Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
bubbler- vzduchování a čerpadlo - Klikni zde pro originální téma
nasavajtendym
Zdravím Vás groweři. Potřeboval bych poprosit o radu od někoho, kdo má dlouhodobější zkušenosti. Postavil jsem si bubbler podle návodu zde na fóru (http://grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-22260.html). Vzduchovací motorek jsem dostal od kamaráda ( atman At-A9500), který je regulovatelný ( minimální litry vzduchu nejsou uvedeny) a plný výkon je 2 x 270l / hodinu a výkon 4,8W. Kýbl je 20ti litrový, s tím, že oproti původnímu nákresu není na osm kytek, ale jen šest (jinak je vše podle původního plánku). Ve FAQu jsem se dočetl ze je na litr ideàlní 15l vzduchu na 1 litr vody. Moje první otázka je: kolik je maximum vzduchu na litr abych něco při pěstu nepokazil? Otázka druhá- jak silné použít čerpadlo a z něj vedoucí hadičku, aby dostatečně tlačilo vodu na bublinky a rozhánělo je to co nejvíce po bubbleru? A poslední otázka- dat do bubbleru dva vzduchovací kameny, nebo jen jeden? Nezlobte se ze mám tak banální dotazy, ale co se hydra týká jsem absolutní začátečník a tudíž je pro mě každá rada vyvarování se neúspěchu. Předem Vám groweři mnohokrát děkuji
Mr.MEN
Spíš ti poradím aby si to vyděl víc jednodušeji. To jest čím víc bublinek tím lépe. Hadička ti bude stačit i 4mm. A kamenu tam dej kolik chceš.
Já například mám kulatý přímo na bubbler coš je dost užitečná věc. :)
A řekl by že s tím co máš ti pojedou v pohodě. :)
nasavajtendym
Super, děkuju moc za radu;)
chlapeczlesa
čau, už mam taky lecos odbubláno. mohu ti doporučit místo kamene tzv. vzduchovací clonu/oponu http://www.tatrapet.cz/produkty/vzd...clona-60cm-255/ . je to taková porézní hadička, z níž po celé její ploše vycházejí velmi malé bublinky a můžeš si jí na dně nádoby vhodně natvarovat. Zatím nejlepší vzduchovací motůrky jaký jsem měl jsou TETRAtec, jsou velice tiché.
Mr.MEN
Na tu jsem úplně zapomněl taky bych jí chtěl zkusit. :) Čistí se dobře? Právě že teď chci ve stanu rozjet v bubláku rajčata a papriky. :)
Tak přemýšlím co tam dám. :)
chlapeczlesa
No, asi záleží kterou koupíš, já kupuju v hornbachu za asi 60kč 40ti centimetrovou. Co sem koukal v akvaristikach, tak tam mají nějaký drahý. Ten povrch je nějaká PUR pěna. Vezmu to v umyvadle normálně houbou s jarem a taham to. Docela se to pročistí. Určitě to ale vyžaduje větší tlak toho vzduchu jo, pusou to skoro neprofoukneš. Kamen bublá dycky víc, ale dělá takový velký bubliny a větší vibrace zdá se mi. Ta clona dělá fakt mikrobublinky, kterých je víc = vetší styčná plocha vzduchu a vody = teoreticky lepší okysličení. Proto je používam :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma