Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
2. kolo pod 400W(nebo 600W?), 16(nebo 20) rostlin - a uvítám znovu každou radu :-) - Klikni zde pro originální téma
Kmotr007
Zdravím přátelé,

rok se sešel a došel zase na 2. kolo.
Tohle kolo bude mít:

1. Odtah: Vents VK 200 - 780 m³/h

2. Přítah, který sloužil jako odtah u kamaráda, prý má 12, nebo 14 decibelů (sám nevím, ale prý mu to utáhlo 600W ve skříni, když to měl na odtah)

3. Box 120x120x180 (minule měl 80x80x160)

4. Tady bych se chtěl zeptat, jaký je rozdíl, když pří růstu mám 400W nebo 600W, děkuji.

5. 2 ventilátory

6. Koupil jsem 25x květináč hranatý 11 L 22x22x28 cm, ale podle mě lepší bude těch 16 tam dát, jinak se jich tam vleze 20.. co myslíte? bude větší výnos z 16 květináčů nebo z 20 u sebe daných?

7. Řízky se teprve budou řešit. (minule jsem měl od Kozzyho a byl jsem spokojený, tím mu děkuji)

Dále by mě zajímalo, zda-li můžu mít na jedné straně dole přítah a na té samé straně jen nahoře odtah, nebo to musím mít na jedné strane odtah a na druhé straně přítah??

Dále by mě zajímalo, zda-li bych mel odtah napojit na coolube a odtahovat přes cooltube teplotu ze žárovky a z boxu a nebo bych mel napojit ke cooltube pritah at to chladi vzduchem z venku a zrovna to proudi do boxu?? A nebo posledni možnost, že zapojím odtah jen do boxu a prith take do boxu a cooltube necham z obou stran otevreny...

Děkuji za rady..
A takhle to vypadá zatím v boxu:
MocnyOkurek
No na 120 uz se sviti 600w. Ale pokud si nejsi jisty tak i 400 by to melo prosvitit, hlavne kdyz budes mit kopu mensich rostlin.
Kmotr007
V květu mám v plánu dát 600W, ale mě by spíše zajímalo jaký je rozdíl mezi 600W a 400W v růstu.. a nemyslím v elektřině. :)
MocnyOkurek
Vetsi vynos :)
Kmotr007
A já si myslel, že na růst může být jedno jaká, ale že květ má na vynose vetsi vliv.

Mimochodem, rád bych se vás zeptal, jestli bych mel odtah vest pres cooltube a nebo z boxu?
A budu mít větší výnos když dám 20 kytek do stanu nebo 15 kytek?

Díky
ten_hodnej
odtah z boxu (pres pachac logicky v kvetu), jinak samozrejme pod vyssi wattazi to roste rychleji, samozrejme je ale taky dulezite svetelne spektrum dane vybojky, vyrabi se s rustovym a kvetovym spektrem...
Kmotr007
mám v plánu to jet bez pachače, myslíte, že to bude moc smrdět?
ten_hodnej
to snad vis sam ne? co je to za otazku vzdyt uz jedes druhy kolo, to jsi poprvy taky jel bez pachace nebo to chces jenom zkusit? reknu ti dopredu - jestli nebydlis ve vlastnim baraku a nezves tam navstevy tak ok, jinak je to jasnej provar
Kmotr007
Minul kolo jsem to měl, a nic jsme necítil, ale v boxu taky ne..(naši ríkali, že něco cítili, ale až moc to nějak nesmrdělo (poznám to tak, že moc nenadávali) :D

A pravě dnes se mi rozbil jak jsem ho zapojoval do roury (byl od kamose rucne delani pres uhliky) a tak si rikam, proc to nezkusit bez pachace) Bydlím v rodinnem domku, odtah vede k nám na zahradu ale bydlíme docela kousek od silnice..

a koik bych mel dat kytek pro vetsi vynos? 20 at jsou namackane nebo 16?
senssistar
Taky jedu bez pachace ale mam odtah do komina,a nikde v okoli baraku necejtim"zatim:),tak snad to tak i zustane" Jinak pocet rostlin ti ovlivni akorat dobu rustu,je jedno kolik jich mas hlavne musibejt co nejlip zaplnenej pestebni prostor;) ja jich mam 10 v boxu 120x120,na rust sem svitil nejakych 27dni abych zaplnil prostor,kdyz das 25 muzes prepnout skoro hned=usetrena el.energie;)
ten_hodnej
bez pachace to bude smrdet fest kdyz se ti to povede, rozhodne uz si tvoji rodice vsimnou vic nez predtim, o navstevach ani nemluvim, jestli bydlis treba v hornim patre tak cekej ze to bude smrdet az k vchodovym dverim do baraku coz by mohl byt problem kdyz vasi budou chtit pozvat treba sousedku na kaficko.... jinak s tim poctem kytek bych ti doporucoval tech 16 v 11l kvetinacich, mam to tak odzkousene uz leta a min nez pul kila pod 600w jsem uz dlouho nemel, ale jsou u lidi co jich na prostor 120x120 narvou klidne 38-45 a taky se jim povede bez problemu 1g/w, jenom ty sisky nejsou tak velke... uvidis sam jak ti to bude vyhovovat ale preci jen pri cene 100-150 kc/rizek bych jich tam ani vic nez 16 nedaval, kdyz mas velke kvetiace tak se bez problemu dostanes na podobny vynos jako u vetsiho poctu kytek v mensich kvetinacich... dulezity je zaplnit poradne prostor coz se ti s 16ti kytkama urcite povede
Kmotr007
Děkuji za odpovedi,

ale kdyz tam dam 16 kvetincu a ne 20, budu muset ty kvetinky provázkama privazovat?
A jeste by me zajimalo, jestli mam udelat odtah pres cooltube viz. obrázek http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=546210

a nebo ten sonnoflex co vede od steny z boxu do cooltubu dat pryc?

Minulej box jsem mel silnejsi pritah Vents VK 200 - 780 m³/h nyni ho pouziju na odtah, doufám, ze se mi povede udrzet teplotu :)
Anuvin
Mě ten tvůj dotaz taky přišel dost lamskej..
Ale tak když bydlíš v RD a odtah máš ven z objektu na zahradu tak je to bez pacháče reálný si myslim..
Když je odtah ven tak to doma smrdět nebude kromě chvil kdy budeš mít oteveno a budeš obdivovat, ale tak to by ani pachac nepomohl..
Kdyz bys byl v panelaku a foukal to sousedum pod balkon tak bych se trochu bál, ale na zahradu to bude pohoda kdyz nepojedes nejakou obří vietnamstinu nebo extra páchnoucí strain tak to nedojde na silnici :D
Jinak s poctem jak uz bylo receno je to jedno, s vice kytkama kratší růst a méně za el. více za řezy tak to chce promyslet co je protebe lepší.. jinak bych prostě použil těch 16 květníků..
Nechapu jak a proc bys provazkama privazoval kvetniky, mozna tak ty nejvyssi vetve privazat ke kvetinaci aby byli níž a ostatní větvičky je dorostli na stejnou vejšku..

400/600w na růstu se dle me nepodepise na vynosu ale jen na malinko delsi dobe rustu. Od 1. 12/12 to ale chce plnou palbu.

Stou cooltube bych připojil na odtah když už jí máš, umožní to dát výbojku níž a to se = větší výnos. Leda že bys měl nízký teploty to by se pak nehodio. Jinak odtah by měl teda bejt správně co nejvíc nahoře v boxu a na CT nejlépe samotnej okruh ventilace s vlastním větrákem, pritahem a odtahem.. vubec nespojenej se skříní.
Ten sonoflex ti jako ted vede z cooltube ven z boxu a vzduch tam vháníš ofukem ? :D
Kmotr007
Dole mám přítah, který sloužíl jako odtah minulé kolo(takze jsme ho otocil a fouka do boxu) a ten silnejsi mam ted na odtah. Kamarád říkal, že ten odtah( co mám ted na pritah do boxu) by měl být 12-14decibelu..

Jinak mám jeste 2 ventilatory. Stan je ve sklepě.
Kmotr007
Fotky jsou stare, dole jeste neni videt pritah. a nahore bych to bud napojil do toho cooltube ten odtah a neb jen do boxu, ale cooltube nema zadne vetracky.
Anuvin
Hm s tebou si člověk teda pokecá :D Jakože přítah je připojenej na tu trubku co vede do cooltuby a stejne dotoho foukas z druhy strany ofukem ? Nebo je pritah nekde mimo a jen si mi neodpovedel na ten dottaz o ofuku co fouká do ct ?
Jinak nevim proč píšeš o těch decibelech... je to docela malo no ale kdyz te to zajima tak si to najdi na netu podle oznaceni a vyrobce a never vsemu co kamaradi povidaj :D
Já mam dost drahej tichej TD silent 350m3/h a má 20/19 db(A)..

P.S. jak rikam, pokud nemas vtom sklepe zimu tak bych dal odtah do ct a tim muzes dat lampu niz a snizit teplotu u vrcholků..
Kmotr007
Zkusím to napsat znova :-)

Mám box 120x120x175 a použiji tyhle 2 otvory na jedné straně.
http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=558988
http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=558987
Je to ta sáma strana (díry jsou nad sebou).

V dolní díře jsem namontoval odtah z venku(ze zahrady) do boxu (vrtuli má dole v díře v boxu, a půjčil mi ho kamarád, že ho používal, když svítil 600W). To je ten slabší co mám k dispozici.

A pak tady mám koupené od zdejšího člena Vents VK 200 - 780 m³/h, který nyní použiji na odtah z boxu ven do zahrady. a proto se ptám, jestli mám odtah z boxu ven pripojit na cooltube aby sal jak ze zarovky tak z boxu a nebo jen k boxu a cooltube nechat bez ofuku, protoze 2 ventilatory mam pripojene na hranach stanu, aby foukaly na kytky.

Edit: momentální teplota ve sklepe je 16°C, ale když tam chvíli jsem a svítím normalní zarovkou tak se teplota vysplha na 20°C + teprve prijdou poradne horka :)
Anuvin
No to už je lepší :)
Jo tak to chces udelat spravne. Jediný co mi zas tak nesedí je to, že muže byt přez noc venku ještě dost chladnej vzduch a oni maj nejradši přez 20C v noci a že kdyby byl v noci přítah jen ze sklepa a ne z venku tak by to násavalo třeba aspoň těch 16C místo 10C z venku.. tak nadtim jeste popremejslej nebo spis nejaky topitko na noc.
Ve dne ti to v boxu snad vyhřeje ten sodík (to je opt. tak 25C).. podle teplot ve dne bych se zaridil stim odtahem. Pokud to ten sodík vytopí málo tak bych dal odtah ke stropu. Pokud je tam teplo tak bych ho dal z cooltube coz bude mit i tu vyhodu ze pak budes moct mit lampu niz nez normalne.
P.S. utebe by se (jestli mas ty maly teploty) vyplatilo mozna svitit v noci a mit tmu ve dne..
Kmotr007
Presne tak jsem to udelal i první kolo, svítil jsem přes noc a tmu jsem měl přes den.

Dobře, díky za rady :)
Pajas
Osobně bych bez pacháče nejel...předtím to nebylo možná tolik cítit, že jsi měl pár kytek..těď chceš jet 16/20 ..větší smrad...
Dál bych jel světlo přes den než v noci, lepší přístup ke kytkám, stříhání,zalévání atd :) ale jako je to na tobě... Takhle je budeš zbytečně stresovat= menší výnos
ten_hodnej
pokud ma barak a nastavenej dobrej tarif s nocnim proudem tak pres noc usetri docela dost penez, ja napriklad svitim od desiti vecer do desiti rano, zalejvam vetsinou vecer, obcas i rano, v tech 10 uz byvam vzhuru pravidelne... cena nocniho prudu se pohybuje vetsinou okolo 2,50kc/kWh vc dph, ale kazdej to ma samozrejme trosku jinak
senssistar
Jak pise ten hodnej,tak si myslim ze 16je ideal, taky pojedu pristi kolo. Ted mam 10holek a =dlouha doba rustu a prace s ohybanim,abych zaplnil prostor...ale 20 a vice bych uz nechtel kvuli,velky porizovaci cene rezu(pokud nemas svoje) a nedokazu si predstavit jet v hline tolik kytek.

Papajas: Proc by je stresoval??
xandre1988
Ahoj ja jich ma ted 20 a je to hrozny na udrzbu co se tyce zalevani tak i zastipovani , taky uz jich tam tolik nedam
Kmotr007
Díky všem co mi pomáháte :)

chtel bych se zeptat, zda-li nekdo neví, jak bych napojil sonoflex 16cm průměr na cooltube který má 12,2cm cca

díky :)
ten_hodnej
sis mel koupit sonoflex s 125mm prumerem, holt budes muset poridit redukci, nebo si kup metr novyho sonoflexu, vyjde to cca podobne kolem 150kc
Kmotr007
Sonoflex zapojení do cooltube už je vyřešený, teď by mě spíš zajímalo jak spojit dva sonoflexy do sebe o průměru 160 mm
ten_hodnej
prodavaj se i spojky napriklad: http://www.growmania.cz/spojka-pro-...ejsi-p-649.html za 60kc, pokud nejsi z prahy tak se zeptej v mistnim gshopu, meli by to mit temer vsude i v hornbachu a pod...
Kmotr007
Díky za rady pánové, chtěl bych se ještě zeptat jestli, můžu dát na růst zvlhčovač Neptune M1? Děkuji za rychlou odpověď Kmotr 007
Kmotr007
A ještě bych potřeboval radu od Vás - jaký přítah stačí do boxu 80x80x160. Jaký by měl mít průtok? Díky

Edit: postačil by Ventilátor 150VKO - 298m3/h, 90Pa, D=150, D1=154 mm ?
ten_hodnej
To jsou otazky tyvoe, cetl jsi alespon trochu faq? na rustu potrebujes vlhko, takze ji tam logicky dej, pak na kvetu ji vyndej aby ses vyhnul plisni az budou palice. Jinak aktivni pritah teoreticky nepotrebujes, staci tam nechat ottvor na pasivni pritah a mit dostatecnej odtah, navic podle prostoru nevime jaky tam budes mit svetlo coz je zasadni
Kmotr007
Já se ptal, jestli můžu dát do boxu 120x120x180 zvlhčovač Neptune M1, jestli není slabá...

a k tomu přítahu, mám ještě jeden box 80x80x160, kde jsem dal odtah a přítah jsou dva ofuky (jeden silnejsi je vražený v bočním dolnim okenku, sitku jsme vystrihli) a se slabším Ventilátor s klipsnou BLT 15cm + 12V větráček od PC. Bohužel máme pořád kolem 30°C, tak nas napadlo brat studeny vzduch ze sklepa do boxu a proto se ptám, jestli vystačí na přítah Ventilátor 150VKO - 298m3/h, 90Pa, D=150, D1=154 mm?

Děkuji

Edit: svitím 400W
Kmotr007
Prosil bych někoho kdo se vyzná, aby mi poradil jestli to má cenu kupovat nebo ne, cekam jen na vasi reakci, abych mohl odeslat objednavku na growshopu .. pripadne mi doporucili neco lepsi, ale za ,,normalni,, cenu.. 500-1000 ..
Kmotr007
tak koukám, že můj tread moc lidí nesleduje.. ale tak zkusím napsat nové informace.

Tak jsem nakonec koupil http://www.ventilator-expert.cz/vyk...tt-125/d-70285/ do boxu 80x80x160, snad to jako pritah pomuze (stueny vzduch ze sklepa do boxu) a ochladi nám to alespon na 27C.

Dale bych se chtěl zeptat, zda-li tady má někdo na odběr řízky 32ks (možná 40, ještě nevíme)
ten_hodnej
no ten ventilator splni ucel za ty penize, jinak rezy urcite neshanej tady ale v bazaru
Kmotr007
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li by měla zvlhčovačka běžet i když je tma a jestli můžu prolét kytky hned první den koren. stimulátor a pripadne hnojivo na rust?

Puda: zahradnický substrát s aktivnim humusem 6 týdnů kristalon + pelargonie a balkonove kvetiny, agroperlit a dole v kvetinaci keramzit.

600W, lampu jsme dál výš, postupem casu budu snizovat.
ten_hodnej
tywoe hlavne nic tam nelej jenom vodu.... zvlhcovacku nech klidne bezet nonstop, jak chces a nahod nejaky fotky tohle je galerie zatim tu mas samy ot
Kmotr007
Fota:
Nevěděl jsem, kde dát vzlhčovačku.

Holkám dávám 18/6

BTW. Koupil jsem si http://www.growshop.cz/katalog/deta...-vnejsim-cidlem a nevíte, jestli tu sondu mám dat na uroven listu nebo staci zapichnout do hliny?

díky

teplota 25°C vlhkost kolem 80% a svítím 600W
krobak
Čus, zvlhčovačku daj do kúta, netreba na ňu svietiť a aj tých 200W navyše je podľa mňa v tejto fáze pestu zbytočný luxus, krorý ťaháš von komínom. Sondu v hline som neskúšal :), užitočnejšia bude nad vrcholkami...to netreba hovoriť. Budem sledovať, vačšinou sa tu rieši OT, nič v zlom, odpovede na niektoré tvoje otázky rýchlejšie vyhľadáš vo FAQ či na G. Inak treba zbytočne čítať celé vlákno, aj tak som sa tu párkrát stratil v OT a to si len na začiatku. Držím palec, nech rastú.
Kmotr007
Díky za rady,

tak zvlhovačku jsem přesunul do pravého roku, blíž ke mně(kde se stan otevírá), jenže rostlinky kolem jsou od ni trochu mokre, nevadí to?
uztobalim
ja se jen zeptam na ten TD silent , ted jsem si objednal ten samej , da se u toho spat ? :D
aby to nebyla zbytecna investice ale z toho ufa me trefi uz
Kmotr007
Jeste to nedorazilo, tak jsem poresil velký PC ventilator.
Pocitám ze to dojde v pondelí.

Pokud máš na mysli tenhle: http://www.ventilator-expert.cz/vyk...tt-125/d-70285/
ten_hodnej
to TT 125 mam taky, silnejsi verzi okolo 360m3/ jako odtah u ctyrkila a docela to huci dost, ale uz jsem si zvykl a bez problemu u toho usnu ale jsou lidi kteri by proste nezabrali....jinak jaky tam mas teploty a vlhkost?
Kmotr007
Teplota jak jsem psal výš je 25-26 a vlhkost kolem 80-90.

Za chvíli bude tma tak vypnu zvlhcovacku a uvidím kolik bude vlhkost za tmy, pokud bude nizka tak ji pustim a ncham ji nonstop.

Edit myslíte že bych to mohl už postříkat phytaminem?
uztobalim
nn myslel jsem tenhle http://www.ventilator-expert.cz/td-...ilator/d-70369/
Kmotr007
Tma: po cca 100 minutách je 22C a 80 vlhkost.

Já mám Vents VK 200 - 780 m³/h a docela hučí.. spát bych vedle toho opravdu nechtěl, naštěstí jsem to vrazil do krabice a vycpal skelnou vatou, viz. http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=4
Kmotr007
Lidi, kdy cca dát kytičkám kořenový stimulátor a hnojivo na rust?
ten_hodnej
korenovej stimulator tam lejt muzes ale rozhodne ne moc, jinak na rustu to nehnoj, sice nevim co mas za hlinu ale vetsina byva predhnojena na 2 tydny dopredu
:Dr@m:
podle fotky bych je přihnojil alespoň poloviční dávkou na růst, pak uvidíš ten rozdíl) zvlhčovačka přes noc off, 80% vlhkost bohatě stačí.
Kmotr007
Včera jsem to zalil kořeňákem a dnes do konvičky 2,5l plagron terra grow jsem dal cca 8-9 ml (má se dávát 5ml/l) listy uz zelenají pomaličku. Chtěl bych se zeptat, zda-li se musí třepat všechny rostlinky, protože asi 2-3 kytky (u rohu) se mi vůbec nehybaji a to mám pritah a 2 ofuky.

Díky
krobak
Prepáč OT, musím povedať že mám rád túto tému, celkom sa bavím. Pozeral som do stanu a tiež sa mi zdá že sa všetky netrepú. Sledujem, nech rastú. :wink:
Kmotr007
Zkusím poresit vetracek.. jinak díky za sledování.

Jen by me zajímalo, kdyz mám vybojku 600W http://www.growshop.cz/katalog/deta...-mh-600w---rust

Mohu tam dát ze začátku 400W na preradníku?

nebo si musim koupit 400W vybojku?
Kmotr007
Zdravím všechny co ,,sledují" můj grow..

Přidávám fota, snad mi řeknete k tomu víc.. jinak výbojka je ok? (myslím typ)

Ještě něco, některým rostlinám úplně zežloutl list a pak shnil.. čím to je?

Ten větrák vpravo je přítah a odtah jde přes cooltube. Jinak nevíte, proč mám při zaplé zvlhčovačce cca 60% vlhkost?

Ještě bych se chtěl zeptat, kdy zastřihnout.. a jestli máte nějaký dobrý návod na FIM
Bazito
Zdarec pokud by jsi hledal tak na většinu otázek odpověď na groweru najdeš :)
Pokud chceš v růstu ušetřit za el. přepni předřadník třeba na těch 400w a výbojku tam nech 600w. Mělo by to jít i s 400w výbojkou, ale nedoporučuje se to.

60% vlhkosti tam máš asi proto že máš stále zapnutý odtah a tím pádem tu vlhkost ze zvlhčovačky vytáhne odtah pryč.
ten_hodnej
citace:
Původní příspěvek od Bazito

Pokud chceš v růstu ušetřit za el. přepni předřadník třeba na těch 400w a výbojku tam nech 600w. Mělo by to jít i s 400w výbojkou, ale nedoporučuje se to.

lol kdyz na predradniku nastavi 400w tak se nedoporucuje aby tam daval 400w vybojku? wattaz musi byt stejna na predradniku i na vybojce jinak si zkurvite bud jedno nebo druhy ...nebo taky oboje
Bazito
citace:
Původní příspěvek od ten_hodnej

lol kdyz na predradniku nastavi 400w tak se nedoporucuje aby tam daval 400w vybojku? wattaz musi byt stejna na predradniku i na vybojce jinak si zkurvite bud jedno nebo druhy ...nebo taky oboje


600w výbojku můžeš ztlumit na předřadníku na 400w bez problémů.
Samozřejmě nemůžeš 400w výbojku napálit na předřadníku na 600w.

Pročti si vlákno o přepínatelným lumateku a dočteš se tam o tom o čem jsem psal.
Kmotr007
odtah jede minimalne a porad tam mam 24C pres den a 55-60% vlhkosti..
Kmotr007
Další foto:
Proč jsou žluté?
Musí se třepat všechny rostliny v boxu?
Kmotr007
další:
Kmotr007
a poslední dvě:
krobak
Čus, zbierka info: http://grower.cz/pestovani/navody/...jeni/7.html#106, povedal by som ze ich moc smažíš.
Kmotr007
to nevím, mám to hodně nízko a teplota cca 22-26 max

Chlapi, FAQ mi nepomůže, to mám přečtené od vrchu až dole a naopak.
Nedávám sem fotky kvůli tomu, aby jste mě přesměrovali na FAQ, to snad chápete..
krobak
Ahoj, k fotkám pomôže ak pridáš základné informácie o tom koľko a čo im leješ. Aké máš pH...ap. Takto z fotiek by som povedal, že sú buď spálené teplom, hnojkami alebo preliate, preto ten odkaz vyššie.
Kmotr007
Dále bych se chtěl zeptat na tohle video:

https://www.youtube.com/watch?v=yhbBD3JUzqg

Borec nejprve zkalibruje PH meter s roztokem co má uvnitr balení na 7.00, pak to dá do vody a změří PH vody.. a proč následně vezme ještě modrou lahvičku (myslím že to je http://www.onestopgrowshop.co.uk/nu...cf28-250ml.html) kapne do vody několik kapek a začne měřit.. díky za odpoved
Kmotr007
Ještě jedna věc.. měl bych PH upravit až když se dá do vody hnojka a nebo ješte pred hnojkami mam upravit PH?? díky
:Dr@m:
Prvně namíchej hnojky a pak upravuj pH. Tvé slečny trpí nedostatkem dusíku(N), takže další zálivku přidej dvojnásobnou dávku složky která obsahuje nejvíce N a budeš mít za pár dní po problému. Na vině bude i nestabilní pH, jedeš koko či zeminu?
krobak
citace:
Původní příspěvek od Kmotr007
Ještě jedna věc.. měl bych PH upravit až když se dá do vody hnojka a nebo ješte pred hnojkami mam upravit PH?? díky

Nič v zlom, začínam mať pocit, že ten tvoj prvý pest nebol tak celkom iba tvoj. Pýtaš sa niekedy na veci, ktoré by som predpokladal, že máš v merku. Podľa výsledku prvého kola. Nechcem odkazovať na FAQ, ale odpoveď nájdeš tam. Zrovna v tom odkaze, ktorý som postol naposledy. Nech sa darí.
Kmotr007
Ale byl, jenže jsem měl rok pauzu a všechny informace se ti z hlavy vykouří (PH a EC metry jsem já nenastavoval, ale kamarád - proto potřebuji radu..)

Drame:

Puda: zahradnický substrát s aktivnim humusem 6 týdnů kristalon + pelargonie a balkonove kvetiny, agroperlit a dole v kvetinaci keramzit.

Před 3 dny jsem to zalil terra grow 8-9 ml na 2,5l (má se dávat 5ml/l)

Mám to znovu zalít hnojivem na růst a dát větší dávku?

Jinak Ph metr jsem zkalibroval na 7.00 ale porad nevím k cemu slouzi ten CF Calibration Fluid ..

Jinak můžu s CF Calibration Fluid zkalibrovat Ec metr milwaukee cd611,i když nemám kalibrační roztok M10031 (1413μS/cm) ?
shefin
spatne ph , bych se vsadil .....
WAMParjan
boha hlavně to zalij však od pohledu je to vyschlé jak staré kule .
Kmotr007
Ahoj, tak jsem to dnes prolil vodou s PH 6,5 cca

Ph metr jsem nastavil tak, ze jsem vzal pytlík s roztokem 7.00 a do toho jsem ponoril ph metr, udelal jsem to dobre? k cemu je tato lahvicka? http://www.onestopgrowshop.co.uk/nu...cf28-250ml.html (pouizval ji ve videu viz. prispevek vys)

Díky..
WAMParjan
ty už to nehul sám si tu postuješ odpovědi . . :D

Always shake the bottle well before use. Pour a little CF Calibration Fluid into a small container and follow the calibration procedure outlined in the manual for your meter. When measured with your meter, the calibration fluid should indicate a CF = 28 (E.C. = 2.8). This is equivalent to 1400ppm on the 0.5 scale or 1960ppm on the 0.7 scale. After calibration, rinse the probe with clean water and shake off excess water before use or storage. Discard the solution after calibration and do not pour it back into to the bottle after the use.
Kmotr007
Právě kdybych věděl co tam anglicky píší tak bych se tady neptal.. já to spíš pochopím od někoho, než takhle..

tak ještě jednou.. MŮŽE mně tady někdo říct, jak se to používá??

DĚKUJI MNOHO
Kmotr007
Ostřejší fotky..
Kmotr007
Groweři .. potřeboval bych rady (ne z FAQu) ale od vás, pokud jste měli problémy jako já a jak jste to vy vyřešili..

Problémy:
1. Mála vlhkost. Kybl s vodou a s vlhčovačkou mám v rohu a byl zároveň jak květináče, včera jsem dal pod kybl jeste jeden kybl (aby kybl s vlhčovačkou byl výš než květináče.. moc to nepomohlo .. možná to je tím, že nad kyblem je cooltube (pres který mám odtah z boxu) ze tu páru saje ven z boxu.. na odtahu mam regulátor rychlosti, i když jsem to dal na minimum (asi jsem posunul o cca 2 milimetry) tak porad mám kolem 60%

2. Potřeboval bych návod jak nastavit PH metr a EC metr (lajcky)
První co jsem udelal, tak zkalibroval PH metr s roztokem 7.00 a nyni napustim vodu a zapnu PH metr zmerim PH, upravím a vyleju.. je to vsechno?? k čemu je tohle: http://www.onestopgrowshop.co.uk/nu...cf28-250ml.html .. v tom mam vypláchnout elektrodu na PH metru před měřením??

3. Jak nastavit tenhle EC metr.. k dispozici mám Milwaukee pH 4.01 buffer solution M 10004 nebo CF Calibration Fluid ..

Díky
ten_hodnej
Ke kazdemu metru je navod jak pro debila. Kdyztak musi bejt nekde na netu. Necekej ze ti tady pres forum nekdo bude kalibrovat metry, dyt je to easy nevim co na tom nechapes
Kmotr007
na kolik mám dát EC metr .. když mám CF28 EC2.80 - PPM1820
Dal jsem to na 28. Je to správně? Ted vodu z podtacku vylet do misky a jen prilozit EC metr?? rikam to spravne?

Jsem asi debil, kdyz to nechapu... navody na netu vím ze jsou, ale já je nechapu omg.. tak me porad nenavadejte na internet......
MocnyOkurek
No z tou vlhkosti je to takto normalne. Pokud mas dobrej odtah tak jeden miebler ti to urcite nezavhlci. Ten trojtej uz je neco jineho. Jeste zkus ofuk primo natocit do toho kyblu aby porad to vlkho vyhazoval ven melo by to trosku pridat, ale stejne se asi bez pridani dalsiho miebleru neobejdes. Ja pouzival ve svem 24litrovem boxu 2 a pak to dalo 90cm stan na 80-85% vlhkosti.
WAMParjan
nové fotky a furt je to suché jak psi kule bože zalij to !! a že existují překladače na netu si nezistil ?
:Dr@m:
Souhlas s WAMPEM, stále sucho a sucho, zalij to více a přidej jim dusík chuděrám!
Kmotr007
tak jsem se nasral pánové.. zalil jsem 16 kytek 20l (10l 8 kytek)
Voda byla v pod táccích (ale to nevadí, alespon se zvýsí vlhkost) příště ale vím, že 10 L bude stačit.

Přídal jsem do 10L/50ml plagron terra grow a 50ml korenáku (vse se dává 5ml/l) poté jsem upravil PH kolem 6,5

Tady vám ukáži můj další box 80x80x160 .. chci se zeptat, co tomu chybí ..?

Edit: mám dva boxy pro upřesnění 120x120x180 a 80x80x160.
Mard
No já neaspiruji na nějakého znalce, ale na té spodní fotce ty kytky vypadají že nepřijímají dost živin. A to nejčastěji bývá ze dvou důvodů - opakovaným přelitím začaly uhnívat kořeny z nedostatku vzduchu, nebo silným hnojením došlo k zasolení substrátu a nyní vysoká hladina solí brání přijmu živin. Držet se zdejších FAQ - substrát nemá být trvale vlhký, ale zalévat až když je suchý. Tedy opakovat cykly Mokro -> Vlhko -> Sucho -> Mokro. Pokud se přehnalo hnojení a půda je zasolená, tak zkusit propláchnout substrát minimálně 4 násobkem objemu odstátou vodou.
Kmotr007
Jasně, neboj to vím.. já jen nevěděl, že na 11l květináče nebude stačit 5l vody..
Jinak měřil jsem s tím EC metrem, zkalibroval jsem to s CF calibration fluid které má PPM 1820, tak jsem to dal na 18 (děleno 100 - mám CD 611 typ) a dal tam vodu, jak jsem psal výše z květníků (kde jsem dál na 10l 50ml plagronu terra grow a 50ml korenacu) a ukázalo mi to 15 na EC metru. Kytky mám 8 dní v boxu a od matkáře to jde 2-3 týdny.
Kmotr007
fotky celého boxu a snažil jsem se zachytit listy, které jsou špatné.. co tomu chybí..?
Kmotr007
a s boxem:
:Dr@m:
nic tomu nechybí, nové listy jsou ok, ty staré se už nezlepší...
Kmotr007
Díky, to jsem rád.
Mám ještě čas na FIM, nebo už bych ho měl aplikovat?

Kmotr
Kmotr007
Kdy se kytky zastřihují??
Mard
citace:
Původní příspěvek od Kmotr007
Kdy se kytky zastřihují??


Viz FAQ - Vegetace. Tady na to těžko někdo odpoví - jde o věc trvale opakovanou a mnohokrát promílanou.
MocnyOkurek
Trosku OT ale hodne tech zakladnich otazek mi pomohla vyresit knizka od mr joseho o indoru. Clovek pak uz hleda jen speciality.
Kmotr007
Právě ta fotka ve FAQu nejde vidět.. a příjde mi, že ty kytky jsou samy o sobě už keříky.. tak nevím jestli už není pozdě na FIM..

Jinak další foto: Hnojení plagronem terra grow + hesi korenak + poprve v pondělí ATAZYME enzymy.

Chci se zeptat, je lepší mít tu zvlhčovačku na kybly nebo by mela byt dole jak jsou kytky.. dik za odpoved
alpine
Zastrihava se nad tretim patrem,nekdo za ctvrtym...
Kmotr007
a ve dne nebo v noci se dělá FIM? díky
Bazito
citace:
Původní příspěvek od Kmotr007
a ve dne nebo v noci se dělá FIM? díky


Hele za úplňku je to nejefektivnější :D
Kmotr007
Zdravím, dnes je to 16. den pod růstem, 600W a chtěl bych se zeptat, zda-li se vyplatí svítit na rust 660W.. a jestli už bych je měl zastřihnout na FIM nebo už je pozdě?? díky
Fanatik
Myslím že zatím jsem nikoho neviděl svítit úplně plnou palbu na růst. Já zapínám 660w až když jsou pěkně rozkvetlé abych tomu trochu ještě pomohl. ;)

Neříkám ale že to nejde.
:Dr@m:
660w až květ, teď zbytečné, ale jak chceš, ty to platíš)
Na FiM je dle mého pozdě, spíše všem naohýbej hlavní terminál tak, aby jsi zaplnil celý prostor.
Kmotr007
Zdravím ve spolek po delší době.

Tak jsem to dnes přepnul na 660W (stále růst)
Květiny jsem nezastřihával na radu Drama (snad jsem se nepřipravil o výnos)
Chtěl bych se zeptat.. jak to mám naohýbat.. a jestli už můžu dát pryč zvlhčovačku, protože mně tam zabírá místo pro jeden kvetinac takže je to asymetrické.. a nemůžu to pořádně roztáhnout ty kvetináče, at maji dost mista vedle sebe.. (snad víte co myslím)

pár fotek.

DEN: 20.

edit: BOX 120x120x180
MocnyOkurek
Nemyslis dreama?:) pac ja mam od nej tez rezy
Kmotr007
já jsem nemluvil o řezech.. a myslel jsem ,,:Dr@m:" ;)

Já jen napsal, že jsem dal na něho a kytky už nezastřihával, protože byly už moc velké..

Jinak řezy, jak jsem psal... už výše, mám od Kozzyho
hostitel333
Jestli můžu poradit, tak určitě nezastřihuj, pouze ohýbej a prostřihávej spodky, ať se daří :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma