Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
8 a 1/2 Trueberry pod GROW-MAX 150W - Klikni zde pro originální téma
Zdravíčko lidi,
tak jsem tu s dalším pěstitelským počinem. Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat nejmenovanému matkáři, který to tu, jak pevně doufám :) , bude sledovat, za krásný řízky, DÍKY MOC! Toto kolo jedu bez záštipu, chci dostat co nejvíc z hlavních palic.

A teď na co se můžete těšit:
Modelem tohoto kola je Trueberry od DJ Short. Měla by to být limitovaná edice asi 200 paklů po 10 semínkách, které se ani nedostaly za hranice Kanady a jejichž cena se pohybovala v přepočtu asi na 7000 Kč za pakl a toto konkrétně je bílá linie.
Jinak kdyby o tom někdo věděl něco víc, případně narazil na víc informací někde na netu, tak mi dejte prosím vědět, mně se nepodařilo nic najít.
Nacházejí se u mě 3 phenotypy a to čísla 1, 5 a 10.
Předpokládaná doba květu je cca. 70 dní.

Box stejný jako v minulém kole. Bližší info najdete ve starších vláknech.

Světlo:
Teď rostou pořád pod - Elektrox 125W CFL
První dny po přepnutí - GIB Growth Spectre MH 150W
Pak - PHILIPS MASTER SON-T PIA PLUS 150W
A cca. od půlky květu - PHILIPS MASTER SON-T PIA PLUS 250W s regulovatelným předřadníkem Grow-max 250W

Jako médium jsem zvolil kokos a hlínu (v poměru 50:50) a klasicky 6,5l květníky + 1 kytka je jen v cca. 3,5l květníku (proto ten název threadu :) )



Jak už jsem psal, cílem tohoto kola je dostat co nejvíce z centrálních palic a poprvé zkusit jet kolo zcela bez záštipu. Pevně věřím, že se mi to povede a bude se na co koukat.
Držte mi palce :)
Fotky z neděle 24. 2. 2012
Fotky ze dneška, pár minut starý :)

(světlo je tak vysoko jen z důvodu focení)














Od zítřka jdou na květ, hodně se totiž po přepnutí vytáhnou.


.
A abych nezapomněl, zde je fotka i s popisama phenotypů. Není to sice moc estetický, ale na tom se pokusím do příště zapracovat, slibuju :D
EDA45
Čau.True Berry by měl bejt jen zkrácenej název pro True Blueberry (TB)..
Tedy zřejmě nejnovější Shortovo hybrid týhle linie..A jako všechny verze jsou do modra nebo bílý phenotypy..
http://www.rollitup.org/seed-strain...ueberry-vs.html
https://www.cannabis-seeds-bank.co....ort/cat_26.html
citace:
Původní příspěvek od EDA45
Čau.True Berry by měl bejt jen zkrácenej název pro True Blueberry (TB)..
Tedy zřejmě nejnovější Shortovo hybrid týhle linie..A jako všechny verze jsou do modra nebo bílý phenotypy..
http://www.rollitup.org/seed-strain...ueberry-vs.html
https://www.cannabis-seeds-bank.co....ort/cat_26.html


Ahoj Edo, zapomněl jsem to sem napsat, True Blueberry to právě není, to byla hned první otázka, na kterou jsem se ptal :)
Je to limitovaná edice 200 paklů po 10 semínkách, který se ani nedostaly za hranice Kanady. Ten matkář to má jen díky svému známému, jinak cena by v přepočtu vycházela asi na 7000,- Kč za pakl semen.
elanius
Cau, docela mna to zaujalo, ale nikdo som o trueberry nepocul a ked sa snazim najst nieco na nete, jedine co objavim je True Blueberry F2 (trueberry) od Eskobara. Myslim ze si tym zamotal hlavu vic nez par ludom :D
pekny listy ta jednicka,skoda to nezamatkovat jestli to bude dobry
citace:
Původní příspěvek od GREENTOKAREW
pekny listy ta jednicka,skoda to nezamatkovat jestli to bude dobry

To se normálně dělá že si koupíš od někoho řezy a jako nevětší chudák si je hned zamatkuješ :smash:
citace:
Původní příspěvek od elanius
Cau, docela mna to zaujalo, ale nikdo som o trueberry nepocul a ked sa snazim najst nieco na nete, jedine co objavim je True Blueberry F2 (trueberry) od Eskobara. Myslim ze si tym zamotal hlavu vic nez par ludom :D


Tak někdy je potřeba trošku pomotat hlavy :D ale mám to od důvěryhodného člověka a zároveň uznávaného pěstitele, takže mu ve všem 100% věřím.


citace:
Původní příspěvek od GREENTOKAREW
pekny listy ta jednicka,skoda to nezamatkovat jestli to bude dobry


Díky za pochvalu, ale zamatkovávat to rozhodně nebudu, za prvé je to dost neetický, prostě se to nedělá a za druhý když budu chtít někdy v budoucnu jet tuto odrůdu znovu, tak si raději vezmu řízky opět přímo od matkáře ;)
tak kdo si neumi slusne rict a sam ani nema co nabidnout jak slusnej bilej to je jeho problem ale i taci lide jsou:) kytky krasne ale dal bych jich daleko mene at se pekne ukazou ty pheeena,5 tajnej favorit! pripomina mi to moji prvni dilnicku,moc hezky
myguláš
Ahoj,další zajímavej počin:)
Někde sem zahlídnul(jestl šlo o leták náký seedbanky neb high times neb podobně už nevim je to dost dlouho)označení modelu TB jako TrueBlue ale nevim teda od koho to bylo a už vůbec o jakej kříž jestl to bylo teda jak si správně pamatuju vůbec označení modelu:)ale snad jo sčíhávám starý časáky letáky sem už asi vyhodil ale co mi na to vylejzá na netu od djshort tak je DJ Short’s True Blue x OG Kush jako BlueKush,no určitě to bude moták v jeho křížech:)snad to rozluštíš...
Foceno hodně narychlo, tak prosím omluvte kvalitu těch fotek. O víkendu udělám lepší
Moc se mi ty fotky nepovedly, navíc jsou holky ještě trošku pomuchlaný z menší skříně, ale ony se srovnají. Teď už si hoví ve větší (kvetoucí) skříni a mají za sebou 15 dní květu, takže už by do výšky jít neměly, ale mělo by nastat to, na co se všichni těšíme - "paličatění" :) Dneska jsem holky očistil od spodních výhonků a větviček, chci jet opravdu jen na vrchy, tak uvidíme, co z toho bude :) Jinak vytáhnutí po přepnutí tipuju tak na 100-120%, což se ještě dá ukočírovat.

V malý skříni se zítra začne připravovat outdoor :)
Trueberry nepatří k těm odrůdám, které se vás ptají na to, o kolik můžou ještě povyrůst, abyste měli kam zvedat lampu :)
Holky se vytáhly opravdu pořádně, tipoval bych to na takových 250%, ale snad už neporostou, protože už mám lampu úplně nahoře a musel bych, ač hodně nerad, sáhnout k nějakýmu radikálnímu řešení.











Udělal jsem větší díry na přítah, mělo by to trochu pomoct ve fázi, kdy bude přepnuto na 250W, ale nejsem si jistej, jestli vůbec budu moct tuhle wattáž vzhledem k výšce kytek použít. Uvidíme časem, ale teoreticky by to pak za pomoci uvázání vrcholů rostlin dál od výbojky (více ke stranám boxu) jít mělo. Budu improvizovat podle situace.







TB 1A


.
TB 1B












































TB 1C



.
.

















TB 5A











































TB 5B


.
.
































TB 5C















.
TB 10A













































TB 10B



.
.















TB 10C - v malém květináči












































Rozmístění jednotlivých rostlin ve skříni - takto jsem kytky rozmístil teď po předělání a vyčištění boxu a to s ohledem na výšku a celkově stavbu rostlin, takže to v podstatě znamená, že na krajích jsou kytky vyšší.


.
Jsme skoro v polovině květu, 1x týdně stříkám Bud Rot Stopem proti listové plísni a jinak hnojím podle tabulky. Nafotil jsem nejhezčí rostliny od každého phenotypu.




Trueberry 1






























Trueberry 5
...

























Trueberry 10 - ta snad ještě pořád roste do výšky :/
a ještě celek
.



TB 1













TB 5































TB 10


.
.




TB 1A


















TB 1B














TB 1C















TB 5B












TB 5C


.
.





TB 5A












TB 10B











celek


EDIT: Zapomněl jsem dodat, že celou dobu jedu jen na 150W, přepnuto na 250W bylo až teď o víkendu a jestli to tak zůstane nebo budu muset přepnout zpátky uvidíme podle teploty, ale vypadá to nadějně.
Přijel jsem zas po pár dnech domů a nestačil jsem valit oči. Pěkně nám holky kynou, dělaj mi opravdu radost. Skoro k neuvěření, že drtivou většinu květu byly pod 150W, až teď poslední týden na ně svítí 250W.




TB 1
.






TB 5
.





TB 10
Ale je to čistě můj názor :)



Jinak tady ještě přidávám fotky celku...
Jen tak v rychlosti fotky celku...
Zas**ný de**lní PADLÍ!!!!! Prostě nemůžu mít jediný kolo bez toho, aby se něco podělalo...






Vše TB 5
citace:
Původní příspěvek od shefin
čest.tvl ja jsem měl box naprosto zamořený sviluškama a molicema a neřešil jsem to a dojelo to docela slušně.Neuploudoval bys jak to padlí vypadá?Asi jsem s tím ječště neměl tu čest


Zdravím, jo tak ony to nějak dojedou, ale chtěl jsem jim poskytnout co nejlepší péči a luxus a dojet je v co největším ideálu a tohle se ideálu neblíží ani omylem :( všechno, co bylo napadený jsem oškubal, tak když se to vrátí, tak ti to nafotím, ale upřímně řečeno doufám, že nebudu muset :)


citace:
Původní příspěvek od Chirurg
čau, já zastavil padlí i v 50. dnu květu, normál sem to nastříkal aj k palkám! Bioton je na to cajk a není to chemie! Jinač sem to i jednou podcenil, to bych už tedˇ raději kytky vyhazel než to dojížděl dokonce! (bylo to fakt dost) Skurvená nemoc atˇ se daří máš to ok!


Já už na to právě nic moc stříkat nechci, bojím se plísně, to víš, přeci jen už jsme někde v 55. dni květu. Jeden kolega mi doporučil peroxid, tak o tom ještě zauvažuju a uvidím, jak to bude vypadat, až přijedu domů a buď tím biotonem nebo peroxidem to šplíchnu, jinak kdyby to bylo dobrý, tak to asi nechám být a uvidím, co to udělá, snad to už těch 15 dní nějak doklepeme.


Jinak musel jsem snížit výkon GM zas na 150W, začínalo se to připejkat, ale o víkendu bych to chtěl nějak pořešit a zkusit to zas přepnout zpátky na 250W, tak uvidíme... Nechci to tam nechat pražit, když u toho nemůžu teď několik dní být a kontrolovat to.

Hnojil jsem teď v pátek 2 ml/l Enzymy, 4 ml/l bloom a 1 ml/l grow a bylo to asi i poslední hnojení vůbec a nechám to dojet už jen na enzymech a vodě nebo dám možná ještě jednou enzymy + 2ml/l bloom ale grow už ne. Uvidíme, o víkendu mrknu na barvu trichomů a rozhodne se.
enjoy...




TB 5












TB 5















TB 1
















TB 5












TB 1


.
citace:
Původní příspěvek od shefin
čest.tvl ja jsem měl box naprosto zamořený sviluškama a molicema a neřešil jsem to a dojelo to docela slušně.Neuploudoval bys jak to padlí vypadá?Asi jsem s tím ječště neměl tu čest



Takhle...
Celek....
Kontroloval jsem trichomy a jsou ze 70-80% čirý.
Zlepšovák proti plísni a vysokým teplotám :)
samozřejmě na tom je ještě neprůsvitná tkanina kvůli zachování periody

Takže od zítřka zas zkouším 250W.
Tak už se nám to docela blíží...
Plánovaná kosa bude mezi 10. a 12. květnem, to znamená po 71-73 dnech květu, uvidíme podle trichomů.

Přepnul jsem to zpátky na 150W, za prvé už palice nebobtnaj a za druhý s otevřenou skříní se prostě nedá spát, když je skříň zavřená, tak díky sonoflexu to TTčko není až tak slyšet, ale když se otevře, tak je to hrůza.


Jinak se mi ty mikrofony moc líběj. Je to parádní genetika, ale řekl bych trochu náročnější na pěstování a náchylnější na padlí. Ale to je způsobeno i mým nepříliš ideálním prostředím, každopádně takovýhle palice jsem pod 150W rozhodně ještě neměl a nejspíš ani pod 250W :)
A už mám připravený i nádherný řezy na příští kolo, thread vznikne co nevidět, máte se rozhodně na co těšit a hlavně teda já :)

pH zálivky - 6,5
pH výtoku - 6,0
(trochu ho zvednu, chtělo by to těch 6,3-6,5)

Holky jsou už 12 dní na čistý vodě, průplach rozhodně nechci podcenit! Bude to dobrota :)







Trueberry 1







.
.




















Trueberry 5











.
.




















Trueberry 10









.
Čus!
Tak který pheno by stálo za to ponechat, já jsem teda stále a pořád pro tu pětku, jednička taky neni špatná a ta desítka bych řek že nic moc.
Kdyžtaxi to pak smaž, protože mi obyčejní smrtelníci svoje příspěvky z mě neznámýho důvodu mazat nemůžem.
A ať to tam zdárně doválčíš :)
citace:
Původní příspěvek od Mirex
Čus!
Tak který pheno by stálo za to ponechat, já jsem teda stále a pořád pro tu pětku, jednička taky neni špatná a ta desítka bych řek že nic moc.
Kdyžtaxi to pak smaž, protože mi obyčejní smrtelníci svoje příspěvky z mě neznámýho důvodu mazat nemůžem.
A ať to tam zdárně doválčíš :)


Já bych s konečným verdiktem radši ještě počkal na usušení, zvážení a ochutnání, ale z toho, co zatím vím, s tebou musím souhlasit. Pětka vypadá "nejnadupanějc" a rozhodně bude mít největší výnos, jednička je v těsném závěsu a po přepnutí se táhne možná o trošičku míň než pětka.
Desítka se táhne nejvíc a sama o sobě by nebyla vůbec špatná, ale když mám tu možnost pěstovat s ní zároveň jedničku a pětku, tak desítka prostě trošku zaostává :)
citace:
Původní příspěvek od scorpicco


Já bych s konečným verdiktem radši ještě počkal na usušení, zvážení a ochutnání, ale z toho, co zatím vím, s tebou musím souhlasit. Pětka vypadá "nejnadupanějc" a rozhodně bude mít největší výnos, jednička je v těsném závěsu a po přepnutí se táhne možná o trošičku míň než pětka.
Desítka se táhne nejvíc a sama o sobě by nebyla vůbec špatná, ale když mám tu možnost pěstovat s ní zároveň jedničku a pětku, tak desítka prostě trošku zaostává :)

Tak to rozhodně, ale už jsme to přece jen párkrát kvetli a ta pětka vypadala vždycky nejlíp, dokonce i z pod toho CFL co si tady tak blbnu doma vypadala a i podle člověka co mi dal ty semena chutnala nejlíp, ale samozřejmě držím stále všechny tři phena, dvě už jsem zrušil, nějak ke konci, po nějaký tý tipovačce, sem flusnu nějaký fotky všech pěti phen z pod šestky, ať to tady můžem posrovnat :)
pokus o makro, bohužel při rozsvícené výbojce
Dneska proběhl pořádný průplach ve vaně, bez hnojiv už jsou holky 16 dní.

Ale hlavním důvodem, proč sem ty fotky dávám, je to, že vám chci ukázat, že i když dost věcí pokazíte, i když nemají kytky rozvna ideální prostředí a to od pH, teploty po velikost prostoru, i když vás postihnou takové věci jako třásněnky a padlí... tak i přes to, když máte dobrou genetiku, tak můžete mít velmi pěknou úrodu :)


Foto: Trueberry 5
Opravdu už nevím, co k téhle genetice dodat. Snad jen že...




tohle je SPODNÍ palička TRUEBERRY...














a tohle jsou hlavní palice












oboje pheno 5






A TO VŠE POD 150W !!!
V neděli (73 dní 12/12) přijde kosa.



Nezbývá než smeknout před matkářem, který už se tu profláknul :) a poděkovat mu za to, že mi poskytl parádní řízky na toto kolo. Musím vyzdvihnout skvělou domluvu s ním a velikou ochotu. Už jsem tu pár lidí poznal a musím říct, že on je jeden z těch, se kterými budu velice rád nadále spolupracovat.
:)
.

DNESKA PROBĚHLA SKLIZEŇ!!!



Pokud máte chuť, můžete si tipnout výslednou váhu všech 9 kytek, tzn. 3x TB1, 3x TB5 a 3x TB10. Zároveň můžete ke svýmu tipu napsat i to, jaký pheno se vám libilo nejvíc.

Díky za sledování
sailinder
pheno 5 nadhera,za mna 186g.
citace:
Původní příspěvek od scorpicco

Nezbývá než smeknout před matkářem, který už se tu profláknul :) a poděkovat mu za to, že mi poskytl parádní řízky na toto kolo. Musím vyzdvihnout skvělou domluvu s ním a velikou ochotu. Už jsem tu pár lidí poznal a musím říct, že on je jeden z těch, se kterými budu velice rád nadále spolupracovat.
:)

Nepřeháněj to s tou chválou, občas to umim taky pěkně zmrvit :D
Za mě je to jasná pětka, chystám se to temnit :)
Že by třeba 190 germánů :D
Díky chlapi, kdyby tam toho opravdu bylo tolik, tak bych byl samozřejmě šťastnej jak blecha :) tak uvidíme, třeba budu :)

Jinak jsem se koukal do poznámek a svítil jsem následovně:

150W - 55 dní
250W - 18 dní

půměrně jsem tedy v květu svítil cca. 175W.
fisHunter
Nádhera ta pětka, ale i ostatní jsou super. Tipuju krásných 155 gramiku očištěných paliček. K+
ar45az
Zdarec , to Pheno 5 je topovni, ostatni taky super ! cele to mas paradni, doufam ze za 20dnu budu taky takhle stastny ale asi ne ..
Kazdopadne tipuju 175g , ale preju i doustovku :)
Kdyby byla moznost zkusil bych tohle pheno taky :)
Mej se !
Balon
160g ovocných plodů:)
145.5 vonavejch gramuu
yabasta
174g a me se libi TB5
Už je to skoro suchý, řekl bych, že v neděli bych sem mohl dát konečný výsledek :)
koles
si tipnu 151,5 :)
VÝSLEDKY TIPOVAČKY!

Tak tu mám výsledky svého snažení. Je mi jasný, že mi to tu spoustu lidí nebude věřit a říkat, že to není možný, ale opravdu nemám potřebu si tu honit ego a vymýšlet si.

Celková váha ideálně usušených, pečlivě očištěných "použitelných" palic je:

197g, průměr na kytku je tedy necelých 22g
+ spodky

Vítězem tipovačky se tedy stává osobně pan matkář Mirex :D ano, i toto by mnozí mohli vnímat jako podezřelé, ale platí výše napsané. Navíc, já nemůžu za to, že jste tipovali tak málo :D ne, dělám si srandu, já sám jsem tipoval tak 150-160g, takže pro mě je to taky dost velké překvapení.
Na krásném druhém místě kolega sailinder.
Účast v tipování byla dosti slabá, asi už ty moje kola lidi prostě nebavěj :D

Váha jednotlivých phenotypů:

Phenotyp 1:
22g
24g
24g
celkově: 70g, průměr na kytku: 23g

Phenotyp 5:
28g
25g
22g
celkově: 75g, průměr na kytku 25g

Phenotyp 10:
29g
11g
12g (kytka v malém květináči, předčila sestru ve velkém květináči)
celkově: 52g, průměr na kytku: 17g


Z výše uvedeného vyplývá, že nejvýnosnějším phenotypem je pheno č. 5 (které se líbilo nejvíce i vám tipujícím a mně taky), ale k mému velkému překvapení kytka s absolutně nejvyšším výnosem byla phonotypu 10.

Na ochutnávku si budu muset ale ještě více jak měsíc počkat, protože v tomto zkouškovém období budu potřebovat každou mozkovou buňku, co ještě mám :)

Děkuji především matkáři, který mi toto kolo umožnil a taky všem, co sledovali, tipovali a "karmovali".

Pokud bude čas, tak sem pak hodím výpočet nějakých indexů.

Díky a ať to roste
Tak to gratuluju, počítal jsem s cca 25 germánama na rostlině, tady jsou ty fota jaxem jsem slíbil, byli zastřihnutý, 600w kokos.
citace:
Původní příspěvek od Mirex
Tak to gratuluju, počítal jsem s cca 25 germánama na rostlině, tady jsou ty fota jaxem jsem slíbil, byli zastřihnutý, 600w kokos.


Díky. Bez toho padlí a třáseněk to vypadá hned líp :D
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od Mirex
Tak to gratuluju, počítal jsem s cca 25 germánama na rostlině, tady jsou ty fota jaxem jsem slíbil, byli zastřihnutý, 600w kokos.


ta T8 vypadá taky dost dobře, tu scorpicco neměl?




a samozřejmě gratuluju k vysledku, vypadá to dost dobře
Tak tady to co jsem dostal za info k tem seminkum:





Je to limitovana edice s názvem True Berry, za ty semena jsem dával 4000 a to jen ze známosti.
Jinak stáli skoro 6800 v přepočtu na $.
DJ Short vyšlechtil od této odrůdy white line (výnos síla) a blue line (vzhled chuť).
Sam Short je šlechtil k obrazu svému víc jak dva roky a od každý linie vzešlo 100 balení po 10ks.
Genetika je jeho White Widow, která není na prodej, ale má jí čistě pro sebe jako matku, jejíž řezy křízil True Blueberry phenotyp do Afghani a to zpětně křížil tou nejlepší indikou co má, takže čekej minimálně 90% indiku, co se víc potáhne při růstu, bude víc do vdovy, je to ale stabilní odrůda, takže by meli bejt stejny samci i samice, uvidiš sám :-)


Tak ještě ty zbylé fotky.
Hy3nA , ne ne, neměl, vypadala dobře, ale výnosově slabší, devítku taky neměl, ta hodila banány takže jsem je obě dal tomu co mi dal ty semínka.
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA


ta T8 vypadá taky dost dobře, tu scorpicco neměl?


a samozřejmě gratuluju k vysledku, vypadá to dost dobře


Neměl :) Mně se nejvíc líbily a 1, 5 a 10. Ono když se na to člověk podívá, tak všechny phena jsou moc pěkný, nechtěl bych být v roli matkáře a vybírat z nich to nejlepší :)
citace:
Původní příspěvek od scorpicco


Neměl :) Mně se nejvíc líbily a 1, 5 a 10. Ono když se na to člověk podívá, tak všechny phena jsou moc pěkný, nechtěl bych být v roli matkáře a vybírat z nich to nejlepší :)

Mi povidej, desítku už jsem zrušil, mám z ní už jen tři klony venku, místa mám zatim dost tak podržim tu pětku s tou jedničkou a uvidim jaxe to bude dál vyvíjet, květáci po mě chtěj Chronika tak teď selektuju jeho, až ho doselektim tak bude muset jednička z baráku :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma