Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
podpořte Mareše - Klikni zde pro originální téma
Maggie
Ahoj, na tomhle linku http://www.tiscali.cz/news/news_cen...625.616167.html je možný hlasovat k otázce dekriminalizace marihuany. Tak co kapánek podpořit jednoho politika, kterej nemyslí prdelí, alébrž konečně hlavou? :D
Hicks
Já se divím, že to Mareš ještě nevzdal. Jednat totiž o tomhle s takovejma idiotama, jako jsou naši poslanci a senátoři, to chce fakt velkou výdrž.
:bravo:

jinak 84 % ano, chce to aspoň na 95 % :D, takže hlasujte lidi.
Walhalla2000
jiste jiste... hlasujte a sirte slovo bozi... teda zpravu meresovu...

rozeslal jsem kam se dalo... minimane sto lidem. tak uvidime uvidime, jak se procenta budou hybat

doporucuju i vam rozesilat kam to jen pujde!
smallg
Jo a vyděli jste někdo ten jeho návrh novely zákona..... je úplně na hovno. Píše se tam o množství džojntů ale jako že marihuana může mít třeba 2% thc a nebo 20% to už jako nikoho nezajímá. V týhle podobě to nemůže mít šanci na úspěch. Je to celý postavený na palici....

Každopádně pro legalizaci na sto procent jsem... Už aby to bylo. Ale chce to trochu normálnější a střízlivější přístup...

good luck
steve
hm no tez si myslim ze se nemuze prosadit v takoveto smesici hlupaku kteri obydluji poslaneckou snemovnu


muj nazor je tak podporte a dejte aspon jeden hlas...
nacochatu
2smallg: kde si prosím tě čet ten návrh? hledal jsem ho na inetu ale marně. docela rád bych si ho přečet. dík
nacochatu
Tak jsem hledal znovu. Nenašel jsem sice kompletní znění toho návrhu, ale alespoň tiskovou zprávu Petra Mareše, která to vše shrnuje. Je to z www.petrmares.cz. Pokud byste někdo ten návrh měl, tak dejte vědět.

--- Tisková zpráva Petra Mareše z 5.6.2003 ---

Vzhledem k tomu, že se v posledních dnech v médiích objevilo několik zavádějících informací ohledně mého návrhu nekriminalizovat uživatele tzv. měkkých drog, a to zejména pokud jde o množství, které by mohl mít uživatel u sebe, shrnuji v několika bodech můj návrh.

V mém návrhu jde o změnu filozofie pohledu na drogovou problematiku a to ve třech základních směrech:

1) Rozlišit drogy podle nebezpečnosti, následků a zdravotních rizik do tří základních skupin.

2) Nekriminalizovat uživatele měkkých drog a jejich pěstitele pro vlastní potřebu.

3) Zpřísnit postihy pro dealery drog.

O konkrétním množství např. marihuany, které by mohl mít uživatel u sebe se v žádném materiálu doposud nehovořilo a ani já jsem ve všech svých mediálních vystoupeních nikdy žádné konkrétní množství nespecifikoval. Důvod je prostý. Toto množství totiž bude výsledkem seriozních diskusí s vládními i nevládními organizacemi, které se zabývají drogovou problematikou a na podkladě policejních statistik v této oblasti. Bez těchto odborných posudků by byl návrh neúplný. V médiích často opakované číslo 250 cigaret je nesprávné! Jakékoliv další spekulace o číslech, gramech a množství výrazným způsobem poškozují tento návrh a mohou vést k zámince celý návrh neschválit.
-------------------------------------------------------------
nacochatu
na tyhle krasne dlouhy adrese [http://zpravy.idnes.cz/osobnost.asp...has&r2=osobnost] prave probyha on-line rozhovor s Petrem Marešem ;)
Walhalla2000
super pocteni... i kdyz moc toho nenapovidal... ale nejvic se mi libilo toto... proste to potesi...

OTÁZKA: ( Fido ) Vážený pane Mareš! Ačkoliv v žádném případě nejsem feťák, držív Vám palce ve Vaší práci! Občas si travku s přáteli dáme a rozhodně nás to nevrhá do žádné závislosti. Zkusil jste někdy marihuanu Vy sám?? Děkuji a ještě jednou moc moc moc držím palce!!
ODPOVĚĎ: ( 25.06.2003 12:20 ) Děkuju. Zkusil a do závislosti neupadl.

on dokaze priznat...
nacochatu
jj to mě taky potěšilo. snad konečně někdo kdo ví co dělá. škoda, že takových tam neni víc.
greedy23
No ale uz je pozde...uz na tech strankach to hlasovanni neni
Dejva
tak ja sem ho podporil ale nevidim to nak ruzove:( v cera psal do novin ze ten zakon projde asi tak 50:50 no ja bych to spis videl 20:80 no uvidime nechame se prekvapit
psilos
no, moc toho Mareše nechvalte, je to jen politik. Volební preference US jsou prakticky nulový . Už Vám to dochází? Je to jen politickej kalkul? Hodně huličů volí a naopak hodně voličů hulí. A hodně z obou skupin pěstuje. A to je trestný. Proč teda nevolit Mareše a US??? Je to jen další prašivej politik, kterej chce zvednout volbní preference svojí strany. A jde na to sakra dobře. A nám se to hodí. Ale je to ve skutečnosti náš člověk? A propo, náš "oblíbený" Mareš chce odškodnit sudeťáky..... ještě je furt tak dobrej? Není od nás taky jen kalkul podporovat politika za naši věc, když zbytek toho , co dělá je pro mnohé z nás nepřijatelný? Otevřete woči, lidi!!
Maggie
Ježíš marjá! Já ho teda chválím, páč v tomhle případě dělá prospěšnou věc! Navíc si ho vážím, že dokáže (ano, v naší zaprdělý a zkostnatělý společnosti) přiznat, že vůbec kdy hulil a to i přesto, že tím o pěknejch pár hlasů přijde. A kdo jinej než politik (páč občanský sdružení v tohle teda zklamalo na celý čáře) by tohle proboha měl dělat?
psilos
jo , je jeden z mála, to jo. A nás málo není. Chtěl jsem jen říct, že přece kvůli politikovi, kterej podporuje dekriminalizaci trávy si ještě víc neposerem vládu.... Řekl bych, že v tomto případě je tráva až druhotná. Nebo Vám je jedno , jestli je danej člověk komouš nebo fašista, hlavně že nám dovolí tu naší trávu?

Jo a Havel to přiznal taky, tuším že i Březina, Kocáb , hodně umělců a známých osobností, dokonce jsem pohulil před 3-mi roky i s Doudou... , takže Mareš zas tak jedinej není.
Jen jsem chtěl připomenout to starý rčení: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají".

Největší + je to, že se o tom konečně mluví!!!
Maggie
Hehe, ukaž mi politika, kterej to myslí s někým NEZIŠTNĚ dobře. Takovej neexistuje. Včera jsem sledovala v TV debatu s ním a jedním týpkem z DROP INu a stál víc si myslím, že to Mareš v tý svojí kebuli má dost srovnaný. A nejde o žádný dovolování - to si uvědom! Jde o to, abys za jointíka a kytku na zahradě nedostal tři roky. A že nás málo není - viděls účast na MMM? To bylo dost tristní, proto říkám, že kdo jinej než nějakej politik by tohle měl udělat....
Nikodym
to psilos: Máš pravdu v tom, že Mareš je jen politik a jako každý politik dělá kompromisy a kalkuly. Ale to je bohužel nutnost. Nechci se zastávat politiků, ale kompromisy jsou pro ně nutností. Byl by špatný politik, kdyby je nedělal. Jde jen o tu míru. Dovedeš si představit, že se v parlamentu sešlo 200 lidí a všichni by trvali na svých zásadách? To by se nikdy na ničem nemohli shodnout. Nezapomeň, že nejvíce na svých zásadách ohledně drog lpějí Lidovci v čele se Severou. Osobně si myslím, že nebýt současné politické konstelace, tak by Mareš prosazoval úplnou legalizaci. Jenže to už by vůbec nemělo šanci projít, tak proto ta dekriminalizace. BTW: Mareš chce odškodnit Sudeťáky, ovšem jen ty, kteří nebyli vyhnáni z ČSR, protože prokázali antifašistický postoj. Přesto jim nebyl přiznám plný důchod, apod. Vždyť ti lidé byli vlastně hrdinové, když zbylých 98% Němců podporovali přímo či nepřímo odtržení Sudet.
Nikodym
to Maggie. Přesně tak, žádný politik není nezištný, ale on vlastně ani nemůže, jinak by tam dlouho nevydržel. To ovšem nemusí být apriori špatně. A jestli nás konečně někdo začal brát jako voličskou skupinu vážně, tak to je pro nás jedině dobře.
ten co moc hulí
Kdy se o tom vubc ma rouhodnou stejne bych rekl ze to neprojde jelikoz v nasi v mlade zustalo par zmrdu z minulyho rezimu....
BaBiBo
No jasne. Tech pam*du bolsevickejch je vsude kolem nalezlejch az fura. Ja teda myslim, ze je lepsi verit nejakymu poslancovi, nez soudci, co osvobodi lumpy a grazly!!!
runner
Tak ja uz tam teda valim ho podporit :))
Kvetak
No ať už to dělá kuli čemu chce, tak důležité je to, že se věci pohnuly správnym směrem, jestli si tim přitáhne voliče-budiž, důležité je to, že cosi navrhnul a možná to projde-mohlo by vždyť o legalizaci tam neni ani slovo, prodej a šíření bude trestný pořád-důležité je to, že až pudete po ulici a budete si vypalovat, tak vás policie prohledá najde u vás na dalších pár jointů a dá vam za to max. pokutu, mimochodem v holandsku u sebe můžete mít JEN 5g, aby se vám nic nestalo nad 5g už můžetete být pokutováni/trestáni. A o tom to je - ne LEGALIZACE, ALE DEKRIMINALIZACE. Pokud to vyjde, tak si možná lidé uvědomí, že to neni nic hrozného a v budoucnu možná i nějaká legalizace bude. Je celkem dobré si z toho vytáhnout jenom to co se stane a to je to, že VÁS NEZAVŘOU AŽ U SEBE BUDETE MÍT NĚJAKÁ TA "BRČKA".
V každym případě by bylo dobré, kdyby se Mařeš ukázal příští rok na legalizaci na Letné-byla by alespoň zajištěná mediální podpora a ve zprávách by to mohlo být na jednom z prvních míst a ne na konci, že se někde sešla partička co to chtěj legalizovat. No nic.
Jo a jak byl tudle Mareš v televizi na ČT1 v pořadu o EU, tak z toho mam na mobilu krátký záznam, ale zatim sem to nedostal z mobilu do kompu (nejde mi IR pod W98), ale to se zpraví, no a pak bych to moh příp. zájemcům poslat na mail.
johnykrnda
86 procent pro je sqjelí ale nevím jestli ta anketa bude mít na něco wliv
Ant
To nevim jestli bude mít vliv když zatim hlasovalo jen 270 lidí :(
Potřebuju mít aspoň 0 příspěvků, abych mohla dát nový téma, tak tady jen uedu: přesto, že coby 39-ti letá baba s trávou začínám z léčebných důvodů. Už se dostavují výsledky a jsem rozhodně pro legalizaci. Omlouvám se, jestli reaguju na něco jinýho, ale nemám čas to všechno číst. Pokud máte zájem, přečtěte si můj příspěvek pod názvem S.O.S.... Jolana


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma