Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Zkroucené a usychající listy - Klikni zde pro originální téma
Creb
Čau groweři, prosím o radu, problém s listy. Jedu růst, kytky jsou staré asi měsíc z řízků, používám hnojky JIB + od plagronu stříkám jednou týdně vitarace. První dva týdny byli pod metalem, teď sodík. Listy se kroutí dovnitř a usychají od konečků, postižení jde od spodních pater nahoru k vyšším. Nevím čím to může být, jedu kokos hlídám si pH aby bylo v rozmezí (5.8 - 6.2) a ec se snažím spíš podle barvy listů, ale rozhodně nedávám moc, kolem 1,4 -1,6. Může to být špatnou vodou? Zajímavé je, že mám dvě skříňky, které jsou na úplně odlišných místech a u obou mám stejný problém... to mě dává otázku, jestli už rostliny nemůžou být nějak geneticky špatné (ale řízky byly celkem hezké...). Opravdu nevím v čem může být problém a tak se obracím na vás, budu vděčný za vaše rady, díky a ať se vám daří :)
Paranormal Grow
To vypada na draslik....napis jak stim JIDB hnojis.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=73121

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499
Creb
JIB jedu normálně podle návodu výrobce růst poměr 1:2:3 a v květu prohodím poměr na 3:2:1. Namíchám takto roztok změřím Ec a až se dostanu na požadovanou hodnotu (dávám 1,4 - 1,7) tak mám namícháno...Jinak draslík je asi nejpravděpodobnější, protože i kamoš mě říkal, že si myslí, že je to draslík, takže se na tom shodli nezávisle dva lidé... zkusím tedy koupit síran draselný a přidat do zálivky malého množství kytek a uvidím co to bude, každopádně díky za radu Paranormal Grow ;)
crazyben
Tak bacha, pokud hnojíš pravidelně jak píšeš, draslíku by měli mít dost. Můžou mít něčeho jinýho víc, což pak brání správnýmu vstřebávání draslíku. Další zahnojení by pak jen uškodilo. Taky kontroluj vlhkost a střídej suchý,vlhký období...substrát by měl před novou zálivkou proschnout. Pokud maj moc sucho ve vzduchu a substrát naopak neustále vlhkej, snadno to bude vypadat jako, že maj draslíku málo ikdyž jim ho leješ s hnojkama pravidelně.

Nejdřív zvlhči prostředí a prolej dvakrát vodou, pak teprv zkus něčim přihnojit když to nepomůže. Voni sou ty hnojiva dobrý, ale všeho moc škodí... taky kombinovat různý značky hnojiv (ikdyž jedno jsou jen hormony v postřiku) nemusí bejt zrovna šťastný řešení.
Navíc mi zrovna tyhle hnojky přijdou primárně určený na hydro než koko nebo hlínu... nevim mě vždycky na ven stačily nějaký hovna + něco málo na květ a nikdy podobný problémy nejsou, ale chápu že indoor to neni nejlepší řešení :D
crazyben
Ještě jestli to budeš prolejvat vodou, změř si EC na tý čistý vodě a pak EC toho co proteklo spodem... měřit pouze EC u zálivky ti neřekne moc nic, když to neporovnáš s tim co odteče. Můžou bejt zasolený, nejsou bůh ví jak velký na nějaký extra hnojení.
Paranormal Grow
Jede kokos a ten by nikdy nemel vyschnout, navic JIDB jsou super na vsecky media (odzkouseno). Hnojit 2x hnojka, 1x voda s enzymy a takhle furt do kola...jses si jistej, ze Ti ph metr meri spravne? Ec cisty vody mas kolik? Pokud mas moc vysoke a davas doporuceny hodnoty, tak tech hnojek tam je ve finale malo, zkusil bych zahnojit jednou pomerem na kvet, uvidis jestli se to lepsi...takhle vypadaj vsecky kytky?

Kokos je bez zivin, hlinu od biobizzu vcem zacinam ja ma EC 2,4...navic je v rustovy fazi, to nemoch stihnout za boha presolit...

Koukni jeste poradne do kokosu, jestli tam nenajdes smutnice bo mšici černou...
crazyben
Že by kokos neměl proschnout slyšim poprvé... pravda je že čistej sem nikdy nezkoušel a vždycky sem to míchal s běžnym předhnojenym na pokojovky. Už sem viděl 15-20cm (jako na obrázku) který byly kompletně odrovnaný hnojkama... čim mladší, tim sou náchylnější podle mejch zkušeností. Těch pár kořínků na malý zasolíš snáz než velkou kytku s řádnym kořenovym balem.
Paranormal Grow
Nesmi proste vyschnout....doporucuji si o nem neco precist:wink:

http://www.cannabis.info/CZ/knihovn...um-pro-kazdeho/
crazyben
Cituji...
Nezapomeňte, že množství zálivky se řídí velikostí rostlin, pěstebních nádob, teplotou a vlhkostí v pěstírně. Kokosový substrát musí být stále dostatečně vlhký, ale zároveň nesmí být přelitý, zkrátka nic nového.

Dodávám... ona ani ta hlína nesmí uschnout na prach. Když zvrchu uschne před další zálivkou a vlhkost vzduchu zůstane aspoň na 50ti procentech, nic se neděje. Tyhle kytky to maj rádi.
Paranormal Grow
Tak jasny, kdyz nemaj rozjety koreny, tak to je pak jednoduchy prelejt...kokos mas jak s Rw, taky kdyz je furt nacucana kostka, tak prckum se do zakorenovani moc nechce, proto ten cyklus, ale kdyz ti rw totalne vyschne tak je to spatny....hlina to je jina...teplota, vlhkost v pestirne je zaklad o kterym se snad bavit nemusime;)

Jak rikas kyti milujou, kdyz substrat poradne proschne a pak se po malych davkach casteji zalije...

Jedu vzdy v tomhle, nemenil bych...maximalne za aero, ale to je jina;)


Substrát Biobizz All Mix se vyrábí z 20% rašeliníku, 35% zahradní rašeliny, 10% organického hnojiva (wormhumus), 30% perlitu a 5% BioBizz Pre-Mix (přírodní sypké hnojivo typu NPK). Před použitím substrát zvlhčete a nechte cca 36 hodin odpočívat, aby se aktivovaly biologické živiny a mikrobiologický život. Substrát Biobizz Allmix je vhodný pro přesazování rostlin, pro rostliny náročné na výživu a také pro všechny pěstitele, kteří se zpočátku moc nechtějí o rostliny starat. Substrát nechte vždy mezi jednotlivými zálivkami vyschnout. Stejně jako rostliny dýchají, tak i tento substrát potřebuje dýchat. Doporučujeme kombinovat s hnojivy a doplňky Biobizz.
crazyben
tak tak...
charvi
Zdravim lidicky...jsem zacatecnik...a vse probihalo naprosto ok a zniceho nic mi zacaly osychat konce listu...jako hnojivo pouzivam alga grow od plagronu...2x za tyden 4ml/1l vody...prikladam foto...a prosim o radu podle me je to mozna spalene ze sem prepiskl hnojky a jesli se s tim da neco delat aby se vzchopily prosim o rady od zkusenejsich diky
charvi
No nic...tak nikdo mi neporadil a ja nechtel otalet a cekat az mi pomalu odejdou,tak sem se odhodlal a koupil novy substrat nezahnojeny a presadil sem je....zprvu sem myslel ze uz je po nich...ihned po presazeni byly jak z gumy a totalne ovadly...ale po 15 minutach se zase zacaly zvedat a ted vypadaji celkem fajn az na ty popalene listy...jinak pri presazeni korinky krasne bile a vypadali zdrave...tak ted budu cekat jesli jim to pomuze a pak sem napisu jak to dopadlo...treba se to nekdy nekomu hodi...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma