Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Tvarování feminized a jiné..prosím radu - Klikni zde pro originální téma
Vidick
Zdravím pěstitele,

nemohl jsem toto nikde najít. Na groweru jsem nováček, ale jsem několikaletý zahradník, takže něco vím, ale...

1. Koupil jsem si od 5semen feminizovanou vdovu a blueberry a nejsem si jist, zda je tvarovat podle rad, aby se větvily či nikoliv. Dle obrázku to vypadá jako malý vánoční stromek a nerad bych to po....Co myslíte?

2. Dále mám v boxe společně s předchozími trochu neznámou kytí od známého v práci, který si pouze myslí, že jde o ak47, ale asi regular. Byl by průser, pokud by tam byli samci společně s feminized? A dokáže někdo z vás dle fotky poznat zda je to cholka nebo chlap po 14 dnech růstu?

3. Je nebo není reálné mít z jedné kytí v boxe 300g? Četl jsem jo i ne

Zatím vám děkuji a jistě tady budu přispívat s poznatky

Čauves..
herbal
1.----

2. když samce včasodstraníš tk je to cajk a dokad to nepřepneš na květ tak nepoznáš co to je :D

3. Reálný to je,můžeš mít teoreticky na kytce i půlkila :D Záleží ale jakej máš prostor,jakou lampu,a velikost pěstebního média :D
Seky
Zdravím.

Doporučoval bych nastudovat alespoň základní informace co se pěstování konopí týče.
Pohlaví poznáš až tehdy, kdy se na rostlině ukáží charakteristické znaky samce či samice, což je přibližně ve stáří jednoho měsíce kdy rostlina pohlavně dospívá. Někdy to však může trvat i déle než na rostlinách lze něco spatřit.

Za tvarování se považuje především ohýbání stonků pro co nejnižší vzrůst rostliny. Za účelem většího množství výhonků, ale samozřejmě i redukce výšky se rostliny zastřihují a při indoor pěstování je to takřka nevyhnutelné, jelikož pro dobrou efektivitu je důležité vyplnit celou osvětlovanou plochu. Pokud dodržíš toto pravidlo je možné při vhodném osvětlení (v tomto případě alespoň 400w) mít i 300g z jediné rostliny.

Doufám že ti tato vyčerpávající odpověď postačí a další informace které postrádáš si již nalezneš zde na fóru.
Pokud se chceš pochlubit nebo potřebuješ individuální rady, přidej nějaké fotky spolu s pár základními údaji o vybavení atd. Ostatní členové ti pak tvé dotazy jistě rádi zodpoví.
Vidick
Díkes za info, nejsem totální trotl kucí. Je mi to jasné, ale někdo na foru psal, že pohlaví pozná dříve. Co se týká výnosu ok a dík. Jen bych prosil radu k těm feminized, ohýbat neohýbat, tvarovat. Holkám je 14 dní a dost houstnou. Každopádně dnes jdu dělat úklid, tak udělám nějaké foto a hodím na foru s popisem

V.
Vidick
Tak kucí více info k mé pěstírně..

Mám box 120x120x200, 600 W MHD výbojka na růst, 1 i ofukový ventilátor s klipem, 1 x UFO, 1x stolní ventilátor na ochlazování lampy, ultrazvuková zvlhčovačka, 25 l kanystr na produkci CO2 z kvasinek.

Zatím jedu bez hnojiv, pouřívám jen Lighnohumát na podporu kořenění a bio přípravky proti nemocem, myslím od Canna Cure. Vlhkost udržuju 80-90 %. Zálivka již pouze od spodu(podtácky) Kořeny mi začínají lézt ven z květináče :-)

Kytkám je +- 14 dní (nějaké jsem přidal později

Snažím se pěstovat metodou živého plotu. Je to můj první snad neamatérský pokus.

Pokud bude problém, umístim tento příspěvek do jiného "oddílu"

Dám jsem i fotky, první dvě jsou řízky ww a shiva skunk, snažím se o větvení a uvidíme. Jo a foto je z rána, teď jsem děla další úpravy...
Vidick
Další jsou feminized ze semínek ww a blueberry...teď jsem nějaké ohnul a jiné zaštípnul nad 3 patrem tak uvidíme. Ty listy rostou hrozně do šířky. Odtraňujete je nebo dle potřeby a místa?
Vidick
No a poslední jsou "neznámé" ak47 asi možná. Blbý je že nevím, zda jsou normal, feminized a nedejkomu třeba autoflower..rostou pěkně, ale musím to koumat....
Maximum Fresh
citace:
Původní příspěvek od Seky
Za tvarování se považuje především ohýbání stonků pro co nejnižší vzrůst rostliny. Za účelem většího množství výhonků, ale samozřejmě i redukce výšky se rostliny zastřihují a při indoor pěstování je to takřka nevyhnutelné, jelikož pro dobrou efektivitu je důležité vyplnit celou osvětlovanou plochu.


O tvarování se vyjádřil Seky poměrně obšírně, v podstatě bys to asi měl zastřihnout/ohnout pokud chceš pěkně vyplnit celou plochu. Ta výbojka má určitý efektivní dosah, proto nechceš mít rostliny zbytečně vysoké, ale spíš rozrostlé po celém boxu.
Přijde mi že se moc koncentruješ na feminized, to znamená že to je 100% samice, ale jinak to na nic ohledně zaštipování vliv nemá :)
Listy určitě nestřihej, maximálně je pozdějc někam ohni nebo tak. Dá se i ostříhat pouze několik čepelí z listu, ale nedělal bych to. List je v podstatě jako solární panel který dává rostlině energii, čím víc listů o větší ploše tím lepší růst a více palic ;)
Ať to valí.
Vidick
Pro Maximum Freshe...

Počkej počkej...jak to, že soustředění na feminized nemá na nic vliv? Nechceme mít v boxe 10 samců a 10 samic néé. Snad kvalita a ouroda je jen a jen ok u samic néé? Uniklo mi něco?

Spodní listy už jsem žel nějaké ostříhal a nějaké zkrátil. Rozumím tomu, že jsou to nejdůležitější pro fotosyntézu, ale všude jsem narážel na fotky i rady, aby se spodní listy odstranily a držel se spíše rozvětvování než hustoty..každopádně jsem to neudělal nijak brutálně, tak snad ok

A díky moc za rady
teatree
ahoj,
Maximum ti nepíše že feminized nemá na nic vliv, ale že to nemá vliv na zaštipování.. to má pravdu.. jen si dej pozor, abys nedělal moc záštipů na jedný kytce v jeden den, nemaj to rády.. a co se týká spodních listů, tak mám pocit, že si kytka vždycky sama řekne, který už nepotřebuje, poznáš je jak budou žloutnout, to je můžeš sundat bez uzardění ;)
měj se:)č.
Vidick
Ahoj..pochopil jsem to jinak...nevadí..četl jsem spoustu návodů, faq apod a koukám, že je to nějaké zmatečné. Každopádně je nechám být a uvidím, zda je lepší dát jim volnost, dokud bude místo nebo bude lepší u některých tvarování. Jo a dnes jsem si objednal další 600W lampu se vším a dám dvě vedle sebe + 2 bobmy CO2. O víkendu chystám první hnojení. Jo a na kytkách ze řízků mám na okrajích listů hnědé skvrny a zasychají, dle informací moc hnojiva a přikládám to tomu, že jsem je sadil na poslední chvíli do substátu pro výsev, ale bylo to málo, tak jsem smíchal se substrátem na muškáty ajaj...počkám a uvidím.Tak dám vědět
DOCtom
Čau. Nevim, jestli jsem to pochopil dobře, ale ty chceš dát 2x600W na plochu 1,2x1,2?
Vidick
Zdar DOCtom....jo jo, já vím-teplo, ale doufám, že to pomůže i když budu muset víc odvětrávat....snad bude větší ouroda..
nice bloom
zdarec

v rustu urcite zbytecnost dve sestikoule. mozna na kvet jen aby si to pak uchladil.

peace.
Vidick
osobně si myslím, že při pokrytí větší plochy to nemusí být zbytečnost, ale uvidíme
Vidick
Dnes řeším CO2 s regulací...boa ti já to vyladím...jak nebude 400 g na ks tak nebudu měsíc souložit:-)...ale holky se mnou nemluví, jak jsem jim osekal tělíčko...já blbec.
DOCtom
Čau Vidick.
Hele, existuje nějaká úměra prostor, watáž, počet kytek, genetika atd. Když dáš do nějakýho prostoru jednu kytku pod odpovídající vatáž, kytku s dobrou genetikou, tak na ní i těch 400g můžeš mít. Když dáš do toho samého dvě kytky, tak určitě nebudeš mít 800g. Ani s tím nejlepším tuningem. Tak bych to asi viděl.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma