Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Hulení, vesmír a praštění teorie obecně - Klikni zde pro originální téma
VirheCZ
Zdarec, tak mě napadlo založit takové čistě "vědecké" téma, je tu spousta vzdělaných lidí a spousta vyhulů co vymejšlej šílený teorie... tak proč to nezkusit... tady je jedna moje :D V podstatě jde o důsledek gravitace a jejího vlivu na časoprostorové vlákno... pokud je pravda, že čím hmotnější objekt tím víc je okolo tohoto objektu časoprosotorové vlákno stažené a je jakoby hlouběji než ostatní. Taky se zjistilo, že když pošlou atomový kukačky na oběžnou dráhu tak jim jde čas pomaleji, prý je to způsobené právě tímto jevem, kukačky byly z pohledu gravitační prohlubně výš tudíž byly najednou opožděny v čase o nepatrný zlomek, ale dostatečně velký na to aby se dal změřit. Napadlo mě teda, že pokud by se dalo najít to nejprázdnější místo ve vesmíru, čas by tam plynul podstatně plynuleji.

Druhý teorie se trochu opírá o tu první.. pokud se shodneme na tom, že černá díra je opravdu hodně těžká... a stále se, z podstaty toho co černá díra je, zvětšuje pak lze říct, že vesmír dospěje k bodu kdy všechny černé díry se spojí do jedné řekněme Supermasivní černé díry.. a tím pohltí jediná díra veškerou hmotu. V tu chvíli je absolutně zlomena rovnováha mezi hmotou a antihmotou a stejně tak energií a temnou energií.
kammo
nedalo my zareagovat....newtonove zakony vznikli v dobe ked sa v jeho okoli experimentovalo s konopim,dost malo znamy fakt haha...zhulene stavy maju nieco do seba v tomto smere,take jemne a prchave prezrenie....ono teorie sa daju skladat a aj celkom zmysluplne,no moj nazor je ze pravdiva sa stane ta ktoru prijme dostatocne veke mnozstvo ludi..nieco ako tvorenie reality...z mojej strany len dalsia vyhaluzena teoria
VirheCZ
a vo vo vo tom to je ;) aspoň je prdel... jen ať lidi píšou co jim lítá hlavou .. může to být fakt prdel :D... btw.. jo tak Newton hulil? :D tak to chápu, že zevloval pod stromem tak dlouho než ho řachlo to jablko :D
citace:
Původní příspěvek od kammo
nedalo my zareagovat....newtonove zakony vznikli v dobe ked sa v jeho okoli experimentovalo s konopim,dost malo znamy fakt haha...zhulene stavy maju nieco do seba v tomto smere,take jemne a prchave prezrenie....ono teorie sa daju skladat a aj celkom zmysluplne,no moj nazor je ze pravdiva sa stane ta ktoru prijme dostatocne veke mnozstvo ludi..nieco ako tvorenie reality...z mojej strany len dalsia vyhaluzena teoria
nikolaj 01
To není nesmysl. Jedna z teorii byla že se všechny černý díry spojí a nastane nový velký třesk. Nicméně tohle je spíš téma pro mého kámoše sice neumí moc psát, ale jinak je to výborný fyzikální teoretik :D

Já si všimnul taky jedný podivnosti.

Vem si jaký sou druhy sluncí ve vesmíru. Měli by to bejt 3 základní typy který když to trochu zjednodušíme svítí : 1, světle modře - což jsou ty nevýkonnější největší slunce 2, žlutě tj naše slunce střední síly 3, červeně což jsou tzv trpaslíci svítící nejméně.
No a kytky nejvíc plýtvají světle modrou, středně využívají žlutou a nejvíc sežerou (využijí) červené barvy. Podle mě to není náhoda ,ale důkaz že minimálně marihuana je z vesmíru.
acheron
Zaujimavejsie ako spoznat "ciste" plynutie casu v najprazdnejsom mieste by podla mna bolo hupsnut si do ciernej diery a nejakym sposobom prezit proces spagetifikace. Ta gravitacia by tak spomalila cas ze by si mozno padal "vecsnost" :D. Bohuzial by to ale asi tak pripadalo iba vonkajsiemu pozorovatelovy (ktory by si asi moc nezapozoroval kedze by cumel do ciernej diery :D ), lebo predpokladam ze aj ty sam a tvoje myslenie by bolo takto spomalene a ten pad by ti pripadal normalny.

K tej megahypersupermasivnej zaverecnej ciernej diere :D ... ono mam pocit ze priblizne takto vyzerala povodna predstava konca vesmiru. Teraz to po objave ze rozpinanie vesmiru sa (pravdepodobne) vplyvom temnej energie zrychluje a nie spomaluje vyzera skor nato ze sa chudak vesmir proste roztiahne natolko ze vsetku hmotu ktoru ma k dispozicii "zriedi" na vlastne nic a uplne vychladne.
kammo
ak vztahujeme koncept duality na pozorovatelnu realitu az do krajnosti tak je celkom mozne ze cierna diera je len obrateny velky tresk naruby
VirheCZ
Koukal jsem pak ještě na nějakej dokument o černých dírách... a v podstatě je prdel to.. ,že černá díra má uprostře singularitu... a tam teprve začíná prdel..ani Newtonovská definice gravitace ani kvantová mechanika to neumí popsat :D takže vlastněš nikdo neví co se tam děje a zatím je to tak že to je místo kde neplatí fyzika :D
fedousek
černá díra pohltí vše - čas, hmotu, gravitaci, atd... není tedy možné, že na druhé straně černé díry se může vytvářet nějaký jiný, možná nový vesmír? čili paralelní vesmír?
nebo je to jen pouhá cesta někam jinam? třebas napříč naším vesmírem, nebo průchod do paralelního vesmíru? lidi, já na to seru, odpaluju a letím :-D :-D zdarec
jackherer
na okraji černý díry je prej nějakej pás, kterej obsahuje všechny informace o všem, člověk vytvoří energetickou podstatu a může se na to časem taky napojit. zeptej se přímo díry :)
Martin666
To jsem rád, že se tu také najdou lidé, kterým je Vesmír blízkým oborem zkoumání, přemýšlení a zápalem mozkových buněk.
Celý svůj život pátrám po našem původu a místě ve Vesmíru.
Když už jsem za těch 50 let prozkoumal absolutně vše co se dá na Zemi nalézt a probádat, našel jsem konečně poselství tvůrce Thovta, nezbylo nic jiného než se vydat za tou nejpravdější pravdou.
Tak jsem se pustil vnitřní cestou do vnějšího Vesmíru za pomoci Ayahuascy.
Popisovat kde jsem byl a co jsem vyděl by bylo na dlouho, ale každopádně pro Tebe VirheCZ mám zprávu o Tvé polemice nad černou dírou a gravitací.
Když jsem při putování Vesmírem požádal " Bytost " která mne provázela, aby mi ukázala střed naší Galaxie, jako v úžasu jsem vyděl, že to co je v centru naší Galaxie podobné Vědeckému pojmu " Černá díra " bylo cosi jiného " Bytost " se usmála a říká mi " překvapení viď " vysvětlila mi, že se jedná o místo klidu, či spíše přechodové oblasti, ale co mne udivilo, že to co se točilo bylo vše okolo, když se nad tím zamyslíš, tak to dává logicky smysl.
Dávná Civilizace na území dnešního Egypta znázorňovala střed naší Galaxie jako krokodýla...oni věděli proč to tak je, je na tom postavené celé učení, smysl a poselství pro nás lidi.
Ne nadarmo se píše " To co je jest nahoře je i dole a naopak " vím o čem psali, byl jsem tam...tam odkud všichni pocházíme.
VirheCZ
A heleme se... Astrální cestovatel... vždy mě zajímalo to co děláte, ale přišlo mi že to spíš vypadá, že moc berete drogy.. přesvědč mě! Nebo mi alespoň zkus říct něco o podstatě astrálního cestování/projekce. :)
cont3
Martin666 taky se o to zajimam o takovyhle věci koukal sem na videa od Davida ickeho jestli je topravda tak zijeme ve lži :/ :D hodné me zajímá to astrální cestování rozepis se prosím :)
Martin666
VirheCZ, v tomto případě nejde o žádnou drogu, ale o aktivátor naší molekule duše, či spíše lépe řečeno o "přepínač/klíč" na druhou stranu našeho života. Podstata tkví v poznání pravdy. Dělal jsem o Ayahuasce a následném efektu několik setkání a rozhovorů s lidmi podobně zaměřenými. Každému doporučuji podívat se na fascinující dokument DMT: molekula duše - Rick Strassman http://www.youtube.com/watch?v=3h-qZYunDuE a přečíst i knihu se stejným názvem o výzkumu DMT a ještě relativně novou studii Vnitřní cesty do vnějšího vesmíru..

cont3, Davida Icke mluví o tom samém trochu v širokých souvislostech, protože když se nad tím vším zamyslíš, tak jak se lidově říká " Všechno je úplně jinak " a tím všechno myslím podstatu pravdy našeho života.
Jestli chcete nějaké otázky, tak se ptejte, pokud to bude v mých možnostech, rád odpovím.
jackherer
tak to by chtělo pak spíše přesunout na ayahuascu (yage), tady asi černá díra. jinak zkušenosti sou k nezaplacení :D já bych si chtěl zapěstovat vlastní banist. caapi :) ale o samotě už bych to asi neužíval , přecijen než takhle cestuješ je důležitý bejt čistej jak nahoře tak dole aby se člověk nezbláznil z toho co ho to vlastně zajímá : ) martin666 ty lucifere pěkně to tu prosvicuješ
cont3
Jasné no predtakovyhlema latkama mám strasnej respekt jediné bych to skusil s někým skusenym ono to astral cestovani se da dosáhnout i meditaci je to těžké skousim to no :)David icke mi otevřel oci :)Ten dokument o dmt sem zkoukl a je to pecka :)
Kiddnaped
Každopádně jsem na tom stejně jako vy a vím kulový, rád vyvracím teorie jakožto: když je nekonečný vesmír ... co to znamená .. nikdo si to ani představit nedokáže.. protože kdyby někde končil tak jak by končil, pomyslnou stěnou ? a co by bylo za její hranicí ? NIC ?! co to slovo znamená.. Nic neexistuje.. dle mě existují někde ve vesmíru další planety na kterých je život.. jenže naše technika není tak vyspělá abychom mohly doletět tak daleko aby se tento objev mohl potvrdit. :-)
Martin666
jackherer i obecně pro ostatní.. o Ayje i tématu DMT už tu kdysi cosi probíhalo, neaktuální a zmizelo v propadlišti dějin, mě se tohle téma líbilo, tak jsem přispěl svými poznatky z praxe, což bylo podobné jako tady http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3
Banisteriopsis Caapi alias. Aya v našich podmínkách asi vypěstovat nelze, a kdyby jsi měl tropický skleník a zadařilo se, proč čekat tak dlouho, a stejně k realizaci potřebuješ aktivátor Chacruna nebo Chaliponga, protože samotná Banisteriopsis Caapi by ti byla k ničemu. Já jsem kupoval ingredience tady u nás zcela legálně, jen je té Banisteriopsis Caapi potřeba koupit víc než jen jednu pixlu.
Je potřeba mít před Ayou respekt protože ona má díky vysokému obsahu DMT duši a vede tě, což je zcela patrné např. u Mimosa hostilis tzv. rostliny citlivky, která má také vysokou hladinu DMT a reaguje na vnější i vnitřní podněty, když na ní mluvím vnitřním hlasem, to bys koukal jak reaguje a při doteku zaklápí lístky.
Každopádně respekt a úcta, pokut se k tomu tak přistupuje je to dobrá cesta... je potřeba se alespoň dva dny před rituálem necpat žádným" vepřo, zelo, knedlo " ale např. třeba banány, prostě mít klidný žaludek, pokud se to dodrží, jen cesta za svojí duší do Vesmíru otevřená.

Kiddnaped, ve vákuu je dle vědeckých teorií nejrychlejším světlo, ale když to vezmeš do důsledku, rychlost světla je omezena a konečná, takže ve své podstatě strašně pomalá a nikam tě nedostane, ti vědečtí koumáci totiž zapomněli na neomezenou rychlost naší " Myšlenky " s Ayou na vlně myšlenky se dostaneš v mžiku kam chceš, přál bych ti vidět jak lehce lze být v mžiku např. na Marsu :-)
cont3
Martine když si tam byl je tam život nebo i na ostatních planetách myslím ze NASA není upřímná :D
Pflusik
Pro fandy červenýho trpaslíka

http://www.iflscience.com/space/bla...tes-white-holes :D
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od Martin666
To jsem rád, že se tu také najdou lidé, kterým je Vesmír blízkým oborem zkoumání, přemýšlení a zápalem mozkových buněk.
Celý svůj život pátrám po našem původu a místě ve Vesmíru.
Když už jsem za těch 50 let prozkoumal absolutně vše co se dá na Zemi nalézt a probádat, našel jsem konečně poselství tvůrce Thovta, nezbylo nic jiného než se vydat za tou nejpravdější pravdou.
Tak jsem se pustil vnitřní cestou do vnějšího Vesmíru za pomoci Ayahuascy.
Popisovat kde jsem byl a co jsem vyděl by bylo na dlouho, ale každopádně pro Tebe VirheCZ mám zprávu o Tvé polemice nad černou dírou a gravitací.
Když jsem při putování Vesmírem požádal " Bytost " která mne provázela, aby mi ukázala střed naší Galaxie, jako v úžasu jsem vyděl, že to co je v centru naší Galaxie podobné Vědeckému pojmu " Černá díra " bylo cosi jiného " Bytost " se usmála a říká mi " překvapení viď " vysvětlila mi, že se jedná o místo klidu, či spíše přechodové oblasti, ale co mne udivilo, že to co se točilo bylo vše okolo, když se nad tím zamyslíš, tak to dává logicky smysl.
Dávná Civilizace na území dnešního Egypta znázorňovala střed naší Galaxie jako krokodýla...oni věděli proč to tak je, je na tom postavené celé učení, smysl a poselství pro nás lidi.
Ne nadarmo se píše " To co je jest nahoře je i dole a naopak " vím o čem psali, byl jsem tam...tam odkud všichni pocházíme.

Zdravím!
Pozdravuj "Bytost",a vzkaž jí,že dneska se objevím později.lol
A bez Ayje!
cont3
Je vidět ze Nevis o čem je rec :)
Martin666
cont3, dle mojí zkušenosti je Vesmír nebo jiná realita kterou mi v tomto stavu nevidíme plný života. To ti poví každý kdo okusil Ayu, či cokoliv kde je DMT, mi lidé máme však zatím asi zákaz, bloknutý v Epifýze což je šišinka mozková, která se aktivuje DMT. Ale dá se to právě tímto obejít. Proč tomu tak je, lze jen odvodit ze zkušenosti kterou prožiješ..
Když jsem se poprvé probudil na druhé straně, slyšel jsem slova.." Už bylo na čase " pokud nepanikaříš, což je napoprvé skoro nemožné, tak tam máš průvodce aby tě uklidnil a provedl, takže si o tom udělej obrázek sám. Každopádně, už jsi někdy slyšel, že by se po smrti někdo vrátil zpět do tohodle lidského průseru? takže co z toho plyne...
cont3
:D :D nj něco chci skusit a videt pravdu pac cely tento systém je strasne smesny :D a systém korporátního nevolnictvi ze lidi jen hledej na peníze .... proste hnus toto cele Howgh... první krůček k pravde je Marihuana podle me se jakoby "procitnes" a viz ze to není normalni ne jako ovcani :D
jackherer
já sem zažil smrt jakoby ve snu když sem chodil někdy do 5.třídy , už sem vystupoval a blížil se ke světlu, nádhernej klid, zazvonil budík a já sem se vrátit nechtěl a byl sem dost nasranej :D
Mitch Buchannon
LoL tak si myslím že jestli se tohle téma pořádně rozjede, tak bude jednou legendární :D :D
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Mitch Buchannon
LoL tak si myslím že jestli se tohle téma pořádně rozjede, tak bude jednou legendární :D :D


To samé si myslím i já, je to celkem zajímavá debata, dle mě něco na všem pravdy bude :D
cont3
Toto téma je overpovered a ne všichni tomu rozumej natoz chapou :)doborucoval bych shlédnout na youtube david icke lev jiz nedrima to neskutecne otevre oci :)
Martin666
Legendární to bude a nejenom tato debata. Až se provalí pravda, lidem to dojde kde hledat kontakt s jinými civilizacemi ve Vesmíru.
Geniální rčení praví : kdo hledá najde i to co je ukryto v nás.
Obecně, pokud si alespoň přečtete něco málo o Aye a DMT, tak máte zcela jistě nakročeno k odemčení prvního zámku v Epifýze.
Až bude v budoucnosti tento proces vědecky dokázán, tak bychom se mohli evolučně posunout do takzvané vyšší sféry a vstoupit do Galaktické Vesmírné rodiny. Až jednou dospějeme k tomuto výsluní, nepochybně započne nová éra lidského druhu!

Smaragdové desky od Thovta v tom je poselství pro nás lidi.
jackherer
bashar , youtube kanál celkem zajímavej
cont3
podle me to jen tak nebude presne podle platonova citatu zijem v době která vzdelava ve lzi a kdo se odhola rict pravdu je nazyvan blaznem a silencem :) :D ale nedivim se proc mocni nechtej aby se provalila pravda.... pak by ztratili veškerou moc... :D :D uz se nemuzu dočkat az se to stane :)
VirheCZ
Tak mám tu další zvrácenou teorii, tentokrát o společnosti. Nejdřív po vás chci aby jste se snažili při čtení této myšlenky vžít do role posluchače a na mé otázky se snažili odpovědět než si přečtete další kus textu... vím, že to dodržovat nebudete, ale i tak jsem to hctěl zmínit.
Myšlenka první: Lidi by měli být právo na to zabít druhého.
Že ne?
Proč si to myslíte?
Společensky nepřijatelné... nelidkské? .. Kdepak až příliš lidské!
Představte si, co by se stalo, kdyby jsme dali člověku volnost projevu, opětovné otevření naprosté svobody, kam bychom došli?... A Anarchii.. k rozpadu společnosti! A i tak by to bylo scela v pořádku.. člověk by měl právo zabít člověka... ale světe div se musí počítat s následky. Stejně jako on měl právo zabít člověka... ostatní mají právo na to aby se jim to nelíbilo a mají právo na to to dát patřičně najevo. Opět vraždou. To vše by bylo v pořádku... a taková lidská rasa již kdysi byla... už kdysi byly lidé v určitém druhu anarchie... kdysi dávno v pradávném vývoji. Pak to přešlo do tlup, skupin, vesnic a klanů.. a tak dál a tak dál. Myslíte si, že naše společnost... nás odděluje od zvířat? Že jsme lepší než oni? ... Ano i ne.. Ano, společnost .. je motor.. je to jediný způsob jak může úspěšně živočišný druh zvyšovat populaci, růst a vyvíjet se. udává to řád a pravidla do hlubin chaosu... pohání nás to k vyšší dokonalosti.. zkoumáme, myslíme, produkujeme.. udržujeme se navzájem naživu! To je poslání společnosti. Všichni to vědí... jen o tom někdo nepřemýšlí. Ne, i zvířata adaptovala princip společnosti.. prvopočátky jsou ve sloučení do skupin za účelem lovu a tudíž společného přežití. Toto postupně přechází do stavu kdy se vazby začnou prohlubovat, kdy začnou nabývat nové dimenze. Začínají se o sebe starat... mají povědomí o smrti, nerození, bolesti .. známky empatie. Mravenci jsou dokonalá feudalistická společnost... každý má svou funkci.. každý má své místo, žádná dělnice si nestěžuje " Proč nejsem Královnou úlu já, vždyť jsem určitě o tolik lepší" ne ne... nic takového. Lvi se sjednocují do skupin ve kterých spolu žijí, vytvářejí Hierachii mají svého vůdce, alfa samce. Nejsilnějšího lva ve skupině. Vším tím jsme si prošli. Lidstvo je stejné jako zvěř, jediné co nás odlišuje je vyvinutější společnost. Třeba jdeme slepou uličkou, třeba se ukáže kam tato vývojová linie plyne, né pokaždé se děje vše na poprvé nejlíp a nejdokonaleji. Společnost je křehká a je to něco co si musíme chránit a vážit si jí, jinak čeká lidstvo strašný rozpad, který nemusí být zvratný.

PS: zítra upravím do smysluplnější podoby s minimem gramatických chyb, dnes se na víc nezmůžu :D
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od VirheCZ
Tak mám tu další zvrácenou teorii, tentokrát o společnosti. Nejdřív po vás chci aby jste se snažili při čtení této myšlenky vžít do role posluchače a na mé otázky se snažili odpovědět než si přečtete další kus textu... vím, že to dodržovat nebudete, ale i tak jsem to hctěl zmínit.
Myšlenka první: Lidi by měli být právo na to zabít druhého.
Že ne?
Proč si to myslíte?
Společensky nepřijatelné... nelidkské? .. Kdepak až příliš lidské!
Představte si, co by se stalo, kdyby jsme dali člověku volnost projevu, opětovné otevření naprosté svobody, kam bychom došli?... A Anarchii.. k rozpadu společnosti! A i tak by to bylo scela v pořádku.. člověk by měl právo zabít člověka... ale světe div se musí počítat s následky. Stejně jako on měl právo zabít člověka... ostatní mají právo na to aby se jim to nelíbilo a mají právo na to to dát patřičně najevo. Opět vraždou. To vše by bylo v pořádku... a taková lidská rasa již kdysi byla... už kdysi byly lidé v určitém druhu anarchie... kdysi dávno v pradávném vývoji. Pak to přešlo do tlup, skupin, vesnic a klanů.. a tak dál a tak dál. Myslíte si, že naše společnost... nás odděluje od zvířat? Že jsme lepší než oni? ... Ano i ne.. Ano, společnost .. je motor.. je to jediný způsob jak může úspěšně živočišný druh zvyšovat populaci, růst a vyvíjet se. udává to řád a pravidla do hlubin chaosu... pohání nás to k vyšší dokonalosti.. zkoumáme, myslíme, produkujeme.. udržujeme se navzájem naživu! To je poslání společnosti. Všichni to vědí... jen o tom někdo nepřemýšlí. Ne, i zvířata adaptovala princip společnosti.. prvopočátky jsou ve sloučení do skupin za účelem lovu a tudíž společného přežití. Toto postupně přechází do stavu kdy se vazby začnou prohlubovat, kdy začnou nabývat nové dimenze. Začínají se o sebe starat... mají povědomí o smrti, nerození, bolesti .. známky empatie. Mravenci jsou dokonalá feudalistická společnost... každý má svou funkci.. každý má své místo, žádná dělnice si nestěžuje " Proč nejsem Královnou úlu já, vždyť jsem určitě o tolik lepší" ne ne... nic takového. Lvi se sjednocují do skupin ve kterých spolu žijí, vytvářejí Hierachii mají svého vůdce, alfa samce. Nejsilnějšího lva ve skupině. Vším tím jsme si prošli. Lidstvo je stejné jako zvěř, jediné co nás odlišuje je vyvinutější společnost. Třeba jdeme slepou uličkou, třeba se ukáže kam tato vývojová linie plyne, né pokaždé se děje vše na poprvé nejlíp a nejdokonaleji. Společnost je křehká a je to něco co si musíme chránit a vážit si jí, jinak čeká lidstvo strašný rozpad, který nemusí být zvratný.

PS: zítra upravím do smysluplnější podoby s minimem gramatických chyb, dnes se na víc nezmůžu :D


Adolf Hitler,smýšlel podobně!!!
VirheCZ
Možná podobně, ale přesto dost jinak. Já jsem tolerantní člověk, nechci nikoho zásadně vylučovat až na Islámce. Nesnáším rasismus a cikány jak se říká ;)
Těma kontroverzníma otázkama jsem vás se snažil dohnat k zamyšlení.. k hledání pádných argumentů a řěšení. Ten kdo jen slepě zamítá, a nepřemýšlí proč, je krátrozraký a omezený.
citace:
Původní příspěvek od Mr.Sordo


Adolf Hitler,smýšlel podobně!!!
Martin666
Po domluvě s adminem, bych rád debatu o Ayahuasce a DMT přesunul do příslušného tématu zde http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=5 když budete mít někdo zájem dál rozvíjet Vesmírné myšlenky, tak se ptejte
VirheCZ
Jo Ok ;) :D Debaty o silenosti muzou pokracovat dal. :F
cont3
To není silenost dmt je pro me zajímavá věc ;)
nikolaj 01
citace:
Původní příspěvek od VirheCZ
Představte si, co by se stalo, kdyby jsme dali člověku volnost projevu, opětovné otevření naprosté svobody, kam bychom došli?... A Anarchii.. k rozpadu společnosti! A i tak by to bylo scela v pořádku.. člověk by měl právo zabít člověka...


Moc tý logice nerozumim.

1, Volnost projevu. Pokud myslíš svobodu slova tak tu máme absolutní (za žádnej názor tě nepověsí) a nevidím žádné tragické důsledky pro společnost.
2, Co je naprostá svoboda taky není úplně jasný. Např jestli budeš veškerý čas věnovat shánění potravy jako v pravěku a mezitím si lízat rány moc svobody si neužiješ takže opět nejvíc svobody máme teď. To samé když budeme považovat za svobodu možnost "vybrat si". Nikdy si neměl víc možností než teď.
3, Právo zabíjet praktikuje řada komunit a kultur na světě např paštůni, kurdové, v některých oblastech indove, a anarchií bych to tam taky nenazýval. Naopak sou to nejméně svobodné společnosti. Takže spojovat zabíjení a svobodu je podle mě nesmysl.
The Chemical
citace:
Původní příspěvek od VirheCZ
Tak mám tu další zvrácenou teorii, tentokrát o společnosti. Nejdřív po vás chci aby jste se snažili při čtení této myšlenky vžít do role posluchače a na mé otázky se snažili odpovědět než si přečtete další kus textu... vím, že to dodržovat nebudete, ale i tak jsem to hctěl zmínit.
Myšlenka první: Lidi by měli být právo na to zabít druhého.
Že ne?
Proč si to myslíte?
Společensky nepřijatelné... nelidkské? .. Kdepak až příliš lidské!
Představte si, co by se stalo, kdyby jsme dali člověku volnost projevu, opětovné otevření naprosté svobody, kam bychom došli?... A Anarchii.. k rozpadu společnosti! A i tak by to bylo scela v pořádku.. člověk by měl právo zabít člověka... ale světe div se musí počítat s následky. Stejně jako on měl právo zabít člověka... ostatní mají právo na to aby se jim to nelíbilo a mají právo na to to dát patřičně najevo. Opět vraždou. To vše by bylo v pořádku... a taková lidská rasa již kdysi byla... už kdysi byly lidé v určitém druhu anarchie... kdysi dávno v pradávném vývoji. Pak to přešlo do tlup, skupin, vesnic a klanů.. a tak dál a tak dál. Myslíte si, že naše společnost... nás odděluje od zvířat? Že jsme lepší než oni? ... Ano i ne.. Ano, společnost .. je motor.. je to jediný způsob jak může úspěšně živočišný druh zvyšovat populaci, růst a vyvíjet se. udává to řád a pravidla do hlubin chaosu... pohání nás to k vyšší dokonalosti.. zkoumáme, myslíme, produkujeme.. udržujeme se navzájem naživu! To je poslání společnosti. Všichni to vědí... jen o tom někdo nepřemýšlí. Ne, i zvířata adaptovala princip společnosti.. prvopočátky jsou ve sloučení do skupin za účelem lovu a tudíž společného přežití. Toto postupně přechází do stavu kdy se vazby začnou prohlubovat, kdy začnou nabývat nové dimenze. Začínají se o sebe starat... mají povědomí o smrti, nerození, bolesti .. známky empatie. Mravenci jsou dokonalá feudalistická společnost... každý má svou funkci.. každý má své místo, žádná dělnice si nestěžuje " Proč nejsem Královnou úlu já, vždyť jsem určitě o tolik lepší" ne ne... nic takového. Lvi se sjednocují do skupin ve kterých spolu žijí, vytvářejí Hierachii mají svého vůdce, alfa samce. Nejsilnějšího lva ve skupině. Vším tím jsme si prošli. Lidstvo je stejné jako zvěř, jediné co nás odlišuje je vyvinutější společnost. Třeba jdeme slepou uličkou, třeba se ukáže kam tato vývojová linie plyne, né pokaždé se děje vše na poprvé nejlíp a nejdokonaleji. Společnost je křehká a je to něco co si musíme chránit a vážit si jí, jinak čeká lidstvo strašný rozpad, který nemusí být zvratný.

PS: zítra upravím do smysluplnější podoby s minimem gramatických chyb, dnes se na víc nezmůžu :D

První část - to jest část, kde popisuješ, jak jsme se tady kdysi mydlili - tomu se typicky říká tzv. přirozený stav. Není to nic nového, tyto teorie zvláště rozvíjeli klasici filozofie jako byl T. Hobbes, J. Locke nebo třeba J.J. Rousseau. Nemůžu s tebou ale úplně souhlasit, že jsme měli (byť v prvopočátku - do jakého okamžiku chceš vlastně datovat vznik člověka?) někdy nějakou anarchii. Už lidoopi (a jiní) mají společenstva, jak správně píšeš. Lidoopi jsou v rámci živočišné říše nesmírně vyspělou skupinou zvířat - což si myslíme mimo jiné proto, že právě i ti lidoopové maji nesmírně složité společenské struktury,chování a dovednosti. I ve společenství lidoopů platí jistá nepsaná pravidla, jak se mají členové skupiny chovat a všichni vědí, jaké mohou přijít sankce, když se tak chovat nebudou - z mého pohledu se tedy nejedná až tak úplně o anarchii (jsou tu pravidla). Pokud i lidoopové, tzn. naši pravděpodobní předci, mají společenstva plná různě složitých pravidel, je pro mě poněkud úsměvná představa, že by podobný systém neměl mít i raný člověk. A právě z toho důvodu se domnívám, že anarchie v přísném slova smyslu (chápaná jakožto nepřítomnost pravidel) v lidském společenství nikdy nevládla.
Druhá část je plná zajímavých postřehů, o kterých by se dala vésti sáhodlouhá diskuze. Moje hlavní otázka ale je - co jsi svým příspěvkem vlastně chtěl říci? Protože říci "možná činíme společenský pokrok a možná taky ne" (takhle mi tvůj příspěvek vyzněl) je to samé, jako kdybych řekl "možná bude pršet a možná nebude pršet" - pokud tohle prohlásím, musím mít vždy pravdu (protože na 100% pršet buď bude nebo nebude), jenomže ačkoli takové prohlášení bude vždy pravdivé, neříkám tím vlastně vůbec nic zajímavého...
P.S.: Pokud se ti nechce odpovídat sem, můžeme podiskutovat skrze PM
celek
Opravdu zvrácená myšlenka o právu zabít druhého. Když však odhlédnu od teoretizování a soustředím se na život, tak mne napadá, že "zabíjení" druhých je až příliš častá realita. Ty uvozovky jsou zde schválně, nemyslím skutečné vraždy, ale zabíjení kreativity,hravosti,svobodomyslnosti, sebedůvěry,talentu a podobně rádoby vychovateli společnosti ať již v rouše politickém či jinak mocenském, nebo a to je snad ještě horší, nezralejma tatínkama a maminkama, kteří se jistě snaží vychovat fajn člověka,ale prostě nato nemají. Neboť příklady táhnou a to i ty dost negativní, ať už chceš nebo ne.
cont3
celek naprosta pravda ale jak se proti tomu bránit když oveček je furt stále strasne moc :/ :D
celek
Jo,taky by se mi libila tkz.kucharka na zivot. :-)
cont3
me by se libilo kdyby lidi zacli používat to co maj na hlave pak by tenhle systém nebyl tak napikacu :) porobeni,korporatni systém nevolnictvi prez peníze.... a další hromada věci oblbovani televize.... proste je toho hodne :/ :D
VirheCZ
Dámy a pánové, pohodlně se usaďte,... popravdě.. jak vám již určitě došlo, v době kdy jsem psal můj filozofický příspěvek týkající se společnosti, jsem byl fakt těžce na sračky :) ačkoliv příspěvek měl hlubokou myšlenku, tak zůstala poměrně dobře skrytá. Jak vlivem nesourodosti myšlenek, které jsem chtěl sdělit tak vlivem pravopisných chyb....
To The Chemical: dík, máš pravdu... pro osvětlení textu bych chtěl podotknout, že jsem si to víc představoval jako konverzaci ve své hlavě a některé, někdy méně podstatné, části bohužel vypadly. Jsem rád, že je tu někdo s kým se dá bavit ( nejen ty, ale obecně lidi, který nemusí odsuzovat všechny a za každých okolností, ale dokážou se aspoň trochu zamyslet nad myšlenkou, kterou chtěl někdo vyjádřit) Tou druhou částí, jsem se snad snažil vyjádřit to, že společnost ( myšleno ve formě uskupení ) je velice mocný nástroj a je důležité ji udržovat a zdokonalovat. Kéž by na světě bylo víc lidí, kteří jsou schopni vnímat svět kolem nich a používat mozek ... mít trochu ohledu plnosti a soucitu s ostatními... a vůbec.. nejsem hipík co hlásá mír a lásku... spíš člověk, co dokáže ocenit inteligentní lidi a doufá v lepší svět.

To Celek: Neboj, to neměla být myšlenka toho, že by se měli lidé zabíjet, tím že jsem položil tak kontroverzní otázku jsem vás chtěl... vyprovokovat k zamyšlení nad situací. A ano máš pravdu, já vnímám v současné době lidstvo jako masu hloupých oveček, které se táhnout za tou masou...lidé, kteří odmítají jít s davem jsou často odstrkováni a i hůř. Neměli by jsme se bát projevit svůj názor ať už je jakkoliv hloupý. Inteligentních lidí je menšina, spoustu z nich je velice nekonfliktních a neradi vyhledávají spory... ale přeci jen.. lidstvo se vyvíjí..pokrok se nedá zastavit. jednou bude líp. ;)

PS: snad to není taková sračka jako obvykle :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma