Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
Mitchův mikro kýbl 2x25W CFL - Klikni zde pro originální téma
Mitch Buchannon
Servus zelenáči :D
Jelikož bylo s outdoorem v lese hodně práce a nakonec skončil nezdarem rozhodl jsem se pro první mikro indoor, abych měl vše pěkně na očích. A mikro proto, že mám celkem trochu omezené možnosti (ať už jde o utajení nebo o finance). Nechám okecávání a přejdu k věci :D

Growbox: kýbl od primalexu (bylo v něm 40kg barvy, nevím kolik je to litrů :))
Osvětlení: 2x25W CFL spektrum 2700K (vím že nemám 6400K na růst ale snad to poroste, světlo jako světlo ne? :D)
Stínítko: homemade karton s alobalem (časem možná koupím něco pořádného)
Přítah: 60mm PC větráček
Odtah 80mm PC větráček + dole je pasivní díra
Vylepeno černobílou folií-na kýbl opravdu nebudu kupovat diamantovku
Přes den je teplota 28-29 stupňů, v noci asi 22
Pěstovat budu v hlíně. Zatím sháním řezy, ale až budou tak doplním informace o odrůdě, půdě, hnojivech atd.
Mitch Buchannon
Tady jsou fota kýble. Snažil jsem se aby nic přebytečně neprosvítalo, proto ta folie nahoře.
Mitch Buchannon
Jo a na ty řezy spěchám takže budu šťastnej za vaše nabídky. Nejlépe Kladno, ale jsem schopen dojet i do Prahy. Jinak budu velmi rád za konstruktivní kritiku a jestli se můj počin bude líbit tak za karmu :D
Zatím ahoj :)
plyn
at to hlavně nepřerusteš jinak neuchladíš taky sem jek 2x ale teda 23w a mněl sem to v 60x60x60 autofloweriny a asi tak 4-5 cm od žarovky už se mi začaly opalovat.!!
Mitch Buchannon
Nad tím jsem taky přemýšlel a pokud nebude stačit stávající setup tak přidělam další větráčky
Džejmsn
Nebyl by lepsi ten jeden vetrak (silnejsi )na odtah dat primo nad zarivky a dole nechat jen pasivni pritah? Treba 4. Mensi diry,pak ti to bude pekne profukovat po celem beliku to je vyhoda tehle "systemu" . na stinitko bych se vykaslal akorat papir co tam nebude delat dobre,cele to je takove stinitko.. :D tak at to vali pic.
Mitch Buchannon
Hele dobrej nápad, ale už se mi to nechce předělávat. :) Mám domluvený 4 klony, tak vyzkouším jak to bude fungovat, každopádně kdyby teplota byla neúměrně vysoká, předělal bych to okamžitě. Přestavbu plánuju v dalším kole, kde přidám větráček na ofuk, předělám stínítko a zaslepím ty díry, ale dík za tip ;)
Džejmsn
4.kusy to ses docela odvaznej,kamos mel v 70.L barelu jednu kytku v bublaku.podobnej stup jako g-man http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=6799 (ale mnohem punkovejsi :D) a musel hodne ohejbat aby se mu to tam nejak vlezlo.. mno hlina treba nebude takovy porno.. tak gl jo a co to mas obednano za modelky?
Mitch Buchannon
Nad SCROG jsem taky přemýšlel, ale kdybych tam natáhnul síť tak bych se neměl jak ke kytkám dostat a abych měl síť svisle, na to je ten kýbl dost malej, takže já to vidím na zaštípnutí fimem a potom ohýbání tak, abych pokud možno vyplnil celej prostor. No ale myslím si že 4 kytky jsou akorát, navíc budou malý :D. Klony budu mít zítra takže s fotkama přijde i popis ;) Nechte se překvapit :)
Mitch Buchannon
Tak... u většího odtahového větráku jsem vyměnil zdroj (původně nabíječku z nokie) za 12 voltovej a jak to tam teď parádně fičí :D. U menšího přítahového větráku jsem zkusil 12 voltovej taky ale hučelo to jak vítr v komíně a bylo to slyšet i přes zavřenou skříň, tak jsem tam nechal tu 5,3 voltovou nabíječku. Teplota je teď příjemných 25 stupňů, takže s chlazením opravdu nevidím problém. Kdyby přeci jenom (nevěřím tomu), tak i odtah zapojim na 12 voltů :D. Ještě si to vyzkouším, ale na noc nechám zapnutej asi jenom přítah protože odtah tahá strašně moc a nechci aby teplota klesla pod 22 stupňů. Takovej 22-23 bude ideálních :). Zatím zdar a zítra už s řezy :D Pro nedočkavé doplním že to budou 2x White Dragon a 2x Black Widow (což je jak známo vlastně White Widow ;)) Tak zdarec :D

PS: moc by mě potěšila karma :), je to pro mě takové potěšení a odměna ;)
Džejmsn
Hele odtah (nahore) by mel jet furt a na pritah se vys.. pasiv bude stacit. Mladez zajimava snad ti tam moc nezvlčí.. :D
Mitch Buchannon
Vím že odtah by měl jet furt, ale když tam v noci bude zima tak co potom? ;)
Mitch Buchannon
A je to tady :D
Dneska jsem si převzal řezy. Tímto bych chtěl poděkovat členovi kobra777, od kterého jsem klony koupil. Vypadají pěkně a ještě mi tam navíc jednoho přihodil :). Tak snad se mi to tam nějak poskládá :D.
Máme 3x Black Widow od Positronics Seeds s geny White Widow x Misty, kvete 55-65 dní.
Dále 2x White Dragon od Eva Seeds s geny Afghan x Northern Lights, kvete 45-50 dní. Je to 100% indica.
Hlína: 4 díly substrátu, 2 díly perlitu, 1 díl písku - to se mi jevilo jako ideální. Potom na dně květináčů je keramzit kvůli drenáži.
K vlhkosti... vlhkoměr nemám, ale zatím rosím co to de, tak snad to bude stačit.
Zatím budu na růst hnojit krystalonem, protože ho chci spotřebovat, pak si koupím něco lepšího. Na květ ještě nic nemám, ale asi se plácnu přes kapsu a půjdu do growshopu :D.

Ještě mám dotaz kdy mám ty klony začít hnojit na růst (dnes jsem je zasadil, tak za jak dlouho už nějakou tu dávku hnojiva snesou? ;).

Tak zatím čauves :D
MajklRyder
Zdarec
No takové malé drobky bych ještě nehnojil, aspoň podle mě,ještě nemají pořádné kořeny,pokud máš možnost tak jim dej max. kořenový stimulátor
já používám biobizz root juice a paráda kořínky potom rostou jak divé

jinak jsem zvědavý na výsledek :) hodně zdaru ať se zadaří
Mitch Buchannon
What´s up guys? :D
Je tu druhý den růstu a holky si nevedou vůbec špatně, jenom jsem je trochu přelil (no jo, nováčkovská nevědomost, ale snad se to časem spraví). Sem takhle ráno otevřel kýbl a koukám že některý listy jsou nějaký žlutý a seschlý, ale nemůžou být spálený vždyť ty úsporky u vrcholků kytek dávaj 25 stupňů, pak mi došlo, že jsem je dost zaléval (vždycky se mi zdál povrch substrátu suchý, tak sem je zalil) a taky jsem dost rosil (orosit kytky pod přímou palbou (i když jenom úsporek) asi taky udělá svoje, proč mi babička vždycky říkává abych jí zaléval pole až večer kdy nesvítí sluníčko že? :D) Tímto jsem se poučil ze začátečnických chyb. Teď jenom správně vychytat FIM aby se mi slečinky bohatě rozvětvily :D.

White Dragons jsou o dost větší než Black Widows a jedna vdova je dost seschlá ( z důvodů popsaných výše ;)), ale věřím, že se zmátoří a bude OK :D Jestli všechno pojede podle plánu tak jim odhadem za 4 dny dám první dávku krystalonu (musím si to ale nějak rozpočítat jakou dávku na tyhle malý slečinky :)) Jinak přemýšlím, jestli nemám dát doprostřed pletivo jako u jiných zdejších growerů a kytky jím potom proplétat, co myslíte, má to u takhle malého kýble smysl? :D
Mitch Buchannon
A tady jsou fota:

3x jsou Black Widow
2x jsou White Dragon
Mitch Buchannon
A zde jsou:
1. a 2. Draci¨
3. 4. Vdovy
5. Nejvíc zdecimovaná vdova
Mitch Buchannon
Tak to vypadá, že tenhle thread povedu jenom já.
Kytky mají 6. den růstu, zatím nehnojeno. Ph taky nemůže být špatný v půdě je substrát pro výsev a množení, perlit a písek (takže by to s Ph mělo být dobrý). Už jsem vychytal pravidelnou zálivku, ale problém s listama je tu pořád. Tedy až na jednu vdovu, která je celá krásně zelená. Nejhůře vypadají draci, kterým kompletně zežloutly spodní listy a pomalu se to přesouvá k horním :/.

Poraďte mi pls někdo, nechci aby mi kytky chcíply ;)
Na dobré rady samozřejmě čeká karma :D
yabasta
jde o ph hliny ale taky zalevky,to jsi neuvedl?
Mitch Buchannon
Byl jsem se podívat v akvaristice a za Ph test chtějí 120-150 Kč, tak jsem ho tam radši nechal. Zalévám odstátou vodou z kohoutku ta má ph nevim kolik, ale špatné asi nebude.
nice bloom
zdarec

s tim ph testem to je chyba a za chyby se plati a na konec ho stejne koupis peace at ti to roste
Mitch Buchannon
To máš recht že ho jednou koupím, ale podle http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2 problém s Ph vypadá jinak a asi to nejvíc sedí na ten dusík. Pohnojím a uvidíme.

Dík za rady :D
Zedy
Je dobrý, že si počkal s hnojením, dej jim čas na spravení a ten písek v substrátu si mohl klidně vynechat.
Skoč si pro ten pH test, za pár dní na vhodný vodě se ti holky spraví, jestli jsou teda substrát a podmínky v kalfasu v cajku ;)
Džejmsn
Zdar Mitchi.. já mám třeba ph kohoutkové vody 8.2 což určitě v pohodě není ani u hlíny,kor když máš takhle malé květináče, v 11L kvetníku budeš mít víc pufračních látek než v 0,5/1L? určitě ošéfuj alespon ty kapky a dej si pozor at nekapes treba 30kapek,už jsem se taky jednou napalil, pak jsem sehnal kapky kde kapes tri kapicky na 15ml vody a ty vydržej asi na 500. měření.. zalévej jen opravdu minimálně,podle tíhy květináče.. příznaků špatného PH je určitě víc než jen na těch dvouch fotkách (kytka nemůže vstřebávat živiny proto žloutne) to pletivo se dává spíš když máš lampu vertikálně zasahující do porostu, (třeba do půlky belíku) pak holky můžeš pěkně trénovat do toho pletiva a osvítí ti to krásně co potřebuješ.. u tebe nevim jestli by to mělo smysl,mít uprostřed díru,akorát by ses připravil o již tak malý výnos.. tak jen tak dál a pamatuj někdy je méně více.. :) at to roste pic! :angel:
Mitch Buchannon
Tak jsem si dneska koupil ten Ph test (to Džejmsn: je dobrej kape se 5 kapek) no a nebyl jsem mile překvapenej.
Ph zálivky je 7,2
Ph půdy je 7,3
Že já škudlil vás neposlech dřív a nekoupil to rovnou :D.
Si řikám že je to celkem hustý a chtělo by to minimálně o jeden bod snížit.
Podle FAQ: Ideální Ph je 6,0 až 6,5. Vyšší Ph dělá problémy kořenům při absorbci živin-to je můj problém :D Sem rád že sem na to asi kápnul.
Dále jsem vyčet že na snížení Ph je dobré přidat do zálivky ocet (poraďte někdo kolik by měla mít zálivka aby to ovlivnilo půdu v květníku? ;))
Tudíž zítřejší zálivku zkusím s octem a viděl bych to tak na Ph 5,0 (nebo kolik?) aby se zklidnila hlína :). Nebo máte někdo lepší nápad jak ovlivnit Ph půdy? (vím v FAQ je toho dost ale nezmiňují se o takhle malých květnících)
Doufám že se vzpamatují zatím zdár :D
MajklRyder
zdar a sílu :D

Stím octem nemám skušenost a řek bych že to neni idealni volba pro sraženi ph

Když sem neměl kyselinu na sraženi ph tak jsem používal obyč citronku,ale je to jenom takové dočasné řešení ph se pořád vrací.
Jinak sraženi na 5 se mi zdá moc radši bych to umíchal na ph 6 i s nejakou menší dávkou hnojky do růstu vypadá že jim nejspíš chybí dusík :)

Měj se ať to roste

Popřípadě pokud tady píšu pi.oviny tak do mě :)
Mitch Buchannon
No v octu je 8% kyselina octová, která je kyselejší než citronka, takže když si to namícham na těch 6 tak by to mělo fungovat. No a přidám trochu hnojiv ať se spraví :D

Dík za rady :D
yabasta
Že já škudlil vás neposlech dřív a nekoupil to rovnou .



toto uz jsi psal a zase skudlis par kacek? kup si ph down
Mitch Buchannon
Jo Ph minus koupím, ale momentálně mám zánět na palci a nemůžu moc chodit takže nejdřív v pondělí ;). Zatím si musím vystačit s vodou s octem.
Džejmsn
Tak co jak se holkam dari?
Mitch Buchannon
Ták dneska zakoupen ph minus od Hesi. Shodou nešťastných náhod bohužel až dneska. :( Kytky vypadají notně sešle, jakoby se samy sžíraly. Tak jsem je pořádně prolil čistou vodou o ph 6 a uvidíme kdy se spraví :). Zatím je nechám na vodě a až se zazelenají začnu pomalu s hnojivem. Doufám že se z toho dostanou :)

Nějaké tipy, triky co teď? Jak je zachránit? :D
Džejmsn
Kámo už bych je zahnojil,počkej až to zlehka proschne a namíchej jim nějakou slabší baštu třeba jen třetinu dop. dávky (z čeho se maj zelenat když nemaj co žrát) a ty chcíplí suchý listy ostříhej.. Jinak to vipadá že už trochu valej ne?
nice bloom
zdar

too mitch: jake si mel ph vody po preliti cistou vodou zmeril jsi ph vody ktera po preliti vytekla spodem kvetniku?? peace
Mitch Buchannon
too Džejmsn: jo už se pěkně rozrostly :D

too nice bloom: ph vody co vytekla je 6,8 až 6,9 (nevím asi jsem barvoslepej ale barva mi seděla na 2 hodnoty :D) Co s tím? Nemám to prolívat vodou s nižším ph než je 6, aby se to ustálilo na nějaké rozumné hodnotě? ;)
Džejmsn
zas to PH tak nehrot jen uprav zálivku nA tech 6.trošku přihnoj a holky si s tim už PORADĚJ... měřit odtok je podle mě totální <!> jestli máš hlífnu a tak malé květníky, tak jakej odtok? měříš snad EC atp? já třeba ze začátku zalívám děvčata in.stříkačkou a koumu jak se jim to líbí.. co proteče je vždycky sračka i s enzymi takže tímhle bych se vůbec nezaobíral.... Ale třeba má někdo jinej Exp.. pic
nice bloom
too mitch: džejmsn ví své nebudu se tim zabyvat je tady x odjetejch threadu kde se resi ph uprava ph a ec a vsechno s tim spojene ja bych to urcite znizil na 6,0 a urcite prihnojil sou male jeste mas dost casu ty zluty listy bych taky ostrihal . jedu druhe kolo a mel sem problem hned na zacatku dnes dodelam tady první kolo smoke report a postnu neco z druheho kola tak se kuk. at se darí panove mír s váma :)
Yenifetátko
Budu sledovat :) Vypadá to dobře.
dlouhán
hoj
trpí nedostatkem dusíku. namíchal jsi hodně slabý substrát, prolíváš jen vodou a čekáš až se zazelenaj :D dobrý!
začni pomalu(fofrem) hnojit a popř nějaký kořeňák by jim bodnul.
gl
Mitch Buchannon
Trochu hnojiva dostaly už předtím, ale to jsem měl ještě špatný ph :/. Ale dneska dostaly poloviční dávku (zálivka měla ph asi 5,8-8,9) a vypadá to, že už se konečně spravily :). Vdovy vypadají nejlíp, začaly jim růst další patra a nový listy jsou krásně zelený. Navíc už přestávají od spodu žloutnout. To draci vypadají stále zuboženě (tahle odrůda to asi snáší hůř), ale už jim taky rostou nové listy. Vypadá to slibně :D.

Ještě takovej dotaz: Mám hnojit s každou zálivkou? Hnojím Kristalonem Start a píší tam 1x týdně ale když ty kytky vypadají takhle? Máte s ním někdo zkušenosti s dávkováním?
Mitch Buchannon
1. a 2. White Dragon
3. 4. a 5. Black Widow
Mitch Buchannon
Jo a ještě bych chtěl dodat, že na fotkách vypadají mnohem líp než ve skutečnosti, takže se nenechte zmást :D
sWei
no i tak vypadaj příšerně :D na tý první fotce v přízpěvku 40 to vypadá že chtly i nějakou listovou plíseň možná se pletu
Mitch Buchannon
Jo tak to nemůžu posoudit, no podivám se na nějaký thready kde se řeší plíseň a kdyby byla tak bych s tím samozřejmě něco udělal. Ale potřebuju aby se na tom shodlo víc lidí já to opravdu nepoznám, možná to může být jenom důsledek neideálních podmínek z minulých dní.

Tak do toho, co si o tom myslíte? :D
dlouhán
to nebude plíseň. jestli myslíš ty tmavé nekrotické skvrny, to je nedostatek fosforu. žlutá je nedostatek dusíku. jsou prostě celkově podvyživené.
tyran jeden :D
sWei
chydinky malinký jestly se vzpamatujou tak si je nezasloužíš :D
Mitch Buchannon
Já vím, já vím, je to můj první pěst a snažím se jak můžu. Každý den se něčemu přiučím. A vaše komenty, rady atd. jsou pro mě k nezaplacení :D. Teď když hnojím a ph už je dobré tak snad budou kytky jenom lepší a lepší (doufám v to). A sem rád že to není plíseň :D. (sWei nestraš! :D)

Už vymýšlím novou skříň (rozměrově asi 45x50x70), do které přidám ještě minimálně 2 úsporky, takže bude výkon kolem 100W. Každopádně tohle první kolo bych rád dojel v kýblu :D.

Díky za názory :D
Witko69
Nemas balkon? Po nakrmeni bych je dal na par hodin ven. Jeste neni tak hnusne, aby jsi jim nemohl doprat prirozenych podminek. Rychleji se zaleci a bude se jim tam libit
.
Mitch Buchannon
LOL tak teď fakt nevim co si o tobě mám myslet :D
Yenifetátko
Tak jak to pokračuje?
Mitch Buchannon
No update fotek přijde až zítra, ale uvažuju že kytky přesadím do Plagron Growmix. Myslím že by tím odpadlo hodně starostí. pH by bylo dobré, všechny živiny by tam byly a kdybych občas přihnojil tak by se nic nestalo :D Možná už zítra tu hlínu koupím.

Zatím čus :)
Mitch Buchannon
Ahoj přátelé,
včera jsem nějak neměl čas tak up přichází až dneska :).

Koupil jsem 50ti litrovej substrát Special Mix (myslím že je od Atami) a kytky do něj přesadil. Je to předhnojený na 6 týdnů takže by teď s ničím neměl být problém. Občas jim ale dopřeju trochu toho kristalonu :D Doufám že se moc neseknou a rozjedou se :).

Peace :D
Mitch Buchannon
Taky mi týpek v growshopu dal vzorek nějakýho speciálního květovýho hnojiva, který má NPK 0-50-30 takže pokud se dožijí květu tak to bude pecka :D Akorát dávkování je 6g na 19l, to abych šel před květem koupit váhu :D
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od Mitch Buchannon
Taky mi týpek v growshopu dal vzorek nějakýho speciálního květovýho hnojiva, který má NPK 0-50-30 takže pokud se dožijí květu tak to bude pecka :D Akorát dávkování je 6g na 19l, to abych šel před květem koupit váhu :D


no kdyby ti :jerk: týpek z growshopu dal radši nějakej nitrozym, bo co takeho, udělal by ti(jim) asi větší radost :wink: nu což, za to asi néjni placenej. aspoň máš do sérky k tomu k-hhrys-talo-nuu brrrrrrr ufšech rohatejch šestsetšestašedesátníkůůů
Mitch Buchannon
Tak jasně, lepší než nic :D
Na další kolo koupím i něco dobrého na růst a kristalon půjde jenom na venek, takže žádný strachy ;)
Mitch Buchannon
Mňo, je tu třetí den ve special mixu a kytky jsem od středy nemusel zalejt. Substrát je pořád vlhký :). Jinak mi připadá že se kytky vzpamatovaly, vyrostlo na nich dost nových lístečků a výhonků, takže zatím asi hnojit nebudu, vypadá to že jim to stačí. No a některý spodní listy jsou ještě lehce žlutý, některý na koncích do černa a občas nějaké ty červené tečky :(, ale snad už to přestává :). Kytky jsem dnes také zaštípl (snad se mi to povedlo a budu mít pár větviček navíc :D), tudíž pomalu začínám s vyplňováním prostoru. Možná je ohnu pomocí drátků, to mi přijde jako nejlepší možnost.

No a Vy pěstování znalí, máte nějaké tipy, rady co teď? Nezapomněl sem na něco? :D
sWei
no hurá konečně vypadá že žijou prosímtě už nic neposer :D
Yenifetátko
Pomalu ale jistě, vypadaj libově :3
Mitch Buchannon
No libový kytky vypadají jinak :D, ale chybami se člověk učí, že? :D

Ať se vám daří přátelé :)
DOCtom
Čau. Gold Label SM je předhnojenej skoro na celej cyklus, tak to nekrm.
Hlavně tim krystalonem. Kup sadu pořádnejch hnojek a vydržej ti s těma pár kytkama dýl, než maj záruční dobu. :-)
Mitch Buchannon
Hele dík za radu přesně takovýhle věci se tu potřebuju dozvědět :D. Týpek z growshopu taky říkal že ten substrát je pecka. Jo hnojiva koupím, ale nemám zas tolik prostředků abych koupil všechno najednou. Když ten substrát bude opravdu stačit tak se vzdávám kristalonu (čestný slovo :D). Ale s hnojivem na květ počítám, to bude taková první položka :D

Díky za názory :D
Mitch Buchannon
Koupím semena. Nejlépe regulérní, kdo máte z vlastní selekce, nebo nějaký noname, přebytky atd., to je jedno. Za výhodnou cenu samozřejmě :D a možná i nějaký feminizovaný. Koupím co máte, hlavně aby vyklíčily ;)

Ozvěte se do pmka a domluvíme se. Nejlépe na Kladně ale můžu i v blízkém okolí (cca do 15km) ;)
Hašišák camel
Chci vidět jak to dopadne,hodně štěstí.
Mitch Buchannon
Podrobnější galerie :D

Vždy po 2 fotkách na 1 kytku
1,2 - White Dragon
3,4 - White Dragon
5,6 - Black Widow
7,8 - Black Widow
9-10 - Black Widow
Mitch Buchannon
Část 2
Mitch Buchannon
No a celkový pohled do kýblu

Ještě k předešlým fotkám: Kytky jsem zkoušel ohýbat pomocí drátků, ale zjistil jsem že mi to nejde a že je to blbost (proto jsou některý takový ohnutý), tak je nechám růst.

Mimochodem už pracuji na nové skříňi (tentokrát opravdu skříň, ne kýbl :D) o rozměrech 45x50x70 (šxdxv). Koukal jsem po osvětlení a asi zůstanu věrný úsporkám. Buďto koupím velkou 105 Watovou, nebo nějaký 36 W. Uvidím co mě přesvědčí víc :D No a možná si postavím i malou matkárničku, klonárničku... :D
nice bloom
Zdar

Mno už to vypadá mnohem líp :-) jen tak dál :-D
Peace
Džejmsn
mno Nechci ti kazit zábavu,ale už jsi do toho docela něco zaivestoval, tak dej :baby: trošku prostoru a vzduchu.... tyhle mučírničky o.k. Ale bejt tebou rushnu tu skřín co máš v plánu ,koupim aspon 150w HPS a těm školačkám udělám zuper uvýtání v new houmu... zářivky maj rádi,ale na květ je to traga :afro:
Mitch Buchannon
No rushnout... Bude trvat než to postavím. Dělám na tom po večerech, po odpolednech prostě když je čas ;). Stavím prostě jak to jde :D. Na tu výbojku ale kašlu, koupím ještě nějaký úsporky abych měl minimálně 100W. Mě prostě baví pěstovat pod úsporkama :D. To mě taky bude stát nějaký peníze + další větráčky + aluflex (takový to potrubí, nebo jak se to jmenuje). Hlavně se to nesmí projevit na spotřebě, tak proto ty úsporky ;)
Mitch Buchannon
Pomalu makám na tý nový skříni (času holt není tolik kolik bych si představoval). Dneska jsem zbastil rám a na ten potom asi dám folii. Našel jsem ve sklepě takový bílý plastový desky s výstupky jako plata na vajíčka, takže ty tam zevnitř zapracuju. Taky asi pohltí i nějaký ten hluk, což by bylo super. Akorát jsem ještě nedomyslel dvířka, jestli udělat normální na panty, nebo nějakou folii na suchý zip (nebo nějaký jiný upevnění? ;))

A teď dotaz na ty zkušenější z nás... Je dobré udělat ty stěny z folie? Například 2 vrstvy-bílá zevnitř černá z venku ;) Nebudou v tom kytky jak ve skleníku? Nebude se to pařit? Nebude to ráj pro plísně? Uvítám každou radu, názor, tip... ;) :D


Připojil jsem ještě pohled do kýble. Nejvyšší drak to má ke světlu asi 14cm takže abych si s tou skříňkou docela pospíšil :D
Mitch Buchannon
A tady jsou kytičky pěkně popořadě. Ti draci jedou jako blázen, zvlášť ten jeden :D
Vdovky už se taky rozjely akorát mě trápí to hnědnutí->usychání listů. Zase jim ale vždycky vyraší dost nových :D

Btw ty první 2 fotky jsou jedna kytka. Nějak mi nedošlo že sem tu druhou smazal ;)
Džejmsn
zdar kejmo
Jak se má tvá belíková zábava hm?
nechci radit ale :david: tu prvnií a předposl. zachran,jinak bych obral ty mrtvy suchly a žlutý listy (kytka pak zbytecne plejtva en. na obnovu) a zkus je trosku rozrust,treba polozit bo tak.. aspon tady vidis ze dobrej koln přežije všechno.. čus GL
Mitch Buchannon
Zdravím přátelé,
jelikož v kýbli byly kytky až skoro u úsporek rozhodl jsem se rushnout :D tu skříň. Pojal jsem to velice amatérsky a ten rám jenom oblepil folií, přičemž nahoru jsem dal celé víko kýble, což mi ušetřilo spoustu času :). Vím nevypadá to nejlíp, ale tohle kolo bych chtěl pokud možno dojet už v tomhle nastavení :). Odtah je nahoře v rohu, přítah je velká pasivní díra a přidal jsem větráček na ofuk takže by se kytky měly mít skvěle. Krásně to tam na ně fičí a maj 25 stupňů.
Mitch Buchannon
Zde celkové pohledy na květinky. Zítra je ještě zastřihnu ať se pěkně rozvětví. No a pomalu se blíží nákup květového hnojiva (vůbec ale nevím kdy přepnout, nerad bych aby mi to přerostlo ;)).
Mitch Buchannon
A teď hezky popořadě :D
Mitch Buchannon
Snad to tu nepovedu jenom já? :/

Podělte se se mnou o váš názor ;)
petr616
Cau, rekl bych ze si ten box spichnul celkem na klid :-)

Skoda tech kyticek, vypadaj trosku jak mrzaci, ja sem to taky ze zacatku pos*al, priste to bude lepsi :-)
Praseone
Mohl by ses starat trochu lepe ;), ale zatim se ti dari fajne, holky uz se probouzí k životu.
K tomu přepnutí, poradne je roztahej, s prepnutim jeste urcite počkej! Pod tema usporkama se to moc netáhne. Roztahej to a urcite pak presadit...

Edit: mobil. příspěvek
sWei
mě by spíš zajímalo kdo ty řízky dělal, ta poslední fotka, řízek dělaný z kytky co měla teprve trojlístky? Kvůli tomu má i nahoře jen trojlístky
Mitch Buchannon
Díky za ohlasy, řízky mám od člena kobra777 a ten jak říkáš že je špatnej, tak ten jsem dostal navíc zdarma, takže asi není proč se zlobit :D. Jinak ty vdovy nejsou tak odolné jako draci, takže jsou víc poznamenané tím, jak jsem to na začátku posral a lepší už asi moc nebudou. Ale co, je to můj první pěst a chybami se člověk učí. Jde mi o to vychytat všechny mouchy a dojet to do konce, aby byl další pěst už snad bez problémů.

Servus :D
Mitch Buchannon
Přemýšlím, že koupím kytkám nějaký výživový doplněk. Nemyslím čistě hnojivo, protože je substrát předhnojenej, ale nějaký vitamíny atd. Nevíte o něčem co bych mohl použít? :D
petr616
Hele, ja sem vcera nemohl sehnat Plananella - zahrada (objel sem teda jenom baumax, hornach a bauhaus) sou to 100% morske rasi, pry to jedno z nejlepsich veci, co se na startu vyplati dat, jelikoz mam taky predhnojenej substrat, tak jsem tam nechtel prat hnedka hnojku JIDB v pomeru 3:2:1 pro mlady rostlinky, kdyby byl substrat uplne bez hnojiv tak to tam dam, ale chtel jsem neco jenom opravdu jako doplnek na zakoreneni a vitalutu rostlinky, a v regalech sem nasel od AgroBio - Harmonie (http://www.zafido-eshop.cz/Harmonie...50-ml-d1459.htm) davkoval sem to lehce min nez pisou v manualu a 0,7l, prolil sem tim vcera celej kvetnik a musim uznat, ze kytka preradila na vyssi rychlostni stupen :-) jako za 45kc si myslim, ze to sluzbu udela dobrou Obsahuje to taky morske rasi, stribro, nejaky komplex, stimulant korenu atd... treba se ti to bude hodit;-)
Mitch Buchannon
Díky za tip, zítra si udělám výlet do baumaxu ;)
Mitch Buchannon
Malý update. Dnes jsem nestíhal, takže do žádnýho shopu jsem nešel. Konečně jsem vymyslel ohýbání s drátky a taky ho náležitě praktikoval :D
petr616
Aaaa ohybacka, tak to budu sledovat, taky se na to chystam :-)
Mitch Buchannon
Ahoj zdejší komunito,
kytky se po ohýbání pěkně rozrostly (dělají mi radost :D), vypadají dobře, listy jsou krásně zelený, občas se objeví třeba jeden, který má takový rezavý tečky a od krajů žloutne :/. Přičítám to nedostatku vápníku, ale jelikož jiné živiny kytkám nechybí, tak mi přijde zbytečný kupovat hnojivo, když je substrát vyhnojenej ještě na pěkně dlouho. Spíš nějaký postřik, nebo tak něco... Nevíte někdo o něčem? :)
Džejmsn
čau Mitchi..
kití vypadají opravdu k světu,akorát na silnější watáž.. :D né jen tě popichuju.. :D
Ty tečky bych neřešil,taky se mi občas oběví,ale nijak se to nešíří,takže no stres .. jestli chces mermomocí nějakej postřik,tak si kup phitamin,je to od plagronu vita star nebo tak nejak,je to hnuj primo na listy,ale neni to zas tak dulezite...)Tak jen tak dál GL
čus Džejmns
Mitch Buchannon
Ok tak na nějakej postřik se*u :D. A právě kvůli nízký watáži jsem je posadil na ty krabice od bot, aby to měly ke světlu co nejblíž.
Džejmsn
si zkus poladit aspon 125cfl uvidíš ten rozdíl,krabice ok,ale až budeš kvést tak to prosvítí prd,nebo aspon přidej další 25w štelung.. :)
Mitch Buchannon
Jo asi pudu na nákup a vemu ještě 2 úsporky. Jenom musím vymyslet jak to za sebe zapojit. Elektřina není zrovna můj obor... :D

A k celýmu upgradu skříně dojde až před druhým kolem.

Pěstu zdar :D
Mitch Buchannon
Po pěti dnech up:

Kytky jsem už sundal z drátků a výsledkem je pěkná džungle :D. Hezky se mi to rozrostlo... :D

Zálivka je furt stejná ph kolem 6, ale začínají mi žloutnout listy :(. Substrát má bejt předhnojenej na 6 týdnů a teď jsou v hlíně 4 týdny, tak nevim co ty kytky zkoušej. Myslíte že už mám zajít pro hnojivo? Hnojil bych to ale jenom chvíli a už asi přepnul na květ, kytky jsou skoro v polovině skříňky :).
Mitch Buchannon
A zde je výše popsaný problém s listy... :/
sWei
mě to spíš připadá jako problém s ph, měřil si někdy PH na výtoku?
Praseone
To swei: Tak když píše že má Ph ok, tak to asi těžko bude tím Ph....

Jinak bejt tebou je klidně drátkama furt tahám, nikam nespěchej, pod úsporkama se stějně skoro netáhnou takže to se nemusíš bát a box máš i tak vysokej dost, takže bys to měl v klidu ukorigovat...
Mitch Buchannon
Ph je opravdu ok. Získal jsem nějaký prachy tak jdu zítra pro hnojky :D. Jo a k těm drátkům... Sundal jsem je, protože už růst trvá moc dlouho (tím jak jsem to z počátku posral) tak se mi hezky vytáhly abych je moh co nejdřív přepnout na květ.
Mitch Buchannon
Dnes zakoupen Biobizz Bio-Grow a Bloom. Hned jsem holkám přidal do zálivky :D. Zalejvám půllitrem (květináčky jsou malý ;)) dešťovky ze skruže na zahradě a do toho jsem zamíchal 0,5 ml Bio-Grow. Snad jsem to udělal správně :)

Ať se vám daří :D
Mitch Buchannon
Kytičky přesazeny do větších květináčů a zahnojeny 1 ml Grow a 1 ml Bloom, už bych je za pár dní přepnul, tak proto ten Bloom. :D

Zatím čau :)
Mitch Buchannon
Ahoj, po delší odmlce přicházím s novými fotkami :D

Kytky jsou 5. den na květu a za tu dobu se vytáhly asi o 1 patro. Hnojím stále Grow i Bloom a kytičky si nestěžujou. Sem tam je na rostlince jeden list takovej jinačí ale zbytek je krásně zelenej a ty kytky prostě válej. Už abych to měl za sebou a přišla sklizeň :D

Ať vám to roste přátelé :)
Mitch Buchannon
Upík. 18. den květu. Vypadají opravdu nádherně :D
Mitch Buchannon
Pokračování ;)
Mitch Buchannon
Veliký update. 19. den květu a kvetou pěkně :D. Už se nemůžu dočkat až sklidím. Hnojím 1,5ml Grow a 2,5ml Bloom a vypadá to že jim to stačí. Jinak ty spodní listy, stejně jako paličky jsou takový vláčný, protože se jim nedostává moc světla, ale ty horní palice jsou úžasný. Už mi prišly semena na další grow. Ke stávající skříni přibude 125w CFL a vyrobil jsem skříňku přesně na 10 kytiček jenom na růst kam přesunu tyhle 2 úsporky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma