Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
1. Grow Outdoor Journal 2014 ( Frisian Dew, Passion, Shaman ) - Klikni zde pro originální téma
MickyRocks
Týden 1 Den 1

Zdravím všechny!

Rozhodl jsem se po 10+ leté konzumaci marihuany si konečně něco vypěstovat, do té doby jsem si pouze ''kupoval''. Jednak jsem v sobě pocítil jisté zahradnické nadšení, ale také mě moje roční útrata za marihuanu přiměla k tomu, že pěstování by byla určitě mnohem lepší alternativa, než podporování místních dealerů :D .

Nedělám si iluze, že by mojí galerii navštěvovalo hodně lidí, ale pokud sem někdo zavítá, budu rád za jakékoliv rady a připomínky.

Rozhodl jsem se pro Colour Mix 1 od Dutch Passion, který obsahuje:

  1. 2x Frisian Dew ( Dutch Passion, fem. )
  2. 2x Passion ( Dutch Passion, fem. )
  3. 2x Shaman ( Dutch Passion, fem. )

Jedná se o údajné ověřené modely, které v pohodě dozrávají a jsou celkem odolné, což je pro mě, jako naprostého začátečníka, úplně ideální.

Pěstovat budu ve foliáku, rozhodl jsem se nepředpěstovat si kytky doma za oknem, ale rovnou je hodit do foliáku, kde mám pařeniště, je tam více světla a ne tak suchý vzduch jako doma. Teplota by neměla být vůbec problém, mám odzkoušeno, že i když venku klesne teplota na 0°C, ve foliáku je 10°C a v pařeništi 15°C. Takže by při standartních dubnových teplotách mělo být v pařeništi okolo 15-28, častější teploty spíše okolo 20-25. Až kytky budou mít 3-4 patra, z pařeniště je hodím do foliáku.

Počítám s tím, že později, až se kytky do foliáku nevejdou a teploty ve foliáku budou dost vysoké, tak kytky hodím na dvorek, ale ještě to promyslím...

Semínka jsem dal rovnou do hlíny, žádné misky, vaty ani vlhčené kapesníky. Na stránce výrobce doporučujou dávat semínka rovnou do pěstebního média, někde sem se dokonce dočetl, že čerstvá semínka, kde v embryu je hodně vody, by se neměla klíčit jinak, než rovnou v pěstebním médiu. Na druhou stranu jsem si vědom toho, že drtivá většina zdejších členů lidí si semínka předklíčí. Uvidíme jak to dopadne.

Substráty a hnojiva ( uvítám připomínky co přidat, či ubrat ):

  1. Plagron Grow Mix ( koupeno )
  2. Plagron Terra Grow ( koupím za pár týdnů )
  3. Plagron Terra Bloom ( koupím v květu )
  4. Plagron Phyt-Amin ( koupím za pár týdnů )
  5. Plagron Enzymes ( koupím za pár týdnů )
  6. Plagron Green Sensation ( koupím v květu )


Dnes jsem hodil do substrátu všech 6 kytek, tak jsem zvědav, kolik jich vyklíčí, doufám v 100% úspěšnost.

Foto 1 : Colour Mix1 od Dutch Passion.
Foto 2: Jak někdo zde zmínil, semínka od DP vypadají dost nevyzrálé a jsou malé ( zvlášť Frisian Dew ). Neobarvené - Frisian Dew, zelené - Passion, žluté - Shaman.
Foto 3: Substrát klasický growmix. Na můj vkus je zde poměrně dost velkých kusů klacků apod. Takže je určitě třeba to trochu probrat.
Foto 4: Semínka naklíčena ve fóliáku, teď jen čekat ;) .

Jinak mým ultimátním cílem je vypěstovat marihuanu, která mě chutí a účinkem uspokojí, což není zrovná lehký cíl, protože hulím dost a dlouho, ale zkušenosti s pěstováním nemám žádné, tak aby nakonec bylo vůbec co sklízet :D .

Pěstu zdar a ať to roste :frog:
frek
Především chci popřát hodně štěstí.

Napřed bych se chtěl zeptat, jestli je hodláš pak přesadit do větších nádob. V těchto malých květináčcích je nechat nemůžeš. :)

A něco k modelům. Frisian Dew je pecka. Pěkně roste, hezky se větví a síla je nadmíru uspokojující. Se Shamanem tak dobré zkušenosti nemám, ale možná jsem měl jen špatnou várku. Oba výše zmíněné modely Ti při troše štěstí zfialový, což je pastva pro oči. A Passion...K tomu tu bylo napsáno ód víc, než dost. :)

Jinak vše je naprosto OK. Budu sledovat, už se moc těším, až ro poroste.

Tak ať to roste! :)

frek
MickyRocks
Díky za příspěvek ;) .

Určitě budu kytky přesazovat. Mám v plánu je nakonec dát do 28l květináčích ( stačí to? ). Akorát nevím, jestli je tam mám šoupnout rovnou po prvním přesazením a nebo je ještě předtím dát do 8-12l květináčů, ale zase bych musel přesazovat dvakrát.

Jinak galérku toho Frisiana a Shamana nemáš náhodou? Abych věděl, na co se můžu těšit :D Díky!
techem
ahoj přesaď je hned do velkých, každé přesazování zpomalí růst a vystavuje kytku stresu...takže hned do velkých a myslím že 28l je dostačující, aspoň ti neporostou až pod fólii, kde by plesnivěly a odpadne ti složité ohýbání a uvazování větví...
Hodně zdaru a ať to fičí ;)
MickyRocks
techem: OK dík za radu, dám na tebe a kytky hodím rovnou do velkýho květinače, i když se s tím bude trošku hůř manipulovat. Snad to kytkám víc prospěje ;)
TommyGun
MickyRocks:
Moje zkušenost je zase kyti přesadit třeba klidně i na třikrát a vůbec nikdy jsem nezaznamenal nějaký stres, spíš naopak, počkej si ještě na názor někoho jiné
ho..
Tomsio
Já bych je nechal chvilku v tichto co máš.. až budou pořádný kořeny přesadil bych to do finálu.. i jak ty řikáš.. myslim že by se ti teď s nima dobře manipulovalo.. ;) 28L je dobrý.. ;) Já bych volil předpěst pod úsporkou.. ještě neni počasí tak dobrý.. aby tě to nezačalo kvést hned ze začátku a potom začátkem května zase nezačalo růst.. (snad mě rozumíš ja to myslim)

Po přesazení bych do zálivky přidal hnojku na kořeny.. myslim že by sis menší balení měl pořídit.. ;) už i jen na ten stres se doporučuje od výrobce.. :)

Doufam že mě popřípadě někdo opraví.. :)

Přeju hodně štěstí.. ;)
Zajac
Květináče asi stačí, viz. Galerka pro srovnání... Možná si to s něčím pletu, ale když kořeny prorostou celej květináč tak začnou kytky nakvítat, ale to asi vůbec není problém, jen to imho roste cik-cak a ne po patrech
Přesaď je rovnou do velkejch, ale bacha na mrazíka. Imho si začal brzo, ale každej má svoje. většinou dáváme ke konci dubna na verandu, po 2-3 týdnech ven, jsou už lepší podmínky jak teplotní tak světelné a líp poroste
Passion mám taky tak budu sledovat :-) peace
MickyRocks
Díky všem za přispění do galérky, za tipy a rady... ;) Aspoň se tu trochu rozvířila debata.

Tak s tou četností přesazování je tu více názorů no, každopádně to není ještě moc aktuální, když kytičky ani nevylezly :D .

28l květináče dle ohlasů asi taky budou OK, nechci nějaký giganty kytky, ale zase bych nerad ten růstovej potenciál nějak moc omezoval.

Jinak uznávám, že sem měl s vysazením spíše počkat. Přišla mi semínka, tak sem byl už nedočkavej.

Ale zase na svojí obhajobu bych řekl, že teplota opravdu problém nebude - jak sem říkal, i kdyby venku bylo 0°C, ve foliáku bude 10°C a v pařeništi 15°C.

Toho nakvetení se trochu bojim no. Nevíte někdo, jak dluhej den by měl být, aby kytky nenakvetly? Někde sem se dočetl, že stačí 14 hodin světla. Co sem koukal na net, tak 14 hodin světla bude za cca 15 dnů ( východ 5:58, západ 20:02 ), tak snad kytky nenakvetou, když za týden ještě ani nemusej vylízt no... A třeba zase takovej extra problém nebude, když kytka bude mít dva lístky a den bude mít 13 hodin a třeba 40 minut no. Uvidíme. Když si to poseru, tak aspoň příště budu moudřejší :D .
frek
Aby Ti ta kytka začla kvést, musí také dosáhnout pohlavní dospělosti a to taky bude pár týdnu trvat, takže bych byl v klidu, protože v tomto ročním období to bude trvat minimálně měsíc, jenže to už budeš mít začátek května :)
vinczenzo
Rozhodně je lepší přesazovat na vícekrát.. Klidně i třikrát, kytkám to nijak nevadí.

Je to lepší z důvodu tvorby kořenového balu... V malém květináči ti krásně vyplní celý prostor a líp roste.
techem
toho nákvětu při kratší periodě světla bych se nebál, když pěstuješ ze semen, která ještě teď prdí do hlíny, s klony je to ale jinak, ty by ti sto pro nakvetly...takže tvůj případ to není ;)
peace
Rozhodne bych to nedaval hned do velkejch kvetniku. Nejsou to samokvety. Je dulezity aby byly poradne vyvinuty korinky a kytka tim vyuzila svuj potencial. Jinak skvela volba genetiky. Budu sledovat. At to roste. Zdar
Vitas
Přesně tyhle semínka jsem si dnes objednal, takže tenhle thread určitě budu sledovat :)
Nevim jestli budu dělat report, ale pak to můžem porovnat :) asi to zkusim levnější variantou s obyčejnym zahranickym substrátem a BioBizzem, možná se snížim až na Hoštický hnojiva :D

Hlavně ať to roste :frog:
Smellsgood
jasné že kvetináče stačia, klasické odrody je najlepšie pestovať najprv v malom s 8cm hranou, keď kompletne prerastú korene substrát tak ich treba dať do kvetináča s 15cm hranou a potom do finálneho, keď ich presadíš v momente keď je kompletne prerastený substrát tak ich nespomalíš ale naopak budú rásť rýchlejšie a hlavne prerastú kompletne koreňami substrát ;)
dyzy
Čauko shamana jsem jel a byl supr,brzo dokvetl byl tvrdej a fungoval za 1.. a chut vuni si uz moc nepamatuju, ale muzes mrknout jak vypadal

http://grower.cz/forum/showthread.p...1413#post991413
MickyRocks
Wow.

Nečekal sem takové ohlasy.

Díky všem za rady a taky karmu ( no jo, už i nějaká ta karma se objevila ). Ohledně těch květináčů budu asi měnit plán a zřejmě budu přesazovat víckrát, jak několik lidí zde doporučilo. Kořeny lépe prorostou a bude se mi s kytičkami lépe manipulovat. Navíc nebudu muset v brzké době kupovat další 3 pytle growmixu :D .

Jinak se objevily už první problémy, a to kytky teprve vylezly z hlíny před pár dny, více v reportu.
MickyRocks
Týden 1 Den 7

Zdravím!

Tak přibyly první problémy a to kytky vylezly z hlíny teprve před pár dny :( .

První 3 kytky vylezly v pondělí, po 4 dnech včetně naklíčení. V úterý vylezla čtvrtá. Ale dneska začly lízt zbylé dvě, ale moc z toho moudrý nejsem. Shaman vypadá, že se zmátoří, ale je nějakej pouchroumanej a spíš se z tý země plazý, než že by rostl :D . A Passion vypadá úplně nejhůř, nevím, co je špatně, ale roste se země a vypadá, jako by neměl ani ty první 2 lístky, pouze leze stonek. Chvíli sem si myslel, že mi tam roste úplně něco jinýho, ale stonek vypadá jako ostatní kytky. Nesetkal ste se někdo s tím? Googloval sem, ale nic podobnýho sem nenašel. Třeba to chce jenom čas a jsem netrpělivý. No uvidíme...

Foto 1: Všech 6 kytiček pohromadě.
Foto 2: Shaman. Asi lehce opožděný, ale zmátoří se.
Foto 3: Zase Shaman. Je tady vidět pěkně detail, na té ''špičce'' je taková hnědá skvrna, nevím, jestli je to normální, nebo opět nějaká specialitka :D .
Foto 4: A Passion vypadá úplně nejhůř. Jenom takovej pochroumanej stonek. Asi moc nepočítám, že z toho něco bude.
Foto 5: Další detail Passion.
MickyRocks
Ufff něco sem napsal, chci to smazat a prý nemám práva... Tak tento příspěvek ignorujte :D .
MickyRocks
Týden 1 Den 7

Zdravím!

Tak přibyly první problémy a to kytky vylezly z hlíny teprve před pár dny :( ...

První 3 kytky vylezly v pondělí, po 4 dnech včetně naklíčení. V úterý vylezla čtvrtá. Ale dneska začly lízt zbylé dvě, ale moc z toho moudrý nejsem. Shaman vypadá, že se zmátoří, ale je nějakej pouchroumanej a spíš se z tý země plazí, než že by rostl :D . A Passion vypadá úplně nejhůř, nevím, co je špatně, ale roste se země a vypadá, jako by neměl ani ty první 2 lístky, pouze leze stonek. Chvíli sem si myslel, že mi tam roste úplně něco jinýho, ale stonek vypadá jako ostatní kytky. Nesetkal ste se někdo s tím? Googloval sem, ale nic podobnýho sem nenašel. Třeba to chce jenom čas a jsem netrpělivý. No uvidíme...

Foto 1: Všech 6 kytiček pohromadě.
Foto 2: Shaman. Asi lehce opožděný, ale zmátoří se.
Foto 3: Zase Shaman. Je tady vidět pěkně detail, na té ''špičce'' je taková hnědá skvrna, nevím, jestli je to normální, nebo opět nějaká specialitka :D .
Foto 4: A Passion vypadá úplně nejhůř. Jenom takovej pochroumanej stonek. Asi moc nepočítám, že z toho něco bude.
Foto 5: Další detail Passion.
kaktusx
Tá hneda škvrnka je normálna, je to iba obal v ktorom bola rastlina v semienku, ak roztiahne listky sama to zhodí. Držim palce a budem sledovať...Frisian dew pôjdem tohto roku aj ja tak som zvedavý.
techem
myslím že s tím passionem bude vše v pořádku, z té fotky není moc co ještě poznat, ale už jsem měl i horší klíčky kytek nad zemí a pak z nich byly nehorázné keře...neplaš a dočkej času ;)
A jak psal člen kaktusx ta skvrna je opravku jen taková "placenta" já osobně je sundávám ostrouhanou špičkou špejle, ale radši to nedělej abys tu kytku nezlomil, zhodí to sama ale měl bys pravidelně kropit rozprašovačem, protože jak ten obal seschne, tak se mi už stalo, že nespadl, proto jim pomáhám a sundávám to, ale je to o citu ;)
PEACE!
MickyRocks
Týden 3 Den 2

Zdravím všechny pěstitele. Hodím sem zatím update, kytičky rostou pomalu, počasí moc nepřálo, ale ode dneška by to mělo být lepší, tak se necháme překvapit ;).

Kytičky sou týden a půl staré, trošku mě trápí světlá barva, nevím, jestli je to normální, substrát má pH 5,8-6,2, voda je odstátá několik dní, používá se na celou zahradu a vše je ok.

Navíc se na lístečkách objevují bílé skvrnky, hlavně na okrajích, na netu sem si našel něco o tzv. powdery mildew, což by mohlo odpovídat popisu, ale nechci plašit.

Jinak teda zbylé dvě kytky asi budou KO. Ten Passion sem vyhodil, po týdnu vypadal ještě hůře, než na fotkách, které sem sem házel, vylezl mi jenom stonek s divně pokrouceným vrškem, postupem času začal jakoby usychat. Se Shamanem to taky vypadá špatně, viz. foto.

Záměrně sem zasazoval do poloprázdných květináčů, kdyby se kytky moc táhly, abych je mohl zasypat hlínou. To sem teď udělal, protože slunce moc nesvítilo a byly dost protáhlé. Navíc sem tam ještě hodil navrch nařízlej kousek plastovýho kelímku, jednak abych kytku zakryl po větší část, ale především, že se nám ve foliáku objevily plzáci, všechny co sem našel sem vyházel, ale přesto sem si myslel, že by další mechanická překážka mohla zabránit, aby se nějak dostaly ke kytkám a neožraly mi listy ;).

Přemýšlím, jestli úbytek 2 kytiček nemám kompenzovat ať už objednávkou dalších semen, nebo se poptat na sazeničky na groweru.

Foto 1: Kytičky pohromadě.
Foto 2: Frisian Dew 2.
Foto 3: Passion. Na okrajích jsou vidět ty bílé skvrnky, vypadá to, jakoby to někdo polil bílou barvou. Budu to každý den sledovat, kdyby se to šířilo, tak něco s tím udělám.
Foto 4: Shaman.
Foto 5: A tady druhý Shaman, taky vypadá na vyhození, nevím v čem sem udělal chybu, prostě jenom vylezl z hlíny a dál přestal růst.
DanWalk
mne sa stalo tiez to iste...ako aj tebe na tej poslednej fotke... ale mam to troska vacsie a prestala rást ostatne maju po 10 cm a hento asik 2 cm a sadene v rovnaky cas myslím si ze nejaky parazit.. :(
MickyRocks
Zajímavý. No já sem kupoval zeminu od Plagronu, tak by bylo pro mě dost velký zklamání, že by to prodávali s nějakýma parazitama :/. To je jeden z důvodů, proč sem si to kupoval, abych to nemusel házet do pece a zbavovat se škůdcu apod.

Jinak by bylo fajn, kdyby se k tomu někdo zkušenější vyjádřil ;).
koogi1
Chlapci na sázení ven je ještě docela brzy,C° se pohybují ještě docela nízko v nočních teplotách tak se nedivte že se vám mladinké semenáčky
špatně rozvíjí.Mladinké semenáčky si máte dát při nejmenším ještě za okno kde svítí celý den sluníčko,a pokud je sluníčka málo udělejte si jakýkoliv boxlík a dosvicujte semenáče pod žárovkou ať jim je teplo a přiměřeně vlhko samo jemně zahnojit.
To co vidíte na fotce není od škůdce,to jsou děložní lístky které zpravidla se kazí jako první i když v tomto případě je to extrémně brzy
ale stát se to může pokud mladé rostlinky nemají vhodné prostředí.
K vysazení ven mají být rostlinky aspoň 10cm odrostlé a až pak si mají zvykat na teplotní výkyvy.

Chlapi a holky je jedno co si koupíte za značku zeminy pokud vám nejde přímo o konkrétní složení daného produktu,jinak škůdci se mohou vyskytnout v jakémkoliv biologickém substrátu či coco.
Nestává se to často že by byly zablešené všechny,ale vyloučit
se to nedá proto vypékejte vše co si do pěstební místnosti
donesete ať už to koupíte v obi či growshopu ať už 50kg stojí
100Kč nebo 350kč je to fuk breberky se neptají kam si zalezou:D
a žijou tam. Takže pro klid v duši je lepší vždy vypéct ať už je to
cokoliv biologického.
Korag
Co by bolo skoro, prave vcas, mrazy uz budu maximalne prizemne.
surda007
no šak právě ....včera -1 dnes+8

------------------------------------

Takže pro klid v duši je lepší vždy vypéct ať už je to
cokoliv biologického.*****************to znamená že mám hlínu do trouby?
koogi1
Hele ti broučci tam být můžou a nemusí je to 50%/50% takže jak jsem psal pro klid v duši a vědomí toho že jsem udělal vše co se dalo vypeču
tu hlínu,buď v troubě nebo i mikrovlnce záleží na tom o jaké množství
jde.

Se dívám že někteří zkušení už mají kytky asi venku i když jsou přízemní
mrazíky:D a kolik kytka(y) měří ??? Větší kusy už něco snesou ale stejně pokud se pohybuje teplota okolo nuly je to zbytečné stresování
kytek,může se stát že se sekne a pak na to budete koukat jak na sochu svobody:D že vám kytky nerostou. Ale toto je na zvážení každého pěstitele zda li dá ven s riskem či nedá,nechci zde nikoho
k ničemu navádět.
Zajac
Zdarec, nekupuj další semínka, ale vyštrachej z paličky nějaký no name na pokusy pro zaštipování, ohejbání a pod. :) mám kytky na verandě, takovej menší skleník díky plastové střeše a ještě v mini pařenišťu z hypermarketu jim je dobře:)
Korag
citace:
Původní příspěvek od koogi1
Hele ti broučci tam být můžou a nemusí je to 50%/50% takže jak jsem psal pro klid v duši a vědomí toho že jsem udělal vše co se dalo vypeču
tu hlínu,buď v troubě nebo i mikrovlnce záleží na tom o jaké množství
jde.

Se dívám že někteří zkušení už mají kytky asi venku i když jsou přízemní
mrazíky:D a kolik kytka(y) měří ??? Větší kusy už něco snesou ale stejně pokud se pohybuje teplota okolo nuly je to zbytečné stresování
kytek,může se stát že se sekne a pak na to budete koukat jak na sochu svobody:D že vám kytky nerostou. Ale toto je na zvážení každého pěstitele zda li dá ven s riskem či nedá,nechci zde nikoho
k ničemu navádět.

Kde mas zase prizemne mrazy? Ved cely tyzden ma byt v noci okolo 10C, co su letne teploty, nevyhoda tejto fazi je, ze ma byt cely tyzden zamracene, co sa tyka ale teplot, maju byt uz prve letne dni, takze mrazy by som v tomto stadiu fakt neriesil.
Scorpion91
citace:
Původní příspěvek od Korag

Kde mas zase prizemne mrazy? Ved cely tyzden ma byt v noci okolo 10C, co su letne teploty, nevyhoda tejto fazi je, ze ma byt cely tyzden zamracene, co sa tyka ale teplot, maju byt uz prve letne dni, takze mrazy by som v tomto stadiu fakt neriesil.
To, ze nekdo rekne, ze "ma byt" jeste neznamena, ze bude :) a prizemni mraziky jsou docela i lokalni zalezitosti. Lepsi bejt opatrnej nez pak brecet nad nezdarem si myslim :)
MickyRocks
Týden 5 Den 5

Zdravím!

Tak po delší době update. Před tím nebylo moc co updatovat, kytičky rostly, bylo poměrně pěkný počasí, což se projevilo na rychlým růstu kytiček a poslední 3 dny je to počasí zase špatný a ráno někde i mrzne.

Já sem pro jistotu hodil menší přenosnej radiator do fóliáku, aby kytičky moc nestrádaly ;). Zítra se má počasí snad zlepšit, tak to už nebude potřeba.

Kytkám je akorát 28 dnů a opozdilcům 29 dnů ;) Jinak sem kytky před 5 dny přesadil do větších květináčů, byly krásně prokořeněný. Zítra mám v plánu koupit první dávku hnojiv. Mám v plánu koupit Plagron: Tera Grow, Phyt Amin, Pure Enzymes. Akorát nevím kolik čeho, aby to vydrželo a naopak sem to po sezóně nemusel vyhazovat. Občas se mi kroutily listy u dvou kytiček směrem dolů, četl sem, že by to mohl být problém až moc častého zalévání, tak se snažím zalévat méně.

Jo a pořád přemýšlím, že ještě přiobjednám semena, když mám jenom 4 kytky. Jak nemám zkušenosti, tak nemám absolutně odhad, jaké výnosy můžu čekat ( a ty čísla výnosů v seedbankách beru s rezervou ), tak bych nerad, abych měl zásoby na pár měsíců a přes zimu neměl nic :D ...

Popř. bych uvítal i rady ohledně zastříhávání, přečetl sem si jak na to, ale nevím kdy mám zastřihovat a hlavně jestli vůbec. Tzn. dočetl sem se, že u některých modelů to není třeba a i někde je lepší mít 1 centrální palici. Ale přijde mi, že kytky jdou až moc do výšky a jsou vytažený, takže by menší zastřižení nemělo uškodit...

Foto 1: Všechny 4 kytky pohromadě.
Foto 2: První Frisian Dew, co vylezl jako první. Nejvíc vytáhlá kytka ze všech.
Foto 3: Druhý Frisian.
Foto 4: Passion.
Foto 5: Shaman.
MickyRocks
Jinak se mi zase opakuje problém s bílými skvrnami na listech. Předtím se mi udělaly jenom na těch prvních lístečkách a zmizely, teď se udělaly na více listech a nevím, co to je. U jiných kytek ve fóliáku sem se s tím nesetkal. Nevíte někdo, co to je?

Ještě jedna otázka na hnojení, začnu teď hnojit poprvé, ale kytky byly před cca 5 dny přesazeny do Grow Mixu, který je předhnojený na 3 týdny. Tak mám nehnojit/hnojit méně/hnojit normálně? Ten Phyt Amin a Enzymy nebudou problém, ale abych to nepřehnojil, když tam budu dávat i ten Tera Grow.... Díky za rady ;)
MickyRocks
A ještě poslední věc k těm semenům, nechtěl by si někdo vzít se mnou na zkoužku napůl ten outdoor colour mix 2?

http://www.dutch-passion.nl/cs/kono...t/colour-mix-2/

Tzn. každej by měl po jednom Hollands Hope, Durban Poison a Frisian Dew.

Nechci to brát celý, 11 kytek se mi zdá už moc :D Ale jak říkám, nemám vůbec odhad, jaký výnosy očekávat...
Hybrid94
Nejsem sice žádný botanik, ale řekl bych, že to je od deště, popř. od postřiku jestli jsi použil... :D
MickyRocks
Taky mi to příjde jako ''politý''. Ale je to ve fóliáku, takže déšť fakt ne a postřik taky nedávám, zítra teprve budu kupovat ten Phyt Amin, ale dík za tip ;)

Optám se svého až moc aktivního dědy, jestli nebyl tak ''hodnej'' a nedával tam navíc nějakej postřik...
malcef
Ty skvrnky, to nic není. Večer když se ochladí objeví se na listech kapičky vody vyprodukováné rostlinou samou s menším obsahem minerálů a po zaschnutí během dne zůstane bílá skvrnka. Pokud si pamatuji tak se tomu říká gutace. Mám zakoupený stejný mix, ale ještě v lednici. Budu sledovat
MickyRocks
OK díky, to bude nejspíš ono ;) Je to můj první grow, tak sem se hned bál, že je to nějaká plíseň...
MedvedBrtnik
Mně teda ve foliáči kape voda furt, jak se orosí a foukne vítr, papriky jsou celé mokré. Tzn. neřešit.
PeeKay
Já bych po tom přesazení do growmixu radši měsíc nehnojil vůbec. Celkově s těma hnojkama opatrně, méně je někdy více. Radši než vymejšlet zhýralosti si přečti fórum a když jim bude něco scházet, hned to poznáš :) Pokud chceš zvýšit výtěžnost, ta se podívej na techniky ohýbání, zaštipování (na to už to pomalu vypadá) atp.. Ale vypadá to hodně zajímavě. Tak ať to roste :)
MickyRocks
Zdravím.

V prvý řadě díky za rady ohledně těch skvrn a hnojení.

Koupil sem dneska první hnojiva:

  • Plagron Terra Grow
  • Plagron Vita Race ( Phyt-Amin)

Chtěl sem ještě vzít ty enzymy, ale v shopu je neměli, tak počkám. S tím Terra Growem budu hnojit velmi lehce zezačátku, přesadil sem před týdnem kytky do dalšího grow mixu, takže cca půlka substrátu v květináčích je předhnojená na další dva týdny a druhá půlka už moc živin mít v sobě nebude, tak budu hnojit zhruba polovičním dávkováním.

Jak mi tady už někdo radil, asi začnu zastřihávat, ale nevím jestli FIMkou nebo klasicky. Taky nevím, jestli mám zastříhnout všechny a nebo jen ty 2 vytáhlý.

Jinak další dobrá zpráva, chtěl sem nahradit ty 2 kusy, co mi nevyrostly, tak sem se dohodnul s jedním členem groweru na koupi 4 řízků a dostanu i jeden zadara, takže celkem budu mít 9 kytek ;).
Chtěl sem to mít rozmanitý, abych vyzkoušel víc modelů, takže si zítra pojedu pro tyhle řízky, údajně vhodný na out:

  • 2x Skunk#1
  • 1x Flo x Power Plant
  • 1x KC33 x Durban Poison
  • 1x Orient Express
MickyRocks
Týden 7 Den 1

Zdravím!

Kytky rostou jako z vody, už celkem pěkně voní a celým foliákem se line dost silný aroma :D. Zatím sem hnojil polovičníma dávkama, protože byly nedávno přesazený do předhnojenýho growmixu. Ale vypadá to, že je o víkend budu muset přesazovat zase, asi půjdou do 10l nádobách a pak už do finálních 28l. Počasí je už lepší, teď se mi stabilně drží teplota přes den okolo 25°C a v noci cca 18°C.

Dneska sem taky kytky zastřihnul fimkou, byl bych rád, kdyby mi někdo řekl, jestli sem to nepodělal ( viz. foto 5 ), koukal sem na nějaký fotky, ale úplně moudrej z toho nejsem...

Jinak taky pravidelně postřikuju Phyt-Aminem, kytičky maj pěknou barvu.

Taky sem si kontroloval pH vody, ty indikační papírky neměří nějak přesně, ale ukázalo mi to zhruba 7, takže vodu nějak upravovat nemusim. Nevím jestli má cenu řešit v mým případě EC, nemám na to přístroj a určitě do toho nechci dávat několik tisíc.

Musím teda říct, že mě pěstování fakt chytlo, před týdnem sem koupil těch 5 řízků a nejradši bych ještě nakoupil automaty, abych měl už v červenci co kouřit, ale není místo :D.

Foto 1: Frisian Dew 1
Foto 2: Frisian Dew 2 ( aspoň, že sem měl štěstí na odlišný phena a budu moci porovnat :D )
Foto 3: Passion ( ta se mi líbí ze všech nejvíc, není tak vytahaná a vypadá to na pěknej keřík )
Foto 4: Shaman
Foto 5: Detail fimky, posral sem to?
MickyRocks
Přikládám ještě fotky řízků, mám je přesně týden, tak jsem zvědavej ;).

Foto 1: Skunk #1
Foto 2: Skunk #1
Foto 3: Flo x Power Plant
Foto 4: KC33 x Durban Poison
Foto 5: Orient Express ( údajně to má být samec, takže půjde asi pryč, dostal sem ho jako bonus, takže žádný velký problém )
MickyRocks
Týden 9 Den 1

Zdravím, tak po delší době zase update.

Počasí je zatím dost proměnlivý, týden je slunečno, týden zataženo, od příštího týdne má být sluníčka více, tak snad se to zlepší.

Koupil sem další semena, tentokrát automaty:

  • 1x AK ( Royal Queen Seeds,auto, fem. )
  • 1x Haze ( Royal Queen Seeds,auto, fem. )
  • 1x Northern lights ( Royal Queen Seeds,auto, fem. )
  • 3x Easy Bud ( Royal Queen Seeds,auto, fem. )

Seedbanka vypadala dost lákavě a zlákali mě na koupi automatů, měli dobrou akci se semeny zdarma, drtička, filtry, papírky apod. Zkrátka sem se nechal nalákat jak důchodec na parní hrce :D Alespoň budu mít co kouřit o něco dřív a hlavně naberu nějaký zkušenosti nejdřív na malejch kytkách, než pak na 2m+ kytkách. Všech 6 kytek vyklíčilo za 4 dny.

Jinak teda každou zálivku používám Terra Grow, když je třeba zalévat často, tak jen poloviční dávky. Každý týden dostávají kytky i Phyt-Amin, ale mám asi dost tvrdou vodu, po postřiku zůstávají na kytkách bílé fleky, používám několik dní odstátou vodu ze studny ( pH 7.0 ).

Jinak první 3 kytky půjdou asi brzy ven, až bude lepší počasí, 1 kytka se už dotýká stropu foliáku.

Foto 1: Nejvytáhlejší Frisian Dew, už se pomalu nevejde do foliáku, cca 1,1m.
Foto 2: Druhý Frisian Dew a Passion.
Foto 3: Flo x Power Plant.
Foto 4: Skunk 1, Skunk 1 a KC33 x Durban Poison.
Foto 5: Automaty od RQS.
MickyRocks
Týden 11 Den 2

Zdravím všechny pěstitele.

Všechny velký kytky sem z fóliáku dal pryč ven, už by se mi tam nevešly. Kromě Flo x Power Plant sem dal všechny do konečných 25l květináčích.

Měl sem dilema kam je umístit, nakonec jsou u bazénu a mezi tůjema, jinde by mohli mít více světla, ale tady jsou chráněny před větrem a hlavně před zraky sousedů. Slunce mi na ně svítí od cca 10 00 do 19 00 nepřetržitě a předtím cca 2 hodiny od 6 00 do 8 00, takže celkem 11 hodin přímého slunce, snad to bude stačit. Jak sem říkal, mohl bych je dát jinam, kde by byly nepřetržitě na slunci, ale byly by dost na očích a nic nechci riskovat.

Dost se mi zvedlo pH vody v červnu na téměř pH 8 ze 7, takže sem provizorně používal ocet na snížení pH, než se dostanu do growshopu.

Jinak ty automaty rostou celkem rychle, po 2 týdnech mají 20 cm, tipuju, že do 2 týdnů začnou kvést.

Jinak standardně jedu jednou týden postřik Phyt-Aminem a Terra Grow dle potřeby, Passion mi příjde třeba dost hladovej a ten KC33 x Power Plant naopak dost citlivej na hnojiva.

Foto 1: Zleva Passion 1 a dva FD, odlišný phena, ten vytáhlej má teď už 160cm. Tady normálně kytky nerostou, jen sem je sem schovával před bouřkama.
Foto 2: Zleva Skunk 1, Skunk 1 a KC33 x Durban Poison.
Foto 3: Automatic Haze.
Foto 4: Automatic Northern Lights.
Foto 5: Automatic AK, rozhodně nejmenší, doufám, že to dožene.

Z automatů tam pak pak ještě 3 Easy Bud.
MickyRocks
Týden 17 Den 2

Zdravím!

Po dlouhé době update, člověk furt někde lítá a on ten zájem o můj blog taky moc není, tak sem se nějak nemohl dokopat k dalšímu updatu.

Hlavní várka kytek zasazená v dubnu jede jako blázen, nejvyšší Frisian má 2,4 metru, akorát mi došlo hnojivo na růst, do growshopu se dostanu až v pondělí, tak kytky byly zalívaný jenom vodou, takže začli žloutnout.

Řízky z května taky jedou slušně, hlavně maj fakt silný aroma, nejsou moc veliký, asi 1,2m, ale jsou to fakt keře :D .

Začátek července bylo špatný počasí, zima a hlavně velkej vítr, kterej mi polámal pár větví, ale holky se rychle vzpamatovaly.

Jinak automaty už jedou 3 Easy Budy kvetou tak 5 týdnů, nejmenší už možná půjde pod kudlu příští týden, Haze pojede taky tak 3 týdny, NL cca 5 týdnů a poslední AK mi začalo kvést tak před 14 dny, takže určitě největší opozdilec a celkové vypadá dost chabě, ale asi to bude modelem, známej měl úplně stejnou zkušenost.

Jinak už sem měl tu čest s plísní, jak bylo blbý počasí a pršelo, tak sem měl automaty pořád ve fóliáku, kde Easy Bud a Haze chytili plíseň. u EB sem odstřihnul vrchní palici ( mokrá měla 12g :/ ) a u Haze sem ošmikal 2 malý paličky, kde byla taky plíseň. Teď sou automaty venku a pořád svítí už 2 týdnem sluníčko, takže ideál na dozrání.

Jinak na automaty používám Terra Bloom a PKčko, chtěl sem nějakej květovej booster, ale asi by to bylo zbytečný na automaty, ale určitě ho koupim na hlavní sklizeň v září.

Foto 1: Zleva Frisian, Frisian, Passion a Flo x PowerPlant
Foto 2: Skunk 1, Skunk 1 a KC x Durban Poison
Foto 3: Easy Bud
Foto 4: Easy Bud
Foto 5: Easy Bud
KREATOR
kytky vypadaj fakt pěkně a neboj lidi to sledujou =D vzdyt maš nebo prez 5000 shlednutí...to mluví za vše. A chci se zeptat jaký maš zkušenosti s tím terra bloom...preci jen je to minerální hnojka.aby to pak šlo z ten AF poradne vyplachnout.mužeš porovnat s alga bloomem?
MickyRocks
Díky! Rád bych ti k tomu něco řekl, ale nemůžu porovnávat, tohle je můj první pěst ;) Zpětně bych šel asi do organickýho hnojiva, ale zezačátku sem si prostě nakoupil hnojky a moc sem to neřešil...
MickyRocks
Zdravím, dlouho sem nepřispíval do fóra, což je hlavně tím, že úroda byla vydařená :D

Na začátku blogu sem si dával za cíl vypěstovat kytku, která mě uspokojí jak účinkem, tak chutí, což se mi už povedlo, přinejmenším u jednoho modelu ( Northern Lights ), vše z automatů je už sklizený, ale všechno není ještě suchý, tak nemůžu tvrdit u ostatních kytek ;)

Níže budu přikládat smoke reporty a foto sušiny...
MickyRocks
Smoke Report Easy Bud

První kytka, kterou sem sklidil byl Easy Bud. Zřejmě nejslabší model, ale semínka sem dostal zdarma od RQS, tak si nemůžu moc stěžovat ;)

Měl sem celkem 3 kytky od tohodle modelu, nejmenší kytka a zároveň nejlepší měla 31g, ostatní 2 modely půjdou na masti, protože jak sem říkal, je to asi nejslabší model.

Struktura Palic: Až na centrální palici ( která navíc dostala zabrat od plísni ) ne moc hustý a docela řídký, ale zase sou palice celkem pěkně pocukrovaný. 5/10

Vůně: Ne moc intenzivní skunková vůně. 5/10

Chuť: Sladká skunková chuť, bohužel po vydechnutí mi zůstáva na jazyku lehká zemitá pachuť. 5/10

Účinek: Klasická relaxační indika, gaučák, ne moc intenzivní, což ani nemusí být nějaký zásadní problém. 6/10
MickyRocks
Smoke Report Northern Lights

Pro mě velký překvapení, jestli příští rok pojedu AF, určitě tenhle model nevynechám a zasadim jich víc. Ne nadarmo je na stránkách RQS označován za jejich nejlepší AF. Kytka měla krásných 75g, což je na AF a první pěst celkem dost. Jinak teda dost známých čumělo, když sem jim tenhle model ukázal a lidi se dost divili, když se dozvěděli, že je to 'venkáč'. S kamarádama sme se shodli, že kdybychom si tenhle model koupili za 200kč za gram, tak by sme byli spokojený...

Struktura Palic: Celkem hustý palice, pěkně pocukrovaný, na kytce se netvoří velký kompaktní palice, ale více menších tvrdších paliček. 8/10

Vůně: Silná pepřová vůně, dost unikátní, nikdy sem se s podobnou vůni nesetkal... 8/10

Chuť: Opět příjemná pepřová chuť ( když někdo řekne pepřová, tak by mě to nenavnadilo, ale věřte, že je to fakt dobrý ;) ) s lehce ořechovou příchutí. 9/10

Účinek: Místo nějakýho 'odbornýho' popisu vám řeknu, že sem si před spaním ubalil brčko a v půlce sem to musel típat, což se mi opravdu moc nestává :D Tělesný stoned efekt, silná indika, relax, celkem sem se na tom modelu nasmál, což se mi stávalo spíš dřív, když sem s marihuanou začínal. 10/10


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma