senssistar |
celek: Myslim ze 9kw :) takhle to nejde videt ale je to kus od boxu :) A jen to roztopim a uz neprilozim jen mirnej vyhrev :D Uvidim ,dnes udelam pokus :))
ten hodnej: Venku hezky ale v mistnosti furt klada dneska sem mel 14,5 stupnu:/ chci jen mistnost po zime pozvolna prohrat aby se uz drzela teplota kolem 18. Videl bych to dnes zatopit a uz nechat bejt.
Vecer vam dam vedet :D |
|
|
senssistar |
Tak v 18:00 sem pozvolna roztopil a uz nebudu prikladat,v mistnosti krasnych 23stupnu v boxu za svetla bylo 26°a za tmy tedkom 22° ,uvidim jaka bude rano teplota pred rozsvicenim.. Ale myslim ze uz to bude ok :) a mozna uz nebudu ani muset vicekrat topit pokud zustane venku hezky a bude se dat vetrat ,aby teplej vzduch sel dovnitr. Vlhkost z odtahem do mistnosti byla 55% za svetla ,uvidim jaka bude prez noc:) |
|
|
Anuvin |
Palec nahoru takhle muze byt i odtah v noci. |Tak kdyz nebudes linej topit tak uz by si mohli fakt lebedit..
Jinak co je to za kamna to vidim poprve, malem sem se rozesmál :D to jen samovolně proudí vzduch a ohřívá se o oheň ze dreva?
|
|
|
senssistar |
Anuvin: diky;) tak snad se budou mit lip no:) jen sem zvedav jaka bude vlhkost z odtahem do mistnosti,jestli bude vysoka tak po vyplate kupuju tu odvlhcovacku a je to...nebudu setrit na holkach :) at se maj co nejlip:) nerad bych resil problem z plisni. Jinak ty kamna jsou mensi provedeni kamen Burian.Jo proudi samovolne, ze spod nasava studeny vzduch a ze zvrchu vychazi teply ;) |
|
|
senssistar |
Tak v noci minimalni teplota byla krasnych 19,5° :) min vlhkost 50% Max teplota 26,5, max vlhkost 78% "ta vlhkost nic moc'' jinak holky vypadaj ze jim nic nechybi:) |
|
|
Anuvin |
No tak to už je supr. Takhle bych to držel třeba do 30. dne květu a pak zas odtah do komina pokud teda neobjevis jakejkoli zarodek plisne.
Jen nejak nechapu ty teploty, kdyz si vecer zatopil tak si psal ze je v boxu za tmy 22C a ze uz nebudes prikladat, tak kde se tam vzalo 26,5C (max) ?
Stou vlhkostí je to taky zláštní - ty výkyvy, myslíš že třeba večer když tak byl suchej vzduch od těch kamen tak to bylo 50% a k ranu uz zas 79% nebo jak ? |
|
|
senssistar |
Anuvin:no sice sem uz neprikladal ale kamna byly nalozeny a kdyz sem to utnul ,tak hrali az do rana ,tak se teplota v prubehu noci trosku jeste vystoupala;) stou vlhkosti to asi tak nejak bude,tedkom sem od rana byl pryc a nevetral sem jen jednu ventilacku ,pridu mrknout a ejhle v boxu ihned i za svetla 65%vlhkosti:( myslim ze nez se takhle trapit a mit strach o holky poridim nejspis tu odvlhcovacku,at mam pokoj..+ chci urco dalsi ofuk protoze ty dva huricany ofoukavaj max pul boxu. Zbytek kytek nezna vetricek..aspon mi to tak prijde kdyz kouknu na holky. |
|
|
senssistar |
Tak sem dotah natahl 5m sonoflexem az k oknu tak trebas taky pomuze s vlhkosti,jinac jak sem zacal vetrat tak vlhkost zas 50%. |
|
|
ten_hodnej |
bud v klidu 50% je v pohode pokud ti tam dobre cirkuluje vzduch tak plisen by se objevit nemela |
|
|
senssistar |
Ten hodnej: kdybych mel 50% stalych tak v klidu jsem ,ale kdyz mi to za tmy skace az k 80% tak vklidu nemuzu bejt.A nevim jestli dva maly huricany dost cirkulujou vzduch v tak velkym boxu.
Jinak lidi jakou mivate v noci vlhkost?? Vam se to hezky drzi jak pri zaple lampe?? Asi tenhle tejden poridim tu odvlhcovacku Guzanti za 3tisice. Nechcu aby mi prvni grow znicila plisen..:( |
|
|
senssistar |
15.den 12/12 , dnes zalivka 4ml/l activera, 2ml/l grow,bloom,algamic 1ml/l topmax
Momentalne mam v boxu krasnych 40%vlhkosti a teplota 27,5. Nejake foto ;) |
|
|
senssistar |
Par fotek z letosnich Auto Ak47 pro potechu oka ;) |
|
|
senssistar |
Jeste par :)
Jen pro zajimavost koho to zajima,:) k AF sem se dostal pred 3roky kdy jsem poprve koupil neduverive 3semena WW od Dinafenu. Vyrostlo mi z kazde kytky cca 8g,velke zklamani ale kour dobrej"uz si nepamatuju kdy sem to sazel,takze sklizen mozna ovlivnena spatnou dobu sazeni"Dalsi rok sem si rekl ze skusim znovu a budu hnojit jak rustove tak kvetove hnojivo, do te doby sem nikdy nehnojil na rust,jen vzdy kvetovy bloom od Biobizzu. Takze jsem objednal 6semen od natural seeds mam pocit Skunk#1,zasazeno v kvetnu, s kytky cca 40g, a s letosnima Ak47 sem trosku experimentoval:) Sazel jsem prvni varku v pulce cervna ,druha v pulce cervence, nejaky holky sli do 11l a 50l kyblu ,vtech vetsich byli po 3,nejaky sli primo do zeme a nejake byli v parniku taktez v kyblech. Hnojil jsem opet Biobizz ''uz asi 5let pouzivam:),tentokrat komplet groow,bloom,algamic,topmax ..predtim par let plagron,nikdy nic jinyho'' Cervnova varka : V kyblech kytka cca 100g v zemi cca 70g a jeste ktomu ne tak hezky paldy, parnik srovnatelnej stema venku. Cervencova varka uz byla horsi,jak bylo konec leta destivy nektery meli sem tam trochu plisen, + uz nebyly tak vynosne kytka cca 70g ,paldy byly ridsi. Tento rok budu sazet automaty jen v cervnu a do kyblu do zeme to nema smysl,akorat plejtvani hnojek. ;) + budu sazet nejakej rez co sem si udelal ztoho co ted jedu. |
|
|
ZOO68 |
Nevím, jestli je třeba v prvních 2-3 týdnech řešit vlhkost. Ta se snižuje hlavně kvůli plísním, která zatím u menších paliček nehrozí - zvláště u plísni odolné odrůdě ;)
Teď začnou tepla, tak se ta teplota v boxu ustálí - spíš je dobrý větrat místnost, aby se v ní snížila vlhkost - pak se bude lépe udržovat vlhkost v boxu.
Snížit vlhkost jde i zaléváním odspodu, kdy je veškerá vlhkost produkována jen transpirací a ne odparem z povrchu půdy ;) (na to je dobrý splašit buď velký podtác 120x120 cm nebo pod každý květináč plastový box - mně se pod 6,5 l květináče osvědčily krabice 20x20x12 cm od pomazánek fy Varmuža - dají se sehnat v potravinách - vymluvit se můžeš např. že to chceš na cukroví). |
|
|
senssistar |
ZOO68: Diky za rady ,ale myslim ze muj nejvetsi problem je ze uz nasavam vlhci vzduch no,ale tak ted uz se da furt vetrat a od zejtra pujde odtah zpatky do komina tak doufam ze ta vlhkost bude ok. Dnes prez den vlhkost 50-60% v noci 80%:( |
|
|
Anuvin |
Neda mi to a musim se opakovat... podporuju ZOO68logickouZahradu.. plisen jeste nehrozi a to ani prez 80% v noci jestli mas pustenej odtah a ofuk a proudi vzduch. Ta teplota 20+ v noci udělá na sklizni hodně a tak do 30. dne je to podle me dulezitejsi nez mit mensi vlhkost.. Kazdopadne bude to spis jen par % rozdil takze tak. |
|
|
senssistar |
17.Den 12/12 Zalivka : 3ml/l grow,activera , 2ml/l algamic,bloom,1ml/l topmax
Up:koukam ze sem prvni foto dal 2x :/ a nejde mi to smazat..... |
|
|
senssistar |
18.Den 12/12 Mam dotaz ohledne prostrihani,mam nemam a jak??Je to fakt dzungle a pride mi ze nikam svetlo neprosviti:) Ale nevim sem zvyklej na out a slunicko :) tak treba jen pocit :) ty nejmensi spodky ze zdola sem oholil. |
|
|
Anuvin |
No neni to na tech fotkach moc dobre videt, ale zda se mi ze mas i ty slabe vetvicky rostoucí zespoda docela vytáhlý a dorostlý nahoru asi jak si ohýbal.. to 600 ma taky velkej efektivni dosah tak bych to nejak moc neoškubával, jen takový ty minipaličky co se začnou tvořit uplne na spodech větví kde vyrustaj z hlavního stonku.. |
|
|
senssistar |
Anuvin:jojo ty spodni vetvicky sou vytahany, kytky maj strasne vrchu a je to hustej porost ze to neprosviti pod ne ,pride mi ze prosvit kytky ie cca 10cm pak tma:)ale tak snad dobry to bude. Zejtra u tech vrchnich listu zkratim cepele aby se dostalo svetlo i nize. |
|
|
Anuvin |
Heled ja myslim ze neni zas tak zivotne dulezity mit palice na svetle, ted sem nasel jednu zatoulanou malou větev která se zasekla pod rámem scrog sítě a byla tak skoro uplně potmě. Vytáhl sem jí na světlo a je stejně velká jako ta co rostla vedle a byla celou dobu na světle. Jen má bělejší ochlupení :D
Myslim že energii to nachytá listama a ty pak posílá i do palic který jsou někde dole.
Jinak me se vtom hustem scrogu zdá to samé, že 10cm pod vrchy už neni skoro světlo, ale vidim že par uplnych spodku, co jsem tam propokus nechal se taky celkem zvětšuje a obsypává..
No tim sem chtel rict ze je podleme nejlepsi brát jen listy co už kytka sama skoro odhodí a to zkracovaní čepelí dělat taky jen hodně opatrně.. |
|
|
senssistar |
Ok diky ;) nebudu to nejak resit. |
|
|
senssistar |
21.Den 12/12 zalivka 3ml/lgrow 2ml/l algamic , bloom 1ml/l top max. |
|
|
senssistar |
23.Den 12/12 holky vypadaj zdrave, mam znich radost:) sem zvedav jak se to bude vyvyjet dal:) |
|
|
Anuvin |
Zdar co teploty vlhkosti a tak ? |
|
|
senssistar |
Cao vlhkost den 40-50% noc 60-70%(to je dost ne?:( ) teploty prez den 26-28°. Noc 18-20°. Jinak holky vypadaj zdrave. Snad ta vlhkost nebude delat problemy :/ |
|
|
ten_hodnej |
pokud mas zapnuty odtah i ofuky nonstop tak by nemel byt problem... |
|
|
senssistar |
Ofuky i odtah jedou na plny koule nonstop:) a v pondeli poridim 3 ofuk a nakej poradnej, at mi tam udela vichr:) |
|
|
Bohém |
hele vpohodě.. já osobně vůbec vlhkost neřeším.. sice mám takovej nic moc vlhkoměr, o jehož přesnosti bychom mohli vést spory :D ale většinou tam je přes noc kolem 70 %, ofuk odtah jede nonstop, a ani jedno kolo jsem neměl problémy s plísní.. a to i když jsem nechal vedle skříně ošmikaný listí , který trochu začlo plesnivět (a možná i šířit spory.) A dřív jsem měl jen jeden ofuk a na některý pály ani nefučelo... No co chci říct, že udávaná správná vlhkost v květu je určitě téměř 100% prevence proti plísni ale to NEZNAMENÁ že při vyšší vlhkosti to nepůjde vklidu dojet , nebo že na 100% to bude plestnivět..
Jelikož tam mám chladno tak když je venku teplo tak je tam vlhko.. ale zatím sem problémy neměl, akrát jsem četl že vysoká vlhkost může "prodlužovat nasazování na květ..." což jsem u sebe nemohl porovnat, ale jinak vše ok :) |
|
|
senssistar |
Bohem: ok ok :) tak ja se tak bat nebudu no:) Ale i tak chci 3 ofuk me se libi kdyz je ve skrini poradnej pruvan:)) A pro jistotu ;) Jinak tvoje vsechny growy sem shlidl a pekny :) Premejslim pristi kolo jet taky jen 250w a mozna aquafarm. Pod 600w nebudu trenovat moje omyly :) hliny se nebojim tu znam z outdooru:) |
|
|
senssistar |
Cau growers prosim o radu :) Nemam cas celou nedeli hledat na growru muj problem :) dnes pri zalivce sem si vsiml na jedne ci dvou kytkach nakou degeneraci listu:) neni jich moc ale zrovna ty nejvrchnejsi a nejvetsi , jakoby ztraceli hezky tmave zelenou barvu na par mistech. Cim to je zpusobeny? Pridavam foto. Dik |
|
|
nice bloom |
Čau
Nejspíš to vypadá na naky stopovy prvek (železo,mangan) koukám ze jsi v půlce květů a asi hnojis vydatne:-) tak nemyslím že by to byl naky nedostatek živin. Pak mě napadá už jen pH ale myslím ze to by vypadalo trochen jinak. :-). Ať se daří ať to roste.peace. |
|
|
Severus |
Ahoj, viděl bych to spíš na nedostatek dusíku, popř zkontroluj pH zálivky, kdyby se jednalo o nedostatek síry. |
|
|
senssistar |
Ph zalivky pokazde upravuji na 6,2 tak PH by to bejt nemelo , a hnojim podle tabulek Biobizz,hnojim bloom,grow,algamic,topmax , jeste sem hnojil activera ale to doslo:) Takze ted nevim :) |
|
|
senssistar |
+ teda jeste jeden dotaz na jedne kytce na dvouch vrscich mi jako by vadnou(usychaj) pestiky,cim by to mohlo bejt zpusobene?? Nakej parazit??mam jeste udelat preventivne postrik Rock efectem ,nebo radsi uz moc nestrikat, kvuli plisni??
A jeste od vcera mam nakej jeblem teplomer ,doposud i kdyz byly vedra tak sem mel max 29° nad vrchama a dnes mi to hned par minut po rozsviceni hlasilo 33° a venku zadny vedro... tak sem zvedl lampu a mam kolem 30°,myslite ze teplomer blbne nebo proste mam najednou takovy hici?? |
|
|
nice bloom |
citace: |
Původní příspěvek od senssistar
Ph zalivky pokazde upravuji na 6,2 tak PH by to bejt nemelo , a hnojim podle tabulek Biobizz,hnojim bloom,grow,algamic,topmax , jeste sem hnojil activera ale to doslo:) Takze ted nevim :) |
Zkus vitalitikomplex od Agro. Já to používám teď.
Jde aplikovat postřikem i do zalivky.
Je to výživa se stopovými prvky+enzymy. |
|
|
senssistar |
A to mam pridat k hnojkam nebo jen udelat zalivku stohodle?? |
|
|
nice bloom |
+ teda jeste jeden dotaz na jedne kytce na dvouch vrscich mi jako by vadnou(usychaj) pestiky,cim by to mohlo bejt zpusobene?? Nakej parazit??mam jeste udelat preventivne postrik Rock efectem ,nebo radsi uz moc nestrikat, kvuli plisni??
A jeste od vcera mam nakej jeblem teplomer ,doposud i kdyz byly vedra tak sem mel max 29° nad vrchama a dnes mi to hned par minut po rozsviceni hlasilo 33° a venku zadny vedro... tak sem zvedl lampu a mam kolem 30°,myslite ze teplomer blbne nebo proste mam najednou takovy hici?? |
Nesahal si na ni rukama?? Holýma??.:-) no není videt když tak hod foto ale nak bych si s pár pestikama hlavu nedělal. Ale ta teplota nic moc. Mel sem ve skříni i 31 u vrcholku nevím jiste jesli jim 33 nak nebude vadit. S tím teploměrem těžko říct. Jistota je koupit novej a neb sežeň proste druhej a porovnej. Peace |
|
|
nice bloom |
A to mam pridat k hnojkam nebo jen udelat zalivku stohodle?? |
Zadelej si zálivku jen s tímhle dle doporučeného dávkování. Já bych osobně NEmíchal do toho všechny ostatné hnojky. Mam teda 6 kytek míchám na tři litry bez ostatních hnojiv. Cca 0,5l hotového roztoku pro každou. Až urnám za vhodné ze médium proschlo udělám klasik zalivku s hnojkama jak obvykle. Opakuji po 14 ti dnech.. |
|
|
senssistar |
A cim hnojis ??? Ne nesahal rukama proc?? Vubec na kytky nesaham v kvetu, jen sem ostrihaval spodky. Tu teplotu 33°sem mel cca 10min nez sem si vsiml ze tak rapidne vyrostla nahoru. Lampu sem zvysil cca na 40cm z 30cm a teplota 29° tak to tak necham. Ted nabijim fotak ,vecer sem diztak pridam foto jak holky kvetou + ty pestiky vadnouci:) |
|
|
nice bloom |
Jedu plagron alga grow, Bloom mě došel minulé kolo:-) ale mam PK 13-14.
A než pokvetu koupím i bloom. No k tem pestils, hod pak foto a ať se kouknem třeba někdo bude vědět co se jim děje ;-) ať se daří peace. |
|
|
Bohém |
K tomu trénování omylů - na Aquafarmu není fakt co zkazit... Pokud máš EC a pH metr tak nemusíš mít strach že bys to nedojel tak jak chtěl :) Já jsem měl sice poprvé uplně ze začátku problém , ale bylo to díky tomu že jsem pH měřil lakmusem což je kravina a srovnával to kyselinou fosforečnou což byla vzhledem k tomu taky kravina... :D Kdybych s tím nic nedělal tak by to bylo vpohodě. :D Taky doporučuju CANNA AQUA řadu.. není to nic drahýho - krom BOOSTU kterej je asi hlavní dojná kráva CANNY :D Hlavně ale CANNA sama udržuje správnou pH hranici.. já jsem teď ve 20 dni květu a ani jednou sem neměřil pH a valí to krásně.. což znamená že CANNA je pro začátečníky ideal a je uživaatelsky úplně easy :D Na konec jen čistá voda a CANNA FLUSH, vypláchneš veškerou chemku a výsledek... První co sem měl z AF je Super Skunk a musím říct že rozhodně největší morda co sem měl.. hlavně kvůli té NEUVĚŘITELNÉ a čisté chuti ... a o vůni ani nemluvím, vždycky fetuju smrad z filmovky... :D |
|
|
Itachi994 |
s Product X od Biobizz nic nepokazíš, bratranek používa a řeknu ti že ty kytky jsou fakt něco, zesilil stonek, vetsi listy, roste mu to lepe.
Ale nějak mu to hejbe s EC a PH, radeji přeměřuj, ať nepřehnojíš. |
|
|
senssistar |
31.den 12/12 zalivka 4ml/l grow,bloom,top max"algamic dosel ,musim dojet dnes koupit" +dalsi cirkulacni vetrak. |
|
|
Itachi994 |
Koukám že ti to pěkně roste :D |
|
|
Bohém |
Myslím, že to je na oboje fáze.. |
|
|
senssistar |
Bohem: o cem mluvis?:) |
|
|
senssistar |
Itachi994: Diky :) Snazim se holkam doprat co to de :) |
|
|
Anuvin |
No zatim super, vypadaji krasne zelene tak jen co nejrychlej vyres ty teploty.. sezen novej teplomer a zkonfrontuj je mezi sebou..
Ted je nejdulezitejsi cast kvetu kdy je treba mit lampu co nejniz. Trochu pomuze nasmerovat jeden ofuk přímo na lampu, jestli to tak jeste nemas. |
|
|
Bohém |
O tom Biobizz X :D taky to mám doma, sice jsem to nepoužíval ale bavili jsme se o tom a že to je na celou dobu - rust i kvet... |
|
|
senssistar |
34. 12/12
Jeste 33dni+- do kosy :) Uz ted se nemuzu dockat,holky krasne kvetou a ceka je nejhezci obdobi zivota:) Voni jemne , zadny vyrazny smrad,jen sladka ovocna vune.
Dnes zalivka 4ml/l grow,bloom,topmax,algamic
A nejake foto ;) |
|
|
senssistar |
Anuvin: Tak lampu sem snizil na 30cm,jeden huricane sem dal primo foukat jen na vybojku + sem poridil dalsi 2 silnejsi ofuky turbofan(jsou na polovicni vykon)a konecne mam poradnej vychr v boxu:) Tak doufam ze se mi plisen vyhne z mejma vlhkostma 38-50%den 60-70%. Jinak teploty krasa den max 28°noc 18,5-20°. Jinak uz se nemuzu dockat az si zakourim svuj prvni indoor:) |
|
|
senssistar |
36.Den 12/12 zalivka 4ml/lgrow,bloom,algamic,topmax , ph 6,2,
Den teplota 25-28° , vlhkost 38-50% , noc 18-20° , 60-70%vlhkost.
Zatim vse vypada OK :) I ten mrzacek WW uz zacina pekne nafukovat:) (musim ji taky nekdy vyfotit :)) |
|
|
Bohém |
Pohodička, aspoň to přes den proschne.. Podle mě plíseň nemá šanci.. Vem si jaký sou hodnoty ke konci při outdooru, když je třeba 80 % několik dní a ještě na to třeba prší.. (taky to občas pěkně hnije :D)
Jinak k tomu zakouření prvího IN - na to nikdy nezapomeneš :D TOP! |
|
|
senssistar |
Bohem: Jo stim outdoorem mas pravdu,taky sem o tom premejslel:) no nebudu se uz bat :) nikde se mi nic v boxu nerosi ,tak to bude snad vklidku;) No sem rad ze mam krizence Bluberry,uz ted vypadaj moc sladce :) A voni krasne jemne po ovoci :) A sem zvedavej kolik toho bude :) pral bych si aspon tech 500g :)) Ale mozna budu rad za 400:) Ale de mi hlavne o vyslednou kvalitu koure :) |
|
|
senssistar |
Tak dneska jsem na 37dni 12/12 , holky vypadaj zdrave jen mam dotaz ohledne zloutnuti pestiku??Je to normalni v 37dni?(jeste maj 26dni kvist) ,nebo neco chybi ,prebyva?,posledni 2 noci teplota17-18° ,nemohlo to zpusobit?? Dneska uz maj za tmy krasnych 22°. |
|
|
senssistar |
38.Den 12/12 zalivka 4ml/grow,bloom 3ml/l topmax,algamic ph 6,2 |
|
|
senssistar |
Dotaz: Na nejakych listech se mi udelali zlute skrvny,prehnojeni?? |
|
|
senssistar |
Prosim nekoho kdo sleduje a ma zkusenosti s biobizz,kdy zacit flushovat??Cetl sem toho plno,nekdo psal tyden,nekdo ze se nemusi vubec,nekdo 14dni. De mi hlavne o chut ,ne o kvantitu, v outdooru sem dicky proplachoval od oka(podle toho jak vychazelo pocasi) :) Takze netusim:) |
|
|
nice bloom |
Dotaz: Na nejakych listech se mi udelali zlute skrvny,prehnojeni?? |
Hoj
Za pár dní začneš proplachovat, tak listy už bych neřešil stejně to zezloutne.
Ten flushing 14 dní myslím ze stačí bez ohledu na značku hnoje. Důležitý je pořádně proplachnout hlinu , návody určitě najdeš na grower.cz
Mas to hezký sleduju, peace ;-) |
|
|
Anuvin |
Zdarec, ze ti v 37 dnu u genetiky kolem 60dnu začínají hnednout pestíky je normální, postupně budou vyrůstat novy bílý jak ještě paličky prorostou.
Ty listy vidím na drobnej problem s pH který se v hlíně špatně měří a muzes mít v květináči třeba trochu víc kyselo a chyby pak prvky co se vstřebávají při vysim pH.
Každopádně na ten 38 den je to dobrý.
Já jedu plagron alga radu a flushim hlinu zhruba 8dni=dvě kompletní proschnuti 11l kvetniku. Stačí to dobře. |
|
|
nice bloom |
Původní příspěvek od nice bloom
Hoj
Za pár dní začneš proplachovat, tak listy už bych neřešil stejně to zezloutne.
Ten flushing 14 dní myslím ze stačí bez ohledu na značku hnoje. Důležitý je pořádně proplachnout hlinu , návody určitě najdeš na grower.cz
Mas to hezký sleduju, peace ;-) |
Mimochodem jedu plagron. |
|
|
MocnyOkurek |
Tak tak ja mel pestiky taky hnedy na SSH uz snad kolem 40 dnu a to bylo 30 do kosy nakonec z toho vyrostly krasne palicky z ruzickama takze se neboj. Idealne to cekni vzdycky mikroskopem je to snad jedina 100% metoda. |
|
|
senssistar |
Ok ok vsem diky za reakce ;)
Anuvin : Ph merim pri kazdy zalivce a vzdy ho davam na 6,2 vytok merim obcas a vzdy byl taktez kolem 6,0 tak nevim:) Ale tak snad to zadny problemy nebude delat a uz to nejak dojedu;) |
|
|
senssistar |
Tak dnes 40den 12/12. Tedkom by holky meli zacit bobtnat:) ,uz se tesim:) |
|
|
senssistar |
Tak je to krizenec ,BB a criticall mass:)A jak rikal matkar blize k BB:) jinak diky;) |
|
|
senssistar |
Cao growers,potrebuju nejakeho elektrikare co by mi poradil zmym problemem,celou dobu growru nic a tedkom ,posledni tyden mi furt vyhazuje jistic,prvne to zaclo pustenim vice spotrebicu ,kdyz jsem svitil ,ale tedkom uz mi to vyhodi samotnej box...:( sem stoho na mrtvici...dnes zkousim jinou zasuvku ,jestli nemuze bejt problem vtom. Jinak mam klasiku 16A jistic na zasuvky. Kdyby byl ochoten nekdo semnou zkonzultovat tak PM ,vice se rozepisu a vse popisu. dik |
|
|
nice bloom |
Cao growers,potrebuju nejakeho elektrikare co by mi poradil zmym problemem,celou dobu growru nic a tedkom ,posledni tyden mi furt vyhazuje jistic,prvne to zaclo pustenim vice spotrebicu ,kdyz jsem svitil ,ale tedkom uz mi to vyhodi samotnej box...:( sem stoho na mrtvici...dnes zkousim jinou zasuvku ,jestli nemuze bejt problem vtom. Jinak mam klasiku 16A jistic na zasuvky. Kdyby byl ochoten nekdo semnou zkonzultovat tak PM ,vice se rozepisu a vse popisu. dik |
Hoj
Záleží kolik zásuvek a kolik spotřebičů jede přes ten jeden jistič. Jestli to mas přetížení tak se nediv. Mam taky 16 A na zásuvky pro celý room kde mám skříň ale nemam tam žádné další spotřebiče zatím jedu druhý rok a vše ok. Další možnost je zkrat v zapojení ale to asi nebude tvůj případ jelikož si jel takovou dobu a nic. Nezatěžuj jistic dalším odběrem spotřebičů. A nebo si postav vlastní rozvaděč s jistenim a ochranou jenom pro box a mas vystaráno. GL peace. |
|
|
senssistar |
Pretizeny to nemuze byt jedu na ten jistic jen room. Predtim 2mesice bezproblemu,mohl sem i vice spotrebicu a bezproblemu:/ Nemuze bejt nejaka zrada v predradniku??Nebo fakt nevim uz sem marnej.. |
|
|
fedousek |
přesně tak jak píše nade mnou nice bloom... zjisti co všechno ti valí přes ten 16A jistič a podle toho se zařid...jestli ti z toho jede jen box, tak kup nový jistič, ten starý bude oddělanej... já osobě se přikláním k tomu, že bude špatnej jistič, pač tvou 250w + nějaké další srandy by musel utáhnout navíc jak prd, i kdyby jsi tam měl ještě třeba mikrovlnku, myčku a rychlovarnou konvici... věci typu televize, dvd a podobě jako zátěž ani neber... |
|
|
techem |
zdarec, jak píšou kolegové výše, mám box vytažený ze zásuvky s 16A jištěním a pro box mám vlastní rozvaděč 3x 10A na každou zásuvku v boxu, jedu taky 250W, TTčko 30W, a nějaké kraviny cca30W a v pohodě....budeš mít ten jistič odvařený...stačí ho vyměnit, nic složitého a stojí do 100,- už kvalitnější ;) začal bych tímto a uvidíš.....pokud máš rozvod v hliníku, demontuj kryty zásuvek a dotáhni všechny šroubky, hliník se pálí a jak se povolí pod šroubkem, tak vznikají el. oblouky.....víc ti zatím neporadím.
Tak at to brzy vyřešíš ;) |
|
|
nice bloom |
Pretizeny to nemuze byt jedu na ten jistic jen room. Predtim 2mesice bezproblemu,mohl sem i vice spotrebicu a bezproblemu:/ Nemuze bejt nejaka zrada v predradniku??Nebo fakt nevim uz sem marnej.. |
Hoj
Vymen jistic myslím ze budeš mít po starostech jak píše techem. Zbytečně hledáš závadu jinde pokud předtím vše makalo. Co ty rozvody hliník měď??
No dej vědet jak si dopadl ;-) GL peace |
|
|
ZOO68 |
Co máš za předřadník? Elmag nebo elektro? |
|
|
senssistar |
Tak sem mluvil se znamym a taky rikal asi jistic odvarenej,nebo proudovej chranic bo tak neco,takzitra musim pro jistic ale mam zapecetenou rozvodovou skrin,takze budu potrebovat asi elektrikare??? El. Mam uz v medi ,ale jistice jsou jeste takovy oldschool. Jinak prez ten jistic bezproblemu predtim jela ,trouba,varna.konvice,box a nic to nevyhazovalo. Rano po zapnuti svetla to 2x vypadlo a od ty doby zatim vali bezproblemu,tak snad to do zitra vydrzi..zbytek spotrebicu pro jistotu jedu prez zasuvku na bojler na vodu...
Zoo68:mam elektro NTS 660w
Techem: co stoji takovej rozvadec ??, posles nakej link?
Jinak diky vsem ;) takhle pred koncem a takovy problemy :) Jestevze mam tyden dovcu a budu doma ;) |
|
|
fedousek |
vyser se na rozvadec...staci ti jedna zasuvka na tvou skrinku s tak malou spotrebou...
proudovej chranic tam jiste nemas, ten se dava ve vetsine pripadu jen na hajzl a do koupelny...
hlavne mi nerikej, ze jistice, ktere mas k bytu, ze je mas zapecetene... to je nejakej nesmysl ne? |
|
|
senssistar |
Fedousek : 660w svetlo ,40w ufo ,3x 30w ofuky nevim jestli mala spotreba. Jo mam to zapecetenny. |
|
|
krobak |
Ahoj, mám podobný odber. 660 svetlo + oddťah a ofuk, spolu max. 860W. Vysokým odberom to nebude. Prúdový chránič sa dáva ako písal fedousek plus niekedy kuchyňa. Zapečatenú rozv. skriňu som nemal, možno mimo bytu. Hlavný istič na chodbe a tie v byte musia byť prístupně aby sa dali nahodiť. Výmenu zvládneš aj sám na tých v byte, ja som ich menil zopárkrát. Je smola riešiť takýto problém, navyše cez víkend, ktorý sa vyskytne raz za X rokov. Navyše keď si skoro pred koncom slušne rozbehnutého kola. Držím palec a sledujem. |
|
|
techem |
Zdarec hoši, prouďák už podle nových norem se dává jako první a pak zbytek bytu musí být přes proudový chránič, ale on bude mít starší rozvody, takže tam buď nebude vůbec prouďák nebo bude před koupelnou, kuchyní a zásuvkami na spotřebiče jako např myčka, pračka, bojler atp....ale řešil bych prvně ten jistič....link: http://www.emat.cz/modulove-pristro...jednofazovy-16a
tady to ABBčko je jeden z lepších jističů a mají ho větší elektrosklady....popřípadě ti poradí jaký koupit. Peace
Jo a určitě jsi chtěl odkaz na jistič a ne na rozvaděč jak jsi psal že? ;) |
|
|
techem |
joooooooo ty jsi myslel rozvaděč co mám v boxu.....tak ten jsem si vyrobil sám, je tam hlavní vypínač, 3x jistič B10 a je to v malé rozvodové skříňce.....ale to je složitější....popřípadě pokud máš zájem tak bych ti to nafotil a nějak zkusil upřesnit jak na to ;) když tak PM ;)
http://grower.cz/forum/showthread.p...632#post1143632
v tomhle příspěvku, je to 3. fotka a ta krabička vzadu s tím vykřičníkem :D |
|
|
senssistar |
Techem: jo zacnu u jistice,ale mam jeste ten starsi typ a tenhle novej tam urcite nedam,to by se musela menit cela ta vec z jisticema:) Takze musim sehnat ten starsi typ,bydlim ve starym baraku,elektrika uz je v medi,ale rozvadec je starej. Jinak sem chtel link na ten rozvadec, sem tak pochopil ze mas nakej mini rozvadec ze 3 zasuvkama a jisticema.:) |
|
|
senssistar |
Krobak: Bydlim v baraku a mam to zapeceteny,k jisticum se dostanu abych je nahodil ale nevymenim je.Tam uz je plech a 2xplomba, musim EONaky aby mi to odplombovali,kdyz bych to udelal sam daj mi flastr az pridou zapisovat el. |
|
|
senssistar |
Tak zitra by mel prijet elektrikar,odplombovat rozvadec a vymenit jistic ,tak snad to bude jen jisticem :) Dnes nejsem doma a nevim jestli mi bezi el.,takze nevim jestli svitim,kdyby ne muzu holkam promenit den a noc? Doted sem svitil prez den ,a ted bych zacal prez noc??nebo je mam nechat do rana po tme a svitit klasicky jak doted?? Diky |
|
|
fedousek |
Fedousek : 660w svetlo ,40w ufo ,3x 30w ofuky nevim jestli mala spotreba. Jo mam to zapecetenny. |
co se týče spotřeby, tak pořád to není vůbec nic, co by ti mělo dělat problémy :-)
s tou pečetí je to teda pěknej provar... v bytě je to pěknej poděl :-(
Tak zitra by mel prijet elektrikar,odplombovat rozvadec a vymenit jistic ,tak snad to bude jen jisticem :) Dnes nejsem doma a nevim jestli mi bezi el.,takze nevim jestli svitim,kdyby ne muzu holkam promenit den a noc? Doted sem svitil prez den ,a ted bych zacal prez noc??nebo je mam nechat do rana po tme a svitit klasicky jak doted?? Diky |
každopádně nic neměň a sviť jako do teď... prostě jim jen na neurčito prodloužíš tmu a začneš svítit, až bude mět zase svítit :-) kytkám to takhle na konci nijak extra neublíží... nejspíš to na nich ani nepoznáš... |
|
|
senssistar |
Tak jistic vymenen a zatim to vypada ze problem vyresen,zitra dodam naky foto;) Pride mi ze moc nekynou ale furt maj skoro 20dni do kosy,tak snad to teprv pride:) |
|
|
fedousek |
Tak jistic vymenen a zatim to vypada ze problem vyresen,zitra dodam naky foto;) Pride mi ze moc nekynou ale furt maj skoro 20dni do kosy,tak snad to teprv pride:) |
největší boom je 2 až 4 týdny před koncem, takže teď ti to začne kynout před očima :-) |
|
|
senssistar |
Fedousek:Tak to se tesim:)
Jinak nekdo kdo ma zkusenosti s Biobizz top max a vlastni EC metr??Zveda hodne EC??Matkar mi rekl ze Bloom a Algamic s EC moc nehybou ze jim muzu prat 6ml/l ,ale ze s Top maxem nevi. Tedkom sem daval 6ml/l Bloom, Algamic (grow sem uz vyradil) a 4ml/l Top max a holky vklidu, myslite ze jim mam taky dat vic Top maxu nebo to takhke nechat?? DIKY |
|
|
MocnyOkurek |
Jesti si to dobre pamatuju topmax je hlavne na chut a vuni. Neprislo mi ze by to nejako nafukovalo palice popr pridavalo EC. Jeslti si vzpomenu tak doma zkusim namichat litrovku a pridat tam 1ml topmaxu jestli to neco udela z EC. |
|
|
ZOO68 |
Atami Bloombastic (fialový) 1 ml/l
a Ec metr ;) |
|
|
senssistar |
ZOO68: Mam jeste ted koupit ?:) nebo doporucujes az na dalsi grow?:) A jestli ted tak to davat i s Top maxem bo bez??:) koukal jsem je i nejakej zelenej ,prej 100%Bio ten ne?Musi byt fialovej jo?:)
Mam dovolenou stejne se mi pro to asi nebude chtet jet do mesta :) Tak to dojedu s Top maxem a pristi kolo zkusim ten Blooombastik;) dnes sem nestihl vyfotit,tak zitra :)
Up: Hmmm ale docela ranec stoji ten Bloombastic ,funguje to aspon????:) |
|
|
ZOO68 |
no, to je něco, jako Green Sensation od Plagronu
ranec to je, zase se toho dává jen 1 ml/l - a pomáhá dost ;-)
fialový je sice chem, ale zvedá víc Ec a na chuti to podle mýho není znát |
|
|
senssistar |
47.den 12/12 , jeste cca 16 dni do konce, doufam ze holky jeste poradne nakynou ,zatim mi pridou co se tyce mohutnosti nic moc. :) Dneska zalivka 6ml/l bloom , algamic ,5ml/l top max |
|
|
senssistar |
Tak uz mi pride ze se holky rozjeli , od vcera se nafoukli ,uz to prichazii:) Jinak doufam ze to dojedu bez plisne :/ den vlhkost 35-45% noc 60-70% Odtah nonstop, 3ofuky nonstop, v boxu je krasnej vychr tak snad to dojedu bezproblemu.
Jinak lampa 30cm nad vrcholkama, i vtech parakach teplota nejde prez 28°:) v noci teplota 18,5-20°.
Zitra dodam dalsi foto ;) |
|
|
Fanatik |
Chjo, ta teplota by se šikla pod 6tikulí.:baby:
Pěkně fotky, tohle bude dobrota :guitarist |
|
|
senssistar |
Fanatik: Jo teploty mam fajn:) Ale bojim,bojim vlhkosti:) Jinak dik snad se to povede :) |
|
|
Fanatik |
Hele, já zatím nemám žádnou odvhlčovačku ani zvhlčovačku a nezaznamenal jsem u sebe žádný negativní koment zmiňující nedostatky s tím spojené.:whisperer
První kolo jsem jel polárků, které měla kompaktní pálky. :flower: Žádný problém nebyl a kytky krásně dožily.
Vysoká vlhkost a plíseň okolo toho je pekelným strašákem Groweru, nesmí se podcenit a kontrola stonku je jasna(ani to jsem moc nepraktikoval, raději nesahat na pálky).
Ale taky neplaš, bb a critical jsou odolné odrůdy a pokud nemáš kolem boxu hnůj tak v klidu :drools:
Jak voní? Bb je moje srdcovka |
|
|
senssistar |
Fanatik: Jo voni moc hezky ,takova jemna ovocna chut,trochu po zvykackach :) moc si to uzivam kdyz nahlizim do stanu:) Doufam ze kour bude taky jemnej a ovocnej.
Uz pomalu premyslim jak to budu susit, co myslite ze bude lepsi? V boxu z regulovanym odtahem,nebo klasicky jako outdoor na pudu?? |
|
|
MocnyOkurek |
Ja susim s odtahem nastavenym na malo. Kytky taky nastipavam na maly palicky takze me suseni zabere zhruba 4-6 dni. Pak to jeste samozrejme ten cca mesic dochazi v hermeticky uzavreny nadobe. Pokud mas pudu asi bych je dal na pudu a susil radsi 14 dni :) |
|
|
Fanatik |
Jede mi jenom odtah + 2větráčky na menší dmýchání vzduchu(nahoře i dole) jenom na dva dny.
U mě se chuť i vůně zlepšovala den ode dne. Víc jak po měsíci je chuť úžasně jemná, necítím v tom žádnou čerstvou chuť právě seknuté kytky. |
|
|
|