Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
1. Pěst, indoor, 400w - hnojeni + puda - Klikni zde pro originální téma
blahi
Zdravim, tak semena jsou obednana. Zvolil jsem Critical kush a G13 haze :)) co vy na tyto modelynříkáte??

Ted resim skrin, bude to 120x120 a svetlo dam 400w prepinatelny, kvetinace o prumeru 30 cm.

Chci se zeptat, spis jen ujistit: hodne ctu o kokosu a pestovani v nem, ze je to hydro atp. Doporucujetenkokos vubec jako idealni substrat?? Zvolilvjsem pudu takto :
50% zahradnického substrátu
30% kokosové drti
10% perlitu
10% písku

Predpokladam, pokud toto buďe idealni slozeni, ze se na nej vztahujy veci co jsem cetl jako, Ph drzet kolem 5,5-6,1 ideal je 5,8 a ze zalivka do tohoto substratu musi byt velmi casta ? A nejpozdeji po 3 tydnech prolit cistou vodou. Nejsem si jist jestli tohle je ten substrat, o kterem se vseobecne mluvi jako o kokosu, hledal sem hodne jsem toho nacetl ale v tomhle chci mit 100% jasno abych se k tomu nechoval jinak nez bych mel.

Jeste se chci zeptat jaka hnojiva nejlepe z vlastni zkusenosti doporucite pro tento substrat??
Cetl jsem totiz, ze kokos neobsahuje moc zivin tudis se musi puda pripravit i pred vysazenim rostliny a prolit zivinami, jake byste doporucili konkretne z vlastni zkusenosti ? Je tu toho zmineno tolik ze v tom mam zmatek, zajimalo by me hnojeni od vysazeni az po flushing abych nekombinoval rady od 40 lidi a nemichal ruzna hnojiva v ruznych fazi kytky zbesile nejak ke skode rostlinky. Diky moc
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od blahi

50% zahradnického substrátu
30% kokosové drti
10% perlitu
10% písku

Podívej se ješte jednou ,co o tom píšou .
http://grower.cz/pestovani/navody/h...traty/8.html#54

citace:
Původní příspěvek od blahi
Chci se zeptat, spis jen ujistit: hodne ctu o kokosu a pestovani v nem, ze je to hydro atp

Pleteš si pojmy s dojmy.Doporučuji více si prostudovat FAQ
Seky
Hlína je hlína a kokos zase kokos. Dvě rozdílná média. Ten tvůj mix je hlína, takže hnojit a zalívat zase jako hlínu.
Pokud je toto tvoje první kolo, raději bych se do kokosu vůbec nepouštěl a spíš pořídil substrát třeba z GS.

Box je na čtyřkilo trochu velkej, bude dlouho trvat než narostou k přepnutí a na konec tě nejspíš nemine pěkná obíračka.
blahi
Uz sem si to srovnal dekuju :) kazdopadne na tuhle velikost by si doporucil jaky svetlo? Ja to bral podle toho ze puvodne jsem uvazoval o 60x60 nebo 90x90 a bylo mi doporuceno 250w tak sem vydedukovval,ze na tuhle velikost bude 400 ideal. Takze spis 600w?
Mr.Sordo
Zbytečně "dedukuješ",veškeré informace tady jsou,jen je třeba hledat.

70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm

150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm

250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm

400W - pokrytí: 1 metr čtvereční, efektivní dosah: 80cm

600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm

1000W - pokrytí: 150 x 150cm

http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#27
blahi
Omlouvam se cetl jsem FAG 2x a tohle mi vypadlo. Precijen je to hodne infa naraz
Connoisseur
Ještě jednou napíšeš zahradnický substrát a zežloutnou ti kytky :) .
Vážně, vůbec nepoužívej žádný zahradní svinstvo a nakup v GS, kde ti rádi poradí. Samozřejmě musíš vědět, co chceš, jinak ti namluví blbosti. Jestli kokos tak http://www.growshop.cz/katalog/deta...zz-coco-mix-50l , jestli hlínu, tak buď http://www.growshop.cz/katalog/deta...s-perlitem--50l , ta je lehce předhnojená, nebo http://www.growshop.cz/katalog/deta...izz-all-mix-50l ta by měla být ještě více předhnojená.
Udělej si přehled, pak naběhni do GS a bombarduj je otázkama.
Za mě tedy: Být tebou, volím light-mix, hnojím s každou zálivkou a kontroluji Ph = 6,2. Až získáš nějaké zkušenosti můžeš se rozhodnout co, jak a kam dál se posunout. Jestli chceš, můžeš hned skočit do kokosu, je to podobné, až na pár důležitých detailů, ale jak píšeš ,,Ph drzet kolem 5,5-6,1 ideal je 5,8 a ze zalivka do tohoto substratu musi byt velmi casta ? A nejpozdeji po 3 tydnech prolit cistou vodou.'' tak je vidět, že máš představu co a jak. U kokosu nenechat vyschnout jako u hlíny a při každé zálivce by ti mělo trochu vytéct spodem, abys věděl, že jsou květníky fakt plné.
zatim čau
Šlajs
Zravím Blahi.
Já pěstuji indoor od r. 2001, v drtivé většině v hlíně. Plus pro nováčka je to, že hlína je sama o sobě pufr, takže stabilizuje podmínky, ve kterých rostlina žije. Kokos je neutrální, jen zadržuje vodu a je držákem pro kořeny. Jako asi nej půdní mix mi přišel tento:http://www.floria.cz/produkty/substraty/ - květinový substrát. Vynikající a ROVNOMĚRNÁ nasákavost, vzdušnost, přiznivá cena. Breberky nebo nějaký žravý hmyz jsem neměl, ale to je spíše věc skladování. Podstatná je jedna věc - šoky rostlině, hlavně skoková změna pH, která může zapříčint blokaci příjmu živin kořeny. Jestli je kytka žravá a z důvodu nedostatku živin žloutne? Tak prostě přihnojím. Spousta lidí zde ti řekne, že nejosvědčenější hnojivo, s vynikajícím poměrem cena/výkon je Bcuzz A+B a k tomu PK13/14 (což je kombo dvou prvků, které rostlina papá v květu). Když ti začnou rostliny žloutnout, tak je postříkek roztokem vody a hnojiva přímo na list - zejména zespodu, píchneš jim to přímo do žil. Hlavně neblbni s nějakými experimenty po přepnutí. Stabilní podmínky, zejména co do pH, jsou základem úspěchu. Proto je in potentnější než out.

Hodně štěstí!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma