Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Zahradní domek in da haus aneb jak to roste v plechovým boxu - Klikni zde pro originální téma
MICHAL88
Na českých diskuzích sem nikde nenarazil na to, že by někdy někdo zkoušel udělat box z plechu. Můj známí teď jede druhé kolo tak pro Vás uvede některá pro a proti. Samozřejmně se počítá s plechem z nerezu.

Zdálo se mu, že homebox je v bytě jako pěst na oko, zajimalo by ho proč je nevyrábějí i v jiné bež černé barvě, vždyť uznejte, že by mnohem lépe vypadal box světle modrý a nebo třeba žlutý, nehledě na to, že světlejší barvy opticky zmenšují a rozhodně působí podstatně nenápadněji. Potřeboval prostor pro 2x400w, ale HB 120 se mu zdál malý a větší box už je podstatně dražší. Řešil to jednu dobu i dvěma HB L zároveň, ale to se mu také nezdálo jako šťastné řešení. Přemýšlel a kombinoval, jednou ho napadlo koupit zahradní domek z aukra. Svými rozměry š150d200v200 a cenou okolo 4500,- se mu zdál naprosto ideální. Domek je bez základny díky čemuž je jeho hmotnost cca. 25kg bez komponentů. Sestavit takový domek mu zabralo asi dva dny nepřetržité práce, ale za to si mohl vyvrtat díry na vývody a přívody kamkoliv. Stěny i podlahu udělal z bílý odrazový folie a díky dvou stolků z ikei na nichž má libra truhlíky si mohl vyrobit drip a pěstovat v kokosu. Druhý kolo se mu blíží ke konci a říká, že se ten nápad osvědčil. Jediný problém je díky tepelné vodivosti kovu právě s teplotou. Pokud tahá vzduch ven přes pachový filtr teplota se drží kolem 27C při okolní teplotě 22C. Na léto plánuje dát na obě lampy cooltube s vlastní ventilací a odvodem pryč, protože jak sám říká léto v posledném patře s oknama na jih je bláznivé. Příkládá i fotografie pro představu. Pokud Vás něco zajimá nevahejte se zeptat.
čepra
citace:
Původní příspěvek od MICHAL88
Zdálo se mu, že homebox je v bytě jako pěst na oko,


kdežto zahradní domek do obýváku padne jak ulitej ...

každopádně máš ode mě k+, protože to je úlet
MICHAL88
dík za to k+ :)) docela sem se tomu teď zasmál :), ale je nějáký důvod proč jsou HB černé? Vždyť ten materiál by se dal obarvit i na bílo a stejně by byl neprodyšnej. Když nad tím tak přemejšlym možná v tom začnu podnikat :)) každopádně když příjdu k někomu a uvidím HB tak mně nikdo nepřesvědčí, že není používanej na growing a spousta lidí ho navíc zná z televize, domek musíš zakamuflovat za nějáku šílenest otypu, třeba žes ho vyhrál a tak sis ho prozábavu postavil když nemáš zahradu a máš tam bordel ne? :) člověk musí bejt kreativní no, ale samozřejmně by tě při tom vysvětlování neměl přehlušit větrák.
MICHAL88:

Box úlet, ty voe si nedokážu představit, že tohle tahám do bytu.. Na kolik ta sranda celá vyšla?? Janáč kyti vypadaj slušně.. pálil jsi na to 2x 400w jo? Jaká byla gramáž??
MICHAL88
právě, že to vyšlo levně cca 4500 celý domek a výtěžnost cca. půl kila neváženo přesně. Myslím, že hodně dobré práce odvádí GH FloraNova.
Počítám jo, domek 4,5K + odrazová fólie tak 2K(možná víc) a jsem na 6,5K.. Což se mi zrovna levný nezdá, ale hlavně, že to plní funkci.. Ať se daří
MICHAL88
folie 2k? max 300,- a to hafo zbylo.
WAMParjan
jj 25 kilove jzahradní domek je rozhodně praktičtejší jak homebox co složíš rozložíš z jedný malý krabice co se vleze všude . .krom toho jde vidět jak to prosvítá ve spojích steně tak se bude i světlo dostávat dovnitř nic ideálního . . ale každopadně sradnda jestli ti to přijde jako menší pěst na oko a kdyby byl home box bílej tak teda už nevypadá podezdřele jo ? možná se dočkáme a borci to začlnou prodávat v modnějších barvách . . . aprikot lila cihlová :)
MICHAL88
blíží se podzim
MICHAL88
téma Vás zaujalo to mám radost. Ona spousta lidí si to asi nedovede představit a myslí si, že to snad působí v interiéru megalománsky opak je pravdou. Díky jedné stěně tvořené zrcadly a čelní části dekorované nalepovací tapetou imitující dřevo to celkově působí značně lépe než HB L, ale každopádně to samozřejmě neznamená, že to je 100% bezpečné. V USA se běžně prodávají kovové grow skříně, kde se klade velký důraz právě na utajení. Přidávám fotku pro radost a taky ať vidíte jednou fotku focenou pod zelenou lampou, aneb nerušit spím.
TommyGun
Na USA ser, radši bych si udělal nějakou pěknou dřevěnou skříň když to chceš mít inkognito..
LuckyBoy
a nebo falešná předstěna a skříň nebo policová stěna jako "tajný vchod" zn. vhodné pro schizofreniky ;) ale to už sme trochu někde bokem...a k té barvě homeboxu, kdyby byl např. bílý a byl v rohu bíle místnosti, bude "skoro" neviditelný ;) jinak ať si každej pěstí v čem uzná za vhodný...každopádně za original nápad K+
Kiddnaped
Velky ehm.. kreativní :D fakt jsi mě dostal i když já mám to samé (skoro) mám 2x2x2.30 v rohu ze sádroše a ve vnitř diamantovku :D K+
Anuvin
Ahoj, no každopádně mě to zaujalo a pobavilo :D Ale jinak si myslim že je to celkem blbost. Je vidět že to docela prosvítá a že by to byla menší pěst na oko než box mi teda nepřijde. I tak se to zvědavé návštěvě musí vysvětlovat dost těžko ne? :D

Co se týká barvy boxu tak ten co sem používal byl trochu průsvitnej když tam svítilo 4OOW, tak možná proto černá barva. Ta nejvíc pohlcuje světlo, nebo jen teplo ?
Barevnej box je zajímavej nápad, ale na nenápadnosti mu to podlemě moc nepřidá.
Box je podlemího pro lidi co ho můžou strčit do sklepa v RD nebo v bytě do nějaký zadní místnosti kam nikoho nepouští...
Ale lidi co to maj v obyvaku, nebo maj prostě garzonku by měli mít spíš dřevěnou skříň as skříň na oblečení, nebo box za falešnou stěnou atp..
MICHAL88
jasně souhlasím, že by šatní skříň byla nejideálnější, problém je že hlubší než 64cm sem nenašel a takovej kutil abych vyrobil skříň normálního vzhledu asi nejsem, ideál bych viděl v nákupu boxu G-Tools, ale problém je vyšší cena :), ale především, mám zde zájem prezentovat zkušenosti pro další generace tuzemských groweru, aby věděli, že i v plechu to jde. Posílám poslední foto z roomu a začíná flushing.
techem
Máš to fakt luxusní, kytky nádherné jen co je pravda a funkčnost boxu zdá se býti nad míru dobrá...jen tak dál.

Ať to kvete...
koogi1
Moc pěkné :D cha to jsem ještě neviděl.
Zase nějaká inspirace do budoucna:)
MICHAL88
nějáký tip jak si usnadnit sklizeň když na trimmer nezbylo?
koogi1
Rucni prace;D je nejlepsi.
SousedQ
Zdravim jj s FloraNova mam taky dobre zkusenosti.Jinak peknej napad
Kiddnaped
Trimmer: sežen si ofukový motor a vyrob si šablonu na 3 cípy a na každou nalep žiletky a umísti na grilovací mrizku kterou das na kybl.. :-) pak jen palice šouráš po mřízce a přebytečné listy se budou zkracovat o zaplný motor ze žiletkama :-)
Positivevibes
:D ta první fotka vypadá jako domácí solárko :goldcup: každopádně zajímavý :D K+
MICHAL88
Pokračování nekonečného seriálu o pěstování v kovovým boxu je tady.

Pole rozděleno na 12x12 řezů od místního člena jedná se o Euforii a Shiva Skunk v poměru jedna ku jedný a musím uznat, že takhle krásně čistý kořeny, které klony měli jsem dlouho neviděl.

Nainstalované světlo je MH 400w Sunmaster po zakořenění přechod na 2x400w HPS Flower Spectre XTreme Output. Narozjezd aplikován Rootbastic ve formě postřiku, dále živeno serií FloraNova od GH.
MICHAL88
Teplota příjemných 25 stupňů a FloraNova Grow je myslím ideální kombinace. Vlhkost konstantních 60%, slunce stále MH Sunmaster 400w.
MICHAL88
Nechci dělat reklamu, ale FloraNova je ve většině ohledech to nejlepší co znám.

7. Den - nalevo Shiva Skunk napravo Euforie
MICHAL88
První týden změny 1xMH 400w za 2x400w HPS a denního režimu 12/12.
Příští fotky už budou upravený pro lepší detail, ale realita je červenožlutá 2xHPS Flower Spectre XTreme Output 400w.
MICHAL88
Necelý týden poté... Teplota stoupla na 28C vlhkost 46% čeká nás letní dobrodružství s chlazením :)
MICHAL88
3. týden fáze světla 12/12 zjištěno, že přepnuto bylo pozdě. Upravila se jim fazóna a pozměnily některý pozice květináčů, no a jede se dál.
MICHAL88
Začátek 5. týdne 12/12. Teplota 27C vlhkost 48%.
koles
Tož pěkně to paličatí! :) Co tam visí nad tím větrákem, to je nějaký čidlo?
yabasta
citace:
Původní příspěvek od koles
Tož pěkně to paličatí! :) Co tam visí nad tím větrákem, to je nějaký čidlo?


To je triakovy regulator , nejspise na odtah.kdyz zregulujes ventas tak pri prekroceni teploty ho zpusti ni plno.jo a tak divne bzučí
MICHAL88
přesně tak je napojenej na přítah i odtah a s tím vrčením je to pravda, ale je to podstatně levnější než transformátorová regulace a ůčel to splnuje.
MICHAL88
V polovině 6. týdne režimu 12/12 bojujeme jak s vysokou teplotou kolem 30C, tak i se zvýšenou vlhkosti cca. 55%. Příště se dozvíte víc.
30°C je ještě v pohodě... vlhkost si myslím, že tak na hraně, ale taky ti to nijak neublíží...
MICHAL88
Já vidím problém hlavně u té vlhkosti. Jednak to může mít za následek listnatý květy a hlavně pokud budou prorostlý, tak jako v kole minulém, je velké nebezpečí vzniku plísně a ta většinou bují uprostřed toho květu, takže není jednoduché ji včas odhalit.
Foto: Euforie 5. týden květu.
MICHAL88
V sedmém týdnu sem při raní kontrole objevil plíseň na jedné z palic. Z toho důvodu byly zbaveny všech hlavních květů zhruba o tři dny před plánovaným datem. Dutch passion píše na svých stránkách, že Euforie by se měla sklízet v sedmém nejpozději v osmém týdnu, tak by to neměl bejt problém a nemělo by to mít zásadnější vliv na celkový high, myslím, že je všechno lepší než to nechat přezrát.

Pozn. na dalších palicích nenalezen ani náznak plísně.
MICHAL88
Na zahraničních diskuzích sem četl zajimavé články o pěstování pod MH po celou dobu života rostliny. Našel jsem si pár setupu a uzvažuji, že z čistě experimentálních důvodů zapojím na půlku boxu 1x400w HPS určenou na květ a na druhou 400w MH. Co si o tom myslíte? Budu rád za každou připomínku.
MICHAL88
a jede se dál... nepřináší mi to už nic nového proto tento seriál končím a případné další kolo zde nemá smysl publikovat, neboť by to bylo omýlaní stále jednoho a toho samého dokola..

čau u dalšího :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma