Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Gavita LEP 300W - Klikni zde pro originální téma
Majky-man
Zdravím v legalizaci sem narazil na Gavita LEP 300W a docela by mě zajímalo co si o tom myslíte že by to
Mělo kopírovat nejvěrohodněji spektrum slunce bych i věřil ale na druhou stranu co sem našel video na youtube tak mi přijde hodně bílé takže jsem z toho docela nesvůj rozhodně myslím že za zkoušku by to stálo jen ta cena
nikolaj 01
Viděl jsem to v growshopu. Původně sem si myslel že v tý místnosti je střešní okno. Má to světlo jako zatažena obloha. Jak by to fungovalo na kytky nevím salát jim pod tím roste pěkně.
Majky-man
Jakože za zkoušku by to stálo viď ale pochybuju že ti tu lampu pujčí na kolo a 26k nvm kdo to bude chtít koupit na zkoušku
nikolaj 01
Nechci bejt skeptik ,ale podle mě tudy cesta nevede. Takovýhle světlo tak možná na Island nebo do severního Norska jako lék na deprese z půlroční tmy.
Majky-man
No vzhledem k tomu že na slunci taky hoří plazma tak bych to tak nezavrhoval
adameen
Vypadá to zajímavě.Jakou plochu to asi efektivně osvítí?
Majky-man
no to by mě právě taky zajímalo jelikož ani na tom videu nevypadá to stínidlo nějak otevřené, ale můj odhad je 100x100 max. 120x120
adameen
Oni tam píší - Pokryté oblasti: 3'x 3 "na 1" vzdálenosti, 4'x 4 "na 1,25" vzdálenosti ale coto znamená. Za ty peníze pokud by jsi měl na to svíit jen na 1m2 tak bys musel sklízet tak 2 Kg aby se to vyplatilo.
Majky-man
Tyjo to snad né na :-D já myslel že menší plocha však je to (jen) 300W lampa s účiností 0,99
Majky-man
Škoda že už tu není hlava ten by nás vyvedl z omylu hlavně by si dokázal domluvit pujčení a otestoval by ji
kostě
hlava si už jinde jede svoje blues :)
Majky-man
to jo ale je to škoda protože jinak tu není nikdo jinej kdo by k tomu měl co říct :-/
Majky-man
A nevíte někdo adresu na to jeho forum že bych se aspoň podíval jestli tam nemá nějakej thread?
bobcat
LEP. Hele s plasmou je to složitější.. Mě se to jako inovace líbí ale problém je ve spektru. Sice dělají v gavitě i květové spektrum, co jsem viděl na spektrometru viz (http://goo.gl/gpuflO) tak květová má docela málo červené a tmavé červené která je nutná pro produkci květového hormonu a zase zbytečně moc modré která je nejhorší pro transpiraci. Zelená nevadí, sice nic nedělá ale oni se snaží kopírovat slunce žejo :D

Na růst je to asi super, říkaj že to jede jak pod sluníčkem, na květ to tak super nebude, neříkám že to nepújde. Nově je teď používá floweryfield asi půl roku zpátky..

Navíc plasma emitor se vyrábí v usa, je možnost sehnat i řešení jiného výrobce než gavity (http://www.luxim.com/products/grow-lighting).
Pepe666
Jednou jsem instaloval plasmu do zimní zahrady.
Šlo o přisvětlování pro exotické rostliny s tím, že se tam občas něco děje....byl tam bazén a malý bar. Takže toto byla vhodná volba i pro člověka. V tomto případě by nebylo vhodné ani HPS ani LED...maximálně tak MH ale plasma má vyšší Ra(CRi) a to o dost.

Podle mne je to dobré pro takové aplikace
Jagditrax
Niekto tu mal pod plazmou matky, myslim ze sa uz zmazal, tak nick nebudem riesit. Co si z toho pamatam, tak pisal ze na rast bomba, o kvet sa nepokusal. Klony vo vrchnej casti boli uplne nadupane, klony z nizsich poschodi boli slabsie...cize moc do hlbky to nepresvieti asi. V porovnani s tym MH mala vo vrchnej casti o nieco slabsie klony(v porovnani s LEP....mysli sa celkovy vzrast robustnost, bocne vyhonky, hrubka stonky, internodia atd...), ale v nizsich poschodiach nebol az taky prepad kvality. Myslim ze to zhrnul tak, ze kto chce klony uplne popici nadherne a nevadi mu ze ich bude menej (celkovo i z matky) pre toho je LEP ideal. Ostatne su samozrejme pouzitelne a OK, ale neni to ten jebot :D A komu vyhovuje skor viac klonov z matky priblizne rovnakej kvality , bez extremov, tak je MH ideal.
(Nie ze by sa pod MH nerobili pekne klony, ale ta LEP-ka to vraj este vyspickuje ale iba v urcitej casti rastliny/ hornej).
Snad som sa vyjedril zrozumitelne. Co sa tyka pouzitia na celu rastovu fazu s naslednym kvetom , nemam ziadne info.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma