Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Problém se zapojením.Prosím o rychlou radu - Klikni zde pro originální téma
markus.guiseppe
.
Ok meen
možná hloupá otázka, neni ten předřadník náhodou na 220V? :D
Mard
citace:
Původní příspěvek od Ok meen
možná hloupá otázka, neni ten předřadník náhodou na 220V? :D


No předpokládám že i když je to strčený do motorovky 380V tak že na rozvodné desce je to přepojeno na 230V. Ale tu rozvodnici koupil hotovou tak by měla bejt dobře.
markus.guiseppe
.
Zedy
Zrovna to zapojení ze čtyřpólové zásuvky (400V) na třípólovou (230V) mi nějak nejde do hlavy, fotka se mi nenačte i tak píšeš že tam tato zásuvka (400V) nejde vidět. Jak je tedy provedený ten kabel se "samcem" o kterým se zmiňuješ???

Tady se takové zapojení rozebírá, sice trochu divoce, ale jsou tam i rozumný komentáře ;)

citace:


Pokud je třífázová zásuvka čtyřkolíková, znamená to jen tolik, že ,,pracovní" a ,,ochranný" nulák jsou sloučeny (instalace bez chráničů, zatím stále ještě přípustné) a třífázovou zástrčku zapojíš takto: Černý (hnědý) vodič: jeden z fázových kolíků, Modrý a Zelenožlutý vodič zkroutíš a zapojíš na nulový kolík. Zásuvku 230 V zapojíš klasickým způsobem, čili zelenožlutý na nulový kolík, modrý na pravou a černý(hnědý) na levou zdířku. Jedná se o klasickou ochranu nulováním, čili nic proti ničemu.


Nejsem žádný elektrikář, ale i tak mi přijde zakopaný pes v propojení třífázové a dvoufázové zásuvky a v jejich ochraně.

Jiný spotřebiče na 220V ti na zásuvkách té rozvodné skříně jedou?
tgm.amster
Řekni komukoli kdo má multimetr ať ti změří napětí v těch zásuvkách, pokud bude pod 250V tak je to ok. Postupnej start je dobrej akorát kvůli jističi, aby neměl moc velkej proudovej náraz a nespadl, proto se tam dává zpoždění, jinak je to fuk. Rozdělit 3f na 3 okruhy s 230V je naprosto v pořádku, každej to tak doma máte :) Co se týče kvality předřadníku, tam si měl asi prostě smůlu, osobně sem si koupil fungl novej na 600W, nešel, v obchodě mi dali druhej a ten taky nešel, až třetí kus byl ok. Ono pokud by v tej zásuvce bylo 400V a ne 230V tak by to taky svítilo ale v řádu minut, né-li sekund :) Jinak rozvodna vypadá docela slušně postavená, spíš bych hledal chybu v uvolněným nuláku někde po cestě k tej 3f zásuvce, to občas zlobí.. Pokud je to v hliníku tak je to skoro jistota.
Mard
Ten rozvaděč vypadá bombově! Je to profi práce. Tam bych neměl obavu.
1. Ty máš předřadník elektronický, tj. třeba přepínatelný 400W a 600W, nebo máš jen tlumivku se startérem (tj. takový jednodušší primitivní velký předřadník co hodně váží)?
2. Když do zásuvky dáš normální lampičku s nějakým halogenovým světlem (co dnes prodávaj místo běžných žárovek), tak svítí normálně? I když zahýbeš kabelem aby jsi odhalil případný špatný spoj?
3. Některé předřadníky dost topí, neměl jsi předřadník zakrytý něčím neprodyšným?
markus.guiseppe
.
markus.guiseppe
Moc díky za ochotu a odpovědi. :)
markus.guiseppe
.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma