Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
Benovo 400w 1m2 - poprvé doma - Klikni zde pro originální téma
crazyben
Tak sem se po dlouhý době přemítání rozhod rozsvítit. Jde tak trochu o "bojový" podmínky, kvůli nedostatku financí, ale nevadí... napoprvý nepočítám se zázrakama a jde mi spíš jen o to nabrat nějaký zkušenosti s indoorem.

Setup:
skříň 1x1x2m
odtah TT125 (bez regulace) max 280m3, přítah pasivní
cirkulaci zajišťuje jeden hurikán (brzo přibude druhej)
stínítko powerlux s odtahem + pc větrák kterej žene vzduch nahoru k filtru (uvidim jak to bude fungovat, na další kolo stejně bude asi waveflector)
Předřaník GIB PRO VT, výbojka HPS 400w ...z druhý ruky dvě kola jeté, na další kolo bude úplně nová výbojka i předřadník (už připraveno)
filtr can lite 300m3

zvhlčovačka chybí zatim to budu stříkat, snad takhle to jedno kolo dám. Pak je tam nějakej teploměr a vlhkoměr... ten taky bude třeba koupit jinej s čidlem abych tam nemusel lézt jen kvůli tomu abych zkontroloval teplotu a vlhkost.

Substrát - na běžný pokojovky, bez perlitu a dalších píčovin (na ven sem to nikdy nepotřeboval a vždy ok... tak uvidim jak to pude bez něj indoor, o správný vysychání nemam strach, vždycky radši zaleju trochu míň a klidně víckrát)


Osazenstvo:
Čtrnáctkrát no name... i proto že je to poprvý a zkurvit řízky nebo semena za bůh ví kolik by mě sralo. Bylo jich pětadvacet pod zářivkama o ubohejch 2x18w + 2x8w, vybral sem ani ne tak nejpěknější jako spíš ty nejvoňavější (trochu potřít stonek mezi prstama a dá se lecos vytušit). No nechal sem je strašně dlouho v malejch kelímkách pod tou zářivkou, takže začly žloutnout jelikož už kořeny neměly kam. No dneska sem to přesadil a hodil z pod zářivek pod čtyřkilo... teď se modlit aby nebyla půlka samců a druhá sena :D

Výživa:
Biobizz - konkrétně biogrow, biobloom, alga a mic, topmax
a abych nezapoměl na prvních čtrnáct dní byl kořeňák od Gold Label


Takže po bez mála měsíci mučení v malejch kelímkách a pod slabym světlem, přesazeno a rozžhaveno... zatim to vypadá na síň zmaru :D, tak snad se mi s tim povede něco udělat abych tam neskončil. Teď budu sledovat teploty a vlhkost a snad se mi povede vychytat nedostatky. Sorry za kvalitu fotky příště už snad bude lepší aparát.

Díky za kritiku ať už pozitivní nebo negativní... hlavně konstruktivní :D Jinak jo vidim, sou trochu vytahaný a nechtěl sem je podsazovat zbytečně moc.
Spála
Držím palce... A jsem zvedavej jak ti to dopadne, ale jet napoprvé no name(i další kola) indoor.. Jak si psal chtěl si ušetřit, ale podle mého by se na genetice šetřit nemělo uvidíš sám...řezy jsou prostě řezy navíc od matkare získáš cenné informace o genetice..je potřeba koukatkde sšetřit a kde ne. Ty co propalis na eelektřině s noname(semena) můžeš mít krásný řez, ale to ja na kkaždém z nás 😊 Good luck 😊
😊
crazyben
Díky a jinak... už sem viděl tolik "matkářů" a tolik zaručenejch "modelů" že mi tyhle řeči přijdou trochu úsměvný... nevim třeba sem měl na to smůlu.

Podívej co sem měl na balkóně předloni... sou to stejný semena, bylo to dost dobrý, jen chuťově moc nic, ale za to může krátkej flushing a předtim vydatný hnojení. Krásný, tvrdý a velký šišky a to byly všechny min. 2x zastřižený... tzn topy byly čtyři na kytku a velký jak předloktí. Kamarád co kupoval "zaručenou" bílou vdovu nestačil zírat...

Jediný co vim je že to sou semena z Shamana a Alpský rakety ale co to vopíchalo už nevim. Semena byly pěkný, velký zralý, tak bych byl debil je vyhazovat... a že z toho vyrostou zase docela ucházející kytky už taky vim. Totiž to že nevíš co přesně to je, ještě neznamená že to je špatný nebo horší než nějaký "zaručený" mamky. No uvidíme, sám sem na to zvědavej.
crazyben
Po šesti hodinách se teplota zastavila na 28.3 a vlhkost klesla na 40%.... světlo půl metru nad vrcholkama. Občas postříkám a teplota klesne, vlhkost se zvedne... no každou půlhodinu / hodinu to bohužel nejde.

Je to špatný... budu muset vzít ten druhej hurikán a nějakou aspoň malou zvlhčovačku už zejtra nebo v sobotu abych to mohl dát níž.

Možná bych mohl zkusit malej heatshield... co myslíte, pomůže?
ten_hodnej
jo heatshield pomuze aspon o stupen nebo dva, kazdopadne doufam ze ty tvoje kybliky maji dole diry na odtok, aby ti nezplesnively koreny... jinak noname hlina a v tom noname semena z nejakyho oprcanyho venkace no nevim nevim jestli tudy vede cesta, jenom ucet za elektrinu budes na to kolo mit cca 2000,- coz je min nez kolik bys dal za rizky... tady je urcite plno osvedcenejch matkaru, staci projet bilou listinu
crazyben
Neboj doma poprvé, ale jinak pěstuju roky takže díry samo maj.

No podle mě bych neušetřil nic... to co bych dal za řezy by byly prachy navíc... protože na ně pak přece taky musim svítit stejně jako na tyhle. A doteď byly tyhle pod zářivkama (52w takže prd), to znamená že ten měsíc navíc co musí ze semen růst se mi nijak extra neprodraží. No jediný co by mohlo překazit plány by bylo zjištění že tam je půlka samců.

Hlína... podle mě to je všechno vesměs to samý... jen s trochou žížalích hoven a perlitu navíc a hlavně s napálenou cenou a v hezkym balení.

Sou to sice outdoorovky (dřív dozrávaj a sou odolnější) ale to neznamená že pod lampou to nebude stát za nic... bylo to slušný pálo na balkoně, ve skleníku tak nevim proč by to ve skříni měla bejt nějaká tragédie. Spíš naopak bude to ještě lepší než venku a že to má podle tabulky o pár % thc míň než nějakej haze nebo kush mě nesere :)

Jinak dnes teplota 29.4. dám větrák k přítahu aby foukal rovnou k výbojce a během tejdne pořídim druhej větrák, zvlhčovačku, heatshield a uvidim co to z teplotou udělám. No pořád mam trochu strach až bude venku 30... doma mam vždycky sice cca o 5 chladnějc než venku ale i tak. Uvidíme...
ten_hodnej
spis bych rekl ze budes rad kdyz pulka budou samci... hlavne aby to nebyli hermaci... mel jsi ten cross pod dohledem nebo si proste jen vyndal par random seminek z oprcane palice? kazdopadne uvidis sam ze priste asi bude lepsi zainvestovat do rezu
crazyben
Hermáče to nebyly ani venku ani na balkoně... a tohle jedu ze stejnejch semen. Kdybych to mel pod kontrolou tak vim co to oprcalo, takze to sem nemel... a nebyly to uplne random seminka... beru jen z topu a jen ty co na to vypadaj, pak sem z pětadvaceti kytek vybral 14 ktery sli sem... takze i kdyz noname, da se hovorit o tom ze je to takova easy selekce vod voka (a nosu... ty maly srace sem pak vybiral podle toho jak voni nebo nevoni). Geny presne neznam, ale z tehle semen uz sem mel nekolik skleniku a jeden balkon a zadnej hermous... jinak ty puvodni shamany a rakety byly reguralky, tak nevim proč by to mělo mít sklony hermit. To ty další generace z femek... s těma sou problémy spíš co sem tak vypozoroval u jinejch.

A vubec kdyz uz sme u toho za deset let sem mel jedinyho hermouse a to jak ty z jak ty rikas "overeny" femky.

Mam navrh dame sazku... kdyz tam bude treba jeden hermac budu ti celej dalsi rok rikat "ó pane největší" když se mi to povede co se tyce kvality palic (konzistence, armoa a chut), pošleš karmu a uznáš že drahý semínka z shopu ještě nic neznamenaj... co ty na to platí?
Neber to jako provokaci, prostě sázka z hecu.

Jinak už sem psal že mi je jasný že řízek je prostě řízek... časem je stejně pojedu, ale ani tak ne protože to je jak ty říkáš tutovka, ale protože chci další kolo zkusit scrog a to by bez řízků byl docela problém.
ten_hodnej
nic o overenejch femkach jsem nikdy nepsal, ba naopak ja jsem nikdy nejel femky, kupuju zasadne regulery jelikoz selektuju matky a pak rezu a rizky necham dorust a prepinam az potom je.... podle me ale rust od zacatku s regulerama je problem ze nikdy nevis dopredu kolik bude holek (i kdyby ses vyhnul hermacum)... jinak karmu ti klidne poslu rad, jenom asi nebude mit moc vahu :)
crazyben
Proc by nemela mit vahu, kdyby se to povedlo? :D tomu nerozumim... treba si pak reknes ze kazdy noname semeno neni uplne k zahozeni a rozhodne ze z toho hned nemusi bejt pulka hermacu (nebo mi aspon prislo ze presne to si myslis, podle toho co pises) oproti rizku... a to prece bude pro tebe prinosny, ne?

Jo je mi jasny ze tam nejakej samec bude, ale uz sem psal... prvni grow doma, tak mi jde o to abych ziskal zkusenosti a nejak optimalizoval pestirnu (teploty, vlhkost, prutok vzduchu atp...) ikdyby tam nakonec bylo jen 100g, ktery ale budou kvalitne dobry, tak budu spokojenej... kdyz to nevyjde nevadi, koupit za dvojku 16 rizku a ty kdyby se nepovedly, to by me sralo mnohem vic.

Jinak to delas presne tak jak sem si to planoval casem ja... uz pripravuju malou matkarnu a chci to delat taky tak... narezat, nechat povyrust pod zarivkama a pak bych je nechal jeste 14 dni pod sodou na 18/6 a hned prepnout. Kdyby to slo dobre, tak to bude pod sodikem temer neustale kvest a mezitim vzdy narezat a predpestovat dalsi. No uvidim, jeste mi na to chybi par picovin, na ktery ted bohuzel nemam.
crazyben
Žloutnutí se zastavilo po přesazení... zahnojeno biogrow npk:4-3-6
teplota se drží přes den 28-30, v noci nevim... nemam zelenou tak jim tam nelezu
akorát ta vlhkost je špatná 30-40 když to nestříkám, takže každou volnou chvilku musim rosit (chtěl sem dnes pro tu zvlhčovačku, ale trochu sem se včera vožral tak to nevyšlo).

Vypadaj že se jim pod sodíkem líbí víc než pod zářivkou... ještě aby ne.

ten_hodnej
s tou karmou jsem to myslel trochu jinak... nechci kecat ale mam pocit ze k+ od novacka bez karmy neni za tolik bodu (mozna se pletu)... no uvidime co z toho vyleze, tech tvych 100g by tam byt melo urcite, jenom ta kvalita aby taky byla odpovidajici :)
crazyben
Me ani nejde tak abych sbiral body karmy, chtel sem se podelit se svym growem a proc se u toho nevsadit :)
Tech sto tam snad bude, kdyz bude stesti a samcu bude minimum tak snad i vic. A venku to byla parada tak sem prave zvedavej co z toho vyroste pod lampou.
crazyben
Pořád ladim teplotu a vlhkost... no ke zvhlčovačce a lepšímu cirkulačnímu sem se pořád nedostal (kdybych nebyl debil, ale co se dá dělat, když člověk vyrazí na tah se všema penězma).

Tahaj se :/ to protože lampa je vejš aby teplota nešla nad 30, snad už tenhle tejden bude ta prochlastaná zvlhčovačka a cirkulační venťas.

Jen jedna chuděra je od přesazení stále nějaká povadlá a zaseklá (foto, sorry za kvalitu, lepší aparát neni k dispozici)... ostatní ji už přerostly skoro dvojnásobně. Přelitá ani suchá neni, čim to může bejt?

Jinak vypadaj zdravě... proveden topping (u většiny podruhé, takže 4 vršky). Ještě nevim jestli mam koupit kolínka nebo to nějak přivážu/přidrátuju. Lámat je nechci, venku to neni problém, ale indoor myslim že by to byl znatelnej zásek a síť taky použít nemůžu, protože ještě nevim na 100% jestli to sou samice.
crazyben
ó pane největší (ten_hodnej), měl si pravdu...uznávám svojí blbost a přísahám že noname už půjdou jen na zahradu. Dva hermouši tam nakonec byly. No nakonec je to jedno, protože sem musek řešit existenční problémy a muselo pryč všechno.

No teď už je krize zažehnaná, doma je připravenej Orange bud a Brainstorm kterýho, ale zaměnim za Power plant (5 a 5 fem. semen) abych tam nemixoval sativu s indicou. Obojí je od dutch passion.
ten_hodnej
no a ted ruku na srdce - kolik jsi utratil za tech 10 semen? 2000 kc? za polovinu bys mohl mit stejnej pocet rizku a navic DP jsou pekny mrzaci a posilaj zkurveny nedozraly semena ktery maj mizernou klicivost takze ve vysledku jich tam ani 10 mit nemusis...
TommyGun
Musím souhlasit s tím hodným... i když to není tak dlouho co jsem DP chválil.. ale po mé špatné zkušenosti s hermením a malé klíčivosti jsem si řekl že DP už nikdy a to jsem si koupil regular semena a vyselektoval samice a jedna jediná byla slušná ale stejně na nějakých palicích jsem měl banánky...
MocnyOkurek
Moje prvni seminka kuci byly od dp. 6 semen za 1200 sem si rikal to musi byt top kvalita. No tak jedno uz prislo nejaky rozdceny a ze zbytkgu naklicilo 1 :DD a to se jeste v prubehu nasazeni do kokjosu zastavilo a umrelo. Od te doby jen rizky... Je to jistota navic seminka trosku vice rostou do vysky takze mas s rizkama trosku vyhodu ze to tolik neroste.
crazyben
Jo dal sem necelou dvojku... rizky by mohly bejt, ale taky nemas 100% jistotu. Kamos ted privez takovy chcipaky, par mu jich rovnou pochcipalo a zbytek musel stejne nechavat dyl na rustu nez se trochu vzpamatovaly. Tak sem radsi obednal semena... aspon vim co to je, on ti taky ten co to reze muze nakecat buhvico.a

Za par dnu to dam klicit tak uvidime.
ten_hodnej
tyjo, tak to nevim od koho je tvuj kamos kupoval, ale ja vzdycky pres overene matkare tady v bazaru a nikdy mi zadnej rizek nechcipl... a ze by si matkari vymysleli genetiku? nemyslim si ze to ma nekdo zapotrebi... kazdopadne preju hodne stesti se semenama, jenom pocitej s tim ze budes svitit tak dva tydny nez ti vylezou do rozumny velikosti podobny rezu, coz je dalsi nevyhoda a to ani nemluvim o rozdilnejch phenotypech... ono i kdyz je to stejnej model tak cekej ze kazda kytka bude dost rozdilna z tech semen... ale jak uz jsem psal - 10 rizku za 1000kc - mensi porizovaci naklady a k tomu 2 tydny na rustu kratsi dobu - mensi provozni naklady... i kdyz je pravda ze takhle na startu je muzes mit jenom pod zarivkama a ty si vemou prd... tak at to roste :)
crazyben
taky nevim :D ale rikal sem si ze to riskovat nebudu a radsi koupim semena. Mozna casem zkusim taky neco od mistnich growers a snad to nedopadne jak kamosovi (ten to mel za 150 a jeste pro to jel 200km tam a zpatky). S tim pocitam ze se bude svitit dyl... ale co se da delat, ted uz ty semena nevyhodim. :)

Na zarivky sem taky myslel, ale kaslu na to... ono to pod tim sodikem bude trochu rychlejsi i hned od zacatku (to uz mam vyzkouseny). Diky... jak to zacne vylejzat tak dam vedet.
crazyben
No měl sem obavy když vám to nechtělo moc klíčit... ale strašili ste zbytečně. Dal sem na ubrousky, řádně namočil, přikryl a druhej den večer ze všech lezly klíčky. Včera sem je dával do hlíny a půlka už se z ní zvedá... až mě překvapuje jak rychle to jde, většinou to mam jako proces minimálně na celej týden od namočení po první lístky. :D

Takže tam je 5x Power Plant a 5x Orange Bud od DP... až bude co tak to vyfotim :)
koles
Držim palce a nenech se odradit od experimentů. Se semenama je to vždycky ruleta a to ať bereš "značková" od seedbank, nějaké přeprcy místních borců nebo noname z pytlíku - prostě některé rostlinky budou ok, jiné mrzáci a pár opravdu pěkných, tak je to v každé várce semen a na původu prakticky nezáleží (pokud to není oprc technikou, že). Pokud jsou to reguláry, počítej, že použitelná na květ bude asi jedna třetina (zbytek budou samci a slabší kusy).

Asi polovinu svých pěstů jsem odjel ze semen "kvazinoname" nakoupených od různých lidí tady na G a nikdy jsem nebyl zklamanej. Myslet si, že ze semen seedbank polezou jen excelentní kytky, co nebudou hermit, je dost naivní. Řízky jsou pak ta jednodušší cesta a taky nudnější ;)
crazyben
Díky, aspoň nějakej pozitivní koment mezi těma co mě od semen odrazujou... cenim si toho. Nakonec ani koupenej řízek neni žádná 100% jistota, dokud pořádně nezakoření... ale nechtěl sem se s klukama hádat. Tak trochu s tim počítám že nebudou unifikovaný kusy jeden jak druhej, právě chci doma tak trochu experimentovat, vyzkoušet různý techniky pěstění, pěstební média komponenty, modely atp...
Semena jsou feminizovaný, k řízkum se časem taky chci dostat, ale nechci bejt závislej... právě chci zkusit různý modely a co mi zachutná bych pak zkusil sehnat regulérky a vyselektovat nějakou matku. To aby to s nima nebyla taková nuda. :)

A teď zpět k tématu... jeden slabší kus poznávám už teď... všechny už se zvedly z hlíny, jen ten jeden se ještě "válí" dole. No zatim ho nechám, už se mi stalo že mi podobnej mrzák najednou ožil a ještě stihnul přerůst ostatní a když ne, tak půjde pryč, stejně by tam těch devět sedělo líp. Napoprvý chci zkusit takovej jakoby scrog... je to sice ze semínka, ale chci to aspoň jednou střihnout a nechat třeba o nějakej den dýl na růstu a když se to bude dobře větvit tak tu síť natáhnu. Sem zvědav jestli to pak vůbec ukočíruju, ale co... zkusit se má všechno.
ten_hodnej
citace:
Původní příspěvek od crazyben
Nakonec ani koupenej řízek neni žádná 100% jistota, dokud pořádně nezakoření...


tak ty rizky se prodavaj snad uz zakoreneny ne? jinak bych je ani nekoupil... ale mas pravdu ze to taky neni 100% jistota, ale je to jistota tak 95%, pokud je mas od overenych matkaru a narovinu u semen je ta sance uspechu asi okolo 80% (u zacatecnika jeste mensi)... a nechci te od toho odrazovat, jenom me sere ze lidi jako ty podporuji seedbanky koupi femek za nesmyslny penize a ty seedbanky se na regulery uz skoro vysraly, pritom to je nejpoctivejsi cesta si neco vyselektovat z vetsiho poctu reguleru... ale to jenom tak muj osobni nazor, klidne si to tady nech promazat... at to roste zdar :)
btw. kdybys byl z prahy tak ti muzu darovat zadarmo treba dva tri rizky at to vyzkousis aspon, mam tu jeste nejaky zbytky mazaru taky od DP
crazyben
koupenej řízek s několika kořínkama v rw podle mě neni "zakořeněnej"... tak říkám až těm co už se v tý hlíně/bubleru chytly. Pestim venku uz deset let (s vetsima i mensima uspechama) z regurelnich noname semen a tam me nikdy nesralo opozdilce a napohled spatny semena proste vyhodit. Jednou sem chtel pro ten indoor zkusit femky, tak to snad nebude tak zly s tou podporou seedbank z my strany. A ze seedbanky serou na reg. bude tim ze nejdou moc na odbyt v dnesni zvraceny dobe automatu (tem sem nikdy neprisel na chut)... nadruhou stranu sezenes i ty starsi poctivy klasiky, sem minule koukal nekde na puvodniho Herera, AKčko, Skunk1 jen uz nevim kde :/ Asi neco podobnyho chci napriste. Rizky sem taky zkousel, ale jak rikas... neznam zadnyho na kteryho bych se spolehnul.

Do prahy se dostanu tak pětkrát za rok... bydlel sem tam a mam tam mámu, ale je to daleko abych tam jel pro dva rizky ikdyz mazar zni zajimave... ale diky za nabidku, treba se nekdy muzem domluvit :)
crazyben
Tak jeden sem vyhodil... vylezl pozdě a nějak se mi to nezdálo. Takže zůstalo 5xOB 4xPP. Strašně se ty semínka táhnou a to mam lampu relativně nízko (30-35cm)... ještě že sem si nechal nějaký místo abych to mohl dosypat (zítra, pozítří)

Zase mam trochu problémy s teplotou a to už nejsou žádný hice. Už sem se díval po něčem lepším, ale kámoši mě ujišťovali že odtah 280m3 musí stačit (mam to v 100x100x200). Tak zkusim sehnat nějakej lepší cirkulační větrák a aktivní přítah rovnou k výbojce... jenže na to zatim neni a protože to ještě nesmrdí tak sem to udělal tak že sem odpojil filtr a flexorouru dal hned nad stínítko... padlo to na 29 což je sice pořád dost, ale už to neni tak hrozný, no až to bude kvést tak to stejně budu muset vyřešit pořádně.

Jinak sem dneska boxoval ventilátor na odtah a všiml jsem si u toho že předřadník je rozpálenej tak že na něm neudržim ruku... je to normální, nebo brzo odejde? Ještě mě napadlo foukat vzduch z boxu na ten předřadník venku... teoreticky by to mělo i něco málo ušetřit, když bude pracovat za nižší teploty... nebo ne? Ale nevim jak si poradí s tim vlhkym vzduchem z boxu, zase nechci vyhořet... má někdo s něčim takovym zkušenost?
RENE.2
Elektomagnetický předřadník topí takhle normálně tak buď v klidu jo a ten vlhký vzduch bych na něj nepouštěl.
crazyben
díky, to mi spad kamen ze srdce :)
Kiddnaped
kde mas pasivni pritah ? jako misto... pokud budes mit pasivni pritahovou díru hned vedle okna otevres ventilacku tak to musí uchladit kdyz budes mit vybojku --- flexo hadici --- vent --- pachac ... sice tahas sajrajty do pachace ale prozatimni reseni to je dobre. doporucil bych Jeden vykonejsi pc vetrak primontovat ke stinitku smerem pres vybojky do smeru flexo hadice teplota se mi snizila o 2 stupne..
crazyben
Skrin je metr a pul od okna (bliz nemuze, je to napadny) a prave mam odtah vyvedenej jakoby k tomu oknu. Myslim ze prave vzduch koluje v celym rohu kde je ta skrin i pres to otevreny okno :/

Mam stinitko powerlux s odtahem... ten tam sice neni, ale ja na nem pc 12cm pc vetrak kterej taha vzduch nahoru k filtru (momentalne jen sonoflexu)... Pak to vyfotim pro predstavu ted nejsem doma, asi to trochu pomaha ale stejne moc nic, asi to bude chtit silnejsi trafo (mam 12V 1000mA). Napriste bude waveflector nebo orig. Awing... uvidim podle financi, tam bych ho pak premistil tak aby foukal na vybojku a netahal vzduch od ni.
crazyben
Tak sem dal zpátky filtr a stouplo mi to až na 35,5... hrůza děs
Pod stínítko šla malá tabulka skla a sehnal sem druhej větrák... nějake starší stolní, kterej už dokáže zahejbat vzduchem.

Jenže to moc nepomáhalo... teplota pořád okolo 32 stupňů.Takže došlo na šíbování s větrákama, celej den sem se s tim sral a žádný zlepšení nepřicházelo. Dal sem pasivní přítah odjinud a větší větrák položil hned k němu a nasměroval nahoru. Ten menší sem pak dal ke stínítku tak aby foukalo na výbojku a částečně i pod sklo.

Myslel sem že to takhle dokážu srazit aspoň o další dva stupně aspoň na těch třicet, ale dostal sem se jen na 31 stupňů. Ještě sem s tim hnul tak uvidim za hoďku... hodim i foto abyste měli představu. Už mi z toho de hlava kolem.
crazyben
Takhle to tam vypadá... velkej větrák je u pasivního přítahu, fouká směrem nahoru pod sklo... malej fouká na výbojku a částečně pod sklo... nad stínítkem místo odtahu pc větrák, fouká nahoru.

Dodávám že sem měřil asi 3cm nad vrcholkama a zdá se mi že teploměr i trochu zkresluje. Navíc nemam druhej abych mohl měřit u vršků i zbytek boxu, což mě taky štve :/

Výbojka cca 35-40cm nad vrcholkama... momentálně se drží na něco přes 31. Zvhlhčovačka by pomohla ale neni to řešení na květ kdy zas potřebujou sucho. Chodim co chvíli rosit aby měly aspoň nějakou vlhkost zatim. Už mi z toho de hlava kolem, chtěl sem se dostat na 28-29 aspoň.
fedousek
pomocí roury teplej vzduch ze stínítka a ze stanu pryč a k tomu nejlépe lepší odtah nežli pc větráček... pak to bude ok...
crazyben
Odtah je 280m3 TT125 (jede naplno), pc větrák to fouká jen od stínítka nahoru k filtru na kterym je sono a odtahovej ventilátor (filtr a sono se na fotku nevešli, odtah je mimo box). Na stínítko tu rouru dávat nechci, resp. pomůže to, ale nezbavil bych se smradu v době květu, což je pro mě zásadní... ledaže bych filtr dal až na konec v opačnym směru, ale myslim že bych výrazně snížil jeho životnost a nejsem si jistej že by fungoval jak má... nebo ne? Máte s tim zkušenost?

Už si nevim rady... četl sem tu pár vláken, 2 klipsňáky, odtah okolo 300m3, 400w a teploty maj u plně vzrostlejch v květu 30 a méně bez zvlhčovačky. Já to samý, kytky minimální a nemůžu se zaboha dostat pod 31... spíš je tam víc většinu času. V pokoji se teplota pohybuje okolo 24 a ventilačka je většinu času svícení otevřená... nechce se mi kupovat velkej odtah za těžký prachy, když vidim že s tim co mam sám, to u jinejch funguje. Nějakej tip kromě tuby, ta nepřichází v úvahu, příště plánuju aWing.
fedousek
V tom pripade ti nic nepomuze :-( bud si kup cooltube, nevim, proc by to nemelo pripadat v uvahu, nebo si kup vykonejsi odtah, nebo jine stinitko a k tomu nejaky klipsnak na ofuk vybojky... Kazdopadne cooltube je z toho vseho nejlevnejsi... Jinak s tim filtrem je to tak, jak jsi psal... Nefoukej do nej ;-) a na tu zvlhcovacku se taky vykasli, pac tim si jen uskodis...
Efendy
Teplotu resim take stale dokola,CT nekupuj aspon u me nemela zadny znatelny vysledek. Urcite bych sel cestou odtahu na stinitko a pachac az na konec.
crazyben
fedousek: ct nepripada v uvahu, protoze je v planu aWing a kupovat ji na dva mesice je kravina... krom toho bych musel koupit dalsi odtah na okruh pro ct a na to nemam. Klipsnak u stinitka je a fouka na vybojku (viz. foto)... zvlhcovacka neuskodi, proc by mela?... naopak srazi teplotu a takhle malejm pomuze, ted tu vlhkost potrebujou, ale to by problem jen oddalilo.

Efendy: a mas s tim zkusenost? Ze zkratim zivotnost by me zas tak moc nesralo, ale hlavne aby pohlcoval pachy jak ma... ja si tim totiz nejsem tak jistej.

Teploty porad litaj... kdyz to chodim rosit a okno je dokoran, padne to lehce pod 30 nekdy az na 28 (to uz by jaks taks slo, bohuzel to je neudrzitelny). Jak dam ventilacku je to lehce pres 31 az 32 a kdyz zavru uplne tak behem hodky a pul mam 34-35 :(
__________________________________________
Dneska dostanou naposled vodu... pak tejden korenak nez zacnu pomalicku prihnojovat. Zalivku upravuju cca na 6.2... sel bych na 5.9 ale substrat je malinko kyselejsi tak myslim ze takhle to bude ok. Teploty vysoko, vlhkost nizko :/ ale chodim pravidelne rosit tak vypadaj ze to zvladaj bez problemu.

Tahaj se, zacinaj druhy patro, jen jedna je takova malinko mensi (presunuta primo pod lampu)... nabrousim ziletku a jak to půjde tak je fiknu.
ten_hodnej
hele ted pomalu konci leto, takze v noci bejva uz docela chladno, tak me napadlo ze bys mohl svitit v noci a pritah s aluflex mit u otevrenyho okna (nemusi to bejt primo v nem, ja ten aluflex mam schovany pod oknem abych nepoutal pozornost)... jeste zminovana CT, ale ta snizuje svetelnej tok o cca 5-10% a ma malou odrazovou plochu coz je nahovno, ovsem problem s teplotama bys mel vyresenej... kazdopadne hlavu vzhuru 31C je jeste v pohode, nad 34C uz je to problem jelikoz je to stresuje a vsechny procesy se prodluzuji (rust, prijem zivin, zrani)....
a jestli planujes awing tak si k nemu kup heat shield, ten taky srazi teplotu o nejakej ten stupen
crazyben
praveze pres noc okno mit otevreny nemuzu, proto svitim pres den... jak je v noci klid a zmizi takovej ten mestskej ruch, tak je to slyset. aluflex je vyveden k oknu, ale ne pritah nybrz odtah... vzhledem k tomu ze bytem proudi vzduch tak ze zminenym oknem v 90% putuje ven se mi to zdalo logicky... (je cca 30 cm od nej, jak to dam bliz je to videt).

Trochu si me uklidnil... jak sem doma, tak tu teplotu udrzim od 28 do 31, ale taky musim do prace, takze to nejde porad. No asi budu muset pockat az se jeste malinko ochladi a pravidelne vetrat... jinak to nevidim. No sem zvedav az to povyroste.
fedousek
Jestli hodlas kupovat awing a do te doby nechces investovat, tak potom nechapu, co tady resis, pac bez i male inevestice svuj problem nevyresis. Co se tyce zvlhcovacky, tak v rustu ok, ale co budes delat v kvetu? Taky bude zvlhcovat? Navic si tim pomuzes tak o jeden stupen a k tomu se ti tam muzou mnozit bakterie a jine organismy, ktere maji rady vlhko. Jinak i bezna pokojova vlhkost kytkam dostacuje, pri pravidelnych a spravne davkovanych zalovkach. No a jinak co se tyce CT, tak ti mohu s klidem rict, ze ta ztrata 5-10% tam je, ale jelikoz muzes dat CT mnohem niz a bliz ke kytkam, tak je to hned zpet a ucinna svitivost je v podstate stejna jako u wingu. Co se tyce tveho prostoru, tak CT tinto osviti jako prd. Ja osobne jedu CT uz 6 kolo a oproti wingu tam neni zadnej rozdil, co se tyce vynosu. Mam z toho pouze plusy, jelikoz nemam starosti s teplotou, setrim vybojku, jelikoz je chranena a nemusim hlavne resit picoviny typu srazet teplotu zvlhcovackou, klipsnakama, pridavnejma pc vetrakama a k tomu si ve vysledku nicit uplne zbytecne pachac, kterej taky neni zrovna levnej... Kdyz si to spocitas, tak na kolik te vyjde pachac a k tomu nekolok ventilatoru, pak awing oproti CT a asi tak 2m sonoflexu???

P.S.: co se tyce teplot 28 - 31 tak bych to asi neresil, jelikoz jak psal ten_hodnej, tak to nejsou zadne kriticke hodnoty a kytka pojede jak vztekla i tak. Mam taky odjetech par kol na vysokych teplotach cca kolem 30 - 35 a vzdy to dopadlo dobre. Soce trochu stres, castejsi zalivky a mozna prodlouzeni kvetu o nekolik dni, ale jinak bez problemu ;-)
Efendy
Nevím asi jsem jediný kdo má s CT špatnou zkušennost, ale u mě se rozdíl CT a WAWE XL = 1C, ale možná je chyba u mě.

K pacháči, nevím jaké složení má orig. pacháč na grow, ale předpokládám že stejný jako pacháč který filtruje např. pachy z fabrik atd. Tedy zjednodušeně řečeno, aktivní uhlí zabalené ve dvouděrovaných trubkách a přetažen nějakou buničinou. V tom případě netuším jak by se mohla zkracovat životnost. Uhlí je snad jedno zda se přes něj vzduch nasává nebo profukuje ne?
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Efendy
Nevím asi jsem jediný kdo má s CT špatnou zkušennost, ale u mě se rozdíl CT a WAWE XL = 1C, ale možná je chyba u mě.

K pacháči, nevím jaké složení má orig. pacháč na grow, ale předpokládám že stejný jako pacháč který filtruje např. pachy z fabrik atd. Tedy zjednodušeně řečeno, aktivní uhlí zabalené ve dvouděrovaných trubkách a přetažen nějakou buničinou. V tom případě netuším jak by se mohla zkracovat životnost. Uhlí je snad jedno zda se přes něj vzduch nasává nebo profukuje ne?


Když vent tahá vzduch přes filtr tak jak to má byt tak filtr nenabere tolik vlhkosti a bordelu a špíny přes tu tkaninu.. ale je tam vetší odpor vzduchu takže lepší mít kvalitnější vent. pokud je to obráceně že vent fouka do pacháče a ten je mimo box tak uhlí odchází o hodně dřív ( vlhkost, špína, prach ) ale zase jedno, dvě kola nevadí pokud někdo nemá na lepší ventilátor a řeší teplotu :-))
Kiddnaped
CRAZY BEN: měl jsem ten samí problém co ty.. tak jsem si překopal setup pasivní přítah u okna... u výbojky sonoflex napojený na odtah který fouká DO PACHÁČE který je u dveří místnosti.. a na druhé straně bytu otevřená ventilačka a zaplé topení:-) problém s teplotou vyřešen jen podotknu že to je prozatímní řešení tak na 1-2 kola pak by jsi měl pacháč začít používat normálně.. a ohledně toho okruhu s CT.. je to blbost.. nasadíš na konec CT pacháč připojíš lepší odtah s větším odporem vzduchu nejlépe ulitu a teplotu I KLIMU máš vyřešený .. nepotřebuješ 2 okruhy .. jako na věměnu vzduchu a na ct.. :-) kdyžtak pm ;)
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Kiddnaped
CRAZY BEN: měl jsem ten samí problém co ty.. tak jsem si překopal setup pasivní přítah u okna... u výbojky sonoflex napojený na odtah který fouká DO PACHÁČE který je u dveří místnosti.. a na druhé straně bytu otevřená ventilačka a zaplé topení:-) problém s teplotou vyřešen jen podotknu že to je prozatímní řešení tak na 1-2 kola pak by jsi měl pacháč začít používat normálně.. a ohledně toho okruhu s CT.. je to blbost.. nasadíš na konec CT pacháč připojíš lepší odtah s větším odporem vzduchu nejlépe ulitu a teplotu I KLIMU máš vyřešený .. nepotřebuješ 2 okruhy .. jako na věměnu vzduchu a na ct.. :-) kdyžtak pm ;)


EDIT: klipsňák mi taktéž fouká na výboju směrem so trubky ;) nevidím v tom problém
crazyben
citace:
Původní příspěvek od fedousek
Jestli hodlas kupovat awing a do te doby nechces investovat, tak potom nechapu, co tady resis, pac bez i male inevestice svuj problem nevyresis. Co se tyce zvlhcovacky, tak v rustu ok, ale co budes delat v kvetu? Taky bude zvlhcovat? Navic si tim pomuzes tak o jeden stupen a k tomu se ti tam muzou mnozit bakterie a jine organismy, ktere maji rady vlhko. Jinak i bezna pokojova vlhkost kytkam dostacuje, pri pravidelnych a spravne davkovanych zalovkach. No a jinak co se tyce CT, tak ti mohu s klidem rict, ze ta ztrata 5-10% tam je, ale jelikoz muzes dat CT mnohem niz a bliz ke kytkam, tak je to hned zpet a ucinna svitivost je v podstate stejna jako u wingu. Co se tyce tveho prostoru, tak CT tinto osviti jako prd. Ja osobne jedu CT uz 6 kolo a oproti wingu tam neni zadnej rozdil, co se tyce vynosu. Mam z toho pouze plusy, jelikoz nemam starosti s teplotou, setrim vybojku, jelikoz je chranena a nemusim hlavne resit picoviny typu srazet teplotu zvlhcovackou, klipsnakama, pridavnejma pc vetrakama a k tomu si ve vysledku nicit uplne zbytecne pachac, kterej taky neni zrovna levnej... Kdyz si to spocitas, tak na kolik te vyjde pachac a k tomu nekolok ventilatoru, pak awing oproti CT a asi tak 2m sonoflexu???
Ze zvlhcovacka pomuze jen na chvili sem psal... je mi to jasny. Wing chci predevsim abych dobre osvitil i kraje boxu, ucinna svitivost (o tom slysim poprve, nemyslis efektivni dosvit?) ale neni to samy co rozptyl svetla. Tam se CT s wingem nemuze vubec rovnat. Presne to pro me bylo rozhodujici kriterium... co nejlepsi (nejrovnomernejsi) distribuce svetla. A k tem cenam jeden klipsnak 350,-, druhej (stojanovej) zadarmo, pc větrák 120,- + zdroj 100,- jenze to uz mam... ted uz jen aWing a nejspis ani nebude origo, takze drazsi nez kdybych ted sel pro CT to mit nebudu. Hele vim ze chces jen v dobry vire poradit a za to ti dekuju... ale CT neni nic pro me.

Jinak trochu stresu snad zvladnou... budu zastipavat coz sou myslim jeste vetsi stresy nez nejakej stupen navic. Me slo spis o to ze bych je nerad nejak brzdil nejak vyrazne...zvlast v dobe kvetu. A diky... jestli i stakovyma teplotama bude matros kvalitni, tak sem klidnejsi :)


Kiddnaped: okej, az na to bude cas tak zkusim... jestli takhle opacne zapojenej ten filtr vydrzi pohlcovat pachy stejne dobre ty dve kola, tak je to cajk. To uz bude skoro jaro a kdyz to neuchladim ted tak pres leto to uz ani rozsvecet nebudu. A co bude pak vi buh... nee to uz snad bude na nejakej tichej odtah, pro jistotu trochu naddimenzovanej a k tomu bude muset bejt zas jinej filtr, takze me fakt netlaci ze tenhle znicim driv.
Kiddnaped
Jeste k tomu ct pokud budes mi stale problem tak si kup wawe xxl a z ct dej pryc to mini sti itko a na ct namontuj wawe ;) ale ten muj popis ti 100% pomuze dulezite je mi pasivni diru u okna a foukat to cele do bytu ne obracene
crazyben
Tak je to přesně 14 dní od namočení semen, 12 dní v hlíně... včera dostali první poloviční výživu od Biobizz v podobě 0,5ml/l biogrow a 0,5ml/l alg.a.mic

Dnes proveden topping nad třetím patrem (viz foto), kromě jedné, která měla třetí patro o něco menší a celkově je malinko pomalejší, u tý ještě uvidim.

Teploty stále 26-31 stupňů, vlhkost se drží okolo 40, max.50%... málo, ale když to zvládly doteď tak už to snad bude vklidu

Kiddnaped... zkusil sem to zapojit jak si radil, bez filtru ok, ale jak ho nasadim, tak je to úplně stejný jak předtim, jen hluk se snížil. Krom toho se takhle dost zahříval ten filtr, když to saje přes něj tak byl chladnější. Vidim to že budu muset dát dokupy aktivní přítah a pak to zapojim zpátky jak to bylo... tedy filtr dovnitř a sát přes něj.
ten_hodnej
zdar, hele nevim co mas za substrat ale vypada to na nejakej growmix s perlitem, kterej uz bude predhnojenej, takze bych jim tam radsi zadny hnojiva nelil at je nespalis takhle na zacatku... nalej tam akorat trochu korenaku jestli mas, jinak jim staci voda... kazdopadne preju at to roste, ale kdybys bejval jel rizky tak uz je mas takhle velky hned na zacatku a usetril by jsi na semenech,elektrine i case... teploty mas OK, ale ten filtr je opravdu lepsi mit vevnitr aby to tahalo pres ten filc a ne naopak, ale ucel to splni stejne, jenom tim asi trochu zkratis zivotnost filtru... kdyztak nahod i foto zbytku :)
Kiddnaped
Dulezite je mit pasivni diry na pritah u okna ja mam stan cca 30cm od ventilacky a nemam problem 0_o
crazyben
ten hodnej: korenak uz dosel :( byl to obyc zahradnickej substrat z kteryho sem vybral bordel a vypek (bez perlitu ten primichavam) kterej moc predhnojenej neni. Byl v planu worm humus, ale z toho seslo. Davam foto zbytku, ikdyz zatim moc neni co fotit :) Priste urcite zkusim rizky, snad bude nekdo okolo abych nemusel daleko.

Kiddnaped: je metr od okna, bliz to nejde... pritah bude aktivni s flexorourou (casem) kterou dam bliz k tomu oknu a to uz snad pomuze. Neni to zrovna kriticky zatim.
crazyben
Tak se mi v boxu zabydlela molice... nějakej tip na osvědčenej přípravek?

Jinak to roste... teploty stale 28-32, vlhkost 80 noc 40-55 den (musim vylepšit oboje). Kytky už maj 20-30 cm jak která a začínaj se po zástřihu větvit samy. Kromě PH zálivky mě napadlo že by bylo taky dobrý upravit PH i postřiku :D (PH- pro akvária dochází a našel sem potravinářskou kyselinu citrónovou... neublíží jim to? na dvě tři zálivky než se pude nakupovat)

Foto bude časem... vyjebal se mi tel. a druhej nemůžu spojit s kompem bez paměťovky :/

EDIT tak obědnány lepové desky, tyčky do substrátu a ninja insekticid na mšice a molice. Doufám že to pomůže ale bude to nejdřív v pondělí / úterý. Zatim kytky omeju mejdlovou vodou... nějakej tip jak zpomalit množení než přijdou ty přípravky?
Severus
Hele zkus dát to mýdlovou vodu do rozprašovače a postříkat s tím ty listy, pak bych to stříknul tim, cos ještě objednal.
Lepové desky určitě vhodná volba;;
imho pH postřiku by mělo být neutrální, jestli se nepletu
Mard
citace:
Původní příspěvek od crazyben
nějakej tip jak zpomalit množení než přijdou ty přípravky?


Ty nemáš žádnou žlutou lepicí pásku? Pokud jo, tak tu tam natáhni a funguje to stejně.
crazyben
Na jedný kytce se mi dva spodní listy zvláštně zbarvili a seschli... často se dotýkaly květníku na kterym se srážela voda když sem rosil. PH zálivky 5,9-6,2 ale dřív sem to párkrát zalil vyššim v hlíně. Celou dobu sou pěkně zelený tak nehnojim ani nějak moc... 0,5-1,5 ml na l biogrow a 0,5 ml / l alg.a.mic... jednou tak a jednou vodu. Ale prohledal sem fórum a vypadá to trochu jako nedostatek fosforu, co říkáte? Zkusim do příští zálivky hodit i trochu květovýho.

Sehnal sem Plenum... insekticid a důkladně postříkal a předtim listy opět omyl mýdlovou vodou. Za tři dny to zopakuju s druhym objednanym postřikem. Chytl sem to snad včas, viděl sem tam dohromady jen tři ty hajzlíky. Foto po vydatnym postřiku...

Jednu kytku sem omylem trochu polámal při zalejvání, jinak tomu dávám max pár dní a asi budu přepínat. Za těch třináct dní (od poslední fotky) to vyjelo jak blázen. Začínaj i vonět :)
crazyben
29 dní to rostlo a teď už osmý den 12/12... a právě dnes začaly ukazovat chlupy

Dobrá zpráva je že PH půdy a tím i kroucení a flekatění listů se pomalu zlepšuje, špatná zpráva je že molic sem se úplně nezbavil a na postřik už je asi pozdě. Budu jen mechanicky odstraňovat a doufat že to dozraje dřív než je vycucaj :(

Jinak je to celý trochu divoký... každá kytka je trochu jiná, ale v průměru se vytáhly víc ty pomeranče. A já čekal že to bude přesně naopak...

Nejsem s tim spokojenej... :/
Mard
No já bych s těma molicema raději bojoval intenzivněji. Nějaké mechanické likvidování opravdu nemusí zabránit rozšíření pohromy. A když to teď začíná kvést, tak je ještě nejméně 50 dní do sklizně, to je hafo času na proběhnutí ochranné lhůty.
crazyben
1 ze 4 PP zhermil :/ O.Bud v pohodě... mam já na to štěstí. Seru na to, otrhám kvítky a nechám to tam. Snad to nebude moc naprcaný.
crazyben
30 dní 12/12... šílenost... špatná hlína, nepomáhá nic, na přesazení pozdě... zaseklý nemocný řídký košťata, každá jiná. I ty paličky... sou sice takový hutný ale malý na měsíc květu :/ posuďte sami...
ten_hodnej
njn to je skoda, pristi kolo doporucju sehnat nejaky rizky a taky kvalitni hlinu, napriklad growmix od plagronu... kdybys jel z rizku tak za 14 dni prepinas a ted by jsi se uz blizil do finise... skoda ze se ti nevytahly tolik do vysky, vynos asi nebude zadna slava, ale neco do papirku z toho snad bude... a nejaky lepsi fotky nemas? klidne jich nahod vic at vidime celek pro lepsi predstavu...
btw. zda se mi ze tu lampu mas docela vysoko... jinak s tema semenama celkove je to docela problematicky, jelikoz vetsinou kazdy roste jinak a byvaji tam vyskove rozdily, navic i kdyz si koupis pakl 10ti stejnych semen, tak pocitej ze kazda kytka bude trochu odlisna... a taky tam byva casteji problem s hermenim... ale preju at je tam toho co nejvic a pristi kolo uz snad bude lepsi :)
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od crazyben
30 dní 12/12... šílenost... špatná hlína, nepomáhá nic, na přesazení pozdě... zaseklý nemocný řídký košťata, každá jiná. I ty paličky... sou sice takový hutný ale malý na měsíc květu :/ posuďte sami...


Za to hlína nemůže.
Genetika, nebo málo papaly.
Každopádně to nech, klidně to může začít tloustnout až na 50. dnu.
crazyben
ten_hodnej: jo uz premejslim kde ty rizky splasim :D fotil sem to na blbym telefonu o vykendu az bude cas tak to zkusim nejak vyfotit na normalnim svetle. Jo je malinko vejs, ale nic extra (cca 40cm). No snad to aspon bude ke koureni o extra vynos nejde ikdyz je to taky plus zejo.

Figaro: No co sem tady koukal na PP a OB u jinejch tak genetikou to nejspis nebude. Takze mas pravdu ze asi málo papali... a proč málo papaj? Já si právě myslim že to je tou špatnou hlínou... nehnojil sem to sice moc, ale zas tak málo taky ne. Je pravda ze i ty molice mohly prispet celkovymu stavu, ale treti tejden po nich neni stopy a zadny zlepseni neprislo. Genetika?

Az budu mit cas tak to nafotim poradne cely at vidite tu hruzu :D
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od crazyben


Figaro: No co sem tady koukal na PP a OB u jinejch tak genetikou to nejspis nebude. Takze mas pravdu ze asi málo papali... a proč málo papaj? Já si právě myslim že to je tou špatnou hlínou... nehnojil sem to sice moc, ale zas tak málo taky ne. Je pravda ze i ty molice mohly prispet celkovymu stavu, ale treti tejden po nich neni stopy a zadny zlepseni neprislo. Genetika?



Já osobně když hnojim tak co to jde nejvíc, protože když to přeženu, dá se to lehce poznat. Takže dávku zvyšuju dokud kytka nezačně jevit dávky přehnojí. Jednoduchej způsob jak vyloučit možnost podhnojení ...

No nic, už přeju jen Good Luck a příště kup kokos ;) !
crazyben
Tak sem si konečně našel trochu času abych ty košťátka vyfotil. Neni uz na nich jedinej velkej list a ani ty ostatni nevypadaj zdrave.

45 dni od prepnuti, teploty 28-32, vlhkost 40%, hnojiva biobloom, topmax (alg.a.mic vynechán)

crazyben
Dalsi, bohuzel ted nevim co je co... musel bych to jit zas omrknout a na to uz sem linej :D

Podle rady nechavam dal ikdyz touhle dobou uz bylo v planu proplachovat. Snad to jeste neco udela...
crazyben
Moc toho nebude... jak je vidět zdaleka se mi nepovedlo zaplnit prostor. Můžou za to moje chyby a ne zrovna ideální podmínky... do jisté míry možná i molice, který sem se ale úspěšně zbavil.

52 den kvetu a dostaly naposled napapat, pozítří začnu proplachovat. Snad to bude stačit, přinejhoršim nechám nějakej den navíc. Zdá se mi že se to dost protahuje. Venku konečně chladno a tak maj na závěr příjemější prostředí... teploty okolo 27, vlhkost 40%.

crazyben
Jeden orange bud má zajímavý vršky (všechny)... dvojitý, trojitý. Nic sem nestříhal, choval sem se k ní jako k ostatnim. Jeden PP předtim zhermil... asi to s těma femkama od DP vážně nebude nejlepší...
crazyben
další orange
crazyben
PP
Jamés
citace:
Původní příspěvek od crazyben
Jeden orange bud má zajímavý vršky (všechny)... dvojitý, trojitý. Nic sem nestříhal, choval sem se k ní jako k ostatnim. Jeden PP předtim zhermil... asi to s těma femkama od DP vážně nebude nejlepší...

To bude nějaká mutace..njn Dutch Passion :-)
crazyben
Mel sem par skleniku a balkonu kde sem jel regulerni seeds od DP a nikdy se mi nic takovyho nestalo. Ted sem nechtel na nic cekat, koupil femky a takhle to dopadlo :/ Mam v lednici jeste pet fem brainstormu tak sem zvedavej jestli bude i mezi nima nakej mrzak... kazdopadne fem. seeds od nich uz nechci, regulerni s cistym svedomim doporucim.
Jamés
Já měl tak 3roky zpátky Orange Bud venku a nejen že měl mizernou klíčivost 2/5,ale jedna kytka zhermila a druhá měla mutanthaluz..bylo to dost silné,ale z pěstitelského hlediska teda nic moc..
crazyben
Sou to takový košťátka... ale i tak z nich mam radost. Chvilku to vypadalo ze to bude uplna katastrofa, ale ted se mi zdaj lepsi... i listy vypadaj krapet zdravejs nez predtim.
crazyben
1 - Dve sou opozdenejsi oproti zbytku.
2 - Jedna zase trochu napred... asi se bude sklizet postupne
3 - Mutant... rozdvojeny vrsky se dal deli na dva. Nestacim se divit co to dela, no sem zvedavej jak to bude vypadat :D
ten_hodnej
na to ze je tam mas uz cca 60 dni na kvetu tak to vypada ze by to jeste tak 2-3 tydny potrebovalo... no preju at to dojedes v klidu i kdyz vynos asi nebude zadna slava...
crazyben
Jo posral sem to... :( nevypadali zrovna zdrave uz kdyz sem prepinal, pak se trochu vytahly a dost proridly... myslim ze prave to je takhle zbrzdilo (prepnuti v ne zrovna ok stavu). Chlupy sice vylezly do deseti dnu, ale pak to dlouho bylo porad stejny a jen padaly listy. Nakonec sem se po vselijakejch pokusech nasral, dvakrat je poradne proplach ve sprse, prihnojil a pomalu se to lepsilo. Nejvic me ale sere ze ani nevim co jim vadilo. Taky se mi to zda na dva tri tejdny, proto sem hnojil az doted ikdyz bylo v planu davno proplachovat.

Priste je radsi necham rust pokud nebudou vypadat ok a teprv pak prepnu. Snad sezenu i kvalitni klony. S velkym vynosem uz mesic nepocitam, ale doufam ze to bude apon dobry... orange je chutovka i out kdyz se povede, tak doufam ze nebudu uplne zklamanej.
AladinWarrior
Asi to bude taky tím.Lepší je rostliny stabilizovat pokud jim něco nesvědčí a potom je přepnout.Koukám na to a určitě to dobrý bude.
Jenom doufám že ty femky od DP nejsou nějaký pravidlo-ty mutace a hermáči:)Ještě tam mám od nich připravený na další jízdu semena - taky femky.
Ať to kyne:)
AladinWarrior
Když tak na to koukám tak je pravděpodobný že jsi jim dával opravdu málo papat.Já jedu čistý kokos.Při růstu jsem jednou namíchal slabší dávku a jak se kroutily a bledly listy :)
Na tom růstu je to ohromě znát a kytky jsou potom poloviční.Kokos je vynikající médium a krásně poznáš jak začnou mít hlad.Když si nejsi jistej tak přihnojíš jen jednu a za pár hodin vidíš rozdíl.
crazyben
Dost možná... na růstu sem jim dával opravdu střídmě a nakonec sem jim na květ naložil i s kapkou růstovýho a krapet se zlepšily. Mam rád u modelu takovou tu zemitou chuť takže hlína je u mě jasná volba... jen je třeba řádně proplachovat. Sice než se něco změní trvá zato v kokosu člověk snáz pozná co jim je nebo neni, za to v hlíně toho vydrží víc... bůh ví co by s nima udělaly ty moje pokus/omyly v kokosu když sem chtěl přijít na to co jim vadí.

Po letech outu a skleníků kde to prostě roste, szjišťuju že indoor je to jiná "věda" :D
crazyben
60 dní...
crazyben
dalsi
AladinWarrior
Mmm,cítím to až sem :)
crazyben
jo jo voni to uz pekne... bez filtru to nejde :)
jinak kazdy pheno jiny... ale po chvilce se daj PP od orangu rozeznat ani ne tak stavbou rostliny jako spis palic. Oproti tomu OB je ma PP mohutny a uz dost skoro odspodu se spojily tak ze vytvorily celkem mohutny salamy (na dvou stastlivcich, dalsi dve sou o malicko horsi)... zatimco OB ma ne tak velky ale na oko o to hezci topy.

Zacina se to i trochu blejskat, ale zatim nic moc... snad se jeste obsypou.
Jamés
Na jak dlouho to ještě vidíš?
crazyben
některý na tejden, jiný možná ještě 14...každá je na tom jinak, ale spožděný sou všechny. Uvidíme co to udělá za těch pár dnů.
crazyben
Takhle před koncem a vyjebal se odtah... (resp. upadnul mi při údržbě a do pár hodin umřel)... podařilo se mi ho nakonec spravit ale trochu rachtá :/ Teď už jede, ale byly dvě noci a den bez odtahu a nebyl na ně ani moc čas, tak doufám že mi ta trocha ještě nezačne plesnivět.
AladinWarrior
Jó tak tohle znám.Když se to sere tak pořádně.Plesnivý to ještě nemáš tak to teď hlídej,mrtě větrej a bude to cajk.Já mám odtah že mi to úplně vysává box a stejně mám problém s vlhkostí jako prase :/Odtah mi jednou taky chcípnul když jsem nainstaloval vadnej regulátor.Největší problém byl však cooltube,ve kterým by se mi uvařil sodík bez odtahu.Naštěstí jsem tam měl úsporku kvůli reklamaci a proto jsem hned také přidal pojistku.
crazyben
Šťastný a veselý growers...
nabírá to na hmotnosti (pár větviček se pěkně prohlo a opřelo o jiný) a už je to cejtit i přes pacháč trochu. Vidim to ještě tak 3dny, max tejden.

Sorry za kvalitu fotek, nějak se mi posrala paměťovka takže sem musel aspoň starym tel. Pozdějc snad udělám pár lepších.
crazyben
Teploty 26-29, vlhkost 40% den. 19-22 / 50% noc.
crazyben
Mutant je vazne zajimavej
crazyben
Ty hezci...

nektery uz skoro vypadaj ze pudou brzo pod kudlu, jiny zas jeste na nakej casek. Posudte sami
FrYnK
no co se tyka ty mutace tak tam nejde o genetiku... to uz by se projevilo mnohem dřív... problém je tady prehnojeni...pak presne zacinaj rust listy s min a min cipama..listy zkrouceny nahoru..a důsledek je takovej ze kytkam odejdou koreny, prestanou prijmat ziviny a nazdar.. stojej a jenom uz dozrajou...
crazyben
no moc sem to nehnojil na rustu, tohle zaclo hned s rustem prvnich chlupu a teprv v ty dobe sem jim zacal nakladat trosku vic. Jinak je videt z predeslich fotek ze i ten mutant nakynul.
FrYnK
no prave ze si to prehnojil hned v ty pocatecni fazi a tim se to cely posralo.. z toho se kytka jen tezko vzpamatuje... ikdyz samozrejmne nejak dojede...procetl jsem celej thread a je videt ze uz si skoro hned o zacatku po presazeni zacal hnojit... proboha proc ? když si je presadl do predhnojenyho substratu ?? ono to prehnojeni pak nakonec vypada jako nedohnojeni.. protože kytka uz prijma jen vodu a ne ziviny... nemá poradne cim když ma usmazeny koreny... vsadim se ze az vyndáš kytky z kvetinacu tak rozhodne nebudou mit bili koereny,, ale hnedy hnusaky... tot vse... vis proc se ti dařilo venku ?? protože si nehnojil a nemel to jak posrat :D
crazyben
jinak koreny ma krasne bily... prorostli az do podmisky i pres drenazni vrstvu, ale to u vic kytek takze tim to asi taky nebude. Navic u fem dp sem tu docet ledacos, ale 100% jistej si bejt nemuzu genetikou.
crazyben
Asi si necet moc pozorne, predhnojenej substrat to nebyl ikdyz byl na pokojovky... achjo a venku sem hnojil taky nemysli si... krystalonem a plagronem. Teď mam biobizz a pochybuju že by byl až tolik silnější (dávám vždy o kapku míň než jak udává výrobce).
FrYnK
A ty si myslis ze kdyz si koupis hlinu na pokojovky tak je bez hnojiv nebo co?? To by bylo asi k hovnu ne?

No nic koukam ze mas odpoved na vsechno...zbytecny ti neco psat... mej se cus..
Jamés
citace:
Původní příspěvek od FrYnK
no co se tyka ty mutace tak tam nejde o genetiku... to uz by se projevilo mnohem dřív... problém je tady prehnojeni...pak presne zacinaj rust listy s min a min cipama..listy zkrouceny nahoru..a důsledek je takovej ze kytkam odejdou koreny, prestanou prijmat ziviny a nazdar.. stojej a jenom uz dozrajou...
říkám tomu,že je to syndrom placaté větve a měl jsem ho taky,ikdyž jsem vubec nehnojil,není to přehnojením ale feminizací semen.
AladinWarrior
U toho Biobizzu bych se přehnojení ani tolik nebál.Pokud se držíš tabulky plus mínus ňákej ten ml. :-D
...proto bych si tou mutací z přehnojení nebyl ani tak úplně jistý :-D
frek
Tohle není přehnojením. Je to mutace a tu hnojiva nevyvolávají. Pokud teda nehnojíš něčim, kde je olovo, kadmium, uran atd.

Jelikož feminizace je zásah do genetický informace, tak ne vždy se všechno povede. Muže dojít k náhodný mutaci nějakýho genu, kterej se ovšem nemusí projevit hned. Na jeho spuštění je potřeba někaký vnější vliv. V tomto případě je to změna fotoperiody, tedy začátek květu. Tím se tento gen aktivoval a jeho projevem sou tyhle zdeformovaný listy. Neni to moc častý, ale občas se to stane.
Jinak když třeba máte nakvetlou kytku a dáte je zpět na růst, tak tyhle krypl lístky to taky občas má. Opět je to genetická mutace zapříčeněná vnějšim vlivem.

frek.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma