Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Mazar&AK47/ 2x600W/ NFT - Klikni zde pro originální téma
LonGermaX
Zdravím,

Rád představím mé kolo po dlouhé době. Pěst nebude reportován od začátku, jelikož jsem foto nedělal a hlavně co si budeme povídat ta pravá radost je, když kytky začínají kvést. Takže foto je z 30 dne +/-1 den.

Místo: Sklep (vlhký a chladný velký mínus)
Obydlí: Stan 240x200x120
Světlo: 2x600w Philips MASTER SON-T PIA PLUS + Waweflector XL
Klony: 10M+3AK47 od místního člena
Hnojivo: Canna Aqua
Medium: 2xNFT

Pořád vše při starém, tak to by stačilo na začátek a můžeme přidávat foto.
LonGermaX
30 den
teplota D/N - 27/22
vlhkost D/N - 50/55

PH - 5,8
EC - 1,5
C21H30O2
mohol by si prihodit fotky, kde das nieco na porovnanie? nech viem, ci mam takem ale sisky ja, alebo je to len snimkami.

ja mam teraz okolo 30 dna (orange bud a euforia) a pridu mi trosku mensie, ako mas ty na obrazkoch.
LonGermaX
Je to focený telefonem s bleskem, takže určitě to bude zkreslovat, každopádně foto k porovnání udělám:)
LonGermaX
Pro představu jsem udělal momentek s krabičkou od sirek.

Trošku informací by neuškodilo. Kytky byly 21 dní na růstu a jel jsem bez záštipu.

Indika jako v mém případě není potřeba štípat. Jednak jsem poznal s vlastní zkušenosti, že to vytoužené ovoce nepřináší a celý proces to brzdí. Je lepší když se kytkou jednoduše řečeno zacvičí a pomůžete je trošku vytvarovat.

V mém případě k tomu slouží opěrná sít která je připevněná k rámu boxu. Vršky jsem se snažil, aby nestínili a vyplnili prázdný prostor tím se přenese růst do bočních větvích a vznikne z toho krásně rozvětvená kytka bez záštipu.

Ještě dodám, že je sice piplačka, ale každý větší list který stíní zkracuji na půlku tato metoda se myslím u mě osvědčila a samo si vyselektovat pár dobrých větví a včas kolem přepnutí nebo po 1-2 týdny pořádně proštípat a nechat už bez zásahu do konce krom sem tam zkrátit ten lístek .
C21H30O2
skusim aj ja odfotit s krabickou zapaliek, som zvedavy ci to bude podobne. ale mam pocit, ze to mas vyrazne lepsie. asi tie teploty robia svoje (ja mam cez den max 21, v noci minima 17 - senzor je jeden medzi rastlinami nie na priamom svetle - je na mriezke a druhy merak je bokom).
LonGermaX
Moje zkušenost s teplotami je taková, že je to jak na houpačce. Stan je ve sklepu a tam co si budeme povídat je nemožný držet nějakou teplotu v stabilních podmínkách bez techniky, kterou nemám. Hlavní faktory je GENETIKA, SVĚTLO s v neposlední řadě HNOJENÍ...pak někde je stabilní teplota jde o to aby nebyla moc nízká pod těch 18 a né zase vysoká nad 32. Taky hraje faktor vlhkost v květu myslím si, že když je nad 60% a výše spíš to listnatí. To jsou takový věci kterým se dá lehce předejít a udržovat v normě. Ale kvalitní světlo a dávkovaní hnojiva a gen je na prvním místě.
fedousek
citace:
Původní příspěvek od C21H30O2
skusim aj ja odfotit s krabickou zapaliek, som zvedavy ci to bude podobne. ale mam pocit, ze to mas vyrazne lepsie. asi tie teploty robia svoje (ja mam cez den max 21, v noci minima 17 - senzor je jeden medzi rastlinami nie na priamom svetle - je na mriezke a druhy merak je bokom).


odjakživa platí, že jsou hlavní pouze 3 věci : světlo, genetika a ventilace(celkově vzduch)... tyto 3 věci jsou 90% a to ostatní kolem je pouhých 10%... tak to bylo, je a bude...
C21H30O2
svetlo mam lumateky 600w, to by malo byt pohoda.

genetika od kozzyho (orange bud a euforia) - ta by tiez mala byt v pohode.

ale opat mam problem s vlhkostou - odvlhcovacka bezi naplno, ale aj tak tam mam okolo 65-70% (vetrak ide naplno tiez. asi budem musiet dokupit este dalsi, je tam dost dlhe potrubie. odhad 17-18m von z komina).
LonGermaX
Sam jsem si koupi odvlhčovačku, ale podle mě pokud jí nemáš v uzavřeným místnosti, nebo není nějak extra silná a tahá to vzduch z venčí tak to nepomůže srazit ani kdybys ses u toho modlil. Co ti může pomoc je dát tam topení, který vzduch ohřívá tím by si mohl dosáhnou o 20% menší vzdušnou vlhkost, stejně to řeším já.

K té vlhkosti spíš bych nehledal problém, že to moc nekvete spíš bych se bál plísně v pozdější fázi květu, mam odzkoušený že může být max do 55% víc už ne!
MocnyOkurek
Radsi na to nacakej nejaky ten biofungicid at to ti neshije. Stoji to par slupek treba polyversum. Tim bys mel nastup plisne dost zkomplikovat.
LonGermaX
Co si zdejsi clenove mysli zda mohu combinovat hnojivo canna Aqa s atami bloom bastic?
Bojim se aby se mi to nesrazelo v nadrzi a pak ty cucky mi neucpali trisky.

Jednou se mi uz neco podbneho stalo, zatim Nevim pri jake kombinaci to bylo.
sWei
tak to zkus v nějaké skleničce
LonGermaX
Dobre zkusim dobry napad kolego!
:Dr@m:
Dle mého někdy méně znamená více, kolik máš teď EC?
LonGermaX
Teď sem kolem 1,5 EC, čistil jsem a pak jsem dal 1,5 do druhého dne spadlo na 1,25 a sežraly 1/2 nálevu. Tak jsem domíchal nový a dolil a podle mě tam teď bude to samý. Nechci moc do extrému. Kdy myslíš jaký den je u mazara vrchol hnojení?
:Dr@m:
Dobře děláš s hnojením, takhle přesně víš kolik žerou a tím se dá i zjistit, do jaké hranice EC jsi schopný dojít. To se pozná jednoduše, že přestanou žrát...
Jinak vrchol M je někde kolem 38-45dnů, ale tím bych se úplně neřídil, důležité je, že je máš dobře narvaný dusíkem, raději sitě zelenou než světle, pak si můžeš v klidu dovolit PK13-14 či nějaký bloombooster, ale s mírou, né s milošem:D
LonGermaX
Je mi to jasný :Dr@m:e co mi tím chceš říct, ale jsou tu věci, kterým nerozumím doteď a chápat nikdy nebudu. Například, když jim dám přiměřený EC(1,5) po průplachu a úbytkem roztoku klesá hladina s tím i ECčko a když se dostanu lehce nad úroveň čerpadla EC leze zase nahoru. Žraly z EC 1,5 šlo na 1,25 a čím bylo v nádrži méně roztoku EC se zvyšovalo na 1,8. Kdo mi objasní tento proces dostane karmu.

Nedokážu si představit čím to je. Samo, že jsem dolil vodu a srazil ho ne 1,3EC, ale druhý den tam opět bylo 1,55. To jako byly hladový a když už měl dost přestaly žrát? To mám dolívat vodu a po týdnu pro jistotu odčerpat a dát nový ba opět vyčistit a zase na novo? Kytkám nic nechybí jsou sytě zelený jak píšeš. Takže neplánuji jet vyšší EC. Vím, že hrají různý faktory kort u NFT jako je odpařování vody podle teploty ovzduší, ale i tak jim dávám málo, že to musí hrát zanedbatelnou roli. Podotknu, že mám EC vody 0,7 nemůže to ovlivňovat faktor EC vody, jako že si vezmou jen co potřebují a to EC je zkreslený tím, že voda je dosti tvrdá?

S tímhle bojuji celou dobu co NFT mám. Nikdo mi na to nedokázal odpovědět. Asi je důležitý po tom týdnu to jednou vyčistit a dát nový roztok a během toho dolívat vodu a držet ec v rozumné míře. jestli má na to někdo odpověď sem s ní karma ho nemine.

Každopádně mi na to nikdo neodpoví, částečně jsem si odpověděl sám, že nic zvláštního se neděje. Stačí dodržovat pár pravidel jako je 1x za týden měnit komplet roztok jednou za 14 dní průplach voda+enzymy a držet hladinu vody dolitím 1/2 koncentrací, nebo čisté vody do nádrže když v nádrži ubyde víc jak 25% až 50% roztoku.

Vše jsem vydedukoval hledáním na stránkách Canny kde mají spousty věcí o hydru popsané a krásně v Čj.
Dr_paradox69
cus,mas to moc hezky,pokud sem to dobre pochopil mas tam 13 kytek?krasne rozrostly...a ten sklep se da?udrzet nejaka rozumna vlhkost a teplota?ja z toho mam porad docela strach,prave chcu taky do sklepa podobnej set up akorat pojezd s jednim litrem...peace at to kvete
LonGermaX
Cus, sklep je sit, ale když není jiná možnost. Výhoda v létě je, že se drží normální teplota kdy ostatní mají problém s vysokou teplotou tak sklep je chladny, ale zase vlhký...to je max nevýhoda.Nepomůže ani odvlhcovacka pokud bys neměl do sklepa uzavřeny přívod vzduchu.Jediný co pomáhá topit, nebo přívod tep.vzduchu vysusenyho.Dosahnes tím o 40%mensi vzdušnou vlhkost ale to je potřeba topení kolem 1kw. V létě bylo dokonce potřeba posledních 14 dni topit, ale to byly venku tropicky extrémy kdy venku bylo 80% vlh. Zase nepotřebuješ zvlhcovac na růst:D
Hlavně čím menší bude místnost tím lip se bude vytapet a regolovat vlh. a tep jen zajistit přívod a odvod vzduchu.Jinak plíseň nemine nikoho kdo má vlhkost nad 55 a má vzrostly sisky..odzkoušeno...abych to shrnul
,sklep je energetický náročný, ale jde to pokud není flek a bez top.tělesa to nejde:/

Jj jedno nft large duck a druhý menší grow tank je asi čtvrtinový tam jsou tri kytky příště dám jen dvě.Kdyby tě něco napadlo tak se ptej ráno nahodim foto.
C21H30O2
skusal si pouzit kaucukovu izolaciu? mam pocit, ze ako som ju polepil na obvodove mury, tak je to lepsie. vcera som pustil nonstop odtah (pred tym siel len 11h - vypinal 30min po zacati dna a vypinal 30 pred skoncenim dna) a vlhkost mi padla zo 74% na 64% (min okolo 55, max okolo 70 co je o 10 menej). musim este zapojit dalsi vetrak, lebo mam tam vela metrov potrubia a taha to z miestnosti len obmedzene. dam vediet, ci sa to podarilo. inak v lete som mal v pohode okolo 45-50, ked bezala na plno ventilacka a odvlhcovacka. ale planujem kupit este jednu odvlhcovacku, je to vynikajuci zdroj kvalitnej vody z EC prakticky na hodnote 0.
LonGermaX
A to zkoušíš naprázdno, nebo už máš tam kytky? Ono až vyrostou tak se vlhkost rapidně zvedne kort když mají kytky přes půl metru a je zaplněný celý box.

Ventilace pomůže pokud taháš přívodní vzduch například z baráku kde je kolem 50%, jestliže z venku tak je to závislé na tom, jaká zrovna vlhkost venku je. Hodně se mění podle toho jaký je počasí zda prší, nebo je sucho. V létě když jsou tropy tak bývá i 80%. Neříkám, že odvlhčovačka není dobrá, ale mě prostě v létě nepomohla a pochybuji, že pomůže v zimě. Ono taky něco žere a když si vezmeš kolik to je 300W? Tak lepší tam dát topení, který žere jednou víc, ale je 3x či 4x efektivnější.

Chce vyzkoušet komu co líp sedne. Jinak těch 55 musí být max v květu! 70% už je na plíseň jak vyšitý a můžeš to stříkat čím chceš. A říkám a píšou i v návodu odvlhčovačky, když je zapojená mají být zavřený okna aby to neodvlhčovalu vzduch z venčí tím se strácí celá efektivnost tohoto stroje.
LonGermaX
Včera večer jsem odčerpal co zbylo v nádrži, namíchal nový roztok EC1,3 a přečerpal do nádrže. Ráno po přeměření bylo v nádrži EC1,32 a půlka je pryč. Budu do průplachu který provedu v pátek jen dolívat roztok a držet EC do 1,5.

A teď foto z 35 dne.

teplota D/N 26/21
Vlkost D/N 55/45
EC/PH 1,5/5,8

Poslední foto AK47
LonGermaX
Mazar od zdejšího člena se velice vybarvuje do jednoho krystalu. Myslím si, že se mu povedl velice dobrá selekce.

Trochu pohledu na celek.
C21H30O2
samozrejme, bavime sa o pivnici, ktora je osadena rastlinami (podrobnosti ti napisem do spravy, ak chces). vzduch mozem tahat z pivnice, ale to myslim moc nezlepsi situaciu, alebo z vonku. problem je, ze to neviem automatizovane prepinat podla potreby. skusim zmerat, aka vlhkost je pri otvore, ktorym sa da nasavat z pivnice.

inak ja som mal v kvete prakticky 70-85% vlhkost a nemal som extremne problemy s plesnou. len asi dve palice hashberry a trosku v najmohutnejsej K2ke mali lokalnu plesen, to som vyriesil vystrihanim.

kurenie chcem obstarat plynove. predsa len odber mam uz teraz dost vysoky a plynove kachle (na propan butan bomby) mi este budu dodavat aj CO2. len nie su na to momentalne zdroje.
LonGermaX
Záleží jak hustý máš palice, jak na to foukáš vzduch jaký medium jedeš a podobně. Mě když už narostli šišky hustý tak sem už zápasil s plísní jako takovou. Taky záleží na modelu, který je méně, nebo více náchylný, ale zase se to odvíjí od hmoty. Ale vyvarovat se tomu a předejít je mít 50% v květu ideál. Zkus změřit a vyzkoušej, to plynový topení je velice dobrý kompromis taky bych do něho šel.
C21H30O2
nebudes mi verit, ale ofuk uz vobec neriesim. kym som to nemal zateplene, tak mi ofuk zabijal rastliny (bolo krasne vidno, ako kraje kde boli ventilatory boli zakrpatene alebo mrtve). musim ale uznat, ze sisky mas vyrazne vacsie. vcera som urobil dost brutalny prestrih (po asi 32 dni kvetu), pretoze euforie boli velmi prerastene a tam by urcite bol problem s plesnami v neskorsom stadiu a este sa musim pozriet na orange budy.
LonGermaX
Ofuk je dobrý v létě kdy potřebuješ udržet přijatelnou teplotu u vršků a asi aby zpevnily stonky i když nevím nikdy jsem rozdíly nepoznal tak nevím a nebudu to ani pitvat na to bude spoustu názorů, ale proti vlhkosti když máš jungli je dobrý aby se míchal vzduch.

Když máš větší vlhkost taky bych se snažil to mít co nejvíc vzdušnější.

Jinak musíš si s tím pohrát už od začátku, kdy máš představu si udržet zhruba silný 3-4 boční a jednu horní. Záleží jaký máš odstupy mezery mezi kytkami. A zbytek dolu. Je to smutný ale já toho ostříhám vždycky 1/2 z kytky a nechám tam jen ty best( dlouhý, silný,osvícený) jen ty mají šanci na dobrý výsledky zbytek max 3 týdne po přepnutí pryč a pak je jen nechat kvést do konce. Plus zkrátit listíky,-)
C21H30O2
inak ako riesis situaciu, kedy z hlavnej vetvy po tvarovani vyrastu bocne vetvy (keby si nedaval siet, tak by to boli sisky, ktore su na hlavnej vetve, ale pod hlavnym vrcholcom)? tiez si ich daval dole? neviem, ci som to napisal zrozumitelne, ale ak ides siet, tak by si mal viedit o com hovorim.
LonGermaX
Těžko odpovědět záleží na situaci, jak moc stini a jak sou nakvetly...to poznas časem až jedno dvě kola proselektujes.
LonGermaX
Poradí mi někdo kdo má doma wave flector jak má být zpravne upevnena objimka zda dírou pro kabel dolů nebo dírou nahoru?jsme teď v rozpacích montuji ho a nevim na plánu to není jasné.jde o to, aby vybojka nebyla blízko plechu nebo to tak má být?diky
DOCtom
Dírou dolů. :-)
C21H30O2
podla navodu dole, ale som si to vsimol az pri druhom reflectore a nemam pocit, ze by tam bol viditelny rozdiel. skusim na to pozriet detailnejsie a dam ti vediet.
LonGermaX
No, máš pravdu díra je podle návodu dole. Ale mě se to právě že nezdá. U XL je mezera mezi výbojkou a stínítkem 1-2 cm, když díra je dole, to bych ještě bral. Ale u XXL když jsem ho včera montoval tak se mi mezera mnohem menší a je mi divný, že mezera mezi výbojkou a stínitkem je tak malá. Mrkni na to docela mě to zajímá, zkusím ještě zagoglit.
LonGermaX
Tak jsem zagůgloval a nechápu. V návodu a na propagačních fotkách je díra dolu, ale podrobný fota na stránce reflectou mají díru nahoře? To mě poser, já si mýslím že má být nahoře pač pak je líp rozložený odrážený světlo... to chce víc názorů. Dávám odkaz na montáž

http://www.waveflector.cz/navod.php
Dr_paradox69
ja mam dirou dolu,a myslim ze to tak bylo i v navodu kerej byl u toho,byl sem to zmerit a od plechu mam vybojku asi 3 cm...
LonGermaX
Tak stínidlo, jsem zkompletoval dírou dolu. Díky kolegové.

Kytky kynou trošku už nám začínají hnědnout pestíky. Když to půjde týden to nechám ještě na hnojivu a pak začnu ubírat a proplachovat. Moc je nehnojím tak tentokrát je chci vyčistit až na žlutou barvu.

Kytky jsou krásně zdravé, jen nákvět je listovější si můžete všimnout. Příště to budu muset víc probrat od spodků zajistit dostatečný ofuky a hlídat vlhkost od nákvětu.

Ale i tak co se dá dělat může být i hůř. Opilený to je maximálně krásně to voní, takže spokojenost.
LonGermaX
foto z 42 dne.

teplota D/N 24/20
Vlkost D/N 50/35
EC/PH 1,5/5,8

LonGermaX
Kdyby měl někdo nějaký nápady proč mi to tak listnatí sem s nimi. Napříště to musím minimalizovat. Ale určitě bude hrát roli ofuky a vlhkost. Díky
strýček_Pompo
ahoj sory za příspěvek když tak smažu
nedávno jsem taky montoval wave flektor a dal jsem objímku dírou na horů.Myslíš/te že v tom bude velkej rozdíl???
LonGermaX
Já ti nevím chlape řídím se selským rozumem co je v návodu platí. Ale když se mrkneš na montáž viz odkaz mají díru nahoře. Podle mě a většiny má být díra dole. Jde o to aby byla výbojka ve správné poloze, aby odraz se rovnoměrně rozptýlil a určitou roli tam hraje poloha výbojky... Já jsem se na to ptal pač mam jak XXL a XL obojí dírou dolu. Ale když se podívám na rozptyl světla zdálo se mi, že to není ideální proto jsem se radši zeptal. Říct ti to na 100% nemůžu.
C21H30O2
vcera som sa pozeral (mam dve xxlka oproti sebe, jedno ma dieru dole, druhe dieru hore) a mam pocit, ze ked je diera hore, tak to rovnomernejsie osvetluje plochu najma vo vzdialenejsej casti od vybojky (smerom dopredu).

osvetlujem dva krat 120x130cm (120x120stol, ale mreza ma 120x130cm). subjektivny pocit mam, ze na ploche, ktora nie je priamo pod tienitkom to lepsie svieti prave na strane, kde je diera hore. chcelo by to merak na svetlo a merat to len s jednym svetlom zapnutim, aby boli presne vysledky.

skusim zavolat kamaratovi, ktory pracuje s osvetlenim a vlastni luxmeter, ci by mi ho nepozical, potom by sa dali urobit presne merania.
LonGermaX
Mam dírou dolu, tím je blíž výbojka k plechu a abych nekecal teď plácnu z hlavy zdá se mi, že to hodně pálí do středu a na kraje docela nerovnoměrně po ploše. Proto sem se ptal zda by neměla být výbojka níže s tím se rozložil odraz. Mám luxmetr v práci můžu to přeměřit snad ještě dnes.

Ještě jsem psal email na výrobce tak uvidíme co napíše...jestli odpepíšou
C21H30O2
radsej to premeraj. exaktne vysledky su lepsie, ako pocity a dojmy.
LonGermaX
Udělám a napíšu budu měřit v určitý vzdálenosti a napíšu výsledek,,, asi tak 40 cm od výbojky?

Dr_paradox69
jestli muzes longere tak to fakt zmer tim luxmetrem,podle me to nebude skoro zadnej rozdil...ale zajima me to...
LonGermaX
Ok udělám rastr vezmu papír a udělám měření vezmu kraje po obvodě a střed ve vzdálenosti 40 cm od výbojky a uvidíme co z toho vyleze..Jen to prohodit bude mazec pro mě bolí mě záda, že si na prdel nesendu:D
strýček_Pompo
jinak koukám na ten odkaz a celou montážní dobu maj díru nahoře a až na poslední fotce maj díru dole :-D
LonGermaX
Ta poslední je už propagační foto který serou všude na growshopy a tak...ale co je správně?:D každopádně ta fotka poslední k té montáži napatří...No jo to je když se něco dělá pro peníze a ne za účelem spokojenosti zákazníka.
Dr_paradox69
co by ste chteli kluci?kdyby sme koupili xxl a wing stal by trikrat tolik a beztak by mel lepsi navod k montazi...:-D
C21H30O2
myslim si, ze pravo na normalny navod by nemalo byt zavisle na cene produktu.
zlobivejkluck
V kolikatym dnu jsi to prepnul? vypada to dost slusne ,.)
LonGermaX
Přepnul jsem to asi v 21 dni. Do sklizně je min 14 dní tak doufám, že se to ještě vybarví.
LonGermaX
Tak se držte dámy a pánové. Dostal jsem zprávu z waweflectoru, že díra pro kabel má být nahoru. Takže jedu x kol se spatně upevněnou výbojkou a já jsem si říkal že to mám místama přesvícený.

Tímto se moc omlouvají návod musí předělat a prý ty fotky montáže na netu mají samozřejmě dobře :D no okecávačky, že to je zrcadlově a na plánu je to dobře, jen lidi to prý nachápají...ale dělám strojaře a výkresům rozumím, a když se řekne zrcadlově tak se myslí na protější straně a né opačně. hafk
LonGermaX
Tak včera jsem přeměřil hodnoty. Ale prosím vás není to přesný měřený, jelikož to měření ovlivňuje spousta faktorů, jako vzdálenost od výbojky, poloha luxmetru, odraz od stěny a další. Přesněji by to bylo kdyby to nebylo ve stanu, ale někde v prostoru a svítit na plochu na kterou by se udělal rastr s body kolmo od stínidla. Takže je to orientační měření a kdo si chce udělat přesnější musí si ho udělat sám.

Přidám sem nákresy kresleny rukou, kde si můžete všimnou, že největší změna se projevila u XL stínidla. Tam jsem zaznamenal nárůst intenzity. Měřením docílíme silně osvíceného středu a tím si můžeme dovolit rozprostřít světlo do krajů tím, že se stínidlo roztáhne.

Jinak sem se divil, ale plocha za výbojkou je lépe osvětlena než plocha před výbojkou a nejedná se o nezanedbatelný nárůst.

Každopádně XL stínidla jsou good do prostoru 100x100 přesvědčil jsem se, že XXL do 120x120 je lepší volba proč? Jelikož světlo z XXL stínidel dokáží lépe osvítit plochu bez toho, aby střed byl přepálený jako u XL a dokáží světlo rozprostřít po ploše rovnoměrněji.

Měřená intenzita při změně polohy výbojky u XXL stínidla nebyla nějak rapidně rozdílná, ale je to tím že mezera od plechu není tak velká jako u XL, jen podotknu, že zde bylo měření přesnější pač jsem se mohl chytnout bodů které byly v tomto případě květníky.
Co jsem zaznamenal je , že se hodně přenesla svítivost na kraje, ale až za plech. Tím si zase myslím, že zde je lepší stínidlo o něco stáhnout k sobě.

Všechny údajů jsou v nákresu, kdyby nebylo někomu něco jasného ptejte se.

Závěr je takový, že XL stínidlo hodně ztrácí na intenzitě při špatné poloze výbojky.
Luxmetr je dobrý a příště si ho využiji k tomu abych si změřil intenzitu odrazu a na základě vzdálenosti od vršku a zvolit vhodný rozevření a mít co nejrovnoměrnější rozptyl světla.
Dr_paradox69
cus,dik za pekny mereni.Ty mas vybojku od plechu 4,5- 6,5 cm?dle me sou ty stinidla kazdy jiny,podle toho jak se masine nebo dvanactiletymu wongovi podarilo ohnout plechy...ja mam pri dire dolu vybojku tak 3-3,5 cm od plechu...fest zajimavy je ze za vybojkou je vic svetla jak pred nou,jasne ze horak zepredu taky nezari ale prinejmensim by tam mela byt intenzita stejna.K tomu prihnuti abys to vratil do stredu reknu jenom tolik ze casem se to prihne samo,ja uz premyslim jak tam pres vrch natahnu gumy abych to rozevrel vic do siroka...
LonGermaX
U XXL byla 4,5 s dírou dolu a když jsem to otočil byla 6,5. že je víc za ní si dokážu představit, že objímka je upevněna s výbojkou na kraji stínítka.
Dr_paradox69
jj to je fakt,ted si vzpominam kdyz sem to montoval tak sem prave premyslel jestli to mam provrtat a dat celej ten drzak vic na stred...a tu vzdalenost meris od skla zarovky nebo od horaku?rikam ja mam dirou dolu a od skla zarovky k plechu mam 3cm...
LonGermaX
Od skla...ale i tak má být díra nahoře takže 3 cm je dost málo. Málo přavděpodobné bude že by mohly být díry hnutý v plechu kam montuješ objímku. Těch 6cm od plechu ke sklu je ideál.
C21H30O2
dotore a mas xl alebo xxl tienitko? pretoze tvoj rozmer zodpoveda tomu, co popisoval LonG pri XLku...

celkom haluz, ze som bez meraka dosiel k rovnakemu zaveru len na zaklade subjektivneho pocitu :satan:
LonGermaX
dobře si se trefil. Chcete sem hodit email co jsem dostal za odpověď?:D
Dr_paradox69
mam xxl ma to metr na 66cm,a prave se mi zda ze to mam docela dobre rozprostreny to svetlo,nikde se mi nedelaji mensi sisky,podle me zadnej hot spot...nemel sem to nikdy s cim porovnat,pred tim sem mel krypl hobby stinitko,ale jedu pod tim uz treti nebo ctvrty kolo a nikdy zadnej problem...nevim jestli to mam resit nebo to nechat tak...?
C21H30O2
hod ho sem. dnes skusim premerat, ci vsetky rozmery su rovnake a dam ti vediet.
LonGermaX
odpověd

Dobrý den,
Návod na našich stránkách je správně , tedy průchodka nahoru nad objímku,na úpravě tištěného plánku se již pracuje.
omlouváme se za komplikace.
s pozdravem
Michal
www.waveflector.cz

Podle mě je ideál těch 6 cm, tak by to mělo vyjít všem +/-.

Zase si myslím, že se to pak moc hřeje a jak si psal má to snahu se zmrsknout tím jak ten plech je vyhřátý a líp to bude prosvicovat kraje.




citace:
Původní příspěvek od Dr_paradox69
mam xxl ma to metr na 66cm,a prave se mi zda ze to mam docela dobre rozprostreny to svetlo,nikde se mi nedelaji mensi sisky,podle me zadnej hot spot...nemel sem to nikdy s cim porovnat,pred tim sem mel krypl hobby stinitko,ale jedu pod tim uz treti nebo ctvrty kolo a nikdy zadnej problem...nevim jestli to mam resit nebo to nechat tak...?
Dr_paradox69
mas pravdu ze stinitko byva fest horky,pro sychr sem to zmeril este raz a u objimky je to fakt 3cm,na konci vybojky 3,5...pro me je mozna i lepsi ze to jede vic do stran,mam prostor 120*160,takze radny roztazeni svetla vsude je pro me dost dulezity...
LonGermaX
Vážení, určitě se těšíte na další UP, takže Vám přináším pár foteček. :popcorn:

foto z 46 dne.

teplota D/N 28/20
Vlkost D/N 45/30
EC/PH 1,5-1,6/5,7:
LonGermaX
Už se nám to rýsuje. Brzo bude uzráno...bude na čase snižovat EC a pomalu proplachovat myslím si, že to do 56 dne bude hotový. :smoker:
LonGermaX
Mazar nechutně voní, :winner:
breakbeat
zdar, vyoada to pekne jenom mam dotaz k tomu boxu - kolik te stal a cim to odtahujes ? ja jsem nemohl nic takovyho najit pod 10k, zatimco 2x DS120 by vyslo na 6k za oba a jestli mas silnej odtah tak by se to dalo tahat z obou boxu najednou imho... nejaky zkusenosti s timhle nekdo ?
LonGermaX
Nevím, mám ho dva roky mrkni na Home Box silver 240x120x200... ale kolem 10.tis stojí... Ale asi bych zvolil variantu 2 ks 120x120x200 nežli jeden velkej opticky to i víc zabírá místa. No mám tam 680m3/h a zdá se mi to moc silný, nezdá je to silný a ať si říká kdo chce co chce je potřeba ho regulovat. Teoreticky by to šlo mít jeden na dva boxy ale prakticky nevím...větrák se má dát hned za pachový filtr aby jeho učinost a životnost byla co nejdelší...
breakbeat
no teoreticky by jsi mohl poridit takzvany "kalhoty" neboli rozbocovac toho sonoflexu (napr. http://www.specialgrower.cz/ventila...ty-125-100.html ) a poridit jeste jeden pachac do druheho boxu jestli me chapes... navic by jsi mel celkove trochu vetsi prostor za mensi penize a navic velkou vyhodu a to ze kdyby se ti tam vytvorila plisen tak mas jistotu ze nenapadne vsechny kytky a nema sanci se prenest do druhyho boxu, stejne tak svilusky a podobna havet
LonGermaX
Já tě chápu já mám rozbočévač ze 120 na 160..ale asi si mě nepochopil. pachový filtr se má připojit hned za pachový filtr, aby jako učinost neklesala má být vzálenost co nejnižší pokud užiješ ulitu nebo ufo and etc..
Astronautr
Zdar este se vratim k tem wingum... Mam doma i wawe i origo a wing i a wing stucoo verzi
a wing oproti weveflectoru ma objimku s kterou se da hybat na horu a dolu je na takovejch lizinkach a aretuje se to sroubkem s maslickou aby to slo bez sroubovaku... a pisou tam ze cim bliz je vybojka u plechu tak tim vice svetla je odrazeno na strany a cim je niz tim se svetla odrazi min dostran ale jde to rovnou dolu a na steny boxu. snad sem to napsal pochopitelne :) jo a pisou i kreslej a snad v kazdym g shopu to maj vystaveny kabelem dolu :D :D
LonGermaX
každopádně to chce mít vyrovnaný poměr, aby to nepálilo moc do stran nebo do středu.

Já to nechám kabelem nahoru, příde mi to i logický že kabel by měl vyústit horem. Teď mi to pálí víc dolu ale zase mohu roztáhnout na max.

Jinak A-wing je jiná třída jak vidíš mají více možností s popiskem. Jinak mi psali nevím zda si to četl, že to předělají.
Astronautr
chtel sem editnout predchozi prispevek ale nejde to, jo cetl jsem to a taky mi prijde logicky kabel nahoru jen rikam co tam u toho psali jinak to mam dle jejich navodu kabelem dolu a predelavat to nebudu kdyz si koupim novej mozna ho dam kabelem nahoru :D a ten stucko a wing stoji 1700 ten nejvetsi takze pro mne oproti wawe kterej mam taky, ted uz nepouzitej je to jasna volba hlavne mne na wawe sraly ty zelezny zavity/tycky misto lanek sou moc tezky a provesujou se a ryhlejc ti "zdeformujou" kridlo jinak tvuj pest vypada velmi pekne tak postni nejaky pokracovani at je na co koukat :)
breakbeat
stejne mi prijde ze az moc resite ty stinidla, podle me i to zakladni hobby stinidlo za 300,- ztraci na efektivite oproti predrazenymu awingu max 10% ucinnosti, ovsem to je jenom muj nazor, nikdy jsem tu odrazivost nemeril, kazdopadne udajum od vyrobce bych taky neveril na 100%... stejne je to kus plechu, jenom ty awingy nebo waveflektory maji vetsi odrazovou plochu...
Astronautr
citace:
Původní příspěvek od breakbeat
stejne mi prijde ze az moc resite ty stinidla, podle me i to zakladni hobby stinidlo za 300,- ztraci na efektivite oproti predrazenymu awingu max 10% ucinnosti, ovsem to je jenom muj nazor, nikdy jsem tu odrazivost nemeril, kazdopadne udajum od vyrobce bych taky neveril na 100%... stejne je to kus plechu, jenom ty awingy nebo waveflektory maji vetsi odrazovou plochu...
no jo no kdyz mas 60*60 prostor tak pak asi hobby stinitko staci ale kdyz do nej das sestikylo ozari tak 80*80 a vvelkej wing klidne 130..... jo te to furt jen kus plechu akorat ze ving je jinak upravenej plech a k tomu asi tak 4* vetsi kus a 4x300 mas 1200 a to uz od stucko nebo wawe neni daleko.
C21H30O2
naco si kupovat mercedes, ked ta aj stara skodovka odvezie do ciela...
LonGermaX
Máte, pravdu suma sumárú plech jako plech. Tady záleží na tom jak je zpracovaný odraz a rovnoměrně pokryti. Jinak v odrazivosti plechu jak tu psal bude 10% plech jako plech.

Jinak Vás budu muset zklamat, foto už nebude protože to visí vzhůru nohama. Bylo to moc narychlo a sám sem to nečekal i když by to potřebovalo ještě pár dní, ale už jsem nemohl čekat. Navštívila mi plíseň a začala u vrchů proto jsem se rozhodl to skosit tak rychle a bez čekání, aby byly pokud možno nejmenší ztráty.

A to jsem držel vlkost kolem 40-50% a odtah a ofuky jely taky. Ale dám se foto sušiny a jestli má někdo typ sem s ním. Jinak budu rád v průměru 70 g na kytku, tam max kytka si myslím že bude mít kolem 150 g
LonGermaX
Tímto děkuji za sledování a K+

Příště když to vyjde představím vám další pěst snad trošku vydařenější co se týče do objemu.

:starwars:

LonGermaX
:whisperer a smouk report bude taky
LonGermaX
šušenky, jinak za mě smradlák roku 2014.¨

Smouk report později, až to porádně doschne a chuť bude výraznější.
breakbeat
krasny jahody , hodne povedeny, nejradsi bych ochutnal :)
xpapousek
Jen k tem plechum, muže to byt velky rozdil, a na plechu zalezi. Levne plechy se "vypali" a ztraci vlastnosti. Kvalitni plechy maj ochroanou vrstvu, ty si vlastnosti drží.
To měření je myslím dobře že si dělal ve stanu, včetně odrazu od stěn, protože to je realné prostředí. Vysledky si mužeš tady porovnat: http://www.magazin-legalizace.cz/cs...ne-svetlo-5-dil pry mereno nezavisle. K+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma