Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1.indoor,jack herer,600w - Klikni zde pro originální téma
strýček_Pompo
Tak Vás všechny zdravím :)

tady je můj set:

skříň : Dark Street 150 Rev 2.5 150x150x200cm
lampa : Výbojka Osram Plantastar HPS 600W
předřadník : 600W GIB předřadník
stínidlo : hobby 40x50
odtah : Ventilátor TT 125–220/280m3/h+stojanový ventilátor na ofuk
chemky : kompletní sada od Advanced Hydroponics+BioBizz Leaf Coat
substrát : CANNA Coco Natural
zvlhčovač : Neptune kit - M1
ostatní : PH metr(EC metr zatím není), teploměry, vlhkoměry


už jsem v 35.dnu 12/12,rostlinkám se celkem vede.večer dodám pár fotek a trocha hystorie:)

pěstu zdar
strýček_Pompo
Pěstu zdar,
trocha hystorie neuškodí což :cool:

Obejdnal jsem si 15 řízků Jacka, dostal jsem jich 17,s tím kdyby náhodou se nějaký neujal,proč ne :-)
Zasadil jsem řízky do malých květináčů s coco natural.Teplota se držela od 22°do 30°. Ze začátku jsem neměl zvlhčovač takže vlkost se držela kolem 50%.Bohužel jsem neměl ani PH a EC metr.Cca po 12 dnech jsem řízky přesadil do větších 6,5l květináčů.Po 16 dnech svícení 18/6 přepnuto na květovou fázi 12/12. Dodán zvlhčovač, pořízen PH metr. Po 17 dnech 12/12 jsem 13 kytek přesadil ještě do větších 11l květináčů(pak došel kokos tak jsem to neřešil jestli uvidím nějaký rozdíl).
Maličko jsem i zastříhal listy aby nestínily ostatním palicím.
Chemky jsem míchal jak uvádí výrobce krom enzymů,ty jsem přidával jen jednou za 14dní jen do čisté upravené vody na průplach.

Je to můj 1.grow vůbec takže se to bez chyb neobešlo :-) a to si myslím,že ovlivní mojí sklizeň:p:

k chybám a vyvarováním do příštího kola se ještě vrátím :bounce:

dost už keců postnu nějaký phota :-)
strýček_Pompo
teplota:22°C-27°C
vlkost:50%
PH:6


obr1,3: tahle chudě vypadaj všechny kytky...jak z chudobince :-D
obr2: detajl palice
obr4,5: skříň v noci
strýček_Pompo
ahoj groweři,doporučuji plnou velikost:-)
tohle se mi objevilo na listech,na některých listech jsem ve spod objevil malé bílé tečky(svilučky bo nějaká podobná havět),postříkal jsem tedy všechny kytky leaf coatem od biobizzu plus nalepil do skříně žluté lepové desky k odchytu hmyzu. Tak uvidíme :-)
fedousek
Procetl sem to jen tak v rychlosti a musim se vyjadrit k tomi, ze jsi zastrihl kytce listy a podle fotek jsi ji i docela dost listu zbavil, si myslim. To nedelej. Kytka listy potrebuje. Kytka vyzivuje palice a kytku zas vyzuvujou listy jako celek. Kdyz osvitis paloce, tak je ti to vicemene k nicemu. Je potreba osvitit listy a mit jich hodne a samozrejme zdrave :)
Džejmsn
To jsou svilušky no.. leaf coat je pokud vim jen ochrana proti odparovani a hnojivo ne? na tyhle potvory ti moc nepomuže..a žlutý lepovky jsou jen na smutnice.. vyborna vec je plant vitality plus,ale ted neni moc k sehnani a muze se kropit az tesne pred kosou..
Ty isty jim netrhej,kytka se jich zbavi sama a navic se tvorej new listy a to v palicich coz nechces..
jinak to mas good ... cuz
fedousek
kup na ty sviluchy BioOl... stojí to asi 100kč, je to 100% přírodní a můžeš tím kropit třebas i 1 den před kosou... k dostání je to skoro všude, 100% to pomáhá v podstatě po prvním postřiku a to vím z vlastní zkušenosti...
Dr_paradox69
no nevim fedousku,bioOL sem taky zkousel,jednou se mi zdalo ze to zabralo,ale nakonec jenom na chvilu,pak sem koupil druhej a ten mi kytky znicil,rekl bych ze ten olej nebo co v tom je ucpal dychaci pory kytkam a listy zacly cernat...nejhorsi bylo ze sem si tim nastrikal i dve matky,jedna to skoro nerozdychala,pulku sem ji musel vyklestit...taky mam ted problem se sviluskou opet,a urcite koupim neem oil-proti svilusce jednoznacne nejlepsi bio nicitel!
TommyGun
Ja bych se uz na to vysral a nicim bych to nestrikal a dojej bych to jak to je.. moje zkusenost
koles
No nevim, jak rychle kvete JH vám, ale za 25 dní (počítám květ 60) můžou ty mrchy s kytkama pěkně zatočit. Takže buď otrhat ty nejvíc zasažený listy a tím invazi parazitů aspoň zpomalit, anebo to stříknout. Vzhledem k tomu, že je ještě hodně času do sklizně, přikláněl bych se k druhé variantě.. Vertimec 1,8EC - k dostání v hobby shopech jako OBI
fedousek
citace:
Původní příspěvek od Dr_paradox69
no nevim fedousku,bioOL sem taky zkousel,jednou se mi zdalo ze to zabralo,ale nakonec jenom na chvilu,pak sem koupil druhej a ten mi kytky znicil,rekl bych ze ten olej nebo co v tom je ucpal dychaci pory kytkam a listy zacly cernat...nejhorsi bylo ze sem si tim nastrikal i dve matky,jedna to skoro nerozdychala,pulku sem ji musel vyklestit...taky mam ted problem se sviluskou opet,a urcite koupim neem oil-proti svilusce jednoznacne nejlepsi bio nicitel!


já s tím mám jen dobrou zkušenost, až na jednu vyjímku, ale věřím, že i špatné zkušenosti jsou :)
každopadně je potřeba to aplikovat, tak jak se má... já jednou například stříkal moc a dostavila se plíseň :-( bohužel...
strýček_Pompo
zdárek,
počítám tak 60dní květu.Uvidíme dle palic.Každopádně poškozeno je 90% listů takže bych to musel oholit asi všechno :-D. Ze spoda na listech ty bilý mrchy nejsou všude-zatím.Asi zkusím ten vertimec a uvidíme ale ryskovat úrodičku, bych si to šel asi hodit :-D

zatím díky všem :)
slunce v duši :-D
strýček_Pompo
jedna fotečka paldy,začíná to hnědnout :)

jo a dík za Káčka ;-)
strýček_Pompo
zdar jak sviňa:cox:
je tady malý update z 44.dne.Paličky hnědnou a hnědnou.Jsou tvrdý jak šutr.Voní to nádherně:leaf: Před dvěma dny jsem zjistil, že mi nevypínl anal.spínač, bohužel nevím jak dlouho palila lampa nostop :-D
BTW už dvakrát reklamamuju digit.spín.hodiny z growshopu.Bohužel jsem to vždycky zjistil až po pár dnech. Mě serou docela.... Už se vám to taky stalo?

Dávám holkám min týden ještě než začnu proplachovat,co myslíte? :-)
PH 5,8-6
teplota den 22°-26°C noc 20°-22°C
vlhkost 50%
zálivka 1 za 3 dny hnůjky, 1 za 14 dní pouze enzymi

veškeré připomínky samozřejmě vítány :dance:

ať se daří a slunce v duši :rasta:
koogi1
Ahoj. Tak které ti nefungují? Analogové nebo Digi spínačky?? Máš je nadstavené dobře?
A co používáš vůbec za modely Digi hodin? A spínačky digi i analogové koupíš v kdejakém elektru za poloviční cenu jak v G.Shopu!!! To že ti hodiny nevyply to může způsobovat to hnědnutí pestíků,a co se ti může stát tím je že se ti přepnou zpátky do růstu.Ale hlavní je dodržovat 12h světlo a 12h tmy i kdyby jsi to měl vypínat a zapínat ručně.Pokud ti tak často odcházejí spínačky tak kontroluj vypínání a opačně. Týden do fluše je v pohodě JH se kosí okolo 65dne 12/12 tak to by mělo stačit na proplach.
OPTIMUS PRIME
ahoj podle tech listu to vypada na třásnenky ,,jestli nemas pavucinky tak se koukni na spod zasazenejch listu a tam bude takyvy slyz a trus ,koukni na to zblizka a uvidis mali zluty larvy co delaj ty svetly fleky na listech mam je ted taky doma :-),strikal sem asi trikrat biolem a sou tam furt
ale zjistlil sem to az moc pozde bylo jich moc :-)
TommyGun
strýček_Pompo:
Čau, koukám, že máme stejný box DS150.. Tak jestli ti můžu doporučit kup určitě kvalitnější stínítko plus každý dvě kola novou výbojku ať z toho prostoru dostaneš maximum a nebo ještě lepší varianta si koupit box 120x120x200.. Jinak hlavně už na ty kyti nic nestříkej..
strýček_Pompo
díky za příspěvky pánové .:angel:

2koogi1: na začátku jsem pořídil digi z growshopu a po týdnu přestaly vypínat,šel jsem je reklamovat a dostal nové.Za nějakou dobu jsem zjistil,že opět nespínají.Už je z growu nechci,vemu si tam něco jiného.Značku si nepamatuju.Samozřejmě idiot jsem pak zjistil,že je kdekoliv seženu levněji a nebo se daj sehnat analog:smash: Pořídil jsem analog z obi za kilčo,pořídil jsem dvoje neasi:punk: Fungovaly bez problému asi 3 neděle.A pak jednoho krásného dne jsem zjistil,že lampa jede nonstop.Mohlo to být tak tři čtyři dny.JJ musím a budu více kontrolovat.Ale sere mě to,že jo když na to není spolehnutí:baseball:

2optimus prime:pavučiny,sliz ani trus tam nemám.Měl jsem ze spoda na listech bílý potvůrky.Zkusil jsem to postříkat výtažkem z tabáku.Listy už jsou tahle bohužel delší dobu.Nepřipadá mi, že by se to zhoršovalo.

2Tommy Gun: stříkat už tam nic nebudu,mám cca týden do flushingu pak tma a kosa.Stínítko chci rozhodně pořídít větší.Asi Waveflector extra large.Menší stan taky možnost no.Ale s lampou jsi mě docela překvapil.Každy dvě kola novou???


Prosím o názor jestli je potřeba měnit tak často lampu.


díky všem
ať to roste a slunce v duši:dance:
Dr_paradox69
strycku pompo,analogovy hodiny jsou vyhozeny kilo do popelnice...zustaly me jedny z peti kery sem mel,tema spinam ted jenom zarivky v klonboxu,sice se o pul hodky predbihaji ale zustane to jenom o te pul hodky,a spinaji dobre,jinak mam digital tydeni za 200,nevim jestli je to elekrobock taky celkem sme,ale fungujou uz dva roky...
TommyGun
strýček_Pompo:
Jasně, že nemusíš měnit každý dvě kola lampu, ale počítej, že z toho prostoru nedostaneš maximum.. Já teď zkouším druhé kolo(DS150) s novou výbojkou a je to o poznání lepší.. Pokud nedocílím svého chtíče a výsledku tak se vracím k DS120.. Ale jestli máš starší výbojku + na dvě věci stínítko + větší prostor tak z toho nedostaneš maximum.. můj názor.. Když jsem měl menší stan tak jsem měl výbojku na 4 kola(1rok) a pak jsem jí zamával..
Dr_paradox69
no ty 4 kola sou rozumejsi jak dve...
strýček_Pompo
2TommyGun: čkej to mi chceš říct že lampa vydrží čtyři kola,což je cca 4tis hodin.Životnost lampy je udávána 20tis.Bo asi chápu,že to strácí lumeny takže ji klesá výkonost.Budu muset zagůglit ;-) Rozhodně stínidlo pořídim na další kolo tj jasná věc.Mno taky mi přijde ten stan moc velkej na 6kilo :-D

2Dr: díky za názor :-)
koogi1
Co píše T..G. Je dá se říci pravda,jenže záleží na mnoha a mnoha aspektech používání žárovky.Ale Každý kdo chce vymáčknout co nejvíce z každého kola co jede tak si pořizuje max ob dvě kola novou žárovku jelikož každá věc co se využívá na max tak ztrácí časem svůj výkon a klesají hodnoty použitelnosti a maximálního využití světelného spektra a s tím spojeného výnosu kytek.Ti co na to mají si žárovku koupí novou ti co nemají využívají ji do té doby co to jde a spokojí se i s nižším výnosem který je s tím spojen.
Stan 150 je větší na 600w,lepší je tam nacpat 750w až 1000w.Také vlastním 150tku a prozatím jsem neměl důvod si stěžovat i se světlem o síle 600w,to si musí každý omakat sám jak se mu to zamlouvá po všech stránkách pěstu.
strýček_Pompo
čua groweři

chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s velikostí květináčů.Má vůbec smysl přesazovat z 6,5l na 11l? Přesazoval jsem z malých květináčů do 6,5l v době růstu.Do 11ljsem přesazoval už v době květu(cca 10-14dní květu),bohužel nemám zapsáno kdy přesně.3 kytky jsem nechal v 6,5l. Bohužel není znát žádný na kytce mezi květináči.Udělal jsem spoustu chyb tak možná proto ale přesto budu rád za vaše názory.:-)

díky :-)
koogi1
Ve květu to už je zbytečnost přesazovat do většího a navíc ve tvém případě na takové malé kytičky je to zbytečnost.
strýček_Pompo
2koogi1: chápu, estli přesazovat tak pouze v růstové fázi.Takže sledovat kořeny a podle toho postupně přesazovat a nebo taky vynechat 6,5l a rovnou z menších přesadit do 11l.

jináč se hlásím s updatem z 50.dne květu :-)
dám tomu cca 5-7 dní proplach a pak to zkosím :-)
proplach bude pouze vodou s Ph6

obr1 listy kaput
obr2,5 celkovka
obr 3,4 detail palic

koukám na trichomy přes mikroskop a jsem z toho jalovej nějak nemůžu rozpoznat zabarvení :-DDDD


pěstu zdar ;-)
st3pi
Ahoj, zda se me to nebo na druhem obrazku jak mas vyfocene i stinitko, je na stinitku ta modra ochranna folie ktera se musi strhnout? Nebo je to jen nejaky modry "odlesk" ?

Kdybych nahodou mel pravdu hned s tim dolu :)
strýček_Pompo
zdarec
ne je to jen nějaký odraz od blesku :-)
strýček_Pompo
prosím admina jestli by mě nemohl šoupnout do síně slávy bo spíš teda síně zmaru :-D
nedalo mi to a kouknul jsem do stanu tak ejhle modrá folie na stínítku :-D

no co dodat :-D
díky všem za postřeh ;-)
Seky
Chech, neříkal sem ti to? :D Pěkně opálená od výbojky.
Příště líp vyplň plochu, nech na kytkách listí a sundej fólii ze stínidla. Pak to bude výnosově mnohem lepší kolo. :)
koogi1
Ty dobré je dát hned do finálních nádob ušetříš si tím spoustu práce atd,ale jde to i že je přesazuješ vícekrát záleží na tom jak dlouho je budeš držet v růstové fázi.Můj názor na velikost květináčů je že ti 6l květníky stačí až až a radši dám o pár kytek víc a jedu sog
s dobrým modelem budeš mít i pěkný výnos s menšími kytkami,ale i velkými stromy.
strýček_Pompo
zdar všem

tak jsem byl nucen sklidit o něco dříve než jsem nakonec plánoval,začala se mi dělat plíseň na paličkách.Nechtěl jsem radši nic riskovat a tak proběhla kosa a to v 58. dnu květu.Nevím čím to,možná vlkostí tu jsem měl kolem 50% a někdy v noci vyletěla aj na 60%.Na příští kolo bude odvlhčovačka:)

takže tedy zkoseno,pověšeno,ošmikáno a teď se paldy ještě do sušujou.

vyhlašuju již tak oblíbenou tipovačku:-)
smoke report doplním později až se to pořádně uleží :-)

ještě pár foteček:

1.myslíte fakt svilušky?(neměl jsem nikde žádnou pavučinku,jednou jsem to postříkal vylouhovaným tabákem)
2.zkusil jsem vyfotit plíseň :-D
3.pověšeno
4.ostříháno
Dr_paradox69
hmm,vypada to na slusnej hrnec :-D jinak ty listy to budou sviluse a ne plisen,pavucinky tam uvidis jenom kdyz se ti fakt moc rozjedou,indor sem svilusky mel a pavucinky nikdy nebyly,ale ve skleniku kde se rozjely festovne tak zacli odspoda delat to chmiri...
strýček_Pompo
Doktore plíseň byla na paličkách ne na listech :)
Dr_paradox69
tak to potom jo...
TommyGun
Tak já to načnu.. 323germánů
koogi1
255g Cutneho Jacka
nokian
283 g
orgas90
Zdravim tipuji 297 G ;-)
KREATOR
333.3g
OPTIMUS PRIME
třasnenky ,postrik biolem a neprehnat to s davkovanim spis min je ucinejsi a hlavni je vcasny zasah
Dr_paradox69
ja si tipnu ctvrtkilicko...
Džejmsn
citace:
Původní příspěvek od OPTIMUS PRIME
třasnenky ,postrik biolem a neprehnat to s davkovanim spis min je ucinejsi a hlavni je vcasny zasah

Tak třásněnky to dle mého určitě nejsou. Jsou to opravdu svilušky (takový mikro pavočci co za sebou zanechavaj mraky vajíček) vertimec 1,8 EC pomáhá slušně,ale je to zas* chemka,takže sledovat a za včasu postříkat.. no ted už je to jedno a můj tip je 435g at chutná
čágo
strýček_Pompo
zdravíčko :)

Konečně jsem se dokopal abych ukončil tento thread.Čekal jsem že nebude ani třista géček.Takže z výsledkem jsem docela spokojen ale je to žalostně málo.Bylo tam spousta chyb a moc se mi nedařilo:)

Nakonec jsem tedy po řádném usušení sklidil 365géček..
Kouř hutnější,chuť sladší a účinek gaučový :)

děkuji všem co sledovali,dávali rady a posílali káčka :)

měj te se fajn a ať to roste..
Maple18
podle fotky jsou to stoprocentně třásněnky. Počítej stím že je tam další kolo budeš mít zas. ty svině se vetšinou vylíhnou až na květu. Doporucuju ten vertimec 1,8 . vystříkej celej box i kvetinace a pak preventivne na začatku květu a kdby se objevili tak jeste jednou, dokud nebude narostla hmota aby neplesnivelo. když se to objevi v kvetu a nehces strikat chemku na palice tak jeste mam dobrou zkusenost s Spruzit Pest Free 500 ml - spray. je to bio, ale vyjde to draho.
biohazard
Zdar slušná práce, jestli chceš poradit zmenči prostor nebo kup silnejší lampu.

150×150 je na 600w moc velký na to aby to byli pořádný grády :-) Mam vyzkoušený že 600w je jenefektivnější v 100×100 ale mušíš mít odtah min. 400 m3/h abys to uchladil.

Do 150×150 bych dával min. 750w ale ideální by určitě bylo 1000w
crazyben
škoda, ale i tak to dopadlo relativně dobře vzhledem k problémum.

Svilušky sou takový malý hajzlíci který se nejradši schovávaj zespodu listu (uvidíš jen černý tečky) a po čase to dělá na listech malý kulatý flíčky (jakoby spálený)... tohle na svilušky nevypadá.

Jen mam dotaz... jak horkej vzduch si nasával. Totiž píšeš že si chladil šestikilo TTčkem 220-280 a teplota se držela mezi 22-30 (správně?)... já teď koupil 400w na 1m2 se stejnym ventilátorem (a pacháčem) na odtah a mam trochu strach že v létě to bez zvlhčovačky nestačí (máme doma docela horko). Jak to šlo chladit tobě?
strýček_Pompo
čest
jel sem to v zimě takže venku kosa ;-) nasával jsem vzduch normálně z místnosti kde je stan...bylo to kolem 20°C myslím

dobrý je mít velkej ventoš na plný gule a posílat ho rovnoou na lampu. A na proti odtah.
pic
ať to rostě
Dirty86
a nebo si kup cooltubu a naved si na ni odtah a budes davat vedro ze stanu ven tak to budu resit ted ja akorat misto 6 kial co jedu bezne pojedu 4 kilo na leto plus cooltubu a teplota neprekroci vic jak 28 ver mi .Ja mam v byte taky vedro v lete jako svina
Hmictrf
citace:
Původní příspěvek od strýček_Pompo
zdar všem

tak jsem byl nucen sklidit o něco dříve než jsem nakonec plánoval,začala se mi dělat plíseň na paličkách.Nechtěl jsem radši nic riskovat a tak proběhla kosa a to v 58. dnu květu.Nevím čím to,možná vlkostí tu jsem měl kolem 50% a někdy v noci vyletěla aj na 60%.Na příští kolo bude odvlhčovačka:)

takže tedy zkoseno,pověšeno,ošmikáno a teď se paldy ještě do sušujou.

vyhlašuju již tak oblíbenou tipovačku:-)
smoke report doplním později až se to pořádně uleží :-)

ještě pár foteček:

1.myslíte fakt svilušky?(neměl jsem nikde žádnou pavučinku,jednou jsem to postříkal vylouhovaným tabákem)
2.zkusil jsem vyfotit plíseň :-D
3.pověšeno
4.ostříháno
cau myslim ze si ty svilusky mel podle tech listu ale treba az ke konci staci se kouknout pod listy jeslti tam uvidis nejaky svinstvo
Mr.MEN
Čus a byl nějaký konec? Nebo ještě trend pokračuje?
krobak
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
Čus a byl nějaký konec? Nebo ještě trend pokračuje?

Ahoj, mrkni na 44. príspevok. Ide ľahko prehliadnuť.
blondak01
čau, prosím tě, mám jacka 13. den, výška 22-25 cm. Docela se vytahuje, myslím, že bych ho měl zastřihnout, aby se spodky dorovnaly vrcholkům,jelikož maj cca 2cm, jak to rostlo tobě? O kolik se ti vytáhli po přepnutí??? Dík za odpověď


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma