Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Automaty v zimě - Klikni zde pro originální téma
Sandraa
Ahoj,

jelikož mi celá letošní úroda splesnivěla, chtěla bych se Vás zeptat, zda-li můžu pěstovat automaty i v zimě normálně za oknem.

Snad se někdo najde...děkuju za odpovědi :-*
Tomsio
Můžeš ale nepočítej že na to něco budeš mít.. ;)
Machoman
Radši si kup nějakej malej homebox s 250W sodíkem. Kde není slunce, tak není ani výnos a kvalita.
Sandraa
Ty jsou ale docela drahý homebox že? A kolik to žere tech 250W? Odrazí se to ňák na konečný spotřebě energie? Dík
yara
Když už sodík tak ne automat, ale klasiku. Automat je do přírody a ne pod lampu (jedině, že je chceš na semeno).Navíc na automat se musí víc svítit 20/4 (20hod svítit/4hod. tma) oproti 12/12 na klasiku.

Nemusíš kupovat hned stan - neboli homebox stačí nějaká starší skříň s minimální výškou alespoň 1,5 m, ale raději víc. Šířka je daná výkonem svítidla, u 250W lampy je to 60x60c, více ve FAQ -
http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#11

Dělají se i nižší wattáže např. 70W, 150w - spotřeba u lamp je cca o 10% vyšší než je udávaná watáž, ale s nižším výkonem bys současně měla zmenšit plochu na pěstování.

Zmiňovaný 250W sodík žere asi 275W, tzn. že za necelé 4 hodiny spálíš 1kWh za cca 5 Kč podle tarifu.

To je v krátkosti vše. Doporučuji přečíst FAQ, kde se nachází skoro všechny informace a přeji šťastnou ruku při pěstování.
Pokud chceš trochu ušetřit, dají se v bazaru koupit levněji věci včetně řezů a semínek od prověřených členů v bílé listině.
ushakkk
Automaty jsou zbytečný. Potřebují hodně světla a toho je jak víme v zimě nedostatek. Já kdysi dávno experimentoval s obyč čudkou, kterou jsem dal naklíčit po novém roce, držel ji za oknem a stihla "dozrát" do jara, dokud byl krátký den. Byl to jen pokus z mladistvé nerozvážnosti a již nikdy jsem ho neopakoval. Něco málo na tom bylo, ale šlo o vytáhlé koště. 70W či úsporka Ti udělají lepší službu a jsou tu mazáci, u kterých to dle fotek nevypadalo věru zle.
Nechť se daří.
Sandraa
jhee tak děkuju moc, dám to do skříně 50x120, ještě si tedy musím přečíst všechny rady a tipy na foru, abych se tu porad neptala jak pipka, když tu vše je.

Mějte se chlapci a dík :-*
koles
citace:
Původní příspěvek od Sandraa ještě si tedy musím přečíst všechny rady a tipy na foru, abych se tu porad neptala jak pipka, když tu vše je.[/B]


Hehe, přesně tak :) Až to rozjedeš, založ si téma třeba v galerii, kam můžeš psát dotazy za běhu, dávat fotky atd, takže ti určitě někdo poradí s konkrétním problémem, pokud nastane.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma