Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
autoflower outdoor - Klikni zde pro originální téma
Highlada
Čau přátelé,

jmenuju se hájlada, je mi 23 let a marihuana celkově, je třetím rokem mým vášnivým koníčkem a všechny fajn lidi tady, bych chtěl tímto pozdravit.

O pěstování čtu již delší dobu, ale nemám ve svém okolí moc lidí, se kterými bych mohl tohle téma rozebírat, tak doufám, že se mnou budete mít ze začátku trpělivost a najdu pár kolegů / kolegyň, co mě uvedou do tajů pěstitelství! :))

Nemám absolutně žádný zkušenosti s pěstovánim čehokoliv, ale touha tam je, tak sem se rozhod, že to konečně vyzkoušim. Objednal jsem 5 ks femin AF blueberry od Fair seeds, které přijdou v úterý a myslím si, že je nejlepší čas, se do toho vrhnout. Rád bych pro to udělal maximum, ale byl výsledek co možná nejlepší, nejhezčí a nejchutnější.

BUDU FAKT VDĚČNEJ, JESTLI MI NĚKDO VĚNUJE PÁR MINUT A POKUSÍ SE MI PORADIT :D

Semínka nechám vyklíčit a dočetl jsem se, že je nejlepší, je nechat 12 hodin ponořené ve vodě, na tmavém místě a pokud nepuknou, tak je mám nechat v namočené vatičce? (jak dlouho musim dolevat vodu? Chodím do práce, tak abych to nepohrbil hned ze začátku). Nebo máte nějaký praktický typ, čemu se vyvarovat a jak postupovat? Rozhodl jsem se, že je budu pěstovat doma za oknem, kam svítí relativně dost sluníčko a na popud toho jsem se dočet, že je ideální vsadit rovnou vyklíčená semínka do cca. 6l nádoby, protože u samonakvétaček, se presazování díky rychlému rustu nevyplatí. Čím hlubší nádoba, tím lépe kvůli kořenům, že? Viděl jsem i rašelinové tablety, s nimi by to nešlo? A pokud ano, jak to vůbec funguje? Celá tabletka se se zalévá a později se vloží do kvetinače se zeminou? Vím, že jsou to asi hloupé otázky, ale jsem uplny amater :( a další věc co mě zajímá, čim mám kvetináč zasypat? Hnojení vůbec nerozumím, nevim čim, ani jak se to delá. Neprodává se nejaká univerzalni směs s pudou a hnojivem, které má ideální pH? A také by mě zajímalo, na co si mám při růstu dávat pozor, jak často a kdy zalévat. Ideální je nejspíše destilovaná voda a zalévat by se mel pouze kalíšek pod květináčem? A je ještě něco potřeba dělat se zeminou?

zní to asi trošku chaoticky, ale chtěl bych, aby ten první pokus vyšel a já zjistil, co a jak funguje. Pokud se najde někdo, kdo mi napíše nějaký stručný a věcný "návod", jak mám krok po kroku postupovat, má u mě třeba někdy v budoucnu pivo :D

pokud to nebude vadit, budu tohle téma prubezne aktualizovat a přidávat fotky.

Jestli si to někdo přečet až do konce, tak díky a budu se těšit na odpovědi.

zatím zdáár,

Highlada
Alicce
Ide aj o to kde to chceš pestovať :) Balkon? vonku či sklenník? za oknom? :) ale áno je fajn namočiť semienka na 12-24 hodín do vody ktorá by mala byť najmenej 24 hodín odstatá, aby nemala v sebe chlor. Najlepšie to dať na temné miesto bez prístupu, svetla, po vybratí, z vody, dať buď medzi 2 vatové tampony, ale tie niesu moc dobré, lebo sa do vaty zvyknú zaryť korienky. najlepšie je asi zobrať tanier, dať naň 1 servítku, bielu neparfémovanú, nefarbenú, na to položíš semienka, dáš druhú servítku na vrch, a poleješ. Nadbytočnú vodu z tanieru vyliať, Prekryť druhým tanierom, aby si zabránil nadbytočnému odparovaniu, a dať na tmavé miesto zo stálou teplotou. Polievať to podla potreby, ale zvyčajne netreba :) za 1-2 dni budeš mať klíčky dlhé už asi okolo 0,5 centimetra. Saď to rovno do nádob, (Klíčkom dolu, semniekom hore) netráp ich zbytočným presádzaním. Alebo do Jiffy ako si už spomínal. Jiffy sú super, Ja sama ich používam. Ak by si požil Jiffy, hneď ako vylezú z tablety klíčne lístky, tak to presaď do kvetináčov :) (celé aj z tabletov) Korienky si cez ne už nájdu cestu ;) Na začiatok stačí.
Highlada
Ahoj Alicce, díky za reakci :) to s těma talířema zní dobře, ale četl jsem ještě, ze je stačí nechat normáně ve sklenici s odstátou vodou a prý ve vode vyklíčí bez problemu taky, tak ještě nevim .. nerad bych, aby to vyschlo, když budu v práci a nechci ty semínka hned dokurvit. Jinak mám v plánu koupit 6l květináče s podtácky a nasypat do nich substrát pro kaktusy 70% a perlit 30%, není to špatně? Fakt bych byl rád, když se to poprvé povede :D a potom už mě trápí jenom zalévaní - jakou vodou, jak často a kam? Pouze do tácku, nebo primo do hlíny? .... a hnojení, v tom jsem uplně mimo, nevím co a jak. Je to potřebné? Nebude u autoflower stačit pouze substrat s aktivnim hnojivem? :) Děkuji
PeeKay
Každý má na klíčení to svoje. Já házím semínka do odstátého panáku s vodou a jakmile puknou, tak putují rovnou do země, mám s tím tak 95% úspěch. U AF ani nepřesazuju, rovnou sadit tam kde budou až do kosy.

Zemina - stačí i zahradnický substrát, perlitem nic nezkazíš, nezapomenout na drenáž.

Zalévání - Čím větší máš květník, tím déle trvá než-li proschne. Zalévat odstátou vodou. A pokud u vás nejsou kyselé deště, tak nejlépe dešťovkou :) Prostě to celé proleješ a počkáš, dokud květník neproschne a až tomu tak bude, tak zase proleješ.
O hnojení se zatím vůbec nestarej, na to máš ještě dost času. A pokud použiješ ten substrát s ativním humusem (a la krystalon), tak hnojit asi nebudeš muset vůbec.

Vlastně bych i řekl, že čím méně času na to máš, tím spíše se ti to povede.
Ať to roste! :)
Highlada
zdar peekay, díky za post!

o tom klíčení pořád přemýšlím, protože kdyby nahodou pukly a já makal, tak mám strach, aby se třeba "neutopily", nebo jinak neznehodnotily :/

zeminu sem nakonec zvolil jak sem psal a k tomu ještě něco navíc. Akorát sem sehnal za rozumný prachy jenom 4,5l kvetinače, snad to bude stačit, nechtělo se mi dával kilo za nejaký noblesní a kdyby se nahodou chytlo všech 5 semen, tak by to bylo zbytecne drahý :D mam predstavu, že hodim tak 60 % toho substrátu na kaktusy, 20% toho zahradkarskyho s aktivnim hnojenim na 6 tejdnu a 20% perlitu a dno květináčů vysypu keramzitem kvůli tem plísnim kořenum, jak sem se dočet :)



zítra dorazi semena, hned to necham klíčit a pripravim kvetinače plus nechám odstát vodu alespoň do 4 pet flašek, at je zásoba, kdyby něco. nebo nedalo by se to kropit destilkou? :) a taky sem čet, že kytkam delá dobře, když je jednou denne postříkám obyčejnou minerálkou, s obsahem sodíku, muže to mít na něco vliv?

Jinak hnojení mi teda odpadá a s automatem uz bude jediná práce ho peclive zajelvat, ze jo? :) myslíš, že stačí průměrně jednou denně, teda pokud to nebude nejaký extra suchý?

Budu to pěstovat doma, uvnitř za oknem ... snad nebude toho sluníčka málo, chci abych mel z výsledku alespoň nejakou radost.

Jinak díky za trpělivost, cenim si toho!
PeeKay
Heh, pokud je v té vodě nenecháš týden, tak se neutopí :D
Fair seeds mají výbornou klíčivost, co mám vlastní zkušenost i co jsem zde četl, tak povětšinou 100%.
Tak ta voda stačí odstát přes noc, a malé kytičky jí moc nepotřebují. I pokud hodně šajní slunce, tak stačí jednou za dva, za tři dny, aby byl substrát vlhký, ale ne nacucaný. Ideál spíš rosit. Ty 4 petky budeš mít spíš pro svůj pitný režim :D
Pak když jsou starší, tak nechat proschnout květník a zalít. Což ti vyjde tak 1x - 2x týdně, možná i méně.
Aneb viz. FAQ ;)

Já nevím jak ostatním, ale mě příjde 4,5l málo. 6-10 je takový ideál :)
Highlada
oukej, oukej ... z tech kvetináčů mám taky docela strach, ale tyhle automaty jsou relativne zakrslý, ne? Čet sem, že do těch 50 cm a když to budu mít ještě navíc doma na parapete, tak by to snad mohlo stačit. Jinak dneska dorazili semínka, já se na to těšil jak malej, ale dyz vidim to počasí, tak sem je radši ještě nedal ani klíčit, když ted bude až do nedele pršet :/ nebo to kytkám nevadí a ze začátku si berou spíš živiny z půdy, než sluníčko? :)
pavel210
Začínám s pěstování a budu sadit ven samokvetací rostlinky. Budu to sadit do květináčů a zajímalo by mě jak by asi měli být velké. Použiji kupovaný substrát který bych chtěl smíchat a kvalitním domácím kompostek ale chtěl bych se zeptat v jakém poměru ho tam asi dát ?? Poté v květové fázi bych chtěl hnoit kuřincema, jak si přichystat tu směs s kuřinců a kolik toho asi dávat ?? Díky za rady
Zedy
Hola Pavle, dobrý pro tebe bude aspoň probruslit sekci:

Autoflowering Odrůdy

..potom je tady docela užitečnej příspěvek od Medvěda...

Něco k tvejm dotazům: květníky alespoň 1,5l. Substrát bych uvařil např.: 70% (substrát) + 20% (kompost) + 10% (perlit - koupíš, neprohloupíš). Na květ bych ti klidně doporučil nějaký org. hnojivo, kterých je na výběr celá řada, namísto toho výluhu z kuřinců. Jestli začínáš, tak spíš tak. Pokud budeš hnojit podle kalendáře od výrobce hnojiva, tak nic nezkazíš, kdežto u těch kuřinců lehce přestřelíš ;)
ajax
Zdravím tě.
4,5l květníky jsou vpohodě, kytičky se alespon se tolik nevytáhnou.
Osobně si myslím, že za oknem toho moc nebude. Mnohel lepší by to bylo třeba na balkoně.
Zálivku bych dával první 2 týdny bez hnojek jen upravené PH. A na květ určitě něco pořid.
Jinak já nechávám odstát vodu ve velkém kyblíku kvůli většímu prostoru pro vyvětrání chloru a srovnání teploty.
Ze začátku toho neviliješ ke kytičkám moc, ale není špatná volba koupit kořenový stymulátor. Já osobně jsem je jedu do Jiffu a pak hnet do 11l květníku ale je to asi zbytečně moc.
Vždy zaleju až když je hlína suchá aby se mohli kořeny nadechnout. Krásně jim to prospívá, nemusíš se bát že by trpěli žízní. Po 14 dnech už mají dostatečný kořenoví systém se zásobami. do této doby bych substrát držel vlhký.
Budu sledovat, tak pěstu zdar ;)
MDMAX
Zdar, hele za oknem to nebude úplně ono ale pokud to jinak nejde... Bude tam dost tma. Kytky budou dost řídký a vytáhlý. Od 4,5l květináče moc nečekej já osobně jedu automaty v 50 a klasiku ve 100 litrových ale to se za oknem samozřejmě nedá. Tak hodně zdaru. Jo a v uzavřených pet láhvích ti chlor nevyprchá....
Shadee
Zdravím Highlanda, semena jsi objednával na portálu fairseeds tečka cz?
Highlada
čau všichni, díky za nový komentáře a pardon, že sem nechodim moc často, je hodne práce :( :D ted mám od kluku na večer vajt rašn, tři plzničky a rozhod sem se zase něco napsat na forum :D takze hned na začatku se mi to začalo srát :D :( na semínka sem byl fakt moc hrr a začal je sázet skoro hned, co vykoukly kmínky, fakt blbost ... jedno mi uhnilo a vůbec nevylezlo a zbyly mi 4, tak sem si rek, že dám jeden kvetináč ke kámošovi na balkon, druhej prásknu nekam ven do přírody a dva si nechám na okně. Čekal sem, že nejlíp pojede to venku, pak balkon a nakonec moje okno .. takze druhá chyba, co sem udelal, za ted fakt stydim :D no jedno semínko mi nejak naklíčilo kořínkem nahoru a ja sí si poříd říkal, že to vypadá spíš jako dildo, než kytka ... no docvaklo mi to asi az po trech dnech a mezi tim mi kvetináč v přírodě napadnul asi zajic a ukous pulku lístečků. Od tý doby nešla vůbec ze země, tak sem ji nakonec včera odvez ke me a necham ji na parapete, protože ty kytky co jsou za oknem, jednou proste nejlíp, nechápu to :D ta na balkone je hezká, ale prijde mi malá ... podobnou mám doma taky, ale ta druhá je ze všech nejhezčí a nejhezčí ... je to divný, asi maj tady fakt dobrý podmínky :D no jinak me to fakt baví, možná s téma kytkama začnu i spát, protože sem k nim milejší než k ženskejm :D je to infantilni ale občas si s nima i chvilkama povidam, když je třeba zalejvam, fakt me bavi pozorovat, jak jsou kazdej den jiný a vetší ... se zvedavej, jak to dopadne :D a co hnojení, kdy se mám do toho tak pustit? Jinak přidam galerku, kdyby to nekoho zajímalo :D tady je příprava květináčů http://picoolio.net/image/GN7 - míchačka http://picoolio.net/image/GNa - připravený http://picoolio.net/image/GNX - tady vylezla http://picoolio.net/image/GbA a tady se nastartovala ta nejsilnejší, zpoza okna http://picoolio.net/image/GbN - ted pár fotek tý největší, ze který mám fakt radost http://picoolio.net/image/GNY // http://picoolio.net/image/GNt // http://picoolio.net/image/GNK // http://picoolio.net/image/Gb3 ... a tady je ta balkonovka http://picoolio.net/image/GNW ... jinak sem včera přivez z venku tu nakouslou, tak uvidim, jestli ji to tady pomuze, nebo taky pojde, nechce se ji ven .... a tohle je ta druhá kytku za oknem http://picoolio.net/image/GbI ... az zjistim, jak sem ty obrázky dávat lip, tak to budu delat jinak, ale ted uz sem docela nalomenej a usinam, tak zatím čau a dík, dopiju a jdu spát ... zdar -_-
Highlada
shadee nee, kupoval sem to přes distributora, proč?
Highlada
čau přátelé, tak ta největší vypadá teď takhle http://picoolio.net/image/Gk0 myslim si, že na to, že je za oknem, to není nejhorší, ne? Kdy bych měl tak začít s hnojenim? Díky
ajax
Zdravím tě,
hnojit ještě vůbec nemusíš. Půda v které to máš by té kytce měla vystačit teoreticky asi na 3 týdny. Já hnojím podle vzrůstu a kořenového systému. Jediné co bych v této fázi udělal je že upravíš PH a můžeš přidat kořenový stimulátor :)
Paja602
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestly tato ak47 auto je už zralá?Díky.Sázeno 5.dubna http://abload.de/image.php?img=aajjk8b.jpg
ajax
Ne, tu nech jeste rust :)
Paja602
Jak dlouho jeste myslis?Muzu sklizet po desti?
jauvajs
Ahoj..potřebuju poradit, kde sem udělal chybu:měl sem 18 autofl.semen ( Carpathians seeds, auto seeds, dutch passion)..Dal sem je naklíčit do vody a po x dnech, kdy většina vykoukla sem je (velice opatrně) přesadil do jiffyn a do rašelinových tablet. Pravidelně sem zaléval ale po týdnu vykoukla pouze 3...nechal sem je tedy ještě další pár dní a když se pořád nic neukázalo, tak sem už značně nervózní nakouknul do tablet, kde měla semena sice vylezlý klíček(jako na začátku ve vodě) ale vůbec nepovyrostla...přesadil sem je tedy rovnou do kokosového substrátu a po dalším týdnu pořád nic. Předtím jsem už pěstoval v Jiffynách, koko substrátu a vždy s téměř stoprocentní úspěšností, tak kde se teď stala chyba u tolika semen?
- je možné že sem semena při naklíčení přelil?
- nepřesazoval sem je moc brzo, kdy klíčky jen nepatrně vykukovali ze semena?

Se semeny sem se už rozloučil ale potřebuju poradit pro příští growing.
Díky
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od jauvajs
Předtím jsem už pěstoval v Jiffynách, koko substrátu a vždy s téměř stoprocentní úspěšností, tak kde se teď stala chyba u tolika semen?
- je možné že sem semena při naklíčení přelil?
- nepřesazoval sem je moc brzo, kdy klíčky jen nepatrně vykukovali ze semena?

Se semeny sem se už rozloučil ale potřebuju poradit pro příští growing.
Díky


Obojí je velice možné.
Jestli tomu rozumím dobře,tak jsi v předešlém pěstu dával semínka rovnou do"JIFFŮ".
Tak to se vrať k metodě "téměř stoprocentní úspěšností"!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma