Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
Homebox mini 30x30x60 125w CFL - Klikni zde pro originální téma
sWei
Světlo: 70w sodík

Ventilace: VKO 105 m3/h

Pachový filtr: Homemade

Osazenstvo: 3x Purpurea Alpha nebo 3x auto tao mix ještě se rozhoduji co bude do toho malýho prostoru lepší (mám zkušenost že jsou automaty pod úsporkou tvrdší)

Jak si to představuji:
strašně dlouho jsem přemýšlela jak dostat 125w lampu do tak malýho prostoru, nakonec mě napadlo vynechat jeden květináč a dát ji vertikálně což nakonec vypadá i reálně a taky mám v záloze 70w sodík, ale rozhodně chci prvně zkusit úsporku, pachový filtr dám do předem vytvořeného otvoru navrchu boxu a přítah bude pasivní z boku kde je taky připravený otvor, okolo lampy dám nějaké pletivo aby se kytí nepálily a uvidí se co z toho vznikne

Nakonec změněno na 70w sodík ...
Mr.MEN
Ty brď no četl jsem o tomhle homeboxu že je to spíš jen takoví reklamní než že by se v tom dalo pěstovat.
Ono opravdu 30x30x60cm je docela na těsno. Ale jestli máš čas na zábavu a zkoušení. Proč ne. Ale do budoucna s tím budeš mít asi problémy hlavně s tou velikostí. :) Ale ty už z minulosti máš zkušenosti z mikro pěsty. :) Tak asi víš do čeho deš. :)
Ale jinak na takovíhle prostor by stačil i větráček z PC. :)
sWei
no mám zkušenosti že pc vetráček sotva profoukne pachovej filtr proto to VKO, a ano máš pravdu je to ukázková zmenšenina homeboxu kupují si to většinou growshopy na ukázku do obchodu aby tam nemusely mít velkej stan...... koupit se většinou nedá ale v polsku jde všechno :D
Mr.MEN
A jo i s pacháčem tak to potom jo. No viděl jsem to v nějakým growshopu i u nás. :) Ale budu tě sledovat bude to sranda. :)
plyn
zdar pěkný taky mám box 60x60x60 a dá se vtom odjet uplně nadherně mam tu taky thrad tak mrkni rozhodně automaty ti nedoporučuju tam si nemužeš regulovat jejich velikost a hodně se tahnou taky sem odjel jedno kolo a už to neudělám,mrkni na scrog určitě dobrá věc budu sledovat .:)
sWei
mám zkušenosti s automatama v indooru, všichni nedoporučujou je zastříhávat ale já s tim mám zkušenosti dobrý takže přerůstání se fakt nebojim, a scrog s lampou která je vertikálně bohužel nejde
KREATOR
ale bacha.ty sis vybrala SuperAutomaty.todle roste a kvete celkem 4 měsíce a jesli to bude jako klasickej automat že to proste nepřepneš at svítíš jakkoliv tak v tom pidi boxu nemaš šanci .můj nazor.ale jestě jsem AF indoor nejel a ani nepojedu, takže nevim.třeba se pletu.
Tomsio
Já bych tam dal jednu feminu a pořádně to vyplnil.. ;) jedna bonsai (nebo jak se to píše) :D automat bych tam taky nejel.. :) ale držim palce.. ;)
sWei
bych ráda, koupila jsem si tu od týpka white widow od rqs ale stále mi to semeno neposlal
Tomsio
Aby ses vůbec dočkala.. kup si Special queens od rqs máš 3 semena za 200 a můžeš bejt spokojená.. ;)
sWei
já někde mám ještě 2 special kush jen je nemůžu najít :D
Tomsio
:D Zkus lednici.. :D držim palce.. snad to brzo rozjedeš.. ;)
sWei
a je to doma :) hurááá
Mr.MEN
To je prcek. :D Tak hodně štěstí. :)
nokian
mazec sjuuuííí mazec
sWei
Tak vše je připraveno už jen nainstaluju okolo lampy pletivo a když seženu jedno feminizovaný semínko dám tam jen jednu kytku a pořádně si s ní pohraju :)
nice bloom
ahoooj

mohl bych vedet co te to stalo?? i s tou lampou 125 cfl nebo bez?? to bude zajimaci budu sledovat ;)

peace
sWei
box mě vyšel na 1100 Kč, lampa na 800 Kč, ventilátor 450 Kč a kabel k lampě 150 Kč takže suma-sumárum 2500 Kč ;)
sWei
Tak tímto chci poděkovat místnímu členovi za poskytnutí dvou Fem. semen ICE od RQS které mi věnoval kvůli tomuto pěstu :) díky ti ....
sWei
tak hotovo ted jen zasadit
Witko69
Mooc pekne. Jsem zvedav jak budes bojovat s teplotou. V 60x60x70 byl vcelku problem. VKO treba ano, ale Feliz 125w cfl mi hrala jako blazen. Pridal jsem Vents 125 a po tme vetral.. jsem zvedavy na zkusenost.
sWei
já myslím že tím VKOčkem by to neměl bejt broblém a ted už bude chladno
sWei
takže jedééém, ICE je na světě, teplota v boxu je při světle krásnejch 26 stupnů a za tmy 20 takže s teplotou opravdu problém není ;)
Mitch Buchannon
Teda s tou vertikální žárovkou to vypadá dost zvláštně :D Sem zvědavej jak se to bude vyvíjet a jak se bude kytka chovat na květu. Hele a vodorovně se ti tam nevejde, či co? :D
sWei
nevejde už jen samotná lampa má cca 32 cm natož s objímkou
Praseone
Tak zkus dát ten box na bok :D

EDIT: Ale těch 30 cm je fakt málo..
sWei
další kolo tam pojedu 70w sodík ten se tam vejde ;) , celej setup mám koupenej jen nevím jestli půjde žárovka něco v ní chrastí tak kdyžtak koupím novou
sWei
připravila jsem si na květináč úchytky pro ohýbání kytky abych to neměla v bdoucnu tak pracný :)
sWei
8. den růstu kytička je krásná :)
sWei
krásná zdravá kytička ..... 11. den růstu
sWei
roste jako z vody tak jsem jí už musela přesadit cca 3l květináč
sWei
16. den ... první zastřižení a první ohnutí
sWei
22. den na růstu vydím to ještě tak týden maximáně dva a budu tu krásku přepínat moc pěkně roste
Darsilius
Pěkný to máš, ten stan je fakt haluz. Zajímá mě, jak rostlina poroste na kvetu, budes to hnát vertikalne predpokladam po nejake síti...
sWei
nn jen to roztahám drátkama a pak to jima budu upravovat do prostoru ;)
sWei
25. den
sWei
zdravím mám otázku, bude lepší dojet to pod tou úsporkou nebo tam mám prdnout 70w sodík? Výbojku mám nejetou co myslíte z čeho bude větší výnos,
sWei
Podle toho co se píše na internetu tak ta moje cfl by měla mít 7000 lm a ten sodík co mám son-t pia plus 6600 lm to moc velký rozdíl není ale přece jen ten sodík má lepší spektrum pro květ tak co vy na to?

To znamená že:
CFL má 56lm / wat
Výbojka má 91/wat

takže za menší spotřebu větší efektivita?
sWei
Tak jsem usoudila že 70w sodík bude opravdu efektivnější už jen kvůli klasické horizontální poloze lampy je květinka lépe prosvícená, musela jsem jí celou přeohýbat tak hned jak se srovná hodím jsem fotky
Praseone
Snad to uchladíš... Ja budeš řešit větráky vevnitř?
Praseone
Snad to uchladíš... Ja budeš řešit větráky vevnitř?
sWei
jedu pouze na odtah nic jiného tam nenacpu, teplota je furt ok 27 za světla :) jinak ted je to 33. den brzo jí přepnu :)
Astronautr
citace:
Původní příspěvek od sWei
Tak jsem usoudila že 70w sodík bude opravdu efektivnější už jen kvůli klasické horizontální poloze lampy je květinka lépe prosvícená, musela jsem jí celou přeohýbat tak hned jak se srovná hodím jsem fotky


ano papirove a mejspis i skutecne je 70w vybojka podstatne ucinejsi nez 200wcfl ale 1*200cfl da 7000 a a 1*70hps da 6600 asi coz je stale min pokud tam ale prdnes 2*70w dostanes se nikam ke 13 000 a spotrebe cca 200w nehlede na lepsi spektrum coz uz se dle myho nazoru vyplati jesli to uchladis....
Astronautr
citace:
Původní příspěvek od Astronautr

OMYL PROSIM SMAZAT DEKUJI
sWei
jak jsem psala výše teplota je naprosto OK a mám 125w cfl takže ten sodík se určitě vyplatí víc vzhledem k tomu že s tim sodíkem tam mám samozřejmě víc místa než když sem měla CFL vertikal ;)
Praseone
Neříkej, že by se tam PC větrák na ofuk nevešel, tomu nevěřím. Jinak to chceš říct, že máš jenom odtah a žádnej přítah??!
sWei
jj přítak pasiv díra nikdy jsem v micru aktiv přítah nepotřebovala
sWei
Tak po druhém včerejším ohýbání se mi konečně jakš takš podařily vrcholky dostat do jedný vejšky, dneska ještě nainstaluju síť a do týdne přepnu na květ ;)
sWei
37. den na růstu už se pěkně zaplňuje prostor kytička je zdravá už se těším až to bude kvést :)
celek
Dobrý,jak se ti to zalejvá?
sWei
trochu hůř ale jde to :D zalejvám to přez takovej mini okap ;) a až to přestane růst to pletivo sundám
MBronx
Ahoj, mozna by te mohlo potesit, dneska sem se zaregistroval jenom kvuli tomuhle topicu ! :D.. Mam taky v planu poridit tenhle mini box, ale az po tom co uvidim tvuj finish. Preju hodne stesti a mas to moc pekny.
sWei
super jsem ráda že to někoho zaujalo :) už sis ho vyhlídnul? Já si ho našla na nějakých polských stránkách :) hned jak to dojedu jedu další kolo se 4 kytkama budou tam tři modely semínka jsem dostala grátis od místního člena za to mu tímto velice děkuji pojedu tam TORPEDO, 2x SHARK ATTACK, a jednou WHITE STRAWBERRY SKUNK
Mr.MEN
Čus, jen doplním že to v pohodě koupíš i u nás například TADY. :)
sWei
no ale od poláků mě vyšel za tisícovku a neni to ten reklamní já ho mám celej bílej kdežto ten na obrázku má jednu stěnu stříbrnou :)

ale je fakt že oni měly na obrázku taky tenhle a poslaly mi jiný, ale je to supr složený je to za chviličku okonce mám i pachovej filtr :)

jo jinak když jsem ho kupovla já jinde jsem ho nenašla než na polských stránkách ted už je všude a je zveeřejńovanej jako novinka a já ho viděla už před třema rokama :D

do budoucna bych chtěla 60x60x120 a 150w výbojku :)
MBronx
Ano uz ho mam vyhlidnutej, nevim presne na jakych strankach sem ho videl, ale zadal sem to na heurece. Kazdopadne ho koupim pres growshop viz odkaz nahore, koupim k tomu rovnou pachovej filtr. Momentalne mi roste Wappa a 3x AutoJack od paradise seeds, 6. tyden a smrdi mi cely byt (mam to celou dobu pod 70w hps). Musim furt palit vselijaky vonny svicky a podobne :D
sWei
neni to zbytečný kupovat do tak malýho boxu profi filtr? :D já si ho udělala doma je tu někde návod neni to těžký stačí ti plastová trubka, aktivní uhlí z akvaristiky a silonka ;)
MBronx
Ja vim, cetl sem tady o tom. Ale zaroven sem cetl, ze na bezpecnosti (v tomhle pripade tajnosti) se nema setrit. Tak pujdu na jistotu a koupim origo filtr. Jestli si najdes chvilku casu, mohla bys prosim podrobneji vyfotit horni cast boxu? jak to tam mas zapojeny, rozvedeny a tak :)
MBronx
Projel sem to zpetne a fotky stropu tu mas, promin.. (asi moc thc v hlavne vcera) preradnik mas tedy mimo box, mam pravdu?
sWei
jj předřadník je mimo protože hodně hřeje startér mám uvnitř nad stínidlem a jinak filtr si dělám doma už po třetí a nikdy nezklamal ;)
sWei
tohle je ten můj pachovej filtr celková délka 15 cm (z toho uhlíku je asi 7 cm) je udělanej z pixly od dětskýho mlíka průměr 12 cm a funguje perfektně :)
MBronx
To vubec nevypada spatne, kolik si celkem zaplatila za VKO + uhli?
sWei
VKO 350 kč uhlíky 200 kč a + to co jsem měla doma ;)
MBronx
Prosimte a jak funguje to zapojeni toho VKO? Pisou, ze k se k nemu nedodava napajeci kabel, staci koupit tenhle?

http://www.growshop.cz/katalog/deta...vcetne-zastrcky

Ja do toho jdu nejspis behem nekolika dni, vcera jsem prisel domu a ten smrad, to bylo neco co by se sousedum moc nelibilo :D.. Zatim sem rad, ze to nejde citit na chodbe.
sWei
lepší by byl tenčí tenhle tam asi nedostaneš do tý rážky ale určitě to na něj pojede
MBronx
tys mela nejspis ten tenci uz doma vid? :).. ja mam zatim jenom pc vetracky a ty jedou na usb kabel, takze s nejakou lepsi ventilaci vubec nemam zkusenost, to znamena, ze nevim jak se to zapojuje :D.. Mimochodem, jak se má miminko? :)
sWei
Miminko se má dobře jinak prosímtě kdyžtak piš do soukromých zpráv at to tu nezasíráme :) a ten kabel jsem koupila v elektru
sWei
Tak zítra to přepnu, kytička má momentálně 7 cm do výšky držím jí pěkně při zemi napočítala jsem asi 10 vrcholků což si myslím stačí, také počítám s tím že se trochu vytáhne tak proto je tak nízká, takže ted to konečně začne být zajímavější už se těším :)
MBronx
Vypada to pekne, sem zvedavej jak se to bude vyvijet :)
celek
Botička jako zvlhčovačka :-)
sWei
první den 12/12 už leze přez pletivo a mám to krásně zaplněný až na ten levý přední roh ale tudy zalévám takže to tak je schválně ;)
petr616
Vypada to pekne, me tady ten mini boxik dostava :-)
sWei
jj jak mi někdo psal do karmy ,, ten je ale roztomiloučkej ,, :D

jen tak mimo mísu ... velmi zajímavé je že dostávám samou pozitivní karmu ale procenta mi neustále klesají :D to by mě tedy zajímalo jak tot tu funguje
sWei
...
sWei
5. den 12/12
sWei
8. den 12/12 nevíte někdo proč mi ty listy takhle žloutnou? Na růst sem hnojit přestala hnojeno kristalonem a na květ hnojím Hessi začalo to už v růstu jen na těch starších listech myslela jsem deficit železa jestly je to ono jak ho kytkám dodám?
sWei
tak jsem su půjčila PH metr, a zjistila jsem že po odstání vody a přidání hnojiv mi PH klesne na 5.4 což je nejspíš můj problém takže jsem přidala vápno a zvedla zálivku na PH 6.7 doufám že to bude ted lepší
petr616
Sleduju ze jak jde pH pod 6 tak to je celkem problem, zato hodnoty nad 7 nejsou tak kriticky (aspon u me)...sem si rikal ze z kohoutku 7,5 bude problem ale kupodivu pohoda, s hojkou to hodi neco kolem 6,5 takze ideal. snad to brzo vyresis at se kyti dari ;-)
sWei
já jsem dřív bydlela jinde a tam jsme též měly 7,5 ph a bylo vše ok, pak jsem se přestěhovala a tady zjišťuji že z kohoutku mi teče voda 6,0 a samozřejmě po odstání to ještě kleslo ze začátku bylo vše ok a ted už je to na kytce vidět je zajímavé jak dlouho trvá než se to pořádně projeví, asi je to tím že hlína si to trochu reguluje ale jakmile už tu schopnost ztratila kytka začla žloutnout
sWei
...
MBronx
Jaky ma rozmery to stinitko prosimte? Budu objednavat, jak uz jsem zminil, ten samej boxik a k tomu rovnou stinitko. Vsechno po netu, tak abych se neunahlil. Predem dekuju za odpoved. :)
sWei
no je to to nejmenčí co se dá sehnat 40x40 a já jsem si ho zmenčila nůžkama na plech protože menčí už prostě nedělaj ;)
JAHmaican
Lze již rozeznat pohlaví?
sWei
je to feminizovaný semínko :) ty semínka od vás jsem si nechala na out ;)
JAHmaican
Aha,omlouvám se, to jsem přehlédl :)
Tak hurá do toho! ;)
sWei
díky ;)
sWei
13. den 12/12 nové listy už přestaly po úpravě PH žloutnout tak snad už vše bude ok
nokian
nějak ti to jde do kopru .. nebo se mi to zdá ? to je brzo aby ti samovolně takhle žloutly listy ,,,
sWei
však kdyby sis přečetl to co jsem psala předtím zjistil bys že jsem měla špatný PH a tady na těch fotkách jsou před zálivkou
nokian
áááá už to vidim :D
sWei
;) ted už se to začíná zlepšovat
sWei
19. den 12/12 sundala jsem sít, prostíříhala spodky a zbavila se listů které jsem kvůli PH nemohla zachránit a takhle to ted vypadá

Nevím proč ale nejsou mi přidat fota píše to ,, No post specified. If you followed a valid link, please notify the webmaster ,, tak snad později
sWei
19. den 12/12 sundala jsem sít, prostíříhala spodky a zbavila se listů které jsem kvůli PH nemohla zachránit a takhle to ted vypadá


áá už to jde
sWei
...
sWei
začalo to znova žloutnout a nevím čím to je ph výtoku je 6.4 takže tím to určitě nebude, hnojím hnojkama od hesi na kokos nemůže to být tím? listy začnou žloutnout od špiček a pak ty špičky uschnou
nokian
podle mě tam bude málo fosforu ty jo fakt škoda tohle snad to zachráníš :-(
sWei
tak zkusim jiný hnojivo no a uvidim
TommyGun
Ty jedes hlinu a hnojis hnojkama na kokos?
sWei
kytku jsem komplet propláchla, změnila hnojiva a přidala fosfor ale spíš to vypadá hůř, doufám že to kytka přežije :(

ty listy co už byly postižený jsou v hájí úplně ale jsou tam i listy který vypadaj naprosto zdravě tak nevím co si o tom myslet
sWei
29. den 12/12 cca 21. den květu .....Tak takhle to ted vypadá, zatím se holka drží, dvě ty nejhlavnější paličky mají spálený i ty malinký lístečky vypadá to opravdu na nedostatek P které jsem ted přidala tak snad se nové listy už nepokazí voní krásně a už se parádně rosí :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma