Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
50 kýtí v miniboxu - Klikni zde pro originální téma
Jazz
Čau zahradníci,než si začnete klepat na čelo,kterej magor tohle vymyslel,zkuste mě napřed vyslechnout.tak o co mi jde,v nějakých konopných novinách co mi kdysi došly spolu s objednávkou z G shopu sem našel jeden zajímavý článek, byl tam postarší chlápek zřejmě nějaká celebrita ze světa pěstu,už nevím jak se jmenoval a ten popisoval techniku pěstování ze semínka a po celou dobu pěstu svítil pouze 12/12, čili růstovou fázi úplně přeskočil, tuším že to bylo pod 6kilem,výsledekem byla dlouhá 70 cm košťata s jednou palicí nahoře, finta byla v tom,že těch košťat tam měl obrovské množství a celý pěst trval pouze nějakých 7-8 týdnů, připomínám že jel ze semen.celkem rychlovka. ve finále to vycházelo přes 1g/watt. A já bohužel nemám velké prostory pro pěst, u mě přichází v úvahu pouze minigrow,mám za sebou 3 kola pod 125cfl a výsledek byl vždy něco kolem 30g a já bych chtěl víc.napadlo mě zkusit tuto techniku přenést do mini.moje myšlenka je zasadit cca 50 ks do květináčku zhruba o objemu 1-2 dcl, no spíše to jsou takové plastové trubičky, box má rozměry 36x40x56,š-h-v. jel bych pouze 12/12 bez stříhání,ohýbání prostě nijak bych nezpomaloval růst,chtěl bych docílit na každé kytce jednu centrální paličku která by měla 1g. napadá mě strašně moc problémů které by mohly vzniknout ale to už nechám do diskuze ať tu netlachám jen já. tak co vy na to??už sem s tím trošku experimentoval ale nakonec sem to vzdal,teď mám pár nápadů které by to mohly výrazně zlepšit.budu rád když se pár zkušených pěstitelů zapojí do diskuze a řeknou mi třeba že je to úplná kokotina,chci to prostě zkusit ale na druhou stranu nechci 50 semen vyhodit do hajzlu,no prostě to s vámi probrat, protože nejsem žádný veleúspěšný pěstitel.budu rád za každou radu,připomínku nebo pojeb....
Tomsio
Čus nevim jestli zrovna já můžu reagovat.. už jsem to taky slyšel.. a to i s krátkým růstem.. max týden.. viděl jsem to hlavně z klonů.. ale myslim si že by to šlo i ze semen.. jen mě příde zbytečný za nějaký semena dávat velký peníze tak mě napadá nebylo by lepší zasadit regulér (noname) semena a pak pouze vyřadit samce.. určitě je lehčí sehnat pár noname než dávat tolik peněz na fem. 50 kousků.. dál by mě zajímal jak si přemýšlel nad zálivkou.. když máš tak malej obsah květníků je určitě zálivka nutná každý den.. a ještě v tak malém prostoru se motat mezi 50 kytkama.. podle mě žádná sláva..

Určitě někdo zkušený přispěje.. a ten ti to poradí..

Určitě budu rád sledovat když se k tomu dostaneš a rozjedeš to.. ;)
Jazz
taky sem přemýšlel že bych to nechal aspoň týden na 18h a pak přepnul aby se tak nevytáhli když budou mít ještě slabý stonek.no z těma semenama máš asi pravdu,nejlepšî to bude asi z regularu,myslím že ten chlapek jel taky z nich.zalívat každý den mi nevadí,horši kdybych někam musel na víc dnů odjet,jak říkáš,takle malý květináčky rychle proschnou.no motat se v takové jungli nebude nic moc,ale ty květníky jsou spíše plastove trubky o průměru 3cm které bych usadil do rozdělených chlívečků a při manipulaci je vytahoval jako zkumavky,to by se snad nějak zvládlo.starost mi dělá výška rostlin,která by nešla nijak regulovat...?
IcanLearnUgRow
čau Tadle metoda se jmenuje Sog. já sem jí jel tědka asi rok z řízků.
Výška se dá částečně regulovat vzdáleností lampy a částečně i zreguluješ i velikostí květináče a i tim v jaký fázi kytku přepnes na 12H.
By mě zajímalo co jel za model ten borec za model, když říkáš že celej pěst trval zhruba 7-8 týdnu.( TO jsou tak akorát udaje jak dlouho trvá květ u většiny modelů ,který udává seedbanka :D skutečnost je jiná,teda alespoň ta moje, Všechno sklízim pozdejc než uvádí seedbanka, měl sem i model Top44, kterej měl bejt hotovej za 44 dnů. Ovšem trvalo to klasicky dýl.
dit ze semene máš 2 tejdny maličkou kytku, podle mě aspoň měsíc jí trvá než dosáhne velikost v který je pohlavně vyspělá...
Podle mě tadle metoda je ekonomická jen v případě, že člověk má svojí matkarnu a hází tam přebytečný řezy, tak to dělám já :-)

Tady máš thread borce, kterej to jel ze semen, a píše tam přesně to co já mám oveřeno .
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3
Mrkni na 33. příspěvek hlavně. Píše tam :,že první náznaky květu se objevily na kytkách ze semen po měsíci! a dal je hnedka na 12/12 Takže přesně jak jsem říkal , měsíc růstu + většinu modelů 8 týdnů květu.Takže jak jsi psal celej pěst 7-8 týdnů je pěkná blbost, pokud týpek nejel nějakej model co kvete 4 týdny
iabek
Ahoj, jak pise kolega, semena jsou draha, pokud pouzijes neci home-made regular, ktery sezenes za prijatelny peniz, budes muset provest selekci. Tzn. vysadit cca 100 semen, kdyz chces cca 50. Ale kam se ti to vejde pokud s 50 kytkama musi byt box uplne plny. Pokud napriklad pouzijes 2dc kelimek (a mensi bych urcite nepouzival), ten ma prumer cca 5cm, tak se ti jich do boxu vejde 7*8=56. Taky z takovychto seminek nedostanes moc homogeni populaci, kterou v tomhle pripade potrebujes.

Dalsi vec je, ze i kytka ze seminka potrebuje urcitou dobu aby pohlavne dozrala a mohla zacit kvest, vetsinou se uvadi tri tydny. I z moji zkusenosti seminka x klony mi vychazi, ze useminek pocitam + 3 tydny (vcetne kliceni a prvni faze rustu, ktera se stejne neda moc osidit, jinak se ti desne vytahnou) oproti klasickym 12 - 15 cm klonum. Klony muzes prepnout za par dni co se vzpamatuji z presazeni.

Zalevani by se dalo vyresit nejakym systemem, ja ma dobre zkusenosti s Gardenou, ale zase tahat drip do kazdeho kvetnicku by se mi nechtelo. Nebo me napada, ze by asi nicemu moc nevadilo nasazet do malych kvetnicku, ale do jedne velke nadoby/pytle kde bys hlinou vyplnil 100% prostoru. Proste udelal ve skrini jeden "zahon".

kazdopadne muj osobni tip:

Sezen nejaky sativnejsi klony co se nemaji tendenci moc kosatit, sezen jich treba 20, prostor vypln 5*4 to mas cca 8x8cm na jeden klon, pouzij vhodny kvetnicky (treba TEKU 7x7x8) nebo udelej jeden "zahon". Nech je jen par dni vzpamatovat a prepni.
Jazz
Čau,děkuju za rady.nejspíš si odkoupím nějaké fem.semena tady od někoho z bazaru,díval jsem se a jsou za pár kaček,do regulárů se mi moc nechce, to bych jich musel vysadit aspoň 100 kousků a na to nemám místo ani chuť:-)vyberu spíše nějaké sativější ať se tak nekošatí,doufám že mi nepřerostou,protože toho místa zase tolik nemám:-( asi bych je nechal naklíčit a pak šoupl do hlíny aby tak nějak zároveň vylezly,co myslíte?
Astronautr
fem semena tu na bazaru tezko.... to je vsechno reg.... na tohle doporucuji rezy a jeden model a 1 feno...a dal bych tak 35-40 kytek a do bublaku (kuli zalivani) nejlepsi bys mel klasickou prepravku s mini hydro kosickama tech se tam vleze 40 ale prepravka se ti nevleze do boxu... myslim ze ma cca 40 na 60cm
Jazz
takže když někdo na bazaru nabízí fem. semena tak to jsou ve skutečnosti reguláry.to je super,tak trošku podvod ne?
Astronautr
to asi ne ale nebude to vlastni vyroba nejspis. a jesli jo to toho tady moc nebude... dej odkaz co myslis...JESLI NECHCES BT OKRADEN SLEDUJ
CERNOU A BILOU LISTINU
Seky
Čau. V tak nízké skříni je něco takového naprosto nereálné. Odečti si prostor pro světlo a květináče a zbyde ti pár desítek centimetrů pro kytky. Tam by si nenacpal ani řízky i kdyby si je přepl hned. Na sog máš prostě nízkej prostor.
Zedy
Zdarec, čekal jsem kdy to někdo nadhodí :) Sorry, ale přece nebudeš mučit 50 holek v tak malý skříni he?
Jestli tě trápí výnos 30ti gramů po třech kolech, tak bude dobrej nápad mrknout po větším prostoru pro pěst což? Stan (60x60x120) není zase o tolik větší než tvá skříňka a v něm už přece jenom něco slušivějšího vysvítíš - mám dokonce zato, že Časlava uchladil 250w v takovým stanu :teef: i když teď přes léto bych tam vrazil spíš 300w CFL...buď budeš investovat do hromady semen, nebo do systému, kde s vhodnýma genama a využitým prostorem (SCROG) můžeš udělat pěkných 100g.
Jestli chceš zůstat u své skříňky, soustředil bych se na pár kytek a co nejlíp využitej prostor...např. 4kusy, v TEKU květníkách 13x13x13cm (1,5l), nahoď síť a tvaruj...na fotce je Sour Diesel v 55 dni květu, v 1,5l květníku pod 150W. Když se ti podaří čtyři takové bonsajky, tak se můžeš přibížit k 50ti gramům. Tvůj problém je prostor, tak nečekej zázraky....
xpapousek
Cau, kompaktni cfl bude tvuj nejvetsi problem co te brzdi ve vynosu, s cimkoliv jinym (sodik, diody, linearky) by se ti darilo lepe (pri stejne watazi). Kvalitni klony by te take posunuly dal. 50 semen na ten prostor je take neproduktivni maximalne tak 20.

GL
Jazz
Abych to shrnul,na 50 kytek kašlu,zatím si tam hodím 4 kusy který nechám venku růst,pěkně je pozastříhávám a udělám z nich pořádný keříky a pak je šoupnu do skřínky a nahodím síť. i když si myslím že původní nápad není zas tak nereálný jak píše SEKY, v jednom kole co jsem jel sem měl kytky zasazený v kelímkách a objemu 0,33l, nechal jsem je asi 2-3 týdny na růstu a pak přepnul, žádné ohýbaní ani stříhání a kytičky mi vyrostly jen o pár cm nad lampu, čili když bych je dal do kelímku asi s polovičním objemem tak si myslím že to bude v pohodě. každopádně si zasadím i jednu kytičku navíc, šoupnu ji do microkvětináčku a nechám ji vyrůst jen na režimu 12/12 a uvidím jak to dopadne. děkuji všem za rady a postřehy.
Jazz
Astronautr: tady máš odkaz na fem. semena na bazaru a ještě je tam kotel inzerátů na fem. auto. porovnat s černou listinou bych to mohl ale skoro nikdo neuvádí jméno.

http://growerbazar.cz/43487-semena-outdoor-a-indoor
powpow
Ahoj, 12/12 from seed docela jde, zrovna dve takovy kytky jedu.

planoval jsem 4, dve semena mi nenaklicili, dve jo. Jedna kytkase s tim poprala bez problemu a uz je skoro hotova, druha je jen takovej skrcek.

Mam pestirnu jen o neco vetsi nez ty s mensim svetlem a uz jsem z toho vytahnul kolem 50 g.

Jestli mas jen 56 cm na vysku tak by se ti hodil nejakej plochej zdroj svetla - viz solarko tady u me. Koukni taky na techniku LST - low stress training, me se osvedcila, na tvuj prostor bych vzal 3 obelnikovy kvetniky za sebou 13x30 jestli najdes.

12/12 vs standart: radsi standart, mas jistotu ze to ta kytka rozdejcha, navic prvni 2 tydny stejne jeste nekvete i kdyz budes svitit 12/12.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma