Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První Grow 600W NFT - Klikni zde pro originální téma
g
Tady ještě jedno foto
dej jim nazrat
milkbyrtr
Asi tak,přikláním se také k tomu že nemají co dlabat,holky už jsou dosti velké takže bez živin je to horší,když jedu NFT hnojim v minimální koncentraci,root,enzym,grow...Ale toť můj názor :)
Jinak pěkný hombre :)
kou69ta
Ámen;),první tři dny dávám 0,2 zdrojová voda 0,1 takže výsledný Ec-0,3 aby si zvykly,pak přidávám,hodně zdaru:)
Easy Grow
Zdravím sem stejného názoru ohledně EC a hnojiv ale to PH se mi nelíbí...už jen proto že je to HYDRO systém by tam mělo být po 6.0 nejlíp 5.5-5.8 pro vstřebávání živin,zdá se mi že nemají fosfor podle postupného uvadají a usychání lístků.Tady je výtah z FAQU "Fosfor bude vyloučen z látkové výměny při pěstování v hydru při pH 6,0 – 8,5.
Fosfor je nejlépe vstřebáván z hydro systému při pH 4,0 až 5,8
(osobně nedoporučuji mít pH v hydru nebo jiném bezpůdním systému vyšší než 6,5), nejlepší pro fosfor je: 5,0 – 6,0. Cokoli mimo toto rozmezí se podepíše na nedostatku fosforu. " A když máš PH 6.2 tak tam ten fosfor prostě nepude takže sniž PH a uvidíš že budou fajn...Jinak celkem pálka za jeden řez skoro 10 Eček :D Co je to za modýlek? Nejspíš sem přehlédl nebo to tu nemáš. Držím palce dej tomu čas a hodně vlhko..navíc to bude stresem z převozu takže buď vklídku :)
Tak se zase hlásím po 4 dnech a pořád nic moc. Kytky už vypadají o trochu líp, ale pořád to není ono. PH 5.7-6.3, EC 1.3. Když se podívám pod plachtu, tak sou vidět nové kořínky, které začínají prorůstat do netkané text. No listy jsou pořád celkem povadlé a nevypadají zrovna nejlíp. Nevím jestli nebude problém v kvalitě vstupní vody. Z kohoutku mi teče PH 7.8 a EC 0.8
Luigi zahradník
To ec je strašně vysoké, ph by nevadilo když ho snizis.
Dneska pojedu pro lepší vodu, tak uvidím co to udělá.
Antihero
Z kohoutku mi teče PH 7.8 a EC 0.8...to je mazec,myslel jsem,ze mam nejhorsi(7,2 a 0,5) :) a jezdim do globusu..neperliva voda korekt 6,8 a 0,14 za 23 korun 6x1,5litru..aspon to mixnout pul na pul..nebo reverzni osmozu..kazopadne hodne zdaru!!
LonGermaX
Pokud mas kvalitni hnojky, znacku si nepsal, tvrdost vody snad vadit nebude. Jenu na vode z kouhoutku ph 7,6 ec 0,6 a v pohode to jede, lepsi je podle me co 3 hodiny 15min kropit, a jestli mas ec vody 0,8 dej max pro zacatek ec 1.
Tak sem sehnal lepší vodu a hned je to o něčem jiném. Mám zdroj s EC 0.6 a ještě ji ředím 8 litry balené vody ( z Tesca 2L-4kč). Konečné EC je 0.4-0.5 a s hnojením jsem na 0.9 PH 5.6-6.0. Jedna kytka se nechytla, začali uhnívat kořeny, tak sem jí dal ven. A ještě jedna je celkem pozadu. Chci se ještě zeptat, přes den když nesvítím, bývají listy celkem dost svěšené. Systém zapínám 6x denně, na cca. 30 min. Je to v pořádku, nebo to che ještě poladit?

SKYWALKER
Den:8
Světlo:16/8
Hopík44
citace:
Původní příspěvek od LonGermaX
Pokud mas kvalitni hnojky, znacku si nepsal, tvrdost vody snad vadit nebude. Jenu na vode z kouhoutku ph 7,6 ec 0,6 a v pohode to jede, lepsi je podle me co 3 hodiny 15min kropit, a jestli mas ec vody 0,8 dej max pro zacatek ec 1.

V hydru?? :confused: :confused: :confused: :D :D :D



Drž PH 5,5 - 5,8 s tou vodou to je horší, já mám z kohoutku 0,56 a jinou nepoužívám, jen jí nechávám odstát min 24 hod. Jinak EC mám v 16dnu růstu 0,95
A zálivku mám ze začátku 1x 15 min a po týdnu až když vidím kořeny asi jako máš ted ty tak jim přidávám. Ted mě to jede 6x za den 15min. V noci nezalévám, zatím. Já bych ubral s tou tvojí zálivkou.
A listy jsou v poho, kytky spí tak si uleví.
Easy Grow
To že sou ty listy svěžené může být tím že ta kytka "tančí" neboli dýchá...Když se mrkneš na TIME LAPSE na youtube ohledně growingu cannabisu tak to uvidíš sám že se ty listy "houpou" jakoby do ritmu většinou hudby k videu :) a nebo přelité což u NFT pokud nemáš velký proud by se stát nemělo...
LonGermaX
V hydru?? :confused: :confused: :confused: :D :D :D



A v čem jiným, nebo nechápu co tím máš na mysli ?:/

zdarce, pokuď nejsou svěšený přelitím v době kdy svítíš je to normální, že mají svěšený listy, když odpočívaj. To by si poznal, že kytky moc kropíš a čeple listů za světla nejsou krásně naplý.

Kořeny mají kytky docel už rostlý. Kořenák dáváš s polečně z hnojkama do zálivky a teplotu roztoku taky hlídáš ? Ty hnojky máš jaký? Nedokážu si přestavit kupovat vodu. Když mi žerou kýbl roztoku denně.

To si časem vychytáš kdy pustit na plno, nebo kdy jim ubrat. Jel jsem asi 6 dni co 3 hodiny na 15 min pak jsem přidával a koukal jsem jak to kytky pobíraj. A asi v osmym dnu jsem jim dal nostop. To můžes zkusit když se jim to nebude líbit, vypneš na chvíli a pak zas nastavíš čas. Nostop poborou když ty kořeny budou tak 15 cm dlouhý.

Ta kytka uhnila možná, že jsi jim dal velký ec a spáli si kořeny. Používám hnojky od Canny + rhizotonic na kořeny, pomůže to rozvíjet kořeny a brání přehnojení. Ec vody mam 0,6 dávalo jsem jim zprva 0,85 po 14 dnech růstu jsem už jim dával 1,3, těd jiim solim 1,5 a jsou 3 týdny starý, necelý týden na květ. Když přesolíš poznáš na listech. Udělaj se fleky pak je potřebarozředit vodu a srazit ec. Ph se mi krásně drži s těmahle hnojkama. Držím na 5,6-5,8. Držím palce

Voda stačí když je pár hodin odstátá, mam na to jiný názor, musí hlavně odprchat chlor. Pak namíchat hnojky srazit ph a jedeš:)

pěstu zdar
Tak kytkám se daří čím dál tím víc. Změna vody evidentně prospěla. No momentálně přemýšlím co s kytkama dál. Asi by chtěli trochu zaštípnout. Pokoušel sem se o FIM, tak uvidíme jestli se to chytne, i když nevím jestli to není už trochu pozdě. Chtěl bych dát síť a pokusit se o Scrog, no nejsem si úplně jistý s ohýbáním a zaštipováním. Jinak hnojiva jsou od Jungle in da box a nic víc. Budu rád za případné postřehy a připomínky, co a jak zlepšit.
LonGermaX
zdarec, ty poslední fotky jsou za tmy, jen ze ty listy jsou sveseny...Jinak bych to videl na preliti...Vypadj lip, uz vhanis roztok nostop ? vetsinou se zastipuje 3-4 patro. Jinak zalezi na tobe. Ja jedu ted kolo bez zastipu, hodil jsem sit v prnim tydnu na kvet. Tim jsem trosku roztahnul kytky od sebe spolecne s vetvema. Casem planuju dat jeste jedno patro site.
fiste
Caw, jakou máš teplotu zálivky? Ty kytky vypadaj na moc nízký Ph a málo vzduchu u kořínků. Máš v nádrži vzduchovací motůrek? Nestojí ti pod kytkama po zalití moc vody?
Roztok zapínám na cca. 6 denně na 30-40 min. Teplota zálivky je cca 20°C. Ph je spíš právě vysoké. Musím každý den aspoň jednou snižovat pomoci GHE Grow -. V nádrži mám 2 vzduchovací kameny. Nevím čím to může být, no kytky jsou dnes ještě víc svěšený. Zkusil sem vyměnit roztok, postříkal phytaminem a přes noc zkousím vodu nezapínat. Uvidím, co to udělá.
Přes noc nemusíš zalévat vůbec. Já teď odjel 2 kola NFT s uplně vypnutým zaléváním přes noc. A když ráno šáhnu na kořeny před tím než se voda zapne. Kořeny jsou stále mokré - kytky prostě přes noc nevypijí nic :)

Jinak podle fotek tipuju přelití. Stačí to zapnout třeba jen 2x-4x za den na 10 min... V tuto chvíli radší míň než víc. Prostě ta kostka i ta netkanka ti musí neustále zůstat mokré.. Ale v téhle fázi toho moc nevypijí, takže to vydrží docela dlouho.

Zkus si testnout to, že zaliješ (těch 10 min stačí) a pak se podívej třeba za 3 hodiny jestli to vyschlo nebo je to ještě vlhké. Podle toho zjistíš jak moc to zalívat. A nebo skontroluj jak moc máš nakloněnou vanu.. nesmí se nikde zdržovat voda-dusí ti ty kořeny.
Good luck :)
Hlava
Ale ne , u nft to musí běžet čerpadlo 24/7 , proto "nutrient film technique" http://grower.cz/forum/showthread.p...d=6680#post6680 , jen prvni 2dny to zapneš 2x na cca 10min za 24hod aby se rozjely kořeny , podivej se na mý nft , žadný svěšené listy , čeradlo musí běžet!! Hlava
Tak já už fakt nevím. Zkusil sem přes noc vůbec vodu nezapínat a při světle 4x na 10 min a pořád nic. Listy sou svěšené a připadá mi, že kytky už ani nerostou. PH okolo 6, EC max 0.9. Vstupní voda EC 0.3. Zkusím ještě zapnout čerpadlo non stop a uvidím co to udělá.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od slukas9102
Zkusím ještě zapnout čerpadlo non stop a uvidím co to udělá.


OMG ? to ješte neběží??? Na co čekáš az to chcípne uplně ?? Koukám že nikdo nečte návod k tomu co jsi kupuje , divíš se že nerostou ale hnojivo jim nepustíš ke kořenům ....
Zapnul sem non stop a pořád nic. Kytky vůbec nerostou a vypadají pořád hůř a hůř. Už to opravdu nechápu. Dávám tomu tak 4-5 dní a můžu je vyhodit do hajzlu. Nepochopím
Hlava
No tak bude chyba ješte jinde .
kou69ta
Zdar,píšeš že používáš jen Jungle nic víc,když koukám na ten cetl co máš na fotce tak mi to nějak nesedí(pokud vidím dobře) mícháš správný poměr složek A-M-B ? nemohla by to být taky chybka :confused:
To co je na tom papíru, nepatří k tomuto. Hnojiva míchám v poměru 3:2:1 (A,M,B) na konečnou hodnotu EC 0.9. Už mě opravdu nic nenapadá, čím by to mohlo být.
Hlava
Jo a takovej blbej dotaz , máš tam nějakou ventilaci co ti měni vzduch v boxu 20x za hodinu ???
Hopík44
Máš je v úplné tmě když mají mít tmu? Nemám zkušenost s Jungle ale nejsou i přehnojené?
PH bych zkusil snížit na 5,5
fiste
http://www.jungleindabox.cz/images/...h-CZ,EN-WEB.pdf

Podle tabulky bys měl mít 5,9 Ph.. A jak psal Hlava, nech to zalejvat nonstop a zkontroluj si ventilaci.
Máš zkalibrovanej Ph metr? Neprosvítá ti ke kořínkům světlo?
Mám tam UFO, které by to mělo zvládnout vyměnit asi 50x. Box je klasický darkroom, tak s tím by snad problém taky být neměl a co se týká kořenů, na ty taky nesvítí. Mám 2 vrstvy bílé folie. Dneska sem se díval a začali i kořeny hnědnout. Nevypadá to dobře, bohužel.
LonGermaX
zdar, pokuď vše máš tak jak píšeš, nevidim nikde problem proč by to nemohlo růst ? Jak jsou rozrostlý kořeny ? maj aspoň nějakou dýlku? když už jim dáváš nonstop, výšku na to, ale podle mě maj. Jedině ten sklon zkusit zvětšit, a zkontrolovat, aby ti tam nestála voda a nědělali se louže a dostalo se dost kyslíku ke kořenům.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma