Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Muj první pokus pod usporkama (2x 40W) - Klikni zde pro originální téma
Frenkus
Zdravím vás kluci,
jdu pěstovat poprvé, zkušenosti nemám žádné.
Hlavní je že mám moc nízký rozpočet proto šetřím všude
Box bude homemade :D nebo spíše v robote si ho vyrobím.
Osazenstvo bude jen jedna kytka a to Special Kush 1 od royalqueenseeds samozrejme feminizované, prý je to dobrá kytka pro začátečníky je to spíše indica takže dorůstá do malých rozměrů což je pro mě výhoda neboť box bude jen asi 45x45x70 možná menší výška max o 10 a světlo bude pouze jedna úsporka na růst 45W (4200k, 1700lm)+ asi nejaká 25W úsporka (tam dam 6500k) a na květ 2x40W (2700K 2600lm). Myslím že pro jednu kytku by to mohlo vyjít. Výdělek čekám kolem 20G. (doufám že alespoň tolik) jdu pravděpodobně pěstovat metodou SCROG, odtah bude řešení PC Fun 8cm a pak popřípadě ještě jeden na pachový filtr (myslíte že jedna rostlinka moc voní?). Substrát budu mít asi nějaký z Baumaxu nebo tak ,predhnojeny na 2 týdny, co mi stači protože rostlinku přepnu na květ už když bude mít tak 35-45cm, substrát promíchám s trochou písku a možná ještě s nějakou složkou uvidim ale asi nevyjde rozpočet. Hnojit budu nějakým tekutým hnojivem, četl jsem že hnojivo pro pelargonie je dobré. Ofuk bude maličkým ventilátorem z notebooku, na tu jednu rostlinku to bude hádam stačit. Vlhkost si nějak ukorigujem, teplotu také. Mám v plánu koupit si Ph metr a taktéž meteo stanici. Vnitřek boxu vylepím izotermickou folií a jako květináč si pozváram z antikoru vlastný protože potřebuji spíš kořeny do šířky než do vyšky (objem bude kolem 8L). Stínidlo bude taktéž home made a bud ho vylepit hliníkovou páskou nebo také tou izotermickou folií.
Poprosím vás o nějaké rady co a jak abych věděl. Začnu pěstovat v nejbližších týdnech. A nemám žádné zkušenosti pouze přezrálých kopec témat a galerií.
Děkuji
Falcon44
nazdar ! takze ja som toto leto absolvoval velmi podobne "skusobne kolo" tiez s jednou rastlinkou, a vidim ze to mas premyslene (ovela viac ako som mal ja :D) no par veci by som ti poradil

substrat daj radsej kokos(je vzdusnejsi)(briketa v baumaxe cca za 2€) pripadne zmiesany s trochou zeminy(predhnojenej)

svetla mas vyriesenie vpohode na taky pristor si myslim, n trochu viac lm by neuškodilo(50 000 lm/m2 = ideal)

ak sa pustas do scrogu, mozno by som trochu pridal na sirke, mozno pridaj 10cm po oboch stranach, bude mas kočka viac miesta....vytazok 20g myslim ze je celkom realny(takto predbezne)...

...no daj si pozor aby sa ti nevytiahla moc, najlepsie hned po napr 3.patre zastrihnut nech ti vyrazi do sirky(odporucam uz pred zastrihnutim zacat malou davkou hnojiva(nech si kytka zvykne) a po zastrihnuti ju hned prihnoj trochu viac(skor sa pozbiera a vyrazi o to rychlejsie) _(hnojivo an pelargonie je vpohode, potvrdzujem, no skus si este zistit(nwm to teraz z hlavy) ake chemicke latky pocas rastu aj kvetu rastlinka potrebuje a najdi co najvhodnejsi pomer)

ventilaciu ries IBA jednym odtahom s pachovym filtrom (da sa jednoducho vyrobit pouzitim aktivneho uhlia_vyjde ta do 10€ komplet) ....alebo ak budu dva odtahy, musia byt oba napojene na pachač, inak ti to bude riadne smrdiet(vonat:) ....a co sa tyka pachu, ano mal som v 3izbaku tiez jednu rastlinku v boxe 40x30x60 a smrdelo to ako hovado! (a predpokladam ze Kush bude tiez silnejsi odvar)

to je zatial odomna asi vsetko, good luck, keby nieco tak pis kludne aj pm, poradime, pomozeme
Frenkus
Děkuji no nad pachačem jsem přemýšlel určitě si udělám podle návodu tady a přemýšlím že bych investoval o trochu více peněz a udělám si rozměr asi 50 X 50 x 70 a dám tam asi CFL125W (2700K) a na růst pridam jeste nejake modre spektrum. Substrát přemýšlím do hlíny přimíchat perlit, máme v robote takové krabice s perlitem který se dává na nasati tekutin. Jsou to také granulky. Ale podle mě je to ten samý perlit co prodávají v květinářství. Ano po 3. patře je ostříhám FIM technikou ale hnojit to určitě nebudu na začátku, vždyť to ti zemře.
Ale planujem tam dat 3 kytky feminizované a asi vynechá SCROG a pěkně jsi ich pozastrihavam a provedu ich více košaté a kdyby cosi tak nasadím síťku
Kolik bych mohl čekat výdělek?
Falcon44
no to tazko povedat, to sa neda nikdy jednoznacne, pri odhade urody mozes vychadzat iba zo skusenosti, nakolko je tam tak mnoho faktorov ovplyvnujucich to ze sa to ozaj neda.....ale tak ja by som osobne tipoval tak 40-100 ....ale opakujem zalezi na vela veciach......inac s tym hnojenim to nieje az take, ja soms a tiez bal ale od 2. tyzdna je mozne dat rastlinke hnojivo, ona si zvykne, a tato rastlina je odolna a silna, primiesaj najprv do beznej vody na polievanie iba par kvapiek hnojiva, o tyzden das trosku viac, a uz ju to potom neskoli, iba pomoze :) a hnojil som uz teda vo vselijakych situaciach ale este sa mi prehnojit nepodarilo.....
Frenkus
Děkuji za rady. Konečně mi přišly peníze tak se jdu pustit do objednávaných věci. Světlo beru tedy CLF 125W (2700K), vetrak koupím EURO2, použiji pachový filtr (homemade) ale musím to pořádně zvukově zaizolovat nemůže být slyšet nic.
Frenkus
Presuvam to do noveho theadu
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=74463


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma