Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jakou sodíkovku.? - Klikni zde pro originální téma
nipan
Ahoj, jelikož jsem začátečník, sháním 150w sodíkovku. Bude na tom nějakých kolem 3 kytek. Alobal na stěnách. Přečetl jsem opravdu velké množství článků, jak vybrat podle čeho. Ale z toho vůbec nejsem moudrý. Proto se ptám zde zkušenějších.:-)
Potřeboval bych nějakou s modrou barvou, přemýšlím nad tím, že červenou na květ dokoupím až později. Pokud by byla možnost sodíkovka, která má modrou a červenou (velké spektrům), jelikož se v tom vůbec nevyznám prosím o tip, se kterým máte osobní zkušenost a uvadějte rovnou přímý produkt, značku, typ, atd..., děkuji předem všem :-)
Seky
Pro rust metalhalogenid http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...logenidovy-150w

Pro květ sodík http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...-150w-s-230-e40

Ještě ňáká dualka http://www.e-grow.cz/products/sunma...dual-spectrum1/ V nízkých watážích těžko dostupná

Stačí ale i jen soda, i pod ní to roste.

Ještě pohledej něco o vylepování stěn alobalem, moc toho nenandeš. Používá se bílá fólie, barva nebo speciální reflexní foĺie.
nipan
Abych pravdu řekl ta metalhalogenid žárovka, je na mě, při současných finančních možnostech moc drahá. Řídím se příslovým bez peněz do hospody nelez, ale nebyl by odkázek na tu modrou sodíkovku.? Jinak děkuji za odpověď :)
Seky
Sodíkovky sou jen žluty, modrej (bílej) je právě ten metalhalogenid.
Ta cena je za celej komplet, sodu tam seženeš tuším do šesti kil.
koles
Můžeš to odjét jen se sodíkovou výbojkou (HPS), takže si vyber podle watáže a ceny. Ty MH jsou opravdu dost drahý. Jestli budeš mít klony, ani bych na MH nemyslel, protože růst bude relativně krátkej.
400w na zacatek je ideal,a 99% lidi jede jen hps, metla je na matky
nipan
Prohledal jsem web a našel jsem tuto halogenidovou výbojku pro RX7s patici. http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...d-230-xln-rx7s.

Má modré světlo a poté mohu dokoupit ještě s červeným spektrem do stejné patice. Musím se zeptat, je k tomuto třeba nějaká tlumivka, zapalovač a jiné věcičky jako k sodíkovce. Prohledal jsem to přes google a nemohu nic najít, asi budu břídil :-)
Seky
Jasně že potřebuješ i předřadník, jako ke všem ostatním, rozdíl je jen v patici, uchycení. Matalhalogenid s červeným spektrem neseženeš a sodík s touto paticí zřejmě taky ne. Nevím co furt vymejšlíš :) kup za pětikilo sodu a máš klid.
nipan
Asi si nerozumíme, já potřebuji modrý sodík, jednou mi tu někdo řekl, že ten neexistuje a že si mám koupit metalhalogenid, ale ten se mi zdá drahý. Přičemž k růstu je třeba modrá barva a né červena. Když koupím za pětikilo sodu, která dle zdejších informaci není v modré barvě, tak k čemu mi bude když na ní ta kytka nevyroste. V druhém příspěvku je napsáno že ta kytka na sodíku vyroste, ale nechápu jak, když je třeba modré světlo, které prostě není v sodíku. Příjdu si jak v začarovaném kruhu.

Shrňme to asi takto.

Chci co nejlevnější zdroj světla alespoň o cca 15 000lm v modré barvě, na růst kytek.
Poté chci co nejlevnější zdroj světla v červené barvě alespoň o cca 15 000lm pro květ.
To vše s příkonem 150W. Prosím o přímé odkazy.

Pokud ta kytka vyroste na červeném sodíku (jelikož prý modrý není), tak mi prosím vysvětlete jak je to možné. Pokud by stačil zkrátka koupit jenom jeden sodík, tak by se mi to zdálo jako ideální a rychlé. Avšak nejsem si jist tím výsledkem. Omlouvám se za pravděpodobně stupidní příspěvky, nicméně musím se v tom vrtat, dokud to nepochopím.
yara
Když máš modrý spektrum tak jsou patra blízko u sebe a když máš červený tak bude rozestup trošku větší.
Nic v tom nehledej.

A pod tím sodíkem to roste taky, to uvidíš až přepneš na květ 12/12.
Spoustu lidí tu jede jenom na sodíku.
Tomsio
Přečti si tohle!!

http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#10

Nevim co řešíš.. lidi ti tady řekli že to roste i pod červenym, teplym spektrem.. a ty si pořád stojíš za svym.. chtějí ti poradit.. pokud budeš kupovat sodík budeš muset kupovat komplet.. taky jedu pod červenym CFLkem a vůbec si nemusim stěžovat.. roste to nádherně.. pokud nemáš dostatek peněz tak neřeš modrý, studený spektrum.. a kup rovnou červený který pak využiješ i na květ..

Co se týče alobalu.. tak ten určitě vynech.. co dáš peníze za alobal kterej nepomáhá tak si kup bílou folii v grow shopu za stejnou cenu..
Hlava
citace:
Původní příspěvek od nipan

Chci co nejlevnější zdroj světla alespoň o cca 15 000lm v modré barvě, na růst kytek.
Poté chci co nejlevnější zdroj světla v červené barvě alespoň o cca 15 000lm pro květ.


http://grower.cz/forum/showthread.p...927#post1036927 tady máš levnej zdroj světla , pak doporucuji projít tady FAQ , http://grower.cz/pestovani/navody/? , dost ti to pomůže , čau Hlava
nipan
Teď už to chápu, byl jsem zmatený spousty informacemi o tom, jak je třeba modré/červené světlo a že bez modrého to nejde. Takže teď vím, že na růst stačí červený sodík. Takže použiji tu co byla uvedena ve druhém příspěvku - http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...150w-s-230-e40.

Tímto chci poděkovat všem za rady :-)
Re Hlava: ty svíčky se budou hodit až vypadne proud :-) :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma