Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
22x Super Silver Haze pod GROW-MAX 250W (SOG) - Klikni zde pro originální téma
Tak jsem tu s dalším počinem :)

Stejně tak jako za minulé kolo patří velký dík kolegovi s nickem Mirex, tak za toto kolo patří obrovský dík kolegovi doxenon, on mi totiž umožnil konečně si vyzkoušet to, o čem už dlouhou dobu sním a to je metoda SOG (neboli Sea of Green). Z toho jasně vyplývá to, že řízky nechám jen pár dní zakořenit a pak hned přepnu na 12/12 a pojedu pouze na centrální palice, spodky budou nemilosrdně ostříhány.


Model:
22x Super Silver Haze - od člena doxenon, selekce mr. Bárt
- předpokládaná doba květu je 60-65 dní

Médium:
Light mix od Plagronu
kytky jsou v 2 a 2,5 l květináčích (petkách od coca-coly, mají tu výhodu, že jsou uzký a vysoký, to znamená, že se jich i na malou polochu vejde poměrně hodně, nacpal bych jich tam dokonce 32, ale to už by bylo asi moc)

Metoda:
Sea of Green

Světlo:
(stejně jako v minulých kolech)
GIB Growth Spectre MH 150W
PHILIPS MASTER SON-T PIA PLUS 250W s regulovatelným předřadníkem Grow-max 250W

Hnojky mám pořád od Biobizzu (časem bych chtěl určitě vyzkoušet JIDB) a konečně jsem pořídil pH metr, tak pokud vydrží, tak by měly holky dostávat to správné pH po celou dobu.


Chtěl bych vyzdvihnout kvalitu řezů od doxenona, takhle krásný řízky jsem ještě nikdy neměl a to už jsem bral řízky od poměrně dost více či méně známých matkářů. Klobouk dolu a ještě jednou moc děkuji!



.
A takhle vypadaly po zasazení...
V pátek jely první den na 12tihodinové periodě. Vypadají úžasně a opravdu rychle nahodily kořeny až ke dnu květníku. Svítím stále MHčkem. V neděli zkosim druhou skříň, tak půjdou tam a ověřím si teorii jednoho bývalého člena, který vždy tvrdil, že nejdůležitější období v celém životu kytky je prvních 14 dní květu a toto období (pokud teplota dovolí) budu svítit 250W, zbytek květu uvidím ještě podle toho, jak to půjde.
275W

Holky jedou fakt pěkně.
Bylo mi doporučeno opravdu důsledně oholit spodky, ale když ty kytky jsou zdravý a krásný i dole, to mi bude trhat srdce, až to budu dělat :D
Občas jsou pro zpestření potřeba i fotky za světla :D

Máme tu 8. den květu, připomínám, že na růstu byly jen 4 dny.

Holky mají cca. 30-35 cm

Teplota: 28-30 °C

Vlhkost: 50-60%

pH: 6,4

EC: ???


Zatím to jede všechno parádně. Včera v noci jsem provedl preventivní postřik bioolem, protože těch třásněnek mám v bytě až až... Ale SSH to ani nepotřebují, není na nich ani náznaku, že by je něco žralo. Na okně mám ještě další řízek SSH a všechny ostatní jsou trochu ožraný, ale SSH prostě ne :) i ty kytky na okně jsem stříknul bioolem, ale tady už bude možná potřeba i nějaká chemka... ale to sem do tohohle vlákna nepatří.

Asi tak v úterý proběhne již zmiňovaná manikúra spodních pater. Bude jich škoda.
Už bych docela potřeboval, aby přestaly růst :D
včera jsem oholil spodky a během posledních 2 dní vyjely snad o 10 cm. Koukám, že nejlepší fakt zasadit do hlíny a rovnou přepnout na květ. Tak příště :)
Proboha už přestaňte růst!!!

Kytky mají kolem 55cm, moje rezerva, o kolik ještě můžu zvednout lampu, je max. 10 cm, pak by muselo přijít na řadu nějaký radikálnější řešení a to opravdu nechci.
Skoro mi přijde, že největší boom v růstu začal hned po tom, co jsem oškubal spodní patra. Možná je to jen pocit, ale spíš ne. Příště to nechám radši až fakt na ten 14 den, jak jsem původně plánoval, ale kvůli úspoře času v budoucnu jsem to udělal už po 8 nebo 9 dnech a asi to nebyl zrovna šťastný nápad, protože se to tak vytáhlo, že nakonec budu muset oholit další patra, které nemají šanci na pořádné prosvícení.

Z fotek můžete vidět, že už opravdu moc nemám kam zvedat lampu, díky přibívající zeleni mi samozřejmě i stoupla teplota a bojím se, že už prostě nejsem schopnej odjet kolo, kdy nebudu mít lampu nejvýš, co to jde, a stejně to bude málo :D blbý 4 dny na růstu...
doxenon
Já ti to říkal kámo, přepni je hned, jsou to ludry táhávý :-) ale vidím že jsou v dobrých rukou, tak hodně štěstí a tohle tě čeká :-)
Jsem kokot a jsem výškově na limitu svých možností :D
















Tady je vidět to opatření proti světlu ke kořenům. I když si myslim, že ta etiketa toho moc nepropustí, tak ji ještě taky přelepím, až bude chvilka.












Takhle teď holky vypadaj, už jsou tam jasný náznaky květu, ale ještě aby tak už chtěly přestat růst, teď dávaly opravdu 5cm denně :D
Tak jsem tu zase a tentokrát už konečně s dobrou zprávou.

Holky dostaly nový domov, tady se můžou táhnout klidně dál a nebude to dělat vůbec žádnej problém, ale samozřejmě doufám, že už růst nebudou. Teď mají cca. 90 cm, což je z původních 15-20 cm docela masakr :D Ale na to, co ukážou, se už teď moc těším.

Koupil jsem od zdejšího člena Homebox Silver L (100x100x200 cm). Je to až moc velký, zabírá mi to tu docela dost místa, ale dá se to, 120 by se mi sem už nevešla. Ale 80ka by byla ideální, tak časem třeba vyměním.

Holky čeká vzhledem k jejich výšce ještě jedno očištění od spodků. Už se těším na ty salámky :)
































Vedle tohoto kola mám rozjeto ještě jedno a to 8x Sweet Mendobog pod 150W. Máte někdo zkušenosti, jak moc se tahle odrůda táhne? Matkář mi jaksi na tuto otázku neodepsal...
SSH vypadají dobře, dostatek místa jim prospívá, jen musím vymyslet, jak je uvázat, aby se pak pod tíhou palic nekácely.
































Tady fotky druhý skříně a 8x SMBog pod 150W - 5 dní na květu.
Takže jak pokračujeme? Já myslím, že dobře. Musím se přiznat, že na kytky teď nemám vůbec čas, takže je jen jednou za pár dní zaleju a to je vše. Bohužel nemám čas se na ně koukat 10x denně a povídat si s nima jako vždycky :D ale to zas přijde...

Trochu se mi zas něco dělá na listech, trochu lítá pH, ale neřeším to, ony to zvládnou a navíc jsem zjistil, že čím víc se s hovnem maže, tím víc víte co....

Holky už tvoří kompaktní květy, v boxu je jim rozhodně líp, než by jim bylo ve stísněném prostoru ve staré skříni, takže si myslím, že jsou jakž takž spokojený. Už nádherně voní a cukrují se, bude to mňamka.

pH: vstup: 6,4; výstup: 6,1-6,3
EC: ???
teplota: ??? (prostě v pohodě)
Nastavení předřadníku: 275W

Čeká nás ještě 35 dní a moc se na to těším, až to bude.
Tahle holka je nejmenší a nejkompaktnější a má pouhých 55 cm. Pak jsou tu 2 holky, co mají cca. 80 cm, jinak všechny ostatní kytky mají uctyhodných 100 cm. Upřímně doufám, že se tato výška pozitivně podepíše na výnosu. Asi si říkáte, kolik si jako představuju, že tam budu mít. Pokud by tam bylo méně jak 200g, určitě by to bylo zklamání, pokud by tam bylo 220g, byl bych spokojen a řekl si, že se kolo povedlo. Ale pokud by tam bylo 250g, tak bych byl úplně nejvíc šťastnej a skákal do stropu. Ale na to je ještě dost času... Na druhou stranu, člověk by neměl být přehnaně náročný a měl by být rád za každý kolo, kdy mu kytky přežijou až do úplnýho a zdárnýho konce :)
Jen přidám ještě pár fotek.

Začíná to hezky vonět :)
Achjo, zas to akorát vořu. Kytky už nejsou tak spokojený jako na začátku...

Zvednul jsem lampu, přidal ještě jeden ofuk.

Holky budou asi trochu zasolený, teď jim dám týdenní půst od hnojek a dostanou jen vodu a enzymy. Na listech je vidět deficit hořčíku. Achjo achjo achjo...
Tak dneska proběhl plánovaný průplach alá sprchování koček ve vaně. Pokud se mi to podaří už neposrat, tak by tohle kolo pořád nemuselo skončit úplně špatně. Před námi je ale ještě dlouhých a perných 30 dní, z nichž posledních 14 bude bez hnojiv. Nyní jsem prolil holky úctyhodným množstvím vody a příští zálivka bude pouze voda s enzymy a další už bude obsahovat poloviční dávku hnojiv než je v tabulce. Mám ale i dobrou zprávu a to takovou, že už konečně nastává ta fáze, na kterou jsem se nejvíc těšil a palice se začínají pomalu ale jistě nafukovat, což mi dělá radost.






citace:
Původní příspěvek od doxenon
Nepodceňuj se kámo, seš jen moc zbrklej a snažíš se jim dávat tu nejlepší péči ale oni toho zase tak moc nepotřebují.
Psal jsem to už několikrát, tady platí že míň znamená víc. Já už ani nepotřebuju ec měřák, poznám to na nich podle barvy co potřebují ale měl sis ho určitě pořídit a věděl bys hned ze začátku kde děláš chybu a jak ti žerou. PH + EC, jedna z nejdůležitějších věcí, když jsou v pořádku, tak potom už jenom jedééééééééééš ......


Děkuju moc za podporu, kamaráde. Jak už jsme si psali, objednám tu sadu JIDB s EC metrem a snad už to bude jen a jen lepší. Ale máš pravdu, nejradši bych jim dal modrý z nebe, ale ve výsledku to znamená, že jim dost ublížím.












Naštěstí ve druhém boxu to jede pěkně. Tady jsem doposud hnojil taky podle tabulky, ale raději dávkování snížím, protože mi přijde, že například s dusíkem jsou na vrcholu toho, co zvládnou v pohodě přijmout a nerad bych, aby se opakovala situace s SSH. Takže podle tabulky ano, ale jen 1/2 až 3/4 koncentrace, než jsou tam uvedeny. Jediné, co mi zde dělá starost je výška rostlin. Jak můžete vidět z fotek, tak holky už moc nemají kam růst, ale vzhledem k tomu, že mají za sebou již 16 dní květu, tak doufám, že se růst zastavil a výška rostlin se zvýší jen jak se budou nafukovat paličky.
Aby toho nebylo málo, tak jsem před pár dny opět objevil padlí. Přijde mi, že v největším množství je na rostlinách, co jsou dál od ofuku, ale jinak je skoro všude bohužel. Aplikoval jsem Bioton a přidal ještě jeden klipsňák. Už se tomu jen směju, protože co jiného mi zbývá. Já se těhlech sra*ek a tý smůly snad nezbavím...
citace:
Původní příspěvek od scorpicco
Aby toho nebylo málo, tak jsem před pár dny opět objevil padlí. Přijde mi, že v největším množství je na rostlinách, co jsou dál od ofuku, ale jinak je skoro všude bohužel. Aplikoval jsem Bioton a přidal ještě jeden klipsňák. Už se tomu jen směju, protože co jiného mi zbývá. Já se těhlech sra*ek a tý smůly snad nezbavím...

Čau na padlí mi zafachal Discus, ale chce ho tam nacpat asi těsně po přepnutí abys to pak nehulil i s tim, takhle v květu ti už pomůžou leda nůžky.
citace:
Původní příspěvek od Mirex

Čau na padlí mi zafachal Discus, ale chce ho tam nacpat asi těsně po přepnutí abys to pak nehulil i s tim, takhle v květu ti už pomůžou leda nůžky.


Právě no, žádnou chemku už tam dávat nebudu, snad to ten bioton alespoň zpomalí a zmírní. Jinak paní v zahrádkářství mi ukazovala ještě něco podobnýho jako bioton, taky je to bio a je to proti padlí i škůdcům a posiluje to imunitní systém rostlin, tak třeba pak zkusím ještě to. Jen ve 40 dni květu už je to asi docela o hubu tam něco šplíchat kvůli vlhkosti. Ale co se dá dělat, nechci, abych se mi to rozjelo jako minule :(
Jinak díky, mám ten Discus od tebe zapsanej už z minulýho kola :)





P.S.: Trochu jsem to tady promazal a nechal jen fotky, ale všechny užitečný informace a rady jsem si pečlivě zapsal. Díky za ně, přátelé
Většina květu je za náma a já po malé pauze opět dávám vědět, jak to jede. Padlí jsem snad zastavil nebo alespoň hodně zbrzdil, každopádně pro klid duše by to chtělo ještě jednou stříknou, ale v tomhle stádiu květu nevím, nevím... Bojím se.

Od teď zase začínám mít na holky čas a tak už to snad nějak dojedou, vydají jakž takž dobře, hodně za poslední dny nakynuly, je radost se na ně dívat, akorát se dost ohýbají, ale teď když mám čas, tak s tím konečně můžu něco udělat.

Držte mi palce, ať to v pohodě dojedu.





Jinak už teď je jasný, že v příštím kole pojedu opět genetiku Mr. Bárta a to Medicineman (White Rhino). A jediný, co bych si přál v tom kole je to, abych alespoň tentokrát nic nepo....
...































Tak co, myslíte, že tam nakonec něco bude? :)









Sweet Mendobogové v 27 dni květu, tady je to prostě radost! Protože jsem zatím "ťuk ťuk" nic nepo...



.
Zdravíčko,
chtěl bych tu jen prezentovat moje řešení aktuální situace a toho problému, že je prostě jasný, že vytáhlý metrový kytky nemají stonky, který by unesly váhu palic, ohýbají se a v jednom případě se mi dokonce stalo, že se kytka zlomila a tak už vysí na sušáku (je to dost velká škoda).

Udělal jsem si proto takovouhle síť a díky ní jsou kytky rovnoměrně rozprostřeny po osvětlené ploše, nekácí se a mají se o co opřít. Trochu problém nastane v zalévání, ale nic, s čím bych si neporadil.


Pokusím se zde zhodnotit klady a zápory, co jsem doposud stačil zaregistrovat...

KLADY:
1. určitě největším kladem je koupě stanu a možnost svítit 275W i v létě, je to prostě na kytkách vidět, i po všech těch patáliích by tam mělo být slušný množství materiálu
2. už teď je vidět, že použitá genetika je prostě bomba a patří k těm, ke který se každý grower (snad kromě komerčního, vyznavače indik a toho, kdo má malej prostor) rád vrátí. Ovšem až teď vidím, jak bylo bláhový si myslet, že vtěsnám SSH do tak malé skříně, jako je ta moje předchozí.

ZÁPORY:
1. Největším zklamáním tohoto kola je pro mě určitě Biobizz, díky kterému jsem ve spojení s malými květníky a hnojením lehce nad údaje v tabulce způsobilo zasolení substrátu a obrovskou ztrátu na zdraví, kráse a výnosu kytek, bohužel...
2. Moje lenost. Kdybych býval udělal tuhle opěrnou síť už na začátku kolem 20. dne květu, určitě by se zlepšilo prosvícení rostlin a tím i výnos. A zaručeně bych nezlomil jednu a nenalomil druhou kytku.
3. TT 125. Potřebuji už něco lepšího. Tohle dělá akorát bordel ale práce to moc neodvede.

NEUTRAL:
Použité květináče alá 2-2,5l petky byly určitě skvělé řešení pro SOG v malém prostoru staré skříně, ale v novém stanu se jeví dost poddimenzovaně. Navíc jelikož jde o velice měkký plast, tak je problém se smršťováním suchého substrátu o to větší a následuje obtékání zálivky po stěně květníku, takže substrát zůstane pořád suchý a umačkávání substrátu před zalitím nezabírá tak, jak bych si představoval. Ale nic jiného dělat asi nemůžu. Příští kolo pojedu normálně v 6,5l teku.


A co si z toho odnáším?
Rozhodně chci SSH jet znova a líp.
Kupuji JIDB.
Potřebuji měřit i EC.
Měl bych si nafackovat.
Musím koupit PrimaKlimu a "vlaštovku"




FOTKY:
1. Síť
2.-4. SSH
5. Jak se z cooltube stal podstavec pro nejmenší kytku :)



P.S.: SMBogové jedou v nádherně, ale hrozně chlastaj :)

.
Bárt
Na likvidaci padlí jsem kdesi četl , že je výborný postřik asi 3% peroxidu vodíku a na to téma je dost článků , tak by to mělo fungovat. http://www.ueb.cas.cz/cs/content/ch...-zbrane-rostlin
citace:
Původní příspěvek od Bárt
Na likvidaci padlí jsem kdesi četl , že je výborný postřik asi 3% peroxidu vodíku a na to téma je dost článků , tak by to mělo fungovat. http://www.ueb.cas.cz/cs/content/ch...-zbrane-rostlin


Díky moc za tip. Řekl bych, že ten Bioton zabral, udělal jsem postřik 2x a oproti předchozímu kolu, kde jsem to dost podcenil, tak si myslím, že je to hodně v pohodě. Pokud by se mi to svinstvo znovu objevilo na kytkách nebo na řízkách, zkusím ten peroxid, díky :)
Hy3nA
jak to vypadá těsně před kosou? :)
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA
jak to vypadá těsně před kosou? :)


Sám bych to rád věděl, kamaráde :) jsem teď na dovče, ale v sobotu ještě vypadaly fakt pěkně a byly hodně nafouklý oproti těm posledním fotkám, co tu jsou. O víkendu sem dám fotky těsně před kosou a ukončim jejich krásný život :)
MedvedBrtnik
SSH je bombička, jedna z top genetik, které jsem jel a kouřil, z indooru i outdooru výborné. Nech si posléze chutnat. :)
SKLIZEŇ !!!

Tak jsem to dneska zkosil, vypadá to moc dobře, můžete si tipnout výslednou váhu :)




FOTO: celek
....




Na poslední fotce 5 kytek (ne největších, prostě jak mi to přišlo pod ruku).


O jednu kytku jsem přišel, když se mi zlomila, takže zbylo 21 ks. Uvidíme, kolik tam na tom bude :)





Na příští kolo už mám připraveny nový holky:
10x Ed Rosenthal Super Bud x White Widow
10x Ed Rosenthal Super Bud x Chronic

tímto moc děkuji Mr. Bártovi za úžasný řezy :)
2echy
Takže třebas 176
Jináč pěknej pěst!
sailinder
188g
koles
166, snad bude víc :)

těším se na budshoty sušiny a report!
zubb
HEZKY PĚST :)
JINAK TIPNUL BYCH SI TAK 185 G
Jumanji
179.2G

Dobru chut!
Přišly mi nový hnojiva JIDB :)

Koupil jsem si ten velkej set StarterKit ALCHEMY v1.2:

"Jako klasický StarterKit obsahuje sadu všech 3 složek "JUNGLE indabox" (3+1L) a navíc: vitality booster Jungle-V 250ml pro přípravu 2 750ml listového postřiku mykorhizní přípravek Jungle-M pro přípravu 8L roztoku k inokulaci substrátů Trichodermou 250ml přípravku pH UP, 250ml pH DOWN 100ml kalibračních pufrů 4 a 7 (lze ředit 150ml dest. vody pro získání 250ml pufru) a jako dárek: digitální pH metr - manuál ke stažení digitální EC metr - manuál ke stažení Dále je přiložena odměrka na 100ml graduovaná po 2ml, míchací tabulka se základními pěstitelskými pokyny, podrobný návod k používání a údržbě měřících přístrojů, návod k používání přípravků Jungle-V,M."

A to vše za 1960,- Kč :) ale koukám, že jsem to stihl jen tak tak a teď už mají vyprodáno :D









P.S.: Již brzy přidám výsledek tohoto kola.
Takže sečteno a podtrženo....

Z 21 rostlin, které byly započítány do tipovačky daly hodně slabých 177g. Asi je vám jasný, že s tímhle výsledkem prostě nemůžu být spokojený. Z té jedné zlomené rostliny, která byla "sklizena" předčasně bylo 8g, takže dohromady tohle kolo 185g. Ale genetika je to víc než luxusní, rozhodně jí pojedu co nejdřív znovu!!!

Alespoň je vidět, jak byl můj tip úplně mimo a jak byly vaše tipy povedený a to i přesto, že já jsem viděl na vlastní oči, kolik toho je a vy ne :D

VÝSLEDKY TIPOVAČKY:
1. 2echy: 176 g (-1 g)
2. Jumanji 179,2 g (+2,2 g)
3. salinder 188 g (+11 g)
koles 166 g (-11 g)





Pokazil jsem toho zas spoustu, tak se to pokusím v příštím kole zlepšit. Zredukoval jsem plán na příští kolo a místo 20ti kytek pojedu "jen" 16. Zase nechci jet moc dlouho na růstu, tak hlavně proto. Věřím, že mi k lepšímu výsledku pomůže i nový set hnojiv JIDB a profi "dohled" nad dalším kolem.

Mějte se a smějte se
Bárt
Jak tak dlouhodobě pozoruji výsledky s SSH, tak největší výnosy jsou u menšího počtu kytek na plochu, aby se využily i bočáky. Na metrovou plochu max 9ks, tady asi platí, že méně je více. Dokonce rekord vede pěst, čtyři kytky na metrové ploše a 2x150W HPS a skoro 420. :-)
citace:
Původní příspěvek od Bárt
Jak tak dlouhodobě pozoruji výsledky s SSH, tak největší výnosy jsou u menšího počtu kytek na plochu, aby se využily i bočáky. Na metrovou plochu max 9ks, tady asi platí, že méně je více. Dokonce rekord vede pěst, čtyři kytky na metrové ploše a 2x150W HPS a skoro 420. :-)


To asi jo :)
Ono je to dost poznamenaný taky tím, že jsem to rozjížděl na ploše 0,3 m2 a všechno bylo podřízeno tomuhle malýmu prostoru a pak jsem to najednou přemístil do 1 m2. Kdybych býval koupil stan hned, tak bych zvolil jiný květníky a trochu jinej postup a třeba by to dopadlo taky trochu jinak, ale na to se samozřejmě nehraje :)
2echy
Zdar!koukám že jsem se fakt parádně trefil!!a to s vážením nemám vůbec žádnou skušenost...dík za k a ať to šlape!!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma