Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
feminizace koloidním stříbrem - jak na to - Klikni zde pro originální téma
dlouhán
když jsem to na netu našel a zjistil jak je to jednoduché, nemohl jsem tomu uvěřit. zároveň jsem to však nemohl nezkusit :D se ví
jen pro pořádek doplním oč vlastně de:
při běžném křížení samčí rostlina opylí rostlinu samičí pylem, který předá geny s chromozomy X a Y přičemž chromozom Y je samčí. zárodek si časem zvolí mezi X a Y, takže nakonec +/- 50% semen bude samčích a 50% samičích.
chceme-li získat semena čistě samičího pohlaví(feminizované), musíme ze hry vyřadit chromozom Y a toho dosáhneme jedině tak, že z procesu křížení vyřadíme samčí rostlinu a její místo obsadíme rostlinou samičí. jak ale ze samice získat pyl??
je to very easy! je k tomu zapotřebí asi půllitr koloidního stříbra(ionty stříbra uvolněné v H2O pomocí elektrolýzy) o koncentraci min. 30ppm, které lze koupit, nebo je možno i vlastnoručně vyrobit - podrobný návod v odkaze:

zdroj v anglině: http://www.growweedeasy.com/how-to-...rijuana%20seeds

my pokračujem česky :teef:

1. odeberem klony rostlin, které chceme křížit. pozor, v obou(ve všech) případech se musí jednat o čisté sinsemilly! je velmi důležité, aby nebyl použit byť jen lehký hermouš, nebo samice trpící sklony k hermení při kdejakém stresíku, protože, jak známo, tihle kousci své zvrácené transvestitní tendence s oblibou přenášejí dál se svými geny.

2. ihned po zakořeněnění můžeme kytky přepnout na květ, ale pokud chcete semena skízet po kýblech, bude třeba kytky příslušně narůst. první den 12/12 začnem na kytku/kytky, kterou chcem použít jako samce, aplikovat postřik koloidním stříbrem. postřik aplikujeme na všechny části rostliny včetně stonků a pupenů, ato i několikrát denně.

3. po 10 - 14 dnech, v závislosti na odrůdě(některé extrémní tropické sativy budou pravděpodobně vyžadovat i mnohem déle), postřik coloidním stříbrem vysadíme.

4. během 3. týdne květu by se u takto ošetřených jedinců měly mezi chloupky v zárodcích paliček objevit první kulaté, tedy samčí květy.
dlouhán
na prvním obrázku je řízek koncem 3. týdne květu










a tady řízek z téže matky, tytéž podmínky, ale tento byl ošetřen koloidním stříbrem. koule jsou zde už zřetelně vidět.
za další týden-2 by již mělo být možné odebírat pyl.
každá sinsemilla oprcaná takovýmto pylem bude produkovat 99,9% samičí semena.

tak a je to venku :D

nic, oprcávejte, přeprcávejte ..a vůbec prcejte o život a pamatujte, že kdo si hraje, nezlobí!

so have a fun and good luck, dacani!
Pflusik
Intristink! Zajímalo by mě jak konkrétně funguje proces "mutace" v souvislosti s koloidním stříbrem jestli o tom víš víc. (Na hlubší úrovni) O koloidním stříbru vím asi jedinou věc a to, že je to šarlatánskými léčiteli často doporučováno k léčbě všeho a všech, jinak vůbec nic.
Me by zas zajimalo pises extremni sativy budou chtit postrikovat dyl - jak moc a proc. Prave s takovejma genama bych mnozil :-) Jinak rozhodne vyzkousim, ja si rikal ze to nebude slozity kdyz ma kdejakej jouda na trhu fems...
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od Pflusik
Intristink! Zajímalo by mě jak konkrétně funguje proces "mutace" v souvislosti s koloidním stříbrem jestli o tom víš víc. (Na hlubší úrovni) O koloidním stříbru vím asi jedinou věc a to, že je to šarlatánskými léčiteli často doporučováno k léčbě všeho a všech, jinak vůbec nic.


co je to "koloidní stříbro"

Koloidní stříbro jsou maličké částice a ionty metalického stříbra suspendované v deionizované vodě. Mají stejný elektrický náboj, takže se vzájemně odpuzují a jsou ve stálém pohybu. Proto lze říci, že koloidní stříbro je aktivní. Částice koloidního stříbra je možné pozorovat pouze elektronkovým mikroskopem. Čím menší jsou částice, tím bude roztok účinnější. Optimální velikost stříbrných částic je od 1,5 do 5 nm při koncentraci 10 mg stříbra na litr vody (10 ppm). Pro srovnání: viry mají velikost od 15 do 150 nm a bakterie od 350 do 1000 nm a jsou tedy podstatně větší než částice koloidního stříbra, které díky tomu mohou volně pronikat do nitra patogenů a podporovat léčebný proces. Je třeba zdůraznit, že lidské tělo vyplňují přirozené koloidní látky jako je krev, lymfa, nitrobuněčné tekutiny. Stříbro v koloidní formě má podobnou strukturu jako organické tekutiny, což je pro lidský organismus dobré, neboť se koloidní stříbro díky tomu snadno vstřebává. Mikroskopická velikost částic stříbra jim dokonce umožňuje pronikání z vlásečnic do každé živé buňky, v níž mohou urychlovat a podporovat léčebný proces na buněčné úrovni.

žádní šarlatáni ;)


citace:
Původní příspěvek od ogaroiquiz
Me by zas zajimalo pises extremni sativy budou chtit postrikovat dyl - jak moc a proc. Prave s takovejma genama bych mnozil :-) Jinak rozhodne vyzkousim, ja si rikal ze to nebude slozity kdyz ma kdejakej jouda na trhu fems...


tyto sativy přechází do květu velmi pomalu a to bude ten důvod. postřik se aplikuje imrvére furt dokud kytka nezačne kvést. tak asi proto. mimochodem s těmihle sativami prý bývá největší problém, protože to stříbro pro kytku není žádná slast a celý proces nemusí vůbec přežít. po 14 dnech aplikace vypadá jak silně napadená sviluškami.
dále se ve zdroji uvádí, že nasamčit jde téměř 100% samičích rostlin a ten zlomek procenta co nejde jsou právě jedinci z těchto extrémních sativ.
dlouhán
máš pravdu, ten článek jsem zkopčil z netu a myslím že šlo o e-shop. nejsem biolog, jen vyučenej klempíř :D a nikoho nenabádám k vnitřnímu užití. i na samotné lahvi bude stopro tučný varování NEUŽÍVAT VNITŘNĚ. ale na povrchové záněty, plísně.. by to mělo fungovat spolehlivě ne?

a když už jsme u toho varování, zapoměl jsem na jedno:
rostliny ošetřené kol. stříbrem NEKONZUMUJTE

nepředpokládám sice že by to někoho vůbec napadlo , ale pro jistotu :D
Highskór
Četl jsem že koloidní stříbro se také užívá vnitřně, proti chronickým nemocem... je to voda zbavená iontů který tam dodají ionty stříbra s protizánětlivým účinkem. Prý se tím nelze předávkovat, stejně jako vitamínem C. Přebytek se evidentně vyloučí bez poškození organismu.Dříve když byly půdy bohaté na stříbro tak to příjimal každý a nebyli s tím žádné problémy.

Chystám se koupit půl litru koloidního stříbra a užívat ho i orálně, jestli umřu tak jsem se mýlil :DDD
Dolfa
Když jsem se zajímal o koloidní stříbro, našel jsem i vyloženě špatný info. Jako například, že částice v něm obsažené jsou nabity záporně, což by bylo pro viry a patogeny zapouzdřený do záporně nabitýho obalu žůžo a nic by se nestalo. Přitom k odlučování Ag dochází na kladné elektrodě, tak jak teda může mít záporný náboj? Polemiku okolo ůčinků na lidské zdraví bych nemazal a spíš ji přesunul do léčitelství a tam bychom se třeba rozepsali.

Byl zde člen "sopka", ten tímto způsobem feminizoval, co jsem odněj měl AF semínka, vykvetly z nich holky. Navíc to používají některé seedbanky. Někde jsem četl, že to používá banka CH9, co jsem od nich měl, tak byly holky bez problémů. Tak proč ne. Budu teď stavět nový generátor, už mne nebaví prohazovat elektrody aby docházelo k rovnoměrnému opotřebení. Kdyby si někdo chtěl postavit, můžu sem dát schéma a tišťák. Například elektrody si objednáte za cca dvě stovky a poštovné v Safině v ryzosti 99,99. V té lékárně za koloid Ag chtějí docela dost a výrobní náklady na generátor jsou malé nebo spíš rozumné.
dlouhán
nad 30ppm to určitě pro člověka nebude dobrý! (vnitřní užití)
Rákosníček
citace:
Původní příspěvek od dlouhán
.... a děte si to řešit do léčitelství.


tak, tohle téma se zabejvá feminizací semen, zdravotní vlivy konzumace koloidního stříbra patřej jinam

v příštích dnech promažu
Ganjas farmer
4:DDolfa,´daj sem tu schemu.mna by to zaujimalo..ja som to vydel na youtuzbe,tak to vyzeralo ten generator jak z nabijacky z mobilu vyrobene...normalne na oboch koncoch kablov+- boli svorky a na nich strieborne tycky..ale to je moc jednoduchy ze jo?

Este by ma zaujimalo kde kupim regular automaty,lebo som nikde nenasiel okrem 5semen.cz toptaomix,jenomze to clovek nevi co je co su tam 4mes a 2.5mes odrudy mix...
yara
citace:
Původní příspěvek od dlouhán
... je k tomu zapotřebí asi půllitr koloidního stříbra o koncentraci min. 30ppm, které lze koupit ...


citace:
Původní příspěvek od dlouhán
... Optimální velikost stříbrných částic je od 1,5 do 5 nm při koncentraci 10 mg stříbra na litr vody (10 ppm) ...


Chápu to dobře tak, že třeba 40ppm je pro užití na kytku lepší a pro lékařské užití 10ppm a méně?
Jinak velikost stříbrných částic v nm u výrobků asi označené není a 325 Kč za 1/2 litru stříbra 30 ppm není až zase tak moc, otázkou je jaká je spotřeba při tom stříkání.

http://www.karite.cz/koloidni-strib...ni-stribro.html


Ještě by mě zajímalo čím to stříkáte, běžným rozprašovačem?
Shaker
To zní zajímavě a gram stříbra už je jen za 10 kč!!, no hrůza za takový zázrak:-)
Geltrud
Tak co pánové, fungovalo to, zkoušel někdo ? :)
dlouhán
je to vyzkoušené a funguje to, žádný strach.

http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
lolo
Myslíte že to pôjde aj s koncentráciou napr. 10ppm? U nás totiž nemajú väčšiu koncentráciu :/
A Autoflower mám kedy postrikovať, keď tak? S tým skúsenosti nemáte?
kammo
cize strieka sa to 10-14dni alebo pokial neukaze znamky hermenia?
lolo
Iba pre informáciu, funguje to aj s koncentráciou 10ppm ...približne po 2-3 týždňoch vyšli gule. Potom ak ich nechám vyrásť, tak dám vedieť, či sú hermáči, alebo žienky, ale verím v žienky.
techem
tak to jsem zvědav, doufám taky v ženy a pokud možno tak tu pak dej nějaký stručný návod, nebo založ téma, dost lidí by to určitě zajímalo...Ať se poženštění podaří ;)
A sleduju ;)
kammo
babka ma feminu critical mass auto od bigbudha seeds...po nahodeni preflowers ju 11dni trikrat denne striekala koloidnym striebrom 50ppm....320ml striebra doslo a naznaky hermenia zatial nikde....docital som sa ze gule to zvykne ukazovat v tretom tyzdni.Cize je to zatial v poriadku podla vas skusenejsich?
lolo
No ja som to robil asi takto:

Keďže som nemal zakúpené striebro pred nakvetnutím,tak som začal striekať až približne v prvom týždni. Striekal som približne 18 dní,niekedy aj 5x denne(min. 3x), ale fakt že poriadne, niekedy z toho to stiebro aj tieklo :D. Hlavne som nastriekal kvety, listy tak pomenej. Potom nahodilo gule, pozbieral som peľ a bolo hotovo :D

A k tomu vyskúšaniu ... Tento rok už sa mi to pravdepdobne nepodarí, keďže teraz idem posledné kolo a to nie je z mojich fem. semiačok a s ďalším už nepočitam. Takže ak nezabudnem budúci rok to tu nahádžem :) Ale vyzera to super,tak verím v úspech :)

kammo - ešte nech babka pokračuje, tie gule určite nabehnú. Potom prosím ťa tiež daj vedieť, ako to dopadlo, keď z femky spravíš ďalšiu femku :) Ďakujem :)
C21H30O2
chcem sa opytat, ci ten pel sa pouziva len k opeleniu inych rastlin, alebo sa opeli aj samotna rastlina, na ktoru sa striekalo striebro?

teda po lopate, ci sa daju ziskat semena aj zo samoopelenia...
lolo
No to ti 100% potvrdiť neviem, ale ja som čítal, že je potrebné opeliť inú rastlinu, inak môže dôjsť k nechceným hermáčom.
C21H30O2
takze nemozem nim opelit ani iny klon z tej istej matky?
lolo
Možeš, ale neviem čo z toho vznikne ... Ako tu na growri som už toľko vecí čítal, čo sú iba mýty, ale ľudia im veria ... Tak isto to môže byť aj s tým, že femka sa nemá feminizovať ... Skús, myslím, že ak už ho striekaš, nemáš čo veľmi stratiť a iba získaš. Ak nie kvalitné semiačká, tak aspoň skúsenosť a tá je podľa mňa lepšia ako niečo prečítať :) Ja tiež rozmýšľam nad tým, že to vyskúšam, mám teraz fem. Magmu od CBDseeds a nejaký jej rez postriekam striebrom a opelím inú fem. z jej druhu a uvidíme čo z toho vyrastie :) Takže ak sa do toho dáš, určite napíš, ako to dopadlo :)

Ešte som čital aj niečo také, že niektoré Sativy majú pomer samcov a samís 1:100 a samice sa pravidelne zhermia a vytvoria nové semiačka a sú z nich aj čisté ženy, takže fem. tam prebieha teoreticky v prírode bez nášho zásahu a funguje to už od kedy tieto rastliny vznikli. Ak sa mýlim, poprosím o opravenie, rád naberiem ďalšie info :) (To som čítal od nejakého šľachtiteľa, ale nepamätám si už jeho meno :/, ale myslím ,že on má aj nejakú seedbanku, alebo niečo podobné, fakt si už nepamätám to meno :/ )
Mystery
Zdravím, mám jeden dotaz k tématu.

Nevíte někdo jak to je, když máte hermafrodita už od začátku, čili není to samice a není cíleně stresována na hermafrodita. Poté s ní opylíte ostatní samice. Dostanete femenizovaná semena, nebo jen regular/hermafrodity?

Případně funguje to i opačně, pokud máte samce - kolonoidním stříbrem ho začnete stresovat, začne tvořit květy? :-) Díky
techem
citace:
Původní příspěvek od Mystery
Zdravím, mám jeden dotaz k tématu.

Nevíte někdo jak to je, když máte hermafrodita už od začátku, čili není to samice a není cíleně stresována na hermafrodita. Poté s ní opylíte ostatní samice. Dostanete femenizovaná semena, nebo jen regular/hermafrodity?

Případně funguje to i opačně, pokud máte samce - kolonoidním stříbrem ho začnete stresovat, začne tvořit květy? :-) Díky

Hoj opylení nechtěným hermafroditem samičí rostliny získáš regulérní semena ale s převládajícím množstvím zase nechtěných hernafroditu. A s tím samcem ti neporadím to nevím. ;) peace!
Mystery
Myslel jsem si to, díky :-)
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od lolo
Myslíte že to pôjde aj s koncentráciou napr. 10ppm? U nás totiž nemajú väčšiu koncentráciu :/
A Autoflower mám kedy postrikovať, keď tak? S tým skúsenosti nemáte?


jak píšu výše, je třeba koncentrace min 30ppm. nižší koncentrace nezaručí dostatečný stres u všech rostlin(u některých třeba ano)
samo že to jde i s automatama, kde by se jinak autofems braly. stříkat začít 10 - 14 dní před tím, než začnou vyhazovat květy.

citace:
Původní příspěvek od C21H30O2
chcem sa opytat, ci ten pel sa pouziva len k opeleniu inych rastlin, alebo sa opeli aj samotna rastlina, na ktoru sa striekalo striebro?
teda po lopate, ci sa daju ziskat semena aj zo samoopelenia...


samoopylení taky funguje, ale podle mého názoru genetické kvality půjdou dolů. bude tam pak asi víc slabých kusů než u originálu.
auroraindika
čaves všem...nemá cenu malá koncentrace...koupil jsem si koncentrát 99% za 550 očí a je klid...jistota na 100%...pic...
kammo
vraj ten critical tyzden po poslednom postreju krasne zhermil :-)
cont3
fakt sou z toho opyleni samy femky ? a ještě by me zajímalo muzu s tim postriknout jen jednu vetev rostliny ? a muzu to delat když uz to mirne kvete ? dekuji za odpověď :)
lolo
Ja som to striekal až keď začínalo kvitnúť a môžeš jednu vetvu, ale neviem ti povedať ako to zareaguje. Hlavne opeľ inú rastlinu potom.
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od cont3
fakt sou z toho opyleni samy femky ? a ještě by me zajímalo muzu s tim postriknout jen jednu vetev rostliny ? a muzu to delat když uz to mirne kvete ? dekuji za odpověď :)


když postříkáš jednu větev, zhermí jen ta větev a pylu bude málo.
když to začneš stříkat pozdě (již v květu), zhermí pozdě a semena nemusí stihnout dozrát.
udělej to pořádně a máš klid :D
cont3
tehle rok to opylim pylem co mi posle typek odsud hodim pyl z durban poisona na blue moonshine tak uvidíme a pristi rok az uvidim co z toho vyleze kdyz to bude dobre tak to striknu tim koloidnim stříbrem :)
Karlík
citace:
Původní příspěvek od lolo
Možeš, ale neviem čo z toho vznikne ... Ako tu na growri som už toľko vecí čítal, čo sú iba mýty, ale ľudia im veria ... Tak isto to môže byť aj s tým, že femka sa nemá feminizovať ... Skús, myslím, že ak už ho striekaš, nemáš čo veľmi stratiť a iba získaš. Ak nie kvalitné semiačká, tak aspoň skúsenosť a tá je podľa mňa lepšia ako niečo prečítať :) Ja tiež rozmýšľam nad tým, že to vyskúšam, mám teraz fem. Magmu od CBDseeds a nejaký jej rez postriekam striebrom a opelím inú fem. z jej druhu a uvidíme čo z toho vyrastie :) Takže ak sa do toho dáš, určite napíš, ako to dopadlo :)

Ešte som čital aj niečo také, že niektoré Sativy majú pomer samcov a samís 1:100 a samice sa pravidelne zhermia a vytvoria nové semiačka a sú z nich aj čisté ženy, takže fem. tam prebieha teoreticky v prírode bez nášho zásahu a funguje to už od kedy tieto rastliny vznikli. Ak sa mýlim, poprosím o opravenie, rád naberiem ďalšie info :) (To som čítal od nejakého šľachtiteľa, ale nepamätám si už jeho meno :/, ale myslím ,že on má aj nejakú seedbanku, alebo niečo podobné, fakt si už nepamätám to meno :/ )


Reaguji na trochu starý příspěvek, ale nedalo mi to:
Kdyby bylo 99% samců a jen 1% samic, který by ještě hermily, tak naprostá většina populace se při rozmnožování neuplatní a příroda by se to rychle snažila zvrátit do nějaké rovnováhy. (Kdyby naopak bylo 99% samic, je výhodnější být samec, protože vynaloží málo energie na předání genů a zajistil by, aby potomci byli zase více samci, tím by se zase začali častěji vyskytovat samci a znovu nastane rovnováha) A to hermení by v tom případě bylo pro rostlinu opět nevýhodné, raději by se nechala oprcat samcema kolem. Takže je určitě blbost, aby takové sativy byly přirozené a nevěřím, že by nějaký pěstitel šlechtil s tímto výsledkem.

Každému živému organismu jde o to, aby předal svoje geny co nejvíce do další generace. Samci dokáží s malou investicí energie vytvořit obrovské množství buněk pylu, ale musí mít tím pylem koho v dosahu opylit, jinak je samec v háji a nerozmnoží se. Oproti tomu samice musí na vytvoření jednoho semínka vynaložit velké množství energie a semínek tak z dostupných zdrojů vytvoří méně než by bylo buněk pylu, také musí mít někoho kdo by ji opylil. Z toho se zdá, že nejvýhodnější by bylo být hermafrodit, protože se dokáže rozmnožit sám, ale jedinci vzniklí kombinací dvou rodičů jsou mnohem životaschopnější a tak se organismům vyplatí být jednodomými. Výhodná strategie zrovna závisí na okolí, jak jsem popsal na začátku. Když jsou na poli stovky rostlin vedle sebe, tak se vyplatí být jednodomý - o opylení nebude nouze, oproti tomu jediná rostlina na kilometry daleko bude ráda, že se rozmnoží aspoň sama se sebou, i když potomci budou třeba retardi.
zelenymuz
citace:
Původní příspěvek od Karlík


Reaguji na trochu starý příspěvek, ale nedalo mi to:
Kdyby bylo 99% samců a jen 1% samic, který by ještě hermily, tak naprostá většina populace se při rozmnožování neuplatní a příroda by se to rychle snažila zvrátit do nějaké rovnováhy. (Kdyby naopak bylo 99% samic, je výhodnější být samec, protože vynaloží málo energie na předání genů a zajistil by, aby potomci byli zase více samci, tím by se zase začali častěji vyskytovat samci a znovu nastane rovnováha)


no, není moc pravděpodobné, že pokud už by ta samice hermafroditní byla, že by se i oplodnila vlastním pylem, protože blizny se objevují dříve a jsou fertilní, horší už je to když se zapomene banánek s pylem v boxu, kde to samozřejmě nechceme a ujde pozornosti, vznikne vlivem nějakého stresu nebo tak, stává se to..už jsem to párkrtá viděl i tady. Příroda sama se jinak nesnaží sama nikam vracet, to je jen pohled člověka jako nezasvěceného pozorovatele. Gameta samce nese buď pohlavní X nebo Y a samice je vždy X(XX), takže se akorát zvyšuje pravděpodobnost až dosáhne těch 50% v populaci, tedy stejné jako je pravděpodobnost mezi X a Y u samce. To že ženskejch je z počátku míň než chlapů u lidí je dáno prostředím- chlapy časem vymřou a vyrovná se to :D
citace:
Původní příspěvek od Karlík
A to hermení by v tom případě bylo pro rostlinu opět nevýhodné, raději by se nechala oprcat samcema kolem. Takže je určitě blbost, aby takové sativy byly přirozené a nevěřím, že by nějaký pěstitel šlechtil s tímto výsledkem.

Každému živému organismu jde o to, aby předal svoje geny co nejvíce do další generace. Samci dokáží s malou investicí energie vytvořit obrovské množství buněk pylu, ale musí mít tím pylem koho v dosahu opylit, jinak je samec v háji a nerozmnoží se. Oproti tomu samice musí na vytvoření jednoho semínka vynaložit velké množství energie a semínek tak z dostupných zdrojů vytvoří méně než by bylo buněk pylu, také musí mít někoho kdo by ji opylil. Z toho se zdá, že nejvýhodnější by bylo být hermafrodit, protože se dokáže rozmnožit sám, ale jedinci vzniklí kombinací dvou rodičů jsou mnohem životaschopnější a tak se organismům vyplatí být jednodomými. Výhodná strategie zrovna závisí na okolí, jak jsem popsal na začátku. Když jsou na poli stovky rostlin vedle sebe, tak se vyplatí být jednodomý - o opylení nebude nouze, oproti tomu jediná rostlina na kilometry daleko bude ráda, že se rozmnoží aspoň sama se sebou, i když potomci budou třeba retardi.


Sorry, že tě opravuju, máš asi na mysli dvoudomé rostliny :)
Karlík
To je pravda, že když by byla hermafroditní mezi 99 samci kolem, tak se spíše opylí tema samcema, u fakultativně samosprašných rostlin je to tak, že i když na bliznu dopadne vlastní pyl, látkami dokáže růst pylové láčky zablokovat a oplodní se cizím pylem, teprve když nemá žádný jiný pyl k dipozici použije svůj.

To že se "příroda snaží" je nadnesené, vše je ovládáno nějakými mechanismy a v evoluci se může klidně vyvinout i možnost určení pohlaví rodičem. Určení pohlaví není závislé jen na XY známém u savců a nemusí být náhodné. Např. u plazů záleží na teplotě inkubace vajec a rodič se tak přímo rozhodne, do jaké hloubky naklade kolik vajíček. Často to ale není moc pochopené, třeba u lidské populace je jasně zaznamenané, že po velkých válkách se rodilo více chlapců než je obvyklé.

A vysvětloval jsem, jaké přirozené faktory ovlivní, jestli daný druh/populace (např. konopí) bude jednodomá, dvoudomá, nebo se v populaci budou vyskytovat jak jedinci jednodomí, tak dvoudomí. Také může nastat kombinace jen dvoudomé samčí a jednodomé nebo naopak jednodomé samičí a dvoudomé rostliny, podle toho, co je pro daný druh výhodné, je to složitější problematika a vše si nepamatuji ani to tu už nějak víc rozvádět nepotřebuji. Ale vždy to vnikne tak, že náhodně vzniklí jedinci byli při rozmnožování nejúspěšnější a předali tuto náhodu potomkům, teoreticky může vzniknout samec, od kerého bude 100% potomků zase samců, ale evolučně úspěšné to nebude a tak tento znak vymře. Stejně nevýhodné by bylo i 99 samců na jednu samici.
sm0g
zdravim doufam ze to tady jeste neumrelo, jen jsem se chtel zeptat jestli se da takto feminizovat jen jedna holka, ale asi to neni prakticky mozne protoze se pyl dostane i k ostatnim? teoreticky?
drago101
Feminizovat môžeš co chceš keď máš samice.. Ja používam koloidné striebro iba na posledné dve vetvy na spodku rastliny a ostatné mam sisky.. A peľu je dosť aj z tých dvoch spodných konarikov, keď používaš kontrolované opelenie štetcom tak ho moc nepotrebuješ opelis si dve vetvy na ktorich budeš mat seeds a na ostatných budeš mat matros na hulenie.. Len keď opelis vetvy tak rastlinu nechaj niekde na svetle kde je bezvetrie aby ti nerozfukalo pel po celej rastline.. Nechaj ju 2 dni v kľude nech poriadne prebehne opelenie a potom tie vetvy postriekaj poriadne rozprašovačom na vodu aby si zničil zbytkovy pel aby ti ho neprenieslo na dalsie sisky.. Keď to budeš robiť opatrne a poriadne nemáš čo pokaziť.. A ešte jedna vec koloidné striebro nestriekaj ale potieraj vetvy štetcom.. Usetris kol. Str. A neznicis rastline listy


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma