Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
zkušenosti s regulátorem - Klikni zde pro originální téma
fiktr
Zdraravim všechny growery
Dostal sem se sem po delší době a mam na vás pár dotazů.
https://www.growgarden.cz/regulator...-nebo-300w.html
Máte někdo zkušenosti s tímto regulátorem? Nikde sem na nic podobného nenarazil cenově je to celkem dobře ale zajímá mě zda se jedná o regulátor napěťoví nebo proudoví a také by mě docela zajímala kvalita a bezpečnost provozu tohoto výrobku.
Můj druhý dotaz se týká airo systemu, zajímá mě čím spouštíte čerpadlo a v jakych intervalech.
petis__
Ten regulátor jsme používal na TT125, při ubrání výkonu TTčko vrčelo a po asi dvou měsících přestal regulátor fungovat. Radši bych zainvestoval do tohoto regulátoru http://klecka.cz/growshop/Ventilace...termostatu.html
Connoisseur
čau fiktre,
je to obyčejný triakový regulátor, který by se neměl používat s asynchronním motorem(teorie), ale v případě regulace ventilátoru je docela dostačující(praxe), i když rozsah regulace není 0-100% ale jen cca. 50-100%.
Píšeš, že cenově je to dobré, no tak to tě potěším. Můžeš to mít za půlku.
http://www.elektro-paloucek.cz/vypi...zasuvky-no-1620 vypadá sice trošičku jinak, ale nic bych za to nedal, že vnitřnosti budou identické(je to prostě jedno banální, stále se opakující schéma).
Bezpečnost--- noo je to el. zař. takže bezpečnost je důležitá--- v tomto případě, jak už jsem řekl, se jedná o jednoduché zařízení, které je sériově spojeno s větrákem, takže může hrozit, že se třeba prorazí ten triak a větrák poběží na plno... no big deal.
pěstu zdar a GL

To co píše Petis je dobrý regulátor, sám jsem jeho spokojeným majitelem, ale cenově se to nedá srovnávat s mnou doporučovaným, ačkoliv jak už jsem zmínil výše je to pořád to samé zapojení(měl jsem ho rozebraný), které se používá od vynálezu triaku.
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od petis__
Ten regulátor jsme používal na TT125, při ubrání výkonu TTčko vrčelo a po asi dvou měsících přestal regulátor fungovat. Radši bych zainvestoval do tohoto regulátoru http://klecka.cz/growshop/Ventilace...termostatu.html

triakové regulátory nemají plný rozsah 0-100%. Dají se regulovat od cca 50%. Když nastavíte méně, protéká jak regulátorem tak ventilátorem proud, který však nedokáže vent. roztočit a jen ohřívá a poškozuje regulátor a ventilátor. To, že ti odešel regulátor není nic dramatického... cena všech vnitřních součástek je až směšně nízká a oprava by mi zabrala tak půl hoďky a to bych to ještě u toho smotnul a vyhulil.
takže asi tak noo.
fiktr
No me jen zajimalo jestli to není nějaky čínsky šmejd co po par dnech provozu shoří a to se mi potvrdilo:-D
Jinak ja zatim pouřivam na regulaci tryakoví regutor proudu, ozkoušel jsem už hodne schemat aj různe stavebnice co se daji koupit ale jak piše petis_ pri nastaveni maleho vykolu vrčí jak tryak tak ventilator a o plinulosti nastaveni se neda mluvit. Ale jestli mate nekdo nejake dobre ozkoušene schema tak sem s nim
corleone
kdyz uz se to tady resi.. nejakej tip na regulator asynchronich motoru do litru??
http://www.eshop-zahradni-bazeny-ko...ing-FC-300.html
co si myslite o tomhle.. pri zapojeni na ulitu???
http://www.g-elektro.cz/elektromate...edeni-na-omitku
Hopík44
Zdárec,
jak píše Petis když už regulátor, zvolil bych raději tento http://klecka.cz/growshop/Ventilace...-regulator.html s termostatem. Používám ho na Prima klimu 400m3. Je fakt že termostat využiju jen v období růstu, pak jede stejně na 100% ale na menší otáčky stejně dělá ten nepříjemný elektrický bzukot!
A zásuvkový regulátor jak uvádíš v 1 příspěvku jde použít v nouzi také ale v Obi ho mají asi za kilo! Mám na něj zapojený PC větrák ve skříni a zatím šlape.
Anuvin
Zdarec, podle mejch skusenosti jsou všechny tyhle "levný" regulatory vpoctate jen triaky s pěknou krabickou a pojistkou. = otrávené vrčení při regulaci.

Vhodnou možnosti bez bzukotu se jeví transformatorovy regulátor. Má sice jen cca 5 stupňů a není to plynula regulace, ale naco plynulou.
Nevýhoda je vysi cena cca 2000.
Např.:
http://vselektro.eu/transformatorov...-200w-tr40.html
ŽUŽU
čaues, moje zkušenost s timto typem regulátoru (zásuvkovej stmívač)je dobrá ... zakoupil sem si to ve slevě v kauflandu za 49 kč a mam to na regulaci rk160l jede to asi už 4té kolo a defucto většinu času je ztlumeno na 3/4 výkonu a ufo jede bez sebemenšího problému či nějakého bzučení... Toť má zkušenost, ale řídil sem se taky dost cenou když sem to scháněl a takhle za hubičku, no neber to.......
bublaspiel
Také jsem vychytal tento kousek v kauflandu a nemůžu si stěžovat určitě bych nedal přes talíř G shopu za principialně stejnou věc....předtím jsem si zbastlil stavebnici triaku se všim všudy do 4 kilek.
mučačo
zdravicko,po dlouhem hledani jsem stejne nenasel to,co bych potreboval a tak bych rad dostal od nekoho tip,na regulator otacek s TERMOSTATEM ale nevrcicim.mam ventilator TD SILENT 500-diagonalni.prez triak to vrci-hluci.chtel jsem si koupit zewling ale k memu udivu za 2 a pul litru jde jen o vrcici triak.pokud nekdo mate takovy reg. za rozumnou cenu,nebo by jste byl nekdo shopnej to zkompletovat,PM a urcite se domluvime,diky,diky,at se dari,rafani:)
Ruprecht
Hojas, mám hodně podobný regulátor tomuto (chybí mi tam ten prostřední cuplík na reverzaci chodu) a jel na 1000ce ulitě parádně, když jsem tam měl triak, tak to hučelo jak zmrd! používal jsem jej asi 3 roky, teď jej nepotřebuju,ale určitě až bude potřeba tak po něm sáhnu znovu!

http://www.ventilatory-klimatizace....30v-p-6953.html
mučačo
diky ti za tip,ale ten neumi spinat otacky na 100%,pri prekrocene teplote.Myslis,ze by se ten,co mas,dal napojit na termostat tak aby to fachalo jak ten zewling a nevrcelo?
Ruprecht
ahoj, to nevím, jako starej terarista znám jen termostaty, které zapínají zdroj při poklesu teploty, a když teplota přesahuje limit, tak vypínají. Ale to co potřebuješ, bych vyřešil tímto:

http://www.klecka.cz/ventilator-pri...5-ctrl-420-m3-h

nebo je i i silnější verze..

prodej venťas co už máš tady přes bazar, vyjebej se na nahánění cipovin, krapet peněz připlať a máš tady toto dělo a vymalované...

Ale třeba někdo bude mít lepší ideu, já jsem orientován více na biologii než na techniku a jsem z toho taky často jelen z těch elektrických hejblat kterýma se náš koníček dá donekonečna tunit, takže pokud to jen zasírám tak soráč!
kou69ta
mučačo:zdar kámo,a co tento http://www.klecka.cz/brons-regulato...u-s-termostatem ,používám ho od začátku,je tichej, a šlape z 0 na 100% ,
yabasta
dal jsem na rady mistnich a jsem trochu zklamany mam tento vetilator
http://www.ventilator-expert.cz/dia...8-m3-h/d-70822/
a poridil jsem si tento regulator
http://www.e-grow.cz/products/fan-c...im-termostatem/
a po zapojeni ventilator proste vrci je to celkem neprijemny zvuk.
takze bud ho stahnu hodne na minimum nebo ho dam na maximum aby to nebylo slyset.

myslim si ze regulator s termostatem je proste good ale me muj kauf nevysel
yabasta
citace:
Původní příspěvek od Hopík44
Zdárec,
jak píše Petis když už regulátor, zvolil bych raději tento http://klecka.cz/growshop/Ventilace...-regulator.html s termostatem. Používám ho na Prima klimu 400m3. Je fakt že termostat využiju jen v období růstu, pak jede stejně na 100% ale na menší otáčky stejně dělá ten nepříjemný elektrický bzukot!
A zásuvkový regulátor jak uvádíš v 1 příspěvku jde použít v nouzi také ale v Obi ho mají asi za kilo! Mám na něj zapojený PC větrák ve skříni a zatím šlape.


Tenhle prizpevek jsem prehlidl :(
Withman
yabasta: ten ventilátor mám také, teď nedávno kupovaný (cena 1700Kč) + regulátor RVS (bez termostatu) a musím říci, že jsem max. spokojen. Opravdu tichoučko. :-)

EDIT: Bez regulátoru ti to ty problémy nedělá? Je to jen triákový regulátor, jestli se nepletu...
yabasta
Bez regulatoru je tichounkej.s timto regulatorem to je masakr.
Withman
Tak to bude triák. Vrať ten regulátor a kup ten RVS bez termostatu. Při světle jedu naplno, mino na 1. až 3. stupeň a spokojenost. :-)
yabasta
Vraceni zvazuji protoze mam predimenzovany ventilator na muj prostor.a chtel jsem ho regulaci jeste ztisit coz melo opacny efekt
Withman
Ventilátor si nech, hledal jsem dlouho, aby byl hodně tichej a jsem s ním max. spokojen. Kup si ten RVS a budeš moc spokojen!
yabasta
Ventilator si samzrejmne necham to byl poradni kup.tichej kvalitne udelanej a vykonej :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma