Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Libra Drip kytky nerostou - Klikni zde pro originální téma
dparez
Zdravim groweři,
mám problém se svým libra drip setupem, kykty v něm nechtějí růst. Po zasazení řízků se některé z nich hezky uchytí a rostou tak, jak by měly. Ostatní (větší polovina) se prostě zaseknou, jsou krásně zelený, ale nechtějí vyrůst. Už je to 3tí týden růstu a polovina řízků je pořád max. 10cm vysoký výhonek.

Můj setup je:
Stan 120x120x200, 5x Libra truhlík s rockwoolovýma rohožema, v každém truhlíku jsou 3 rostliny, mám neustále zapnuté dva malé větráky které je jemně ofukují
Osvětlení: MH 250W, stínídlo Diamond reflektor s odtahem + super spread
Hnojiva: Atami A + B, Atami Enzym, Elixér root stimulator, hnojim podle tabulek

PH držim na 5,8 - 6, EC mezi 1.6 a 1.7, teplota ve skříni 24 - 25°

Jak jsem psal výše, rostliny jsou krásně zelené, vypadají, že jim nic nechybí ale prostě nerostou.. např. 4 rostliny vyrostly za týden ani ne o 1cm, netvoří se jim větvení ani nová patra, jen se trochu vytahuje stonek.

Hledal jsem na foru, zkoušel měnit setup (dříve jsem dával růst pod 400W HPS), prodloužit dobu zálivky, odstranit větráky, namíchat znovu celou zálivku... ale nic nepomáhá. .tohle je už druhé kolo, kdy se mi to děje (změnil jsem i odrůdu). Předchozí pěstování bylo ok, ve stanu byl prales jak má být, ale teď je to opravdu bída...

Díky za každou radu :)
expert
Vysoké EC při přesazování (položení kostek na rohože).

Při přesazení a v prvních pár dnech postačí poloviční dávka hnojiv než je v tabulce.
dparez
Vyzkoušim teda dolít vodu a snížit EC řekněme na něco kolem 1 - 1.2 ?
expert
V jaké jsi fázi?

Toto platí pouze při položení nových klonů - přesazení.
dparez
Je to 3tí týden v růstu, cca polovina kytek jede tak, jak má, druhá polovina je zaseknutá a vypadá skoro jako když jsem je tam zasadil (listy nežloutnou, kytky prostě stagnují a nic se s nima neděje)
dparez
V růstu je to delší dobu právě kuli těm malým klonům, zbytek už by se dal klidně přepnout.. přijde mi škoda dát tam teď 600W a mít polovinu úrody.. možná, že kdybych to celý vyhodil a udělal kolo znovu, pořád by byla ztráta menší než to nechat dojet takhle..
Bárt
citace:
Původní příspěvek od dparez
Je to 3tí týden v růstu, cca polovina kytek jede tak, jak má, druhá polovina je zaseknutá a vypadá skoro jako když jsem je tam zasadil (listy nežloutnou, kytky prostě stagnují a nic se s nima neděje)

A jsou prolezlé kořeny skrz kostky?
benjichaouat
Pestovani komercne je naprd. proc neprohlidnes kazdou kytku? Muzes videt koreny, videt,jak reaguji na kazdou zalivku, obzvlast v dripu a presto nevis?
dparez
Sorry, včera jsem se sem nedostal, díky za komentáře.. kořeny jsou prolezlý u těch větších rostlin, u menších jsou nic moc a trochu žloutnou (nejsou to pěkný vlásky, ale spíš jeden dlouhý kořínek).. napadlo mě ještě zkusit to prolít jen lehce přihnojenou vodou s trochou peroxidu jestli se to nějak pročistí, ale nevim, jestli je to dobrej nápad... co se týče komerčního pěstování, nemyslel jsem ztrátou ztrátu finanční, ale mít prostě z úrody polovinu je špatný.

Jinak neni to aero, takže na ty kořeny zase tolik vidět neni.. když je to ještě malá rostlinka, můžu vytáhnout kostku a podivat se (i tak jsou ale kořeny prorostlé v kostce, takže vidim max. pár malých vlásků co začíná prorůstat ven), jakmile to ale proroste do rohože, už to kontrolovat nejde.. kdybych chtěl tu kostku vytáhnout, tak ty kořeny potrhám :)
saiklon
Vsadil bych se ze je to ta polovina kytek co je vejs. Tzn ty vzadu - podle me je ten problem v suchejch rohozich vzadu. Vem vodu klidne bez hnojiv a nalej to zezadu do tech rohozi... Vim ze je to trictvrte roku stary cili neaktualni, ale tak treba to nekomu pomuze :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma