Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
AHoH, správné PH a EC v hydru během růstu i květu - Klikni zde pro originální téma
Ahoj,

potřeboval bych poradit. Pročetl jsem všechny možné stránky a mám rozporuplné informace ohledně ideálního PH a EC při použití hnojiv AHoH v hydroponickém systému.

Potřebuji vědět, čemu věřit jestli jsou tyto hodnoty správné : http://www.growshop-ostrava.com/KeS...abulka-2008.pdf

a nebo tyto http://grower.cz/pestovani/navody/hydroponie/9.html#102

... upozorňuji že jde o hydroponický systém.

... já si myslím, že ten první odkaz dává hodnoty PH a EC pro hlínu a ten druhý (místní FAQ) hodnoty pro hydro


Díky za radu.
Jaguar
Ahoj myslím, že tady se dost různí názory, i když pravda je vždy jen jedna že... Pro mě je na růst jasná páka pH 6.3, na květ 5.9 a ke konci květu 5.8 ... Jsou to hodnoty z grafu průběhu fotosyntézy..v růstový a květový fázi je rozdíl při vstřebávání světelných spekter,proto to rozdílné pH, do hry se zapojují chlorofyl a, chlorofyl b a karotenoidy.
Podle odrůdy se můžou hodnoty mírně lišit, například některá rostlina potřebuje pro svou stavbu více dusíku a proto je produktivnější držet pH trochu výš, aby rostlina nežloutla a držela si zdravou barvu a mohla taky plodit, bylo by jí k ničemu že má vysoký příjem fosforu při pH 5.5, když by byla celá zežloutlá nedostatkem dusíku, který se při tomto pH prakticky nevstřebává...

Co se EC týká, stím ti asi neporadím, protože o AH si myslím své a proto snima nemám zkušenosti, každý hnojivo nastavuje EC jinak...třeba Metrop nejenom, že je neuvěřitelně koncentrovanej, ale nastavuje se sním i nižší EC, protože má velmi rychlou vstřebatelnost a snadno rostliny spálí, hnojiva která mají vstřebatelnost nižší se z mých zkušeností dávkují na vyšší EC, aby byly rostliny řádně vykrmené.

Mluvil jsem o hydroponii, ať už pasivní či aktivní. S hlínou je to trochu jinak, ale to tu neřešíme...

Tolik můj subjektivní názor, který nikomu netlačím. Peace
Negative Creep
Četl jsem, že groweri, přikládají moc velký důraz k pH....
Range je od 5.2 do 6.2 v hydru.
Sám pokud máš čas a baví Tě to, tak si vyzkoušíš co vyhovuje Tvýmu strainu.
Co je při pH vůbec nejdůležitější je stabilita.

Nejde ani o to v jakém rozmezí pH nastavíš, ale jak moc ho máš stabilní.
Astronautr
No jako podke kytky bych cca drzel ty hodnoty ci psak kolega mozna o 0,1 jinde ale myslim si ze to prave zalezi na hnojkach pac vetsunou u nich mas jaky mas drzet ph i ec. Co se klonu tyce tak 0,6-0,8 podke vstupni vody staci pak tak 1,2-1,7 na rusr a max 2-2,2 na rust to je takovy hodne obecny a spis na indiky africanky papaj vetsinou min.
Jaguar .. neni to naopak? Na rust tak 5.5 a pak postupne zgysovat tak na 6.0-6.2 pri kvetu? ...muze se k tomu nekdo jeste vyjadrit? Dik
Jo a kdyz budu mit vodu z Ro ktera ma 0,0 ec a dam vyrobcem doporucene mnozstvi hnojky nevadi to, ze budu mit nizsi ec nebo jo? Tim myslim po celou dobu rustu i kvetu.
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od blystar
Jo a kdyz budu mit vodu z Ro ktera ma 0,0 ec a dam vyrobcem doporucene mnozstvi hnojky nevadi to, ze budu mit nizsi ec nebo jo? Tim myslim po celou dobu rustu i kvetu.


nevadi, praveze je to este lepsie. ja pouzivam vodu z odvlhcovacky, ktora ma tiez EC 0 a myslim ze je to rovnaka voda, ako z RO a rastie to paradne.

PH davam od 5,5 do 6,1 (2-3 dni po namiesani roztoku mam okolo 6,1-6,2), ale snazim sa ho drzat okolo 5,8. ak namiesam mensiu hodnotu, tak neriesim pokial nie je pod 5,5. idem teraz v keramzite a ten mi stale zvysuje PH, takze to beriem tak, ze nizsie PH mi pomaha stabilizovat keramzit.
LonGermaX
Ano, Range PH je od 5,2 do 6,2.

Co se psalo na growru a snad to platí i doteď v růstu držet PH níže a postupem času navyšovat na 5,8-6,2 do květu. Ideální podle grafů je hodnota PH 5,8 kdy rostlina vstřebává všechny prvky vyváženě.

U EC to je složitější záleží na druhu media. NFS, nebo AIRo tam jsou kořeny pernamentně v roztoku tudíž stačí nízká koncentrace. U kokosu je to zase naopak.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma