Nikodym |
Rád se s vámi rozdělím o minirecept, pokud budete chtít zkusit něco jiného než hulení a zároveň není kuchtění zrovna vaše zábava. Takže, jak připravit smavou čokoládu? Je to jednoduché - použjeme tyto ingredience: 2g ganji, 100g čokolády na vaření, hrnec s dvojitým dnem (lze nahradit), kelímek na tuhnutí (třeba od Ramy) a vařečku. Nejprve si připravíme ganju, protože pak už na to nebude tolik čas. Výborně se na to hodí drtič grower.cz :) Použil jsem 2 g na 100g čokoládu. |
|
|
Nikodym |
Použijeme normální čokoládu na vaření: |
|
|
Nikodym |
Čokoládu rozpustíme v hrnci s dvojitým dnem a vodní vrstvou (lze nahradit dvěma hrnci vloženými do sebe, mezi něž nalijeme vodu). Přisypeme ganju a pár minut mícháme. Po té nalejeme a vyškrábeme čokoládu do kelímku(lze ho vystlat i staniolem z obalu od čokolády) a dáme zchladit do lednice či mražáku. Dle kvality konopí je to tak pro 2 osoby. Dobrou chuť! :D |
|
|
Nikodym |
to chell: No, asi máš pravdu, jen se mi zrovna do telefonu nevešlo více fotek, tak jsem vyfotil jen tři.:) Zbytek už zůstal na vaší fantazii. |
|
|
Malcor |
Nevyjde to nastejno jako zblajznout palky a prikusovat k nim cokisku? Co ja vim tak THC se vaze na tuky a alkohol a nevim kolik takovejch veci je v cikulade :)
Ale nic ve zlym :) |
|
|
Rude |
neslo by to varit tak, ze by se ten hrnec vystlal alobalem? aby nic nezustalo na stenach hrnce???mozna by se to hur mejchalo ale zase zadny ztraaty , co, neni to blbost?? inaac do ty cekulaady by se dalo nacpat urcite i plesnivy huleni zejoo??? :) :) |
|
|
Rude |
,) to prave hulim a premejslim jak jinak vic kocicko? ;))
joo a jako do hrnce se mi hlava nevejde a prstama to je fuuuj prece :) |
|
|
Rude |
nejni to cely plesnivy, zatim hulim to co nevypada na plesnivce, nemam srdce na to vyhodit prvni in urodu..
ae cekulaada je dobrej recept,ale sladky moc nemusim |
|
|
Nikodym |
to Rude: No ten alobal nevím, já se to snažil spíše pořádně promíchat, aby se to navázalo na tuk, kterého je v zvláště v čoko na vaření dost. Jak psala chell - prostě vyblízat!:) Jinak mě samotného překvapilo, že ta tráva není skoro cítit ani na jazyku (z hlediska drsnosti), naopak to má příjemně bylinkovou příchuť :D |
|
|
Ant |
Kdybys nejed zeleninu ale rači MASO ( sorry veget.... saláty mam taky rád ) tak by se ti to nestalo :) ..... PŘÍŠTĚ ŠUNKOVOU :D
Ale k tý čokoládě šly by tam přidat třeba ještě rozinky nebo něco takovýho (asi jo co ) .
A ještě k tomuhle kurzu vaření ( v životě sem si uvařil vajíčka a koláčky a nějaký ty polívky z pytle ) proč tam je dvojitý dno jako aby se to nepřipeklo ??? |
|
|
Nikodym |
to Ant: Šlo.; Přesně tak. Nepřipeklo a možná ještě nesrazilo. Prostě to hlídá teplotu za tebe. |
|
|
AgeOf |
Ono to je vlasne to iste ako varit obycajnu polevu na cokoladu len posekas ganiu..... to je all ked tam pocitam tak potrebujem 500g cokolady to su tak 2 x 250g na warenie + teda 10g ganie...
hmm... |
|
|
Pupiset |
:pimp:
Páč mam čokoladu rad tak recept ode mě:
1hořka´čokolada
1/2mléčný
1kostku hery
Nadrtíme matroš/množství at každy uvaží sam/a hodíme s kostkou
hery do hrnce,zalijem vodou a hodinu vaříme,potom celý obsah hrnce přecedíme přes platno nebo jemný sýto do dalšího hrce,material pořádně vymačkame.
Takhle dosahneme toho že mame v hrnci jen vodu a nasyceny tuk
,hrnec dame na par hodin/1-2/do lednice,pote vyndame a schrabnem ztuhlý tuk/nezda se to,ale neni ho moc/.
tuk hodíme do kastrolku a na mírnym plameni /přes plotynku/vněm rospustíme čokoladu.
Doporučuji slít do formy a nechat zamrazit pote nařezat a zabalit
do alobalu....prima bonbonky.
Výhodou tyhle metody je že se i z listí dostane dost.thc
hodina vaření v tuku je podle mě dost louhovací :D |
|
|
Nikodym |
to Pupiset: To zní zajímavě. Asi je to lepší, pokud to děláš z listí, protože jinak by to bylo v čokošce dost cítit. :) K+.
Já už to odladil tak, že to leju do formy od bonboniery a vychází mi to asi 0,33g palic na ten malý bonbónek, který mi úplně stačí :) Je to hotové za několik min. Ten když si vezmu na lačno, tak první příznaky cítím už za 5 min!:D |
|
|
Nikodym |
No kdyz si s tim vyhrajes, tak je to asi lepsi. Kouzlo teto cokolady je v tom, ze je hotova za 5 min.k uzivani:) |
|
|
jestedman |
no ta rychlost se mi prave moc nezda, kdybys to nejdriv smazil na masle tak 0,5 hodiny, a potom tam vrazil schoko, tak to bude mit nekolikrat vetsi silu. jenom tim ze to vylouhujes v horky cokolade z toho moc thc nedostanes. |
|
|
iboy |
Je z toho nakej smrad? Aby mi to doma nesmrdělo jako namoklej cirkus |
|
|
Nikodym |
to jestedman: I kdepak! Tim ze budes ganju smazit na masle pulhodky, tak teplem spoustu thc rozlozis. Kazdopadne to vazne funguje.
to iboy: zadny smrad necitit-je to preci obaleno v cokolade. |
|
|
iboy |
Jestedman: Ja sem myslel smrad při vaření a ne při skadování.Vim co dělá mlíko za bordel... |
|
|
jestedman |
to Nikodym:
no kdyz to budes smazit a ne pripalovat, tak toho z toho podle mne dostanes nekolikrat vic, je dost pravdepodobny, ze se ti taky premeni cast zbytkovy kyseliny THC na THC a to se nasledne rozpusti v masle. vubec se nedivim, ze ti to facha, kdyz to delas z palic a z docela slusnou koncentraci. zkus nekdy udelat maslo z listi, pridat kakao, cukr a nejaky dobrutky a cokolada bude taky luxusni
iboy: no myslim ze kdyz to delas zpusobem jakym popsal Nikodym, tak ten lekvar nema ani cas zacit smrdet. jinak maslo ma svoje aroma, ale urcite ne tak silny jako mliko a digestor to vetsinou zvladne |
|
|
Ehmm |
2 Nikodym: zdravim...mas woskouseny kdyz by se to povarilo treba 2hodky jesi by stacilo i 0,5G na osobu??? :) |
|
|
Lister666 |
Tohle je super jednoduchej recept kterej mám už otestovanej...jenomže když sem to dělal poprvy tak sem neznal míru kolik je 1g a nasypal sem tam asi 5...to byla jizda |
|
|
Sinuhet |
100% tuk, tedy nejaka ta hera, nebo tak neco. Travu nejdrive nekolikrat povarit ve vode, vodu vylit, znova zalit cistou vodou, znova varit a tak porad dokola, klidne 10x. Tim se zbavite chlorofylu a dalsich chut ovlivnujicich latek. THC se ve vode nerozpousti, takze zustane.
Pak rozpustit tuk, pridat prevarenou travu a trochu vody, varit, varit, dlouhe hodiny, dolivat vodu. Pak scedit pres platno (cisty kapesnik), dat do lednicky. On ose to oddeli a vznikne tukovy kolac plovouci na vode. Tukovy kolac sebrat a pripadne znova rozpustit, pridat vodu, povarit, prefiltrovat, atd... Tim se to da jeste cistit k dokonalosti. Vysledny tuk, ktery neni vubec citit hulenim a neni zeleny pouzit na cokoliv. V pripade ze z nej budete delat cokoladu, staci rozpustit a pridat kakao. To vznikne horka cokolada. Ti kdo maji radi mlecnou pridaji susene mleko a cukr. Dale pak muzete zamozrejme pridavat orisky, rozinky, dle vlastni fantazie. |
|
|
Kutas |
lidi ja to nejak nechapu. Pokazde kdyz sem neco varil tak to nemelo zadne ucinky. Vcera sem varil cokoladu - 250g potravinarskeho tuku, v tom sem skoro 2h varil asi 4g hula ktere je na fotce (neni to zadny masakr ale zhuluje to pekne). Varil sem to ve 2 hrncich, v dolnim voda vrela a porad sem doleval vodu. Muselo se to KUREVSKY vyluhovat! pak sem to smichal s 250g cokolady. Snedli sme toho 3 asi pulku a vubec nic to neudelalo :( kdyby sme toho vyhulili tolik kolik sme toho snedli v te cokolade tak sme uplne na kashi. Fakt nevim co mam priste uvarit aby to fakalo |
|
|
W3n3K |
podle me je to vareni ve vode docela blbost, pac thc se sice nesmicha s vodou (aby vznikl homogenni roztok), ale myslim si ze se muze rozpustit a vznikne heterogeni roztok, preicemz asi bude thc plavat na hladine a ty ho pak jednoduse vylejes i s vodou pryc.. takhle se prece da delat hash, ne?? ze se na vodu naleje olej a ve vode se vari brko, pricemz thc vyplave na hladinu a tam se smicha s olejem, vzniklej skraloup se vezme a dal se upravuje.. |
|
|
Kutas |
mozna mi to nefakalo protoze sem to vyvaroval parkrat v te vode, ale to se mi nezda, kazdy to tak dela. 9. cervna pojedu se tridou na vylet a rad bych jim neco uvaril, spoluzakum co nikdy nehulili ale nevim jak udelat aby to jidlo melo nejake ucinky... |
|
|
Sinuhet |
Nejprve xkrat opakovat postup: Huleni do vody, chvili varit, vodu slit a znova. Dokud netece ciste vypadajici voda. Vysledne vyvarene huleni vymackat a da se dat do mrazaku na pozdeji. Varenim ve vode jsme se zbavili nezadoucich latek. Jak pise Jedubabka. Clorofyl, apod. To umozni vyrobit cokoladu, ktera nebude vubec citit hulenim.
Pak to chce stoprocentni tuk, nejaka hera, nabo tak neco. Ruzpustit na panvi. Pokud se dela pena, sbirat a vyhazovat, az zbyde cisty tuk. Nakonec do hrnce nalit ten ocisteny tuk, pridat trochu vody, huleni a varit. Varit dlouho, hodinu, nebo radeji vice hodin. Dolevat vodu. Nakonec prelit pres co nejjemnejsi sito, huleni vyhodit a vodu s tukem nalit do sklenice a dat do lednicky. Az to ztuhne, ziskate hnusnou vodu a na ni plujici konopny tuk. Vyndat ten tukovy kolac ze sklenice a muzete s nim varit cokoliv co pouziva tuk. Pripadne je mozne cely proces opakovat. Kolac rozpustit, dolit vodu, varit, lednicka, atd...
Cokolada je pak ten tuk+kakao + prisady coz muze byt cukr, susene mleko, orisky, strouhany kokos, atd.... Vari se to ve vodni lazni, ze si date velky hrnec s vodou a do nej druhy hrnec s varenou cokoladou, tim padem se to nepripali. Ufff |
|
|
Kutas |
Sinuhet: no nevim proc to pises ja myslim ze je to kazdemu jasne :) ale ja to varil jen v cistem tuku bez vody a ne v masle. A pak sem pridal studentskou pecet... a ucinky to nema zadne no :/ |
|
|
felipe |
hm..nevim pride mi to stim tuhnutim apod troche slozity...my to delame takhle:
listi prevarime jednou dlouze (tak 30-45min) ve vode, vylijeme, listi propereme, (nekdy varime podruhe, tak 15min ale myslim ze uz to je zbytecny), potom hodime do plnotucnyho mlika a varime tak hodinku, v prubehu davame rum (dejme tomu co 10minut panaka), na konec dosypem skořku a kakako, příp. dochutime jeste rumem. vsechno prolijem platynkem a je z toho nebecpecny mliko co neni vubec cejtit brkem. pro ty kdo chtej stim mlikem jeste dal neco varit ... jednoduse nedavat skorku a kakao....napoprve z tohodle mlika raus minimalne 6hodin, kekonci halucinace.. :cool: :D |
|
|
oltever |
Čokoláda to je něco výborného....Měl jsem to jednou u nejmonövané členky Groweru a je to opravdu paráda... |
|
|
xaver |
Tak jsem take zkusil uvarit cokoladu a moje poznatky jsou takove, ze misto tuku Hera (maslo jsem nezkousel) je lespi pouzit tuk Lukana, protoze Hera obsahuje jen 75% tuku, takze 1/4 vlastne vyhodite a navic je moc meka a s cokololadou se spatne spojuje, narozdil od Lukany (modre) coz je 100% tuk, je tuzsi a vysledny vyrobek ma mnohem lepsi konzistenci. |
|
|
KuliCZka |
čest a sílu,
napadá mě co by se stalo když by se marijánka nechala vařit v Alkoholu dejme tomu Finská Vodka ...
- můj názor je že by se THC rozpustilo a byl by z toho silnej chlast ale myslíte že by to šlo dát ještě do čokolády ? Uvařit čokoládu a přidávat ještě tenhle "likér" ? ...
nebo zkusit udělat konopnej likér ? |
|
|
High |
citace: |
Původní příspěvek od KuliCZka
čest a sílu,
napadá mě co by se stalo když by se marijánka nechala vařit v Alkoholu dejme tomu Finská Vodka ...
- můj názor je že by se THC rozpustilo a byl by z toho silnej chlast ale myslíte že by to šlo dát ještě do čokolády ? Uvařit čokoládu a přidávat ještě tenhle "likér" ?
nebo zkusit udělat konopnej likér ? |
bod varu alkoholu je asi 75 stupnů.Vodá má 100.Takže při vaření by se alkohol vypařil a voda zustala.Třeba by to šlo vyřešit destilací.Ale to by bylo složitější.čus |
|
|
gremlin101 |
Včera jsem zkoušel čokoládku, akorád jsem jí dělal už z předem připravenýho cannabis mléka, takže z toho nakonec vznikla spíše hustější nutela, než klasická tuhá čokoláda.. No a stav masakrální, dal jsem si 10lžiček (původně jsem chtěl tak 30 :smash: ) a ještě že jsem dal jen těch deset.. Nájezd do třičtvrtě hodiny a po další hodině jsem nevěděl jestli to co prožívám je realita nebo se mi to jen zdá :starwars:, připadal jsem si jak když sním v naprostém komatu, nemoch jsem se ani hýbat, otevřít oči, prostě nic.. Takže opatrně s čokoládkou :bong:, je to záludná věc, jakožto včechny výtvory z ganji :vampire: |
|
|
High |
Čus.Dostal jsem od kámoše pytlík listů tak mě napadlo udělat čokoládu.Vařil jsem tím způsobem že jsem tak 15g drtky(okvětní lístky,paličky) vařil v másle po dobu cca. hodinu a půl.
Smrdělo to po celým bytě jako hovno a já magor sem to ještě málém připálíl.Po dovaření jsem ganju přecedil přes látkový kapesník.Do hotového másla jsem přidával pomalu kakao a tabulkovou čokoládu.Kašičku jsem nalil do vaničky od másla a nechal zatuhnout. |
|
|
High |
Z odstupem času napíšu ůčinky.Již po vylízání hrnce jsem byl High a já vůl na to snědl ještě 3 tokový kostičky který vidíte na fotce nad tímto příspěvkem.Chut teda nic moc ale dalo se.Připomínalo mi to tu nejlevnější čokoládu na vaření co existuje.Zhruba po 45 minutách docela dobré zhulení a pak to šlo jen na horu.Po hodině ůplnej trans.Byl jsem uprostřed Tesco a chtěl jsem si koupit nějaký pití.Obraz sem někdy viděl dvojtě.Zvuky jse deformovaly a vše jsem slišel jakoby ozvěnnou.....jako když jste v tunelu.Prostě peklo.Oči úplně rudý,bolest hlavy.Doufal jsem že je to sen a já se vzbudím...nebyl to sen.Po příchodu domů jsem hned vlezl do sprchy a ledovou vodou jsem se snažil ůčinky potlačit.Marně
Ale žiju.......Ten stav b jsem si klidně zopakoval ale někde hodně daleko od civilizace.Ahoj |
|
|
|
nic jednodušího asi opravdu nebude ale je fakt potřeba materiál důkladně vyvářit ve vodě aby to nechutnalo jak ho*na,, to platí i o mlíku, prostě vždycky :) když už si s tim dáváte tu práci, at to stojí zato |
|
|
|