Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Balkon test - Klikni zde pro originální téma
Methodius
Zdravím,

Rozhodl jsem se, že bych si rád zkusil vypěstovat něco vlastního. Bohužel nemám momentálně možnost rozjet indoor pěstírnu a do outdooru se moc pouštět nechci, jelikož nevím, jestli bych měl čas na kytičky někde v přírodě (zahrádku nemám). Jedinou možností pro mne zatím zůstává pěstování na balkóně, nebo v bytě (něco malého, nenáročného).

Rád bych si to hlavně zkusil. Z FAQ a z forka jsem se tak nějak dověděl, že bych potřeboval nejspíše samokvetoucí (rychlekvetoucí, autokvetoucí ... tak nějak to bylo) odrůdu :D

Na vás se obracím s žádostí o pomoc při výběru. Představoval jsem si něco z nižší cenové kategorie. Upřímně - je to můj první pěst v životě (resp. bude - snad) a tak pokud vyroste cokoliv tak budu šťastný, chápete ....

Dále bych se chtěl zeptat, co by měl splňovat dejme tomu ten balkon, v jak velké nádobě to pěstovat, na co si dát pozor apod.

Dočetl jsem se, že průběh by měl vypadat nějak tak, že nechám vyklíčit semínka (někdo psal ve vlhké vatě, někdo, že stačí normálně do vody a třeba do skříně). Až semínka vyklíčí, tak je přesadit (ufff, teď si nevybavím název, ale jsou to takové ty "desky", které obsahují živiny apod.) a až v tomto kytička trošku povyroste tak ji i s touto "živnou deskou :D" přesadit normálně do substrátu.

Teoreticky si zhruba tak nějak umím v hlavě představit, jak asi by ten průběh celý měl být, ale přecejen mám nulové zkušenosti a proto pokud se najde někdo, kdo by byl ochoten poradit a třeba i vést člověka, budu moc rád (foto dokumentace samozřejmě bude).

Závěrem bych se rád omluvil za svou "terminologii" neboť si některé názvy již přesně nepamatuji :)

Díky
Basteleeeero
Ahoj, v prvom rade si precitaj FAQ. Tvoj balkon by mal byt orientovany na juznu stranu, velkost kvetinaca by som volil tak 15l. Neviem co si mam predstavovat pod pojmom zivna doska, mozno si mal na mysli rockwool ale ten teda ziadne ziviny neobsahuje. Je tu este cesta jiffy, ale odporucam ti ich dat naklicit a potom rovno do zeme. Pripadne ich mozes dat klicit rovno do zeme. Ak ich das klicit, staci ti obycajna mokra servitka na ktoru poukladas semena. Vatu neodporucam nakolko som kvoli nej uz par klickov urval.
Genetika:
Urcite si pozri galerku AF odrod a tento thread.
Odporucam Ak47 od Natural seeds alebo nieco od Fair seeds. Za tu cenu su podla mna celkom slusne. Miestni clenovia takisto ponukaju AF osivo za rozumnu cenu.

Zaverom ti prajem vela stastia a urcite sa oplati studovat Aitoflowering a Outdoor sekciu.
Methodius
Díky moc. FAQ si samozřejmě ještě několikrát přečtu, než se do něčeho pustím. Bližší info o balkóně zjistím a dodám :)

Jinak ROCKWOOL - ano, něco takového jsem myslel :)

Do threadu co jsi mi poslal jsem se díval a líbí se mi buď FRUIT, nebo SYRUP od uživatele @jdam. Ohledně banky jsem se díval zde: http://www.5semen.cz/shop/zbozi/86/...toflowering-6ks ... neříkám, že odtud plánuji kupovat, jen jsem se koukal, co se tak vůbec prodává. Nejvíc se mi líbí asi: http://www.5semen.cz/shop/detail/86/675/AK-47-Auto-feminizovana-autoflowering-6ks#.U4EX9Pl_sz4 popřípadě se mi ještě líbí celkem: http://www.5semen.cz/shop/detail/86...indoor-outdoor-.

Ještě bych se rád zeptal, jaký je rozdíl mezi: AK-47 a AK-47/Critical

Dále bych se rád zeptal .... 6 semínek se mi zdá až moc (představoval jsem si tak 1-2 kytky, MAXIMÁLNĚ 3, ale to je opravdu hraniční termín .... 2 by byly tak ideál).

Nakonec snad ještě jak je to s "vůní". Pokud bych se rozhodl pěstovat na balkoně tak bych byl nerad, aby o tom někdo věděl (proto nechci 6 kytek). Osobně mi "tráva" voní, ale ne všem se to musí líbit. V baráku bydlím uplně v posledním patře (nademnou už nikdo není).
Tomsio
Ahoj.. balkón je pohoda.. ;) Z ničeho neměj strach.. ;)

Chceš volit AF.. já bych poradil nějakou feminizovanou kytku(normální kytka :D ).. můžeš hnojit podle potřeby.. když něco pokazíš stihneš to napravit oproti AF kde každá chyba se ti odrazí na výnosu a kvalitě.. :) díky rychlosti růstu/květu u AF nestihneš nic.. (moje zkušenost) AF bych doporučil lehce zkušenějším.. :) Feminu si můžeš zašťípnout.. můžeš jí tvarovat a nestane se ti to že by tě to přerostlo přes okraj zábradlí balkónu.. Pochopil jsem to tak že si v paneláku..

Srad neřeš.. žádnej venku nebude cítit.. vítr to rozfouká.. popřípadě si můžeš udělat radost a koupit si nějakou bylinku nebo květinu která při květu bude příjemně vonět.. :)

Semena můžeš vyklíčit mezi dvěma namočenýma kapesníkama.. :) až bude klíček dáš ho do připravenýho květníku.. a to klíčkem dolů.. cca 2cm pod povrch.. a zaleješ.. :)

Květináč můžeš volit podle místa co máš na balkóně.. já bych zmíněnejch 15L na AF na balkón nedal.. když už tak na AF max 10L možná i to je moc.. v 15L to podle mě udělá větší stromeček :D kterej každej uvidí..

Proto bych volil feminu a tvaroval bych.. :) tý bych řekl že by mohlo i stačit 6,5L.. :) tvarování je jednoduchý a určitě ti někdo popřípadě poradí jak na to.. :) můžeš mít i pěkný 3 holky.. když jich nechceš víc :)

Určitě někdo nebude souhlasit jakej objem květináče ti doporučuju.. ale pokud začínáš víc bych nedával aby tě to nepřerostlo přes zábradlí.. :)

Pokud se nakonec rozhodneš pro feminizovaný semena tak raději vyber s větším poměrem indiky.. Pokud ti jde i o délku květu tak já teď zkoušim Special Queens 1 od Royal Queen Seeds.. jel jsem jí indoor a byl jsem velice spokojen.. :)

Držim palce a když tak se ptej dál.. :)
techem
ahoj zkus se podívat do mého threadu http://grower.cz/forum/showthread.p...079#post1109079
Je to nejvyšší balkón, akorát jsem neměl AF kytky...tak snad ti to trošku přiblíží a pomůže, jinak až na ty AFka je to něco podobného co pojedeš ty ;)
Tak hodně zdaru!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma