Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Plagron - falešné informace (e-grow.cz), čím teď hnojit? - Klikni zde pro originální téma
GoQuality
Ahoj,
koupil jsem si z jistého eshopu plagron alga grow a alga bloom.
Bohužel jsem časem zjistil, že uvedené hodnoty vůbec nesouhlasí s těmi, které jsou na webu.
(tento případ tu na fóru ještě nikdo neřešil, teda pokud jsem nehledal blbě)

Alga bloom uvedené hodnoty : 1,5-13-14
Bohužel na flašce je napsáno 3-2-5 .....
Alga grow uvedené hodnoty : 4-6-8
Na flašce : 6-10-8 ...

Teď mi začínají kvést kyti a já nevím čím to hnojit.. koupil jsem si hoštické hnojivo, 5-10-5...

Chci z toho vytřískat co nejvíc, který hnojivo mám teda používat ?
Ten alga bloom s 3-2-5 se mi zdá jako blbost.. bez fosforu :(

Myslíte, že to poroste dobře s tím alga grow, který má 6-10-8 ?
A co to hoštické ? Je to bio, údajně ze slepičinců.. má to stejnou konzistenci, barvu a smrad jako to bio od plagronu, mám to použít ?

Také jsem přemýšlel o kostní moučce, myslíte, že pomůže když nějakou koupím a nasypu ji kolem kytek ? vsákne se to aby to vůbec ta kytka mohla použít za ten krátký čas (cca měsíc) ?

Samozřejmě pěstuji outdoor.

Docela pech no :D Jinak jsem to kupoval na e-grow.cz, nekupujte to tam... nemají akuální informace o tom, co prodávají.. mohl jsem to reklamovat, ale to už je pozdě.
Martin666
Plagron je jedno z nejlepších hnojiv, nechápu tvojí reakci. Nasyp tam kostní moučku, možná ti na kytce vyroste nějaké zvíře..proboha.
GoQuality
Plagron je super, ale ty hodnoty jsou špatné... 3-2-5 přece nemůže být dobrý zdroj pro květ u konopí, třeba by se to hodilo na jinou kytku, ale rozhodně né pro naše účely.. bohužel na webu byly úplně jiné než na flašce...

A kostní moučka je super zdroj fosforu a je to bio.. mě jen zajímalo, jestli se to dokáže vstřebat i když to bude navrchu a né zamíchané v hlíně.

Asi jsi mě stejně nepochopil.
frek
Čau,

Nějak Ti nerozumim. To, že má výrobce uvedené jiné hodnoty ještě neznamená, že ty hnojiva nemůžeš použít. Plagron je ověřená značka, hnojí tady s tím spousta lidí. Řiď se tím, co kytky potřebují. Koukám na web a pokaždý píšou jiný hodnoty, takže taky nevim, jaký poměr NPK to má.
Projeď tady pár vláken. Spousta lidí píše kolik, čeho a na kolik dává, tak se řiď podle toho. Vyhazovat takhle drahý hnojky... To jsou vyhozený peníze. :)

frek
GoQuality
Já bych to nevyhazoval, ale nechci hnojit květ s něčím, co nemá prakticky fosfor, podle mě se to dá použít klidně na vegetativní fázi, ale květ bych tím ošidil....
Chci jen vědět, jestli by vadilo použít ten alga grow, ten má kupodivu fosforu dost.. jen nevím, jestli tomu nebude vadit to množštví dusíku.

1,5-13-14 vs 3-2-5 je sakra velký rozdíl, neobviňuji plagron, ale ten blbej eshop.
Martin666
Každý ti potvrdí, že Plagron je luxusní hnojivo, Ferrari mezi Trabanty. Zbytečně řešíš kraviny, pěstuj s Plagronem, to ti doporučí 999/1000 zahradníků. Určitě se najde někdo, kdo tam sype slepičince, kostní moučku, ale proč to dělat složitě a riskovat že ti kytka pojde.
GoQuality
Já vím, že to je luxusní hnojivo, proto ho používám, ale hold nemám moje vytoužené, které jsem si objednal (1,5-13-14), ale 3-2-5, které je na květ dle mého názoru nepoužitelné...

Abych to shrnul, moje otázky jsou - Můžu použít alga grow, na květ? (6-10-8)
A dokáže se fosfor z kostní moučky vstřebat do hlíny za tento krátký časový úsek (měsíc a půl cca)?

To je jediné na co se ptám, nikdy jsem neřekl, že plagron by byl nějak špatný.
Martin666, prosím, nekomentuj dál.. akorát tu spamuješ něčím, co je úplně mimo téma, ani sis to pravděpodobně nepřečetl..
Martin666
Právě že jsem to četl.. jen ještě na závěr..alga grow a alga bloom jsou jedny z nejlepších hnoji, nechápu co by jsi ještě chtěl a na co se to vůbec ptáš ? jsou tu tisíce podobných / spamových / otázek na kraviny viz ta Tvá, tak se nediv té mojí reakci.
GoQuality
Já vím, že nechápeš..
Martin666
Bůh s Tebou a pěstu zdar...
!ZAU!
Ja bych rekl ze to neni jen o fosforu.V plagronu nejsou blby.Ze by vyrobili hnojivo na rust a hodilo by se spis na kvet.Ta firma vi co dela.Jinak.jestli ti jde o cisla a chces ject plagron.Tak si kup PK 13-14.Tu kostni moucku bych tam nedaval.Rekl bych ze nez se to vstreba budes kosit.I kdyz to je bio,jak budes proplachovat?Kostni moucku bych pouzil spis ven.
Mard
Já se fakt divím této diskuzi. Osobně nepoužívám drahá hnojiva, protože jsem přesvědčen že nikdo dnes v oblasti hnojiv neobjeví Ameriku, neboť za těch 100 roků, co se hnojiva používají ve výrazné míře, je jejich vliv dost podrobně prozkoumán. Proto hnojím levnými hnojivy, často i minerálními (chemickými).
Na květ se všeobecně doporučuje vyšší dávka fosforu a mírně vyšší dávka draslíku pro dobrou stavbu buněčných stěn. Proto na kytku v květu přidávám superfosfát a ubírám dusíkatá hnojiva.
Kdybych na flašce (pytlíku, kanystru, etc) viděl obsah NPK 3-2-5, tak jde o obyčejnou univerzální kombinaci vhodnou na podzimní hnojení. Nikoliv na kvetoucí kytku. Tudíž mám 2 možnosti - buď výrobce je blbej a nabízí mi dosti nevhodnou kombinaci živin a uvádí správné hodnoty na obalu, nebo je výrobce blbej a na obal píše nesmysly a obsahem je něco jiného, vhodného pro kvetoucí kytky. Je otázka co je správně, ale ani jedna varianta není pozitivní pro výrobce. Teoreticky je možné že eshop kupuje velké kanystry a rozlévá to sám do menších nádob, přičemž dává své vlastní popisy (a to blbě). Každopádně bych porovnal to co se koupilo, s originálním provedením výrobce (třeba pomocí fotek nalezených přes google).
Na dotaz odpovídám NE - fosfor z kostní moučky se uvolňuje pomalu (záleží na jemnosti drtě, ale je to od měsíců pro jemný prach po roky pro granulát).
Hoštické slepičince jsou OK hnojivo pro květ. Tím nic nejde zkazit.
Pro outdoor bych ale fakt klidně použil na růst nějakou zkvašenou trávu nebo kopřivy a na květ superfosfát s trochou cereritu. Ale nijak to nevnucuji, to je jen můj názor.
GoQuality
Díky, konečně normální odpovědi.. Na moučku teda kašlu a budu to hnojit s alga grow, možná to budu míchat s bloomem nebo i těma hošticema, už nic dalšího kupovat nechci ^^ To až příští sezónu..

Nic nemíchaj, bylo to perfektní balení. A narazil jsem na podobné případy na zahraničních fórech, kde si týpek právě stěžoval, že má 3-2-5 místo toho zmiňovaného a že je pěkně naštvanej.. Prostě asi mají víc "typů".

Tak on plagron není přímo pro konopí, tak se nemůžeme divit...

!ZAU! - já pěstuji outdoor :)
carlos
citace:
Původní příspěvek od GoQuality
Bohužel jsem časem zjistil, že uvedené hodnoty vůbec nesouhlasí s těmi, které jsou na webu.

Odkaz by nebyl?
GoQuality
carlos :
http://www.e-grow.cz/products/plagron-alga-bloom-1l/

konkrétní příklad, místo zmiňovaných hodnot mi přišlo 3-2-5
Flaška a všechno stejná, perfektně uzavřená, podle mě oficiální od plagronu, jen popis na webu byl špatně.


Prý je to případ mnoha eshopů, nejen v česku...
Efendy
Tak proč to jednoduše nevrátíš?
carlos
No tak blbe to ma e-grow...

Na oficialni strance Plagronu je to spravne

http://www.plagron.com/nl-nl/produc...alga-bloom.aspx

alga bloom ma opravdu 3-2-5...

Ten text co ma egrow na strance by mel byt spravne prirazen k P-Kcku.. (NPK 0-13-14)

http://www.plagron.com/nl-nl/produc...32/pk-1314.aspx

Takze klidne hnoj na kvet vyzkousenym alga bloom.

Alga rada je organicka, takze nizsi NPK lze ocekavat jako u vsech organickych hnojiv.
carlos
citace:
Původní příspěvek od GoQuality
Prý je to případ mnoha eshopů, nejen v česku...
Nedelej prosim z omylu spravce webu e-grow konspiraci eshopu :))
carlos
citace:
Původní příspěvek od GoQuality
Já bych to nevyhazoval, ale nechci hnojit květ s něčím, co nemá prakticky fosfor, podle mě se to dá použít klidně na vegetativní fázi, ale květ bych tím ošidil....
Chci jen vědět, jestli by vadilo použít ten alga grow, ten má kupodivu fosforu dost.. jen nevím, jestli tomu nebude vadit to množštví dusíku.

Nekoukej jenom na cisla. To nejde.

U zavedene znacky hnojit grow misto bloom v kvetu je proste totalni nesmysl. Resis uz vymyslene a snazis se vynalezt kolo aniz bys mel zkusenosti s jezdenim.

Drz se rad mistnich groweru..
Efendy
Chápu rozhořčení že jsi nedostal to co jsi koupil( podle popisku) a máš plné právo na vrácení zboží. Na druhou stranu bych to tak moc neřešil, jak už bylo několikrát psáno, jedná se o osvěčené hnojivo s výsledky.
GoQuality
Protože už jsem to otevřel, mrkl jsem se až potom.. A navíc je to celkem složitý něco vracet, když pobočka je přes celou republiku.. a poštou nic posílat nechci.. to klidně využiji na vegáč, furt je to kvalitní hnojivo a nic se tím nezkazí.. jen mám pocit, že bych se ošidil na palicích, kdybych to používal v květu.
Efendy
No mrkni na pár pěstů s Plagronem tady a myslím že zjistíš že nic neošidíš.
GoQuality
No dobře, díky za rady... Nakonec použiju teda ten bloom, ale jsem nucen si objednat to PK 13-14, bez toho bych se podle mě dost ošidil o macatý palice :)

carlos, po netu je spousta shopů, kde jsou úplně jiné hodnoty, zahraničních je ještě víc, není to případ jen e-grow :)
Efendy
Tak jsem se schválně podíval na PK13/14 od Atami a poměr NPK je 0-17-18 - jen pro zajímavost
pestitelpompo
Být tebou jedu Hoštické hnojivo a to co máš Plagron příští rok na růst
sadař22
Plagron je jedno z nejlepších hnojek co sem měl možnost vyzkoušet pokud našels nejakej blábol na webu kašli na to.Odjel sem stímhle hnojem bezpočet outdoor sezon a vždy nádherny zdravý kytky hnojim stím i na zahrádce :) (alga sada) a vše super od rajčat až po konopí. Bych se tím vubec netrápil :) Ať to roste
kwb
ja mam Hesi PK "13-14"... pomer je ale trochu jinde viz. foto
bruno.kudrna
Zdravím
Když sem hnojil plagronem tak grow na růst a bloom na květ.5 ml na litr.Ty údaje na flašce sem neřešil plagron přece ví co dělá...
No a byl sem spokojenej.Pak sem přešel na ty hoštice ,na který se taky ptáš.Jen tak se zvědavosti jestli pocítím nějakej rozdíl.
K těm slepičincům používám ještě guáno z mořských ptáků a lignohumát 5v1.Vše hoštice.V růstu dávkuju podle nich a na květ trochu přidám.
A sem spokojenej.Rozdíl mezi plagronem a hošticema není vidět.Teda kromě toho že 3 flašky od hoštic stojí jako 1 od plagronu....
Ale když už ho máš tak nevyhazuj a vklidu použij podle výrobce.Oni vážně vědí co dělají bude to v pohodě.
Zdárek:sun:
Malleo
U Plagronu bude nejspíše vtip v tom, že dle jejich sestaveného schématu hnojení předpokládají i použití jejich boosterů. Resp. v kvetoucí fázi přidávají i "Green Sensation", které má složení 0-9-10.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma