Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Fólie kolem květináče - Klikni zde pro originální téma
lukysek195
Ahoj. kytky jsem měl doma na sluníčku za oknem už jsou dlouhé 30 cm a chci je přesadit ven do většího květináče. ale poslední dobou je počasí na nic silnější vítr nebo silný déšť. tak mě napadlo že bych dal průhlednou fólii kolem květináče a nechal z jedné strany ji otevřenou (z strany k domu) co myslíte je to dobrý nápad ?
PeeKay
Proti dešti dobrý, s tím silným větrem už to může být horší, abys je pak nehledal u sousedů :D Ale pokud to uděláš jako improvizovaný foliák, tak by to mělo být no-problema :)
lukysek195
až zas tak silný vítr není ale někdy zafouká že by je na 80% mohl zlomit. ze z hora podle mě to ani zakrývat nemusím protože střecha je asi cca 5 - 1metr přes obvodní zeď tak ze z hora by tam nenapršelo maximálně ze strany.
Tomsio
Hele dej tam folii na záhon.. má v sobě dírky.. takže vítr tě to zbrzdí.. ale propustí.. takže folie nebude muset odolávat takový síle a kytka bude v cajku.. ;) měl jsem to takle na balkóně a při silnym větru se mě vítr točil (na tom balkóně) a takle jsem tomu zamezil a pohoda.. :)
lukysek195
nojo ale to k nim nepůjde sluníčko
Tomsio
Pujde.. ;) je to folie na záhon.. takže jsou udělaný tak aby pod nima rostly kytky na záhoně nee? :) zkus se poptat v zahradnictví co by ti doporučili.. nevim co se u vás prodává.. :) Mě pod tou folií vyrostllo pár AF, klasik, chilli.. teď mam v záhoně pod tim salát, ředkvičky a kedlubny.. ;) a nemůžu si stěžovat..
lukysek195
a když bych tam dal průhlednou folii tak to taky půjde ne ?
Tomsio
Pokud myslíš nějakou normální.. tak ta nebude pohlcovat UV.. nebo něco podobnýho s UV.. kde některý folie na záhon ho pohlcujou.. nebo tak něco.. ale určitě by to s ní taky šlo.. ;)
lukysek195
je to taková tvrdá folie měli jsme ji na přikrytí trávníku aby nám ptáci nevyzobaly semínka. je průhledná. podobná nebo možná i stejná jako jsou takoví velký pytle na listí nebo větvičky. Jde mi o to aby na kytky šlo co nejvíce slunce aby rostli a abych omezil pravděpodobnost jejich zničení při větru. oni mají totiž slabý stonek jedna už drží sama a u ostatních musím mít špejli.
Tomsio
Jo to nevim.. já bych asi volil tu na záhon.. v ničem tě neomezí.. a ještě bych poradil popřípadě přesadit a přidat hlínu.. ať má větší oporu..

Držim palce.. :)

čuss
lukysek195
já to udělám máme barák do tvaru U takže jen z jedné strany fouká vítr tak zakreji jen stranu u zdi a jednu stranu odkud kud jde vítr a zbytek nechám otevřený sluníčko tam půjde, nebude na ně velké horko a vítr jim neublíží. máš pravdu přes tu fólii UV světlo asi nepronikne. díky za radu
Vierin
Mám podobný problém.. Hodně pršelo a já měl kytku přikrytou jen Kusem Pet.lahve který sice pomohl že se kytka tím deštěm neponičila ale byla brutálně přelitá a díky dnu petlahve v ní také stála voda.. Tak jsem jí dal místo pet.lahve sklenici od zavařovačky a přes to jsem vybudoval provizorní fóliák..
A teď k jádru pudla.
Bude ta hlína vysychat? když tam mám sklo a fólii? Byl jsem u toho o 5 hodin později a nepozoroval jsem rozdíl.
MImochodem kytí je cca 10 cm vysoká a zberchává se z náročného převozu 100 km... s totálním přelitím
Tomsio
nevim jestli jí máš už v zemi nebo v květníku.. pokud už v zemi neuděláš nic a pouze bych přes ní dal folii.. v tý sklenici moc nebude přísun vzduchu.. pokud to máš v květníku dej to na místo kde bude dostatek světla a nebude na ní pršet.. já bych jí dal třeba domů za okno na pár dní.. sice bude stres ze změny teploty ale doma za oknem by se měla voda odpařit rychleji.. aspoň by mohla přežít.. musíš počkat jak to přežije.. :)
Vierin
Doma to nejde :D absolutně 100% neprojde :D
ale s tou sklenicí jsem taky přemýšlel... no dostanu se tam zítra odpoledne tak uvidíme :D ( řekl slepej a potáhl si z bongu )
:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma