Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Konzumace léčebného konopí v jídle - Klikni zde pro originální téma
koles
Tak a je to tady :) Moji prarodiče - oba přes sedmdesát let, těšící se dobrému zdraví - se sami rozhodli, že tento rok zasadí a sklidí.

(Ano, ti, kteří mi před deseti lety kategoricky zakazovali mít s trávou cokoliv společného. Ale k věci..)

Vede je k tomu obava z Alzheimera, takže chtějí konopí užívat jako jako prostředek prevence před touto chorobou. Ponechme stranou, zda to bude fungovat (určitě to neuškodí).. Sám jsem jejich rozhodnutím překvapen a rád bych jim pomohl najít bezpečný a zároveň účinný způsob konzumace konopí.

Proto se obracím na zkušenější, aby zde napsali své zkušenosti a doporučení, jakým způsobem je vhodné konopí užívat současně s jídlem. V jaké formě, jaké dávky a tak podobně. Klidně i konkrétní recepty ;)

Je vůbec možné konzumovat takové dávky konopí, aby byly účinné jako prevence, ale zároveň neovlivňovaly vnímání (při řízení, ...)?
PERRO
čau, to někde najdeš... mám pocit, že na alzheimera se pravidelně jí jen trochu na prach umletýho materiálu a to snad nikoho nezmastí (jestli to nepletu s jinou nemocí) ;)
každopádně můj děda když to s ním šlo z kopce tak jedl sušenky a dobrý... ale když si vzal dvě místo jedný tak už říkal že to bylo nepříjemný (já jich snědl třeba 9) - přece jen mu bylo přes 80 a v takovém věku máš už slabší srdce apod. takže to rozhodně nepřehánět :)
ať se daří

edit: tak koukám, že jsem to spletl s parkinsonem - tam se užívá prášek z konopí
takže asi jak píše mr. men, pak už jen vychytat dávku :D

edit2: jo a děda nedal dopustit na konopnou tinkturu (flaška s palicema zalitá lihem) ...mazal si tím záda a klouby (jako alpou) a myslím, že při tý koncentraci co tam byla se přes kůži taky něco vstřebalo :smoker:

edit3: http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
nic moc tam teda neni :)
Mr.MEN
No podle mě by bylo nejlepší udělal buď olej nebo máslo. Samozřejmě ne moc. Podle síly materiálu. Z másla se udělá ghi aby vydrželo déle.
A pak si na tom můžou vařit nebo z toho péct. :) Když to vždycky dají po troškách i s normálním olejem nebo máslem neměl by být problém. :)
koles
Díky za rady. Jasně, jde o to vychytat to správné množství, aby to neměnilo vnímání nebo nemělo fyzické dopady.

Drcený palice do polívky mě napadly hned - sám jsem to ještě nezkoušel, ale myslím, že to chuťově nebude nic moc :) Ten olej / máslo bude dobrá a trvanlivá alternativa. Pak jde jen o to nedat toho moc.
Mr.MEN
A samozřejmě to před tím vyvař ve vodě ať to nemá ani moc tu vůni a chuťa máš to. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma