Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
SetupBoxu- Bude to OK? - Klikni zde pro originální téma
massiwe_P
zdravim, ! Zrovna skladam ,skrin 150 vysoka 100siroka a 60 hluboka.


TEdy k otazce. Mam uz koupene 4kilo. Vetrani stejne TT 125(260-280) + adjust-a-wing.
Predradink prepinatelny 250-400.
At usetrim na rust 250 prepnuty, wing niz.
No a pak 4koole,ideal->max vzdalenost a jedem....
Mam v planu svitit pres noc (teplota tak 15) a pres den holky nechat spat normane pri pokojove teplote, kterou bych zaridil k 22C.
Nebudu mit probblem s chlazenim pri sviceni? pritah vzduchu pc vetracek nebo staci treba tri pasivy + do scrine ten clip ventilator.

pachac vevnitr,pak sono, ventilator venku, udelam na nej zvuko-tlumici osp bednu kdyz pojede pres nocc



Diky za rady


Jinak, taky moj prvni grow, mam docela strach..ale tak zvolil jsem si plagron cocos. canna coco a+b,cannazym,rhyzotonic,canna pk,green senstation a jeste jsem si objednal ten Alga-mic jako booster uz i do rustu a postrik
Pojedu rizky,zatim to vypada na Super Silver Haze sweet seedz
Connoisseur
čau massiwe

Já jel s tímhle ventilátorem 4kilo a bylo to na hraně, v létě měl co dělat, ale jestli ho už máš, tak to s ním rozjeď a uvidíš. Píšeš, že v noci máš chladno, to tomu hodně pomůže, takže to vyzkoušej a mělo by to šlapat. Pasiv by mohl stačit, opět je to potřeba vyzkoušet v tvých podmínkách. Píšeš, že tam máš 15°C, ale co v létě... no, to se uvidí časem. Čím dřív to teď rozjedeš, tím líp. Až přijde vedro bude zle, takže si myslím, že bys měl dokončit první pěst dokud jsou vhodné podmínky.
Dovnitř dej rozháněcí větrák, hlavně to nepodceňuj, neboj se a hlavně nekupuj takové ty malé bazmeky. Je důležitý ten vzduch v pěstírně hodně míchat.
Doporučuji ti pořídit Ph metr. Je to velmi důležitý(IMHO nejdůležitější) měřící přístroj co se pěstování indoor týká.
Cocos --- pozor na něj -- vynikající medium, neobsahuje však živiny, takže musíš hnojit od začátku a nelít jim čistou vodu. Nenech ho vyschnout jako je to zvykem u hlíny. Zalévej každý den s hnojivem.
tak zatim čau a klidně se ptej, když ti něco nebude jasné

V tomhle threadu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=65817 , příspěvek č.2, popisuje Bárt(díky ti), jak to dělá s řezy v kokosu. S tím co píše souhlasím, takže přečíst a zkus se toho držet.
Jediné, co dělám jinak je, že kupuji sypaný kokos v pytli, narozdíl od Bárta, který používá lisovaný kokos(snad se nemýlím).
Já první zálivku namíchám cca poloviční koncentraci hnojiv a proleju komplet květináč a pak už ho nikdy nenechám vyschnout.
tak zatim
petis__
TT125 teď mám v boxu 120vx100šx50h i s pacháčem a 250w HPS cuhladím tak tak na 28°C při okolní teplotě 20°C a to mám hzned u boxu otevřenou větračku, takže být tebou, radši bych pořídil něco silnějšího, třeba TT150 s regulací, bude to jistota, takhle se může klidně stát že to 4kilo neuchladíš a budeš mít zbytečné TTčko, pokud ho už nemáš. Přítah taky udělat radši silnější, vyhneš se podtlaku a klipsňáky bych koupil radši dva, jeden rovnou na ofuk výbojky, druhý na ofuk kytek.
massiwe_P
diky za zkusenosti, no ventilator uz mam, i pachac vse.. tak to bude jeste hodne zajimavy. Budu teda svitit pres noc, mam to u okna tak muzu priotevrit okno.

Nekde jsem cetl a premyslel jsem, ze bych jako pritah dal normalne taky to sono 125mm a namiril to smerem na vybojku. pry to shodi nejaky stupne.. co si o tom myslite?

ci kdyz mam ten odtah 125mm siroky tak udelat pasivy dva-trti 60mm otvory? na protejsi strane dole?To prave nevym jak to mam navrtat, jeste to nemam jen odvod nahore na boku...



Ph metr mam se zacatku koupit jen ty ty kapky podle barev:D a na upravu ty ph+,- nemam uz moc dollaru.

Jinak EC metr nemam a prvni pest asi fakt nesezenu. max si necham zmerit vodu od znnamyho, ale co pak kdyz bude spatna? mam chytat destovku?:D
JInak vodu necat asi odstat ze..
Jeste si projdu toho Barta :) ted pisu tak narychlo

Jinak Petis 28? tyjo uzto je docela hrana o.O
To jsem asi usppechal, snad to nejak vymysliim..jinak ten ofuk vybojky bude zdad se doost dobra vec pro me, mas pravdu


jinak jjeste jsem se chtel zeptat, ma cenu brat drazsi predradnik a regulovat si 4kilo 50,75,100%? to je rozdil stejne par stovek ne? a co na vynosu? nebo mam vzit obyc ELT 400?
mirage
Ahoj

Taky ti trošku pomůžu. O tom kokosu a sazení a hnojení je skoro vše popsané u Barty. Jedinou věc co nesmíš zanedbat je mít kokos neustále vlhký, nesmíš ho nechat vysušit. NENÍ TO HLÍNA!! :P

Jinak k tomu boxu.
S tím TT 400kouli uchladíš
Dej si dolu do té tvoji skříne 2 aktiv přítahy, nějaké větráčky, nebo stačí 1. To máš aktivní přítah vzduchu
Další věc, další ventilátor na ofuk kytek, nesmíš zanedbat výměnu vzduchu ve skříni.

Ty aktivní přítahy si dej dolů. Když se postavíš před skříň tak třeba na levý spodek. Pachový filtr nedávej. Normálně si to TT přidělej k vrchu, odtah vyhoď ven a přítah toho TT dej k lampě, normálně vedle lampy.
Naproti lampy, na konec A WINGU si dej další větráček, já používám 2 (mam 6tikouli) a ten větráček bude foukat teplo přímo do odtahu. To je pro začátek nejlepší. Pak už to nějak vyřešíš a když jsou kytky větší, už jim to zas tak nevadí. Ja mam 6ti kouli, svítím jim přes den, mam to takhle jak popisuji a teplotu v místnosti mam kolem 21°C a v boxu je kolem 28°C, bez těch ventilatoru na lampu jsem měl přes 30°C.

Problém co je, je teplota v noci 15°C je fakt málo pro kytky. Protože kořen aby dobře přijimal živiny musí mít vždycky teplotu o trošku měnší než je v boxu. Tedy když je teplota v boxu například 25°C , kořen ma tak 23°C.. A když se dostaneš na těch 15°C v noci, tak bude mit kořen stejně, což není moc dobré. Jinak 28°C jak píše Petis není zas tak strašné, hranu bych viděl při 30°C.

Důležité je taky dodržovat výměnu vzduchu, takže ten odtah bys měl mít do kříže, aby nový vzduch přešel celým boxem a ještě za pomocí ofuku se rozvířil. Takže nedávat třeba aktivní přítah dolu na levo a hned nad ním třeba odtah....

Jinak zvlhčovačku máš? Doporučuji na start tak 70-90% vlhkost... A vlhkost ti taky celkem sníží hezky teplotu.

S tim předřadníkem, pokud už nějaký máš, nechej si ho. Pokud budeš kupovat a jsi na tom finančně dobře, kup kvalitní nastavitelný, a pokud by šlo i s funkní SUper lumen, tedy 110%. Pokud jsi na tom finančně špatne, kup klasický, taky to není špatná volba. A radši ty peníze investuj do něčeho jiného.

Používáš kokos, takže bych si určitě pořídil digital metr PH na aukru, vyjde na 400kč a bohatě to stačí. PH je hodně důležité, protože pod 5,5 přestávají kytky přijimat živiny a ty se ti budou usazovat... nad ph 6,2 se stává to samé. A ty papírky jsem používal do bazénu a když jsem to porovnával s digitálem, tak se do toho rozmezí určitě přesně nedostaneš...

Pokud máš v noci 15°C v místnosti, tak bych ti doporučil zapínat světlo spíše přes tu noc, protože se ti to hezký srovná a přes den jestli tam máš pokojovku 22°C tak to bude ideál. Proto bych se o to uchlazení moc nebál, jelikož jestli budeš mít přes noc v místnosti 15°C, tak se v boxu dostat na 28°C určitě nemůžeš, protože 4koule ti rozdíl 14°C neudělá. Já mam 6kouli a v noci mam v místnosti 18-19°C a v boxu se dostane teplota na max 24°C... přes den mam v místnosti 21°C a teplota v boxu je max 27°C..
Pomůže ti hodně ta vlhkost a pomůže i květinkám :P Takže do toho investuj. Na bazaru seženeš dobrou za 300kč +-.. tyhle ty investice bych nezanedbával.

Tak ať se daří. S pozdravem K.
massiwe_P
Noten privod mam 12v trafo tak tam dam pc vetracek, zaizoluju paskou pak jeste prelepim folii..

staci teda jeden? ze bych tam dal dva ty vetracky na dve trafa, ty slabsi 6,5v (nebo jak ted nevimm)

jako tech 15C jsem jen tak strelil, ale nad ranem kolem 5 kdyz vztavamm tak tech 15tady urcite je.. to bych svitil to mam v planu no,
vzdy jak bych zacinal svitit tak bych si snema hral, kde co potreba, vlhcil a tak..at tam nelozim za tmy a pak zase rano porad bbych to strikal.. mam na ten postrik ten alc-a.mic

a jestli by bylo teplo uz driv tak vyplnu topeni otevru nachvili okno :D to snad nejak zreguluju neee:P mel jsem ten sl ae spatne zapojil ten vyvod na wing do prechodky(samec) :D hodilo jiskru a zdar,, a uz moc nemam prave no

TAk to je mazec jjeste 6kilo, tez bbych chtel a tak mas silnnejsi odtah to je treba tim, ne? :P

Mnoo ja mam v planu udelat na TTventilator tlumic hluku, takze bude tak 1,5 sono ke kytickam, k wingu, tam pc vetracek at to fouka dnu, do krychle z osp vycpane rockwoolem(ten tlumic hluku) a pak tak jeste tak 1m sono. ¨je to tak dobbre?

Budu se snazit sehnat digitalni ph teda, a EC nemusim resit?

Zvlazvat minim rozrasovacem + naky hrnky s vodou tam dat popr zamrazeny petky s vodou ,hadr morej....


sezacatku uvidim kolik zbyde po vyrseni predradniku a PH metru, na tom jsem se docela dojebbal hlave ze mam komplet hnojky a dva boostery xD



jinak rozhoduju se mezi : a,Super silver haze,
b,C99, dutchdragon, critical +
c ,the Ultimate
co je nej do 150cm skrine? zaroven prvni pest , ale zase at to hodi co nejvic :D

osobne se mi asi nejvic libbi :grrr: Super silver haze :grrr:
nebo, mozna kombinace ten c99+critical+ ?? 50:50
Zase co je pak v kvetu nejmin narocne na plisen nevi nekdo?



9x+-?
nevim jeste kolik jich tam presne dam ae vydel bbych to na ty kveticky 5,4l nebo jak a co nejvic :D nejak to zastrihat, roztahovat spagatkama a tak :D ale jeste stim nemam nejak zkusenosti


:david: Diky vsem co mi pomahate rozdal jsem karmy


Snad to bude :flamer: :freddy: :
mirage
Ty hele. O těch modelech je to celkem jedno, protože záleží od koho budeš mit řízky, nebo jake semena koupíš. V té skříni začni více méně s čímkoliv, ale nekombinuj, protože první grow se zaměr jen na jeden druh. Každý chce totiž jiné podmínky na život :) takže je lepší prvně zkusit si jeden model. Ten odtah apod. To si vychytej vyzkoušej na sucho a uvidíš, až to poskládáš celé.
EC řešit nemusíš, když se budeš držet doporučeného davkování, pro nějaké experimenty je EC potřebný.
K tomu tvému předřadníku co jsi špatně zapojil a byla jen jiskra. Klidně ho od tebe odkoupím, a zkusím se v tom pohrabat, jestli to půjde opravit.

K těm semínkům nebo řezům, bych ti doporučil na start buď Dutch Dragon nebo The ultimate :)
SSH je trošku náročnější ,-) ale je to tvá volba
Máš 0,6m2 takže kytiček můžeš dát i 12 :) jak chceš. Záleží na tom, jak budeš pěstovat.
Zainvestuj do toho PH metru.

Zkus to změřit kolik tam máš tu teplotu. Myslím, že 15°C je dost málo na rodinný dům. Pokud topíte přes den, řekl bych, že ráno tam budeš mít tak 17°C.. :)
massiwe_P
Nejvynpsnejsi by byl scrog ze? taky jsem premyslel ae to a tak napodruhe, chtel bych kazdou nejak zastrihnout at sou z kazde kytky treba dva vrchy :D to mam ten zakorenenej rizek zastrinout hned a pak prepnout a roztahoavt?

Budou rezy no. videl bych to na tak 9 rezu.. a kdyz rikas 12, tak ja tam hodim jeste autokvety co?:P¨
tem nevvadi jak svitim a budou driv, tak pak uvolni misto na dozranni slo by to?

No uz ho a znamej, modlim se at pujde orpravit! ale je to zality takovou cernou plastikou, kvuly vlhosti snad to pujde nejak vyloupnout. rano


editnu s teplotou : tak jsemm mel zaskaldanej teplomer teploty nammerim dnes vecer/v noci/ a rano pak dam vedet
Connoisseur
čau massive,

the ultimate jsem nedávno dojel a varuju.. některá phena se táhnou jak divý. Nejsem si zcela jist, ale myslím, že ten SSH je taky tahoun, tak si to předem zjisti. Doporučil bych ti spíše něco menšího, aby to dělalo keříky, jinak to do těch 150cm nenarveš. Jestli teda jedeš poprvé, dal bych spíše míň kytek a jak píšeš --- ,,ale zase at to hodi co nejvic''... tak na to poprvé vůbec nemysli, dej kytkám, co potřebují, hlavně nelaboruj, na vše se zeptej,vše ti řeknou listy a výsledek přijde sám.
GL
Hopík44
The Ultimate klidně ale včas přepnout! a použít síť na udržení výšky.
Takže po přepnutí neustále strkat pod síť a držet výšku alespoň týden, vyplnit prostor sítě!
Lipánek
Myslím, že Hopík 44 to vystihnul na max.. Naprostej souhlas a za sebe dodám ,,KDO CHCE MOC, NEMÁ NIC":-) tak raději se zeptat:-)
massiwe_P
Zdravim,
velice dekuji vsem za posty! Jsem potesen, ze mi pomahate! :)

Nakonec udelam privod vzduchu dva pasivy, kruhy 5cm, at tam mam trosku podtlak nez pretlak z vetracku :P kdyby to delalo probblemy, tak mam naky 3cm pc vetracky tak je tam pak dodam..kdyztak..

Teplotu jsem jeste nemeril :D jsem posek, ale myslim ze to bude ok.
Pres noc svitit+foukat /kdyz bude velka teplota vypnu topeni a vyvetram :D

Jinak co ty manualni spinace? jak se nastavuji?jeste ho nemam a sem docela zvedavy, kdyz tamje jen kolecko xD

ofuk jede s lampou...
Jak to mam udelat s ofukem kdyz lampa nepojede tak at fouka treba katzdou pul hodku na 7min jde to? At nefukam porad :/

v praxi necham lampu jet 18/6 ?

Tak tyden, jak psal rizkar a pak prepnout.

A jak s tou siti? Jako drzet velikost to mam zastrihavat? Nebo mensi oka a pak vetsi?:D

A mam ty kytky zezacatku nejak zastrihnout at sou treba dve haluze a pak as to rvat do site a prepnout?

nebo je nechat jen tak rust? a pak jen roztahovat/nalamovat? Mel jsem v planu ze bych ty kytky zastrihnul a ty stonky trosku v prstech křupal, at zesily..kdyz se ta odruda tahnne

Tak ja jich vemu radsi taak 8? a vetsi kvetinacky.tak 8l

Na kvet 12/12 dokud to nebude?

Rizky vemu podle toho, co aktualne sezenu.

Hele jak pise bart : ,,zaleji 27-18-9,, co to znamena?
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=65817


Ph metr jsem objednal.
Zezacatku privni tyden pojedu coco ab +rhyzotonic a ke konci cannazym a alga mic. ¨

Rizky do prednojeneho vlhkeho cocosu s polovicni davkou dnojiv? (a+b+rhyzotonic)

Jinak mam dva boostery green senstation a alga mic ...

ten alga povalim hlavne v polovicni davce na postrik + jak se rizky usadi do nalevky

A vzdy nez kytky nakrmim zmenim ph a upravim ph kapkama na 5,7 - 6,5 chapu to spravne?

a green senstation pred flushem? a jeste predtim to PK?

Nebo muzu michat treba : a+b+pk+senstation/alga-mic? Nebo vsechno? to uz jje mooc ne? xD:grrr:
Hopík44
No zdravím Tě kámo,
to je otázek! Myslím že na spoustu příjdeš sám. Třeba ty hodiny s kolečkem!
Ofuk: jestli myslíš ventilátor ve skříni aby se hýbal vzduch tak bych ho nechal pořád a jestli myslíš odsávání tak taky, ze začátku stačí na menší otáčky aby jsi lépe udržel vyšší vlhkost.
Svítit na rust 18/6 to je jasný.
S tou sítí, tak zastřihnout můžeš, podle toho jak budou vypadat, tím je trochu zbrzdíš a rozvětvíš. Jinak síť mám zhruba při přepnutí ve výšce rostlin, jak přepneš na 12/12 začnou růst jak zběsilý a ty výhonky co lezou přes síť třeba 10cm a víc zase strkat zpět pod síť a tím plnit pěstební prostor, tak do 14 až 20 dnů přestanou růst a začnou nakvétat. Ale zvolení způsobu pěstování ti vnucovat nebudu. První dvě kola jsem jel v kokosu bez sítě a nějak se mě to nezamlouvalo tak jsem skočil na hydro a je to čistčí a bez bordelu.
27-18-9 N-P-K dalo by se to napsat taky 9-6-3 nebo 3-2-1 http://grower.cz/pestovani/navody/z...ojeni/7.html#45
Ty boostery až tak 14 dní před finálním čištěním. Jinak PK 13-14 je vlastně to samé ale řidší. Už dvě kola booster nepoužívám.
Hnojivo si musíš zkusit sám, já spíš držím EC nižší, jen co potřebujou, oni si řeknou.

Jinak studuj, ve FAGu najdeš spoustu odpovědí na tvé otázky
massiwe_P
Diky chlape! jono takova smršt.......Zkořim se, a premyslim :D

Mel jsem si to nejdriv vsechno projit a zkusit si odpovedet sam...presto dekuji..jdu studovat, pak se zase urcite ozvu s necim xD

Jinak dekuji za tip stou siti, nic mi nenutis , naopak za takove kousky sem rad!!!, udelam...to takto

+ fast otazka :D kdyz to je teda npk to mam nak upravovat? budu nhojit podle canna rozvrhu co jsem dostal
Hopík44
Jeď podle tabulky, oni to mají vychytané to NPK
Connoisseur
to Massive: čau, jen opravím chybný popis kolegy Hopíka. Příspěvek č. 13

27-18-9 neznamená poměr NPK, ale poměr složek hnojiva JidB, čili 27ml složky A, 18ml složky Mikro a 9ml složky B.

K tomu Ph... pozor na to.. jestli jedeš kokos.... 5,8 a šmitec... laborovat můžeš, až budeš mít zkušenosti, teď tam lej 5,8...

Jako základ hnojiv ti stačí coco A+B a k tomu PK13-14, nic jiného nepotřebuješ. Pozor, netvrdím, že například kořenový stimulátor není dobrý, to nee. Mě to prostě zakoření i bez toho, takže nekupuju, je to o tom, kolik jsi ochoten za hnojiva utratit, ale opakuji A+B+Pk13-14 = základ ůspěchu.
tak ať se daří
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od massiwe_P
Zdravim,
velice dekuji vsem za posty! Jsem potesen, ze mi pomahate! :)

Nakonec udelam privod vzduchu dva pasivy, kruhy 5cm, at tam mam trosku podtlak nez pretlak z vetracku :P kdyby to delalo probblemy, tak mam naky 3cm pc vetracky tak je tam pak dodam..kdyztak..


hele díry pro přítah by měly mít nejmíň stejnou plochu,jako díra pro odtah,takže na 125mm odtah ti 2 5cm stacit nebudou, já mám 5 6ti centimetrovejch(obkresloval sem flašku od piva :D ) a vyšlo to obsahově cca o 30 cm2 víc, než 125mm odtah,takže přidej,jinak budeš zbytečně zatěžovat ten ventilítor
Hopík44
citace:
Původní příspěvek od Connoisseur
to Massive: čau, jen opravím chybný popis kolegy Hopíka. Příspěvek č. 13

27-18-9 neznamená poměr NPK, ale poměr složek hnojiva JidB, čili 27ml složky A, 18ml složky Mikro a 9ml složky B.

K tomu Ph... pozor na to.. jestli jedeš kokos.... 5,8 a šmitec... laborovat můžeš, až budeš mít zkušenosti, teď tam lej 5,8...

Jako základ hnojiv ti stačí coco A+B a k tomu PK13-14, nic jiného nepotřebuješ. Pozor, netvrdím, že například kořenový stimulátor není dobrý, to nee. Mě to prostě zakoření i bez toho, takže nekupuju, je to o tom, kolik jsi ochoten za hnojiva utratit, ale opakuji A+B+Pk13-14 = základ ůspěchu.
tak ať se daří



Aha tak sorry za mistifikaci :rasta: Je to tam napsané dost stroze a já si to přeložil takto.:jerk: :hanged: :rasta:
massiwe_P
jj ve tme 19-20 sviceni 24-28 ofuk nnstiop


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma