Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Kopopí je léčivé, ale diagnozy různé, neslibujme zázraky - Klikni zde pro originální téma
Yára
O tom, že koponí je léčivé, o tom nehodlám polemizovat. Beru to jako fakt, ale...
Ale opravdu co mne značně vadí,že tady míchají diagnozy-atopický ekzém, lupenka
, roztroušenou sklerozu, rakovinu, nespavost, chemoterapie, anorexii, kožní záněty, parodontozu, křeče, osteoartrozu atd., do jednoho pytle.Na vše nabízíme masti, FS, tinktury,....
Není konečně na čase si uvědomit, že ne všechny modely se hodí na všechny diagnozy? Nebylo by načase, v rámci serioznosti, nejprve zkrátka vysvětlit, co která diagnoza značí, a že na různé trable jsou vhodné různé modely.
Např. nespavost. Tady jsou vhodné modely a la šutr.
Osteoporoza není revmatoidní artritida! Také spastické křeče potřebují jiný model.
Vím, že se pouštím na tenký led a vzbudím velké množství polemiky.
Tak bych mohla vypisovat litanie, to ale nechci. Chtěla jsem vyvolat diskuzi o tom, že na genetice strašně záleží, a který model je vhodný a na jakou tu nemoc.
Co vy na to?
redyth
Myslim, ze pro lidi, co se o to zajimaji nepises nic noveho, je jasny, ze masti nepomuzou na vse a naopak zase FS taky ne, stejne jako vaporizovani atd
toketoy
není o čem diskutovat, vždyť to je přece jasný. Ovšem léčit depresi hulením je jako hasit oheň ohněm. vzhledem k tomu že vzniká nedostatečnou produkcí noradrenalinu,dopaminu a serotoninu (u každého je to trošku jiné, každý mozek je unikát) v určitých částech mozku a jejich přebytečnou produkci v částech jiných(mozek se to snaží dohnat jinde). A vzhledem k množství modelů a rozlišnosti stejného modelu vyrostlého v různých podmínkách, nikdy nemůžes zaručit, že bude mít přesný poměr účinných látek a vyvolá to cílený efekt (totiž rekonvalescenci). Ano, možná pomůže, ale možná se deprese ještě zhorší, což může vést k sebevraždě. Při nestabilní rovnováze neurotransmitterů je taky poměrně jednoduchy vypěstovat si toxickou psychózu. Takže hulení na depresi a jakoukoliv jinou psych. nemoc určitě NE, pokud máte depresi navštivte radši psychiatrickou pohotovost nebo psychologickou poradnu

edit: moje kritika je opravnena, nijak jsem neutocil a ani nikde nepisu o jakemkoliv schvalovani. pani se ptala jestli ma jeji myslenka smysl, ja ji odpovedel ze nema a k tomu uvedl nekolik duvodu. nejsem vybaven jakoukoliv pravomoci, kterou bych mohl vymahat poradek, takze nazyvat me s jestedmanem ideopolicii, je jen spatna parafraze knihy 1984 a zaroven jeji urazkou a nepochopeni jejiho odkazu. naopak jako policajti zde pusobi moderatori a administratori, kteri by meli byt nestranni a nezatizeni svymi postoji at uz souhlasnymi nebo nesouhlasnymi.
Yára
Přesně tak, jsem ráda, že máme stejný názor. Procházela jsem tu desítky různých vzkazů a slibů i rad, to jsem chápala jako impuls na toto upozornit, že je vše mnohem složitější. Prostě ani cannabis v mnoha formách, modelech, účincích atd. je sice velikým pomocníkem, ale slibovat si, že "si něčím napatlu, či spolknu tinktury či pár kapek", vyléčím vše, je blbost. Můj příspěvek chtěl upozornit na to, že tito nemocní jsou pak velmi zklamaní, zbytečně pak bojují proti legalizaci a dehonestují snahu těch poctivých pěstitelů a léčitelů. Vím, že zoufalý člověk se i stébla chytá.
Příroda je velmi mocný pomocník, ale také na vše nemá všelék.- To bylo ve zkratce to, co mne donutilo psát. Za každý názor budu jen ráda a jen doufám, že to pomůže v orientaci i ostatním.
H@nz
Mám stejný názor jako toketoy. A jinak myslím, že v případě zevní aplikace (kožní problémy) celkem nezáleží, jaký model se použije.
yara
Ahoj jmenovkyně. Co navrhuješ?
Vytvořit podobný seznam odrůd na co jsou vhodné tak jako je tomu zde?:

http://grower.cz/viewtopic.php?f=5&t=39

ale je trochu zastaralý a nejsou v něm všechny odrůdy.

Ještě nedávno jsem se mohl orientovat podle jednoho Gshopu, kde byly jednotlivé léčivé odrůdy popsány pro jakou nemoc jsou vhodné.
Bohužel už popisky vymazali a je to škoda.
zdravim,
yara tady na grower je thread:
(která varieta konopí na který zdravotní problém)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19736
Yára
citace:
Původní příspěvek od toketoy
Leafly.com, ocividne stale spousta lidi neumi pouzivat google. Hlavne ze na fb si najdou vsichni kazdou picovinu. Chudak hlava, tohle cist tak ho trefi :D (vzhledem k tomu jak miluje kdyz lii nepouzivaj funkci hledani). Zijte blaze


K dotazu jmenovce (zdravím), já si myslím, že v prvé řadě je třeba alespoň rámcově vědět, např. u mastí, na co je chtějí objednavatelé použít a jaké mají problémy a alergie. (Vím, že je to asi moje fantazie. ) Pokud jdu do lékárny či do obchodu, prvně budu kontrolovat složení!!!! A alergeny. Kdo nezažil v rodině alergickou reakci, hraničící s šokem, mi porozumí.
Teď, prosím neútočím zde na nikoho!!! Myslím obecně.
Výrobci zdejších mastí jsou poctiví, ale základ masti (kokos. tuk, bambucké máslo, vepřové sádlo, vazelíny? atd) mohou u mnoha odběratelů dělat problémy, které se z neznalosti pak svede na odsouzení konopí obecně.
Totéž by byl pohled na různé modely a jejich účinky. Nebavme se o kouření, ale moje kamarádka má těžké spasmy a potřebuje spát. Kolegyně z práce je často unavená a potřebuje povzbudit.
Nevím, zda to tu vyřešíme, jen jsem chtěla upozornit, že je vše mnohem komplikovanější a zobecňování je největší chyba. Nepodceňují se lidé, že ví "vo co go" Jejich naivita, neznalost a riskování i hazard, je neuvěřitelné. Místo, aby přesně vysvětlovali, co vlastně chtějí a na co, tak dnešní doba je žene do situace "hlavně, ať to moc nestojí a sousedce to pomohlo".
Pokud jsem to hrubě zobecnila, či nevypsala přesně, omlouvám se. Ale čím mám více let, tím jsem ostražitější.
Jen upozorňuji na maličkost, ti, co potřebují na své bolístky konopnou pomoc, nejen nemají Googlík, ale ani počítač!
Yára
citace:
Původní příspěvek od toketoy
Leafly.com, ocividne stale spousta lidi neumi pouzivat google. Hlavne ze na fb si najdou vsichni kazdou picovinu. Chudak hlava, tohle cist tak ho trefi :D (vzhledem k tomu jak miluje kdyz lii nepouzivaj funkci hledani). Zijte blaze



Kolik Ti je? Proč ty útoky?
Spousta nemocných lidí má víc než 20, neumí s počítačem a natož netuší nic o FB či Googlu. Či snad je Grower jen pro mladé jako jsi Ty? Je mi Tě líto!
Nejen, že jsi tupý, hrubý a omezený, neumíš ani psát česky bez gramatických chyb.
nestojíš za komentář.
Je velmi pravděpodobné, že funkci "hledání" znám líp, než Ty. To nic, to chce čas i moudrost a velkorysost, třeba přijde,....... Někoho to mine zcela.

Neboj, dočkáš se. Stáří a choroby čekají i Tebe!
Yára
citace:
Původní příspěvek od DMG
zdravim,
yara tady na grower je thread:
(která varieta konopí na který zdravotní problém)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19736


Díky moc, dobře o tomto threadu vím. Díky za snahu.
Yára
citace:
Původní příspěvek od H@nz
Mám stejný názor jako toketoy. A jinak myslím, že v případě zevní aplikace (kožní problémy) celkem nezáleží, jaký model se použije.


Souhlasím. Při aplikaci na kůži o model až tak snad nejde. Absorbce kůží (THC konkrétně) je stejně mnohafaktorová. Tam bych dávala spíš pozor na alergie na základy mastí a na chlorofyl. Snad ještě na různé postřiky hnojkami, atd. Ale to víte lépe než já. (Jsem tu na G. jen 5 let:-)
Yára
A abych nemlela jen teoreticky, našla jsem volně na netu přístupné masťové základy - galenika.Mnohé z nich používají dermatologové právě pro atopiky. Nejsem farmaceut, neosobuji si právo na všeználkovství, ale jedná se konkrétně o tyto:
Synderman, Cutilan, Neo-Aquasorb, Pontin, Ambiderman, atd.Vše bez lékařských předpisů, možno zakoupit 500, 1000g ( cena cca 450,-Kč/kg).
Čisté lérárenské vepřové sádlo najdete pod názvem Ungentum simplex 500 g za cca 225,-Kč s atestací pro farmaceutické užití.
Yára
citace:
Původní příspěvek od yara
Ahoj jmenovkyně. Co navrhuješ?
Vytvořit podobný seznam odrůd na co jsou vhodné tak jako je tomu zde?:

http://grower.cz/viewtopic.php?f=5&t=39

ale je trochu zastaralý a nejsou v něm všechny odrůdy.

Ještě nedávno jsem se mohl orientovat podle jednoho Gshopu, kde byly jednotlivé léčivé odrůdy popsány pro jakou nemoc jsou vhodné.
Bohužel už popisky vymazali a je to škoda.



Já nejsem žádný cannabis-odborník a pořád se učím, ale myslím, že by se seznam dal udělat a v nějakých časových intervalech aktualizoval. Třeba 1x za rok, za 6 měsíců? Vím, moře práce a ještě víc času.
fire.ent
nazdár...(10 korun :D ) chtěl bych tady jenom poznamenat že konopí je značně různorodá rostlina a jednotlivý strainy( když přihlídnu k tomu že by se to orientovalo i podle bank) jsou i podle způsobu pěstování stejně jako člověk kterej je bude užívat docela dost individuální...jako nejsem proti tomu aby se podobná databáze udělala pro nějaký info zvlášť lidem co se v hledání na internetu moc neorientujou, ale je třeba si uvědomit že to předevšim záleží na tom jakou rostlina dostane péči, jak dlouho zraje(přeměna thc na cbd-a tady prosím rádoby i nerádoby odborníky aby si svý názory nechaly do další diskuze a zbytečně se nevysilovaly) takže by podobná databáze modelů byla ve svý podstatě jenom orientační a stejně by je musel každej nemocnej jeden po druhym nasázet, sklízet v různou dobu a zkoušet dávky od nejmenší až po 'relativně nepříjemný' sám na sobě..a to ani nemluvim o tom že dva lidi netrpí stejnou chorobou nebo kombinací chorob a nemaj stejný predispozice pro léčbu konopim...mnohem užitečnější by byla databáze medical matkářů kteří by spolupracovaly s člověkem kterej má přístup do labáku a může porovnat stejnej model sklizenej v jinou dobu a nechat určitý lidi s nějakou chorobou aby zkoušely postupně tyhle produkty..to ovšem předpokládá zase že mast(výtažek tinkturu..) bude vyrábět jeden člověk(aneb každej podle svýho je super ale žádná objektivita), že se uživatelé otevřou komunitě a poví jim o sobě uplně všechno(tlakem počínaje, chorobama v rodině konče), a taky x stovkama hodin práce a pokusů v pěstování na čemž se můžou podílet všichni ale vidim jak češi posílaj někam zadaxe svůj výpěstek s tim že na net někdo pak napíše jak mu to pomohlo nepomohlo..v tomhle vidim ten největší problém..sice něco podobnýho Snad ještě funguje(a tam je zase háček s nějakym výkupem, legaslativou a podobně..) ale ty naše zákony nás stejně postavěj mimo a pomůžou posvětit to velkodýlerství který už se pomalu rozbíhá...takže nám nakonec nezbyde než tahle pomocná ale absolutně neobjektivní databáze...číst to po sobě nebudu spal sem 3 hodiny po noční ale snad to dává smysl...kdyžtak mě opravte..moc sem se rozepsal ale modely alá šutr mě opravdu iritujou...nazdar (dalších 10 korun :teef: )
Yára
Naprosto souhlasím. Byla to moje naivita.-Vůbec jsem sice nemyslela na nějakou "vědeckou" práci, ale jen a jen orientační info databázi. Je tu příliš mnoho proměnných, aby ta databáze měla nějakou odbornou validitu. A to nebezpečí zneužití je veliké. Díky za názor.
jestedman
.
Yára
citace:
Původní příspěvek od jestedman
nějak nechápu smysluplnost tohoto vlákna a narážky jeho autorky.

jak tu psal fire, databáze odrůd je jedna věc, ale poměr účinných látek v rostlině se odvíjí od mnoha faktorů. Pokud budu mít klony z jedné matky, pěstované v naprosto stejných podmínkách, stejně nebude poměr látek naprosto stejný. Pokud má někdo přístup k chromatografii, tak je to jen plus, ale to také nezaručuje dobrý výsledek. Nehledě na to, že chybí průkazné studie účinků jednotlivých kanabioidů a jejich kombinací a každý pacient vnímá každý mix jinak.
Nicméně většina místních, kteří léčiva distribuují má jistou zkušenost, která zřejmě Yáre chybí.

Všechny průmyslové masti mají příbalový leták (já ho již také přidávám), kde je uvedeno, že by člověk měl nejprve provést alergický test a až poté přejít k aplikaci. Podobně se postupuje i u tinktur, FS...

Musíme si uvědomit, že místní komunita léčitelů se učí praxí a většina z nich nemá lékařské vzdělání. To však není na škodu. Pokud někdo zvolí jakoukoliv metodu léčby, ať standardní nebo alternativní, tak musí počítat s vedlejšími příznaky, popř. s tím že mu nezabere. Tak to chodí ale všude v medicíně. Vše to je o komunikaci s pacientem, ne o nějakém threadu na groweru.

Ohledně masťových základů, které zde popisuješ - většina je založena na bílé vazelíně (která způsobuje více alergických reakcí než žlutá) a doplněna o parafín, případně emulgovaná. Jejich exluzivita spočívá pouze v tom, že jsou připraveny ve značkových lab. a tomu také odpovídá cena. Mezi nejčastěji zde používaný základ patří vaselinum flavum, která je tímto nejčistší a tudíž i má nejméně vedlejších účinků. Osobně se od této petrolejářské varianty odkloňuji a budu vyrábět mast pouze z přírodních složek. Sádlo také není výhra, nemá dlouhou životnost.

Snažíš se standardizovat alternativní medicínu a to se ti díky bohu nikdy nepodaří.

PS: nikdo tady zázraky neslibuje. seznam nemocí je vytvořen opět jen praxí


Možná můj nadpis byl provokativní a s nadsázkou, o to mně šlo.- O pouhou diskuzi.
Já sem nepíši žádné narážky, navíc se "nesnažím nic standardizovat", takovou drzostí vůči přírodě nevládnu. Vkládáš mi úmysly, které nemám!! Z čeho jsi to vyčetl?-Byl to jen dotaz na vaše názory.
Nejsem farmaceut, ale botanik profesí, konkrétně speciální rostliny, léčivé a jedlé houby (ne určovací mykolog), exotické koření a zeleniny, exot. zeleniny a ovoce, a léčivé byliny na VŠ.
Nenapadám léčitele, hlavně ty dobré s mnohaletou praxí. Alternativní medicínu uznávám, pokud ji někdo umí. Hlavně dávám přednost celostní medicíně obecně (tzv. Východní i Západní). Celý život jsem pracovala ve výzkumu, proto se ptám na vše, co mne zajímá.
P.S.
Tentokrát mám dotaz přímo na poslední P.S. od jestedmana.
Proč tady v diskuzích obecně tak podrážděně reagujete, když se na něco ptá z nových členů.? (To je můj postřeh i z jiných vláken.) To jste tu tak hermeticky uzavřená skupina?
To všichni noví, kteří se chtějí něco zeptat, mají mlčet, jen číst a neobtěžovat?
---
No nic, nebudu obtěžovat dotazy.
jestedman
.
Yára
Za překlep se omlouvám.
petis__
Podle mě zbytečný thread, jak už tady někdo uvedl, podobný už tady je a nebylo by lepší ten už vytvořený thread nějak rozvíjet, místo toho aby se vytvořil další a tím akorát zhoršil přehlednost těm, kteří budou hledat vlákna na toto téma? Když si třeba vyfiltrujou tento, tak si přečtou první dvě stránky a pořád se nic nedozví, maximálně to že "Např. nespavost. Tady jsou vhodné modely a la šutr." což je podle mě absolutní blbost takhle to napsat, protože např. ERSB udělá palice "ala šutr" a přitom tak krásně člověka nabudí energií.
Yára
Děkuji za vaše názory.
carlos
OT: Poslední dobou mám pocit, že sem chodí nějací chytráci, co vše nové jen kritizují a mají pusu plnou urážek.

Upozorňuju jasně, že tentokrát jsem to jenom promazal, příště budu za neslušnost k novým členům (o kterých nevíte nic) rovnou rušit účty.

Nevím z čeho jste vzali pocit, že se tu musí objevovat jen témata, která "schválí" nějaký stálý člen. Tak si tu laskavě přestaňte hrát na myšlenkovou policii. Tohle fórum je totiž úplně k jinému účelu a mám pocit že se od něj začíná nebezpečně odvracet.

Takže především pro jestedman, toketoy a další přemoudřelé členy:
Přestaňte si hrát na moderátory groweru, nikdo k psaní příspěvků na grower vaše schválení nepotřebuje a pokud máte názor, předneste ho slušně a s úctou! Vyhnete se tak BANu.

Díky za pochopení.
jestedman
hele karle hoď se do klidu, nikdo si tu na nikoho nehraje, na myšlenkovou policii si hraješ maximálně ty, když to tady promazáváš.
o nějaké schválení vůbec nejde, jde o ctění autorství a to je imho nadřazený nějakým pravidlům na groweru, trestným bodům a podobnejm píčovinám.
Vystupuješ tu tak, jako by bylo "každýmu přece jasný" kdo se skrývá pod nickem Yára. Já tě ubezpečuji, že jsem to zjistil, až po xtým PM mezi mnou a Yárou.
Teď už mi asi neukážeš mojí neslušnost,protože jsem, stejně jako ty, promazal hromadu příspěvků, já ale tvrdím že jsem neslušný nebyl. Pouze jsem upozornil na to, že Yára činí něco, co sama kritizuje.

A jestli tady vyhrožuješ mazáním účtů, tak si posluž. Pamatuju dobu, kdy jsi tady plakal, že nemáš na novej server, tak jsem ti ze solidarity poslal pětistovku, myslím že už tenkrát ti došlo, že ten grower je vlastně dobrej kšeft.
Mr. Figaro
Předem se omllouvám za OT
: Koukám , že tohle byl Ještědův poslední příšpěvěk. Smazal se sám, nebo byl smazán ?
CannaMate
Samozřejmě, různé odrůdy = různé poměry kanabinoidů.
Různé kanabinoidy = rozlišné účinky.

Doporučená četba na tohle téma -

CBD a THCV - http://bit.ly/SMCBDTHCV

CBN - http://bit.ly/SMCBN

Flavonoidy - http://bit.ly/FlavonoidsSM


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma