Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Prosím o radu, předřadník NARVA - Klikni zde pro originální téma
Callion
Zdravíčko všechny pěstitelský fajnšmekry :)
Před dlouhou dobou, jsem farmeníčka zanechal a celou svou výbavu jsem poslal do kytek. Nicméně teď se mi zastesklo po mém pěstitelském koníčku a měl bych dotaz, jelikož si nemohu zrovna moc dovolit dát tučnou část peněz bokem, tak se snažím svůj boxík rozjet prozatím na tzv. minimální požadavky ( asi jako když si člověk chce zahrát GTA 5 na ntb :D )
Nicméně, teď už mám skříň postavenou, ventilaci hotovu, a řeším osvětlení. Prozatím jsem se rozhodl pro kombinovanou sodíkovou výbojku klasickou PHILIPS MASTER SON-T PIA PLUS 400W, nicméně teď se snažím zpachtit předřadník a ačkoliv jsem absolvoval elektrotechnu, tak bych potřeboval poradit, zda-mi tahle sranda
NARVA 400W Sodium předřadník bude stačit, aby mně to tu mojí výbojku v objímce nastartovalo a udrželo svítit, či jestli mě nebude chybět nějaká tlumivka, startér apod .? Chybí mě u tej Narvy nějaká širší specifikace, tak se táži Vás, profíků :)
Za každou radu děkuji, snažim se pořídit za co nejlevněji...
Mára
Callion
Rozvinu svůj dotaz, než se najde někdo, kdo ukojí moji touhu po znalostech :D ....
Našel sem tu děvu na jiném shopu -> NARVA 400W SODIUM v názvu je hezky krásně napsané L1.400 400W, ale popis řiká, že se jedná o magnetický předřadník pro vysokotlaké sodíkové výbojky do 250W? What the .... Když pak kouknu na předřadník stejnýho rázu, akorát pro MH/Q výbojky -> NARVA 400W Q/MH tak ten už je určený pro výbojky o 400W .... Hlava mi to moc nebere, tak v tom případě jsem došel k závěru, že pokud jde o předřadníky na sodíkový výbojky, tak utáhnou třeba jenom slabší sodíkový výbojky, než je psáno v jejich názvu.... Ale to mě potom zase protiřečí s tímto předřadníkem -> NARVA 1000W SODIUM ,který je ze stejné řady, a jeho označení sedí přímo na výkon výbojek .... Jde mi z toho hlava kolem, potřeboval bych někoho, kdo by mně řekl, s čím mi bude moje 400W sodíkovka bude fungovat :) Tady mám tři favority
-> NARVA L1.400 400W SODIUM 4,45A
-> NARVA L1.400 400W Q/MH 3,40/3,25A
-> NARVA VMI 400W Q/MH 3,25A
K tomuhle poslednímu kousku, mě slečna z jejich eshopu odpověděla na otázku, jestli dokáže tenhle Q/MH určený předřadník nastartovat i sodíková výbojky, takto

->
citace:
Dobrý den,

Vámi poptavaný předřadník umí nastartovat rtuťové, MH i sodíkové výbojky

S pozdravem,

Lenka H.

Čemu věřit, čemu nevěřit ? Pokud ten poslední umí pracovat se sodíkovými výbojky, i když to není v popisu, umí to i ten předposlední ..... ?
Umí ten první určený pro sodíkový výbojky s označením 400W opravdu pracovat se 400W sodium výbojkami a mají chybu v popisu ? Nebo opravdu zvládá jenom 250W a potom je jeho označení lehce nesmyslné ....

No lehce se v tom ztrácím poslední dobou, čím víc o tom přemýšlím :D Potřebuji někoho s nezaujatým názorem, aby to rozsekl a řekl s čím by to nejpravděpodobněji mělo fungovat :) Či pokud k tomu předřadníku nebudu potřebovat tlumivku, či něco ... Za každou radu budu vděčný, předem díky :)
Anuvin
Heled ta sranda Narva bude podle mě jenom tlumivka -protože to má jen jednu čokoládu a předřadník musí mít vstup a výstup. Nebo jestli je to na druhe strane co neni videt na fotce ?
ale viz: http://goo.gl/tjFL5S

Je to docela divný, protože na webu pisou "Magnetický předřadník pro vysokotlaké sodíkové výbojky 250W." a proc by tam psali predradnik kdyz by to byla jen tlumivka..

No ale dle me na 99 je to tak že je to jen ta tlumivka.
Mrkni sem:
http://www.kupzarovky.cz/elektromag...30v-p-5053.html
je to sice jinej typ ale stejna praxe řekl bych - nahoře v názvu předřadník, dole v popisku "tlumivka, indukční předřadník 400W/230V"
Tady to samý: http://www.elektroodbyt.cz/homepage...oduktu?id=11347

K te tlumivce kdyztak startér cca za 270 Kc... popr kondenzator
např:
http://elektroklesny.cz/Elektroinst...ter-100-400W%5D

Nejlevnejsi predradnik sem nasel za 1080 a i tam pisou ze je nejlevnejsi na cz trhu:
http://www.growshop-velkoobchod.cz/...-mari-400w.html
nebo:
http://www.growshop-velkoobchod-sub...redradnik-.html

Nebo prohledej bazary, já takhle koupil jetej predradnik za 450 a uz slouzi 3 roky.
Callion
Hmmmm, no popřemýšlím o tom, ten talíř bys snad i někde ztruchlit šel, ale lákavá cena těch Narva 'předřadníků' se mi hodně zamlouvala....
Jinač tady posílám ještě dnešní odpověď od info z eshopu na tento předřadník VMI 400W 3,25A Q/MH
NA který mi nejdříve odepsala, že umí pracovat i ze sodíkovýma výbojkama, tak jsem neváhal a zeptal se na další otázku
->
citace:
Dobrý den,
děkuji za zodpovězení dotazu.... A je v předřadníku obsaženo vše ? Nebudu muset dokupovat např tlumivku,startér atp. abych mohl normálně svítit ? Nebo mi stačí tento předřadník, zapojit k objímce, zašroubovat výbojku, celé to zapojit do elektřiny a hotovo ?

a odpověď
->
citace:
Dobrý den,

pro sodíkové aMH výbojky je potřeba zapalovač, který na našich stránkách naleznete pod kodem 062152

Zapalovač

S pozdravem,

Lenka H.


Myslíš, že ani tak, to nedává smysl ? Že by to ani tak nefungovalo ? Zatím to teda vypadá, že asi bude lepší koupit něco odzkoušeného no...
Bazary sem projel, našel sem ten co potřebuji, ale z prodávajícího se vyklubal s prominutím excelentní kokot, takže to nakonec padlo. A žádné jiné 400w sem zatím nenašel, a když tak nepoužitelné... No budu kopat dál, třeba to s tou Narvou ještě nebude tak úplně ztracený :) Každopádně díky za odpověď
Anuvin
Dle info ve faq: http://grower.cz/pestovani/navody/l...leni/2.html#127

Na sestavení vlastního předřadníku potřebuješ Tlumivku a Startér (zapalovač), pak ještě použití kondenzátoru sníží trochu spotřebu ale není to nutnost.
Když si ho sestavíš vyjde to levnějc než těch 1080 za nejlevnejsi setavenej.

Nechapu proč se jich tam ptáš na tu Q/MH tlumivku když potřebuješ na Sodík. Sice natom bude svítit i sodík, ale míň (míň A).
Spíš bych se zeptal na ten typ SODIUM jestli rozjede i MH kdybys dobudoucna chtel a jestli je tech 250w v popisku chyba. Mě se zdá že je to chyba a je to na 400wHPS.

Stim jejich zapalovačem by tě to vyšlo na 560,- to jde. To zapojit podle schema na nejakou nehorlavou podlozku a popr. dokoupit ten kondenzator ale to muzes pridat casem.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma