Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Beginner - 85W CFL dual - Klikni zde pro originální téma
SMGKSH
Zdravim, v oboru indoor jsem nováček, nedávno jsem se rozhodl, že si postavím skříň. Mám rozměry 40x50x70 ( š x h x v ). Přídělal jsem tam 2 x 12 V větráčky z pc napojené na 12V starou nabíječku od mobilu. Mám v plánu pěstovat tak 1-2 květinky. A teď když už mám vše hotové mi chybí akorát světlo.. Chtěl bych zkusit 85w CFL dual, akorát potřebuju znát něčí názor, jestli můžu mít ve skříni dvě květinky a kolik tak budu mít výnos g ? Popřípadě nějaký lepší nápady ? Chci ale jet CFL zářivku :)
Hy3nA
čau, za prvý se vyprdni na dual a jestli chceš něco sklidit, tak si pořiď červenou. za druhý se nemusíš bát ani 125w, a když budeš šikovnej tak sklidíš z 2 kytek třeba tak 30g
SMGKSH
takže čistě jen zářivku na květ jo ? No mě je jedno, tak nějak jakou bude mít watáž, jen jsem myslel, že to bude stačit :) a 30g z obou dohromady ?
koles
Dual je taky ok, vlastní zkušenost ;)

125 W by se tam nevešlo? Uchladit to půjde v klidu.. Jinak to vypadá pěkně a klidně 4 bych tam dal.

Už máš vymyšleno, jak to pojedeš? SoG, SCrOG neb LST?
SMGKSH
Jo vešlo ;) akorát nevim, jestli mi postačej ty 2 větráčky. A k tý metodě... rozhodoval jsem se mezi SoG a SCrOG a nakonec jsem se rozhodnul pro SoG, přes tu mřížku by jsem to v tý velikosti skříně asi moc neroztahal
yabasta
zalezi jaky maji prutok vzduchu.mam vetracek ktery jede 180l a ten je v poho.dalsi vec je ze nabijecka na mobil nemusi tocit vetracek na plno zalezi na amperech.lepsi mas poridit 12V zdroj a muzes to i regulovat.
mel jsem 125clf na rust v prvnim pestu a v poho mo to ty vetraky utahli,na 150sodu uz to bylo horsi ale kdyz je daz zasebe a zapojis jich vice tak vklidu i tu 150hps ale bez pachace.takze nato bacha
SMGKSH
no mám připravenej i zdroj z pc, chtěl jsem ho tam dát původně.. vytáhnuto 12V a zatíženou 5V větev, aby to běhalo jak má (ale nechtělo se mi ho popravdě moc použít kvůli místu, proto jsem zvolil tu nabíječku) a jede to na ní míň než na tom zdroji, ale zase takovej rozdíl to není.. a tu zářivku teda 125w dual nebo jen na květ ? Popravdě, nechci ze začátku moc utrácet než se to naučím ))
yabasta
no ja pouzivam jen rustovku na rust a hps na kvet,takze ti uplne neporadim.ale co jsem cetl na foru tak kdyz koupis jen na kvet tak udelas lepe nez z dualem. pod tim ti to taky poroste.kdyztak dokup nejake e27 usporky s modrym spektrem a dopln tu kvetovku (ikdyz to je asi zbytecne)
SMGKSH
no já to slyšel od kámoše, že jeho známej jede taky jen na květ, že je to lepší, právě proto mě rozhodil a napsal jsem sem do fora... už bych jinak koupil tu dualku a jen 85w.. a kámoš je to tak rok co se chytil na pc grow box, že to viděl na youtube.. tak jede na 4 a 4 zářivky (23w warm white a ty na květ má cool daylight) a sklízí z dvou kytek dohromady tak cca 30-35g.. A mě i napadlo, že bych mohl si pár zářivek koupit jen na vyklíčení.. udělat si ještě menší box a než se mi dodělá kytí ve velký skříni tak v tý malý by to zatím mohlo růst,.. ale nevím jestli to není zbytečný
yabasta
to záleži samozrejmne na tobe ale mas to stavbu dvou boxu tak pocitej ze se ti to trochu prodrazi.jinak proc ne.
ale jak pises ze ma kamos 4zárivky tak nevim jestli to nevijde draz nez ta clf. ale pokud bys chtel utratit trochu vice penez tak kup 85clf rustovku a 125-200 clf na kvet.spousta lidi tady na foru ma pod clf celkem pekne pesty.taky jsem o tom uvazoval ale nakonec vyhral na kvet hps.
jeste k te rustovce kytky po ni maji opravdu peknou stavbu.


jeste prosim te cim mas ten box vylepeny? jestli to je alobal tak bych to vymenil alespon za bilou folii
SMGKSH
no... asi na ten menší box kašlu ;) no vyšlo ho to levnějš asi cca o 400,- než by to koupil tady u nás, kupoval to přes net s číny (free shipping)..

Původně jsem do toho nechtěl moc vrážet, proto jsem si skříň udělal z 12mm MDF a všechny potřebný věci jsem měl tak nějak doma v dílně (pantíky, díru se záslepkou na kabely, těsnění, větráčky,..) a mám to vylepený alobalem, takovým tím silným (ten byl taky doma po ruce)
yabasta
kup si tu bilou folii stoji to par kacek.odrazivost alobalu neni uplne idealni.
odrazi se ti to na produkci
SMGKSH
a odráží se to hodně na tý produkci ? .. no já co jsem koukal na různejch obchodech, tak ta folie mě výjde tak na 600,- ? na ten prostor co potřebuju
yabasta
to urcite nevyjde te to tak na 50kc

http://www.e-grow.cz/products/cerno...ova-folie-2-1m/
SMGKSH
jo mockrát dík :) já jsem koukal jen na pár stránkách a byli tam jiný ceny.. asi lepší kvalita tý folie.. úplně obyč jsem tam právě neviděl..

jinak mám v plánu objednat toto:

http://medigrower.cz/katalog/osvetl...light-125w-kvet

snad to bude v pohodě lampička :) uvidím no, když tak časem budu postupně vylepšovat, na ten první grow to snad stačí..

folii taky objednám akorát ještě vymyslet čím ji nalepím a vytvořit pacháč, nevím jak hodně to je pak cítit, mě by to nějak nevadilo, ale přítelkyně by asi nadávala :D
koles
Folii nalepíš oboustrannou lepicí páskou.

S pacháčem bych počkal, některé modely tolik nesmrdí.
SMGKSH
ok, ten pacháč můžu vyrobit během pěstu to není problém )
a ta zářivka ? Snad tady ta bude dobrá... nemáte někdo zkušenosti ?
Píšou tam ,,dlouholetá oblíbenost u pěstitelů v Americe"

http://medigrower.cz/katalog/osvetl...light-125w-kvet
koles
No já ti doporučoval dualku, ale pod červeným spektrem to taky vyroste i vykvete - rozdíl skoro nepoznáš.

Respektive mnohem větší vliv na výnos budou mít jiné faktory, především zvolená technika pěstu a chyby při pěstování...
SMGKSH
No původně jsem chtěl dualku tak vemu dualku a je to, definitivně rozhodnutej. A k tý metodě.. co bys doporučoval ? Co by bylo lepší na začátek ? asi SoG ne ? A hnojení nevim.. když jsem měl venku kytky tak jsem používal na květ guano.. na růst jsem nic nedával..
koles
Skutečnej SoG se hodí spíš do větších prostor a vyžaduje větší množství kytek. Na začátku jsi psal, že chceš dát jen dvě. To je samozřejmě možný, ale pak tomu musíš přizpůsobit techniku, abys měl výnos. Takže buď LST nebo SCRoG (síto). Nejjednodušší je dát tam síto a do něj pěkně roztahat 2 nebo 4 kytky, až dorostou. Předtím je jednou zaštípnout.

Tak a dost teoretizování, nejlepší je to vyzkoušet! ;)
SMGKSH
Jojo :) dík, že mi takhle radíš.. asi to roztahám.. vyzkouším LST a už jenom k tomu hnojení :D můžu na květ normal použít to guano ? a na růst něco doporučuješ ? Pak už otravovat nebudu objednám a pustím se do pěstování :)
alal
citace:
Původní příspěvek od SMGKSH
Jojo :) dík, že mi takhle radíš.. asi to roztahám.. vyzkouším LST a už jenom k tomu hnojení :D můžu na květ normal použít to guano ? a na růst něco doporučuješ ? Pak už otravovat nebudu objednám a pustím se do pěstování :)


Guano na kvet? Guano je podla mna na rast, bo dodava N. Na kvet potrebujdes P-K, takze si na kvet zozen nieco ine. Taky BloomBastic nieje az taky drahy a dost ti pomoze. Pred koncom nejaky Final Solution, by tiez nebol zly na precistenie rastlin. Takze guano si daj na rast, ale pozor aby si ich nespalil, nebude to outdoor, to co tam nasypes to v tom kvetinaci zostane. Vela zdaru..
yabasta
ja pouzivam jungle in da box na rust i na kvet a maximalni spokpojenost.3slozky a jen menis davkovani podle faze rostliny.
koles
Guano může být jak na růst, tak na květ podle podílu minerálních složek - takže záleží co máš.

Asi bude nejjednodušší, když pořídíš nějaká standardní hnojiva, stačí dvousložková grow + bloom (bio nebo minerální - podle preferencí). Pokud by se ti to pak v květu nezdálo, můžeš něco přikoupit (např. P-K), ale ty dvě složky by na slušný výsledek měly stačit.

Např: http://medigrower.cz/katalog/hnojiva/plagron-0?sort=ASC Alga grow a alga bloom (jo, těch 250 ml od každýho ti na tuhle skříň stačí min. na dvě kola)
SMGKSH
Díky kluci. No já to guano koupil v kamenném growshopu a tam mi řekli, že je na květ a je to i na něm napsaný. Jsem fakt začátečník, teprve jsem letos jel druhým rokem outdoor a teď se chci vrhnout na indoor přes zimu :D Jako pročítám to tu na groweru pořád, abych se něco dozvěděl, ale každý má jiný názor, tak hold budu muset toho asi časem vyzkoušet víc co mi bude vyhovovat.
alal
citace:
Původní příspěvek od SMGKSH
Díky kluci. No já to guano koupil v kamenném growshopu a tam mi řekli, že je na květ a je to i na něm napsaný. Jsem fakt začátečník, teprve jsem letos jel druhým rokem outdoor a teď se chci vrhnout na indoor přes zimu :D Jako pročítám to tu na groweru pořád, abych se něco dozvěděl, ale každý má jiný názor, tak hold budu muset toho asi časem vyzkoušet víc co mi bude vyhovovat.


Tak to potom bude oK, ale aj tak si myslim, ze ked budes vidiet ako ti rastu, sisateju, tak im budes chciet dat to najlepsie, a nakoniec na kvet siahnes po nejakom boostry. :)
SMGKSH
Tak až teprve teď mi dorazila zářivka :) akorát nevím jak jí umístit do skříně :D
SMGKSH
tak ?
ale aby ty dvě kytky co budou na tý jedný straně neměli míň světla
SMGKSH
a nebo takhle ?
koles
Budeš tam mít stínítko? Jestli jo, tak bych tu lampu umístil podle toho, jak se tam vejde stínítko - aby se stínítko nedotýkalo stěn a mohl kolem proudit vzduch. Navíc bych to stínítko umístil raději tak, aby jeho křídla schovala tu lampu, jinak ti to bude furt svítit do očí, až se tam budeš chodit kochat :) Takže asi varianta 1.
SMGKSH
Jo, stínítko mám ;) dneska to budu montovat a pak už jen bílou folii.. jinak zatím mám 4 vyklíčený semínka a asi koupit keramický květináče co ? akorát nevím jak rozměrově.. asi aby se vešli 4 do skříně ne ? prostě co největší ?
Ja pouzivam hranaty od Teku ...vyber si ktery Ti budou rozmerove vyhovovat.
koles
Keramický? Běžně se používají spíš hranaté plastové/teku.. no ono je to asi fuk, hlavně aby to mělo dole odtok. Rozměrově bude stačit 4 x 3,5 l na tenhle prostor - stejně ty kytky nebudou moc velký.
SMGKSH
jo dobře díky :) a už jen poslední věc... při jaké vel. kytky mám přepnout na květ ? Dostala se ke mě informace, že se to má přepínat, když je kytka tak nějak v půlce skříně, že ještě něco po přepnutí povyroste než začne kvést.
koles
Blbost, to záleží, co budeš pěstovat. Obecně až se zaplní prostor nebo i dřív.

Na tohle je ale času dost - něco zasaď a uvidíš, jak to poroste, nebo ti někdo poradí.
SMGKSH
už můžu začít hnojit ?
alal
och, len to nie :) Je malinka, krehucka netreba. Aku hlinu si daval, oni byvaju predhnojene min, na 2-4 tyzdne. Mozno ked bude mat take 3-4 poschodie, by som zvolna, trochu prihnojil, ale urcite nie plnu davku.
SMGKSH
použil jsem tohle

Univerzální substrát (pH 6,5 - 7,0)

Substrát hnědé barvy se vzdušnou jemnou strukturou bez zápachu. Obsahem hnojiv, strukturou a vlastnostmi vyhovuje uvedený substrát převážné většině pěstovaných rostlin.

Použití: Substrát pro hrnkové rostliny a balkonové květiny, okrasné keře a dřeviny, stromky atd..

Složení: Rašelina hornaté, spaghnová rašelina, biohumus, jíl, říční písek
koles
Dyk to tam máš napsaný: s obsahem hnojiv. Hnojit začneš, až spodní listy začnou ztrácet barvu a žloutnout. To je odhadem tak za dva až tři týdny.
SMGKSH
No tak mladá, když do toho sází kytky, tak to hnojí a nic se nikdy kytkám nestalo, ale je pravda, že tam dává už velký kytky co koupí...
Já jsem tohle právě nikdy neřešil, vždycky jsem to narval do skleníku nechal jsem to bejt :D

Jinak z 5 kytiček mi 1 už umřela a zbytek jede normálně,..
Dvě se zasekli a nerostli, tady mi radili v sekci
Nemoci Rostlin a Problémy, že je moc zalejvám, tak sem je zalejval míň, ta jedna se vzpamatovala a ta druhá ne..

Jinak teplotu ve skříni mám 29.5°C a když se nesvítí tak 23°C.
Snad jim těch 23°C nevadí píšou, že má bejt 18-20°C přes noc..
můžu to dohnat ofukem navíc.. Ale budu muset zvednout vlhkost... mám tam moc sucho..
petr616
Ozivim. cele sem to precetl, a jak to dopadlo, nejaky vysledky ? jeste me zarazila jedna vec, ty si mel ve skrini jenom 85W CFL lampu ? a ta teplota resil si to nejak ?
Poridils zvhlcovac?jakej to melo efekt na teplotu?koli si mel pak vlhkost?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma