Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Morava & plané konopí - Klikni zde pro originální téma
koles
Čehé, nemá někdo informace, jak je to s palným konopím na moravě, přesněji na jižní moravě? Onehdá tam prý J.X.D. natrhal celou kytici pro pani prezidentovou... Slyšel jsem, že kvalita těch kytek není příliš valná - mno, typuju, že to sativa nebude. v encyklopedii rostlin jsem našel konopí rumištní (?), tak že by?

ví někdo něco bližšího, popřípadě se může vytasit s vlastní zkušeností?

Peace
Deda Mraz
Mělo by to být na Znojemsku a v okolí Pálavy (zdroj Marihuana 2000 od J.X.D.).
na rašeliništi v Mistříne u Kyjova je planiska hrozně moc a na podzim to v mliku fcelku facha, ale pochybuju že se sem vydaš.jinak se tam da taky pěkně vykupat. (zdroj vlastní zkušenost). jo a taky třeba u Hovoran. Je tu teho plno
z3zzz
fandisku...ty budesh ftipaalek ze :) ... /smeju se jazyku/ :)
slavic
Neviem ako na Morave, ale na Slovensku v okoli Ciernej nad Tysou az po Slovenske Nove Mesto su celkom znatelne pozostatky priemyselneho pestovania konope. Je to celkom prijemna jazda na bicykli po ceste lemovanej 2m vysokymi vianocnymi stromcekmi.
Na fajcenie to velmi nieje, myslim, ze ani na extrakciu. Vyzeraju ale velmi pekne. Taky look by potesil kazdeho outdooristu.
Tie semena su velmi potentne, kazdu jesen sa z rastlin vysypu a na jar zase vyrastu.

Nebolo by od veci, na jesen, zobrat si peknych par hrsti takychto semien a rozsypovat ich vsade kadial chodis, nech si tu krajinu trochu zkulturnime. :-)
Deda Mraz
Pokud to není na kouření ani na vaření (celkem pochybuji, vařit se dá s větším nebo menším úspěchem téměř jakékoliv konopí), tak to stále ještě může být dobré do konopné masti, která je fakt super všelék.
Cicmon
citace:
Nebolo by od veci, na jesen, zobrat si peknych par hrsti takychto semien a rozsypovat ich vsade kadial chodis, nech si tu krajinu trochu zkulturnime. :-)


Hmm a ze by sme pak meli vsichni opyleny outdoor technikou te nenapadlo? Jinak sorry, ze prudim, ale je to hloupost ;)

Cicmon
koles
samozřejmě, že jsem tam nechtěl jét a sklidit to - za tím účelem si pěstuju vlastní... konopí! :D

chtěl jsem pouze zjistit, co tam volně roste za kytky - nějakou charakteristiku. zatim tu z nikoho nic kloudnýho nevylezlo :(
runner
Jo, neco by se tady naslo... ale kazdymu to prece nereknu...To by nas hned rozkradli...
Cicmon
2runner: a nechtel bys misto planych "kecu" (mno, dobre, jsem co se tyce prispevku take novacek a k teto diskuzi jsem nic, co by odpovidalo odpovedi na otazku uvedenou na zacatku threadu nenapsal, ale kcemu je vlastne takovy prispevek jako "Jo, neco by se..."???) hodit na grower nejake fotky, nebo alespon popsat charakteristiku a potenci technickeho konopi, kdyz s nim mas "takove" zkusenosti. Me by treba take zajimali podrobnosti a kdyz budu v dane oblasti, tak bych se take rad podival na pekne policko a nemam potrebu neco nekomu krast (to si radeji vypestuji, nebo si, sice nerad, neco koupim ;))

Cicmon

edit: pred chvily uz jsem neco pozil a kdyz jsem si to precetl jeste jednou, tak vidim nektery slova dvakrat, chyby, apod. ;) Cicmon
nemo
To technicke konopi je k nicemu. Mel jsem pro zajimavost jednu kytku doma (polska odruda Beniko] a jedine co na ni bylo zajimave bylo, ze byla z 10 litru zeminy skoro 3 metry vysoka (nakonec se mi zlomila). Nic z toho neni krome provazu a mozna te masti. :-(
Hicks
Já si myslím, že v té masti hraje velkou úlohu i zastoupení THC.
Takže plané konopí je podle mě naprd na mastičku. Ale nevím to najisto.
Deda Mraz
Jen bych chtěl poznamenat, že divoké konopí není to samé co technické konopí. Technika je opravdu bez THC (známého otec to pěstuje jako biomasu na vytápění :), v divokém konopí ho trochu je...
koles
pár informací tu tedy už bylo sděleno, ale chybí nějaký komplexní popis + třeba zkušenosti. to opravdu nikdo neví nic bližšího? jo a šiklo by se taky foto... (ale to už toho chci asi moooc)

zajímalo mně to jen z "čistě teoretických důvodů"

jinak si taky nemyslim, že na Moravě roste planě technika...
Skrec
Kámoši na Jižní Moravě byli něco dovezly udělali jsme z toho mliko a celkem dobry. Byly někde na Pálavě. Pozdějc napíšu přesně kde.
koles
hmm, ono je ale celkem jedno kde, zajímalo mmě spíš CO?
runner
Cicmon : Peace please !!! Nemyslel jsem to tak. U Vyskova najdes docela dobry " divoky kytky ". Ale je jenom na mliko... testovano.
Cicmon
to runner: :) V pohode, ja byl tenkrat vypruzenej a celej den jsem cetl podobny "rady nad zlato", tak sorry - a dik ze si neco napsal, peace :)

Cicmon
Skrec
Taky v okolí Drnholce něco roste, ale taky jen na mlíko. :)
Tutti Frutti
Ak sa nemylim, malo by sa jednat o cannabis ruderalis. Ma to dlhe, velmi tenke listocky, tensie od sativy, a zaujimavy korenovy system - paradoxne s indoorom, tieto dive / technicke rastliny (dnes uz tazko rozlisit) maju pomer dlzok koren-rastlina cca 1:5 (odpozorovane) a navyse ten koren sa velmi malo vetvi, je to skor taka mrkva. Zapach trochu iny nez THC aktivne modely, hoci, stale je to riadne citit po ganji :punk:
runner
Titti Frutti : Presne tak...ale pouzit se to da :))
Cicmon : Beru :angel:
Tutti Frutti
- ako na co. Samozrejme ked vyvaris mlieko z vacsieho mnozstva planej konopy (ovsem species sativy), tak by sa nieco mohlo podarit. S tym ruderalisom pochybujem, myslim ze THC to neobsahuje vobec, za pokus ale samozrejme nic nedas, ako hovorim, dnes je uz kvoli prirodnemu krizeniu tazke rozlisit technicky gres od toho spravnejsieho, aj ked len planeho. Kazdopadne sa to aj ja chystam vyskusat - asi z toho navarim alebo urobim pseudohash (luhovanie v liehu / alkohole).
Nikodym
Byl jsem na Pálavě před pár týdny, ale nic jsem nenalezl. Nicméně přítelkyně má doma darovanou kytičku divokého konopí. Až se tam dostanu, tak ji můžu vyfotit, jestli je zájem.
koles
první úspěšný fotograf, na jehož úlovku bude nesporně plané konopí, má u mě karmu

fakt!
Mias
kdo ze si tu dneska hodil prwni prispevek???actual time is??? 00:03:53
Mias
dobry rano :smoker:
Skrec
Ovšem i z tohoto planého konopí se dá uvařit dobrý mlíko. Byl to fakt hukot. :/)
da_tatrman
ja bych zaved celostatni sazeni rumistniho konopi, to by bylo husty, aspon by to matlo vykradace, a lidi by s toho byly vyplacany kdyby to fsude rostlo hehe
koles
no a jsme tam, kde jsme byli: někdo tu navrhoval, že by se takhle mohla sázet technika... a jiný zas odpověděl, že by to pěkně zkurvilo všechny kvalitní modely (jako opylením). takže jak je to s tim sázením rumištního konopíčka? :)
dj dury
Pálava, Pálava...Pálava...tam toho je mraky...
Taker
Tak ten článek od JXD z reflexu je nejspíš tady a jestli ne tak je mu dost podobnej.
Takže kdo máte zájem si ho přečíst tak můžete.
dj dury
nene to neni on...
Taker
Éééé sakra, no ale je to taky vo planým konopí takže by to zas tolik vadit nemělo :-)
dj dury
v klidečku..nevim proč by to mělo vadit, je to přece diskuze...:)
Taker
Jo jasně já vim proto je tam na konci to " :-) " :D
dj dury
jo ja vim........... 8-)))
lutemnik
to fandisek:přesně jak říkáš,jsou tu toho pořád mraky i po dvou letech od tvého příspěvku.Kúpání také sqelé
lutemnik
Pálavu i Hustopeče máme od nás cca 50km přes hory doly.Jo,je to planisko jak fík,výška kvítí víc jak metr,technika se tu nikdy nepěstovala(žiji tu hodně dlouho) asi fanda zwerimexnoname+nekontrolovatelná rozmnožování.Můj názor...
Tech. konopí obsahuje pouze 0,3%THC
Takže s tím vařením.... no nevím
Ale určitě by to bylo moooc dobré jako příměs do špeka......



PEACE
FlickerBird
celkem jsem přemýšlel že bych si někdy na konec léta zajel na jih moravy pro pyl ruderalisu na prcání samic.. a pak sledovat co vyroste a jak to pokvete, možná by se povedlo i něco zajímavého :)
Creed
Já na jihu moravy bydlím celej život a plané konopí jsem tady ještě neviděl... :-D Pochybuju, že jsi někdo zajede na výlet na jih moravy pro plané konopí lol...
hellfire
Na jihu moravy máme chalupu a poblíž ní je zapadlá cesta v polích. Každý léto kolem ní rostou v trávě a křoví, který odděluje silnici od pole, mraky konopí. I několikametrový kytky počítat je můžete celej den a nedopočítáte se. Nejvíce mě překvapuje jak se jim tam dobře daří. Vyprahlá popraskaná půda bez živin a nekonečný sucho. Tam si člověk vždy připadá jak na sahaře a přitom kytky krásně zelený, zdravý, obrovský a všechny. Loni se tam jedna dokonce plazila přes cestu, občas přes ní přejelo auto nebo kolo a stejně vypadala v pohodě. Nikdy jsem se nedokopal k tomu to nějak ochutnat, vzhledem k tomu kolik tam toho je a místní s tím nic nedělaj tak to bude asi pro naše použití k ničemu.
fisHunter
taky su z jihu moravy a jeste jsem na rumistni konopy nenarazil
Pflusik
Taktéž jižní morava. Na cizí políčka jsem narazil nespočetněkrát, ovšem vždy byly patrné plody lidského úsilí. Volně rostoucí trávu jsem viděl jen jednou a to bylo na šumavě.
JAHmaican
Okoli Klobouky u Brna,Cejc,Hodonin, Mutenice. Lokality kde jich jsou mraky,rostou mezi vinicema,u lesu,ale i u silnice.
fisHunter
Porad kde u hodonina? nebo u kyjova... diky
JAHmaican
Kolem cesty mezi Mutenicema a Hodoninem po prikopech. Jsou tam snad 5 km dlouhy zahradky, tak kousek za nima smerem na Mutenice urco neco najdes.Tahne se to podel teto silnice az do Cejce. Bydlim sice 250 km daleko, ale lokality kde jsem je videl bych dokazal klidne presne zakrouzkovat, az budu mit cas. Kdysi jsem zde na G. daval i fotku.
Ps: pisu na tel. tak sorry za diakritiku.
lootman
Kupodivu i u nas v jiznich cehach lze najit technicke konopi.Bylo to prijemne prekvapani :D.Tesne pred Číměří smer Nova bystrice od Jindrichova Hradce.
fisHunter
citace:
Původní příspěvek od JAHmaican
Kolem cesty mezi Mutenicema a Hodoninem po prikopech. Jsou tam snad 5 km dlouhy zahradky, tak kousek za nima smerem na Mutenice urco neco najdes.Tahne se to podel teto silnice az do Cejce. Bydlim sice 250 km daleko, ale lokality kde jsem je videl bych dokazal klidne presne zakrouzkovat, az budu mit cas. Kdysi jsem zde na G. daval i fotku.
Ps: pisu na tel. tak sorry za diakritiku.


jo vim presne kterou cestu myslis, urcite se tam nekdy zajedu podivat mam to sotva ani ne 15 km, diky :)
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od fisHunter


jo vim presne kterou cestu myslis, urcite se tam nekdy zajedu podivat mam to sotva ani ne 15 km, diky :)


Každý rok toho hafl roste i mezi Svatobořicema-Mistřínem a asfaltovou polní cestou směr Stavěšice.

click

Prostě 1km za Mistřínem doprava na polňačku.
JAHmaican
Tady jsem zakroužkoval lokality, kde jsem se s Moravia landrance setkal :D . Ať už letos, či v dobách dřívějších.
JAHmaican
2
JAHmaican
3
JAHmaican
Tak jsem vyhrabal foto z roku 2010
Lokalita Čejč.
JAHmaican
Lokalita Mutěnice
Iloporus
Celkem dlouho si říkám, že bych rád sehnal semínka rumištního konopí. Kdyby u nás rostlo zplanělé u cesty, tak nikomu nepříjde "podezřelé" když něco zahlídne na mé zahradě. Je to samonakvétací, tak by snad nebyl problém s oprcem. Tak, a teď mě můžete kamenovat :-D

Edit:
Našel jsem přesně co jsem chtěl vidět, vypadá to jak kdyby to tam na pálavě bylo všude, jak v Himalájích :banana:
https://www.mrnice.nl/forum/7-plant...h-republic.html
Iloporus
Už jsem semena sehnal - 100% čisté konopí rumištní mají v The Real Seed Company. Nejvíce "divoké" jsou podle mě Kurgan a Tatarstan.

Zajímavý je případ variety Siberian, což je populace divokého ruského konopí, v minulosti pravděpodobně zasažená pylem z kazašských hashových kultur. Dodnes tak má zdejší divoký ruderalis nezvykle silnou vůni s častým výskytem barevných a potentních fenotypů.

Přidávám ještě fotku, na obrázku je samec Siberian (Chebarkul, Chelyabinsk). Ze tří semen se ujalo jedno a zrovna je to samec, aspoň si ale schovám pyl. Hlavní je nevyklíčená semena u těchto divokých rostlin nevyhazovat ale vysušit na příště, mají totiž velmi tvrdou skořápku a mechanismy díky kterým mnohdy vyklíčí až na vícero pokusů.
Iloporus
Druhou fotku musím dát zvlášť, detail listu samce Siberian.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma