Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
GabberLord 600W great whitte shark - Klikni zde pro originální téma
GabberLord
Takže vkládám svoje první kolo indooru. Něco málo k boxu:

120-130-200
sodík 600W MARI KIT květ
180m3/l přítah
150m3/l odtah 15tkou alu-rourou
cirkulační pokojový ventilátor
bubler na zvlhčení
8l kýble , půda PLAGRON GROW MIX
hnojka: Plagron -Grow
-Bloom
-Green Sensation

bohužel pH a EC neznám, nejsou peníze bohužel, ale v blízké době pořídim oba

18x GREAT WHITTE SHARK

teplota den 22-28 °C
teplota noc 19-22 °C
vlhkost 40-50 %

fotím téměř obden
zalévám jednou za 3-5 dní ,dle vlhkosti substrátu.
GabberLord
1. květináče a zasazení. 3-5 cm hluboko. (až moc, trvalo kolem 8-10 dní než vykoukli )
GabberLord
2. vykouknutí sazeniček :) šťastná chvilka. Vylezlo 18 z 20 semínek.
GabberLord
3. první dny růstu
GabberLord
4.
GabberLord
5.
GabberLord
6.
GabberLord
7.
GabberLord
8. po delší době, zastříženo
GabberLord
8.
GabberLord
9. už vkládám po více dnech :) aby toho nebylo zbytečně moc
GabberLord
a nastává postupně problém žloutnutí a vyšisování listů, a pomalý vývoj :( čím dál pomaleji rostou...
GabberLord
takhle vypadají dnes po 2 měsíci růstu !!! :( nevím co s nimi je, pošlu ještě fota jak vypadají některé listy :( poraďte
GabberLord
mají divné žloutnutí a listy u některých jsou dost svěšené, až kolmo :((
GabberLord
:(
mirage
Ahoj

Jak to tak čtu. Moc si nemohu odvodit to, z čeho ten zásek květinek vznikl. Nedáváš tady moc info. Jestli máš teplotu v boxu 28°C. Kolik máš na vrcholcích kytek? Jakou tam máš vlkost? Když nemáš EC metr ani PH, tak je to docela těžké. To, že máš špatné PH taky kytky může hodně ovlivnit v růstu. Vlhkost moc nízká to také dokáže :). Pak koukám, že máš setik Mari kit... no to tě musím zklamat, ale tvoje květinky jsou na fázi růstu a přitom jim svitíš lampou na květ :). Buď si koupíš dual spectrum, nebo ještě jednu výbojku na růstovou. Každopádně může se používat na obojí, ale moc bych to teda nedoporučoval. Toť můj názor. KDyž se chceš dopátrat ke kameni úrazů. Musíš se s náma podělit o informace jak hnojíš, jak často. Prostě celý tvůj postup :). Jinak ten plagron mix už je předhnojený tak na 3 týdny ne? No zkus se rozepsat, budu se ti určitě snažit pomoct. V hlíně toho už mám odpěstováno dost, sice venku, ale hlína jako hlína ,-) Měj se hezky. S pozdravem K.
EDA45
Kup si v akvaristice aspoň ph Ben test kapky a změř ph toho,co tam leješ..
Kytky nejspíš nerostou a sou žlutý,protože kvuli špatnýmu ph(s nejv.pravděpodobností bude moc vysoko) mají zablokovanej přísun živin...
GabberLord
Ahoj díky za reakci:) takžeeee..:

teplota u kořenů je těch 20-22 den / 19-20 noc
u vrcholků kolem 26-29 den / 23-25 noc

vlhkost kolísá mezi 40-50 % což je špatné to vím.

Na růstové spektrum jsem bohužel neměl pořídil jsem rovnou ten MARI KIT a nějak jsem neměl financ na to sehnat narychlo rlstovku. Ale v příštím týdnu ji pořizuji na další kolo.


hnojím zatím jen plagron grow a to ob jedno zalití což je tedy jednou za týden cca. hnojím asi od druhého týdne od 0.5 ml/l a te%d jsem dal až 2ml/l což jsem trochu přepískl :((


Takže myslíš že by pomohlo první 3 týdny nehnojit vůbec, pořídit růstovku, zvýšit vlhkost, a hlídat pH a EC?

Hleda jsem problém se žlutými a opadlími listy v threadech s problémi a nemoci a došel jsem že mám problém s dusíkem, takže jsem je včera na noc dosti zalil destilovanou vodou, a musim říct že se opadlé listy vzpamatovali !! Což je super, ale to žloutnutí je tma úplně od sazeniček :( napadlo mě jestli to nezpůsobuje to květové spektrum, jestli je to nepálí?? Díky moc za rady!!!
GabberLord
BEN: Díky moc hned koupim, a jak se dá pH snížit na danou hodnotu? Tím pH mínus do roztoku nebo čím ?
EDA45
citace:
Původní příspěvek od GabberLord
BEN: Díky moc hned koupim, a jak se dá pH snížit na danou hodnotu? Tím pH mínus do roztoku nebo čím ?

Natoč vodu z kohoutku a pak změř ph..Potom uprav kyselinou z g shopu (ph -,phdown..atd) na hodnotu cca 5,8-6 a udělej zálivku,průplach čistou vodou..Až ti na výtoku poteče to,co má,(6,4-6,5)tak udělej ještě jednu zálivku s hnojkama a zalej..V boxu pak ofuky a ventilaci na plno,aby to rychlej po průplachu proschlo..
To vše platí,když naměříš vysoké ph cca 7 nebo víc..Z kohoutku větš. teče přes 7,uvidíš co naměříš..
V květníkách se to pak postupně srovná na 6,3-6,6,někde v tomto rozmezí je to třeba v hlíně udržovat..
Počítej ale s tim,že na kytkách uvidíš zlepšení až cca za týden..,v hlíně to trvá celkem dlouho..
GabberLord
Pořídil jsem kapičkovej akvarstickej pH tester a Ph ACID na snížení, tak jdu na to, akorát tam je potřeba 5ml vody na změření, tak nevím jak mám 5ml vody dostat ze zalitý hlíny :D asi z misky že jo. Jinak děkuju moc za radu, pořídil jsem tak snad se zadaří :)
GabberLord
Tak moje zalévací voda z kohoutku i odstátá má pH asi 8 :( tak vidím že jsem udělal dobře. Jdu zmenšit okamžítě :)
GabberLord
Jinak k tvému komentáři mám dotaz:

Pokud upravím pH na dostatečnou hodnotu (což poznám z výtokové vody) , tak když to nahnojím, nezvedne se zase o hodně?

A jemožné změřit pH hotové nahnojené zálivky? Jestli to nebude dělat nějaký nepořádek když samotné hnojivo má jakousi fialovou barvu, a já měřim pomocí kádinky s 5ml vody do kterých dám 7 kapek a ono se to zbarví a pak měřím na stupnici. Tak to asi nezměřím že? Nebo zase spíš změřit to co mi vyteče z hlíny po zálivce? Bojím se aby se pH nezvedlo zase o moc když nahnojim po snížení.
sailinder
zdarec,dva mesice na raste,to sem tady este tusim nevidel,tak dlho ich trapit na raste,uz si mal mat prepnute tak tri tyzdne na kvete,to ze tam mas sodu nicemu nevadi niektori svietia kvetovym spektrem od zaciatku do konca,akurat prepinaju casovu periodu,pokal ta neseru zbytecne presvitene prachy,na rast by ti stacila 200w cfl 6500k,hod ich na periodu 12/12 nech uz ti zacnu nakvitat,GWS je super model tak ich netrap.a kup si aspon lakmusove papierky s ktorymi odmeras aspon priblizne ph,ktore je v tvojom pripade urcite zle,ked ich mas zaseknute,a co tam vidim na listoch nedostatok horcika,takze by si mal zvysit ph na 6,5-7,a ked sa chces vystrihat nejakeho problemu,aby ti ludia poradili,foto rob na dennom svetle,takto to nejde moc rozoznat,a musis sa podelit o vicej informacii,jak zalevas a kolko,jak hnojis,jaku mas vymenu vzduch,pretoze na 600w sodu tam mas strasbe maly odtah,ten odtah by si mal mat aspon 430m3,ja mam este jednu otazecku,jedes tie GWS regular,alebo feminy?lebo ked regular,tak by si mi mohol poslat link kde si ich zohnal...
sailinder
:grrr:
EDA45
citace:
Původní příspěvek od GabberLord
Jinak k tvému komentáři mám dotaz:

Pokud upravím pH na dostatečnou hodnotu (což poznám z výtokové vody) , tak když to nahnojím, nezvedne se zase o hodně?

A jemožné změřit pH hotové nahnojené zálivky? Jestli to nebude dělat nějaký nepořádek když samotné hnojivo má jakousi fialovou barvu, a já měřim pomocí kádinky s 5ml vody do kterých dám 7 kapek a ono se to zbarví a pak měřím na stupnici. Tak to asi nezměřím že? Nebo zase spíš změřit to co mi vyteče z hlíny po zálivce? Bojím se aby se pH nezvedlo zase o moc když nahnojim po snížení.


Sailinder :

Prosimtě jak se zvedá ph z 8 na 6,5..?! :rolleyes:

Gabberlord :

Připrav si proplachovací zálivku s ph cca 5,8-6..bez hnojek..
Tim květníky prolej,je třeba snížit zásaditost a vyplavit usazený(nevstřebaný) hnojky..
Až ti z květníku bude vytýkat cca 6,5,namíchej ještě zálivku s hnojivem,ph měř a upravuj až po namíchání hnojiva,většina hnojek s ph hýbe,takže nejdřív namíchat hnojky,změřit ph a pak doladit acidem(Dajana..??) na 6,5..
Do budoucna v hlíně zalévej 6,4-6,5 a bude po problémech.
Čau.
sailinder
tymto sa omluvam,nevsimel sem si,ze mu to tece na 8,moja chyba,tak sa este raz tymto omluvam vsetkym zucastnenym.
GabberLord
Díky moc za všechny rady :) Míchám roztok na snížení a za pár dní dám vědět jak to s námi vypadá!!! :)
mtm1234
cuzz, ctu tady o tech tvejch problemech, sezen si enzymy, a prolejvej to enzymy, odsolí hlinu, sniz ph a uvidis ze se ti ty kytiz srovnaj
GabberLord
ok :)
GabberLord
Tak jsem snížil pH roztokem s 5.6 , bylo předtim přes 8 takže by to mělo stačit, večer změřim pH vytékajícího roztoku do misek. Odešel mi cirkulační větrák, nicméně jsme našel doma nový a zjistil že je asi tak 2x výkonější a vlhkost mi hned stoupla na 60 % a ofuk kytek super :) jde na ně čerstvý vzdoušek mám z toho radost :) zašlu ještě info kolik je pH roztoku konečného :) DÍKY VŠEM ZA RADY :) kytičky hned vypadají spokojenější ;)
GabberLord
Mimochodem co se deje kdyz je pH zase moc nizke? Dojde ke spaleni korenu?
sailinder
to iste co pri vysokem,prestanu sa vstrebavat ziviny...
GabberLord
Tak pH mám něco málo přes 6 a kytičky už dnes den po změně pH a vzduchotechniky vypadají lépe. Jde na nich vidět lepší vývoj už teď, takže srovnám pH do potřebné hodnoty a myslím že můžu přepnout :) Díky všem za pomoc ! ;)
mtm1234
Ještě jedna vec, kytky se srovnaji, nebo uz srovnaný jsou, rozjedou se, ale stejne to bude znat na chuti a na výnosu, na ty chuti ani moc ne, ale výnos pujde 100% dolu, bohuzel,
Bejt na tvym miste pockal ybch s tim prepinanim, kdyz je prepneš tak se mení metabolismus kytek, potřebuji min dusiku, fíc fosfor a draclik a jiný zmeny, takže aby to nebylo moc zmen za sebou, ale samosebou zalezi na tom jak mas yvplnenej prostor, vem to v uvahu, mej se a at se vede, budu dal sledovat
Connoisseur
Souhlasím s mtm1234... taky bych počkal, je li to jen trochu možné. Před přepnutím musí být kytka v perfektní kondici, jen tak si můžeš být jistý, že se ti po přepnutí neprohloubí problémy z růstu. Podle toho, co mám vypozorováno, je kytka cca 2-3 týdny po přepnutí velmi citlivá..
mirage
Ahoj

Jak tak koukám tak jsi to už trošku vyřešil. Teda nevím jak kytky vypadají, můžeš zaslat nějaké foto.

Jinak co ti doporučím, až budeš mit nějake kačky do čeho prvně investovat.
Jako první investuj do PH a EC metru, daji se sehnat už různě za dobrou cenu. Rozhodně se ti to vyplatí.
Pak lepší odtah z boxu, máš velkou lampu a ta dost topí :D a kytky nemaji moc rády velké rozdíly v teplotě.

Důležité je měřit zálivku kterou dáváš. Jediný tvůj problém, kterým jsi kytku zastavil bylo to PH... při PH 8 se kytka uzavře a přestane přijimat živiny z půdy - proto tak vypadají ty listky a hlásí se k nedostatku určité látky. Tu látku přidávat navíc nemusíš. Nepřijaly ji jen kvůli tomu, že se uzavřely.

Takže hlídat si PH roztoku je VELMI, VELMI důležité. Jak už ti radil EDA jak to přelít, tak pokud už jsi to takhle udělal a vyplavil jsi usazené hnojiva,soli, které kytka nespotřebovala (protože se uzavřela) a PH už máš v dobré hodnotě. Kytkám se bude určitě dařit :)
Já osobně jsem taky kytky dost stopnul no, teď to taky hodně řeším no :) a objevilo se mi tam dalších více věcí no :(... tak buď rád, že to máš jen v PH :D

K tomu přepnutí na květ souhlasím tady s kluky. Je to hloupost přepínat kytky po takovém stresu.. Klidně je nech více vyrůst a potom je třeba budeš muset ohýbat nebo střihnout vrchy no :). Každopádně když přepneš teď připravíš se možná i o 50% výsledného výnosu. Nevím jak je to u GWS jak hodně ještě po přepnutí doroste. Některé 30cm některé i 60cm. Ale jinou možnost než počkat stejně nemáš no :)
Tak držím palce. Měj se. K.

PS: Nějake fotečky by určitě byly fajn ,-)
GabberLord
Tak kytičkám se daří fajne telotku mají přes den stálou 22/27 (kořeny/vrcholky) a v noci 20-22 vlhkost stále přes 55-60%. Některý lístky sou opřád ještě spálený a žlutý ale jinak se celkově rozrůstaj hezky. Vypadají zdravějš :) bohužel mam zase jen fotky přes den pod lampu. Tak posuďtě :) a dík za rady sem rád že se problém vyřešil :)
GabberLord
málem bych zapoměl pH 6,4 :)
mirage
Vždyť vypadají krásně. Žluté listy se některé prostě už nenapraví :) Jestli jsou hodně žluté, normálně je utrhni, jsou spíše k ničemu zabírají místo, i tak máš na kytkách další spoustu listí :)

Když budeš dodržovat to PH,EC, Teplotu a vlhkost, nemusíš se ničeho bát. Tak přeju ať toho je hodně :)
mtm1234
citace:
Původní příspěvek od mirage
Vždyť vypadají krásně. Žluté listy se některé prostě už nenapraví :) Jestli jsou hodně žluté, normálně je utrhni, jsou spíše k ničemu zabírají místo, i tak máš na kytkách další spoustu listí :)

Když budeš dodržovat to PH,EC, Teplotu a vlhkost, nemusíš se ničeho bát. Tak přeju ať toho je hodně :)


tomu bych oponoval, listy bych trhal az budou zkrouceny, hnedy z duvodu ze jsou odumřelý a hrozi ze se v nich zacnou sirit choroby a plisne, pokud jsou jen zlutý tak je to vetsinou nedostatkem dusiku, je fakt ze takový uz zustanou ale porad jsou v nich ulozeny makro i mikroprvky který si rostlina posle do rostoucich casti pri jejich nedostatku: Nevim proč je tohle mezi lidma tak rozsirenej nazor, porad kytky stríhat, neco trhat atd, kdyby to kytka nepotrebovala tak to tam ani není, jedina vyjímka je zástřih, ja osobne preferuju FIM, kytka se vice rozvetví ne nevzpamatováva se tekovou dobu, ale nakonec kazdýmu říkam : delej čemu veřís takze tak, GL aloha growerstvo :-)
GabberLord
Tak ph srovnáno na 6, teplota vlhkost stále ideální. vlhkost 60% a teplota přes den 22 kořeny - 26 vrcholky a v noci 20-22 .Proplachuju teď Enzymy a ještě budu přesazovat do většího než přepnu. :)
GabberLord
Zdravím tak kytičky se mají super rostou mi před očima :) Mám dva dotazy:

1. majitel growstaru mi radil abych kytky před přepnutím přesadil do většího a podsypal, když po sebou budou mít další místo tak po přepnutí mohou vyrůst jednou tolik, je to pravda? Některé modely jako Haze apod. prý dorůstají až trojnásobku po přepnutí, dle místa v květníku. Je to pravda?

2. Má někdo zkušenosti s halogenem? Dělám druhý box a mám doma 500W halogenku na stavby, svítivost je tam obrovská jako u sodíku. Má někdo zkušenost?

Díky moc :)
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od GabberLord
Zdravím tak kytičky se mají super rostou mi před očima :) Mám dva dotazy:

1. majitel growstaru mi radil abych kytky před přepnutím přesadil do většího a podsypal, když po sebou budou mít další místo tak po přepnutí mohou vyrůst jednou tolik, je to pravda? Některé modely jako Haze apod. prý dorůstají až trojnásobku po přepnutí, dle místa v květníku. Je to pravda?

2. Má někdo zkušenosti s halogenem? Dělám druhý box a mám doma 500W halogenku na stavby, svítivost je tam obrovská jako u sodíku. Má někdo zkušenost?

Díky moc :)


Zdravím
1.
http://grower.cz/pestovani/navody/h...traty/8.html#35

2.
citace:
Původní příspěvek od carlos
Halogen NE - viz FAQ!

edit:
Na téma halogen:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=53019
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1275
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=18761
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=17439
GabberLord
dík moc ,raději pořídim sodík :)
GabberLord
jen sem to vyhrabal doma tak mě to napadlo do FAQ sem na to ani nemrk :)
GabberLord
Zdravím gowery tak dnes v noci kytičky přepínám, jsou přesazené mají tak o 5l hlíny pod sebou navíc tak doufám že jim to hezky prospěje :) pH stále 6. Za ty3 dny myï vyrostli před očima cca o 5-8 cm! Zasílám nové fotečky, bohužel z telefonu takže nemají takový záběr a nejsou tka sotré, večer před zhasnutím pořídim za normálního světla foťákem a nahraju sem :)
D.T.S.
špatné EC a PH.. nejvyšší čas přepnout na květ, u takovéhoto množství se vlhkost dělá sama. Ale přepnout jsi měl už u příspěvku číslo 10. Kytky jednou tolik stejně vyjedou, a elektřina není zadarmo. Pokud ti nedělá problém takto dlouho svítit, jeď si do 5ti kytek, výnos bude stejný a celá záležitost v mezích zákonů . Ale ty jedeš see of green :/ To se přepíná po 10-15 dnech růstu. Pokud nemáš 1-2 k na ec metr.. stačí ti udržet PH.. EC už se srovná samo většinou, jeho znalost je podstatná pro profíky když chtějí přehnojovat. Jinak toto je prostě spálené.. nic komplikovaného za tím nehledej. Uprav PH, zalij, pokud není přepni na 12/12
D.T.S.
Sakra já zase nepřeskočil na druhou stranu a komentoval.. pls smažte mi oba tyto zbytečné příspěvky, sám nemohu :( To je tak když člověk rozlepí oči ráno a začne komentovat první co vidí :)
GabberLord
:) zašlu zas nějaké nové foto kytičky mají něco mezi 40-50 cm a maj 3.den 12/12, pH stále v mezích 5.8-6.2 , zalévám jednou týdně s hnojkou cca 2ml/l bloom od plagronu.Jednou týdně taky prolévám enzymy takže celkově tak 2-3x do týdne zalévám. Vypadají hezky akorát jsem to trochu přehnal s počtem už teď je to moře a bojim se aby mi tam nevyrostal jedna velká palice o rozměrech 130x120 :D jinak o tom přepnutí u příspěvku č.10.: když bych je přepnul takhle brzo tak by ale nedorostly do této velikosti ne? šlo mi o to je poslat na květ pořádně veliký :)
GabberLord
Tak zasílám nějaké ty nové fotky :)
sailinder
chlaaapci,teda musim uznat,ze su nadherne,ale nevim kde zezenes take opraty s ktorymi ich ukocirujes,uz teraz si zezen nejaku pasku kteru si opaskujes box,sak ti to nafukne box jak vzducholod... GWS mas od GHS?ked ano,tak davaj pozor na herminatory,ked budes na kvete,velice rady sa robia pri hlavnych stonkach gule,a maskuju sa do kvitnucich palicek,ale nechcem malovat certa na stenu,a prajem ti aby ti to vsetko dobre dopadlo,a aby si mal aspon kilo makaku...
GabberLord
Ahoj díky :) jsou od Fair Seeds z growshop.cz , feminizovaný :) teším se až pořádně vylezou blizničky :P
GabberLord
5.den 12/12
Teplota přes den: vrcholků 27 / kořenů 22
noc: vrcholky 24 / kořeny 21

vlhkost 55-60 % den a 60-70 % noc

pH 5.8

hnojeno plagron bloom 1ml/l

Kytičky vypadají spokojené, po přesazení mi za ten týden vyrostli o 7-10 cm. Za pár dní pošlu další info + fotečky :))
shefin
Okolo 14 dne květu sundej všechny pidi větvičky od spod a všechny mini paličky kolem..... Budou zbytečně rostlině brát sílu a stejně daj prdlajz
GabberLord
to mám v plánu, už i v růstu jsem je vystříhával aby víc vyrazily vrcholky do výšky :) jen teď tak zarostly že to nejní moc vidět :)
fananek7
Nazdar,podle mojich zkušeností je to nedostatek dusíku draslíku a železa,protože právě tyhle složky ovlivňují růst a barvu listů,tudiž tvorbu chlorofylu a fotosyntézy.
Přečti si pořádně složení toho co používáš na růst a srovnej s jinýma hnojkama,pokud bude složení v pořádku,tak v téhle fázi určitě můžeš dát 1,5 doporučené dávky.
Listy by se mněli postupně od stonku po žíly zazelenat.
Pokud ne tak je problem jinde,ale trochu jim dopřej k přehnojení může dojít nad 2x a víc.
Ještě by to mohlo být zasolení kořenů,tak zkus zkontrolovat tu nejhorší a pokud by tam byly nějaké minerály tak bys musel dát aspon dvakrát proplach a pak zvýšit hnojky.
Tak dej vědět jak to dopadlo.
GabberLord
10.den 12/12
Teplota přes den: vrcholků 28 / kořenů 23
noc: vrcholky 22 / kořeny 20

vlhkost 55-60 % den a 60-70 % noc

pH 5.8

hnojeno plagron bloom stále zatím 1ml/l

Rostlinkám se začínají rozrůstat úprvní blizničky zasílám amatérské makro pro ilustraci :) Rostou stále dost rychle musel jsem zase posunout teploměr o 10 cm k nejvyším vrcholkům. Výška rostlin je nyní mezi 50-70 cm a stále se zvětšuje doufám že se zarazí u lampy, odtah zatím jede dobře takže i těsně pod lampou je mezi 28-30 °C . :)

GabberLord
Mám takový dotaz, když mám pocit že mi kytky přerostou skříň co s nima? :D Jen se bojim že se vytáhnou ještě o 30 cm za ty dva měsíce a budou tesne pod lampu :/
Mr.Klo
no vyhodit!!ne sranda!krasne out, kdyby neco) no bude to peklo ale jeste tak porostou max tyden, tak snad je ukocirujes!ale jinac moc hezke!
mikael
Ohýbat stonky, nebo lehce polámat... Budou nižší a hned se jim rány zahojí,nemusíš se bát. Nic na tom není, je to jen plevel :) Pěstu zdar!
GabberLord
oká zas přinejhoršim pár ohnu :) zítra uploadnu nový fotky :) vypadaj hezky :)
GabberLord
.
GabberLord
17. den 12/12
Teplota den: vrcholků 28 / kořenů 22
noc: vrcholky 22 / kořeny 20

vlhkost 55-60 % den a 60-70 % noc

pH 5.8

hnojeno plagron bloom 1.5ml/l zalévám pravidelně pondělí-hnojky ; čtvrtek-hnojky ; neděle enzymy . příští týden dám už 2ml/l.

Kytičky ještě rostou docela rychle ale už se zpomalují začínají se tvořit hezké malé paličky spodek jsem vystříhal od uvadlých listů a větviček a hořejšek jsem prostříhal trochu listy které stínily vrcholkům No posuďte sami .
mtm1234
cuzz, hele navim jak ostatni ale za sebe rikam hnojis to moc, hnoj 1X týdne + jednou voda s enzymy, proč ? 1 smizis vlhkost 2 riskuješ prehnojeni- kdyz to prehnojis tak na 90% se do kyti pustej plisne nebo nejaka jina havet a kdyz budeš bojovat s plisni v kvetu pujde to znat na výnosu a dost razantne, takze slow down baby, a tu vlhkost mas dost vysoko, zkus pustit odtah na plny kule, pri 70% vlhkosti je otazka casu kdy se ti do toho pusi plisen, takže uber vody, pridej odtah, at se vede budu sledovat dal :-D Aloha
GabberLord
Tk teď v noci už je míň do těch 60 % max 65. Měl jsem teď 70 protože zatejkalo do sklepa a drželoa se tam voda. Plíseň zatím žádná nejde vidět tak uvidíme. Jinak hnojim takhle už nějakou dobu, radil mi to i majitel jednoho groshopu a trochu jsem poupravil tabulku od plagronu, je tam pri kazde zalivce. Tak jsem to vymyslel takhle, zatím maj lehce některý konečky šlehnutý ale dost málo a jen některý , trochu to necham chvíly a uvidim jak si počínaj, jsou přece jenom docela velký dost mi vytáhli maj kolem 70-90 cm a stonky maj dost mohutný.
GabberLord
25. den 12/12

Zdravím všechny, přikládám nějaké nové fotky. Kytičkám se daří skvěle, vyrostli ještě kolem 5-10 cm. Pořádně jsem vystříhal velké listy které stínily a docela hezky se to prosvítilo :) Pokoušel jsem se o makro nějakého toho vrcholku,ale neumím moc fotit :) posuďte sami :)

Teplota den: 23/26(27)
noc: 22/24

Vlhkost kolem 50-55 %

pH 6

Hnojim pondělí, čtvrtek 2ml/l plagron bloom a v sobotu enzymy. Jsou docela hladový nejde to na nich ani znát :)

Na poště mám nový ventilátor 380m3/h a vyrábim pacháč ze dvou trubek 150mm a 120mm, zavíkuju provrtám totálně ze všech stran , nasadim punčochy a mezi ně nasypu aktivní uhlí :) je to podle jednoho návody tady na groweru.
GabberLord
Ještě jedna:) Jinak v předchozím příspěvku jsem omylem přehodil 2 a 1 fotku, ta druha je pred a prvni po prostrihani
GabberLord
29. den 12/12

[b][size=2]A je tu 29 den květu a kytičky vypadají pořád v kondici :)
teploty jsou stále stejné, vlhkost také. Hnojim stále 2x týdně 2ml/l bloom a v sobotu proplach enzymy. Listy se začínají osypávat a paličky se začínají dorůstat a obrůstat tak stonek. Prostříhával jsem stínící listy a čepele a po dvou dnech je to zase úplně stejný :D Tentokrát jsme se snažil nafotit i po zhasnutí těsně ;) Bohužel makra se mi stále nedaří :D
GabberLord
1.
GabberLord
2.
shefin
čau.od jaké banky máš seeds z kterých toto vyrostlo? :-)
GabberLord
Vyzkoušel jsem Fair seeds, z Growshop.cz . Podle toho jak to dopadne, od nich vyzkouším další. Asi pjdu do AK47 x Northern Lights, mají kratší dobu kvetení než to GWS , ale uvidíme :)
GabberLord
Tak dnes jsem připojil k 2ml bloom ještě 1 ml Green Sensation :) Kytičky se hezky obsypávají a paličky se začínají zvětšovat ;) Tak jsem nafotil ještě něco málo pro představu :P
GabberLord
A žraločí prales těsně po zhasnutí :)
GabberLord
Poslední dny se mi na dvou rostlinách objevily nějaké divné úkazy na listech :( :( poradil by mi někdo co to může být ? Mám z toho docela strach , kytičky mají ještě 40 dní do kosy a nerad bych o ně přišel. Jsou to žluté a hnědé fleky na listech, začíná to menšími tečkami a flíčky a postupně se to šíří? Může to být nějaká plíseň? A jak se toho zbavit?
fananek7
Nazdar,
mně se to dělá taky v posledním stadiu květu,ale taky nevím čím to je tak sory ti neporadím :) ale taky by mně zajímalo čím to je tak kdyby někdo věděl tak bych byl taky rád...
Dnes jsem všechny špatné listy otrhal a doufám že to nebude pokračovat,tak aspoň tohle doporučuji udělat,ale za chvíli mám stejně sklizeň tak je mi to jedno ;)
grizly
citace:
Původní příspěvek od GabberLord
Poslední dny se mi na dvou rostlinách objevily nějaké divné úkazy na listech :( :( poradil by mi někdo co to může být ? Mám z toho docela strach , kytičky mají ještě 40 dní do kosy a nerad bych o ně přišel. Jsou to žluté a hnědé fleky na listech, začíná to menšími tečkami a flíčky a postupně se to šíří? Může to být nějaká plíseň? A jak se toho zbavit?


nemyslím že to je plíseň...Jaké máš hodnoty?Pokud nenapíšeš aktuální hodnoty nikdo ti k tomu nic moc neporadí...
GabberLord
Teplota kořeny/vrcholky
den: 22-28
noc: 22-24

vlhkost 48 %

pH: 5.8-6

hnojim: 2ml/l plagron bloom a 1ml/l Green Sensation

Hnojky kytky pobírají dle mě dobře, nejde vidět spálení špiček listů, hnojím takhle 2x týdně + proplach enzymy.

Každopádně doteď asi týden jsem měl problém s teplotou, ve sklepě se topilo a teplota bylo stále kolem 22-29 a vlhkost byla kolem 55-60% , což jsem snížil novým odtahem 380m3/h a novým přítahem, dohromady oba mají 370 m3/h, teplota se teď ustaluje mezi 22-27 ale stejně je to dost, mám dojem že mi to trochu brzdí pacháč,protože jsem ho špatně namontoval :/

Předem díky za rady!
GabberLord
jinak celkově jsem udělal pár nových fotek, komplexně vypadají hezky, ale je to na pár zadních rostlinkách a mám dojem že se to šíří.
koogi1
K těm listům vypadají že mají moc hnojek i když hnojíš střídmě!
Kolikrát jsi s propláchnul květináče se živným médiem čistou vodou
jen s upraveným PH???

Můžeš to mít zasolené od hnojiv a to může být důvod schnutí listů.
GabberLord
Máš na mysl jen vodu upravenou bez enzymů? To Je dost dlouho co jsem to neudělal, bylo mi řečeno že stačí proplach enzymy. Mám to tedy opravdu pořádně prolít enzymy, nebo jen upravenou vodou s pH ? Díky moc :)
koogi1
Enzymy jsou dobrým pomocníkem aby se udržel mikro život v pěstebním médiu to ano,ale pokud máš zeminu zasolenou tak enzymy ti jen protečou i s vodou kolem kořenů a vstřebání bude minimální!

Tak tedy naordinuj si průplach čistou vodou bez enzymů,pokud je tam dáš nevadí ale zbytečně budeš plýtvat svými penězi.

Jak mile proliješ zeminu vodou po chvíli uvidíš kolik hnojiv tam vlastně
máš usazených,a které rostliny nejsou schopné vstřebat ve svůj prospěch.

Neprojeví se to okamžitě ale časem během pár dnů či týdne,napadené listy se už úplně neuzdraví,jenže rostliny budou vitálnější a dostanou
pěknější barvu atd.
GabberLord
.
GabberLord
38. den 12/12


Tak teplota se mi novým ofukem hezky ustálila na 22/27 a noc 22/24

pH 6.2

vlhkost: 48-52 %

Dnes jsem na rady kompletně prolil květníky a vylil výtok. Celkově z 18 květníků vyteklo kolem 7.5 l vody se zbytky hnojek. Sice jsem zpotřeboval asi 35 ml enzymu ale alespoň jsme jim udělal dobře :) cca za 4 dny až hezky substrát proschne zvýším hnojky na 3ml/l BLOOM + 1ml/l GS , každopádně budu tentokráte hnojit jednou za 3 dny, 2x a po dalšch třech prolití enzymy. :) Zdá se mi že se mi tím zasolením půdy trochu zasekly, je to moje první kolo ale jelikož je to 38 den z cca 75 ,neměly by být paličky trochu větší? Mno uvidíme jak se jim zalíbí čístá půda :)
GabberLord
Pardon, omylem jsem připojil 2x stejnou fotku 2,4. :P
koogi1
Velikost je docela úměrná k stáří rostlin v řežimu 12/12
nevidím nic neobvyklého čeho by ses měl obávat.

Palice se začnou teprve nafukovat o pár dnů později.
GabberLord
Dobře, jen když prohlížím galrie ostatních členů tak kolem 40 dne květzu mají všichni palice už pořádně urostlé a nafouklé, je to také tím že jsem svítil od začátku květovým spektrem, takže mají rostlinky větší rozestupy mezi patry, což také podle mě dělá ten efekt, že jsou řídší, pomalu se paličky dorůstají a vyplňují. Tak se budu těšit. Ono také spousty lidí má odrůdy s dobou květu kolem 60 dní, GWS má 65-75 dní, takže je tam delší doba zrání. Za pár dní zase zašlu nové info a fotky jak se daří, zatím díky za rady :) cením si toho, kdyby nebyly ochotní lidé na groweru, asi bych byl v koncích :) Díky!
GabberLord
jinak máte někdo zkušenosti od semínky od sweet seeds? Dosti mě teď láká ta reklama na red poison :)
mám každopádně jednu otázku, nikde jsem se nedočetl přesnou definici autoflowering odrůd, jak to přesně funguje. Vím že jsou to samonakvétací odrůdy které se sami přepnou na květ ale nepochopil jsem jestli doba uvedena na odrůdách je doba od vyklíčení po sklizeň nebo jen zas doba květu? Je uvedeno např.: 8-9 týdnů, znamená to že od vyklíčení se dejme tomu po třech týdnech sama přepne a dokvete celkově za 8-9 týdnů? Jestli je to už někde zodpovězená otázka rád si o tom přečtu. také jsem někde četl, že samonakvétací odrůdy mají hroznou chuť. Co je na tom pravdy?
koogi1
Samonakvétací odrůdy kvetou a rostou přibližně jak je uvedeno
od Seed Banky např 8-9 týdnů je finále ale většinou trvá déle než rostlina dokvete.
Další věc je to že na samonakvétačky musíš pálit stále min 18hodin
světla ať už jsou v růstu či květu,proto se pěstují zřídka indoor.
S chutí to není až tak pravda záleží na tom jak je hnojená a
je velmi důležité dodržet finální proplach,a taky je třeba
dávat pozor na teplotu čím vyšší tím je to větší kyrbis :D

Ale víš jak 100 lidí 100 chutí
GabberLord
Je mi to jasný, takže se spíš hodí na outdoor protože dozrávají ktarší dobu než tipické outdoor fem. odrůdy. Mám v plánu hodit ven do substrátu alespoň 3 rostlinky tendle rok, tak asi vyberu nějakou tu samonakvétačku :) dík
GabberLord
přikládám nějaké fotečky palic po zhasnuti, nejsou nejostřejší ale lépe už to bohužel nešlo. Přesto se mi oproti výšce a mohutnosti rostlin, zdají palice na 40 den květu trochu zakrslé, co myslíte? Zvětší se ještě? Nebo jsem někde udělal nějakou zásadní chybu? Mají přece jen ještě 30-35 dní
GabberLord
druhá sada foteček :)
GabberLord
Konečně jsem sehnal lepší foťák, tak jsem udělal nějaké detaily paliček po zhasnutí ;) vypadají hezky :)
LonGermaX
zdarec, taky jedu GWS od sensi seeds a nasel jsem fota ze 40 dne kvetu jestli chces muzes porovnat. Nechci nejak soudit jestli jsou maly, nebo velky,,,myslim si akorat, sam bych rekl, ze to je v pohode pokud mas v planu to sekat v 70 dnu vsak nevim od jaky seeds banky to mas.

snad pomuzu te hodit do klidu:)

http://jpeg.cz/images/2013/03/15/TL03.jpg
http://jpeg.cz/images/2013/03/15/MzT7.jpg
http://jpeg.cz/images/2013/03/15/qWPK3.jpg
http://jpeg.cz/images/2013/03/15/pOxjy.jpg
http://jpeg.cz/images/2013/03/15/E4Ca.jpg
http://jpeg.cz/images/2013/03/15/dLFDS.jpg
http://jpeg.cz/images/2013/03/15/uKfbc.jpg
http://jpeg.cz/images/2013/03/15/fW0kz.jpg

taky podle me zalezi jak nizko mas lampu ??
GabberLord
ahoj díky za fotky máš to moc hezký, jaká je výška rostlin na té fotce? jen přibližně. Mám je od Fair Seeds z Growshopu, chtěl jsme je vyzkoušet a přišli mi docela levný tak snad jsme neprohloupil, ale pár lidí s nima má už dobrý zkušenosti. No lampu mám tak půl metru od kytek, některé tak 60 cm max. Každopádně mám je řídší. Svítil jsem květovym spektrem od začátku, tak se mi udělaly větší rozestupy mezi patry, proto to vypadá podle mě menší. Taky se mi teď zasekly před tim proplachem podle mě tak od 4-5 dní, měli přesolenou půdu. Já doufám že se ještě pořádně nafouknou :) vypadají hezky, jen jsem je nechal zbytečně moc přerůst. Mají přes metr a začínají se naklánět pod tíhou vrcholků, stačily by mi poloviční a výsledek by byl stejný, protože na spodní část stejně světlo nedolehne :/ ale je to mé první kolo, a z toho se podle mě člověk musí pořádně naučit, a rozhodně už vím jak to v druhém kole udělat všechno lépe :)
60 cm je hrozně moc dej jí klidně o deset čísel níž
já mám teď 400W na květu 23 cm od vršků :)
jinak mě přijde že si to moc odlistoval když se kouknu na nějaký foto sou dva listy nahoře a dolu nic :(
ale jako neber to špatně na první kolo je to uplně nádhera :) :popcorn:
budeš si mňamkat
LonGermaX
Dal bych to tak nízko, aby si nepálil vršky a prosvítil kraje. Vetrák musí foukat od spodu na výbojku aby teplo šlo odtahem pryč. Na tý fotce mají podle mě už tak 65 čísle a přepínal jsem je kolem 25 což stačí bohatě. Metr už je moc ideální je přepínat do těch 30 cm. Jinak se s tím budeš muset poprat zapíchej nějaký laťky nebo natáhni nějaký dráty a spevni kytky.

EDIT: taky jsem svítil jen HPS a jede tahle hodně growru, ne kazdej nema penize vymenovat vybojky.
GabberLord
Beru to tak že stříham teď hodně čepele aby se světlo dostalo hodně dolů, když listy jsou zásobárna živin, tak jich podle mě stačí natolik, aby měli kam schovat přebytek živin z hnojek, proto jich může míž rostlinka i míň, neříkam že to oholim ale vždy aby jich mělidostatek. Hnojim 2x týdně dost střídmě, takže kytky to vstřebávají a v sobotu proplachuji, takže když jsou trochu oholené tak to podle mě ani není na škodu, přece jenom ta kytka fotosyntetizuje po celém svém povrchu ne? A lístky z paliček když dorostou a jsou větší, tak podle mě dokážou i nahradit velké původní listy ne? :) Jeslti je to jinak tak mě opravte, dal jsem si to dohromady ze všech možných rad a článků co jsme četl.
LonGermaX
Nejsem žádný botanik, ale stříhat co jsem zas dočetl já není moc dobrý..podle mě maximálně drbat spodky sekundární větve a velký spodní listy jinak moc kytku nedráždit. Zas když kytky májí málo listí snaží se je vyhnat menšíma a tím i pak listnatějšíma palicema..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma