Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
problem s ph v cocose - Klikni zde pro originální téma
zmijak
zdravim tady vsechny cleny a prosim vas prichazim s prosbou kterou fakt uz nevim jak resit mam kokos s perlitem 50/50 v routchpotech zalevam vodou s hnojivy a ph mam uravene na 5.8 naleju tam vse neco protece a jak zmerim ph je tam 5.0-5.1 na rustu je to hodne malo prosim vas muze mi nekdo co nejdrive poradit zasolene nebo neco to nemam uvazoval jsem to prolit vodou s ph 5.8 s enzymy cista voda nepomohla a taky male jeste uskoila nebot zacli zloutnout prosim o radu diky vsem jeste me napadlo nemuze routchpoot snizovat ph nebot u kvetinacu se me to nikdy nestavalo
koogi1
Rotpouch nebo smartpot nema zadne hodnoty ec ani ph,tim cim ho napustis tak to drzi jako cocos.
zmijak
to si mi poradil vole :D
guerilla
1. kokos chce nejlépe pH 6.0
2. jestli se jedná o kokos z briket (dehydratovaný a lisovaný), měl by se před použitím napufrovat!
3. zasolení je možné
4. žloutnutí může být přelití, i v kokosu se to dokáže podařit, spíše však nedostatek živin
5. jaké je EC výtoku, hmm?

nejlepší je mít co nejvíce informací ne z internetu, ale z reality, takže měř hodnoty a dost možná tě to trkne samotného
zmijak
ec liju 1.6 a vyteka me 2.3 je to original kokos obohaceny trichodermou s gshopu zloutnuti zatim neni jen tecky spojene se spatnym ph
guerilla
Jestli jsou kytky mladé nebo malé, EC to chce nižší, tak 0,8 - 1,4.

Vyřeš pH, vyřešíš problém, alespoň tak se mi to jeví z popisu
zmijak
tak ze proste ted to proliju parkrat jen vodou a srovnam ph a srovnam aj ec a hlavne a to ph jak budu lit upravim na 6.5
Saaho
jak upravuješ vodu na zaliti ? čím promícháváš ?
zmijak
ja upravuju normalne ph -+ od ah a promichavam normalne varechou :)
guerilla
Ani v nejmenším nechápu že v dnešní době stále někdo jede AH. Dyť to jsou tak podřadná hnojiva, i jejich doplňky, že jsou oproti ostatním výrobcům 100 let za opicema.

Na pH down používám GH dry pH down, suprově se s tím pracuje, skvěle se to skladuje, spolehlivě snižuje a drží! Hnojiva, se kterými jsem zatím nejvíce spokojen jsou Canna - jedeš kokos, měl bys jet hnojiva k tomu určená -, Advanced Nutrients a chystám se vyzkoušet FloraNova - GH je firma, která funguje na rozdíl od AH, které navíc GH obšlehlo kdysi před X lety !!!
zmijak
ja pouzivam hnojiva od powder feeding jsem s nema max spokojen a na snizeni a zvysni pouzivam jen ah
Saaho
AH se mi taky neosvědčily. na PH minus používám roztok od Canny. Zkus to míchat aspon 5 minut v kuse nějakým mixérem. pak mi vydrží roztok klidně i 10 dní bez žádného kolísání.
koogi1
Zasoleni je u tebe zrejme kdyz lijes ec 1,6 a vyteka ti2,3 to se vyresi proplachcem.
Hlavne neprestavej hnojit ti chcipnou uplne,na ec treba uber 0,4 a tim prolevej.
Udelej zalivku s neuptavenou vodou jen ec dej a zmer si ph vytoku
pokud ti stoupne po par zalivkach mas vyhrano,pak budes pomalu
snizovat az se dostanes na ph 6,2-6,0 to je ideal. Ja davam ec do coco na
vetsi kytky okolo1,8 -2,2 podle toho jak jsou velke v rustu.
Ph jen lehounce snizim at je radeji vyssi nez nizsi ale drzim stabilne zalivku
6,2-5.9 a zadny problem fikaji jak maji;)
zmijak
tak jsem udelal proplach s upravenym ph 6.5 ec 0.4 kazdy kvetinac jsem prolil cca 5litry a na vytoku mam ec 1,1-1,5 a ph se pohybuje od 6,1-6,2 doufam ze se to udrzi ale aby zase nekleslo jinak dalsi zalivku udelam jen ec 0.5 spolecne s enzymy a budu pokracovat nez se me ec nesnizi na 1 to v rustu staci bohate jinak diky vsem a co myslitepujde pri dalsi zalivce ph zase dolu nebo zustane diky
skinhead
Zdarec
Vytok z kokosu haze nekdy uplne nesmyslne hodnoty EC, ja bych si z toho tezkou hlavu nedelal. Uz se tady o tom psalo, myslim Bart ze dulezite je hnojit podle listu...ale..
Ted jsem meril vytok noveho kokosu z kostek a davalo mi to 6 !!! po prvnim proliti, no mazec. Snazim se to rozpustit s CANNOU FLUSH a po tretim proliti jsem na 2,5, takze pokracuju.... Znate nekdo EC vytoku z kvalitniho noveho kokosu?
zmijak
ne ale v jedne veci mas ravdu jak jsem ted prolival tak me to hazelo ec 8.2 :D coz je uplna blbost ale je fakt ze to mam zasolene nebot dnes jsem zjistil ze mam aj spalene spicky listu u malych rostlin co pujdou ven tak ze tak ale kazdopadne ec je porad zasadni vec co si myslim ja
skinhead
Ja si myslim ze je to tim ze kokos neni uplne inertni medium, ze ten jemny prach v nem se celou dobu rozpousti a zvysuje EC. Jak velky to ma vliv na kytky nevim, chci ten novy aspon 5x prolit, ale myslim ze nasledne mereni EC muze byt zavadejici protoze kokos se rozpousti porad, me tece hneda voda az do sklizne...
C21H30O2
kolisanie PH moze mat za nasledok aj to, ze v kokose ti trva dlhsiu dobu, kym sa prejavi zmena. ja mam ten isty problem. pravidelne upravujem roztok a sledujem, co mi vyteka. inak problem s EC moze sposobovat aj slaba bateria. to iste aj ak ti podozrivo kolise PH.

ak mas velmi vysoke alebo nizke PH a lejes tam idealny roztok s ph 5,8, tak vysledok bude ten, ze ti bude vytekat zmenene PH. ak mas vysie ph ako 5,8 a lejes tam 5,8, vo vysledku sa ti jemne zvysi ph vyteceneho roztoku smerom hore.

to iste plati aj naopak. ak mas v mediu mensie PH ako 5,8, tak vytekat ti bude roztok, ktory ma mensie ph ako povodne nalievany roztok, ktory mal idealne ph 5,8.

osobne ked lejem mensie EC (napr 2,1) a vyteka mi 2,4, tak dalsie zaliatie nalejem roztok s mensim EC (napr. 1). a robim to aj naopak. po case si najdem bod, kedy mi to osciluje okolo idealnych hodnot. rovnako sledujem aj reakcie rastlin, ci nejavia znamky nedostatku alebo prebytku latok.

avsak treba robit pravidelne merania a najlepsie aj zapisovat si to do tabulky. ked mas presne cisla (vratane mnozstva hnojek a pripravku na upravu ph), tak je mozne najst problem. bez presneho merania ale len varis z vody.
zmijak
radil jsem se s nekteryma lidma a proste oba me rekli jednoznacny verdikt jednou zalivat s hnojkama a jednou jen enzymy ted jsem si procital nejake tema a zda se me to jako nejlepsi verdikt
skinhead
Tak s tim bych si dovolil nesouhlasit. Neni proste zadny duvod valit tolik enzymu, a myslim ze dlouhodobe to kvitkam proste nebude stacit.
V tomto threadu to Bart velice presne popsal:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=65817
koogi1
Bart ma pravdu. Jen je tezke lidem vysvetlit ze to jde jednoduse kdyz to radeji delaji slozite a kupuji si drahe pristroje i predrazene prostredky pro zachovani kvality svych rostlinek,jenze opak je pravdou:-D cim vice se snazi lidi rostlinkam pomoci a ulehcit jim zivot tim spise jim dari ublizit.

Asi semnou nekteri nebudou souhlasit:-) ale jak je mozne ze u X lidi tyto techniky funguji,ja to delam podobne jako Mistr Bart nezavisle na nem jsem casem k temto postupum dosel sam,i kdyz ne vsem:-) barvu a rec listu jsem zacal sledovat po jeho rade na problem co jsem resil a ku podivu mel naprostou pravdu:-P od tech dob nemam poradne zadny problem co bych resil.
Vytok take neresim natok upravuji jak ph tak ec hodnoty nebudu psat ty jsou spekulativni podle stari a velikosti rostlin nesmim opomenout silu svetla samozrejme.

Ale kazdy si musi sam uvedomit za co utraci. To co jsem psal plati pro kokosove vlakno,v hline nemam odzkouseno. Snad to nekoho inspiruje na nejaky experiment.

Mimochodem hnojivo JIDB pouzivam pouze na kvet pokud uz jedu,takkze tyto techniky funguji i u jinych znacek kvalitnich hnojiv:-) nebudu zavadet znacku,kazdemu vyhovuje neco jineho z siroke rady hnojnych vyrobku:-)
Exceptional
Výstupní PH bych u kokosu vůbec neřešil. Podstatné je to, co jde dovnitř a to by mělo mít ph 5.8-6.2.
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od Exceptional
Výstupní PH bych u kokosu vůbec neřešil. Podstatné je to, co jde dovnitř a to by mělo mít ph 5.8-6.2.


lenze ak ides drip system podobny wilme, tak to co ti vyteka sa ti opakovane vracia do kvetinacov... u mna lejem 5,8 a vyteka mi vzdy okolo 6,4-6,5 a neviem si s tym dat rady. skusal som davat aj menej a nic.

kym som robil manualnu zalievku, tak kazdy den som upravil to, co mi vytieklo. ale teraz uz idem na pumpach a davam im papat 9x denne a to uz nemam moznost robit upravu ph po kazdom poliati.
luckyBOB
citace:
Původní příspěvek od koogi1


Vytok take neresim natok upravuji jak ph tak ec hodnoty nebudu psat ty jsou spekulativni podle stari a velikosti rostlin nesmim opomenout silu svetla samozrejme.




sila svetla vs ph a ec? muzu poprosit o vysvetleni? dik


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma