Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Micro Grow LED (50-60W)+pseudo aero - Klikni zde pro originální téma
Okurčák
Ahoj
Takže je tu další kolo. Jak jsem psal že předělám světla + nová skříň + možná zkusím domácí aero

Je to tu, nicméně je to první pokus aera, takže je možný že skončí neúspěchem, ale to se nedá nic dělat.....

V rychlosti ke skříni, původní byla 55cm x 55 x 65cm viz http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1

Nová je 70cm x 55 x 165cm. Vysoká 165 z důvodu že když něco dělám nově, tak aby vydržela(a nemusel jsem za rok dělat novou). Další věc, aero systém jsem počítal zabere kolem 50-60cm na výšku, tak aby kytičky měly pro sebe min metr prostoru..

Chtěl jsem docílit dvou oddělených prostorů, tj nádoba s kořeny, nádoba s roztokem a kolem elektronika.
Okurčák
Dále něco ke světlům...
Minule se jednalo o převážně CREE světla na cuprexových destičkách připevněných na sololit a doplněny o skromné měděné plíšky. Protože mě nebavilo číst dokola poznámky, že se to přehřívá vše jsem překopal. (Práce jak na kostele).
Od kolegy jsem sehnal hliníkový plech 52 x 42cm. Diody přepájel na hliníkové destičky z chiny (100ks stojí 8 dolarů). A připojil nejprve na svoje proudové zdroje, nakonec jsem ale objednal z Chiny dostatečně dimenzované a na 230V (snad pošlapou). Jedná se tedy nakonec o dva okruhy na 680mA. Dohromady 50W.

Zde pár obrázků jednotlivých LED + celá deska. Na tu jsem přidělal dodatečně ještě další 4 červené LED, které na fotce nejsou.


Přidělám snad více fotek..

Světlo 32 x LED
2x White Avago moonstone warmwhite (ASMT-MY22-NMNW0)
6x Royale Blue Cree 450-465nm (XREROY-L1-0000-00701)
8x red Avago 640nm (ASMT-JD30-ALN01)
16x red Cree 630nm (XPERED-L1-R250-00401)

vše koupeno u farnell před pár lety za mnoho peněz :) ale nyní jsou ještě dražší

foto 3 (Royale blue)
foto 4 cree red (630nm)
foto 5 avago red (640nm)
Okurčák
Dále už jen pár fotek mého systému kde jsou vidět i světla. Aby se byly dostatečně chlazeny, přidělal jsem na ně další hliníkové lyžiny viz fota. Kdyby i tak docházelo k hřátí, můžu na ně přidělat 12cm pc větrák. 2proudové zdroje jsou přišroubovány přímo na konstrukci světel. Zatím je zapojen pouze první okruh, druhý okruh jsou už pouze červené LED 630 a 640nm.
Přemýšlel jsem kam dát proudové zdroje, nicméně 680mA je vysoká hodnota a proto 230 přivádím až "na světla" a stejnosměr. 680mA pouze po krátkých kabelech. Proudové zdroje se chladí i masivní konstrukci a jsou údajně waterproof. tak snad....

Na těch pár fotkách jsou světla trochu vidět. Zatím svítím pouze na půlku...

časem přidelám další dvě lišty 5 + 5 diody ze stran na 350mA který budou v půlce skříně svítit do porostu pro lepší prosvícení. To bude dalších 10W světla. (Proto název LED (50+10W)). Nejspíše opět zase červené, (případně 8 červ +2modrý)

Všechny diody jsou modulární, přiděláno šroubky s izolační průchodkou, jsou měnit. Ale průchodka se lehce strhne u závitu a pak dojde ke zkratu a větev přestane svítit, hold riziko vývoje, zatím si světla sedají.... uvidíme kolikrát si budou žádat opravu..


foto 3:
Zapojení 1 okruhu, tj růstové spektrum pro malé rostlinky. 2x White, 6xBlue, 10xred (6x 630 +4x640nm). Ještě musim udělat fotku puštěného světla naplno...
Okurčák
a nyní k pěstebnímu systému
Jedná se o pseudo aero s rotační tryskou gardena pro 4 kytičky (dle watáže světel jsem nechtěl více). Dvě nádoby , ve víku 4 košíčky. spodní nádoba na roztok , oddělená od vrchní..

Čerpadlo atman 304 10W, akvarijní topítko 150W atman, pro cirkulaci čerpadla atman 303 který spínám na 3h denně.

Elektrika není na zemi, aby nemohlo dojít k zalití vodou, plus na poslední fotce je v pozadí analogový regulátor otaček, který jsem vyráběl na 4 vetráky. Chtěl jsem si moct nastavovat libovolně otačáky všecho ve skříni...


Vlevo vzadu stojí homemade filtr z posledních growů. Časem musim udělat novej, nebo koupit...
Okurčák
a kytičky 2x Tora bora (DNA)
2x Black domina (sensi seeds)

Okurčák
deska položená na bedně je vyřezaný sololit k oddělení vzduchu a světla. zvlhčovačku mam rozbitou a nechce se mi utrácet, zatim jsou kytky narvaný v petkách a malym skleníčku. trochu nouzovka, ale snad to zafunguje... nechci to přehánět.

Hnojiva extra žádný nemám. Chtěl bych dojet alga grow a alga bloom co jsem měl v hlíně plus vermesfluid..... snad si to sedne. Měřáky obyč na PH a obyč na EC za pár korun..

Ph kohotkové vody 7,5 ec 0,3mS
První zálivku jsem namíchnul s alga growem na ec 0,6 plus ph jsem citrónkem srazil na 5,7 +- takže asi tak. uvidíme jak si to sedne/nesedne. Měl jsem hned ze začátku špatně nastavený hodiny 12/12 ale už jsem si toho všim.. pěkný.
Okurčák
takže, čerpadlo pro míchání roztoku mi jede pořád, když jsem ho spínal tak mi pak nějaký cucky vždycky ucpaly trysku. Dále roztok byl dost kalnej, tak jsem ho vylil, vyplách a narychlo napustil čistou vodu s trochou citronu a peroxidu... 2 kytky vypadaj ok, jedna těžko říct a jedna nic moc... Uvidíme. Musim víc nastudovat jak na to plus chtělo by to tu zvlhčovačku.. bez ní je to naprd a taky asi mrknu po hnojivech. Bude to chtít pár zlepšení..

Začnu nákupem AH hnojek. Dále roztok se budu snažit udržet v co největší tmě, kořeny jsou v ní celou dobu, tam by problém být neměl.
čerpadlo mi jede tak by se voda nemusela kazit. uvidíme co to udělá, případně bych do budoucna snížil dobu sepnutí..... ;) to by bylo aby nebylo..

nestih jsem fotit, foto lepší než kecy, ale když neni čas tak neni..
Okurčák
Nemáte někdo zkušenosti zda lze použít klasická hnojiva. Nicméně u Alga grow od plagronu píšou že je vyvinuto pro zeminu.... Musim nastudovat hodnoty který maj mít. by mě zajímalo co ten vermesfluid, zda by třeba taky nešel použít. s tim jsem byl vždycky moc spokojenej, přírodní super věc za pár peněz... a navíc podpora ČR výroby..

Přecházím na Ah grow a AH PH-down, uvidíme co to udělá.
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od Okurčák
Nemáte někdo zkušenosti zda lze použít klasická hnojiva. Nicméně u Alga grow od plagronu píšou že je vyvinuto pro zeminu....

Zdavím.Alga grow se po namíchání s vodou,velmi rychle kazí.Pro hydroponii je zcela nevhodný.
alesh
Pěkně jsi to poladil, snad se to projeví. Přeju hodně štěstí.
Okurčák
Mr.Sordo, díky za info, myslel jsem si to.
Alesh, taky díky, hlavně na tvůj popud jsem to celý překopal. Má to teď sice mnoho kilo, ale zase by se to mělo o to lépe chladit. Navíc ty proudový zdroje se hřejou taky pěkně, což jsou další nároky na chlazení. Nakonec na to asi ten 12x12cm větrák ještě píchnu.

foto 1 při filtru na sníh, ostatní klasika

zapnuty obě proudové větve tj cca 50W
Okurčák
Koupil jsem tedy AH sadu 1+2+3 a také AH PH minus grow. Nejvíce práce mi dalo PH, protože kapka navíc a Ph šlo ke 3. Kořínky konečně začínají vylézat i bez zvlhčovačky, ale do budoucna to musil lépe pořešit..

Roztok namíchán dle návodu AH pro malé kytičky tj 6ml+3ml+3ml /10l

Foto 1 roztok a dvě čerpadla, menší na cirkulaci asi přepnu opět na 3 chodu děnně..

roztok zatím bez peroxidu, uvidí se

Kořeny jsou malinké, když se podívám na jiné fotogalerie. Asi pustím světla na 50W (nyní 35W) plus růst byl zastavený ze stresu, špatného roztoku a nemají sparávnou vlhkost. Ale to se zvládne.. už snad povalej..

Okurčák
narychlo foceno
hnojiva se vyplatily, už to vypadá dobře..
Jointza
Ahoj .dokud nebudeš mít správnou cirkulaci vzduchu tak jim můžeš dávat klidné modré z nebe a stejně ti to neporoste. A ty parníky bych dal taky do prd. Proste se ti tam podle mého dusí .až zmákněs cirkulaci vzduchu a udržíš teplotu na 25C tak uvidíš jak dostanou chut žít.

btw: přítah a odtah máš přesně naopak, přítah je většinou dole a odtah nahoře a nefučel bych přímo na kyti. Peace
Okurčák
s tim přítahem a odtahem máš pravdu, už dva dny přemýšlím nad tím, že dám odtah nahoru..
Hold vzduchotechnika je asi základ... v malý skříni jsem byl rád, že jsem rád.. všechno bude...

Udělal jsem naráz novou skříň, světla a aero. Hold to budu chvíli ještě ladit. A samozřejmě díky za veškeré připomínky..
Okurčák
trochu jsem na tom zapracoval. Přítah je posunutý doprava, jen jsem ho měl ještě o něco zvednout.. Neměl jsem už náladu vyrábět nový pacháč, tak jsem koupil ten nejmenší. Zabudoval jsem k němu pc větrák 8x8cm, tak uvidíme zda to pojede i s tim prdítkem. Odtah je vytažený nad světla. Přidal jsem ofuk, který už to chtělo.. 12x12cm pc větrák namontovaný na zrcátkový držák. Kytičky zatim nic moc..

Teplota 25, vlhkost jen 40! Chtělo by to opravit zvlhčovač a koupit regulátor vlhkosti, :( je to dost o penězích..
Okurčák
kytičky jsou trochu bledý, hlavně jedna.. Kořeny vypadají ok

Aktualní spotřeba celé skříně při zapnutých světlech 63W

Vzduch proudí a teplota světel šla dolů, světla jsou vlastně veliký chladič..
Okurčák
Má někdo zkušenosti s CO2 v aeru?? Má to smysl? případně dát tablety do nádoby s kořenama případně klasicky do roztoku..
Okurčák
odsávání jsem snížil na minimum a vlhkost stoupla přes 50. Kořeny jsou až na dno. Tři kytky ze 4 zastřihnuty.

Zajímaly by mne názory ostatních pěstitelů na přívod vzduchu ke kořenům,jak to kdo řeší, zda používáte kompresor v roztoku a CO2 tablety.

Díky
Okurčák
Přes noc stříknuto Phytaminem. Přidal jsem nový roztok s vyšší dávkou hnojiv AH. Barvu mají dobrou, ale extra to neroste. Opravil jsem zvlhčovačku, ale musím poladit větráky. Je to tam jak na větrný hůrce. Plus asi to nepůjde bez spínače vlhkosti.

Jaké máte zkušenosti????
Zatím mám favorita stavebnici od Flajzara http://www.flajzar.cz/regulator-teploty-a-vlhkosti.htm
To by mělo být za 1100,- i s dopravou.

Další alternativy jsou:
http://www.nej-ceny.cz/160562/digit...ti-vzduchu.html
http://www.ges.cz/cz/cv-701-GES08102058.html

S tím, že je nutné jen spínač zaměnit za vypínač...

Zítra přidám aktuální foto.
Okurčák
Kořeny začaly hnědnout, špatný... Ale před pár dny jsem silikonoval díry v boxu (kde byly držadla), protože to začalo protékat. Ale neměl jsem na výběr. Tj vzduch měly dost naprd, tak možná to bude tim. Teplota vody kolem 20 stupňů.
Ph kolem 6, EC 0,7

Brzo zapojím zvlhčovačku na čidlo, uvidíme zda přežijí, zatim se jim stále moc nechce..

Jestli jsem je tim silikonem moc nepřidusil.. Při nejhoršim rozjedu novou várku a dám si už pozor..
Okurčák
Takže, světla jsou dobrý, skříň ladím v rozložení a přizpůsobení aera, ale dobrý, vzduchotechnika všechno cajk. Samotný aero je zatím o nabírání zkušeností. Nějaký lepší grow bude asi až v příštím kole. Kořeny jsou viz fotky tmavší, z toho odvozuju že kytky nerostou... Dokoupil jsem AH enzymy. Zkusím ozdravnou kůru. Protože všichni říkají, že hlavní je roztok a vzduch,... vylil jsem roztok a vyčistil box. Nový roztok: čistá voda s peroxidem 1ml/l vody. A po takto strávené noci jsem jim přidal něco enzymů na spravení chuti. Uvidíme. Základ je srovnat kořenový systém. Poté zkusím zase přidat hnojiva a rozjet růst... Vyndal jsem topení. Roztok má stejně stále kolem 22 stupňů. (nevím jak přes noc). Ventilátory včetně odsávání jsou zapnuty. Tj vhlkost je malá... pod 50(to je odsávání stažené na minimum, při vypnutém je vlhkost 70, asi zkusim ještě snížit výkon), ale raději budu udržovat čistej vzduch, než se to srovná (jestli teda).. Pro příště jsem koupil hydroton, který dám s rockwoolem do košíkům místo keramzitu. Ještě ho properu v lázni s ph 5,5 než to tam šoupnu. Ale to až příště. Uvidíme jak dopadne toto kolo. Fotky přidám až bude o co stát.. Zdar a sílu. Je to boj ;)
tupec100
peroxid a enzym sa nemajú zrovna v láske....
podľa mňa tie korene nevyzerajú zle
PH by si kľudne mohol daj aj na 5,6-,5,8

nech to rastie
Okurčák
můj plán byl nechat vodu s peroxidem 1-3 dny a pak udělat nový roztok s AH 1+2+3 + enzymy. Silikonoval jsem box před pár dny, když už vše jelo, ale nešlo to jinak. Z toho se podle mě uvolnily do vody různý svinstva. Teď už je silikon zvulkanizovanej a roztok novej. Uvidím zda se to zas chytne. Jedna kytka jede celkem v poho, další tři mají hodně zpomalený růst. Jestli se peroxid nemá rád s enzymama, to jsem nevěděl. Nechám to tak ještě den a pak asi udělám ten nový roztok. Díky
Okurčák
Včera jsem se bavil s prodavačem Growmarketu. Říkal že PH vody ideálně 5,2. Hledal jsem na netu PH pro aero a nikde nenašel ani zmínku. Plus říkal že nejlepší hnojky jsou Metropy. Ale co jsem mrk jsou hodně drahý a už mám AH 1+2+3 a enzymy, tak snad dobrý.
Lidi často píšou že mají PH 5,7. Tupec píše 5,6-5,8 Tak jestli těch 5,7 je osvědčený....??
tupec100
AH sú fajn, tiež používam. Metrop by ti vystačil do dôchodku.

PH 5,2 dávaju Holandania "Nizozemci" ale to už je len podľa mňa výmysel.

5,6 dávam počas rastu a 5,8-6,0 počas kvetu a zatiaľ žiadne problémy

ale to je rozdiel na 10L dve kvapky kyseliny
Okurčák
Listy mají světlé fleky. Domnívám se že je to nestálým PH. Naprd. Namíchal jsem nový roztok, ec 850. Ph vylezlo z 5,8 na 6. už do toho nechci šahat.. Snad se rozjedou. Nejraději bych ten keramzit vyndal z košíků. Poznáte někdo ty fleky?

Podle mě je to dáno špatným PH kdy kytky nepřijímají určité živiny. Ale dokud se bude PH hýbat ,tak to bude pořád stejný. Keramzit půjde ven..
sWei
vypadá to na nedostatek horčíku nebo vápníku, jestly máš poblíž growshop tak ti tam určitě poraděj co ti pomůže, já měla taky problém se žloutnutím a bylo to tím že mi chyběly mikroprvky jelikož hnojím jen základnímy hnojivy... jed kokos a bylo mi řečeno že jim nevadí ani PH 6.0 což se mi potvrdilo
Okurčák
jasný no, základ je stabilní PH mezi 5,5-6.
Okurčák
Kytky se začínají pomalu rozjíždět. Zpoždění růstu tak cca dva týdny způsobené špatným PH a silikonováním nádoby s kořeny.. Rotační trysky gardena jsem nakonec namontoval dvě. Důvod prostý, když se ucpala tryska, celý to přestalo fungovat. Takhle to pojede v pohodě dál..
Okurčák
Jsou to pořád malý keříčky 15-20cm velký.. ale času na ně mám dost.
Na fotkách 1-4 jednotlivé kytičky.
Vlhkost nechávám stále na 70.

Blbě se to fotí, při LED světle toho moc vidět neni a bez světla je zase slabý blesk na foťáku..
alesh
Jak pokračuješ? Nějaký up?
Okurčák
Moc mi to neroste, kořeny stále dost žlutý.. Všude se píše že je aeroponie dobrá, ale sehnat dost informací už tak snadné není. (Zkusím si vyhledat více informací, ono to všechno někde na groweru nejspíše bude). Pořád nevím jak se vzduchem u kořenů.. Světlo je parádní, ještě přídám pár LEDek ze stran..

Zkusím pár experimentů jak přivést více vzduchu a uvidíme co to udělá..Zatím je to takový nijaký. Jedna kytka je zaseklá, jedna zas roste moc.... :( PC větrák na ofuk už nestačí. Musím přidat aspoň ještě jeden, ofoukne mi to max vždy jednu stranu..
Večer přidám fotky.. Jak říkám, příště už to bude snad dobrý, tady se zatím nemám čím chlubit.. :)
Nový listy jsou zdravý, chtělo to je stříknout (phytamin a vermesfluid) ale hlavně PH v rozmezí 5-6.

Fotky přídány: přidal jsem ze stran dvě hliníkový lišty s LED, mělo by to být cca 14W navíc (7+7). 3x red +1blue na obou stranách. White momentálně nemám, tak jsem to spíchnul bez nich.
Okurčák
Pohled do skříně.. výška cca 25cm...

Uvidíme, udělal jsem pár změn. Roztok se míchá nonstop i bez přídavnýho čerpadla, ke kořenům je o něco lepší přístup vzduchu pomocí hadičky vytažený až před přítah. Přijde mi že se rozjížděj. Uvidím za pár dnů. Roztok začíná rychleji mizet..
Při nonstop míchání roztoku byla ráno jedna tryska ucpaná. Ale vypnutí a zapnutí čerpadla pomohlo. Udělat dvě trysky místo jedný byla jasně správná volba..
Okurčák
Používáte do zvlhčovačky vodu s upraveným PH??
Loopuch
ph do zvlhčovačky neřeš,listům je to fuk... jen až se ti bude zdát že málo mlží tak to rozeber a opatrně vyčisti membránu, voda z kohoutku ti jí zasviní
Okurčák
Přepnuto 12/12. Vrátil jsem se z výletu a vyrostlo to jak blázen. Musim koupit síť
Okurčák
Nová síť a teď i silnější větrák na ofuk..
1 kytka prakticky neroste, takže prostor vyplňují pouze zbývající tři. Se nedá nic dělat..

16/8 to rostlo něco přes měsíc.. Dlouhá doba, ale ladil jsem. A hlavně jsem dělal chyby. První zkušenost s hydrem / aero.
Skříň ještě předělám. Vzduchový filtr půjde nahoru, stejně jak elektronika.

PH udržuju 5,5-6 Vlhkost nastavena na 55.
EC zvýšena na 1,95.
Okurčák
Postranní LED pálí listy(světelně), Až dodělám úpravy na skříni a vzduchový filtr se přesune nahoru, trochu poupravím umísnění bočních panelů. Kdo by si myslel, že jsou LED slabé a listům to nic neudělá, to by se zmýlil. Listy LED pálí i na 350mA, natož na současných 700mA.

Často čtu připomínky na LED, že neprosychá médium. Je to tak, musí to být vždy pořešeno. Já to vyřešíl přechodem na hydro (pseudoaero). Micro pseudo aero LED už je docela extrém, ale je to přece o radosti z growu.
NoStress
me to teda prosycha v pohode.. akorat ze tam mam misto klasickyho ofuku stojanovej ventilator, kterej to ofukujue u substratu a i o hodne cm vejs + tt125 na odtahu..:punk:
Okurčák
celková spotřeba skříně viz wattmetr 83W. Bez světel 9W. Připadá mi to dost málo, ale nevím zda dobře měří menší watáž.
Nicéně světla budou kolem 70W a zbytek (čerpadlo, + větráky cca13W). Pořád je to příjemně nízká celková spotřeba.

Výška kytek 40cm. Ph 5.4 ec 2.0
Dvě kyky rostou, jedna napůl a jedna už neroste :( vypadá že je nějaká chcíplá.
NoStress
nemas to nejaky prerostly?
Okurčák
jsou, rostly dlouho a nechtěly se rozjet. Nechal jsem je déle.
Okurčák
Úpravy hotovy. Elektronika s filtrem přesunuta nahoru. Sice jsem zmenšil místo, ale stačí a už to začíná vypadat trochu k světu. Postranní LED natočeny vodorovně a posunuty nad vrcholky aby nepálily listy.
Jedna kytka definitivně vytržena, nechtěla růst mrcha. Nejspíše chyba v počáteční fázi growu, nevadí...
Jedu tedy na tři kytky. (dva modely Tora bora vs Black domina).
Bohužel jsem si je zapomněl poznačit, snad časem poznám.

Kabely trčící na LED panelu jsou jen kabílky z větráků a podobně zapojené do analog regulátoru otáček + malý proudový zdroj zafouknutý v gumě pro postranní LED. LED panel jsem použil místo poličky. Je vlažný..

Celková watáž světel kolem 70W

alesh
Moc pěkný, ať se daří.
Okurčák
Přemýšlím nad PK13 14 od Atami na lepší květ. Ale zas jestli to není zbytečná investice??? Máte někdo zkušenosti s dotování roztoku s hnojkama od AH ještě PK13-14???Díky
NoStress
nebylo by dobry vzduchovat roztok?

jo a jeste tady na treti strance prvni prispevek posledni fotka - ten sajrajt na kraji je co?
Okurčák
nádoba aera je z přepravky. Otvory na ruce jsem nejprve zakryl lepenkou, což byla samozřejmě blbost. Po dvou týdnech jsem zjistil, že to protéká. Díry jsem vysilikonoval, čímž jsem podle mě odrovnal jednu kytku a další skoro. Proto mám teď dvě pěkný kytky a jednu poloviční. Ten sajrajt na boku uvnitř boxu je podle mě zbytek lepidla z lepenky na kterym je asi sliz.. Na fotkách jsem si toho všiml a pak na to zapomněl. To zkusim vyčistit :)

Roztok nevzduchuju, jen ho míchám. Nejsem si jistý zda by došlo ke zlepšení. Drobné kapičky vody se rozprskávají o kořeny, po kterých stékají. Tímto procesem dochází k provzdušnění a kořeny mají dostatečnou plochu aby si z vody vytáhly kyslík. Jistotu ale nemám. Možná časem udělám pokus. Vzduchovací motorek mám. Jen to píchnout na vzduchovací kámen. Ale jestli má někdo z vás zkušenost s podobnou aeroponií a použitím vzduchovacího kamene v roztoku zlepšil výsledek pěstu, budu rád když mi napíše, aby bylo jasné, že to má smysl....
NoStress
tak to pak jo me to prislo jako peknej sliz nebo plisen :) pokazdy jsem se u ty foto zastavil.. a co ty koreny mas je uz lepsi? pridavas peroxid? a vzduchovani v roztoku tam nejaky mas nebo ne teda?
Okurčák
udělám foto (až bude čas). Kořeny jsou trochu žlutý, ale vypadají k světu. Přestal jsem to řešit. Snažím se řídit tím, že čím méně radikálních zásahů, tím lépe. Peroxid nepoužívám. Jedu klasiku AH 1+2+3 + sem tam něco enzymů. Se standardní dávkou jak už píšou i ostatní groweři, se dostanu na ec cca 1,6. Proto přidávám ještě 50% hnojek navíc abych se držel kolem 2. Zvažuju ten nákup PK1314 od Atami 1l za 239,- .Ale zas nechci zbytečně utrácet, tak nevím. Vzduchování v roztoku nemám. Pouze proháním roztok tím, že napojovací trubička na hadici s tryskama má v sobě malou dirku(hned na výstupu čerpadla). Trysky se točej dostatečně a rozkok se míchá bez spotřeby dalších wattů případným přidáním dalšího míchacího čerpadla. Když se roztok nemíchá, usazujou se v rozích cucky a špatně se měří PH atd
Okurčák
spodek prostříhán už pár dnů
Nechce to pořád nakvést..
asfalt
nepřemýšlel si o tom, vykašlat se na pseudoaero a udělat z toho normální bublák ?
Okurčák
Zatím zkusím pseudoaero,na bublak mužů přejít vždycky. Tj kdyby se mi časem nepodařilo to pseudoaero vychytat, tak bych přešel na nějaké hydro. Uvidím jak poslape příští kolo,tohle je takové oťukavaci. Hlavně abych sehnal pořádný klony,se mi teď moc nepovedlo
Okurčák
Zatím to pořád roste..Stále ještě ohýbám. Uchycení trysek jsem předělal. Začíná nakvétat. Koupil jsem na zkoušku Atami PK13-14.

EC 2,05 PH 5,6
Teplota v boxu 22-24 stupňů, teplota roztoku 21,5
vlhkost 60
výška vrcholků 55cm


Okurčák
Ahojte, protože se teď toho moc neděje, asi se odmlčím, než bude o co stát. Přestává to konečně růst, ale mohlo by to více nakvétat. Je možný že je to odrůdou a kvalitou řízků (pokud to není moje vina). Příště půjdu do něčeho osvědčeného.....
Je fakt že Black domina má mít pomalou vegetaci a skromnou úrodu, Tora bora by měla frčet rychleji). Času dost, nechám se překvapit. Nakvétat začaly až tak cca po 12 dnech. Uvidíme jak to bude vypadat po 60ti. Pěstu zdar..
Plus PH se usadilo a už nekolísá. Prostředí se ustálilo. Myslím že je to dáno použitím nepraného keramzitu, který hodně zlobil. Koupil jsem si hydroton a před novým pěstem ho "napufruju". Pro všechny kdo začínají s aerem toto zdůrazňuju, kreamzit před použitím buď napufrovat, nebo se na něj vykašlat....abyste se pak nedivili jak já, jak to lítá...
NoStress
me to trochu nakvetlo po 8dnech :) nenapadlo te pouzit jenom RW kostky? pak zehora zakryt aby to tam nesvitilo a je to ne :) kdyztak az priste budes davat nejaky foto tak i napis v jakym dnu to je jinak je to neprehledny.. tvuj topic pravidelne sleduju kvuli tomu ze oba mame led tak zkus treba spon udelat jednu fotku denne a pak po 5 dnech to sem hodit at se mame na co koukat.. :cool:
Okurčák
:) no měl jsem strach aby to v samotným rockwoolu nekloktalo... košíky jsou přetažený od začátku B/W fólií aby do toho nesvítilo.. Nicméně skoro praskaj jak se kořeny rvou ven... Počet dnů píšu vždy nad fotkama. mělo by to tam bejt vidět... Sem tam něco nafotim, ale jak říkám, nic moc se neděje. Je to přerostlý a pomalu to nakvétá. taková malá jungle..
NoStress
pockej ty tam nemas 660nm?
Okurčák
660nm jsem nesehnal, mam tam to, co je popsáno na první stránce...
NoStress
nevim jestli to plati pro tebe ale v navodu pro AH hnojky je psano na kvet PH 6-6,2 a ke konci kvetu 5,8-6,2 a EC 1,7-1,9... jinak mas jeste pm ohledne led..
Okurčák
Další radikální zákrok. Další kytku jsem vytrh, jak je to přerostlý, byla už celá ve stínu ostatních. Jedu už jen na dvě kytky. Problém je, že byly dost propletený kořeny, nevím kolik jsem toho poničil při vytrhnutí a ty který tam zůstaly asi budou taky dělat neplechu. Ideálně příště to nenechat přerůst a mít všechny v kondici aby se to nemohlo stát...
Okurčák
Pořád to roste. Měsíc od přepnutí a musím ohýbat, protože světla už nejdou více zvednout. Na to že je to čistá indika... A to jsem myslel kolik je ve skříni místa. Hold příště přepnout dříve.
NoStress
takze mas 31 dni jestli dobre pocitam? :) jak ti to nakvetlo? nejaky foto si precis udelal ne :)
Okurčák
ráno jsem narychlo něco nafotil. Tak to jsou ty moji přerostlý dva chudáčci..
NoStress
Tak jak to kvete? ted uz tam budou dobry paldy ne :)
Okurčák
40 dnů při 12/12
Paldy nic extra, mám podezření že genetika stojí za prd, čekal jsem to lepší.. Na druhou stranu udělal jsem dost blbostí, možná se to projevilo.
NoStress
spis bych to videl na chybejici spektra :( taky si mel par problemu tak uvidis dalsi kolo kdyz uz to budes mit "vychytany". ja uz sem si koupil bedynku s vikem kde budu delat taky pseudo. trysky mam gardena micro drip 360°. Ty otacivy jako mas ty mi prijdou divny, tohle ma maly otvory kolem dokola a kdyz do toho foukam tak se v tom neco toci tak sem zvedavej az to bude v chodu :) jeste mi schazi hadice + Tcka + zatky jinak cerpadlo budu mit zatim zapujceno z rizkovnice co jsem si koupil. tam je maxijet 1000 to by melo stacit
NoStress
tak jak? 50.den kvetu
Okurčák
Nojo, říkal jsem si že to počká ještě týden dva, ale teď jsem se mrknul pod mikroskopem a vypadá to že jedna ze dvou holek už je ready. Což by měla být Black Domina. Pestíky má sice stále světlé, ale mam pocit že u této odrůdy nejspíše toliko netmavnou.. Rychle voda s finalem + enzymes. A po dvou dnech jen voda a pak už půjde jedna holka pod kudlu. Zkusim něco vyfotit, ted nestíhám..
NoStress
final flush se nesmi davat s enzymama! vsechny pestiky uz jsou zabarveny? na foto se tesim
Okurčák
no, je to půl na půl, tak dám final jen s vodou

Oprava:
Pestíky jsou světlé, ale pryskyřice (trichomy) tmavne a vypadá že už to brzo bude akorát. Druhá kytka má pestíky také světlé, trichomy stále ještě nezralé..
Okurčák
čistá voda s kapkou finalu, dost snižuje PH tak jsem ho dal jen aby bylo kolem 6. Přidávám pár fotek, nejsou to bůhvíjaký šišky, na dvě kytky dobrý. Jedna už půjde brzo pod kudlu..

Oprava: Ph pro flush by mělo být 4. Pak už se kytka začne vycucávat.
Okurčák
dalších pár foto 51den
Okurčák
51.den dalších pár
NoStress
je to pekny ale na brzkou sklizen to teda moc nevypada
Okurčák
proč myslíš? nezáleží na pestících ale na trichomech..
viz např. http://img176.imageshack.us/img176/...entoharvest.jpg
Vypadá, že je ještě dost při síle, ale záleží na odrůdě. Uvidíme, jak se projeví v následujících dnech
Hy3nA
a jaký ty trichomy jsou? to už tam jsou nějaký mléčný? neber to špatně, ale vypadá to spíš jako 21. den. a taky máš dost tmavý listy, nebo s mi to zdá z fotek?
alesh
Taky bych tomu ještě nějaký čas dal.
sailinder
zdarec,tez bych sa priklonil k nazoru,este nechat tak 20dni,pises,ze to je 51.den na 12/12... dni kvetu musis pocitat od kedy ti zacali nakvetat,nie od kedy si prepol na 12/12...
Okurčák
právě že jsem počítal s tím, že trvalo déle než nakvetla, jak už jsem psal výše, jedna kytka vypadá klasicky. Světlé pestíky, čiré trichomy, druhá, která bude nejspíše Black Domina, má mít papírově kratší dobu kvetení a pod mikroskopem jsou trichomy mléčný až tmavý a brzo to bude 50/50. Ještě to nechám samozřejmě pár dnů, ale budu sledovat.

Je fakt, že to ještě tak horký asi nebude, uvidím co za týden...
Okurčák
ok, přehodnotil jsem a zase jsem jim dal klasický roztok. 4ml AH 2,3, Pk1314, enzymes. Ph na 6-6,2. Ještě mají přeci jen čas..
Ale dobrý je, že se pořád nafukují
Okurčák
tak mám celkem dilema... Jedna kytička už tedy opravdu vypadá že dozrála. V neděli bych jí rád zkosil.Asi Black domina, spíše skromná úroda. Ale prckové vypadají celkem tvrdě. Jenže druhá kytka, Tora bora, která má kvést o cca 10 dnů déle, je ještě v plné síle a palice stále nabývají. Pestíky všechny světlé, listy tmavé, trichomy se pomalu zabarvují. Když začnu flushovat při PH 4 čistou vodou, případně s finalem, bude to působit na obě. Hlavně to v závěru nepokazit.. Nebo nasadit čistou vodu s PH 6, v neděli kosu Black dominy a až přijde čas na druhou, snížit PH na 4 a dojet flush jak se patří..??? Někdo nápad??
NoStress
tak jak si dopadnul
Okurčák
nějak nic nestíhám...Ale jednu kytku jsem setnul předevčírem, druhou setnu do konce týdne..
ČEZ
Ahoj,

rád bych viděl nějakou fotku z finiše, pokud budeš mít foťák. Včera sem objednal z číny 50W LED panel + chladič v přepočtu za 400Kč (do této částky žádné clo ani dph) a u nás koupil zdroj pro ntb, který na to pasuje za 200Kč... takže jednospektrální 630nm 50W LED světlo lze pořídit za 600Kč... zítra objednám ještě jednu 50W (čekám na odeslání) aby se na celnici nesešly 2 balíky se stejnou cenou, člověk nikdy neví co celníci vymyslí, na celnici to mám 70km... hned jak to přijde chci vyrobit podobné Aero jako máš ty... chtěl bych si vypěstovat Zamaldelicu a Malawi gold popř. NL5xHaze od Sensi... ale možná tam šupnu Auto Jack
Okurčák
o víkendu snad něco nafotím. Mám ještě objednáno pár LED, uvidíme. Jak jest známo, jakýkoliv systém je dobrý, když jsi dost šikovný. A taky záleží kolik času a peněz do toho kdo chce ivestovat. NoStress pod LED vypěstoval krásnou úrodu a to v hlíně.Moje úroda bude slabá, protože jsem zápasil s novým pěstebním systémem. A myslel jsem, že pár věcí bude fungovat jinak.. Nevadí, příště už to snad vyjde. K tomu aeru, chce to se vyvarovat pár věcí.
Okurčák
k mému pseudoaeru. Co jsem zjistil že je nutností:

Vhodné hnojiva pro hydro, bez toho se to neobejde.

Vhodná nádoba (nádoby); Já jsem zadělal otvory na ruce lepenkou a začalo to časem protékat, potom jsem to zasilikonoval, ale chtělo to mít podchyceno dříve.

Trysky se začnou ucpávat, i pro malý systém to chce mít trysky dvě, jako rezervu. V roztoku se brzo vytvoří chaluhy, které ucpou trysky. Nutno pořešit. Já mám nyní nádobu s roztokem kruhovou. V náústku čerpadla je malá dírka, kterou se roztok honí a cirkuluje na úkor snížení tlaku. Záleží na velikosti systému, každý to řeší jinak..

Ph je nutno měřit celkem často, to je dost o penězích a času. Mam levný přístroj a člověk se nadře. Ale pokud se to nedrží mezi 5,8-6,2 tak pak začnou listy různě flekovatět pro nepřijímání určitých látek.
Navíc se PH dost často mění. Může za to všechno možný a je to alchymie. Do košíků jsem dal keramzit a příště tam dám hydroton (který předtim budu chvíli honit v lázni se správným PH).

Čím je tohle všechno lépe ošetřeno, tím méně je s tím potom starostí..
Okurčák
Přidávám pár foto. Jedna kytka (ta menší už se houpe;70dnů (12/12), zatím včetně listů), proto jsem ji nefotil, navíc není moc o co stát, je to prcek. Ve skříni je málo místa, fotky se mi moc nedaří. Na fotkách nejspíše Tora bora.
Okurčák
a další
ČEZ
díky za rychlou reakci s uploadem fotek... na to, že si ve fázi ladění nového systému, použil si genetiky vyšlechtěné spíše na kvalitu než-li na výnos a svítíš na to 50W celkem v pohodě... to bude pokouřeníčko :-)
Okurčák
Ahoj
Jen doplním že Black domina 15g, Tora Bora cca 25g. Tj celkem kolem 40g. Trochu jsem to přesušil, neměl jsem čas na ostříhání. Zatím jsem toho moc neochutnal, ale voní to pěkně a chuťově taky pohoda. Uvidím jak mi to přijde po další ochutnávce. Za jeden až dva měsíce rozjedu novou várku..

Zdar a sílu
exiterm
Máš to pěkný chlape, za skleníkem mi vyrostl jeden malinkej hermáč, tak sem ho hodil do nočního stolku, kde mam primitivně jenom daný nějaký světla co mi možná sežerou 6W a alobal (ˇjo vím že je nahovno) nahnojil jsem to, mam to hlavně kvůli tomu, že potřebuju semínka, takže semínka co z něj vypadnou hnedka hodím pod lampu (jak vyklíčej samozřejmě) když budou mít malej prostor (asi 20cm) což je malej prostor, tak to dam do většího, ale jedná se vyloženě o micro grow, tudíž by to mohlo jít, nemají jak se spálit, jsou tam 2 halogenový (trubicový) tyčinky co jsou na 5,5V trafu zapojený a svítěj tak nějak na 70%, kdybych měl 6V a 300mA, který mam na něčem jiným zapojený, tak svítěj na plno a je to super... myslel jsem si že to vůbec nijak nebude kvest, ale jak to tak sleduju, semínka se zvětšujou, vrchní pálka taky roste, ale teď se začínám víc starat o to co mam venku, na kytkách mam šedou plíseň, a bojim se že mi zaleze i do pádel (kdyby byla jenom na no-name modelech) ale mám ji i na rusovi a ak47 x Polární záře...nastříkal jsem peroxid, snad to pomůže a každodenní kůra omlazování díky mlíku (který na šedou plíseň pomůže a jelikož mam kytky v květu, tak to nevadí jako nějaký chemky, ale je to pomalejší a není to tak jistý, nezbývá mi nic jinýho, než doufat) moc pěkný kytky (připomínají mi jedny AFka co sem měl venku, akorát asi tohle bude lepší :) )


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma