideál v 70. dnu, ale občas na konec vyhodí pár banánů, pokud se tak stane, tak sebrat cca v 63. dnu, jinak by se mohlo stát, že se tam najde pár zárodků semen, který zkazí chut.
Ty žlutý listy, jde dost špatně poznat od čeho to je podle fotek. Pokud jsou dole zelený a nahoře žlutý, tak je to spálený od výbojky, jinak bych to odhadl spíš na nedostatek dusíku, než špatný pH. V hlíně jsem jel x krát jen neupravenou vodu a nikdy žádnej problem.
Teplota přes noc ti v tomhle stadiu stačí klidně 17C, at zbytečně neutrácíš za topení.
Co se týče průplachu, tak pH kouhoutovky nevadí, pak už je to stejně jedno. Jde o to aby kytka nemohla přijimat živiny, tudíž pH řešit při fluši je zbytečnost. Byl jsme předběhnut :D
kwb
tak to mění situaci,udělám pořádnej proplach :D díky za rady
kwb
ahoj,proplach hotovej,jen mám dotaz na zkušenější.
listy jsou fakt dost žlutý (ty vejirovity velký i malý) listy na palicich jsou zelený - k otázce : odstranit ty špatný listy na těch posledních 10-15 dní ?
koles
Klidně, ty žluté listy kytce už moc nepomůžou, akorát stíní.
kwb
díky , dneska na to vlitnu :)
kwb
54.den brzo konec :)
kwb
takže sklizeno někde kolem 63. dne. Palicky krásne tvrdy,vůně HODNĚ pronikava a chuť citrusovo-zemita , fakt chutovka :)

teď to horší: suchyho je ze 4 rostlin 75.5 g , takze něco kolem 18g na rostlinu. takže příšti kolo se snad zlepsim.
Kreator1993
Nahoď nějaký foto sušiny :)
kwb
zítra nahodim :)
kwb
sorry za zpoždění,náročný vánoce :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma